2019. január 1. kedd

jan. 1
0:06
Ijesztő: továbbra sem csökkent a légszennyezettség az országban (Blikk)
Nem csökkent a magas szálló por (PM10) miatti légszennyezettség az ország északkeleti részén.
jan. 1
0:09
Boldog új évet, Magyarország! (888)
Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk minden olvasónknak!
jan. 1
0:10
Azt tudta, hogy a szilveszteri zajcsapás ősi szokásnak számít? (Blikk)
– A szilveszteri zajcsapás ősi szokás, amely a néphit szerint távol tartja a gonosz, ártó hatalmakat az új évtől – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn.
jan. 1
0:14
Jobb, ha most felkészül: meghibásodás miatt késnek a vonatok Kelenföld és Székesfehérvár között (Blikk)
– A központi forgalomirányító berendezés meghibásodása miatt 30-60 perces késések várhatók a Kelenföld–Székesfehérvár vasútvonalon – közölte a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.
jan. 1
0:15
Elismerés a soproni rendőröknek (Police)
Elismerés a soproni rendőröknekGyőr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 01. 01., k - 00:06 A Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Régiójának elnöke 2018. december 31-én tárgyjutalomban részesítette a Soproni Rendőrkapitányság két munkatársát.
jan. 1
0:15
Boldog új évet, Magyarország! (Hírstart)
Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk minden olvasónknak!
jan. 1
0:18
Gyász: elhunyt Seregély István, egykori egri érsek (Blikk)
87 éves korában elhunyt az egykori egri érsek, Seregély István.
jan. 1
0:21
Áder János: rajtunk múlik, mire mondunk nemet és mire mondunk igent (Magyar Nemzet)
„Mondhatunk igent a magyar nemzetre, Kárpát-medencei együvé tartozásunkra, a magyar érdekek képviseletére, hagyományaink ápolására, anyanyelvünk megóvására” – hangsúlyozta a köztársasági elnök.
jan. 1
0:21
Áder János: Rajtunk múlik, mire mondunk nemet és mire mondunk igent (HírTV)
„Szeressük embertársunkat, vagy azért, mert jó, vagy azért, hogy jó legyen” – idézte Szent Ágostont az államfő újévi köszöntőjében.
jan. 1
0:22
Szilveszter: nem sokan tartják be az újévi fogadalmakat- Ön igen? (Blikk)
- Különböző kutatások szerint az újévi fogadalmat tevő emberek tíz százaléka tartja csak be vállalásait - mondta Kalamár Hajnalka klinikai pszichológus az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
jan. 1
0:26
Ezekkel az újításokkal készül a Magyar Posta 2019-ben (Blikk)
Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter a Magyar Időknek adott interjújában beszélt a Magyar Postát érintő változásokról.
jan. 1
0:30
Gulyás Gergely szerint az ellenzék intellektuálisan szerény képességű és antidemokratikus (Blikk)
- Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli és végtelenül antidemokratikus - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV-nek adott nyilatkozatában.
jan. 1
0:33
Áder János: rajtunk múlik, mire mondunk nemet és mire mondunk igent (Hírstart)
„Mondhatunk igent a magyar nemzetre, Kárpát-medencei együvé tartozásunkra, a magyar érdekek képviseletére, hagyományaink ápolására, anyanyelvünk megóvására” – hangsúlyozta a köztársasági elnök.
jan. 1
0:34
Jobb, ha odafigyel a hangerőre: csúnya bírsággal járhat a hangos házibuli (Blikk)
Mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk, ha szomszédaink feljelentenek minket a szilveszteri hangos zene és ricsaj miatt.
jan. 1
0:38
Hiába emelkedik a minimálbér, úgy fest, még így sem éri majd el a százezer forintot (Blikk)
Bár emelik a minimálbér és a bérminimum összegét is, a számítások szerint a minimálbér összege mégsem éri el százezer forintot.
jan. 1
0:42
Így köszönték meg a rendőrök egész éves munkáját a fővárosban (Blikk)
- A Magyar Autóklub ajándékkosárral köszönte meg a fővárosi közlekedési rendőrök egész éves munkáját.
jan. 1
1:21
Feloldották az útlezárást az M0-áson (Police)
Feloldották az útlezárást az M0-áson Pest Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 01. 01., k - 00:55 Üllő külterületén véget ért a forgalomkorlátozás.
jan. 1
1:27
Csergetéssel és tülköléssel intettek búcsút az óévnek Hajdúszoboszlón (Hírstart)
Hagyományőrzők csergettek és tülköltek a Hajdúszoboszlón rendezett óévbúcsúztató csergetésen 2018. december 31-én. A szilveszteri csergetés több évszázados hagyományon alapuló rendezvény. 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a helyiek a "Szoboszlót" fenyegető török hadsereget.  Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
jan. 1
1:57
Megszűnt a forgalomkorlátozás Csengődön (Police)
Megszűnt a forgalomkorlátozás Csengődön Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 01. 01., k - 01:50 Befejeződött a halálos baleset helyszínelése.
