2012. január 17. kedd

jan. 17
4:54
Távozik az egyik legnépszerűbb magyar zenekar gitárosa (ATV)
A zenekarban eltöltött tizenkilenc évnyi közös munka után távozik a Tankcsapda gitárosa. Molnár „Cseresznye” Levente – olvasható a zenekar honlapján. A szakítás okaként az együtt töltött évek alatt megfáradt emberi kapcsolatokat nevezte meg a zenész.
jan. 17
5:09
Obamát fenyegetik Orbán hívei (Alternatív Energia)
Formalevél alapján írt tiltakozások százait küldette el Barack Obamának a Lipták Béla vezette Hungarian Lobby. Azzal fenyegették meg az amerikai elnököt, ha nem állítja le Hillary Clintont, az idei elnökválasztáson nem szavaz rá másfél millió amerikai magyar. Levelekkel árasztották el a nyugati sajtót, Hillary Clintont és Jose Manuel Barroso-t is.
jan. 17
5:11
Hagyót és társait első fokon felmentették (Alternatív Energia)
Felmentette tegnap Hagyó Miklóst és két társát - korábbi élettársát és volt ügyvédjét - a magánokirat-hamisítás vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság.
jan. 17
5:12
Kábítószer-terjesztőket fogtak el Dunaújvárosban (ATV)
Két kábítószer-terjesztőt fogtak el Dunaújvárosban; egyiküket – egy 24 éves férfit – előzetes letartóztatásba helyezték, a másik szabadlábon védekezik – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
jan. 17
5:14
Fodor: Viktor akkor érzi jól magát, ha konfliktusok vannak körülötte (ATV)
Orbán Viktor törekedni fog a megállapodásra, de nem minden áron – ezt Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke mondta az ATV Start-ban.
jan. 17
5:27
Ma kezdődik meg a Wallenberg-emlékév (Alternatív Energia)
Ma nyílik Budapesten a Wallenberg év; a Raoul Wallenberg Egyesület az év során konferenciákkal, középiskolásoknak rendezett vetélkedőkkel és más rendezvényekkel emlékezik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatára.
jan. 17
5:29
Zárt tárgyalást tartottak Budaházy perében (Alternatív Energia)
Továbbra is zártan kezeli a Fővárosi Törvényszék - korábbi ismert nevén a Fővárosi Bíróság - a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társai büntetőperét: az ügyben ugyanis a kisebb megszakításokkal tavaly nyár óta kihallgatott S. Tibort hallgatták meg ismét, aki vallomásaival főként Budaházyt terhelte.
jan. 17
5:31
Öt év is járhat zászlóégetésért- ha az volt (Alternatív Energia)
Szerdáig eldől, indul-e eljárás, amiért a Jobbik szombati tüntetésén elégettek egy EU-s zászlót. A rendőrség garázdaság gyanúja miatt két személyt feljelentett a Központi Nyomozó Főügyészségen, amelynek három napja van arra, hogy eldöntse: eljárást indít, elutasítja azt, vagy feljelentés-kiegészítést rendel el. Az ügyészségre azért került az ügy, mert országgyűlési képviselő is érintett.
jan. 17
5:33
Titkolózik az Akadémia az egyházak ügyében (Alternatív Energia)
Senki sem nyilatkozhat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Pálinkás József által kijelölt tanácsadó testület tagjai közül, akik az egyházzá nyilvánításukat kérelmező felekezeteket vizsgálják majd vallástudományi és jogszabályi szempontok alapján. Az MTA-bizottság tagjai lapunknak azt mondták, hogy az eljárás módjáról, előrehaladásáról csak az MTA elnöke tájékoztathatja a sajtót, "mintha ők…
jan. 17
5:35
A kisgyerekesek többsége rosszul jár (Alternatív Energia)
A gyermekgondozási díjon (gyed) lévő kismamák kétharmada rosszabbul jár az idén, mint tavaly - jelentette ki lapunknak Korózs Lajos. A szocialista poltikus elmondta, annak a második gyermekét váró, fél állásban dolgozó nőnek, aki 48 ezer forintot keres, jobban megéri, ha a bruttó 28 ezer 500 forintos gyest kéri a szülés után (annak összege ugyanis magasabb), mint ha a bére után járó gyed-et…
jan. 17
5:45
Csúnyán megvezették Orbánt - Sejtik, ki a bűnös (168 Óra Online)
Az elmúlt két év hibáit nem Orbán Viktor követte el, mert a miniszterelnök nem közgazdász, meg lehet őt téveszteni gazdasági kérdésekben – mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke az Origónak adott interjújában.
