2021. január 12. kedd

jan. 12
0:00
Hajós András ezért haragszik olykor a politikai humorra, emiatt olykor magára is (Hírstart)
Hajós Andrással a Spirit FM Viccen kívül műsorában beszélgettek a Dalfutárról, a pandémiáról, a siker veszélyeiről, Bődöcsről és Hofiról, azaz a humor és az erkölcs viszonyáról. Nem mellesleg a színművészetis diákok nagyszerűségéről.
jan. 12
0:06
Egyszerűbb lesz a halálozás anyakönyvezése (Infostart)
Az elektronikus adattovábbításnak köszönhetően.
jan. 12
0:06
Hálapénztilalom: kiderült, melyik hatóság csaphat majd le az ügyben (Napi)
Az ATV Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium közölte: rendőrségnél a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belüli szervezeti egység végzi a bűncselekmények felderítését.
jan. 12
0:06
Ötször annyian bliccelnek Budapesten, mint Bécsben (168 Óra Online)
Az osztrák fővárosban naponta körülbelül száz ellenőr van szolgálatban a különböző járműveken.
jan. 12
0:06
Orbán eligazítást tartott a Fidesz EP-képviselőinek: 2021-ben is éles politikai viták várhatók az EU-ban (444.hu)
Okosabban a házibulikkal.
jan. 12
0:10
Meglendül a benzin ára szerdán (Infostart)
Két nap múlva emelkednek a hazai üzemanyagárak.
jan. 12
0:10
Fontos figyelmeztetést kaptak a vízórások (Napi)
Az előrejelzések szerint a hét végén megérkezik az extrém hideg idő, emiatt pedig téliesíteni kell a vízmérőket, valamint a vízvezetékeket és a szerelvényeket - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség hétfőn az MTI-vel.
jan. 12
0:10
Pfizer és Moderna vakcina is érkezik kedden Magyarországra (168 Óra Online)
A Pfizer újabb, 39 ezer ember beoltására alkalmas oltóanyaga mellett a Moderna által gyártott 3600 adag vakcina is megérkezik kedden Magyarországra - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.
jan. 12
0:14
Európában rekordméretű lesz a fényeslitkei terminál, ez lesz Kína kapuja (Infostart)
Megkezdték Európa legnagyobb intermodális terminálja, az East-West Gate (EWG) építését Fényeslitkén 22 milliárd forint magánberuházásban.
jan. 12
0:14
Kásler vidékre 500, a fővárosi régióra 700 milliárdos egészségügyi fejlesztést ígért (168 Óra Online)
Rendkívül széles körű fejlesztések valósultak meg és valósulnak meg az egészségügyi ágazatban, ami a gyógyítás feltételeinek javítását, az eszközök, műszerek és kórházi épületek megújítását jelenti - nyilatkozta az emberi erőforrások minisztere hétfőn az MTI-nek.
jan. 12
0:18
Uniós képviselőivel egyeztetett Orbán Viktor (Infostart)
A miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfő délután a Karmelita kolostorban a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőit fogadta
jan. 12
0:18
Már mindent lát a NAV, vagy mégsem? (168 Óra Online)
Január 4. óta még a magánszemélyek részére kiállított számlákat is látja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely ezzel a gazdasági élet teljes számlaforgalmát ellenőrizheti - írja a hétfőn megjelent számában a Pesti Hírlap. Felvetődik a kérdés, sértheti-e az intézkedés a személyiségi jogokat, az orvosi, pszichológusi titoktartást. Adószakértőnk s
jan. 12
0:22
Ötszáz új jármű érkezik a Volánbuszhoz (Infostart)
Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft. 503 új autóbusz beszerzésére.
jan. 12
0:22
Tihanyi Lajos és Reigl Judit alkotásai lettek a legdrágábban eladott képek 2020-ban (168 Óra Online)
Tihanyi Lajos Akt studium című festménye kelt el a legdrágábban a klasszikus alkotások közül, a kortárs műveknél pedig Reigl Judit Gomolygás, csavaros, oszlop, fém című festménye végzett az élen tavaly.
