2021. január 19. kedd

jan. 19
0:06
Erőss Loránd: hetven éve várt a szakma az egészségügy átszervezésére (Infostart)
Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben megtalálható szakterületek együttműködése előremutató lehet a betegek számára – mondta Erőss Loránd, az intézet most kinevezett főigazgató-főorvosa.
jan. 19
0:06
A BKK elárulta, ki és mennyiért újíthatja fel a Lánchidat (Napi)
Az A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért a Lánchidat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.
jan. 19
0:06
Hetvenhat órán át emlékeznek a budapesti gettó felszabadítására (168 Óra Online)
Az online megemlékezés még tart, délutánig lehet csatlakozni.
jan. 19
0:06
Az A-Híd Zrt. újíthatja fel nettó 18,8 milliárd forintért a Lánchidat (444.hu)
A főváros előteremtette az eljárás eredményessé nyilvánításához szükséges további bruttó 3,5 milliárd forintot, így már csak a kormány által ígért, de máig meg nem kötött támogatási szerződés hiányzik, ami lehetővé tenné a felújítás elindítását – közölte a BKK.
jan. 19
0:10
Meghalt Timár György Tamás volt parlamenti képviselő (Infostart)
Hosszú betegség után, életének 84. évében elhunyt Timár György Tamás volt országgyűlési képviselő pénteken - közölte a család.
jan. 19
0:10
Hitelösszehasonlító alkalmazást indít az MNB (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) online hitelösszehasonlító alkalmazást készített azoknak, akik Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt (MSZH) vennének föl - olvasható a jegybank honlapjának hétfői közleményében.
jan. 19
0:10
Jöhet a bolognai egyezmény revíziója a felsőoktatásban (168 Óra Online)
Mocsai Lajos egykori kézilabdaedző beszélt erről, aki jelenleg a Magyar Rektori Konferencia társelnöke is.
jan. 19
0:10
Karácsony: A járvány és a válság rombolása mellé zárkózik fel az Orbán-kormány a megszorításaival (444.hu)
A főváros tájékoztató kampányt indított a kormány megszorításairól.
jan. 19
0:14
Újabb kétmilliárdos eszközbeszerzés segíti a védekezést (Infostart)
Többek között fertőtlenítő robotokat kaptak az intézmények.
jan. 19
0:14
Meghalt Timár György Tamás volt parlamenti képviselő (Napi)
Hosszú betegség után, életének 84. évében elhunyt Timár György Tamás volt országgyűlési képviselő pénteken - tudatta a család hétfőn az MTI-vel.
jan. 19
0:14
OGYÉI: A kínai vakcina hatásosságát még vizsgálni kell (168 Óra Online)
Lukács Ferenc Pekingből nyilatkozott az M1-nek, a kínai vakcina ügyében. Mint mondta, a vakcina biztonságos körülmények között készül, a hatásossága azonban „még további vizsgálatokat igényel”.
jan. 19
0:14
Karácsony: Az ország olyan kormányt érdemelne, amelyik magától emel szót az ellenzékiek elleni hadjárat ellen, nem sunnyog (444.hu)
A magyar demokratáknak szolidaritást kell vállalniuk a letartóztatott Navalnijjal, és oroszok 10 millióinak demokratikus álmaival – írja a főpolgármester.
jan. 19
0:18
Varga Judit nem hagyta annyiban a Facebook-ügyet (Infostart)
Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a tech cégek "rendszerszintű visszaélései" miatt.
jan. 19
0:18
Erőre kapott a forint hétfő estére (Napi)
Erősödött hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
jan. 19
0:18
Több mint 7500 milliárd forint zúdul a vidékfejlesztésbe (168 Óra Online)
A Közös agrárpolitika (Kap) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig összesen 7537 milliárd forintot kap a vidékfejlesztés - mondta Nagy István az Agrárminisztériumban.
jan. 19
0:22
Karácsony Gergely: három válságjelenséggel kell küzdeni egyszerre (Infostart)
A Fidesz szerint továbbra is csak panaszkodik és rosszindulatú kampányt folytat a főpolgármester.
