2021. január 11. hétfő

jan. 11
0:06
Influenzajárvány: korántsem szabad még fellélegezni (Infostart)
A Házi Gyermekorvosok Egyesületének korábbi elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egyértelműen és nagy mértékben késleltetik az influenza terjedését is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az influenza kórokozója nem kap erőre a korlátozások esetleges feloldása után, ezért mindenképpen érdemes beoltatni magunkat. A két bet
jan. 11
0:06
A Zsima üdvözli, hogy Orbán Viktor elítélte a kóser vágás betiltását (Metropol)
A Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület (Zsima) üdvözli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bírálta az Európai Bíróságnak azt a döntését, amellyel jóváhagyta a kóser vágás betiltását.
jan. 11
0:06
Állva akarja átevezni az óceánt Rakonczay (168 Óra Online)
Gran Canaria szigetének déli partjáról vasárnap reggel elindult Rakonczay Gábor extrémsportoló, hogy egy speciális szörfdeszkán állva evezze át az Atlanti-óceánt.
jan. 11
0:06
Orbán: kiemelkedően jó évet kell csinálni 2021-ből (Propeller)
Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás – jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését. A miniszterelnök hangsúlyozta: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt
jan. 11
0:06
Tízmilliárdól fejlesztik a Kaposi Mór Oktató Kórház telephelyét (Demokrata)
Megújul tízmilliárd forintból a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház telephelye Mosdóson.
jan. 11
0:10
Horváth Péter: nem merészség azt jósolni, hogy még kevesebb tanár lesz (Infostart)
Az elmúlt húsz évben egyszer sem volt olyan alacsony a főállású pedagógusok száma, mint most. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke úgy véli, hogy a 2013-ban megalkotott életpályamodell nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
jan. 11
0:10
Orbán Viktor Facebook-oldalán posztolt, már megkezdte a munkát az Operatív törzs (Metropol)
A nap folyamán fontos bejelentések várhatók.
jan. 11
0:10
Szabálytalanul sétált este, sötét ruhában egy férfi, elütötték (168 Óra Online)
A gázoló nem állt meg segítséget nyújtani, ezért a rendőrségen neki is felelni kell.
jan. 11
0:10
Szlávik János: egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak a vakcina beadása után (Propeller)
A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa vasárnap este az M1 aktuális csatornán. Szlávik János közölte, az oltási reakciók jóval alacsonyabb számban fordulnak elő, mint más korábbi védőoltások esetén. Átmeneti izomláz, zsibbad
jan. 11
0:10
Fontos tanács a koronavírusból gyógyuló politikustól (Demokrata)
A közel másfél hónapja kórházban fekvő, de immár a gyógyulás útjára lépő Aradszki András nyilatkozott az Érdi Híreknek.
jan. 11
0:12
Gyergyóremetén le kellett vonni a magyar és székely zászlót (Hírstart)
A bukaresti ítélőtábla levetette a magyar, a székely és a remetei zászlót egy román blogger által indított per miatt.
jan. 11
0:14
A légszennyezettség az egyik vezető halálok itthon (Infostart)
Az egyik legrosszabb levegőjű uniós ország vagyunk: szakemberek szerint drasztikus lépések sem életszerűtlenek annak érdekében, hogy változtathassunk.
jan. 11
0:14
Február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket (Metropol)
Amíg nincs elég vakcina, addig olyan életre rendezkedjünk be, amilyenre ilyenkor lehet - mondta Orbán Viktor az intézkedéssel kapcsolatban.
jan. 11
0:14
Rekordszámú koronás beteget ápolnak kórházban Izraelben (168 Óra Online)
Viszont a lakosság ötöde már megkapta a vakcina első dózisát.
jan. 11
0:14
Ez a négy dolog jellemző a magas érzelmi intelligenciájú szülőkre (Propeller)
A gyerekek irritálóak és frusztrálóak tudnak lenni, nem értjük a logikájukat, és olykor azt érezzük, hogy végtelenített parttalan vita az életünk velük. Az, hogy milyen módon reagálunk ezekre az idegesítő helyzetekre a gyereknevelésben, azon is múlik, hogy milyen magas az érzelmi intelligenciánk (talán mondanunk sem kell, hogy ha magas, akkor lesz
jan. 11
0:18
Orbán Viktor: a magyar válságkezelésnek kiszámítható rendszere van (Metropol)
Hazánkkal ellentétben a nyugat-európai országok többsége szinte hétről-hétre változtat a járványügyi szabályain, ez az eljárás pedig a lakosság számára követhetetlen - mondta a magyar kormányfő.
jan. 11
0:18
Költözik az SZFE, eladják az egyetem jelenlegi épületeit (168 Óra Online)
A diákok blokádja lehetetlenné tette a normális oktatást.
jan. 11
0:22
Ezzel a videóval köszöntötte a 100 éves Keleti Ágnest Orbán Viktor (Metropol)
A miniszterelnök a Facebook-oldalán köszöntötte fel a világ legidősebb olimpiai bajnokát.