jan. 1
1:57
Áder: "Szeressük embertársunkat, vagy azért, mert jó, vagy azért, hogy jó legyen" (Propeller)
Megtartotta szokásos újévi beszédét a köztársasági elnök, majd koccintott Weisz Fanni jeltolmáccsal. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt "Csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent" - fogalmazott a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Az új esztendőnek számos régi-új elhatározással vágunk n
jan. 1
2:03
Dömötör: A kormány megfontolja az észrevételeket, de nem változtat (Hírstart)
Az államtitkár szerint a új Munka törvénykönyve kiállja az idő próbáját.
jan. 1
2:03
Itt a lista: ilyen világsztárok lépnek fel 2019-ben Magyarországon (Eduline)
A Foo Fighters, Sting, Nicki Minaj & Future, a Jethro Tull, Giorgio Moroder, Vanessa-Mae, a Muse, Tom Jones, a Slayer, a Backstreet Boys, Ed Sheeran, Chick Corea, Slash, a Dead Can Dance és Mark Knopfler is fellép jövőre Magyarországon.
jan. 1
2:27
24 migráns (Police)
24 migráns Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 01. 01., k - 02:20 Egy tehervonat konténereiben megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni Magyarországra az illegális migránsok.
jan. 1
2:33
2019: már itt is van az év rovara (Propeller)
A havasi cincér az év rovara 2019-ben. Európa egyik legszebb bogarának tartják.  A Népszava írta meg a Magyar Természettudományi Múzeum blogján olvasható tájékoztatás alapján, hogy idén is három rovarfajra lehetett szavazni: a kis Apolló-lepke, a magyar tarsza és a havasi cincér volt a jelölt. Fotó: mttmuzeum.blog.hu, Rahmé Nikola A havasi cincér
jan. 1
2:39
2019: már itt is van az év rovara (Hírstart)
A havasi cincér az év rovara 2019-ben. Európa egyik legszebb bogarának tartják.  A Népszava írta meg a Magyar Természettudományi Múzeum blogján olvasható tájékoztatás alapján, hogy idén is három rovarfajra lehetett szavazni: a kis Apolló-lepke, a magyar tarsza és a havasi cincér volt a jelölt. Fotó: mttmuzeum.blog.hu, Rahmé Nikola A havasi cincér
jan. 1
4:03
Három nappal lerövidítették a téli szünetet: valójában január 7-ig kellene tartania a vakációnak? (Eduline)
Valójában csak háromnapos a téli szünet - véli az egyik szülői szervezet, amely szerint még a január 7-ét is ki kellene adni a diákoknak.
jan. 1
4:09
Új üzemeltetőt kap a Duna Aréna (168 Óra Online)
A hvg.hu írja, hogy 2018 utolsó napján december Balogh Sándor Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója videóüzenetben hozta nyilvánosságra, hogy a cég befejezi a Duna Aréna és a Dagály Strand üzemeltetését. Mint elmondta, büszkék arra, hogy minden nehézség ellenére hiba nélkül sikerült megoldaniuk az üzemelt
jan. 1
4:24
Egyre nagyobb veszélyben vagyunk (Hírstart)
Ebben az évben tovább nő az internetes adathalász támadások száma az Eset informatikai biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó cég előrejelzése szerint.
jan. 1
5:06
Több mint 33 kilogramm kannabisz került elő a gépkocsiból (Police)
Több mint 33 kilogramm kannabisz került elő a gépkocsiból ORFK Kommunikációs Szolgálat2019. 01. 01., k - 04:59 Kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást az NNI egy 43 éves bolgár férfivel szemben.
jan. 1
5:08
Rablás Tégláson (Police)
Rablás Tégláson Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 12. 31., h - 20:07 A hajdúhadházi rendőrök rövid időn belül elfogták a feltételezett elkövetőket.
jan. 1
5:48
Keddi forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Keddi forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2019. 01. 01., k - 06:00 A mai napon, 2019. január 1-jén demonstráció és rendezvény miatt forgalomkorlátozások lesznek Budapest III., IV. és V. kerületében.
jan. 1
6:24
Több túlóra, kevesebb béren kívüli juttatás, azonnali átutalás - nagyon fontos változásokat hoz 2019 (ATV)
Több túlóra, kevesebb béren kívüli juttatás, azonnali átutalás – csak néhány fontos változás, ami valószínűleg minden dolgozót érint majd jövőre. Emellett jönnek a közigazgatási bíróságok és átalakul a sürgősségi ellátás. 2019 a politikában is mozgalmas év lesz: májusban az európai parlamenti képviselőkről, ősszel az önkormányzati képviselőkről dön
jan. 1
6:26
Egyre többen használják lomtalanításra a karácsonyi adományozást (ATV)
Egyre többen használják lomtalanításra a karácsonyi adományozást. Használhatatlan vackok, koszos alsónadrágok, de még ennél durvább dolgok is kerülhetnek a fa alá, ha a segélyszervezetek nem figyelnek oda eléggé. A Heti Napló riportja.
