2021. január 1. péntek

jan. 1
0:03
Tűzfalat épít a külügynek a 4iG (Infostart)
773 millió forint értékű szerződést kötöttek.
jan. 1
0:06
Majdnem kétszer annyit költöttek alkoholra a magyar háztartások tavaly, mint az EU átlag (444.hu)
Viszont még mindig jóval kevesebbet, mint a lettek és az észtek.
jan. 1
0:06
Online rendezi meg nyílt napját januárban a Semmelweis Egyetem (SzakmaPortál)
Online formában rendezik meg a Semmelweis Egyetem (SE) a nyílt napját. Január 15-én és 16-án több mint száz esemény mutatja be az intézmény hat karát, szakközépiskoláit, tudományos diákköri munkáját és tehetséggondozó programját. Az egyetem közleménye idézi Hermann Péter oktatási rektorhelyettest, aki szerint fontos, hogy az érettségi előtt álló fi
jan. 1
0:06
Müller: 2021-ben a védőoltások beadása lesz a legnagyobb kihívás (Növekedés)
Az idén ugyan az egész életet felforgatta a pandémia, 2021-re viszont úgy lépünk át, hogy bár még tart a koronavírus-járvány, az új évben már rendelkezésre állnak hatékony védőoltások - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
jan. 1
0:07
Utalják az elmaradt foglalások utáni támogatásokat a szálláshelyeknek (Infostart)
A szálláshely-szolgáltatók kérelmüket a kieső bevételeik részleges megtérítésére december 25-ig nyújthatták be.
jan. 1
0:10
20 év fejlődése veszett el, a járvány tovább növelte az egyenlőtlenségeket (444.hu)
Összeszedtük, hogyan változik vagy változott meg a gazdaság a koronavírus miatt 2020-ban.
jan. 1
0:10
A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo lett az év bankja Nyugat-Európában (Növekedés)
A CIB Bank anyabankja, az Intesa Sanpaolo nyerte a The Banker magazin „The Bank of the Year in Western Europe” és „The Bank of the Year in Italy” kitüntetést, ezzel az Intesa Sanpaolo lett az első olasz bank, amelyet Nyugat-Európa legjobb bankjának választottak.
jan. 1
0:11
Csaknem egy évtizede nem zuhant ekkorát a forint (Infostart)
Mélypont: 365,13 a hivatalos záróárfolyam 2020-ra.
jan. 1
0:14
Ezzel lehetett nagyon meggazdagodni 2020-ban: palackozott víz és vakcinagyártás (444.hu)
Egy kínai üzletember legalábbis ezzel hozta össze idén a történelem egyik leggyorsabb vagyonosodását.
jan. 1
0:14
A BioNTech magyar alelnöke, Karikó Katalin: 2021-ben visszatér az élet a régi kerékvágásba (Növekedés)
Saját magam mindig tudtam, hogy amit csinálok, az fontos, de semmilyen kitüntetésre nem vártam, nem a díjakért dolgozom - hangsúlyozta Karikó Katalin, a BioNTech cég alelnöke a Kossuth Rádióban.
jan. 1
0:15
Már jön az azeri gáz a transzadrián (Infostart)
Azerbajdzsán megkezdte a földgáz exportját Európába az úgynevezett transzadriai (TAP) vezetéken keresztül, ami része a Déli Gázfolyosónak.
jan. 1
0:18
Egy vakcinagyártó és vízpalackozó kínai üzletember lett Ázsia leggazdagabb embere (Növekedés)
A történelem egyik leggyorsabb vagyonosodását produkálta. A Bloomberg üzleti hírügynökség évvégi kimutatása szerint Csung San-san üzleti érdekeltségeinek értéke idén 70,9 milliárd dollárral 77,8 milliárdra (23 ezer milliárd forint) szökött fel, és ezzel a 11. lett a világ leggazdagabbjainak listáját, maga mögé utasítva Ázsia két korábbi listavezető
jan. 1
0:19
A repülő-alkatrészekre és konyakokra is magasabb amerikai vám jön (Infostart)
Az amerikai kormány bejelentette , hogy megemeli egyes francia és német termékek vámtarfiáit, válaszul a novemberben bevezetett európai uniós büntetővámokra.
