2021. január 19. kedd

jan. 19
0:03
Moszkvába utazik Szijjártó Péter (Infostart)
A külgazdasági és külügyminiszter a hosszútávú gázvásárlási megállapodásról is tárgyal.
jan. 19
0:03
Állás – Senior Frontend Fejlesztő (Bankmonitor)
A Bankmonitor IT csapata új – Senior Frontend Fejlesztő – munkatársat keres. Főbb feladatok:  Pénzügyi kalkulátorok/folyamatok felületének fejlesztése A design és a backend csapattal való szoros együtt működés Specifikáció és design terv alapján tervezés, fejlesztés Elvárások:  JavaScript/TypeScript nyelv alapos ismerete PHP nyelv ismerete CSS/SASS
jan. 19
0:06
Csendes, de erős napot zárt a Budapesti Értéktőzsde (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 551,14 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 44 755,59 ponton zárt hétfőn.
jan. 19
0:06
Autót szeretnél lízingelni? Mutatjuk a City-Leasing ajánlatát! (expresszkolcson.hu)
Ha autót szeretnél lízingelni, akkor érdemes elgondolkodnod a City-Leasing ajánlatán; az alábbiakból megtudhatod a részleteket!
jan. 19
0:06
Az Aldi 4-8 százalékkal emelte a béreket (Adó)
A 2021-es béremelés után az áruházlánc üzleteiben 8 órában dolgozó munkavállalók kezdő bére legalább bruttó 335 700 forint, míg az elérhető legmagasabb bér bruttó 465 100 forint.
jan. 19
0:06
277 millió forintos bírságot kaptak az Amazon partnerei Ausztriában (Növekedés)
Az Amazon beszállítói közül csupán három működött makulátlanul Ausztriában.
jan. 19
0:07
Brutálisan drágult a paradicsom és a körte (Infostart)
Az alma és a burgonya felvásárlási ára viszont csökkent, ahogy a hús ára is visszaesett.
jan. 19
0:10
Miért vall kudarcot a digitalizáció sok cégnél? (Adó)
A digitális technológiákra való átállást gátolja, hogy az eddigi fejlesztéseik nem eredményeztek kézzelfogható üzleti hasznot, viszont a digitalizációra nem, mint a növekedés eszközére érdemes tekinteni, hanem, mint a túlélés feltételére – derül ki a EY közleményéből.
jan. 19
0:10
Koronavírus - Kevesebb Pfizer vakcina érkezik kedden, mint amire számítottak (Növekedés)
Újabb, 35 685 ember beoltására elegendő vakcina érkezik kedden a Pfizertől - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.
jan. 19
0:11
Két tényező hajtotta az egekbe a magyar gyümölcsárakat (Infostart)
2020-ban és 2019-ben is nagyon rossz évük volt a hazai gyümölcstermesztőknek, így két év alatt jelentősen, csaknem a duplájára nőttek itthon a gyümölcsárak – mondta az InfoRádiónak a FruitVeb Magyar Zöldség és Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
jan. 19
0:14
7537 milliárd forint érkezik vidékfejlesztésre 7 év alatt (Adó)
Az uniós forrásokat 2021-től a kormány - a korábbi évek 17,5 százalékos támogatása helyett - 80 százalékkal egészíti ki - mondta az agrárminiszter Nagy István.
jan. 19
0:14
7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére (Növekedés)
7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére a Közös agrárpolitika (Kap) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig - mondta Nagy István hétfőn az Agrárminisztériumban.
jan. 19
0:15
Nem eszik olyan forrón a „lisztkukac-kását” (Infostart)
Egyelőre még várni kell arra, hogy a közönséges lisztbogár lárvájának felhasználásával készüljenek élelmiszerek az Európai Unióban. Noha az európai szakhatóság emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a rovart, az Európai Bizottságnak is engedélyeznie kell az unióra és a tagállamokra vonatkozó felhasználást. Az eljárás a Nébih szerint több hónapot v
jan. 19
0:18
Több mint 500 szakembernek kértek KFI-bértámogatást (Adó)
Idén 100 munkaadó majdnem 550 magasan képzett szakember részére igényelt már kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) bértámogatást.
jan. 19
0:18
Az egyik légitársaság az összes dolgozóját ingyen beoltatja az új koronavírus elleni vakcinával (Növekedés)
Az Emirates Group légiközlekedési vállalatcsoport hétfőn elindította saját, tömeges oltási programját, amelynek során az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó összes alkalmazottja ingyen megkapja az új koronavírus elleni vakcinát.
