2021. január 12. kedd

jan. 12
0:06
Egyszerűbb lesz a halálozás anyakönyvezése (Infostart)
Az elektronikus adattovábbításnak köszönhetően.
jan. 12
0:06
Hálapénztilalom: kiderült, melyik hatóság csaphat majd le az ügyben (Napi)
Az ATV Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium közölte: rendőrségnél a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belüli szervezeti egység végzi a bűncselekmények felderítését.
jan. 12
0:06
Ötször annyian bliccelnek Budapesten, mint Bécsben (168 Óra Online)
Az osztrák fővárosban naponta körülbelül száz ellenőr van szolgálatban a különböző járműveken.
jan. 12
0:06
Orbán eligazítást tartott a Fidesz EP-képviselőinek: 2021-ben is éles politikai viták várhatók az EU-ban (444.hu)
Okosabban a házibulikkal.
jan. 12
0:10
Meglendül a benzin ára szerdán (Infostart)
Két nap múlva emelkednek a hazai üzemanyagárak.
jan. 12
0:10
Fontos figyelmeztetést kaptak a vízórások (Napi)
Az előrejelzések szerint a hét végén megérkezik az extrém hideg idő, emiatt pedig téliesíteni kell a vízmérőket, valamint a vízvezetékeket és a szerelvényeket - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség hétfőn az MTI-vel.
jan. 12
0:10
Pfizer és Moderna vakcina is érkezik kedden Magyarországra (168 Óra Online)
A Pfizer újabb, 39 ezer ember beoltására alkalmas oltóanyaga mellett a Moderna által gyártott 3600 adag vakcina is megérkezik kedden Magyarországra - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője.
jan. 12
0:14
Európában rekordméretű lesz a fényeslitkei terminál, ez lesz Kína kapuja (Infostart)
Megkezdték Európa legnagyobb intermodális terminálja, az East-West Gate (EWG) építését Fényeslitkén 22 milliárd forint magánberuházásban.
jan. 12
0:14
Kásler vidékre 500, a fővárosi régióra 700 milliárdos egészségügyi fejlesztést ígért (168 Óra Online)
Rendkívül széles körű fejlesztések valósultak meg és valósulnak meg az egészségügyi ágazatban, ami a gyógyítás feltételeinek javítását, az eszközök, műszerek és kórházi épületek megújítását jelenti - nyilatkozta az emberi erőforrások minisztere hétfőn az MTI-nek.
jan. 12
0:18
Uniós képviselőivel egyeztetett Orbán Viktor (Infostart)
A miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfő délután a Karmelita kolostorban a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőit fogadta
jan. 12
0:18
Már mindent lát a NAV, vagy mégsem? (168 Óra Online)
Január 4. óta még a magánszemélyek részére kiállított számlákat is látja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely ezzel a gazdasági élet teljes számlaforgalmát ellenőrizheti - írja a hétfőn megjelent számában a Pesti Hírlap. Felvetődik a kérdés, sértheti-e az intézkedés a személyiségi jogokat, az orvosi, pszichológusi titoktartást. Adószakértőnk s
jan. 12
0:22
Ötszáz új jármű érkezik a Volánbuszhoz (Infostart)
Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft. 503 új autóbusz beszerzésére.
jan. 12
0:22
Tihanyi Lajos és Reigl Judit alkotásai lettek a legdrágábban eladott képek 2020-ban (168 Óra Online)
Tihanyi Lajos Akt studium című festménye kelt el a legdrágábban a klasszikus alkotások közül, a kortárs műveknél pedig Reigl Judit Gomolygás, csavaros, oszlop, fém című festménye végzett az élen tavaly.
jan. 12
0:26
A kivéreztetés anatómiája (168 Óra Online)
A kormánypárti szavazók negyede is bosszút lát amögött, ahogy a kormány az ellenzéki irányítású önkormányzatokkal bánik. A harmaduk viszont úgy véli, a helyi bevételek elvonása indokolt lehet, ha a mértéke nem veszélyezteti az önkormányzatok pénzügyi stabilitását.
jan. 12
0:30
Rentingo.com: nyártól áremelkedés várható az albérletpiacon (168 Óra Online)
Az albérletárak ugyan mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac, és a nyári hónapoktól, a koronavírus elleni oltás felfutásával és a turizmus beindulásával gyorsulva drágulhatnak ismét a kiadó lakások - közölte a Rentingo.com albérletkereső hétfőn az MTI-vel.
jan. 12
0:34
Bodrogi Gyula: „A színész inkább ne politizáljon, és ha lehet, a politikus ne színészkedjen” (168 Óra Online)
Bodrogi Gyula most is – természetesen minden óvintézkedést betartva – fáradhatatlanul dolgozik, s 86 évesen sem szeretne lassítani. A Nemzet Színésze a Pesti Hírlapnak mesélt a karácsonáyról, a családjáról, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyéről is.
