2012. február 2. csütörtök

febr. 2
4:57
Provokatív képet töltött föl a netre az államfő lánya (ATV)
A 14 éves lány alaposan felhergelte a népet.
febr. 2
5:12
Elszólta magát Giró-Szász a bírói egyesületről (Alternatív Energia)
Színpadias vitát követően kibékült egymással a Magyar Bírói Egyesület (Mabie) és a kormányszóvivő. Giró-Szász ugyanis kedd este az ATV-ben az Európai Bizottság (EB) által kifogásolt bírói nyugdíjkorhatár 62 évre történt csökkentéséről azt kotyogta ki, hogy a kabinet a Mabie előterjesztése nyomán indította el ezt a munkát.
febr. 2
5:14
Bevallások: számok mögött a hézag (Alternatív Energia)
Orbán Viktor bevétele csökkent, Gyurcsány Ferenc osztaléka apadt, Kósa Lajos devizahitele olvadt, Semjén Zsolt visszafizetett, Mesterházy Attila pedig motort vett. A vagyonnyilatkozatok közül szemezgetett a Népszava.
febr. 2
5:15
Olcsván mínusz 18 fok van, Siófok környéke mínusz 11 fokkal a legenyhébb (ATV)
Csütörtök reggel Olcsván mínusz 18 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai, a legenyhébb időjárás pedig Siófokon volt, de ott sem mutattak a műszerek mínusz 11 foknál többet. A meteorológiai szolgálat riasztást adott ki: a következő napokban extrém hideg lesz, néhol akár mínusz 25 fok és negyven centis hó is lehet. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató jelezte, ha 30 centinél több hó esik, ők is…
febr. 2
5:30
Az MTI-jogtanácsoshoz közeli az Autórádió Kft. (Alternatív Energia)
Noha a Klubrádió frekvencáját elnyerő Autórádió Kft. tulajdonosai továbbra sem nyilatkoznak, egyre több érdekes összefüggés merül fel pályázatukkal és győztessé nyilvánításukkal kapcsolatban. Arról már lapunkban is többször írtunk, hogy az Autórádió Műsorszolgáltató Kft. a 1036 Budapest, Bécsi út 52-54. II./4. címre van bejegyezve.
febr. 2
5:32
Nyárra lemond Schmitt? (Alternatív Energia)
Ismét tüntetők várhatják az államfőt egy programján, sajtóhírek szerint ugyanis tiltakozó demonstrációkra készülnek a Debreceni Egyetem hallgatói és oktatói Schmitt Pál holnapi látogatása idejére. A köztársasági elnök nem zavartatja magát, a plágiumbotránya nyilvánosságra kerülése óta eltelt három hétben mindössze egyszer reagált a vádakra, holnap pedig a magyar tudományos élet vezetőivel egy…
febr. 2
6:06
Szombatra lebénulhat az ország (168 Óra Online)
A népi hiedelem szerint ha a medve február másodikán kijön a barlangjából és meglátja árnyékát, akkor visszamegy és alszik tovább, mert hosszú lesz a tél. Ha borús idő van, akkor kint marad, mert rövidesen jön a tavasz.
febr. 2
6:09
Megkezdődött a Haladás volt edzőjének pere (ATV)
A szombathelyi munkaügyi bíróságon megkezdődött szerdán Aczél Zoltán, a Haladás edzőjének munkajogi pere. A tréner azért perelte be egykori munkaadóját, mert szerinte a Haladás vezetősége az ártatlanság vélelmét félretéve őt azonnali hatállyal elbocsátotta, amikor bundázás gyanújába keveredett.
febr. 2
6:45
VEKE: az állam a fővárosi önkormányzattal veri a csalánt (ATV)
Az ATV Start című szerdai műsorának vendége két közlekedési szakember volt, a téma pedig a BKV finanszírozása.
febr. 2
7:36
Nem volt elég fegyveres kísérő a magyarok mellett (168 Óra Online)
Nem hibáztak az Etiópiában meggyilkolt magyarok, állítja a Terrorelhárítási Központ. A csoport tagjai vittek magukkal fegyveres kísérőt, de lehet, hogy nem eleget - mondta Hajdu János.