jan. 19
0:19
Hitelösszehasonlító alkalmazással segít az MNB (Infostart)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) online hitelösszehasonlító alkalmazást készített azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének föl - olvasható a jegybank honlapján.
jan. 19
0:22
Idén már több mint 500 magasan képzett szakembernek kért KFI-bértámogatást a munkaadó (Növekedés)
Idén 100 munkaadó majdnem 550 magasan képzett szakember részére igényelt már kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) bértámogatást - adta hírül hétfőn a közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.
jan. 19
0:23
7537 milliárd jut a magyar vidékre (Infostart)
Az uniós támogatásokat a kormány nagy arányban egészíti ki.
jan. 19
0:24
Az alsóházban nem bukott meg az olasz miniszterelnök (Portfolio)
Megnyerte a koalíció válsága miatt maga által kezdeményezett bizalmi szavazást hétfőn az olasz parlament alsóházában Giuseppe Conte miniszterelnök.
jan. 19
0:26
Indul az új Bauhaus projekt tervezési szakasza (Növekedés)
Az Európai Bizottság hétfőn hivatalosan elindította az épületek energiahatékonyságát javítani hivatott, új Európai Bauhaus-kezdeményezés tervezési szakaszát.
jan. 19
0:27
Ingatlanvásárlás: most vagy mielőbb? (Infostart)
Akár 10 százalékkal is csökkenhetnek idén az ingatlanárak – mondta az InfoRádiónak az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Balogh László szerint azonban nem érdemes sokáig várni a vásárlással.
jan. 19
0:30
Paradoxon: rossz hír a tőkepiacoknak, ha erős lesz a fellendülés (Növekedés)
A likviditás továbbra is ömlik majd a piacokora - globálisan. A nagy kérdés az, hogy ha beindul a gazdasági fellendülés, ez miként befolyásolja a tőzsdei jegyzéseket, az eszközárakat.
jan. 19
0:34
Az MNB Termelékenységi jelentéséről - online előadás (Növekedés)
A Magyar Nemzeti Bank Termelékenységi jelentésének főbb megállapításairól tart előadást – a Magyar Közgazdasági Társaság Versenyképességi Szakosztályának meghívására – Soós Gábor, az MNB Közgazdasági Modellezési Főosztályának vezetője 2021. január 27-én, szerdán 15 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.
jan. 19
0:38
Ha informatikusnak tanul a gyerek, biztos lesz állása (Növekedés)
Az elmúlt öt évben kétszeresére nőtt az informatikusok iránti kereslet Magyarországon: a munkáltatók 44 ezer digitális szakembert vehetnének fel a következő két évben, ha nem kellene számolniuk az évről évre növekvő szakemberhiánnyal, 2015-ben ez a szám még csak 22 ezer volt - közölte az IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért.
jan. 19
0:42
Szijjártó: az Európai Unió vakcinabeszerzése kudarc (Növekedés)
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján.
jan. 19
1:06
Strapabírónak bizonyul a német gazdaság (ProfitLine)
Ellenállónak bizonyult a német gazdaság a november óta fokozatosan szigorodó járványvédelmi korlátozásokkal szemben a Bundesbank rendszeres havi jelentésének hétfőn publikált legfrissebb kiadása alapján.
jan. 19
1:36
Javulóban a járványhelyzet Horvátországban és Szlovéniában (ProfitLine)
Az utóbbi 24 órában feleannyi új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szlovéniában és Horvátországban, mint egy nappal korábban, ami az illetékesek szerint derűlátásra ad okot a járvány lefolyását illetően.
jan. 19
2:06
Új fejezetet nyit a Takarékbank a biztosításban (ProfitLine)
A Takarékbank Zrt. és a Hunbankbiztosítás Közvetítő Kft. között létrejött stratégiai partnerségnek köszönhetően megjelent – a banki szektorban elsőként - az egy bank - több biztosító értékesítési modell. 2021. január 6-a óta már elérhető a biztosítási termékek széles palettája a Takarékbank fiókhálózatában.
