2012. január 1. vasárnap

jan. 1
3:21
Megalakították a Tiszta Kezek Mozgalmát a tüntetők (Alternatív Energia)
A Tiszta Kezek Mozgalmának megalapítását jelentette be a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke szombaton a Kossuth Lajos téren tartott demonstráción. Nagy Navarro Balázs közölte: abbahagyja a Szávuly Aranka újságíróval együtt folytatott éhségsztrájkját; helyüket mások veszik át.
jan. 1
3:25
Schmitt: kötelességünk a saját utunkon járni (Alternatív Energia)
Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja. A köztársasági elnök újévi köszöntőjében szólt a január 1-jén hatályba lépő új alaptörvényről is, amelyből - mint mondta - erős Magyarország és olyan élet sarjadhat, amelyre mindig vártunk és vágytunk.
jan. 1
3:39
Mégsem kordonozzák a Kossuth teret? (Alternatív Energia)
Szombat este elterjedt a híre, hogy újra kordon épül a Kossuth téren, a Köztársasági Őrezred szerint azonban ez nem igaz. A hírek egy olyan közleményre alapozva jelentek meg, amelyek egy eddig is hatályban lévő intézkedést hosszabbítottak meg.
jan. 1
7:18
Négy nyúl is legyőzte Overdose-t egy versenyen (ATV)
A hagyományokhoz hűen 2011-ben is volt nyúlvágta a somogysárdi focipályán. Ifjúsági és felnőtt kategóriában mérkőztek a versenyzők, olyan legendákkal a mezőnyben, mint Szélhámos, vagy maga Tapsi Hapsi. De elindult a hajdan szebb napokat látott belügyminisztériumi lovardának is helyt adó faluban Overdose is. Ő első alkalommal, beugróként vett részt az ifjúsági futamban, ahol ötödik lett.
jan. 1
8:27
Borzalmas év vár a dohányosokra (Alternatív Energia)
Jövőre számos jogszabályváltozás érinti a dohányzókat. Január elsejétől lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás, így munkahelyen, éttermekben és kocsmákban csak szabad levegőn, illetve a bejárat előtt lehet rágyújtani; februárban és júliusban emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója; szeptembertől pedig a dohánytermékek dobozán megjelennek a képes egészségvédelmi…
jan. 1
8:45
Orbán Viktor újévi köszöntője (Alternatív Energia)
Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a facebook közösségi oldalon szombaton este közzétett újévi köszöntőjében.
jan. 1
8:47
Hatályba lépett az új alaptörvény (Alternatív Energia)
Az új alkotmány Nemzeti hitvallás elnevezéssel tartalmaz preambulumot, amely a Himnusz "Isten, áldd meg a magyart!" sorával kezdődik.
jan. 1
9:03
Állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei kórházak (Alternatív Energia)
Január 1-jével, vagyis a mai nappal állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, majd az év folyamán a teljes egészségügyi ellátórendszer átalakul.
jan. 1
9:39
Új törvény szabályozza a polgárőrségek működését (Alternatív Energia)
Új törvény szabályozza mától a polgárőrségek tevékenységét; azok az egyesületek működhetnek, amelyek tagjai a köztestületté alakuló Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ), valamint országosan egységes formaruhát viselnek.
jan. 1
9:42
Magyar Köztársaságból Magyarország: hatályba lépett az új alaptörvény (ATV)
Az új alkotmány Nemzeti hitvallás elnevezéssel tartalmaz preambulumot, amely a Himnusz "Isten, áldd meg a magyart!" sorával kezdődik. "Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával…
jan. 1
9:57
Schmitt: kötelességünk a saját utunkon járni (Metropol)
Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja.
jan. 1
9:57
Új nemzetiségi törvény lépett hatályba (Alternatív Energia)
Új nemzetiségi törvény lépett ma hatályba az alaptörvénnyel egy időben. Az új jogszabály az eddigieknél több jogot biztosít a Magyarországon élő nemzetiségeknek, és megnehezíti a visszaéléseket. A törvény a népszámlálási adatokhoz köti a nemzetiségi választást.