jan. 12
0:24
Fontos tanács a koronavírusból gyógyuló politikustól (Hírstart)
A közel másfél hónapja kórházban fekvő, de immár a gyógyulás útjára lépő Aradszki András nyilatkozott az Érdi Híreknek.
jan. 12
0:26
A kivéreztetés anatómiája (168 Óra Online)
A kormánypárti szavazók negyede is bosszút lát amögött, ahogy a kormány az ellenzéki irányítású önkormányzatokkal bánik. A harmaduk viszont úgy véli, a helyi bevételek elvonása indokolt lehet, ha a mértéke nem veszélyezteti az önkormányzatok pénzügyi stabilitását.
jan. 12
0:30
Rentingo.com: nyártól áremelkedés várható az albérletpiacon (168 Óra Online)
Az albérletárak ugyan mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac, és a nyári hónapoktól, a koronavírus elleni oltás felfutásával és a turizmus beindulásával gyorsulva drágulhatnak ismét a kiadó lakások - közölte a Rentingo.com albérletkereső hétfőn az MTI-vel.
jan. 12
0:30
Továbbra sem lehet pontosan tudni, mi lesz a sorsa az SZFE épületeinek (Hírstart)
Továbbra sem lehet tudni, mi lesz a sorsa a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeinek. Híradónk tegnap úgy értesült, hogy eladhatják azokat, és az Ódry Színpad meg is szűnhet. Az egyetem vezetése ezt nem cáfolta, de nem is erősítette meg. Ma újra megkerestük az illetékeseket, a hét második felére ígértek tájékoztatást.
jan. 12
0:34
Bodrogi Gyula: „A színész inkább ne politizáljon, és ha lehet, a politikus ne színészkedjen” (168 Óra Online)
Bodrogi Gyula most is – természetesen minden óvintézkedést betartva – fáradhatatlanul dolgozik, s 86 évesen sem szeretne lassítani. A Nemzet Színésze a Pesti Hírlapnak mesélt a karácsonáyról, a családjáról, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyéről is.
jan. 12
0:38
Kiderült, hogy ki fogja ellenőrizni a márciustól a hálapénzt (168 Óra Online)
Csak márciustól kezdik meg a munkát, addig figyelmeztetik az orvosokat.
jan. 12
0:42
Válaszolt Orbán Balázs Gémesinek, vállalja a nyilvános vitát (168 Óra Online)
Vállalja az önkormányzati adóbevételek elvonása miatt kirobbant vitát Gémesi Györggyel Orbán Balázs - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Facebook-oldalán.
jan. 12
1:00
Kiderült: ez a hatóság üldözi márciustól a hálapénzt Magyarországon (Hírstart)
Az ATV Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium közölte: rendőrségnél a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belüli szervezeti egység végzi a bűncselekmények felderítését.
jan. 12
1:36
Kezd visszatérni a rendes kerékvágásba az oktatás a lengyeleknél: néhány évfolyam visszatérhet az iskolapadba (Hírstart)
Lengyelországban január végéig meghosszabbítják a járványintézkedések többségét, ám január 18-tól megkezdődik a hagyományos oktatás visszaállítása: először az általános iskolák 1-3. osztályainak diákjai térnek vissza a tantermekbe – jelentette be hétfőn Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.
jan. 12
1:40
Paksi bővítés: a földrengések miatt aggódik az LMP (Hírstart)
A párt szerint azonnal le kell állítani a Baranya megyei Bodára tervezett atomtemetővel kapcsolatos kutatásokat, de a kormánynak Paks II. helyszínének földrengésbiztonságát is igazolnia kell azután, hogy a horvátországi földrengések Magyarországon is jelentősen érezhetők voltak.
jan. 12
2:06
Taroltak a labdarúgók az Év sportolója Gálán (Hírstart)
Szoboszlai Dominik két kategóriában is az első helyen végzett.
jan. 12
2:24
Tüttő-Fürjes szócsata a kormány-főváros háborúról (Hírstart)
A főpolgármester-helyettes és az államtitkár kamera előtt kapott össze azon, hogy elvették-e Budapest forrásait vagy sem.
