2012. február 17. péntek

febr. 17
4:54
"Ziláltan veszekedett" Halálra itta magát a híresség? (ATV)
Az énekesnő múlt szerdán és csütörtökön is délelőtt 10 óra előtt rendelt italokat a szálloda halljában és az úszómedencénél.
febr. 17
5:12
A szegényekkel játszik a kormány (Alternatív Energia)
Tudatosan félrevezeti a kormány az embereket a segélyezéssel illetve a közmunkáért járó bérezéssel kapcsolatban. Különböző nyilatkozatokban összemossák a két fogalmat. Szerintük a szocialista kormányok idején 28 ezer 500 forintot kaptak a közmunkában dolgozók, pedig valójában minimálbérért alkalmazták őket.
febr. 17
5:30
Maradnak a keretszámok (Alternatív Energia)
Miközben Orbán Viktor dicsérte, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár politikai elfogultsággal vádolta az ELTE jogi karának előadótermét szerdán elfoglaló Hallgatói Hálózatot. A diákszervezet jövő keddig adott határidőt a felsőoktatási intézkedések visszavonására, ellenkező esetben folytatják az erőszakmentes ellenállást. Más lehetőségük nincs is, mivel Hoffmann jelezte: nem tárgyal velük és nem is…
febr. 17
5:30
Orbánék nyitottak a párbeszédre, de nem vonják vissza a törvényt (ATV)
"Ha összevetik a mostani felsőoktatási szisztémát az újjal, akkor kiderülhet, hogy sokkal több fiatal előtt nyílik ki a tanulással való felemelkedés lehetősége, mint korábban" – állítja a miniszterelnök. Orbán Viktor fontos dolognak nevezte a diákok tegnapi megmozdulását. Hozzátette: az egyetemi autonómia nagyon fontos, rendőr oda nem teheti be a lábát, hatóság ott nem intézkedhet, az a hallgatók…
febr. 17
5:32
Európa megfeddte Orbánt (Alternatív Energia)
Újra kommunikációs hadjáratba kezdtek a kormánypártok, miután tegnap elfogadta az Európai Parlament a négy baloldali frakció által jegyzett, az Orbán-kormányt a demokrácia és a jogállamiság alapelveinek betartására figyelmeztető határozatot. A Fidesz EP-delegációjának ezt követő nyilatkozatai a magyar közvéleményt megtévesztő állításokat tartalmaznak, az EP határozata ugyanis nem indítja meg az…
febr. 17
5:32
Citroën C-Zeróval a Föld körül (ATV)
Február 11-én, szombaton Strasbourg-ból világ körüli útra indult két francia fiatalember, Antonin Guy és Xavier Degon, mégpedig egy Citroën C-Zeróval. Expedíciójuk az « Elektromos Odüsszeia » nevet viseli. 80 évvel az André Citroën által szervezett Sárga Expedíció után tehát a márka ismét komoly technológiai próbatételre vállalkozik : a fiatalok 8 hónap alatt 17 országon utaznak keresztül és…
febr. 17
5:34
Enyhítéseket kérnek a diósdi madffiaperben (Alternatív Energia)
Folytatódtak a védőbeszédek a négy napja a Győri Törvényszéken (korábban Ítélőtábla) másodfokon is megkezdődött diósdi maffiaperben: az első fokon kisebb bűncselekmények miatt elítélt vádlottak védői javarészt felmentést, illetve enyhítést kértek védenceikre.
febr. 17
5:36
A párbeszéd ereje segíthet? (Alternatív Energia)
Tavalyelőtt öltött alapítványi formát a gondolat: ha van, márpedig van cigányozás hazánkban, akkor vajon hol és hogyan lehetne a legeredményesebben küzdeni ellene. Végül az iskolák igénye, a különféle romaszervezeteknél szerzett ismeretek és a Haver Alapítvány inspirációja nyomán László Flóra szociológus életre hívta az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítványt. Fennállásuk óta harminc…
febr. 17
5:38
Megjelent a "nyolc órás" szegénység is (Alternatív Energia)
A leszakadó rétegek úgynevezett segélyszegénysége mellett megjelent a dolgozók szegénysége is, azaz "apuka és anyuka tisztességgel ledolgozza a maga nyolc óráját, és ez mégsem elég a megélhetéshez" - ilyen és ehhez hasonló megállapítások szerepelnek a Policy Agenda "A válság második hulláma" címen megjelent tanulmánykötetében.