jan. 1
0:36
Lezárásokkal búcsúztatta az Óévet Európa (Növekedés)
A korlátozások miatt Európa gyakorlatilag lezárva ünnepelte a Szilvesztert - olvasható az Euronews és az MTI összeállításában.
jan. 1
1:00
Folytatódtak az utórengések Horvátországban (Növekedés)
Hétfő óta folyamatosan reng a föld Horvátországban, a két erősebb földmozgás Petrinja és Sziszek városán kívül 86 kisebb településen is súlyos károkat okozott - derült ki az N1 horvát hírcsatorna helyszíni beszámolójából.
jan. 1
1:18
Beélesedett a Brexit, mától vége a britek uniós tagságának, változnak a beutazási szabályok is (Növekedés)
Új szabályok léptek életbe pénteken az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatrendszerében, miután véget ért a brit EU-tagság tavaly januári megszűnése (Brexit) óta érvényben volt átmeneti időszak.
jan. 1
3:30
Öt velőtrázó botrányfilm a mozitörténelemből (Növekedés)
Összegyűjtöttünk néhány alkotást, amelyek más és más okból, de megrázták a közvéleményt.
jan. 1
4:06
A nyugdíj törvény számos ponton módosul (ProfitLine)
A december 30-án megjelent Magyar Közlöny 295. számában a Kormány számos helyen módosította (kiegészítette) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi Lxxxi. törvényt (és a végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendeletetet) - vette észre a ProfitLine.hu. Röviden összefoglaljuk, hogy miben változik a köznyelvben csak 'nyugdíjtör
jan. 1
4:24
A válság hazavágta, a koronavírusra immunis a motorpiac (Növekedés)
Akár jobb évet is zárhatnak a hazai motorkereskedők, mint tavaly, úgy tűnik, a koronavírus sem vetette vissza az eladásokat, ahogy azt az új autók értékesítésnél tapasztalhattuk – mondja lapunknak Mező János, a Motorrevü főszerkesztője hozzátéve, a 2008-as gazdasági válság viszont annyira padlóra küldte a magyar motorpiacot, hogy érdemben csak az e
jan. 1
4:36
Még hamisítanak forintot, de egyre kevésbé (Növekedés)
Összesen tizennyolc év börtönre ítéltek egy pénzhamisító bandát a napokban a Gyulai Törvényszéken. A fiatalokból álló csoport a legprimitívebb módszerrel próbálkozott, gyorsan le is buktak. Ugyanezért a bűncselekményért viszont még tíz ember van szökésben, köztük egy kínai nő és egy orosz férfi.
jan. 1
5:30
Öt tényező, ami befolyásolja, ki hogyan reagálhat a Covid-vakcinára (Növekedés)
Bár az új típusú koronavírus elleni oltásokat széles körben még csak most kezdik alkalmazni, a klinikai vizsgálatok során beoltottak száma pedig minimális ahhoz képest, hogy a közeljövőben több tíz-, majd százmillió ember kapja meg valamelyik védőoltást, más vírusok elleni vakcinák alkalmazásából tudjuk, hogy az emberek immunválasza egy oltásra elt
jan. 1
5:36
Forradalmian új, áttetsző barrier papír (Transpack)
A környezetbarát Sylvicta barrier papír egyik előnye a nagymértékű oxigén zárás, ami meghosszabbíthatja az eltarthatóságot.