jan. 12
2:42
"Szülészeti napot" tartottak a celldömölki mentők (Hírstart)
Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint bár nem rendkívüli, hogy szüléshez riasztják a Vas-megyei mentőket, az azonban ritka, hogy egy mentőállomás egységei egymás után forduljanak a szülészeten.
jan. 12
3:12
Kiderült, hogy ki fogja ellenőrizni a márciustól a hálapénzt (Hírstart)
Csak márciustól kezdik meg a munkát, addig figyelmeztetik az orvosokat.
jan. 12
3:18
Karácsony Gergely: a következő hónapok embert próbálóak lesznek (Hírstart)
Lezárult Budapest első részvételi költségvetésének ötletgyűjtő szakasza, a következő, várhatóan kora tavaszig tartó időszakban a Városháza és a kerületek munkatársai, szakértői véleményezik, vizsgálják a beérkezett ötleteket - közölte Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.
jan. 12
3:22
Jelentkezz tartalékos katonának a Magyar Honvédségnél! (Hírstart)
A kormány által indított gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtési intézkedéseihez a Magyar Honvédség is csatlakozott. A honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója, így számunkra egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben szerepet vállaljunk, akár több ezer fő foglalkoztatásával. Ennek eredményeként eg
jan. 12
3:24
Koronavírus: sokan nem kapnak visszaigazolást az oltásregisztráció után (NLC)
Sokan aggódnak amiatt, hogyan tudják majd bizonyítani, hogy szeretnék beoltatni magukat.
jan. 12
3:48
ITM: tíz épületet 5800 kollégiumi férőhellyel adnak vissza az egyetemeknek (Hírstart)
A kormány egy év végi döntésével hét felsőoktatási intézmény 10 kollégiumi épületét váltotta ki a a PPP-konstrukciókból, mintegy 27 milliárdért, ezzel összesen 5854 kollégiumi férőhelyet biztosítanak a hallgatók számára - tudatja az ITM.
jan. 12
4:48
Medveczky Ilona: egyetlen út van, hogy megérjem a 80-at (ATV)
A táncművésznő a koronavírus első hulláma alatt négy kutyájával önkéntes karanténba vonult, csak a legszükségesebb esetben hagyta el az otthonát. Most elmondta véleményét a vakcináról is.
jan. 12
4:54
Gondok vannak az oltásregisztrációnál (Hírstart)
Nemrég derült ki a helyettes tiszti főorvos leveléből, hogy csak az kaphat koronavírus-elleni védőoltást, aki regisztrál a kormánynál.A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készíti elő az oltáshoz a győri Szent Anna Otthonban 2021. január 10-én. MTI/Krizsán Csaba Az RTL Klub híradója szerint a regisztrálók közül szerint sokan nem kapnak em
jan. 12
5:36
Estére havazni fog (168 Óra Online)
A Tiszántúlon és délkeleten erősen felhős, borult idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.
jan. 12
5:48
Megvan, hogy melyik hatóság üldözi majd a hálapénzt (Infostart)
Egyelőre a tájékoztatás van a középpontban, márciustól lehet büntetni.
jan. 12
6:00
Szükségállapotot vezettek be Washingtonban (168 Óra Online)
Miután a hatóságok biztonsági fenyegetésekre figyelmeztettek Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatása kapcsán, Donald Trump amerikai elnök január 24-ig szükségállapotot rendelt el.
jan. 12
6:06
Így készülnek az utazási irodák 2021-re (Infostart)
A Magyar Utazási Irodák Szövetsége arra számít, hogy a második negyedévben emelkedni fog az utazási kedv, a nyári időszakra pedig már jelentős számú foglalás érkezett. Az szervezet elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy egyes országok korábbi gyakorlatának megfelelően elvárás lesz az utazás előtt az oltási igazolás. Hozzátette: a megfelelő biztosításo
jan. 12
6:06
Szlávik: nem észleltek komolyabb mellékhatást a magyarok, akik már kaptak oltást (Ez a lényeg)
Jó hír érkezett a vakcináról, az eddig beoltottak nem tapasztaltak komolyabb mellékhatásokat.