jan. 17
6:24
Madár: komoly politikai erő nem gondolkodik a szándékos csődben (ATV)
Nem spekulációs támadás, hanem a magyar gazdaság megítélésének folyamatos változása okozza a forint gyengülését, vélekedett Madár István közgazdász az ATV Start című műsorában.
jan. 17
6:26
Olasz hajóbaleset: 29 embert még mindig nem találnak (ATV)
A parti őrség parancsnoka szerint a búvárokból és barlangászokból álló mentőcsapatok még nem vizsgálták át a Costa Concordia minden zugát, nagyon halvány remény még van arra, hogy újabb túlélőkre bukkannak.
jan. 17
6:28
Hatalmi belharcok a rendőrségnél? (ATV)
Sajtóvélemények szerint belháború folyik a rendőrség berkein belül. Az ORFK sajtófőnökének eltávolítása és a BRFK szóvivőjének lejáratása mögött állítólag pozícióharc lehet. A Stop.hu információi szerint Tímár Zoltán ORFK-sajtófőnök és Horváth Katalin Fanni BRFK-szóvivő ügyével kapcsolatban több dolog pontatlanul jelent meg a híradásokban. Kérdés, hogy a kiszivárgott információk célzatosan az…
jan. 17
6:42
Ma döntenek a Magyarország elleni uniós jogsértési eljárás indításáról (ATV)
A biztosok három kérdésben tekintik át a helyzetet: a jegybank függetlenségének ügyében, az igazságszolgáltatás függetlenségét érintő egyik új szabályozásnál, valamint az adatvédelmi hatóság függetlenségének kérdésében. Mindhárom ügyben készek jogi eljárást indítani Magyarország ellen. Közben az EP szerdai ülésén Orbán Viktor is fel fog szólalni, hogy "megvédje Magyarországot".
jan. 17
6:44
Az euróövezeti pénzügyi mentőrendszert is leminősítette az S (ATV)
Megvonta az euróövezet pénzügyi stabilitását szolgáló mentőrendszer (EFSF) lehetséges legjobb, "AAA" hosszú távú osztályzatát hétfőn a Standard & Poor's, miután a múlt hét végén kilenc euróövezeti tagállam adósbesorolásait rontotta, és ennek keretében megvonta két EFSF-garanciavállaló eurótagállamtól, Franciaországtól és Ausztriától is az "AAA" szuverén minősítést.
jan. 17
6:46
Vizilabda Eb: olimpiai bajnokot vertek a magyarok kezdésként (ATV)
Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott hétfő este 12-8-ra legyőzte a világbajnok olasz csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.
jan. 17
7:00
A PSA Peugeot Citroën tovább folytatja a világméretű terjeszkedést (ATV)
2011-ben az autópiac 3 százalékos növekedést ért el világszinten. A növekedés mozgatórugóját a feltörekvő országok piaci növekedése jelentette: Latin-Amerika (+8%), Oroszország (+39%) és Kína (személyautóknál 3 százalékos növekedés).
jan. 17
7:02
Lieberman szankciókkal sújtaná az iráni központi bankot, olaj- és gáztermelést (ATV)
A vitatott iráni atomprogram felszámolását sürgette hétfőn Radoslaw Sikorski lengyel és Avigdor Lieberman izraeli külügyminiszter, akik egyebek között az izraeli-palesztin kapcsolatokról is tárgyaltak Varsóban.
jan. 17
7:04
Romney munkahely-teremtő képességéről vitáztak a republikánus jelöltek (ATV)
A republikánus népszerűségi listákat vezető Mitt Romneynak magánszektorban és massachusettsi kormányzóként felmutatott munkahely-teremtő teljesítménye került vetélytársainak kereszttüzébe az elnökaspiránsok 17. televíziós vitáján a dél-karolinai Myrtle Beachben, hétfőn.
jan. 17
7:18
Kézilabda Eb: döntetlent játszottak a magyarok az oroszokkal (ATV)
Mocsai Lajos együttese szerdán az olimpiai és világbajnok, címvédő franciákat legyőző spanyolokkal találkoznak.
jan. 17
7:36
Farkas Flórián Barrosónak írt levélben védi Orbán Viktort (ATV)
José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása - ismerteti a keddi Magyar Hírlap.
jan. 17
7:38
BKV: államosítás, vagy veszélyhelyzet is jöhet csőd esetén (ATV)
A Népszabadság szerint kizárólag a jogalkotó fantáziáján múlik, hogy a BKV csődhelyzete - esetleg a közlekedési dolgozók munkabeszüntetése - esetére milyen szabályozást talál ki. A lehetőségek között szerepel a vállalat államosítása, esetleg veszélyhelyzet kihirdetése, a buszsofőröket pedig akár polgári védelmi szolgálatra is kötelezhetik.
