2019. augusztus 1. csütörtök

aug. 1
0:03
Magyarországon működik a világ egyik legnagyobb csincsilla-prémtelepe, és most a bezárását követelik (Hírstart)
A Wanger Csincsillatenyésztési Rendszer komáromi telepe elé augusztus elsejére állatvédők, szőrmeellenes aktivisták szerveznek tüntetést. Őket és a céget kérdeztük arról, mi a helyzet a prémtenyésztéssel ma Magyarországon.
aug. 1
0:06
Lesz hol lubickolni és labdázni: sorra nyílnak az új szabadstrandok idehaza (Blikk)
Megújult a verőcei dunai strand. A kormány felújítja a Dunakanyarban található strandok többségét, elsőként ez lett kész.
aug. 1
0:10
Elkészültek a tervek: ilyen égiparádét ígér idén az augusztus 20-i tűzijáték (Blikk)
Eldőlt, hogy idén milyen lesz majd az ünnepi égiparádé.
aug. 1
0:14
Hajmeresztő potyautas: a család bőröndjében utazott Gödöllőre egy skorpió (Blikk)
Potyautasként, egy bőröndben juthatott Magyarországra az a skorpió, amelyet egy gödöllői család talált, miután hazaértek a nyaralásból.
aug. 1
0:15
Fa dőlt a sínekre, megbénult a vonatközlekedés egy hevesi vonalon (Hírstart)
Kál-Kápolna és Heves között a Kiskörére tartó vonat elé fa dőlt a sínekre – tájékoztatta a Mávinform szerda este az MTI-t. Fotó: Facebook/Mávinform A vonatközlekedés ideiglenesen szünetel – közölték.
aug. 1
0:18
Életmentés közben oktattak a mentők a Nyugatinál (Blikk)
― Valódi életmentésnek lehettek szemtanúi azok a gyalogosok, akik szerdán kora délután a Nyugati térnél jártak.
aug. 1
0:22
Szívszorító megemlékezés: különleges módon tisztelegnének Orbán előtt a barátai (Blikk)
Különleges megemlékezésre jöttek össze Orbán Józsi (†70) közeli barátai a 100 Folk Celsius frontembere halálának első évfordulóján.
aug. 1
0:26
Van egy nagyon jó hírűnk azoknak a Sziget fesztiválozóknak, akik gyűlölnek sorban állni a melegben (Blikk)
Mostantól már nem kell a Hajógyári-szigeten végigállni a sorokat a Sziget-fesztiválra szóló jegy felvételéért, hanem már a fesztivál kezdete előtt, akár Budapest belvárosában is át lehet venni a karszalagokat
aug. 1
0:27
Szüleit és egyetlen gyerekét is elvesztette egy hónap alatt egy simasági nő (Hírstart)
Egy váratlan haláleset és egy lakástűz okozta a példátlan tragédiasorozatot, a falu most gyűjtés rendez, hogy megsegítsék az érintettet.
aug. 1
0:30
Egy tonnányi bomba ütött holdbéli krátert Tatárszentgyörgyön (Blikk)
Több mint egytonnányi bombát semmisített meg a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede. A bombaszakértők a korábban a fővárosban talált négy robbanótestet már a helyszínen hatástalanították.
aug. 1
0:34
Lecsapott: fákat döntött a sínekre a vihar Kál-Kápolna és Heves között, nem járnak a vonatok (Blikk)
Kál-Kápolna és Heves között fa dőlt a sínekre.
aug. 1
0:38
Kaotikus állapotok uralkodnak az egyik Máv-vonalon: van, ahol 40 percet késnek a vonatok egy félórás úton (Blikk)
Negyedóránként járnak, de akár negyedórát is késnek a Budapest–Göd–Vác vasútvonalon járó szerelvények.
aug. 1
0:42
Jelentés: elmosta Kelet-Magyarországot egy szupercella, Miskolc víz alatt (Blikk)
Félelmetes mennyiségű eső zúdult Kelet-Magyarországra, a borsodi megyeszékhely sem úszta meg.
