2012. január 30. hétfő

jan. 30
4:54
A gyémántjubileum és az olimpia után lesz csak gyerek Vilmoséknál (ATV)
Vilmos herceg és hitvese csak jövőre tervezi dédunokával megörvendeztetni a brit uralkodót, mert az idén II. Erzsébet királynő gyémántjubileumára és a nyári londoni olimpiai játékokra kívánják összpontosítani figyelmüket.
jan. 30
5:12
Baleset és öngyilkosság vagy két öngyilkosság a kettős tragédia? (ATV)
Vadászbalesetnek hitték először, majd kiderült, hogy feltehetően egy szörnyű családi tragédia történt szombat délután a Veszprém megyei Vid közelében. Egy hatvanéves férfit és tizennyolc éves fiát találták meg holtan egy vadászles közelében a helyszínre riasztott mentők. Már nem tudtak segíteni egyikükön sem. Később kiderült, hogy a férfi, az élettársa és a fia hárman indultak vadászni. Eközben…
jan. 30
5:27
Kérdések a Nokia-doboz körül (Alternatív Energia)
Miközben a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes elleni büntetőeljárást egyre több jogi furcsaság lengi körül, az ügy tartalmi kérdéseit feltáró, kiszivárgott dokumentumok alapján már abban sem lehetünk biztosak, hogy létezett-e az a bizonyos Nokia-doboz.
jan. 30
5:29
Az MSZP szerint lehetséges akár a kétharmad elérése is (Alternatív Energia)
Kétharmados alkotmányozó többség megszerzését is lehetségesnek tartják a szocialisták, ha nyitottak az emberek gondjaira, illetve megfelelő szövetségeket tudnak kötni - hangoztatta szombaton, az MSZP választmányi ülése után Simon Gábor, a testület elnöke.
jan. 30
5:30
Áremelkedés jöhet: az európai olajexport leállítását fontolgatják (ATV)
Megérkezett Teheránba az ENSZ szakosított szervezetének, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek a delegációja. A szakemberek az iráni – a világszervezet szerint valószínűleg katonai célú – atomprogrammal kapcsolatban vizsgálódnak majd. Kiszivárgott hírek szerint az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy növelje bunkerromboló bombái teljesítményét, amelyekkel a földalatti iráni nukleáris…
jan. 30
5:31
Kibírja Schmitt, hogy ne írjon alá? (Alternatív Energia)
Meglepő és fontos javaslattal adott hírt magáról az SZDSZ: a liberális párt szerint a plágiumbotrányba keveredett, az ügyről következetesen hallgató Schmitt Pálnak nem kellene egyetlen új, az Országgyűlés által elfogadott törvényt sem aláírnia, amíg a Semmelweis Egyetem disszertációt vizsgáló bizottsága nem fejezi be a munkáját.
jan. 30
5:33
LMP-s álom: "tisztán, egyedül" (Alternatív Energia)
Az LMP nem vesz részt az új Ellenzéki Kerekasztal nevű kezdeményezésben, amelynek egyebek között az MSZP, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), a 4K! és a Szolidarítás lehetnek a tagjai - döntött a párt hét végi kongresszusa. Kiderült az is, a párt önállóan készül a következő parlamenti választásra.
jan. 30
6:24
A fideszes törvénymódosítás miatt érvénytelen a népszavazás (ATV)
Veszprém vagy Somogy megye? Erről szavaztak vasárnap Balatonvilágoson. Ha a település választópolgárai úgy döntöttek volna, a két megye határán fekvő község az eddigi Veszprém megye helyett a jövőben Somogyhoz tartozna. Ennek fő előnye a világosiak számára az lenne, hogy a negyven kilométerre lévő Balatonfüred helyett a jóval közelebb lévő Siófokra kellene csak utazniuk, ha hivatalos ügyeket…
jan. 30
6:26
Sarkozy: Európa már nincs a szakadék szélén (ATV)
A francia elnök szerint "a világ és Európa pénzügyi helyzetének stabilizáláshoz a feltételek adottak”, ezért „mostantól minden erőnket a gazdasági válság megoldására kell fordítanunk".
jan. 30
6:36
Sarkozy: Európa már nincs a szakadék szélén (Infostart)
A francia elnök szerint Európa pénzügyi helyzete stabilizálódott, mostantól a gazdasági válságból való kilábalásra kell koncentrálni.
