2020. január 8. szerda

jan. 8
0:27
Egymillió új napelemes háztetőt ígér a bécsi szuperminisztérium (NRGreport)
Az új osztrák kormányban létre kell hozni egy éghajlat- és a környezetvédelmi, illetve energia-, és az infrastruktúrális csúcsminisztériumot, amit a Zöldek irányítanak, mert csak így lehet 2040-re klímasemleges az ország.
jan. 8
2:54
Irán rakétacsapást mért az amerikaiak egy iraki támaszpontjára (Portfolio)
Irán rakétákat lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt Ain al-Aszad iraki légitámaszpontra, megtorlásul amiért Washington egy dróncsapásban megölte az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornokát, egyúttal figyelmeztette az Egyesült Államokat és minden régióbeli szövetségeseit, hogy ne próbálják az iráni támadást megtorolni.
jan. 8
3:45
Gazdainfó: sertéspestis, madárinfluenza és adminisztrációs határidők (Agrofórum)
Sajnos a tavaly év vége az állattartók számára rossz híreket hozott. Az Asp miatti járványügyi intézkedések fokozódtak, közben Lengyelországban felütötte a fejét a madárinfluenza is, ahol mintegy 40 ezer szárnyast kellett leölni. Ennek nyomán a Nébih is kiadta figyelmeztetését: A baromfitartóknak meg kell akadályozniuk, hogy az állományaik érintkez
jan. 8
4:06
Nyugdíjak utalása 2020 - Mikor utalják a nyugdíjat 2020-ban? (ProfitLine)
Mikor utalja a Magyar Államkincstár a nyugdíjakat 2020 egyes hónapjaiban? Nyugdíjak folyósítása, átutalási időpontok 2020 január, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november december hónapban. Lássuk a hivatalos utalási időpontokat. Nyugdíjak havi kifizetésének pontos időpontjai cikkünkben.
jan. 8
4:24
Több támogatást kapnak a méhészekés a haszongalambtartók (Familyversum)
Állami ösztönzés a gazdáknak
jan. 8
4:28
Gyengébben rajtolt a hazai lakáspiac (Familyversum)
A tavaly júliustól elérhető új támogatások, köztük a babaváró támogatás és a falusi csok idén még markánsabban éreztethetik hatásukat – mutattak rá szakértők
jan. 8
4:30
Több a takarékoskodó fiatal, és szívesen használják a mobilbanki megoldásokat is (Familyversum)
Tudatos pályakezdők
jan. 8
4:34
Üdvözli az azonnali fizetési rendszer márciusi elindítását a bankszövetség (Familyversum)
Valódi konkurenciát kap a készpénz
jan. 8
4:36
Élmezőnyben a kiskereskedelem (Familyversum)
A negyedik negyedévben is erőteljes maradhatott a fogyasztás, ami nagyban hozzájárult a jelentős GDP-bővüléshez
jan. 8
4:38
Idén is újabb sztrádaszakaszok épülnek, és elkészül egy Duna-híd (Familyversum)
Közúti beruházások
jan. 8
4:40
Egyre többen helyezkednek el az elsődleges munkaerőpiacon (Familyversum)
A továbbra is kifeszített álláspiac és a rekordalacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan intenzív marad
jan. 8
4:42
Egyre több magánszemély vesz új autót (Familyversum)
A pótkocsik piacán az építőipar erősödésével növekedett a billencsek aránya, a korábbi tízről húsz százalékra, és enyhe növekedés figyelhető meg az autóbuszok esetében
jan. 8
5:00
Kölcsönös ökölrázás az iráni válságban (Familyversum)
Holtan hazatérő amerikai katonákról, minden lángba borításáról beszélnek teheráni katonai vezetők, miközben Washingtonban kizárták a csapatok kivonásának lehetőségét
jan. 8
5:09
Inkább a szakmai kihívás és nem a pénz motiválja a magyar fiatalokat pályaválasztáskor (Márkamonitor)
A felsőoktatási tanulmányaikat éppen befejező vagy friss diplomás fiatalokról sokakban élhet az a kép, hogy csak a magas fizetés és a gyors előrejutás motiválja őket, és egyébként is, nem tudják igazán, hogy milyen karrierutat szeretnének bejárni. A nemzetközi kulturális csereprogramokat szervező Camp Leaders friss felmérése azonban más képet mutat
jan. 8
5:18
Elszállhatnak az olajárak, drágulni fog a benzin? (Hírstart)
Az Egyesült Államok és Irán közötti katonai konfliktus következtében veszélybe kerültek a Hormuzi-szoroson áthaladó tankerhajók, valamint a térség olajfinomítói és olajkútjai is. Milyen hatással lenne az üzemanyagárakra és a hazai inflációra a helyzet elmérgesedése, és mit léphet minderre a Magyar Nemzeti Bank?