jan. 1
9:59
Mától megszűnt a négynapos matrica (Metropol)
Magasabbak lettek az útdíjak is.
jan. 1
10:00
Szilveszteri tüntetés a Kossuth téren: megalakult a Tiszta Kezek Mozgalma (ATV)
A Tiszta Kezek Mozgalmának megalapítását jelentette be a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke szombaton a Kossuth Lajos téren tartott demonstráción. Nagy Navarro Balázs közölte: abbahagyja a Szávuly Aranka újságíróval együtt folytatott éhségsztrájkját; helyüket mások veszik át.
jan. 1
10:02
Orbán a remény évéről beszélt, Schmitt szerint saját utunkat kell járnunk (ATV)
Azt kívánom, hogy a 2012-es év mindannyiunk számára a remény éve legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a facebook közösségi oldalon szombaton este közzétett újévi köszöntőjében.Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja.
jan. 1
10:12
Schmitt: Kötelességünk a saját utunkon járni (Infostart)
Schmitt Pál szerint minden embernek és nemzetnek nemcsak joga, hanem kötelessége is, hogy saját útján járjon, amennyiben az a közösség javát szolgálja. A köztársasági elnök újévi köszöntőjében szólt a január 1-jén hatályba lépő új alaptörvényről is, amelyből - mint mondta - erős Magyarország és olyan élet sarjadhat, amelyre mindig vártunk és vágytunk.
jan. 1
10:15
Békéscsabán született az idei első gyermek (Alternatív Energia)
2012 első percében született a békéscsabai Réthy Pál Kórházban egy kisfiú; Bábel Vince 3.250 grammal és 49 centiméterrel jött a világra.
jan. 1
10:18
Átalakul az Alkotmánybíróság: megszűnt a folyamatban lévő eljárások nagy része (ATV)
A mai nappal megszűnt az Alkotmánybíróság (Ab) összes olyan, folyamatban lévő eljárása, amelyben a jogszabály utólagos vizsgálatát nem a kormány, a parlamenti képviselők negyede vagy az ombudsman kezdeményezte. Ezzel együtt alapvetően átalakult az Ab szerepköre: a jövőben bírói döntések alkotmányosságáról is határozhat, megsemmisítve azokat. A testület így legalább annyira a törvénykezés, mint a…
jan. 1
10:20
Emelkednek az útdíjak, megszűnik a személyautók négynapos matricája (ATV)
Vasárnaptól emelkednek az autópályák úthasználati díjai, és megszűnik a (D1-díjkategóriájú) személyautókra érvényes négynapos e-matrica. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint ugyanakkor a pótdíjfizetés határideje 30 napra nő.
jan. 1
10:22
Hatalmas földrengés Japánban (ATV)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.
jan. 1
10:24
Százezrek London olimpiai újévköszöntőjén - nehéz évre számítanak a britek (ATV)
Százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelynek legnagyobb eseményére, a nyári londoni olimpiai játékokra a főváros nagyszabású tűzijátéka is emlékeztette az ünneplő tömeget.
jan. 1
10:26
"Mindhalálig Kim Dzsong Un" Megkezdődött az újév Észak-Koreában (ATV)
Az észak-koreai tömegtájékoztatási - az állami hírügynökség és a vezető lapok - közös újévi vezércikkben szólították fel az ország lakosságát és a hadsereget, hogy mintegy élőpajzsként védelmezzék mindhalálig az ország új vezetőjét, Kim Dzsong Unt.
jan. 1
10:30
Elhunyt Garas Dezső - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Elhunyt Garas Dezső, a Nemzet Színésze. Teljes megújulást ígér júniusra az ország életében a Fidesz frakcióvezetője. Szakértők szerint válságos évet zárt az ingatlanpiac.
jan. 1
10:33
Hatszáz riasztás a mentősöknek csak Budapesten (Metropol)
Mozgalmasan telt a mentősök szilvesztere; a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap.