jan. 30
6:42
Általános sztrájk béníthatja meg az európai uniós csúcstalálkozót (ATV)
Általános sztrájkot tartanak Belgiumban hétfőn, az európai uniós csúcstalálkozó napján.
jan. 30
6:44
Kegyetlen tömegbaleset: legalább tíz halott (ATV)
Legalább tíz ember meghalt, tizennyolc pedig megsérült egy floridai tömegbalesetben. A sofőrök egy égő erdő füstje és a nagy köd miatt rohantak egymásba.
jan. 30
6:46
Mourinho belefáradt? A szezon végén távozhat Madridból (ATV)
A Sunday Times a portugál szakember egy meg nem nevezett közeli barátjára hivatkozva azt állítja, Mourinho már eldöntötte, hogy az idény végén távozik a királyi gárdától.
jan. 30
6:54
A kormánynak nem célja elsorvasztani az önkéntes pénztárakat - a nap hírei (Infostart)
Két európai uniós szerződést véglegesítenek az uniós tagországok állam- és kormányfői Brüsszelben. A kormánynak nem célja elsorvasztani az önkéntes pénztárakat - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a parlamenten kívüli eszközökre Jávor Benedek, az LMP új frakcióvezetője. A nap legfontosabb hírei január 29-én.
jan. 30
6:56
Érvénytelen a helyi népszavazás Balatonvilágoson (Infostart)
Érvénytelen a helyi népszavazás Balatonvilágoson, miután a részvétel nem érte el az 50 százalékot, így a település továbbra is Veszprém megyéhez tartozik.
jan. 30
7:00
BKV-bérletek: Strasbourgban és az ENSZ-nél köthet ki az ügy (ATV)
Az utazási kedvezmények megszűnése háromszázezer rokkantnyugdíjast érint, akiknek áprilistól 40-45 százalékkal kell többet fizetniük a bérletekért.
jan. 30
7:30
Havi tízezer forintos útdíj jöhet - lapszemle (Infostart)
Havi 10 ezer forintos útdíj Budapesten? - teszi fel a kérdést az Index, míg a Magyar Nemzet a mozgáskorlátozottak ügyével foglalkozik.
jan. 30
7:32
Súlyos buszbaleset Ceglédnél (Infostart)
Lecsúszott az útról és az oldalára fordult egy 46 utast szállító román autóbusz hétfőn hajnalban a 4-es és a 311-es főút kereszteződésében lévő körforgalomnál, Cegléden. A balesetben hárman könnyebben megsérültek - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn.
jan. 30
7:33
Felborult egy busz - hárman megsérültek (Alternatív Energia)
Lecsúszott az útról és az oldalára fordult egy 46 utast szállító román autóbusz hétfőn hajnalban a 4-es és a 311-es főút kereszteződésében lévő körforgalomnál, Cegléden. A balesetben hárman könnyebben megsérültek - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn.
jan. 30
7:51
Szörnyű baleset történt (Alternatív Energia)
Egy könnyű sérültje van annak a balesetnek, amely hajnalban történt az 510-es úton Dunaharaszti és Taksony között.
jan. 30
7:53
Elképesztő javaslat Tarlóséktól: minden autósnak 10 ezer forintot kell fizetnie? (Alternatív Energia)
Az úthasználati díjat a főváros területén minden közutat használó gépkocsira meg kell váltani, papíralapú matrica formájában, ára a BKV-bérlethez hasonlóan havi 10 ezer forint lehet, meglétét pedig a rendőrség ellenőrizné, áll abban az anyagban, amit a kormány szerdai ülésén tárgyal - írja az Index.
jan. 30
7:54
Erősödött a forint péntekhez képest: 295 körül az euró (ATV)
Kissé erősebb a forint az euróval szemben hétfőn délelőtt a péntek délutáni jegyzéshez képest, ám a hétfő kora reggeli szinthez viszonyítva gyengült a magyar fizetőeszköz.
jan. 30
7:56
Uniós csúcs: elfogadták a pénzügyi stabilitási mechanizmusról szóló szerződést (ATV)
Jóváhagyták az európai uniós tagországok állam- és kormányfői hétfőn Brüsszelben azt a szerződést, amely az állandó euróövezeti pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) létrehozásáról rendelkezik.
