2021. január 20. szerda

jan. 20
0:06
Kilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél (Napi)
Kilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a Románia és Magyarország közötti határátkelőhelyek romániai oldalán - számolt be a Digi24 hírtelevízió az MTI szerint.
jan. 20
0:06
Karikó Katalin kapja a Szeged díszpolgára címet (168 Óra Online)
Sokáig Szegeden tevékenykedett.
jan. 20
0:06
Vejkey Imre szerint keresztények elleni támadás, hogy elbukta a Jézussal viccelő karikatúra miatti perét (444.hu)
"Borzasztó üzenete van, összeszorul most is a torkom, ha erre gondolok. Ennek egy otromba támadás üzenete van."
jan. 20
0:06
Állva hagyhatja Magyarország regionális társait (Hírstart)
Idén 6, jövőre pedig akár 7 százalékos növekedés is lehet a magyar gazdaságban Nagy Márton miniszterelnöki gazdasági főtanácsadó szerint. Nagy elmondása alapján már nem a védekezés, hanem az újraindítás és helyreállítás szakaszában vagyunk, és azzal együtt, hogy a Covid-járvány miatt 2020-ban elszállt a hiány és az államadósság is, Magyarország gaz
jan. 20
0:10
Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége (Napi)
Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelyben a szervet arról tájékoztatta tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása - írja az MTI.
jan. 20
0:10
Cseh László kórházba került néhány napra (168 Óra Online)
Először azt hitte gyomorrontása van, később be is lázasodott.
jan. 20
0:10
Kilométeres kamionsorok a román–magyar határátkelőknél (Hírstart)
A torlódásról beszámoló Digi 24 hírtelevízió szerint a magyar határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése szándékával alaposabban átvizsgálják a belépésre jelentkező teherszállító járműveket.
jan. 20
0:14
Bíróság: Nem kereszténygyalázás kifigurázni Jézust és Müller Cecíliát (168 Óra Online)
Elbukta a karikatúrapert a KDNP a Népszava ellen.
jan. 20
0:14
Lélegeztetőgépeket vett a többmilliós adományból a kecskeméti kórház (Hírstart)
Az intézmény a Duna Aszfalt támogatásának köszönhetően tudta beszerezni a két magas színvonalú gépet.
jan. 20
0:18
Több mint 5 százalékkal emelkedett a földgázfogyasztás az idei fűtési szezonban (Hírstart)
A lakossági és az ipari földgázfelhasználás is emelkedett a 2020–21-es fűtési szezonban az egy évvel korábbihoz képest: az MVM földgázelosztási területein több mint 5 százalékkal nőtt a felhasznált földgáz mennyisége - közölte a társaság az MTI-vel.
jan. 20
1:36
Rendkívüli: Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett (Hírstart)
A polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy Dr. Karikó Katalin elfogadta Szeged díszpolgári címét.
jan. 20
1:42
Orbán Viktor főtanácsadója úgy számol, már idén berobban a magyar gazdaság (Hírstart)
Minden esélyünk megvan arra, hogy a gazdasági növekedést idén akár 6 százalék közelébe is toljuk, jövőre pedig a 7 százalék sem elképzelhetetlen – mondta Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója, a jegybank korábbi alelnöke arról is beszélt, hogy a legfontosabb kihívás most a gazdaság újraindítása, ami
jan. 20
2:18
Mintegy 1,2 milliárd forintból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt (Hírstart)
Mindenre kiterjedő fejlesztést hajtanak végre a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempingben.
jan. 20
2:22
Segítséget adnak a battonyaiaknak (Hírstart)
Keddtől a Battonya Város Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Szervezet Család- és Gyermekjóléti Szolgálat segítséget nyújt azok számára, akiknél nincs internet, vagy nem kaptak levelet és regisztrálni szeretnének a koronavírus elleni oltásra.