aug. 1
1:45
Gulyás: Junckerék az eddigi politikájuk bebetonozására törekednek (Hírstart)
A távozó Európai Bizottság politikája bebetonozására törekszik, ezért támadta meg a magyar törvényeket, amelyek a migráció ellen hatnak – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely.
aug. 1
2:21
Az őszi önkormányzati választásokon indul a Dunaág képviselője (Hírstart)
Szombaton, Dombori érdekképviseletére alapított Dunaág 7139 Egyesület éves taggyűlésén, a jelen lévő tagok megszavazták, hogy az egyesület az őszi önkormányzati választásokon indítson Faddon képviselőjelöltet és Takács Anikó segítségével Dombori fejlődéséhez szükséges szemléletmódot honosítsuk meg a faddi képviselő-testületben. - Vékony Viktor írás
aug. 1
2:45
Kovács Zoltán: Az augusztus 20-i ünnepi rendezvényeken is a biztonság a legfontosabb (Hírstart)
A tűzijátékról szólva a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta, hogy idén is készülnek valami meglepetéssel a szervezők.
aug. 1
3:24
Csákánnyal törték rá hatodik emeleti ablakát az alvó Bélára a tűzoltók, akik rossz lakásban akartak életet menteni az éjszaka közepén (Blikk)
Az igazak álmát aludta, s talán egy pillanatra azt is hihette, hogy álmodik az a férfi, akire a tűzoltók törték rá lakása ablakát az éjszaka közepén tévedésből.
aug. 1
4:09
Ideiglenes forgalmirend-változás a Formula 1 Magyar Nagydíj idején (Hírstart)
Az idei évtől az M3-as autópályán közlekedők Budapest centrum irányából a 19-es kilométer szelvénynél épült új csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a Hungaroring pályáját. Az M3-as autópályán a Nyíregyháza felől érkezők szintén használhatják majd az új csomópontot a főbejárat megközelítéséhez.
aug. 1
5:45
Csak Gulyás Gergely árulta el az Orbán-kormány tagjai közül, hogy hová megy nyaralni, a többiek titkolóznak (Hírstart)
Titkolják a miniszterek, hogy hol és mikor töltik nyári szabadságukat - számolt be róla az RTL Klub Híradója. A kormánytagok közül egyedül Gulyás Gergely árulta el a csatorna kérdéseire, hogy Franciaországba utazik, a többi minisztériumot azonban hiába kérdezték, mindenhonnan egységes szövegű elutasítást kaptak a szabadságokra vonatkozó kérdésre: e
aug. 1
5:51
Az Mszp Brüsszelhez fordult a Magyarországra hordott horvát és szlovén szennyvíziszap miatt (Hírstart)
Ujhelyi István az EP környezetvédelmi bizottságának tagjaként a környezetvédelemért és az egészségügyért felelős biztosokhoz fordult: tudnak-e arról, hogy évek óta veszélyes anyagokat szállítanak tagállamok között, és az EU adott-e erre pénzt?
aug. 1
6:03
A helyünkön maradunk, és harcolunk – Lovász László az MTA elleni kormányzati rohamról (168 Óra Online)
.
aug. 1
6:09
Nem volt kötelező a Hableányon plusz egy matrózt tartani a hajózási szabályok szerint, vagyis alkalmas volt a hajózásra (168 Óra Online)
.
aug. 1
6:21
Élet a rácsok után: „azt élvezem, hogy egy buszmegállóban állok” (ATV)
Magyarországon a harminc büntetés-végrehajtási intézményben jelenleg nagyjából 18 ezer elítéltet tartanak fogva. A Jakupcsek plusz című műsor vendégei olyan érintettek voltak, akik éveket ültek rács mögött. Van olyan is, aki megtért bent, és azóta gyökeres változást hozott az élete.
aug. 1
6:21
Polgár Csaba: Közép-Európa legjobban felszerelt létesítményét érte támadás (Hírstart)
Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója mesél az intézet ellen felhozott vádakról és azok valótlanságáról valamint az ellátásban bevezetett fejlesztésekről.