jan. 1
10:36
Dánia az EU soros elnöke (ATV)
Vasárnaptól Dánia vette át Lengyelországtól fél évre az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet immár hetedszer tölt be.
jan. 1
10:38
Újévi beszédében cikizte bírálóit Putyin (ATV)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő szombaton újévi köszöntőt intézet Oroszország minden lakosához, köztük azokhoz is, mint azt némi gúnnyal megfogalmazta, akik bírálják eddigi 12 évi hatalmát és ellenzik újabb elnöki ambícióját.
jan. 1
10:40
Keresztényeket irtanak Nigériában - rendkívüli állapotot hirdettek (ATV)
Rendkívüli állapotot vezetett be szombaton az ország néhány körzetében Goodluck Jonathan nigériai elnök. Az intézkedés azokra a területekre terjed ki, ahol a Boko Haram iszlamista szekta gyilkos merényleteket hajtott végre keresztény hívők és a hatóságok ellen az elmúlt napokban - közölte rádiós és televíziós beszédében Jonathan.
jan. 1
10:42
Ittas fiatalok, verekedések - mozgalmas volt a mentősök szilvesztere (ATV)
Mozgalmasan telt a mentősök szilvesztere; a fővárosban, illetve a nagyvárosokban az éjszakai órákban közel kétszer több riasztást kaptak a szokásosnál - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jan. 1
11:12
Einstadol az állam, kötelező bérkompenzáció, tilos a dohányzás - változások január 1-től (ATV)
Januárt 1-vel számos törvény módosult, illetve új jogszabályok léptek életbe, amelyek számos területen hoznak jelentős változásokat.
jan. 1
11:14
2011 a várakozások éve volt a magyar kisiparosok számára (ATV)
A 2011-es esztendő a magyar kisiparosok körében a nagy remények és várakozások éve volt, amelyek sajnos nem teljesültek - nyilatkozta Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.
jan. 1
11:16
Változik a befektetési alapok működésének szabályozása (ATV)
Az átruházható értékpapírokkal foglalkozó kollektív befektetési vállalkozásokra (ÁÉKBV) vonatkozó európai uniós szabályok Magyarországon is hatályba lépnek január 1-jén. Az erről szóló törvény egyúttal újraszabályozza a befektetési alapkezelőket és a kollektív befektetési formákat.
jan. 1
11:24
Szájer József lemondott fideszes pártfunkcióiról (Infostart)
Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról, hogy - mint fogalmazott - elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz - személyén, illetve családján keresztül - az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.
jan. 1
11:45
Mától egységes a katasztrófavédelem rendszere (Alternatív Energia)
Mától egységes rendszerben működik a magyarországi katasztrófavédelem, a változásoktól a tűzoltóságok, a polgári védelem és a szakhatóságok jobb együttműködését várja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
jan. 1
12:06
Szájer József lemondott (ATV)
Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról, hogy - mint fogalmazott - elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz - személyén, illetve családján keresztül - az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.
jan. 1
12:08
Dakar 2012 - Megvolt a rajtceremónia (ATV)
A Mar del Plata-i hivatalos szilveszteri rajtceremóniával megkezdődött a Dakar 2012 elnevezésű, az össztávot tekintve több mint 8300 kilométeres terepralis viadal, melynek mezőnye - benne magyarokkal - argentin, chilei és új helyszínként perui szakaszok leküzdése után január 15-én Limában ér célba.
jan. 1
12:10
"Szakítás a demokratikus hagyományokkal" Külföldről is bírálják az alaptörvényt (ATV)
A Der Tagesspiegel című német liberális lap az új alkotmányról közölt rövid beszámolót hétvégi számában, vasárnap a dpa német hírügynökség az ellenzéki Német Szociáldemokrata Párt (SPD) külpolitikai szakértőjével közölt interjút a jogszabályról, míg Szapáry György washingtoni magyar nagykövetnek a The New York Timesban közölt levelére válaszolt Kim Lane Scheppele professzor az amerikai…
jan. 1
12:18
Hatályba lépett az új alaptörvény (Infostart)
Hatályba lépett Magyarország új alaptörvénye.