jan. 20
4:36
Szijjártó elment Hollandiába, és elmondta a Magyar Távirati Irodának, hogy a hollandok tiszteljék jobban a magyarokat (Hírstart)
A külügyminiszter szerint a holland-magyar gazdasági együttműködéssel semmi baj, de a hollandok túl sokat foglalkoznak magyar belügyekkel.
jan. 20
5:12
Megindult a jég a Balatonon (Infostart)
Az idei télen először jelent meg a jég a tavon, és mindjárt mozgásba is kezdett.
jan. 20
5:30
Nettó átlagkereset - az ITM szerint ezért nem egyeznek a KSH és GKI adatai (ATV)
2019-ben 200 ezer forint volt a nettó átlagkereset hazánkban a GKI szerint. Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt maradtak a nettó keresetek. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium híradónk kérdésére azt írta, hogy 2010 óta kimagasló mértékben emelkedtek a bérek itthon. Az MSZP szerint viszont csak papíron magasak az átlagke
jan. 20
5:42
Falus Ferenc szerint irreális oltási tempót ígér a kormány terve (ATV)
Míg Szerbiában megkezdődött a tömeges oltási program, Magyarországon kevés a koronavírus elleni oltóanyag. Az illetékes szakhatóság munkatársai Kína után Oroszországban is ellenőrzik a lehetséges vakcinák gyártási folyamatait. Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint, ha elegendő mennyiségű oltás lenne az országban, egy hétvége alatt akár egymillió
jan. 20
6:06
Mérsékelten hideg, szeles, borult idő várható, néhol napsütéssel (168 Óra Online)
Reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Nyírségben, Szabolcsban maradhatnak tartósan borult körzetek.
jan. 20
6:06
A zuglói fideszcsicska hetet havat összehordott a rádióban (Ez a lényeg)
Borbély Ádám, a zuglói Fideszcsicska mindenféle valótlanságot összehordott a Karc FM műsorában, tételesen cáfoljuk meg állításait.
jan. 20
6:18
A legtöbb helyen átlag alatti volt a nettó kereset (24.hu)
A legmagasabb és legalacsonyabb érték között 360 ezer forintos volt a különbség.
jan. 20
6:36
Fogadott fia elárulta: valami kimaradt Pécsi Ildikó végrendeletéből (ATV)
Nem tudni, mi lesz a sorsa a legendás házaspár, Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos halála után szeretett házuknak.
jan. 20
6:42
Infúzióra került Edvin Marton felesége (Propeller)
Külföldön lett rosszul Marton Adrienn, infúziót kellett kapnia.  Edvin Marton felesége Balira utazott a férjével, ahol ötnapos karantén után végre szabadon élvezhették volna a pihenésüket. Ám Adriennél váratlan egészségügyi problémák adódtak: mivel rosszul lett, infúzióra kellett kötni.
jan. 20
6:48
Szorongás, stressz, egyedüllét: ilyen a járvány miatti elzártság a külföldi tanulók szemével (ATV)
A Magyarországon tanuló külföldi diákokat is megviselte a koronavírus-járvány miatti elzártság, az online oktatást többségük jónak tartja - írta szerdai számában a Népszava a Tempus Közalapítvány felmérését idézve.
jan. 20
6:48
Visszakozott a szállodaszövetség: a tömeges oltást követően, ahogy lehet, nyithat a vendéglátás (SzMo)
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint „alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon.”
jan. 20
6:51
Aszfaltfestés miatt rabosították az AVM aktivistáit (24.hu)
A három aktivista a nyilvános illemhelyek éjjel-nappali üzemeltetése mellett kampányolt.
jan. 20
6:54
Katasztrófavédelem: még nem biztonságosak a hazai vízfelületek a korcsolyázáshoz (ATV)
Sokakban hamis biztonságérzetet kelt, hogy a tavak szélén szilárd a jég, de nagyon balesetveszélyesek. Kellő vastagságú jégről akkor lehet beszélni, ha 8-10 centi között van, a 12 centiméter pedig kellő biztonságot adhat, ehhez viszont több napos tartós mínuszok kellenek.