jan. 12
0:38
Kiderült, hogy ki fogja ellenőrizni a márciustól a hálapénzt (168 Óra Online)
Csak márciustól kezdik meg a munkát, addig figyelmeztetik az orvosokat.
jan. 12
0:42
Válaszolt Orbán Balázs Gémesinek, vállalja a nyilvános vitát (168 Óra Online)
Vállalja az önkormányzati adóbevételek elvonása miatt kirobbant vitát Gémesi Györggyel Orbán Balázs - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Facebook-oldalán.
jan. 12
3:24
Koronavírus: sokan nem kapnak visszaigazolást az oltásregisztráció után (NLC)
Sokan aggódnak amiatt, hogyan tudják majd bizonyítani, hogy szeretnék beoltatni magukat.
jan. 12
4:48
Medveczky Ilona: egyetlen út van, hogy megérjem a 80-at (ATV)
A táncművésznő a koronavírus első hulláma alatt négy kutyájával önkéntes karanténba vonult, csak a legszükségesebb esetben hagyta el az otthonát. Most elmondta véleményét a vakcináról is.
jan. 12
5:36
Estére havazni fog (168 Óra Online)
A Tiszántúlon és délkeleten erősen felhős, borult idő várható némi hószállingózással, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.
jan. 12
5:48
Megvan, hogy melyik hatóság üldözi majd a hálapénzt (Infostart)
Egyelőre a tájékoztatás van a középpontban, márciustól lehet büntetni.
jan. 12
6:00
Szükségállapotot vezettek be Washingtonban (168 Óra Online)
Miután a hatóságok biztonsági fenyegetésekre figyelmeztettek Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatása kapcsán, Donald Trump amerikai elnök január 24-ig szükségállapotot rendelt el.
jan. 12
6:06
Így készülnek az utazási irodák 2021-re (Infostart)
A Magyar Utazási Irodák Szövetsége arra számít, hogy a második negyedévben emelkedni fog az utazási kedv, a nyári időszakra pedig már jelentős számú foglalás érkezett. Az szervezet elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy egyes országok korábbi gyakorlatának megfelelően elvárás lesz az utazás előtt az oltási igazolás. Hozzátette: a megfelelő biztosításo
jan. 12
6:06
Szlávik: nem észleltek komolyabb mellékhatást a magyarok, akik már kaptak oltást (Ez a lényeg)
Jó hír érkezett a vakcináról, az eddig beoltottak nem tapasztaltak komolyabb mellékhatásokat.
jan. 12
6:21
Mostantól még több embert olthatnak be a Pfizer-vakcinákból (24.hu)
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte, hogy a Pfizer vakcináinak ampulláiban lévő oltóanyag mennyiséget ne öt, hanem hat oltásra használják fel az oltóorvosok.
jan. 12
6:24
Fogyasztói bizalom? Na, az még sehol sincs (Napi)
Egyelőre csak jövöget visszafelé a fogyasztói bizalom, a januári nominális javulás nagyon erősen viszonylagos, hiszen a mutató még a tavaszi összeomlást követő csúcstól is messze van, nem beszélve a pandémia előtti állapotáról. A munkaerőhelyzetet övező várakozások pedig kifejezetten sötétek.
jan. 12
6:36
Igen, túlárazták a maszkgyártó gépsort, de nem nyomoz a rendőrség (Ez a lényeg)
Bebizonyosodott, hogy politikai szálakkal átszőtt ügyekben komoly nyomozásra itt nem lehet számítani, amíg a Fideszé a hatalom.
jan. 12
6:42
Elhagyta a családi birtokot a koronavírusos Lagzi Lajcsi (ATV)
A zenész tesztje vasárnap lett pozitív, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon, ahol több éve húzódó ügyét tárgyalják 30 milliós közüzemi csalás és vesztegetés vádja miatt.
jan. 12
6:42
Palkovics benyújtotta lemondását, Orbán visszaszólt, hogy ezt felejtse el (444.hu)
A kormány egyik legerősebb minisztere nehezen viseli, hogy Orbán egymás után veszi le a tábláról az embereit. A jelek szerint mégsincs nagyon más választása.
jan. 12
7:00
Történész: A véleményvezérek a pénzért hergelik az embereket (ATV)
„Nincsen két magyar nemzet, nincsen régi és új, se bal vagy jobb. Egy Magyarország és egy magyar nemzet van, amelyből nem kéne senkit se kizárni” – mondta emlékezetpolitikai és kulturális harcok kapcsán Csunderlik Péter történész, a Spirit FM, „Viccen kívül” című műsorában.
jan. 12
7:12
"Ezt a hazudozást!" - kiakadt Orbán és Szijjártó Amerikával kapcsolatos kijelentésein Szél Bernadett (ATV)
A független képviselő szerint a Fidesz, amikor számára kínos módon alakulnak egyes külpolitikai események, "hirtelen előkelő idegenné válva nem kommentálja más országok belügyeit".