jan. 8
5:36
Fucsovics Mártont támogatja az Appeninn Nyrt. (ProfitLine)
Fucsovics Mártont, Magyarország legsikeresebb férfi teniszjátékosát szponzorálja az Appeninn Nyrt. Az ingatlanpiaci vállalat 4 éves támogatással járul hozzá Fucsovics Márton felkészüléséhez és ahhoz, hogy folytatódhasson a sportoló előmenetele a világranglistán, illetve, hogy világszerte minél többen ismerhessék meg a magyar teniszező tehetségét, r
jan. 8
5:36
Lezuhant az ukrán légitársaság egyik Boeing 737-es gépe Iránban (Portfolio)
Lezuhant az ukrán légitársaság egyik Boeing 737-es utasszállító gépe ma hajnalban Teherán repterénél nem sokkal a felszállás után, 170 utassal a fedélzeten - jelentette az iráni Fars News Agency hírügynökség. Technikai probléma okozta a tragédiát, nincs köze ahhoz, hogy Irán rakétákat lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt Ain al-
jan. 8
5:36
Hét éve nem volt ilyen drága az arany (Hírstart)
Közel hétéves csúcsra, 1570 és 1580 dollár közötti sávba emelkedett az elmúlt napokban az arany unciánkénti árfolyama.
jan. 8
5:38
A Forradalmi Gárda szerint teljesen lerombolták az egyik amerikai bázist (Portfolio)
Az iráni Forradalmi Gárda azt közölte szerdán, hogy hajnali rakétacsapásai "teljesen lerombolták" az amerikai erők által használt iraki Ain al-Aszad légitámaszpontot.
jan. 8
5:42
Újabb aranymánia: az iráni krízis miatt nem érdemes beszállni (Hírstart)
Az év elején pillanatok alatt 100 dollárt erősödött az arany árfolyama, ami nem nevezhető szokványosnak. A fenyegető katonai konfliktuson túl is sokan látnak fantáziát a nemesfémben, de sok a szkeptikus hang, hogy képes lesz-e az arany megismételni a hét évvel korábbi remek évét.
jan. 8
5:45
Nyugdíjak: felzavarták az állóvizet (Infostart)
Alapnyugdíj bevezetését, valamint a nyugdíjaknak az átlagbér 70 százalékához való felzárkóztatását is követeli a Magyar Szakszervezeti Szövetség egy 6 pontos csomag részeként. A kormány már reagált is: 2010 óta a nyugdíjak értékének megőrizésére törekszik, idén ezért 134 milliárd forinttal többet költ nyugdíjakra, mint tavaly.
jan. 8
5:45
Korábban és többet kapnak a méhészek (Agrofórum)
Az Agrárminisztérium jelentős mértékben megemelte a méhészek támogatását. Méhcsaládonként ötszázról ezer forintra nő a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás.
jan. 8
5:51
Újabb aranymánia: az iráni krízis miatt nem érdemes beszállni (Menedzsment Fórum)
Az év elején pillanatok alatt 100 dollárt erősödött az arany árfolyama, ami nem nevezhető szokványosnak. A fenyegető katonai konfliktuson túl is sokan látnak fantáziát a nemesfémben, de sok a szkeptikus hang, hogy képes lesz-e az arany megismételni a hét évvel korábbi remek évét.
jan. 8
5:54
Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása (AQUA)
Idén már a kistelepülési házvásárlásra és -felújításra is több tíz millióhoz lehet hozzájutni. Az elérhető támogatások nemcsak a nagycsaládosok, hanem a kétgyermekesek számára is bőkezűek.
jan. 8
6:06
Mikor jön az azonnali banki átutalás? (ProfitLine)
A Magyar Bankszövetség elkötelezett az azonnali fizetési rendszer sikeréért, amely új pénzforgalmi korszakot hoz a gazdaságba, de ahhoz, hogy az ennek egyik alappillére, a fix-díjas elektronikus számlacsomag fogyasztóbarát lehessen, elengedhetetlennek tartja az elektronikus lakossági ügyletekhez kapcsolódó illeték kivezetését.