jan. 19
2:36
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára (ProfitLine)
A robotoknak energiára van szükségük, még a Holdon is. Az elektromos áramot általában fedélzeti napelemekből nyerik, ám a kisebb méretű robotoknak kiegészítő áramforrásra is szükségük van. Ehhez két új technológiát – a vezeték nélküli töltést és az intelligens önálló navigációt – kombinálják a kutatók. A kisméretű robotokat úgy szerelik fel és taní
jan. 19
3:06
Így csökkentek a budapesti albérletárak (ProfitLine)
Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten - közölte a Központi Statisztikai Hivatal honlapján az ingatlan.com-mal közös lakbérindexük friss adatait hétfőn.
jan. 19
4:06
Mennyit kamatozik ma egy állampapír 2021-ben? Mutatjuk! (ProfitLine)
Az állampapír a legbiztonságosabb befektetési forma Magyarországon, mert a befektetések mögött a legnagyobb és legstabilabb szereplő, a Magyar Állam áll. Az állampapírok lejáratakor a tőke teljes összegére, valamint az esedékes kamatokra is az állam értékhatártól függetlenül garantálja a kifizetést, mely követelés az állammal szemben nem évül el -
jan. 19
4:12
Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban (Alternatív Energia)
A dán szélenergia-óriás, a Vestas az utóbbi időkben látványos eredményeket ért el, a sikerekben pedig a szélturbinák monstrumjának, a közel 74 méter hosszú lapátokkal ellátott V150-nek is komoly szerep jutott.
jan. 19
4:42
A gyulladásban lévő szervezet, mint számos baj forrása (GazdaságPortál)
Testünk egy rendkívül érzékeny és kifinomult szerkezet, épp ezért sokszor rendkívül védtelen a különböző betegségekkel szemben. Főleg, hogy a bajok gyakran észrevétlenek, mint pl. azok a gyulladásos gócpontok, melyek számos egészségügyi problémát okozhatnak. Nem árt tehát, ha időben észrevesszük és kezeljük ezeket. Az emberi test védvonala  Az embe
jan. 19
4:42
Világos, mint norelem új siklócsapágy sorozata (New Technology)
A szabványos gépelemekre specializálódott norelem körasztal-siklócsapágyak új sorozatával bővítette választékát, rögtön két különböző verzióval. Az egyszerűen összerakható és nagy kopásállósággal rendelkező elemekből álló új termékcsalád hamar a forgó szerkezetekkel dolgozó mérnökök kedvencévé válhat. A sorozat egyik siklócsapágya alumíniumból kész
jan. 19
4:48
Exatlon, Mokka, Spíler: válogatás a TV2 videóiból (Márkamonitor)
Gelencsér Timi körbejárta a pályát,amin idáig egy magyar játékos sem futott/ Agresszív leopárd érkezett/ Tovább szigorít Ausztria/ Istállóban élnek a földrengés után/ Hulladékkal fűtenek, rossz a levegő/ Vékony jégen csúszkálnak/ Óriási dobásra készül az Exatlon Hungary legutóbbi kiesője, Pálfi Gergő/ A turisztikai ágazatok bizakodóak: Nyáron újrai
jan. 19
5:06
Három német vállalat döntött magyarországi beruházás mellett (ProfitLine)
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 19
5:12
Mi lesz az OKJ után? – Végre kiderültek a részletek (Márkamonitor)
December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések, de néhány képzésre a szabad helyek erejéig még lehet csatlakozni. Szűkebb lett a kínálat, sok képzésre már egyáltalán nem lehet jelentkezni, illetve több városban már a decemberi tanfolyamok sem indultak el.   „Fontos tudni, hogy a még elérhető képzésekre már csak becsatlakozni lehet, új csoportok
jan. 19
5:12
Online formában tartják az Educatio oktatási szakkiállítást (SzakmaPortál)
Szinte az összes felsőoktatási intézményről egyidőben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 51 felsőoktatási intézményről szerezhetnek be információkat az érdeklődők, a
jan. 19
5:12
Csökkentsd a CNC-költségeket – mutatjuk hogyan! (okosipar.hu)
Ha azt érzed, hogy az új CNC-projekted költségei kezdenek elszállni, akkor feltétlenül érdemes megfontolni az alábbi tippeket, amelyek segítenek előre tervezni, hogy a kellő tudatossággal komoly megtakarításokat érj el. Íme, néhány jó tanács a Manufacturing Tomorrow-tól, amelyek segítségével fokozhatod a hatékonyságot és a termelékenységet, ergo cs
jan. 19
5:18
Napelemes tetőcserép telepítése gyorsabb, mint a hagyományosé? (Tiszta Jövő)
A Tesla az otthoni napelemek piacán is egyre fontosabb szereplővé válik, de esetenként még mindig komoly problémát jelent a cég számára cserepeinek telepítése.