jan. 19
0:22
Megálmodjuk, elhisszük, megcsináljuk - alulról szervezné magát újra Eger (Napi)
Nyugati mintára működő közösségi alapítvány létrehozásán dolgoznak egri civilek. Az USA-ban már több mint százéves hagyománya van az ilyen kezdeményezéseknek, hazánkban viszont csak 10-15 éve kezdett el kibontakozni a jótékonykodás ezen formája. A hevesiek munkáját a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány KözösALAPON programja segíti. DiFiore Ritával, a s
jan. 19
0:22
A bíróság nem találta bűnösnek a győri polgármestert leszóló férfit (168 Óra Online)
A másodfokon eljáró bíróság felmentette a férfit, aki Facebook-kommentben írta azt Radnóti Ákos fideszes győri alpolgármesterről, hogy: „Hagyjad, ez egy fasz” - írja az ugytudjuk.hu.
jan. 19
0:26
Lezárult a közbeszerzés, nettó 18,8 milliárd forintba kerül a Lánchíd felújítása (Infostart)
Két cég közül választott győztest a BKK.
jan. 19
0:26
Kínai vakcina: Szijjártó elárulta, mit terveznek a 60 év felettiekkel (Napi)
Pénteken utazik Moszkvába Szijjártó Péter és a vakcinabeszerzésről is tárgyal - erősítette meg a külügyminiszter, aki az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón a kínai vakcina kapcsán hangsúlyozta: "Kínában azt a stratégiát követték, amelynek értelmében a 18–59 éves korosztálynak adták be a vakcinát. De azt engedélyezték a 60 év felettiekre is."
jan. 19
0:26
Megvan, ki fogja felújítani a Lánchidat; nettó 18,8 milliárdba kerül majd (168 Óra Online)
A két versenyben maradt szereplő közül végül az A-Híd Zrt. nyerte meg a felújítást, nettó 18,8 milliárd forintért.
jan. 19
0:30
Nincs jó bőrben Horthy Miklós étkezőkocsija (Infostart)
Váratlan helyen leltek rá. Most restaurálják.
jan. 19
0:30
Újabb három német multi beruházását támogatja a magyar kormány (Napi)
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón.
jan. 19
0:30
Csak elvben marad a szabad orvosválasztás (168 Óra Online)
Egyrészről aggodalmat, másrészről kézfeltevős „várunk, míg tisztázódik a helyzet” állapotot okozott a kormány tavaly elfogadott és január elsejével életbe lépett egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénye. A helyzetet a kivételnek szánt szakág egyik képviselőjével, egy szülész-nőgyógyásszal elemezte a Pesti Hírlap.
jan. 19
0:34
Kényelmetlenség várható a Lánchíd felújításánál: megszólalt Karácsony Gergely (Napi)
Harminckét évvel a legutóbbi felújítás után, kilenc év tétlenséget követően a Lánchíd újjászületésének folyamata újabb szakaszába lépett. A közbeszerzési eljárás lezárult, a nyertes cég nettó 18,8 milliárd forintért újítja fel Budapest és Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségét és szimbólumát. Az ütemterv szerint a munkálatok 2021 febr
jan. 19
0:34
Életveszélyben vannak a hajléktalanok a járókelők nélkül (168 Óra Online)
A szélsőséges téli hideg minden jel szerint felkészülten érte a budapesti hajléktalanellátó intézményrendszert, a koronavírus-járvány azonban új helyzet elé állította nemcsak őket, de magukat a hajléktalan embereket is - írja a Pesti Hírlap.
jan. 19
0:38
A budapesti bérleti díjak 15 százalékkal csökkentek egy év alatt (168 Óra Online)
Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten.
jan. 19
0:42
Szemét borítja a Kékestetőt (168 Óra Online)
A legtöbben a törött műanyag szánkójukat hagyják a hegyen. A sípálya üzemeltetője szerint minden hétvégén több zsák szemetet gyűjtenek össze a kirándulók és szánkózók után.