jan. 11
0:22
Viták lesznek, de ez nem baj – Fekete-Győr András az ellenzéki összefogásról (168 Óra Online)
Karácsony előtt megszületett hat ellenzéki párt választási összefogása. Úgy döntöttek, hogy minden választókerületben közös képviselőjelöltet indítanak, továbbá közös lesz a miniszterelnök-jelöltjük, a listájuk és a programjuk.
jan. 11
0:26
Szakértő: Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a járvány alatt (Metropol)
Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a koronavírus-járvány ideje alatt - mondta Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
jan. 11
0:26
A kijárási tilalom alatt is figyeljünk a hajléktalanokra - figyelmeztetnek a Máltaiak (168 Óra Online)
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra kéri a kijárási tilalom idején este nyolc óra után közlekedőket, munkából hazatérőket, vagy kutyát sétáltatókat, hogy figyeljenek oda a hajléktalanokra.
jan. 11
0:30
Többször várható hószállingózás, havazás a jövő héten (168 Óra Online)
De napsütés is lesz.
jan. 11
0:34
LMP: Növeli a vakcina iránti bizalmat, ha nem kötik regisztrációhoz (168 Óra Online)
Az LMP azt szeretné, hogy regisztráció nélkül hozzá lehessen jutni a koronavírus elleni vakcinához - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
jan. 11
0:36
Azok kételkednek az oltásban, akiknek a legjobban kéne bízniuk benne (Hírstart)
Komoly gondot okoz az, hogy sok helyen pont az egészségügyi dolgozók szkeptikusak a vakcinával szemben.
jan. 11
0:38
Nem tört össze a négy gól miatt az Aston Villa magyar kapusa (168 Óra Online)
Az Aston Villa fiatal magyar kapusa, Onódi Ákos azt mondta: korai még arról beszélni, hogy mikor mutatkozhat be a labdarúgó Premier League-ben, addig ugyanis még sok munka vár rá.
jan. 11
1:00
Lakhatatlan maradt a gyöngyösi lépcsőház a pusztító gázrobbanás után (Hírstart)
Három nappal a gázrobbanás után, a 24 lakásos társasház 16 lakását újra birtokba vehették a lakók, miután az ingatlanban átvizsgálták a közműveket, és az épületet a statikus is rendben találta.
jan. 11
1:36
Mennyire válságálló a magyar jövedelem? (Hírstart)
Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a koronavírus-járvány ideje alatt - mondta Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
jan. 11
1:54
Vizet szenteltek Miskolcon (Hírstart)
Ez is kipipálva idénre. Papp András görögkatolikus esperes megszentelite a Szinva patak vizét a miskolci II. János Pál pápa téren 2021. január 10-én. /Vajda János A vízkereszti szokás a Szentföldről ered. Egy zarándok elbeszélése szerint a jeruzsálemi püspök a Jordánnál, Jézus keresztsége helyén megáldotta a vizet és keresztelt.
jan. 11
3:42
Keszthelyi sejtbiológus is hozzájárulhat kutatásaival a betegségek kezeléséhez (Hírstart)
Dr. Csizmadia Tamás zalai származású sejtbiológus egyike a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) által 2020-ban meghirdetett fiatal kutatói (PD-OTKA) pályázat nyerteseinek. Az elnyert támogatás összege 25 millió forint, amely 3 évre szól – írja a zaol.hu.   Kutatásai során arra a kérdésre keresi a választ, hogy a mirigysejtekbe
jan. 11
4:12
Várják a javaslatokat az idei sport kitüntetésekre (Hírstart)
A pesterzsébeti önkormányzat azt kéri az itt lakóktól, hogy tegyetek ajánlásokat „Az Év Sportolója”, és az „Az Év Edzője, az Év Sportvezetője” kitüntető címekre.„A kitüntető címek adományozásával az önkormányzat célja, hogy a Pesterzsébeten működő sportegyesületek sportolóit, edzőit és sportvezetőit méltó elismerésben részesítse.A kitüntetésre érde
jan. 11
5:24
Nem változtat a kormány az érettségi szabályain (ATV)
Nem változtat a kormány az érettségi szabályain, mert ősszel mintegy 30 ezer diák érettségizett le úgy, hogy nem alakult ki egyetlen egy fertőzési gócpont sem.- ezt válaszolta híradónknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Egy a híradónknak nyilatkozó diák szerint viszont igazságtalan, hogy úgy kell leérettségizniük, mint azoknak, akik hagyományo
jan. 11
5:27
Szijjártó Péter a Joe Biden-afférról: én ezt nem értékelném túl, választási kampány volt (Menedzsment Fórum)
Nagyinterjú a külgazdasági és külügyminiszterrel a Biden-ügyről, a Putyin-találkozóról, a V4-ek miatti tüskéről és az oroszok csodaszeréről.