febr. 2
7:39
350 emberrel eltűnt egy komp (ATV)
Julia Gillard ausztrál kormányfő csütörtökön újságíróknak úgy nyilatkozott, valószínűleg "nagyon magas" az áldozatok száma. Eddig közel kétszáz embert mentettek ki a vízből, a hajókatasztrófát feltehetően a rossz időjárás okozta.
febr. 2
7:41
Napi Gazdaság: Lázárék „tőzsdéztek” (ATV)
A Napi Gazdaság szerint Hódmezővásárhely "tőzsdézett" a kötvénypénzzel. A külföldi bankok célja Lázár János szerint ugyanakkor az, hogy kikényszerítsék az állami konszolidációt - nyilatkozta a polgármester a Magyar Hírlapnak.
febr. 2
7:43
„Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól!” (ATV)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája országos figyelemfelkeltő akciót szervez február 8-án a keretszámok csökkentése és hallgatói szerződések ellen.
febr. 2
7:45
291 forint körül mozog az euró árfolyama (ATV)
Őrzi szerdán szerzett nyereségét a forint: az eurót csütörtök délelőtt tíz órakor 291,49 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a szerda délutáni 291,50 forint után.
febr. 2
7:51
Könnyebb lesz fegyvert vásárolni - lapszemle (Infostart)
Visszatér elemzőként Somogyi Zoltán, az MDF volt kampánystratégája - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy tavasszal változhatnak a fegyvertartás szabályai.
febr. 2
7:54
Óriásdemonstrációra készülnek Orbánék tervezete ellen (Alternatív Energia)
Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval figyelemfelkeltő akciót és virrasztást tart a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) február 8-án a fővárosi Deák téren a magyar oktatás védelmében. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.
febr. 2
8:09
Tizenegy megyében van elsőfokú figyelmeztetés a hideg miatt (Infostart)
Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.
febr. 2
8:12
Dermesztő hideg: figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat (Alternatív Energia)
Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.
febr. 2
8:30
Megújul Székesfehérvár egyik legszebb része (Alternatív Energia)
Európai uniós támogatással újul meg Székesfehérváron a Fő utca; az önkormányzat a belváros rehabilitációjának folytatására mintegy 1,8 milliárd forint támogatást nyert - közölte az önkormányzati kommunikációs központ az MTI-vel.
febr. 2
8:51
Elütöttek egy férfit az ágyában (ATV)
A 34 éves áldozat házába valósággal berobbant egy sportkocsi, melynek sofőrje a rendőrök elől menekült, egyelőre sikeresen.
febr. 2
8:53
Malév: a moratórium a helyzet rendezéséig vagy a felszámolásig tart (ATV)
Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A Malévre elrendelt moratórium, illetve a céghez kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelő megbízatása a légitársaság pénzügyi helyzetének rendezéséig, vagy a legrosszabb esetben a felszámolás megindításáig tart.
febr. 2
9:09
"Remélem ügyesen tátog" Élőben cikizték a legnézettebb műsor énekesét (ATV)
Az énekesnő egy meccs félidejében fogja szórakoztatni a közönségét néhány dal erejéig.
febr. 2
9:27
Az ENSZ főtitkár látogatása alatt is rakétákkal lőtték Izraelt (ATV)
Szerda este nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből, éppen akkor, amikor Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár éppen Izraelben tett látogatást.
febr. 2
9:29
Menesztették az Alcoa FKC vezetőedzőjét (ATV)
Menesztették Mihály Attilát, az Alcoa FKC női kézilabdacsapatának vezetőedzőjét, miután az együttes szerdán kikapott a Dunaújvárostól.
febr. 2
9:42
Az MSZP gyanús körülményekről beszél (168 Óra Online)
A szocialisták fővárosi frakciója szerint hiteltelen az az ötlet, amely felveti a Budapesti Közlekedési Központ megszüntetését.