jan. 30
7:58
Reggel 9-ig két helyen robbant le a 3-as metró (ATV)
Ismét teljes vonalon jár a 3-as metró; hétfő reggel - hozzávetőleg egy órás eltéréssel - két szerelvénynél észleltek füstöt, ezért előbb Újpest-Központ és a Lehel tér, majd a Lehel tér és a Nagyvárad tér között pótlóbuszok szállították az utasokat - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
jan. 30
8:00
Szíria: a hadsereg visszafoglalta Damaszkusz elővárosait a felkelőktől (ATV)
Két napja folynak a harcok a szíriai fővárosban, a hatóságok nehézfegyverzetet is bevetettek. A rendszerhű erők visszavették a peremrészeket, és házról házra járva tartóztatják le az embereket". Csütörtök óta csaknem kétszázan haltak meg a harcokban.
jan. 30
8:06
Itt a végtörlesztési határidő (Infostart)
Hétfőig kell befizetniük végtörlesztésük teljes összegét, illetve igazolniuk az ehhez szükséges fedezetet azoknak, akik tavaly jelezték erre vonatkozó igényüket.
jan. 30
8:09
Ismét füstölt a metró: az egyik szakaszon pótlóbuszok járnak (Alternatív Energia)
Egy szerelvény füstölése miatt nem jár a 3-as metró Újpest-központ és a Lehel tér között; az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek - közölte a BKV fődiszpécsere hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 30
8:12
Kistermelők finanszírozása: Chávez államosítással fenyegeti a bankokat (ATV)
Chávez államosítással fenyegette meg a venezuelai bankokat, ha nem finanszírozzák a kistermelőket.
jan. 30
8:27
Túlköltekezés a kegyeleti szolgáltatónál (Metropol)
Miközben egyre magasabbak a temetkezési költségek, a fővárosi kegyeleti szolgáltató nem takarékoskodik saját jóléti kiadásain - írja a Népszava a birtokába jutott belső vizsgálati dokumentumok alapján.
jan. 30
8:27
Csepelen kigyulladt egy pavilonsor (Alternatív Energia)
A fővárosban a csepeli Szent Imre téren kigyulladt egy mintegy kétezer négyzetméteres pavilonsor, a tüzet már eloltották, személyi sérülés nem történt - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 30
8:29
Holnap szabadul a whiskys rabló (Alternatív Energia)
Kedden szabadul a whiskys rabló. Ambrus Attila 1993. január 22. és 1999. október 18. között 29 bankból, postáról és utazási irodából összesen 196 millió forintot rabolt fegyverrel, ezért jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélték - írja a Népszabadság.
jan. 30
8:30
Kampányt indítottak az orvosok: Vérünket a Magyar Egészségügyért (ATV)
A MOSZ saját tagjait buzdítja arra, hogy segítsék feltölteni a hiányzó vérkészleteket, másrészt így reagálhatnak "a hálapénzes dúsgazdag és telhetetlen orvos" képet sugalló cikkekre.
jan. 30
8:42
Andor: Az unió a kifogásolt jogszabályok módosításáig nem tárgyal (Infostart)
A jegybanki függetlenség biztosítása és a bíróságok normális működésének garantálása az előfeltétele az EU-IMF tárgyalásoknak - közölte Andor László az Arénában. Az uniós biztos szerint a kifogásolt jogszabályok tényleges módosítását fogadja majd el Olli Rehn, addig hivatalos formában nem fog megkezdődni a tárgyalás.
jan. 30
8:45
Újra a teljes vonalon jár a 3-as metró (Alternatív Energia)
Újra a teljes vonalon jár a 3-as metró; hétfő reggel egy szerelvény füstölése miatt egy szakaszon állt a forgalom - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
jan. 30
8:48
Gyűlöli egymást Brad Pitt világhírű barátja és Angelina Jolie (ATV)
Már csak Brad Pitt kedvéért tűri el egymás társaságát George Clooney és Angelina Jolie. A két sztár valójában nagyon rossz viszonyban van.
jan. 30
9:00
Ismét teljes vonalon jár a 3-as metró (Infostart)
Ismét teljes vonalon jár a 3-as metró; hétfő reggel - hozzávetőleg egy órás eltéréssel - két szerelvénynél észleltek füstöt, ezért előbb Újpest-Központ és a Lehel tér, majd a Lehel tér és a Nagyvárad tér között pótlóbuszok szállították az utasokat - közölte a BKV fődiszpécsere.
jan. 30
9:03
Félelmetes: reggel két metró is elfüstölt a 3-as vonalon (Alternatív Energia)
Egy újabb szerelvény füstölése miatt ismét leállt a 3-as metró, ezúttal a Lehel tér és a Nagyvárad tér között kell buszokra szállniuk az utasoknak - közölte a BKV fődiszpécsere hétfő reggel az MTI-vel.