jan. 8
6:06
Menekül a pénz: megölte a szuperállampapír az ingatlanmániát? (Portfolio)
Éveken át ömlött a pénz az ingatlanalapokba, ahogy az alacsony hozamkörnyezetben kifejezetten népszerűvé vált ez a befektetési forma; a pénzpiaci, vegyes és kötvényalapokat is megelőzve az ingatlanalapok nőtték ki magukat a legnagyobb kategóriává a befektetési alapokon belül. Aztán jött az MNB likviditást korlátozó szabályozása és a szuperállampapí
jan. 8
6:09
Így néz ki az egészségügyi béremelés a számok nyelvén (Infostart)
Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek - mondta el az InfoRádiónak az egészségügyi államtitkár, Horváth Ildikó. A folytatásban novemberben további 20, két év múlva újabb 30 százalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés lesz.
jan. 8
6:09
Shortolni, vagy nem shortolni? Ez döntötte el az abszolút hozamú alapjaink sorsát (Privátbankár)
Tavaly alapvetően jól teljesítettek a tőkepiacok, mind a részvények, mind a kötvények, sőt egyes fontos árucikkek is. Az újabb és újabb rekordok ellenére a hazai abszolút hozamú alapok mezőnye megint nagyon szórt, a legjobb és a legalacsonyabb hozamok között 47 (!) százalékpontnyi különbség volt egyetlen év alatt. De legalább az átlag kielégítő.
jan. 8
6:09
A Generali támogatásával újult meg a velencei Királyi kertek (Márkamonitor)
A Generali pénzügyi támogatásának köszönhetően nyerte vissza régi fényét a Velence szívében található közpark, a Giardini Reali, vagyis a Királyi kertek. A 19. századi komplexum teljes botanikai, tájképi és építészeti felújításon esett át, így  ismét megnyithatta kapuit a látogatók előtt. A Napóleon által tervezett, mintegy 5.000 négyzetméteres ker
jan. 8
6:42
Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása (Hírstart)
Idén már a kistelepülési házvásárlásra és -felújításra is több tíz millióhoz lehet hozzájutni. Az elérhető támogatások nemcsak a nagycsaládosok, hanem a kétgyermekesek számára is bőkezűek.
jan. 8
6:57
Már pár éven belül berobbanhat a mezőgazdaság Szibériában - kitalálja, mit termesztenének? (Infostart)
Szibéria egyes részein gyorsabb a klímaváltozás, akár pár éven belül is alkalmas lehet a kukorica és szójatermesztésre. Több százezer hektár művelésbe vonása a tét.
jan. 8
7:00
A klímaváltozás lehetővé teszi a kukorica- és szójatermesztést Szibériában (Hírstart)
Az évtized közepére akár Szibériában is termeszthetnek kukoricát és szóját az orosz gazdák.
jan. 8
7:03
Úgy tűnik, politikai szempontok alapján dől el, hogy hol kell autópálya matricát venni (G7)
A vidéki polgármesterek már nem autópályáért, hanem ingyenes sztrádásított főutakért lobbiznak. A matricából folyamatosan enged a kormány, de a teherautók fizethetnek.
jan. 8
7:09
Felkészülés és gyakorlás a téli vezetés kulcsa (Márkamonitor)
Az OMV Hungária Wéber Gáborral és Bódi Bernadettel közösen kampányt indított a biztonságos közlekedés elősegítésére. Az autóversenyző és Forma 1-es szakkommentátor a Győri Audi ETO KC szélsőjével rövid videókban mutatja be, hogy a téli időszakban mire kell különösen figyelniük az autóvezetőknek, valamint hasznos tanácsokat adnak, hogyan lehet elker
jan. 8
7:12
Hóra és mínuszokra várnak a gazdák (Hírstart)
Egyelőre a tavalyinál szebbek az őszi vetések.
jan. 8
7:18
Hóra és mínuszokra várnak a gazdák (Hírstart)
Ezek segítenék a természetes növényvédelmet.