febr. 2
9:57
Rácz Jenő: Muszáj megoldást találni a bérproblémára az egészségügyben (Infostart)
Muszáj megoldást találni a bérproblémára az egészségügyben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Rácz Jenő. A Magyar Kórházszövetség elnöke, a veszprémi kórház vezetője beszélt arról is, hogy az egészségügy nem fog azonnal megváltozni a struktúra átalakítása után.
febr. 2
10:00
Főkapitány is gratulált az orvvadásznak? (Alternatív Energia)
Vádat emelnek Kazinczi István, Tiszatenyő fideszes polgármestere ellen orvvadászat miatt. Mint arról a Népszava elsőként beszámolt, a fideszes politikus tavaly szeptemberben - a vadászati tilalom ellenére - egy őzsutát és négy vadnyulat lőtt ki titokban egy közeli településen.
febr. 2
10:03
Megölték a terrorvezért, akire 5 millió dolláros vérdíjat tűztek ki (ATV)
A megölt vezetők között van a Jeemah Islamiah szervezet malajziai vezetője is, akinek a fejére 5 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az amerikai kormány.
febr. 2
10:05
Nyolc tonna radioaktív víz szabadult ki Fukusimában (ATV)
Több mint nyolc tonna radioaktív víz folyt el a Fukusima-1 erőmű négyes reaktorblokkjából - közölte csütörtökön a létesítményt üzemeltető Tepco. Szakértők szerint az incidens nem okoz jelentős fennakadást az erőmű stabilizálásáért folyó erőfeszítésekben, de a japán kormány számára komoly kellemetlenséget okozhat az eset.
febr. 2
10:07
Egy második Mona Lisa bukkant fel Madridban (ATV)
Szenzációs felfedezés Madridban: A Mona Lisa nem egyszeri műalkotás. Éveken át a Pradoban észrevétlenül lógott Leonardo da Vinci világhírű festményének másolata, ami az eredetivel közel egy időben készülhetett.
febr. 2
10:18
Bod Péter Ákos: Megy a huzavona (168 Óra Online)
Olyannyira elfajult Magyarország körül a nemzetközi helyzet, hogy az Orbán-kabinetnek az IMF-tárgyalásokon már nincs lehetősége taktikázásra vagy ügyeskedésre. A kialakult helyzetről Bod Péter Ákost kérdeztük.
febr. 2
10:18
Kihűlt férfit találtak egy pécsi panelházban (Metropol)
Kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécs panelházas városrészében csütörtökön hajnalban.
febr. 2
10:20
Újra a teljes vonalon járnak a 47-49-es villamosok (Metropol)
Újra a teljes útvonalukon közlekednek a 47-es és 49-es villamosok Budapesten, miután a BKV szakemberei helyreállították a váltóhibát a Szent Gellért téren.
febr. 2
10:21
Csintalan: Schmitt Pál mondjon le (ATV)
Az Orbán Viktor politikáját támogató Csintalan Sándor szerint a köztársasági elnök álljon elő megdönthetetlen bizonyítékkal a plágiumügyben, vagy ha nincs ilyen – távozzon posztjáról.
febr. 2
10:36
Szülés: százezrekbe fáj (Metropol)
Tizenegy nőgyógyász szakorvos és két szülésznő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, mert 2007 áprilisa és 2008 júliusa között legalább húsz esetben kértek pénzt a kismamáktól a szülések levezetésért és különféle beavatkozásokért.
febr. 2
10:39
Szavazás: a többség szerint az IMF eltörölteti az egykulcsos adót (ATV)
A szavazás három napja zajlik, az igenek és a nemek aránya fej-fej mellett halad.
febr. 2
10:54
Néhány lakásban már pénteken lehet gáz Szombathelyen (Metropol)
Már csütörtökön elvégezhetik a szakemberek a ház új fővezetékének nyomáspróbáját, abban a 78 lakásos szombathelyi társasházban, ahol múlt héten szivárgás miatt elzárták a gázt, azóta pedig nincs se fűtés, se meleg víz.
febr. 2
10:57
Megpróbálták lejáratni a katonákat - nagyon pórul jártak (ATV)
Hatalmas felháborodást váltott ki egy hamisított Facebook fotó az Interneten. A Wesley Mohamed nevű felhasználó által feltöltött képen állítása szerint egy „izraeli katona” látható, amint egy magatehetetlen kislányra mutat fegyverével. Kiderült, hogy a világot napok alatt bejáró fotó egy ordas hamisítvány.