jan. 30
9:24
Új vezetés az Új Színház élén, megszűnik a Gödör Klub (ATV)
A Gödör Klubtól és az Új Színház eddigi vezetésétől búcsúztak a fővárosban. A színházban nyílt délutánt tartottak: Márta István, leköszönő igazgató vezette körbe a kulisszák mögött a nézőket. Ők szintén nem értenek egyet Dörner György színházigazgatói kinevezésével. A Gödör Klub pedig koncertsorozattal búcsúzik az Erzsébet tértől. A hely működtetését ugyanis egy másik cég veszi át, a Gödör helyén…
jan. 30
9:26
Tarlós és Rogán egymásra mutogat útdíj-ügyben (ATV)
Az úthasználati díjat a főváros területén minden közutat használó gépkocsira meg kell váltani, papíralapú matrica formájában, ára a BKV-bérlethez hasonlóan havi 10 ezer forint lehet. A főpolgármester nem támogatja az ötletet, mely egy meg nem nevezett kerületi polgármestertől származott. Rogán szinte rögtön jelezte, hogy nem ő ötlete volt a dugódíj.
jan. 30
9:36
Az ügyészség megszüntette a nyomozást a Mol-INA ügyében (Infostart)
A Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást az úgynevezett MOL-INA ügyben - közölte az ügyészség.
jan. 30
9:42
Megszüntették a nyomozást a MOL-INA ügyben (ATV)
A Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást az úgynevezett Mol-INA-ügyben - közölte az ügyészség hétfőn az MTI-vel.
jan. 30
9:44
Tenisz: a női világranglista jelentősen átrendeződött, a férfi nem változott (ATV)
Az idény első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen diadalmaskodó fehérorosz Viktorija Azarenka hétfőn hivatalosan is átvette a vezetést a női teniszezők világranglistáján.
jan. 30
9:57
Rájasimogatót terveznek a Szegedi Vadasparkban (Alternatív Energia)
A régi terrárium- és akváriumház felújításával rájasimogató kialakítását tervezik a Szegedi Vadasparkban.
jan. 30
10:00
Indonéziában pusztít Iggy: 14 halott és 60 sebesült (ATV)
Indonéziában 14 halottja és 60 sebesültje van a trópusi ciklon pusztításának, s az ország déli vidékén pusztító tornádók csaknem 2400 lakóházat romboltak le a hatóságok vasárnapi közlése szerint.
jan. 30
10:15
Sorra nyílnak a közösségi finanszírozásra épülő internetes oldalak Magyarországon (Alternatív Energia)
Több olyan internetes oldal kezdte meg működését az elmúlt időszakban Magyarországon, amely az úgynevezett közösségi finanszírozásra, a crowdfundingra épül. Egy új internetes jelenségről van szó, amely világszerte mind nagyobb szerepet kap a kreatív ötletek és a művészi projektek megvalósításában. 2009 óta annyira divatos lett a modell, hogy számos kezdő vállalkozó és művész lát elindulási,…
jan. 30
10:33
Nem nyomoznak a Mol-INA-ügyben (Metropol)
A Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást az úgynevezett Mol-INA-ügyben.
jan. 30
10:33
Putnokon továbbra is veszélyes a levegő minősége (Alternatív Energia)
A szálló por magas koncentrációja miatt Putnokon továbbra is veszélyesnek számít a levegő minősége, több településen viszont javult a helyzet - derül ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) hétfői adataiból.
jan. 30
10:54
Stratégiailag kiemelt jelentőségű szervezet lett a Malév (ATV)
A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette a Malév légitársaságot.
jan. 30
10:56
Hat pontot dobott Hanga a Manresában, kikaptak (ATV)
A Manresát erősítő Hanga Ádám hat pontot dobott a Joventut Badalonának a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.
jan. 30
11:06
Alternatív módon fűthetnek a szombathelyi házban (Infostart)
Továbbra is lakásukban maradhatnak azok a lakók Szombathelyen a Szűrcsapó utcában, akik úgy döntöttek, annak ellenére sem hagyják el az otthonaikat, hogy a pénteken észlelt gázszivárgás miatt fűtés nélkül maradt a ház - közölte az MTI-vel hétfőn a katasztrófavédelem.

Keresés