aug. 1
6:39
Ma találkozik Orbán Viktor és Ursula von der Leyen (ATV)
Brüsszelben találkozik ma Orbán Viktor és Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke. A megbeszélés célja hivatalosan az, hogy egyeztessék a bizottság munkatervét.
aug. 1
6:42
Magyar Nagydíj: vasárnapig forgalmi változások lesznek Mogyoród környékén (Blikk)
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán vasárnapig, a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
aug. 1
6:42
Szupercella mosta el Miskolcot (24.hu)
Lecsapott a vihar keleten.
aug. 1
6:45
Vasárnapig forgalmi változások lesznek Mogyoród környékén (Propeller)
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán vasárnapig, a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel. A közleményben azt írták, a korábbi évekhez képest a legnagyobb változás az, hogy a Budapest irányából érkezők a 19-es kilométerszelvénynél épült új cs
aug. 1
6:51
Már közel négyezer kölcsönzött munkavállalót bocsátották el a feldolgozóiparban (ATV)
Erről a Vasas Szakszervezeti szövetség alelnöke beszélt az ATV Start című műsorban. László Zoltán azt is hozzátette, hogy a német gazdaság lassulása hatványozottabban lesz érzékelhető Magyarországon, nálunk akár a duplájával is lassulhat a gazdaság az ottani visszaeséshez képest.
aug. 1
6:57
Vasárnapig forgalmi változások lesznek Mogyoród környékén (Hírstart)
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán vasárnapig, a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel. A közleményben azt írták, a korábbi évekhez képest a legnagyobb változás az, hogy a Budapest irányából érkezők a 19-es kilométerszelvénynél épült új cs
aug. 1
7:09
A számvevők vizsgálhatják Zugló gazdálkodását (Hírstart)
A Karácsony Gergely vezette kerületben az elmúlt hetekben kirobbant botrányokban – gyanús pénzmozgások, szerződések – érintett zuglói cégeknek az Állami Számvevőszék általi átvilágítása még hátravan.
aug. 1
7:11
Működőképessége határán a Liszt Ferenc repülőtér (Hírstart)
Évi csaknem tizenötmillió utassal a terhelhetősége határára jutott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A napokban a szokásosnál is többen fordulnak meg Ferihegyen két sportesemény miatt.
aug. 1
7:12
Leomlott a ceglédi kórház kerítése (Infostart)
A romos kőkerítés az intézmény egyik kevésbé forgalmas részén dől le, így nem sérült meg senki.
aug. 1
7:27
Kivonul Magyarországról a Charles Vögele (Propeller)
A svájci anyacég kálváriája és az osztrák érdekeltség bedőlése a magyar működést is lehetetlenné tette. Befejezi magyarországi tevékenységét és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. – írja a Világgazdaság, amelynek a svájci hátterű cég megerősítette az információt. Kiss Judit HR-menedz
aug. 1
7:33
Kivonul Magyarországról a Charles Vögele (Hírstart)
A svájci anyacég kálváriája és az osztrák érdekeltség bedőlése a magyar működést is lehetetlenné tette. Befejezi magyarországi tevékenységét és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. – írja a Világgazdaság, amelynek a svájci hátterű cég megerősítette az információt. Kiss Judit HR-menedz
aug. 1
7:33
Üvegdarabot találtak ebben a pudingban (NLC)
Három terméket hívtak vissza.
aug. 1
7:36
Jelentős változás jön a lakáshitelek kamatainál, most érdemes lépni (Napi)
A Bankmonitor szakértőinek megítélése szerint 0,3-0,5% körüli lakáshitel kamatcsökkenés feltételezhető a közeljövőben. A szerződöttek akár több ezer forintot is spórolhatnak majd havonta.
aug. 1
7:54
Magyar Nagydíj - Már ma sok a forgalmi változás, mutatjuk a legfontosabbakat (Infostart)
Vasárnapig forgalmi változásokra kell számítani Mogyoród környékén a Formula-1-es Magyar Nagydíj idejére. Fontos, hogy senki ne rutinból vezessen, figyelni kell a táblákat és a rendőri irányítást.