febr. 17
5:40
A parlament elé vonulnak a BKV-sok (Alternatív Energia)
A miniszterelnöknek és a főpolgármesternek visznek petíciót a BKV-s szakszervezetek, melyek megismételnék február elejei - a cég helyzete és a munkavállalók bérének csökkentése miatt szervezett - demonstrációjukat. Csakhogy jövő szerdán nem a BKV-székház, hanem a Városháza és a Parlament előtt tüntetnek.
febr. 17
5:48
Több mint száz kocsi az árokban (Alternatív Energia)
Viharos erejű szél, járhatatlan utak, több mint száz autó az árokban - ez jellemezte a közlekedést tegnap az ország jelentős részében. A hófúvás miatt másodfokú riasztást adtak ki három megyére. Rengeteg baleset történt, néhányan súlyosan megsérültek.
febr. 17
5:50
Farkasházy: már csak nevetnek az államfőn (Alternatív Energia)
Nem kellene Schmitt Pál köztársasági elnököt meneszteni, annyi jót témát ad - fogalmazott a Dob Köztársaság legutóbbi összejövetelén Farkasházy Tivadar. A közíró, humorista kijelentette, elég csak kiejteni az államfő nevét, és máris nevet a közönség.
febr. 17
6:21
Balog Zoltán: A romastratégiával nagy kockázatot vállalt a kormány (Infostart)
Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 ország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.
febr. 17
6:42
Törvényesen zsidózott a Normafánál a náci horda? (ATV)
Kétszázötven-háromszáz neonáci gyűlt össze a Normafánál, a „becsület napi” megemlékezésre. Körülbelül száz rendőr várakozott a buszmegálló közelében, ám tevékenységük néhány igazoltatásban és motozásában merült ki: nem akadályozták meg és nem oszlatták fel az eseményt.
febr. 17
6:57
Kevés pénz maradt a Malév-dolgozók bérére - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság és a Napi Gazdaság is a Malévról cikkezik, a Magyar Nemzetben pedig a szocpolról lehet olvasni.
febr. 17
7:18
Titkos paktumra derült fény (168 Óra Online)
Saját kerekasztalt alapítottak a baloldali pártok - tudta meg a Népszabadság. A "Baloldali Kerekasztal a Változásért" elnevezésű szövetségben a Thürmer-féle Munkáspárt és a Schmuck Andor vezette SzocDemek mellett az MSZP is helyet kapott.
febr. 17
7:18
Kanada szigorítani fogja menekültügyi rendszerét (ATV)
A kanadai kormány meg fogja reformálni az ország menekültügyi rendszerét annak érdekében, hogy visszaszorítsa a hamis menedékkérelmeket, amelyek jó része az Európai Unió polgáraitól érkezik - jelentette be csütörtökön Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter az ottawai parlamentben.
febr. 17
7:20
„Példátlan” ellenőrzés alá kerülhet Görögország a segélycsomag miatt (ATV)
A görög kormány kiadásainak "példátlan" ellenőrzése lenne a Görögország számára nyújtandó új, 130 milliárd eurós pénzügyi segélycsomag ára - írta bennfentes forrásait idézve a pénteki Financial Times.
febr. 17
7:36
Havazás, balesetek, járattörlések (Metropol)
Hull a hó péntek kora reggeltől az ország nyugati és középső részén, így a fővárosban is. A budapesti repülőtéren már újraindult a forgalom; rendőrök szabadított ki egy utasokat szállító autóbuszt.
febr. 17
7:36
Napi: a Malév dolgozóinak csak a negyedét tudják kifizetni (ATV)
A szükséges kilenc milliárd forint helyett kevesebb mint egymilliárd maradt a Malév számláján arra, hogy kifizessék a dolgozókat.
febr. 17
7:38
Lezárt pálya a reptéren, járhatatlan utak - havazás percről percre (ATV)
Péntek kora reggel óta az ország több megyéjében is esik a hó, de a meteorológusok szerint nem valószínű, hogy tartósan megmarad, hétvégén ugyanis melegebb idő lesz. Mindenesetre több út járhatatlanná vált a havazás és a hóátfúvások miatt.
febr. 17
7:40
Pintér beszólt a parlamentben gárdaruhát viselőknek (ATV)
A belügyminiszter Vona (Zázrivecz) Gáborral vitatkozott a Corvinuson. Pintér kijelentette, hogy a rendfenntartás a rendőrség dolga, majd hozzátette, hogy rendetlenség talajáról nem lehet rendet csinálni és ez vonatkozik a parlamentben gárdamellényben ülőkre is.