jan. 1
5:54
"Extrém pandémiás helyzetben természetes az extrém reakció" - mondja az egészségügyi dolgozókat segítő önkéntes (Menedzsment Fórum)
A koronavírusról elhíresült 2020-as év utolsó napján sem álltak meg az egészségügyi dolgozók, s jóval többen "szilvesztereztek" a kórházakban, mint tavaly ilyenkor. Ha közülük bárki úgy érezte, lelki támaszra lenne szüksége, akár tegnap éjjel is időpontot kérhetett a Mental For Doctors segítőitől. Egyik önkéntesükkel beszélgettünk a háborúhoz hason
jan. 1
5:54
Adósságba menekülünk a válság elől (Növekedés)
A koronavírus-járvány miatt ugrásszerűen növekedő egészségügyi és gazdaságmentő kiadások miatt, valamint a GDP visszaesése miatt jelentősen nő a hazai adósságszint, amely gyakorlatilag a tíz évvel ezelőtti szintre kerülhet vissza. Ez azonban már más szerkezetű: sokkal kisebb részben devizában, és jóval alacsonyabb kamatokkal felvett hitel, és a fej
jan. 1
6:06
Cigaretta árak 2021 - mennyibe kerül egy doboz cigi 2021-ben? (ProfitLine)
A Nemzeti Adóhivatal (NAV) közzétette a legfrisebb alkalmazható cigaretta kiskereskedelmi eladási árak teljes listáját, melyek 2021 január 4-től érvényesek. Mennyibe kerül egy doboz cigaretta a 2021-ben közzétett árak szerint? Cikkünkben mutatjuk az össszes - a hazai Nemzeti Dohányboltok kínálatában - elérhető cigaretták aktuális árait ABC sorrendb
jan. 1
6:06
Vulcan Profi S35B (Agrárágazat)
A kén segíti a nitrogén felvételét is, megfelelő tápanyaggal fagy- és aszálytűrőbb a növény, Vulcano folyékony kén.
jan. 1
6:12
Az utolsó pillanatban is változott - Így adózunk 2021-ben (Portfolio)
A parlament ősszel fogadta el a 2021-es adómódosításokat, azonban a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben a kormány még az utolsó pillanatban is döntött lényeges változásról. A rendkívüli időszak ugyanis rendkívüli jogszabályalkotásra ad lehetőséget a kormánynak. Ezért senkinek sem szabad meglepődnie, ha az idei - még járvánnyal terhelt - év
jan. 1
6:21
Novemberben – még – kellett a magyar munkaerő Ausztriában (Privátbankár)
A márciusihoz képest sokkal kevesebb munkahely szűnt meg az újabb korlátozásokat, lezárást hozó novemberben Ausztriában. A magyar foglalkoztatottak száma pedig csak csekély mértékben csökkent, bár ezzel is csúcstartók lettünk. A karácsony utáni harmadik lezárással azonban tovább romolhat a helyzet.
jan. 1
6:21
Adókönnyítések sorát hozza 2021 (Piac és Profit)
A 2021-ben hatályba életbe lépő adóügyi könnyítések szinte mindenkit érintenek - hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
jan. 1
6:42
2020 sem a forint éve volt (KKV Magazin)
A forint tavalyi  nyolcszázalékos gyengülése az egyik legmagasabb az utóbbi bő tíz évben. És nagyon úgy tűnik, hogy amíg marad a masszív járványhelyzet, minden erőteljes gazdasági következményével, addig a forint gyengélkedése is prognosztizálható.
jan. 1
7:00
Elárulták az elemzők: ezen áll vagy bukik 2021-ben az emberek anyagi sorsa (Pénzcentrum)
Mindenkit az foglalkoztat, hogy egy ilyen pokoli év után, mint amilyen a 2020-as volt, mire számíthatunk 2021-ben. A gazdasági elemzők abban egyetértenek, hogy nem lesz egyszerű a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból való kilábalás
jan. 1
7:06
Behozatali engedélyt kapott a Szputnyik V Szerbiába (ProfitLine)
A szerbiai gyógyszerügynökség (Alims) csütörtökön engedélyezte 2400 ampullányi Szputynik V koronavírus elleni orosz vakcina behozatalát Szerbiába - közölte Pavle Delic, az Alims munkatársa.
jan. 1
7:06
Emelkedett a benzin és a gázolaj ára is (Portfolio)
Változott pénteken az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a gázolaj literenkénti átlagára 2 forinttal nőtt, míg a benzin ára 4 forinttal emelkedett.
jan. 1
7:18
Jön a kormány újabb ajándéka a nyugdíjasoknak (Portfolio)
A Pénzügyminisztérium csütörtökön közzétett frissített költségvetési előrejelzése foglalkozik a nyugdíjasok juttatásaival, illetve azok kilátásaival.
jan. 1
7:33
Vakcinában és palackos vízben utazik Ázsia leggazdagabb embere (Infostart)
Megelőzte az eddigi listavezetőt, Jack Mat.