jan. 17
7:51
"Esztelen rombolás" - Felháborodtak a kirúgások miatt (168 Óra Online)
A Magyar Operaénekesek egyesület hétfőn közleményben tiltakozott a dalszínházban várható elbocsátások, a létszámleépítés ellen. Szilárd meggyőződésük - írták, hogy a Magyar Állami Operaháznak, mint a nemzeti operajátszás letéteményesének, társulati formában kell működnie.
jan. 17
7:51
Lezárták az M1-est Tatabányánál (Metropol)
Egész délelőtt tarthat a műszaki mentés az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán Tatabányánál, ahol egy hajnali baleset miatt lezárták az utat.
jan. 17
7:54
MN: az amerikai nagykövet új választójogi törvény kidolgozását kezdeményezte (ATV)
Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete decemberben arra kért több kormánypárti politikust, hogy vizsgálják felül az új magyar választójogi törvényt - írja a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett kormánypárti politikusokra és az amerikai nagykövetség közlésére hivatkozva.
jan. 17
7:56
Société Générale: a magyar kormány békülékenysége az IMF-fel csak taktika (ATV)
A cég elemzője szerint rekordmélységbe zuhanhat a forint az euróval szemben, akár a 325-ös szintig.
jan. 17
7:58
311 forint fölött az euró, 257 a frank (ATV)
Kedd reggelre alig változott a forint árfolyama a fontosabb devizákhoz képest a hétfő esti kismértékű gyengülés után, a dollárral szemben erősödött a magyar fizetőeszköz.
jan. 17
8:09
Óvodát épít az evangélikus egyház Nyíregyházán (Alternatív Energia)
Hatvanszemélyes óvodát épít európai uniós és állami támogatással a Nyíregyházi Központi Evangélikus Egyházközség; a munkálatokat szerdán kezdik el, és az új létesítményt adják át - közölte Kovács László Attila igazgató lelkész az MTI-vel.
jan. 17
8:12
Történészek a plágiumgate kivizsgálását sürgetik (ATV)
Újabb hibákat találtak Schmitt Pál doktori disszertációjának szövegében. Ezúttal a Galamus.hu vizsgálta meg a disszertációt. A liberális weblap szerint az értekezés tele van rosszul használt sportszakmai kifejezésekkel. A miniszterelnök szóvivője szerint gyanús a plágiumbotrány időzítése. Közben történészek egy csoportja petícióban követel alapos felülvizsgálatot. A köztársasági elnök mindezek…
jan. 17
8:24
Mit tehet az állam a BKV-val? - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy a BKV megmentése érdekében a kormány a befagyasztott támogatások folyósítása helyett a hatályos jogszabályok szerint más utat is választhat: államosíthatná is a közlekedési társaságot, emellett akár polgári védelmi szolgálatra kötelezhetné a sofőröket, illetve a járművek karbantartását végző személyeket.
jan. 17
8:27
Farkas Flórián levelet írt Barrosónak (Alternatív Energia)
"Az Európában egyedülálló módon, demokratikusan megválasztott Országos Roma Önkormányzat elnöke, és így az egész magyarországi roma társadalom megválasztott vezetője fordulok Önhöz, az Európai Bizottság elnökéhez, aki egyúttal a szociális kérdésekben is elkötelezett szakember" - kezdi a José Manuel Barrosóhoz címzett levelét Farkas Flórián.
jan. 17
8:27
Orbán felszólal az EP szerdai ülésén (Metropol)
Orbán Viktor kormányfő felszólal az Európai Parlament (EP) szerdai ülésén - közölte a miniszterelnök szóvivője hétfőn késő este.
jan. 17
8:29
Államosíthatják a BKV-t (Metropol)
A BKV megmentése érdekében a kormány - a befagyasztott támogatások folyósítása helyett - a hatályos jogszabályok szerint más utat is választhat: államosíthatná a BKV-t, emellett akár polgári védelmi szolgálatra kötelezhetné a buszsofőröket, illetve a járművek karbantartását végző személyeket - ismerteti a keddi Népszabadság.
jan. 17
8:48
Australian Open: magyar játékos a legjobb 64 között (ATV)
A világranglistán 92. helyezett, 32 éves magyar játékos két szettben múlta felül a rangsorban 65., nála 11 esztendővel fiatalabb kanadai Rebecca Marinót.
jan. 17
8:50
Mintegy 80 ezer lakás cserélt gazdát tavaly (ATV)
A csökkenés több mint 10 százalékos 2010-hez képest, amikor 90 ezer lakás cserélt gazdát a magyar piacon.