jan. 1
12:24
A Media Markt bezárta tatabányai áruházát (ATV)
Bezárta tatabányai áruházát a Media Markt, az üzlet 47 dolgozójának cégcsoporton belül igyekeznek munkalehetőséget biztosítani - írta a kemma.hu, Komárom-Esztergom megye egyik internetes hírportálja.
jan. 1
12:26
Az FTC visszaszerezte a marketingjogokat (ATV)
A Ferencvárosi Torna Club visszaszerezte az elmúlt időszakban a Fotex érdekeltségébe tartozó marketingjogait - adta hírül az FTC elnökére hivatkozva az nso.hu vasárnap.
jan. 1
12:28
George Clooney apa lesz (ATV)
Éveken át a Harry Potter-filmek jelentették a biztos kasszasikert, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó széria azonban véget ért, Potter helyét pedig átveszik a hobbitok és a szuperhősök, de 2012-ben George Clooneyt is láthatja a közönség apaszerepben, Meryl Streep pedig a Vaslady, Margaret Thatcher bőrébe bújik.
jan. 1
12:36
"Nem lesz boszorkányüldözés" az átalakuló egészségügyben (Infostart)
Január 1-jével állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, majd az év folyamán a teljes egészségügyi ellátórendszer átalakul.
jan. 1
12:39
Szájer József lemondott fideszes pártfunkcióiról (Alternatív Energia)
Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról, hogy - mint fogalmazott - elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz - személyén, illetve családján keresztül - az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.
jan. 1
12:42
Sikeres rakétakísérletet hajtott vége Irán (ATV)
Irán közepes hatótávolságú föld-levegő rakétát indított sikeresen vasárnap a Hormuzi-szoros közelében tartott tengeri hadgyakorlat keretében - közölte az IRNA hírügynökség jelentése szerint a hadgyakorlat egyik szóvivője.
jan. 1
12:44
Robbanóanyaggal megpakolt férfit kapcsoltak le egy texasi repülőtéren (ATV)
Kézipoggyászában cipelte a robbanóanyagot a férfi, aki megpróbált bejutni egy repülőtérre az Egyesült Államokban.
jan. 1
13:12
Mától egységes az élelmiszerek dátumjelölése (Infostart)
Kötelezően érvénybe lép január 1-jén az élelmiszereken feltüntetett fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő új, az Európai Unióban is elfogadott jelölése, így az élelmiszergyártóknak ettől az időponttól a nap/hónap/év sorrendet kell használniuk a termékek csomagolásán.
jan. 1
13:54
A tengerbe dobták a volt horvát elnök szobrát (ATV)
A tengerbe dobták ismeretlen tettesek Franjo Tudjman néhai horvát államfő bronzból készült mellszobrát a dalmáciai Tribunje városában - jelentette vasárnap a horvát sajtó.
jan. 1
13:56
Tragikus szilveszter Olaszországban - két halott, 600 sérült (ATV)
Két halálos áldozata van a szilveszteri dáridózásnak Olaszországban, s csaknem hatszázan sérültek meg - közölte vasárnap az olasz sajtó.
jan. 1
14:09
Az év első fővárosi babája (Metropol)
Budapesten 2012 első újszülöttje a 0:52 perckor született a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.
jan. 1
14:27
Szájer József lemondott fideszes pártfunkcióiról (Metropol)
Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról, hogy - mint fogalmazott - elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz - személyén, illetve családján keresztül - az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.
jan. 1
14:29
Békéscsabai kisfiú 2012 első újszülöttje (Metropol)
A fővárosban és vidéken is fiú lett 2012 első újszülöttje. a Békéscsabán született baba a Vince, a Budapesten született pedig a Levente nevet kapta.

Keresés