jan. 20
7:00
Trump gazdasági öröksége: hitelből pörgött tovább a növekedés - Friss hírek 2021. január 20. 06:50 (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk. A felolvasott hírek itt érhetőek el: https://podcast.hirstart.hu/friss-hirek/2021/01/20/3079/
jan. 20
7:12
Bejött az MNB nagy terve (Napi)
Hat pénzügyi intézménynek már megvan az engedélye minősített fogyasztóbarát személyi hitelek forgalmazására, de egyelőre csak háromnál kapható ilyen kölcsön. Az első negyedévben azonban több másik bank is tervezi az indulást, a jegybank összehasonlító portállal segíti az ügyfeleket.
jan. 20
7:18
Facebookos hirdetésben biztat a járványügyi korlátozások megszegésére az Index kirúgott gyakornokának pártja (444.hu)
Arra próbálják rávenni a vendéglátóhelyeket és edzőtermeket, hogy január 25-én a tiltás ellenére nyissanak ki. A pártelnököt Puzsér buktatta le.
jan. 20
7:24
Kiderült: így lehet magyar állampolgár Marco Rossi (ATV)
A magyar válogatott szakvezetője "örökbe fogadott magyarnak" érzi magát, Instagram-követőivel már azt is közölte, hogy szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot.
jan. 20
7:24
Kellene egy kitörési pont Magyarországnak (24.hu)
A társadalmi kohézió, a fenntarthatóság, a digitalizáció és még az oktatás területén is jobban teljesítünk annál, mint ahogy azt az ország gazdasági helyzete engedné, de nincs olyan kitörési pontja Magyarországnak, amely képes lenne elmozdítani az Európai Unió legszegényebb országai közül.
jan. 20
7:24
Járműhiba miatt elmaradt a vonat, és még pótlóbusz sem volt (Propeller)
Hétköznapi kalandok a MÁV-val. A Mávinform szerdán reggel 5:14-kor tette közzé a Facebook-oldalán, hogy  a Vámosgyörkről Szolnokra 5:23-kor induló személyvonat járműhiba miatt nem közlekedik. Vonatpótlásra nincs lehetőség, mert a szolgáltatók a vasúttársaság részére nem tudnak vonatpótló buszt biztosítani.
jan. 20
7:26
Egy megyében havazhat szerdán (24.hu)
Nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet.
jan. 20
7:36
Diákok nézték végig a Bács-Kiskun megyei középiskola tanárnőjének a halálát (Propeller)
Több mint húsz tanuló figyelte a monitort, a 17 éves diákok online órán vettek részt, amikor szörnyű, örökre az emlékeikbe vésődő pillanatok következtek. Elhunyt hétfőn egy Bács-Kiskun megyei középiskola pedagógusa, miközben online órát tartott egy osztálynak. A Bors az eset egyik szemtanújának, egy diáknak az elmondása alapján azt írta: körülbelül
jan. 20
7:36
Baranyában nagy szükség van az ingyenes tűzifára (Ez a lényeg)
Sajnos Baranyában is egyre többen veszítik el a munkájukat és kerülnek nehéz helyzetbe, sokaknak még a tűzifa megvásárlása is elképzelhetetlen.
jan. 20
7:38
Orbán udvartartása kapott pénzt a Szerencsejáték Zrt.-től (Ez a lényeg)
A Szerencsejáték Zrt. közzétette, kiknek adott pénzt az elmúlt hónapokban, és bizony most is egy dolog számíthatott a támogatásoknál: elkötelezett fideszesnek kellett lenni.
jan. 20
7:48
Felforgatta a nálunk tanuló diákok életét a járvány (Infostart)
A Magyarországon tanuló külföldi diákokat is megviselte a koronavírus-járvány miatti elzártság, az online oktatást többségük jónak tartja – írja a Népszava a Tempus Közalapítvány felmérését idézve.
jan. 20
7:48
6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig (168 Óra Online)
A jelenleg érvényben lévő megállapodások szerint 6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra, tudta meg a Népszava.