febr. 17
7:42
LMP: hatástalan és drága PR-fogás Orbánék tervezete (ATV)
Hatástalan és drága PR-fogás az új Büntető Törvénykönyv (Btk.) tervezete - mondja az LMP. A párt szerint inkább az áldozatvédelmet kellene erősíteni, és hatékonyabb rendőrséget létrehozni. Az ATV híradó által megkérdezett ügyvéd szerint sem a szigorítás jelenti a megoldást, mert a bűnöző a bűncselekmény elkövetése előtt nem mérlegeli, hogy mennyit kaphat.
febr. 17
7:54
MÁV: késések a székesfehérvári vonalon (Metropol)
Az utasoknak pénteken 45-50 perces késekre kell számítaniuk a székesfehérvári vasútvonalon, mivel csütörtök délután a Budapest-Székesfehérvár vonalon, Tárnok és Martonvásár között az egyik vágány felett leszakadt a felsővezeték - közölte a Mávinform pénteken reggel.
febr. 17
7:54
Nagyot erősödött a forint: 290 az euró (ATV)
Korrigálta péntek reggelre csütörtökön elszenvedett veszteségét a forint; az eurót péntek délelőtt tíz órakor 290,15 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a péntek délutáni 292,82 forint után.
febr. 17
7:56
Az ENSZ közgyűlése lemondásra szólítja fel a szír elnököt (ATV)
Az ENSZ Közgyűlése csütörtökön túlnyomó többséggel elfogadta azt a határozatot, amely az Arab Liga tervezetével összhangban lemondásra szólítja fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és elítéli a damaszkuszi rezsimet az emberi jogok megsértéséért. A határozatot 17 ország nem szavazta meg, köztük Kína. Peking egy szuverén ország belügyeibe való beavatkozásnak tekinti a dekrétumot. Közben az elmúlt…
febr. 17
7:58
Lemondott Christian Wulff német államfő (ATV)
Christian Wulff német szövetségi elnök bejelentette: nem áll mögötte akkora támogatás, hogy továbbra is vállalja a szövetségi elnöki posztot, ezért lemond. Az államfő körül két hónapja sokasodnak a kínos ügyek, magánkölcsönétől kezdve az ingyenes nyaralásokig.
febr. 17
8:12
Ruhadivatok és milliós lagzik (Metropol)
Bár a házasságkötések száma a hetvenes évek óta folyamatosan csökken Magyarországon, a házasulandók változatlanul szeretik megadni a módját annak, ha összekötik életüket. Vasárnap zárul a házasság hete.
febr. 17
8:12
Nemzetbiztonsági érdekek miatt könnyített eljárásban építik újjá a Kossuth teret (ATV)
A Kossuth téri beruházás nemzetbiztonsági szempontból kiemelt tevékenység, tekintettel arra, hogy érinti az Országház biztonságát.
febr. 17
8:14
Három év alatt 137 milliárdból lehet fejleszteni az egészségügyet (ATV)
Navracsics szerint jut az egészségügyi fejlesztések konstrukciós céljaira, kórházfejlesztésre, valamint az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére is.
febr. 17
8:48
Cigifüsttel hódította meg Torgyán a feleségét (ATV)
Az egykori Kisgazda Párt elnöke egy moziban találkozott feleségével, akivel idén ünneplik 53. házassági évfordulójukat.
febr. 17
9:03
A repülőtéren lezárták az egyes pályát a havazás miatt (Infostart)
Lezárták havazás miatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az egyes pályát, s a Brussels Airlines kapitánya nem vállalta a budapesti leszállást - tájékoztatta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken reggel az MTI-t.
febr. 17
9:06
A brüsszeli gép nem szállt le Budapesten, lezárták a repülőtér egyes pályáját (ATV)
Lezárják havazás miatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az egyes pályát, s a Brussels Airlines kapitánya nem vállalta a budapesti leszállást - tájékoztatta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken reggel az MTI-t.
febr. 17
9:21
Szijjártó: Készen állunk a tárgyalásokra az IMF-fel (Infostart)
A nemzetközi baloldal ellenségének, ellenfelének tekinti Magyarországot - fogalmazott az Arénában Szijjártó Péter a csütörtöki európai parlamenti határozata kapcsán. A miniszterelnök szóvivője szerint ez nem lesz hatással az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokra.
febr. 17
9:24
Az orbáni kormányzás hatalmi logikára épül (168 Óra Online)
Kopogós hírek érkeznek Brüsszelből. Egy meghallgatáson az Európai Bizottság alelnöke, Neelie Kroes Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fejére olvasta, hogy mást mond nyilvánosan, mint négyszemközt. A szemrehányásra rendhagyó válasz érkezett: Szájer József EP-képviselő ingerült levélben utasította rendre az uniós biztost. Közben az is kiderült: Magyarország nem kerülheti el, hogy az Európai…
febr. 17
9:24
Okmányiroda is kell az új diákhoz (Metropol)
A jövőben modernebb chippel ellátott kártyákat kapnak a tanulók, és az okmányirodákban kell fényképezkedni.