jan. 12
6:21
Mostantól még több embert olthatnak be a Pfizer-vakcinákból (24.hu)
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte, hogy a Pfizer vakcináinak ampulláiban lévő oltóanyag mennyiséget ne öt, hanem hat oltásra használják fel az oltóorvosok.
jan. 12
6:24
Fogyasztói bizalom? Na, az még sehol sincs (Napi)
Egyelőre csak jövöget visszafelé a fogyasztói bizalom, a januári nominális javulás nagyon erősen viszonylagos, hiszen a mutató még a tavaszi összeomlást követő csúcstól is messze van, nem beszélve a pandémia előtti állapotáról. A munkaerőhelyzetet övező várakozások pedig kifejezetten sötétek.
jan. 12
6:36
Igen, túlárazták a maszkgyártó gépsort, de nem nyomoz a rendőrség (Ez a lényeg)
Bebizonyosodott, hogy politikai szálakkal átszőtt ügyekben komoly nyomozásra itt nem lehet számítani, amíg a Fideszé a hatalom.
jan. 12
6:42
Elhagyta a családi birtokot a koronavírusos Lagzi Lajcsi (ATV)
A zenész tesztje vasárnap lett pozitív, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon, ahol több éve húzódó ügyét tárgyalják 30 milliós közüzemi csalás és vesztegetés vádja miatt.
jan. 12
6:42
Palkovics benyújtotta lemondását, Orbán visszaszólt, hogy ezt felejtse el (444.hu)
A kormány egyik legerősebb minisztere nehezen viseli, hogy Orbán egymás után veszi le a tábláról az embereit. A jelek szerint mégsincs nagyon más választása.
jan. 12
7:00
Történész: A véleményvezérek a pénzért hergelik az embereket (ATV)
„Nincsen két magyar nemzet, nincsen régi és új, se bal vagy jobb. Egy Magyarország és egy magyar nemzet van, amelyből nem kéne senkit se kizárni” – mondta emlékezetpolitikai és kulturális harcok kapcsán Csunderlik Péter történész, a Spirit FM, „Viccen kívül” című műsorában.
jan. 12
7:12
"Ezt a hazudozást!" - kiakadt Orbán és Szijjártó Amerikával kapcsolatos kijelentésein Szél Bernadett (ATV)
A független képviselő szerint a Fidesz, amikor számára kínos módon alakulnak egyes külpolitikai események, "hirtelen előkelő idegenné válva nem kommentálja más országok belügyeit".
jan. 12
7:24
Megfertőződött két gorilla a San Diegó-i állatkertben (888.hu)
Kimutatták két gorilla szervezetében a koronavírust a San Diegó-i állatkertben, miután a majmoknál a fertőzésre jellemző tüneteket vettek észre – közölte Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója hétfőn.
jan. 12
7:24
Hegyekben álltak az orosz holttestek a magyar állások előtt – Leitatott katonákkal tört át a Vörös Hadsereg a Don-kanyarnál (Hírstart)
Napra pontosan hetvennyolc évvel ezelőtt, reggel 9 óra 45 perckor erős orosz tüzérségi tűz jelezte a Don-kanyarnál a huszadik századi történelem egyik legnagyobb magyar tragédiájának kezdetét.
jan. 12
7:24
Két évvel az álomesküvője után válik a fideszes Koncz Zsófia (Propeller)
Szerencsen is sokan tudják, hogy Koncz Zsófia és férje elválik. A Blikk úgy tudja, hogy a fiatal politikus férjétől különválva folytatja életét. A pár igazi álomesküvőt tartott 2018 áprilisában Szerencsen, majd az Egyesült Államok magyar külképviseletén szolgáltak együtt, az idillt azonban vagy a közös washingtoni diplomáciai kiküldetés, vagy az as
jan. 12
7:26
Elhagyta a családi birtokot a koronavírusos Lagzi Lajcsi (Hírstart)
A zenész tesztje vasárnap lett pozitív, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon, ahol több éve húzódó ügyét tárgyalják 30 milliós közüzemi csalás és vesztegetés vádja miatt.

Keresés