jan. 20
7:54
A Lánchíd-felújítás közben még két "para" lesz a belvárosban (Infostart)
Azonban az InfoRádióban Tüttő Kata főpolgármester-helyettes kimondta: 2023-ra végezni kell a felújítással.
jan. 20
7:54
Felforgatta a Magyarországon tanuló diákok életét a koronavírus (Propeller)
Németországból és Kínából érkezett hazánkba a legtöbb külföldi egyetemista. Amíg a diákok felét az egyedüllét is megviselte, addig 20 százalékuk előítéletességgel is találkozott. A Magyarországon tanuló külföldi diákokat is megviselte a koronavírus-járvány miatti elzártság, az online oktatást többségük jónak tartja – írja a Népszava a Tempus Közala
jan. 20
7:56
Nincs cégmegszűnési hullám a járvány miatt (Propeller)
A reálgazdaság járványhatásoktól mentesen koncentrálódik tovább, elmaradt a nagy cégmegszűnési hullám, amitől sokan tartottak. A múlt év végén 546,3 ezer céget tartottak számon Magyarországon, míg 2019-ben még 552,5 ezret. A tavaly bejegyzett több mint 28,9 ezer cég csupán 62-vel kevesebb, mint az egy évvel korábban útjára indított vállalkozások sz
jan. 20
8:00
Online órája közben lett rosszul és halt meg egy tanárnő, a diákok végignézték (ATV)
Az 52 éves nő az egyik Bács-Kiskun megyei középiskolában tanított, éppen online tornaórát tartott, amikor a tragédia történt.
jan. 20
8:06
Visszahívott egy terméket a magyar Spar (Napi)
Üvegdarab lehet Bonduelle egyik konzervében, ezért a Spar visszahívta a terméket.
jan. 20
8:06
Jó helyre mentek az állami cégek támogatásai, 160 milliós osztalékot fizetett Rogán Cecília cége (Hírstart)
Csak a Szerencsejáték Zrt. több mint 200 milliót tolt a Nakama & Partners-be.
jan. 20
8:06
Egyelőre még nem ismert, hogy miképp fog zajlani az oltások harmadik köre (Propeller)
A Népszava szerint nagy a homály még abban, hogy kiket oltanak be a vakcinázás harmadik körében, a háziorvosoknak sincs konkrét információja egyelőre. A Népszava cikke szerint a hatvan éven felüliek százezreit tartja a kormány bizonytalanságban azzal, hogy még nem árulta el az oltási terv rájuk vonatkozó részét. A lap úgy tudja, az év végéig 6,6 mi
jan. 20
8:06
Pottyondy Edina: amíg Orbán fertőz minket, a koronavírus kormányoz (Ez a lényeg)
Az ország egyik legeredetibb videósa jól beolvasott a felcsúti miniszterelnöknek. Amit lehetett, elrontott a Fidesz első embere járványügyben.
jan. 20
8:08
Jó hírt kaptak a leendő nyugdíjasok: tavaly is volt reálhozam (Napi)
A koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteségeket az év végére az önkéntes nyugdíjpénztári alapok ledolgozták, sőt sokan számíthatnak reálhozamra. A hosszú távú hozamok meggyőzően alakultak a válság ellenére is, és a pénztártagokat terhelő költségek ennek ellenére folyamatosan csökkennek.
jan. 20
8:09
Közlekedési káoszt hozhat a Lánchíd felújítása (NLC)
A 3-as metró felújítása és ingyenes parkolás miatt borítékolható a közlekedi káosz a belvárosban a Lánchíd felújítása miatt.
jan. 20
8:12
Szijjártó elment Hollandiába, és elmondta a Magyar Távirati Irodának, hogy a hollandok tiszteljék jobban a magyarokat (Hírstart)
A külügyminiszter szerint a holland-magyar gazdasági együttműködéssel semmi baj, de a hollandok túl sokat foglalkoznak magyar belügyekkel.

Keresés