jan. 11
5:48
Igen bonyolulttá vált az ausztriai autós szabálytalanságok ügykezelése (Infostart)
Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő az InfoRádióban rámutatott, hogy míg az egyik országban a szabálytalankodó személyt, a másikban a gépjármű üzembentartóját büntetik, ami nem teszi egyszerűbbé a most szigorított szabályok betartatását.
jan. 11
5:48
A gasztroblogger, akinek a vajas kenyér a kedvence (ATV)
Jókuti András az egyik legismertebb hazai gasztroblogger. Világszinten is. Vélhetően ő az egyetlen magyar, aki műsorvezető lehet a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d'or-on. A Heti Napló riportja.
jan. 11
6:06
Egyre nagyobb a fejvakarás, hogy mi lesz a balatoni szezonnal (Infostart)
A legnagyobb problémát a munkaerő jelentheti, ugyanis sokan dönthetnek úgy, hogy a turizmus és vendéglátás helyett más ágazatba mennek dolgozni – hívta föl a figyelmet az InfoRádiónak a Balatoni Kör elnöke.
jan. 11
6:18
Szlávik a beadott oltásokról: nem volt komolyabb mellékhatás (Napi)
A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa vasárnap este az M1-en.
jan. 11
6:18
Még hogy Makovecznek nincs temploma Budapesten? (444.hu)
Ez volt a legfontosabb érv az új templom megépítése mellett.
jan. 11
6:18
Ismét növekedtek a fogyasztói árak Kínában decemberben (Propeller)
Ismét növekedtek a fogyasztói árak Kínában decemberben, miután a megelőző hónapban több mint egy évtizede először árcsökkenést regisztráltak – derül ki a kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adataiból. A fogyasztói árindex 0,2 százalékkal emelkedett decemberben 2019 utolsó hónapjához képest. Elemzők 0,1 százalékos növekedést jeleztek előre,
jan. 11
6:27
Havazással, fagyokkal keményít be a tél (24.hu)
A napsütés mellett többször lehet hószállingózás, havazás és több helyen napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet.
jan. 11
6:29
Zaklatási ügy a Debreceni Egyetemen (24.hu)
Bálint Péter váratlanul távozott az általa már öt éve vezetett kar éléről. Az egyetem hallgat a József Attila-díjas, lovagkereszttel is kitüntetett író távozásának okáról, a 24.hu azonban megtudott néhány részletet.
jan. 11
6:42
Koronavírus miatt meghalt Ferenc pápa orvosa (Napi)
A koronavírus szövődményeiben meghalt Fabrizio Soccorsi, Ferenc pápa orvosa - írta meg a CNN és a L’Osservatore Romano című vatikáni lap közlése alapján a hvg.hu.
jan. 11
6:48
Szlávik János felsorolta, kik oltassák be az oltást mindenképpen (Infostart)
"Európa sok országában megjelent harmadik hullám, az oltások nem tartanak ott, hogy ezt megakadályozzák."
jan. 11
7:00
Hó, havas eső is előfordulhat (168 Óra Online)
Napközben az ország északi, északnyugati harmadán jellemzően gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk.
jan. 11
7:00
Zaklatási ügy miatt mentették fel a Debreceni Egyetem kitüntetett dékénját (Szeretlek Magyarország)
A 2020 áprilisában leváltott vezető menesztését eddig nem indokolták, most kiderült: „megengedhetetlenül közeledett” egy kolléganője felé.
jan. 11
7:06
Zaklatási ügy miatt mentették fel a Debreceni Egyetem kitüntetett dékánját (Szeretlek Magyarország)
A 2020 áprilisában leváltott vezető menesztését eddig nem indokolták, most kiderült: „megengedhetetlenül közeledett” egy kolléganője felé.
jan. 11
7:18
Nem mindegy, idén kivel utazik - mutatjuk, miért (Napi)
A magyarországi utazási irodák közzétették, hogy mekkora vagyoni biztosítékkal vágnak neki 2021-nek. A számok alapján teljes a bizonytalanság a szektorban, több száz - tavaly még jelentést leadó - iroda kivár, hogy miként alakul az év.
jan. 11
7:24
Drágulás jöhet a magyar boltokban (Napi)
A liszt árának 7-10 százalékos áremelésre kényszerülnek a malmok, mert a jelenlegi árak csak a tonnánként 56 ezer forintos búzára elegendőek, miközben utóbbi ára 66 ezer forintnál jár.
jan. 11
7:30
Drágulni fog a liszt, áremelés jön (ATV)
Emelniük kell a liszt árát a malmoknak januárban, különben nem biztosítható a működésük - mondta a Világgazdaságnak Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója.
jan. 11
7:33
Jár a bérlakás a volt fideszes vezető szüleinek (24.hu)
Pedig ellenzékből még élesen bírálta, miként jutottak lakáshoz a Nagy Gábor Tamás szülei.
jan. 11
7:36
Szlávik János: A koronavírus elleni védőoltás mellékhatásmentes, biztonságos és hatékony (888.hu)
A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

Keresés