jan. 19
5:36
Szja mentesség -Jó az irány (ProfitLine)
A korhoz kapcsolódó adókedvezmények nem ismeretlenek az elmúlt 10 évben kialakított jövedelemadó rendszerben, így nem ez az első alkalom, hogy a 25 év alattiak adókedvezményben részesülnek. 2018. december 31-ig a 25 év alatti munkavállalók foglalkoztatása esetén szociális hozzájárulási adó (szocho) kedvezményt kaptak a munkáltatók. Ez legfeljebb ha
jan. 19
5:42
Öt év alatt megduplázódott itthon az informatikusok iránti kereslet (Márkamonitor)
Kétszeresére nőtt az informatikusok iránti kereslet Magyarországon: a munkáltatók 44 ezer digitális szakembert vehetnének fel a következő két évben, ha nem kellene számolniuk a munkaerőpiac realitásaival, azaz az évről évre növekvő szakemberhiánnyal – derül ki egy most elkészült kutatásból. Az ITM, az IVSZ és a KIFÜ megbízásából készült átfogó digi
jan. 19
5:42
2020 tanulságai az év első bárányozása előtt (Agrárágazat)
A járvány közvetetten hatott a juhászatokra. A felbolydult világban is vannak tanulságok és állandó trendek.
jan. 19
5:42
Látlelet a kukából (Mezőhír)
A Cseber Nonprofit Kft. célja a göngyölegek minél nagyobb arányú visszagyűjtése és ártalmatlanítása.
jan. 19
5:42
Kompakt méret és nagy átfedés – Kverneland Bio-Turbo (GépMax)
A Kverneland Bio-Turbo szántóföldi kultivátor kompakt, és akár 20 cm mélyen is tud dolgozni.
jan. 19
5:45
Kész csoda, de mindegyik ingatlanalapunknak sikerült pluszban végeznie tavaly (Menedzsment Fórum)
A hirtelen kitört gazdasági válság, a lezárások, korlátozások ellenére is pozitív hozammal zártak a lakosságnak szánt hazai ingatlanalapok. A mezőny vegyes, vannak az állampapírok hozama alatt és felett teljesítő sorozatok egyaránt, de az egyes alapok összetétele és befektetési politikája is rendkívül különböző. Erre az évre mindenki gazdasági fell
jan. 19
5:45
Tarolt az arany 2020-ban – megmarad idén is a lendület? (Privátbankár)
2020-ban az egyik legjobban teljesítő eszköz az arany volt. Az idei év kapcsán ugyanakkor sok a kérdőjel, a további áremelkedés mellett éppen úgy sorolhatók érvek, ahogy egy esetleges visszaesés is megmagyarázható lesz.
jan. 19
5:48
Van település, ahol havi 31 ezer forintból élnek az emberek - Így alakult az országos nettó kereset 2019-ben (Növekedés)
Az adóhatóság adatai szerint 2019-ben a bruttó 295 ezer forintos átlagos havi munkaviszonyból származó jövedelem nettó havi 200 ezer forintot jelentett. Településtípusonként ettől jelentős eltérést mértek, Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a havi nettó kereset - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
jan. 19
6:00
Mi várható Merkel utódjától, a német CDU új elnökétől? (Növekedés)
A Konrad Adenauer vezette CDU 1957-es választási szlogenje és a kissé bárgyú kampányfilm tanulsága így hangzott: „Keine Experimente!”, vagyis csak semmi kísérletezés, tovább az Adenauer-i úton. Igaz, ez akkoriban a szociáldemokraták kalandor gondolatait volt hivatott pellengérre állítani, ami a NATO-val való szakítás, a gazdaság visszaesése és egy
jan. 19
6:06
Megduplázódott Magyarországon az informatikusok iránti kereslet (ProfitLine)
Az elmúlt öt évben kétszeresére nőtt az informatikusok iránti kereslet Magyarországon: a munkáltatók 44 ezer digitális szakembert vehetnének fel a következő két évben, ha nem kellene számolniuk az évről évre növekvő szakemberhiánnyal, 2015-ben ez a szám még csak 22 ezer volt - közölte az Ivsz - Szövetség a Digitális Gazdaságért hétfőn az MTI-vel.

Keresés