jan. 19
5:18
Kezd befagyni a Balaton, de még korai a korcsolyáért nyúlni (ATV)
A hideg, fagyos időben megindult a jégképződés a Balaton déli partján. Rossz hír azonban a téli sportok szerelmeseinek, hogy a vékony jég egyelőre sportolásra alkalmatlan. A héten ugyanis egy erős felmelegedés jön, ami balesetveszélyessé teszi a korcsolyázást.
jan. 19
5:24
Balatonfüred tavaly minden más helyet lenyomott (Infostart)
Meglepő eredményt hozott a járvánnyal terhelt 2020-as év a hazai turizmusban.
jan. 19
5:24
Pogátsa: Orbán Viktornak mindig az adócsökkentés jut eszébe (ATV)
A közgazdász szerint a miniszterelnök minden gazdasági problémára adócsökkentéssel válaszol, ami nem egy járható út. Pogátsa Zoltán úgy véli, a fiatalokat akarja megnyerni a miniszterelnök az SZJA-eltörléssel, azonban ezt nem fogja elérni. Szerinte a 25 év alattiak jelentős részének oktatásban kellene lennie.
jan. 19
5:48
„Legszebb örökség, amit valaki itt hagyhat" - így dolgozta fel Gesztesi Károly fia édesapja tragédiáját (ATV)
Gesztesi Máté a Spirit FM Viccen kívül című műsorában beszélt édesapja utolsó munkájáról, és nyílt őszinteséggel, arról, hogy miként dolgozta fel édesapja egy évvel ezelőtti tragikus hirtelenségű halálát.
jan. 19
6:12
Üdvözlik az érdekvédő szervezetek a rokkantsági ellátásban részesülőkre vonatkozó kereseti korlátozás eltörlését (888.hu)
Üdvözlik az érdekvédő szervezetek a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény módosítását, aminek eredményeképpen január 1-jétől megszűnt a rokkantsági, illetve a rehabilitációs ellátásban részesülőkre vonatkozó kereseti korlátozás – írta keddi számában a Magyar Hírlap.
jan. 19
6:24
Kettészakadt az ország: óriási különbségek a nettó bérekben (Napi)
Magyarországon a települések között közel tizenháromszoros volt a különbség a nettó keresetekben 2019-ben, de a fővároson belül a pesti és a budai átlagkeresetek között is hatalmas a szakadék - állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt.
jan. 19
6:36
Rengetegen dolgoznak azon, hogy Szijjártó portyázásait reklámozzák (Ez a lényeg)
Sok újságnál nem dolgoznak annyian, ahányan a luxusjachtos miniszter utazgatásait promózzák. Persze mindezt a magyar emberek pénzéből teszik.
jan. 19
6:45
Egy helyen már rástartolt Budapestre a Fidesz (24.hu)
A választási harctól megkímélt párt- és állami vezetők helyettesei a legbiztosabb nevek a Fidesz 2022-es fővárosi jelöltlistáján. Fürjes Balázs már beindította a kampányát, de új jelölt érkezhet a III., a IV., a XIV., a XV. és a XVIII. kerületbe is.
jan. 19
6:48
Koronavírus: ezeket a gyógyszereket vitték a magyarok novemberben, mint a cukrot (Napi)
Novemberben 47,7 milliárd forintra nőtt a vényköteles, támogatott gyógyszerek patikai forgalma, ez októberhez képest 1,7, az előző év azonos időszakához képest 6,3 százalékos bővülés. A közel 48 milliárd a harmadik legnagyobb forgalom az elmúlt 2 évben, amit csak a 2020. januári 48,5, illetve a 2020. márciusi 59,2 milliárdos gyógyszereladások hal
jan. 19
6:54
Padlógáz Tatabányáig – így indult 2021 a Vérlovagok számára (Infostart)
„Csak” egy életmentő gyors út a Karolina útról Tatabányára.
jan. 19
7:00
Sas József özvegye beszélt az utolsó napokról (ATV)
Január 3-án, 82 évesen hunyt el Sas József, miután 2019 tavaszán kétoldali agyvérzést kapott. A Jászai Mari-díjas színész a koronavírust is elkapta.