jan. 17
8:52
Diego Maradonát kiengedték a kórházból (ATV)
Az egyesült arab emírségekbeli al-Vaszl labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője vesekő-operáción esett át. Az 1986-ban világbajnok futball-legenda, aki a dubaji Kanadai Kórházban műtöttek meg, azt mondta, hogy jól érzi magát és mielőbb folytatni szeretné az edzéseket.
jan. 17
9:03
Fájó vereség: a Fidesz nem teszi a kirakatba (168 Óra Online)
Vereséget szenvedett a Fidesz Fertődön: Kocsis Ferenc független jelölt nyerte meg az időközi önkormányzati választást. Pedig az elmúlt napokban a kisvárosban többször megfordult Molnár Ágnes államtitkár, a Fidesz befolyásos politikusa, valamint Kósa Lajos, a párt egyik legnépszerűbb embere.
jan. 17
9:03
Buszsofőrre támadt egy férfi Makón (Alternatív Energia)
Leköpött és bántalmazott egy buszsofőrt egy makói férfi, a börtönből a közelmúltban szabadult gyanúsított azért támadt a járművezetőre, mert nem adott neki kedvezményes jegyet - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.
jan. 17
9:06
9,2 százalékkal növekedett tavaly a kínai gazdaság (ATV)
Folyamatosan lassul a kínai gazdaság növekedési üteme, de a tavalyi negyedik negyedévi 8,9 százalékos ütemmel is a GDP éves növekedése 9,2 százalékos volt - jelentette az országos statisztikai hivatal kedden.
jan. 17
9:08
Nem szakad ketté az LMP-frakció, de frakcióvezető még nincs (ATV)
Hétfőn órákon át tárgyalt az LMP frakciója és választmánya a párt jövőjéről, miután a hétvégén Schiffer András bejelentette a távozását a parlamenti frakció éléről. Új frakcióvezetőt nem választottak, sajtóértesülések szerint azért, mert eddig senki sem vállalta el a pártban ezt a posztot. Korábban több politikus is azért jelentette be távozását, mert szélesebb ellenzéki együttműködést szerettek…
jan. 17
9:21
Elérte a fővárost a havazás (Alternatív Energia)
Kedden megnövekszik a felhőzet a Kárpát-medence térségben, és nyugat felől egyre többfelé alakul ki hószállingózás, havazás. A folytatásban száraz és csapadékos időszakok váltakoznak, de alapvetően marad a téli időjárás.
jan. 17
9:39
Bennégett egy idős nő egy kecskeméti családi házban (Alternatív Energia)
Bennégett egy idős nő egy kecskeméti családi házban kedd reggel - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.
jan. 17
9:42
ENSZ: tízezrek halhattak meg tavaly Szomáliában az éhínség miatt (ATV)
Szomáliában már több mint húsz éve nincs működőképes központi kormány, és az ország fegyveres csoportok harcai között sínylődik.
jan. 17
9:54
Török Gábor: Presztízsveszteség lenne az államfő távozása (Infostart)
Szólnak érvek az államfő lecserélése mellett - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: az IMF-tárgyalások kapcsán a kormány csupán rossz és rosszabb lehetőségek közül választhat.
jan. 17
9:56
Járai szerint indokolatlan az eljárás (Infostart)
Indokolatlannak tartja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke a jegybanktörvény miatti uniós kötelességszegési eljárást.
jan. 17
9:57
Egész délelőtt tarthat a műszaki mentés az M1-esen (Alternatív Energia)
Egész délelőtt tarthat a műszaki mentés az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán Tatabányánál, ahol egy hajnali baleset miatt lezárták az utat - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 17
10:00
Járai ismét Matolcsy távozását sürgette (ATV)
A Költségvetési Tanács egy hete lemondott elnöke finoman, de egyértelműen utalt arra: Matolcsy Györgynek távoznia kellene a Nemzetgazdasági Minisztérium éléről. Vélhetően nem elszólásról lehet szó, ugyanis öt napon belül másodszor mondott ilyet.
jan. 17
10:15
Nagy a baj: órákig zárva marad az M1-es autópálya (168 Óra Online)
Egész délelőtt tarthat a műszaki mentés az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán Tatabányánál, ahol egy hajnali baleset miatt lezárták az utat - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 17
10:18
Costa Concordia: továbbra is két eltűnt magyart keresnek (ATV)
Továbbra is két eltűnt magyart keresnek az olasz óceánjáró pénteki balesete után – közölte a Külügyminisztérium kedden az MTI érdeklődésére.

Keresés