jan. 8
7:21
Miért fontos egy cégnek a vállalatirányítási rendszer fejlesztése? 2. rész (Piac és Profit)
A legfontosabb dolog egy vállalat sikeréhez, a stratégiai gondolkodásmód. Ezen gondolkodásmód alapján kell megtervezni az üzletfejlesztési irányokat, mind az informatika, a kontrolling, az üzleti folyamatok és a szervezeti struktúra vonatkozásában is. A dinamikus fejlődési ütem megtartása érdekében már az éves büdzsé tervezésekor – a nagyvállalatok
jan. 8
7:30
Hóra és mínuszokra várnak a gazdák (Hírstart)
Ezek segítenék a természetes növényvédelmet.
jan. 8
7:36
77 hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom (ProfitLine)
A foglalkoztatottak számának növekedése és a bérek folyamatos emelkedésének köszönhetően a kiskereskedelmi forgalom már 77 hónapja folyamatosan bővül - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal adatait kommentálva kedden az M1 aktuális csatornán.
jan. 8
7:42
Véget ért egy korszak az új autóknál (AQUA)
Az utakon jóval több az autó, mint tíz éve, ami megmutatkozik a dugók mind gyakoribbá válásában vagy a biztosítói káresetek számának növekedésében.
jan. 8
7:45
Elérte a háborús hangulat a forintot is (Napi)
A dollárhoz képest erősödött, az euróval és a frankkal szemben gyengült a forint kedd este óta szerda reggelig - írja az MTI.
jan. 8
7:45
Esélytelen az iskolaelhagyó és munkanélkülivé váló fiatalok helyzete (Üzlet és Utazás)
Jelentősen megugrott a 15-24 éves állástalanok száma, pedig a későbbi pályafutásra is negatívan hat, ha egy fiatal munkanélküliként indít. A közmunkáslét pedig végképp megpecsételi sorsukat.
jan. 8
7:51
Megvan a milliárdos Volánbusz-tender nyertese (Infostart)
A felhívásra két ajánlat érkezett: a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. is pályázott, ajánlataikat azonban érvénytelennek minősítették. A Volvo nyert.
jan. 8
8:00
Állami segítséggel tartanák életben a falusi boltokat (444.hu)
Ezek alig élnek meg, mert gyenge a vásárlóerő és nagyon alacsony a forgalom.
jan. 8
8:00
Az iráni ellencsapás hírére 4,5-kal megugrott az olajár az ázsiai piacokon (AQUA)
Az olaj árfolyama 4,5 százalékkal szökött fel az ázsiai tőzsdéken szerda reggel, miután az amerikai haderő iraki támaszpontjaira mért iráni ellencsapások aggodalmat keltettek a kitermeléssel és a tartalékokkal kapcsolatban.
jan. 8
8:06
Kiterjeszti a civil autós ellenőrzést a rendőrség (ProfitLine)
Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (Orfk) balesetmegelőzési osztályának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.
jan. 8
8:09
Ezek a magyarországi utak épülnek meg 2020-ban (Infostart)
Csaknem 400 milliárd forintból fejeződnek be közúti nagyprojektek az idei évben.
jan. 8
8:09
K&H;: mi történt a pénzügyeinkkel az elmúlt 10 évben? (Márkamonitor)
Tizedik éve támogatja a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését és jövőjük építését játékos, digitális oktatással. A program 10. születésnapja alkalmából a K&H szakemberei visszapörgették a pénzügyi történelem lapjait és összegezték, melyek voltak a legnagyobb változások az elmúlt évtized pénzügye
jan. 8
8:09
Idén is kitart a magyar bérrobbanás, de nem leszünk felhőtlenül boldogok (KKV Magazin)
Idén is kitarthat a gyors béremelkedés Magyarországon, miután a minimálbér és a garantált bérminimum 2020-ban is dinamikusan növekszik, miközben a munkaerőhiány továbbra is felfelé hajtja a kereseteket. Azonban az üres álláshelyek csökkenése miatt már nem biztos, hogy olyan kedvező helyzetben lesznek a dolgozók, mint a korábbi években, így a béreme
jan. 8
8:12
Tőzsde – Gyengülés az ázsiai piacokon (GazdaságPortál)
Gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó térségbeli börzéken is mindenütt a keddi záróértékük alatt mozogtak a mutatók a kiéleződő közel-keleti feszültség hatására. A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 1,67 százalék csökkenéssel, 23 181 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő

Keresés