febr. 2
10:59
Méteres hó Japánban, sokan meghaltak, mert leestek a tetőkről (ATV)
Az utóbbi 24 órában húszan fagytak meg Ukrajnában, s ezzel csütörtökre 63-ra nőtt a rendkívüli hideg halálos áldozatainak a száma. Japánban több, mint félszázan vesztették életüket.
febr. 2
11:09
Ombudsman: "A változó jogszabályok miatt sérülnek a felvételi előtt álló fiatalok jogai" (Infostart)
Az ombudsman szerint sérülnek a felsőoktatási felvételi előtt álló fiatalok jogai, mert a feltételek változása miatt mindössze két hetük maradt arra, hogy újragondolják lehetőségeiket, és "életre szóló döntést hozzanak"; az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön tette közzé Szabó Máté álláspontját.
febr. 2
11:12
Kiraboltak egy tanyát (Alternatív Energia)
Több mint egymillió forintot rabolt egy Bács-Kiskun megyei tanyáról egy ismeretlen elkövető, aki bántalmazta az ott lakó férfit - közölte csütörtökön a rendőrség az MTI-vel.
febr. 2
11:15
Ombudsman: sérülnek a felsőoktatásba felvételizők jogai (ATV)
Az ombudsman szerint sérülnek a felsőoktatási felvételi előtt álló fiatalok jogai, mert a feltételek változása miatt mindössze két hetük maradt arra, hogy újragondolják lehetőségeiket, és "életre szóló döntést hozzanak"; az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön tette közzé Szabó Máté álláspontját.
febr. 2
11:30
Új főigazgató az Országos Idegtudományi Intézet élén (Alternatív Energia)
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter február elsejétől Nagy Zoltánt, a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) egykori igazgatóját bízta meg az Országos Idegtudományi Intézet (OITI) főigazgatói feladatainak ellátásával - közölte az egészségügyi államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.
febr. 2
11:48
bodrogolaszi,kihűlés, baleset (Metropol)
Kihűlés okozhatta halálát egy bodrogolaszi férfinak, akit a házától körülbelül 70-80 méterre, egy sűrű növényzettel benőtt telken, a földön fekve találták meg.
febr. 2
11:50
Egy hónap után találtak meg egy kihűlt férfit (Metropol)
Az előzetes orvosi vélemény szerint kihűlés miatt halt meg egy férfi Mátészalkán, aki még január elején távozott otthonából és holttestét szerdán találták meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város határában.
febr. 2
11:51
Standard & Poor's: az euróövezet még idén kikapaszkodik a recesszióból (ATV)
Az euróövezet az idei második félévben várhatóan fokozatosan kikapaszkodik "enyhe recessziójából" - jósolta csütörtökön Londonban ismertetett új, 2012-2013-a szóló előrejelzésében a Standard & Poor's.
febr. 2
11:52
Megszúrtak egy anyát és gyerekét (Metropol)
Egy nőt és a lányát vittek kórházba szúrt sebekkel még szerdán este a XX. kerületből. A nőt a Merényi kórházba, a gyereket a Heim Pál kórházba vitték, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek.
febr. 2
12:03
Martonyi: "Magyarországnak helye van egy erős Európában" (Infostart)
Martonyi János külügyminiszterrel közölt interjút csütörtökön megjelent számában a Die Zeit című német liberális hetilap.
febr. 2
12:06
Szúrt sebekkel vittek kórházba egy nőt és a gyerekét (Alternatív Energia)
Egy nőt és a lányát vittek kórházba szúrt sebekkel még szerdán este a XX. kerületből - értesült az MTI.
febr. 2
12:09
Több, mint 70 ezer személy szociális támogatását függesztik föl (ATV)
A román munkaügyi minisztérium adatai szerint országos szinten a szociális segélyre jogosultak 10,2%-a nem fizette még be a helyi adókat.

Keresés