jan. 1
7:42
2021-es hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt a legfontosabb táblázat (Portfolio)
Itt a 2021-es év első napja, ezért nem árt tisztában lenni az idei munkanap-áthelyezésekkel, hosszú hétvégékkel. Ezzel a cikkünkkel segítünk.
jan. 1
8:06
Búza: nagy növekedésre számít Európa (Agrárágazat)
Általában növekedést várnak az európai növénytermesztésben, nagyobb vetésterület, jobb hozamok révén.
jan. 1
8:06
Gazdag lesz a két átmeneti év: jönnek a gyorsan elkölthető pénzek! (Mezőhír)
Pöröghetnek a beruházások, futhatnak a többéves Vp-programok.
jan. 1
8:12
Sokak sportolását hazavágta, de radikális változást nem hozott a járvány (G7)
Nem kezdtek el tömegek futni és kerékpározni a fitnesztermek bezárása miatt – mások mellett ez derült ki a Reacty Digital és a G7 együttműködésében készült kutatásból.
jan. 1
8:12
Számoljon: kevesebb menet, több pontosság mennyit ér?! (GépMax)
A permetezés során a legnagyobb kihívás a szert minél nagyobb arányban eljuttatni a célfelületre.
jan. 1
8:42
Tömény luxus és elektromos pick-up: Hercules Alpha (Agrofórum)
A Hercules Electric Vehicles nevú vállalatot két évvel ezelőtt olyan mérnöki vezetők alapították, akik belefáradtak abba, hogy megvárják, amíg a hagyományos autógyártók belemennek abba, hogy elektromos járműveket gyártsanak.
jan. 1
9:24
Megérkezett 2020 utolsó koronavírus-jelentése, örvendetes hírt is hozott (Portfolio)
2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 130 beteg. Tovább csökkent a kórházi ápoltak számna és a lélegeztőn lévőké: 5648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 401-en vannak lélegeztetőgépen - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.
jan. 1
9:30
Kevesebben vannak lélegeztetőgépen, de még mindig magas a napi halálozások száma (Növekedés)
.
jan. 1
9:36
Koronavírus: elhunyt 130 beteg az év utolsó napján, 158 548 aktív fertőzött van Magyarországon (Pénzcentrum)
2764 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 130 beteg - olvasható a kormányzati tájékoztatási portálon közzétett közleményben. 2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
jan. 1
9:36
Kevesebben vannak lélegeztetőgépen, de még mindig magas a napi halálozások száma (Növekedés)
Csökkent az aktív fertőzöttek száma, 130-an meghaltak.
jan. 1
9:57
Koronavírus: tovább javul a magyarországi helyzet (Menedzsment Fórum)
Egy hónapos mélyponton van az aktív fertőzöttek száma. Emellett az is örvendetes hír, hogy november elején volt ennél kevesebb kórházban ápolt koronavírusos.
jan. 1
10:06
Mibe fektessek 2021-ben? (Portfolio)
Húzós év volt 2020, sok szempontból: gyakorlatilag az egész évet végigkísérte a koronavírus és ennek társadalmi, egészségügyi, gazdasági hatásai, a piacok ide-oda csapkodtak, eddig elképzelhetetlennek tűnő pénzeket öntöttek a jegybankok a gazdaságba, a technológiai részvények eszement emelkedést mutattak, volt egy zökkenőmentesnek korántsem mondhat
jan. 1
10:06
Kemény adó: megzavarta a piacokat az orosz búza ügye (Agrárágazat)
Adót vetett ki a búzakivitelre az orosz kormány: 25 eurót kell fizetni tonnánként, a cél a belföldi ellátás stabilizálása.
jan. 1
10:06
Hódító India: nálunk is gyártat növényvédő szert (Mezőhír)
Megháromszorozza árbevételét a sajóbábonyi gyár.
jan. 1
10:06
Erőt sugárzó, mégis gyönyörű üvegpalack (Transpack)
Az orrszarvú szarvához rendkívüli módon hasonlító üvegpalack a dél-afrikai vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségére is felhívja a figyelmet.

Keresés