jan. 12
7:24
Megfertőződött két gorilla a San Diegó-i állatkertben (888.hu)
Kimutatták két gorilla szervezetében a koronavírust a San Diegó-i állatkertben, miután a majmoknál a fertőzésre jellemző tüneteket vettek észre – közölte Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója hétfőn.
jan. 12
7:27
Március 1-jén lépnek hatályba a hálapénzzel kapcsolatos új szabályok (24.hu)
A hatóságok addig az érintettek felvilágosítására és tájékoztatására, valamint a megelőzésre fordítják energiáikat.
jan. 12
7:27
Szükségállapotot vezettek be Washingtonban - Friss hírek 2021. január 12. 07:17 (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk. A felolvasott hírek itt érhetőek el: https://podcast.hirstart.hu/friss-hirek/2021/01/12/2997/
jan. 12
7:30
Jön az ugrás a kártyaelfogadó készülékek számában (Napi)
Már kétszázezerhez közelít a bankkártya-elfogadó (POS-) készülékek száma, az idei évtől további ugrást mutathatnak majd az adatok, mivel januártól a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a külföldi szolgáltatóknak is rendszeres adatszolgáltatást rendelt el.
jan. 12
7:30
Palkovics benyújtotta a lemondását, de Orbán nem engedi, hogy távozzon (SzMo)
Az innovációs és technológiai miniszternél akkor telhetett be a pohár, amikor tavaly év végén több fontos emberét is menesztette a miniszterelnök.
jan. 12
7:36
Embertelen kórházi valóság: egy ápolóra akár 6, egy orvosra pedig 8 beteg jut (Ez a lényeg)
Egyre többen halnak meg a szakemberek hiánya és a káosz miatt, de Orbán propagandája mindezt nem mutatja. Rig Lajos országgyűlési képviselő az egészségügyben dolgozók és a hozzátartozók segítségét kérte, hogy hiteles képet kapjunk a kórházi állapotokról.
jan. 12
7:48
Végelszámolás alatt a cég, amely havi egymilliót fizetett Borkai Zsolt fiának (ATV)
Borkai Ádám ügyvezetőként kapott ennyit az ingatlanokkal foglalkozó cégtől, az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-től.
jan. 12
8:00
Két év után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő (24.hu)
Koncz tavaly megnyerte a borsodi időközi választást.
jan. 12
8:02
Ez lehet Orbán Viktor mesterterve 2022-re (24.hu)
A mesterterv szerint a vidék megtartása a kormány megtartását is jelentheti.
jan. 12
8:06
Kiugrott a tizedikről, de túlélte: most az intenzív osztályon ápolják a fiatal lányt (ATV)
A 23 éves lány egy szegedi panellakás 10. emeletéről ugrott ki.
jan. 12
8:18
Új hírekkel jön az operatív törzs – élőben az InfoRádióban és az Infostarton (Infostart)
A tervezett kezdés a szokásos.
jan. 12
8:18
444: Palkovics László benyújtotta lemondását, de Orbán Viktor nem fogadta el (ATV)
A portál úgy tudja, az innovációs és technológiai miniszter december végén nyújtotta be lemondását, amelynek hátterében az állhat: megelégelhette, hogy elkezdték visszavágni a jogosítványait.
jan. 12
8:18
Kiderült: Orbán még az unokáinkat is eladósítja (Ez a lényeg)
A tavalyi év költségvetési hiányából is látszik, hogy minden képzeletet felülmúló pénzszórásba kezdett a Fidesz-kormány 2020-ban!
jan. 12
8:30
Két év házasság után válik férjétől Koncz Zsófia (ATV)
A fideszes politikus októberben szerezte meg Tiszaújváros és körzetének mandátumát, miután édesapja motorbalesetben elhunyt. Most a Blikk szerint vége a házasságának.
jan. 12
8:30
Nő az oltási hajlandóság Magyarországon (888.hu)
Növekszik az oltáspártiak aránya Magyarországon, már ugyanannyian tervezik beadatni a koronavírus elleni vakcinát, mint amennyien nem (45-44 százalék).
jan. 12
8:30
Szétszórják az SZFE hallgatóit, a Duna TV régi székháza lehet az egyik új épület (SzMo)
A tervek szerint a filmes képzés a budai oldalon folytatódik majd, míg a színész szakos hallgatók továbbra is a pesti oldalon tanulhatnak.
jan. 12
8:36
Sokaknak már kenyérre sem telik: drágul a liszt (Ez a lényeg)
Orbánék válságkezelése kudarcot vallott. Miközben a halottak száma már 11 ezer felé jár, egyre drágább minden és nehezebb megélni.
jan. 12
8:48
Nő az oltási hajlandóság Magyarországon (Demokrata)
Az első beoltottak pozitív tapasztalatai, valamint sok közéleti személy támogató nyilatkozata okozhatta a pozitív fordulatot – véli a Magyar Nemzet.

Keresés