jan. 19
7:06
Ágybavizelés és homoszexualitás – bizarr indoklások a svéd menedékkérelmek között (888.hu)
Egészen érdekes indoklásokat lehet találni a svéd menedékkérelmek között, és az is egyértelmű, hogy sokan próbálják kijátszani a rendszert. A migrációs ügynökség és a bíróság pedig sok esetben elfogadja ezeket az indokokat.
jan. 19
7:06
Egy helyen már rástartolt Budapestre a Fidesz - Friss hírek 2021. január 19. 06:58 (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk. A felolvasott hírek itt érhetőek el: https://podcast.hirstart.hu/friss-hirek/2021/01/19/3070/
jan. 19
7:12
Többen pórul jártak, de még csak nyomoznak Alexandra-ügyben (Napi)
A közel négy éve bezárt Alexandra könyvesboltokat ellátó és működtető cégekkel kapcsolatban évek óta nyomoz a budapesti és a kecskeméti rendőrség, valamint a NAV; eddig csak egy ügyben került sor gyanúsítotti kihallgatásra. Az egykori legnagyobb könyves hálózat csődje főként kis kiadóknak okozhatott fájdalmat. A cégcsoport saját kiadói ma is viruln
jan. 19
7:12
Elképesztő különbségek vannak a nettó bérekben az ország egyes részei között (ATV)
Az adóhatóság adatai szerint 2019-ben a bruttó 295 ezer forintos átlagos havi munkaviszonyból származó jövedelem nettó havi 200 ezer forintot jelentett. Településtípusonként ettől jelentős eltérést mértek, Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a havi nettó kereset - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
jan. 19
7:30
Meghalt Romvári Ferenc, a Rába legendás vezérhelyettese (Napi)
Romvári Ferenc, a Rába Mustang-díjasa életének 90. évében meghalt - számolt be az Autoszektor.hu.
jan. 19
7:36
Újabb négymilliárd forint jut a fővárosi kórházak tervezésére (Napi)
Az Észak-Közép-budai Centrum, valamint az Új Szent János Kórház és Szakrendelő felújítását, illetve új épületek tervezését nyerte el a győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., együtt a budapesti CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.-vel, nettó 3 milliárd 998 millió forintért.
jan. 19
7:36
Varga Judit mára összehívta a Digitális Szabadság Bizottságot (ATV)
A techóriások “rendszerszintű visszaélései” miatt mára összehívta a Digitális Szabadság Bizottságot Varga Judit igazságügyminiszter, aki a Hír Tv-ben arra, hogy egyfajta ellencenzúráról van-e szó, kijelentette: “egyelőre mi a Facebook-cenzúrának a szabályrendszerét vizsgáljuk”.
jan. 19
7:36
Az új EP-képviselő szerepet vállalna a Fidesz és a Néppárt közötti párbeszédben (888.hu)
Mindenképpen szeretne részt vállalni a Fidesz és az Európai Néppárt közötti párbeszédben Schaller-Baross Ernő. A Fidesz–KDNP új európai parlamenti képviselője erről a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt.
jan. 19
7:36
Farkas Flóriánt már 7 éve is csak 2 dolog érdekelte (Ez a lényeg)
A fideszes politikus állami pénzből ígért jutalmat a rá szavazó roma vezetőknek - derül ki a Hadházy Ákos által nyilvánosságra hozott, 2013-ban kelt dokumentumból.
jan. 19
7:38
Luxuscilike újabb vállalkozásba kezdett, pedig a mostanival is bajok vannak (Ez a lényeg)
A Luxusfidesz nagyasszonya, Rogán Antal exfelesége nem bír leállni. Most épp szállítmányozási céget alapított.
jan. 19
7:48
Az új magyar EP-képviselő szeretne szerepet vállalni a Fidesz és az Európai Néppárt közötti párbeszédben (Infostart)
Schaller-Baross Ernő megerősítette, hogy az uniós parlamentben a jogi és a foglalkoztatási szakbizottságok tagja lesz, és előbbiben például folytatják a munkát azzal a céllal, hogy az uniós intézmények ne lépjék át a működésük jogi kereteit.

Keresés