aug. 1
7:57
Furcsa beszerzések a rendőrségnél: Audi-limuzinok, budaörsi luxusház, golyóálló leplek (168 Óra Online)
Budaörsi ikerházat, limuzin osztályú Audi A3-asokat, de húsz lövedékálló lepelt is beszereztek a rendőrök az Országos Rendőr-főkapitányság egyik nyilvános szerződéslistája alapján - írta a Népszava.
aug. 1
8:03
A helyünkön maradunk, és harcolunk – Lovász László az MTA elleni kormányzati rohamról (Hírstart)
A Magyar Tudományos Akadémia elnöke most először beszélt arról a 168 Órának, miként élte meg a kormányzat rohamát, és mikor érezte meg, hogy politikai logika diktálja a tudománnyal kapcsolatos álláspontot. Interjú.
aug. 1
8:03
Képtelen volt elfogadni, hogy vége, ezért vágta el barátnője nyakát a gyilkos (Propeller)
Németországban fogták el azt a férfit, aki bestiális kegyetlenséggel ölte meg egy kőbányai lakásban volt szerelmét. Frankfurtban fogták el azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint elvágta egy kőbányai eladónő torkát. A tettes az áldozat volt barátja volt, aki nem tudta elviselni a szakítást. A Blikk megerősítette ezt az információt, és újabb rész
aug. 1
8:18
Olyan mértékben adósodnak el a magyarok, mintha nem lenne holnap (Napi)
Mintha nem lett volna tíz éve gazdasági válság, úgy ugranak a magyarok a fogyasztási kölcsönökre. De felpörgött a lakáshitelezés is.
aug. 1
8:21
Die Presse: Komoly ellenállásra számíthat Trócsányi László Brüsszelben (ATV)
Az osztrák Die Presse értesülései szerint azt kifogásolják a volt igazságügyi miniszterrel kapcsolatban, hogy miniszterként részt vett a bírósági rendszer átalakításában.
aug. 1
8:48
A kormány úgy szorít meg, hogy egyszerűen félrenéz (Napi)
Az előléptetések késleltetésével kénytelenek spórolni egyes magyarországi egyetemek, miközben az oktatók bére szégyenletesen alacsony.
aug. 1
8:51
Világgazdaság: A községekben emelkedett leginkább az építési kedv (ATV)
Egyelőre nincs jele kifulladásnak a hazai lakáspiacon, sőt az építési kedv újra élénkülni kezdett, miközben ismét gyorsult a lakásárak növekedési üteme. Budapesten és a vidéki városokban éves szinten több mint 20 százalékos volt a drágulás az első negyedévben - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.
aug. 1
8:51
Európa jövője a tét – Orbán Viktor és Ursula von der Leyen Brüsszelben tárgyal (888)
Csúcstalálkozó Brüsszelben.
aug. 1
8:54
Dunai hajóbaleset: ezer képet törölt a telefonjáról a Viking kapitánya a tragédia után (Blikk)
Újabb részletek derültek ki a Hableány tragédiájáról.
aug. 1
8:54
A fél országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki (24.hu)
Felhőszakadás, 90 km/h-s szél.
aug. 1
8:58
Megszólalt az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója (Propeller)
Előjegyzést vezetünk be, időpontra érkeznek majd a betegek – közölte Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Interjút adott a Népszavának az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Polgár Csaba, amelyben elismerte, hogy nem működött a rendszer, de a a káoszról beszámoló médiumokat vádolja hangulatkeltéssel.  A főorvos közölte,
aug. 1
9:06
Hogy tehetett ilyet? Bosszúból ölte meg szomszédja macskáját egy balatonfűzfői férfi (Blikk)
Bosszúból ölte meg szomszédja kismacskáját egy balatonfűzfői férfi. Az állat gazdája bejelentette az esetet a rendőrségen, így az állatkínzás nem maradt megtorlatlanul.

Keresés