jan. 1
6:30
Miért csapnak zajt az emberek szilveszter éjszaka? (Hírstart)
Az egészség, a szerencse és a gazdagság eléréséhez kötődik...
jan. 1
6:42
Mészáros Lőrincet és a rabszolgatörvény ellen tüntetőket is beleszőhette újévi beszédébe Áder János (168 Óra Online)
Fekete-fehér, igen-nem. A köztársasági elnök köszöntője ezúttal igen talányosra sikerült.
jan. 1
7:03
Bee Geesre táncolnak a magyar mentősök (24.hu)
Tökéletes koreográfia, életmentő üzenet.
jan. 1
7:06
Naposcsibék égtek benn egy mezőgazdasági épületben (Hírstart)
A tűzben az épület megsemmisült.
jan. 1
7:06
Nagy változások várnak a diákokra és a tanárokra 2019-ben: jön a szigor az érettségin, emelik az ösztöndíjakat (Eduline)
Az új alaptantervet mégsem vezetik be 2019 szeptemberében, ahogy a felsőoktatási felvételi komoly szigorítása is 2020-ban kezdődik, de ebben az évben sem fogunk unatkozni: átalakul a Budapesti Corvinus Egyetem, emelkednek a hallgatói ösztöndíjak, új szabályok vonatkoznak a tanodákra.
jan. 1
7:09
Hamisítatlan téllel ront ránk az újév (Infostart)
Eleinte még csak eső lesz és mérsékelt hideg, de a szél teszi igazán kellemetlenné a hét végéig folyamatosan hűlő levegőt, és havazni is fog.
jan. 1
7:18
Húsz teljes percen át nem migránsozott az állami média 2019-ben – aztán bejelentkeztek Berlinből... (168 Óra Online)
Áder János köztársasági elnök újévi beszéde után az M1-en körkapcsolást tartottak először magyar nagyvárosok szilveszteri köztéri bulijairól, majd következett a világszintű tudósítás. Az állami média németországi tudósítója éjfél után 21 perccel Berlinből jelentkezett a Brandenburgi kaputól, ahol szerinte százezrek gyűltek össze, mindenféle atrocit
jan. 1
7:18
Ez már 2019! (444)
Ezt is megértük. A disznó évében a Jupiter a nyilas csillagképen halad át. Két választás is lesz Magyarországon.
jan. 1
7:36
Magánrepülőgép-villantással kívánt boldog új esztendőt Orbán Viktor Brazíliából (168 Óra Online)
– Itt három óra híján 2019. Boldog új évet, Magyarország – ezzel a szöveggel kívánt boldog új esztendőt Orbán Viktor Brazíliából, ahová a magyar kormányfő azért utazott el szilveszter idején, hogy részt vegyen Jair Bolsonaró, Brazília megválasztott elnökének beiktatásán.
jan. 1
7:36
Rajtunk múlik, mire mondunk nemet és mire mondunk igent (Lokál)
"Csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent" - fogalmazott a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Az új esztendőnek számos régi-új elhatározással vágunk neki, a Szilveszter elmúltával azonban néha úgy tűnik, mintha az újévi jókívánságok beteljesülését, az újévi fogadalmak betartását
jan. 1
7:54
Akár mínusz tíz fok is lehet, olyan klasszikus téli idővel kezdődik 2019 (168 Óra Online)
Hidegbetörés.
jan. 1
8:03
Ez volt Áder János újévi köszöntője (Blikk)
„Csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent” – fogalmazott a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Az új esztendőnek számos régi-új elhatározással vágunk neki, a Szilveszter elmúltával azonban néha úgy tűnik, mintha az újévi jókívánságok beteljesülését, az újévi fogadalmak betartását
jan. 1
8:12
Rablás Salgótarjánban (Police)
Rablás Salgótarjánban Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 01. 01., k - 07:40 A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy salgótarjáni férfit és egy farkaslyuki nőt.
jan. 1
8:12
Ő az év első budapesti újszülöttje (ATV)
Idén kislány lett az első fővárosi újszülött; 2019 első budapesti babája a Honvédkórházban született.
jan. 1
8:12
Rig Lajos és Mesterházy Attila együtt szerveznek tüntetést (Magyar Nemzet)
Bár lassan a fél világ a magyar parlamenti ellenzéken röhög, tesznek rá még egy lapáttal és újabb felvonás következik.
jan. 1
8:12
Brazíliából kívánt boldog új évet a miniszterelnök (Lokál)
Orbán Viktor a facebook oldalán jelentkezett be, ahol egy kép kíséretében kívánt Boldog új évet Magyarországnak.
jan. 1
8:18
Tűzijáték és utcabáli hangulat Budapesten (HírTV)
Az Erkel Színház előtt éjfél után felcsendült a Himnusz.

Keresés