febr. 17
10:00
Tilosban járnak, de az alkotás a cél (Metropol)
Budapest elhagyott helyeit keresik fel az „urban excavating”, vagyis a városi felfedező mozgalom hazai kélpvielői. Bármi áron belopakodnak oda, ami mellett a legtöbb városlakó nap mint nap elsétál. Hogy jó-e, amit csinálnak? Döntsék el önök!
febr. 17
10:18
Nem sikerült 80 százalék alá vinni az államadósságot (ATV)
A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási képessége 2011-ben a bruttó hazai termék (GDP) 5 százalékát tette ki, a finanszírozási képesség pozitív egyenlege a 2011 első negyedévében elszámolt, magánnyugdíjpénztári kilépések miatti, a háztartások által az államháztartásnak nyújtott tőketranszfer következtében alakult ki.
febr. 17
10:20
Pénzbírsággal és eltiltásokkal büntették a szándékosan kikapó Olimpiját (ATV)
A ligát sértő magatartás miatt 10 ezer eurós bírságot kapott a szlovén Olimpija Ljubljana az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) fegyelmi bizottságától, míg Matija Pintaric kapus és Hannu Jarvenpaa vezetőedző eltiltással bűnhődik.
febr. 17
10:36
Betörtek az olimpiai múzeumba, műtárgyak tucatjai tűntek el (ATV)
Fegyveres támadók műtárgyak tucatjait lopták el Görögországban az Ókori Olimpiák Múzeumából, az olimpia szülőhelyéről- jelentették görög hivatalnokok.
febr. 17
10:38
Becsődölt az Air Australia, több ezer utas rekedt Hawaii-on és Thaiföldön (ATV)
Több ezer utas rekedt pénteken Hawaii szigetén és Thaiföldön, miután csődvédelmet kért az Air Australia diszkont légitársaság.
febr. 17
10:40
"Kegyelmet Gerébnek" Civil szervezetek is Schmitthez fordultak (ATV)
Félszáz civil szervezet, illetve közéleti személyiség levélben fordult Schmitt Pál államfőhöz annak érdekében, hogy elnöki kegyelmet kérjenek a múlt pénteken jogerősen is két év fogházbüntetésre ítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak.
febr. 17
10:51
Elhagyta Budapestet az utolsó Malév Boeing is (Infostart)
Nem sokkal fél 11 előtt felszállt a Liszt Ferenc repülőtérről, majd Szlovákia felé elhagyta a magyar légteret a Malév utolsó Budapesten maradt Boeing 737-ese is.
febr. 17
10:54
Sokan egyetértenek, de nem mertek csatlakozni (168 Óra Online)
Miskolcról a Parlamenthez gyalogolt társaival Tóth Imre munkanélküli olvasztár, hogy „munkát, kenyeret” követeljen. A fővároshoz közeledve egyre több ember követte őt. Az éhség menetét az MSZP, a Szolidaritás is támogatta, pedig először nem őket kereste meg az ötletadó. Tóth szerint a munkások már a rendszerváltozás után elkezdtek lecsúszni, de mára tűrhetetlenné vált a helyzetük.
febr. 17
11:09
A Szabad sajtó úton lesz a civilek demonstrációja március 15-én (Infostart)
Megegyeztek a március 15-i rendezvények fővárosi közterület használatáról az érintett felek: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, és az Egymillióan a Sajtószabadságért Mozgalom képviselői. Utóbbi a Szabad sajtó úton tarthatják meg rendezvényüket.
febr. 17
11:12
"Iráni csoport" Újabb merényletekre készülnek Thaiföldön? (ATV)
Fokozott készültségben állnak a thai hatóságok több nemzetközi repülőtéren, valamint a tömegközlekedésen, miután az izraeli hírszerzés arra figyelmeztette az ázsiai országot, hogy újabb terrortámadásokra kerülhet sor. Napokkal ezelőtt több, izraeli diplomaták elleni merényletre került sor – a pokolgépes támadások mögött Iránt sejtik.
febr. 17
11:14
Márciusi megmozdulások: megegyezett a Millával a KIM: (ATV)
A kormány által szervezett március 15-ei ünnepségek a hagyományos fővárosi helyszíneken - a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál és a várban - lesznek, az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom pedig a Szabadsajtó úton ünnepel majd.
febr. 17
11:48
Ünnepelhet a Milla a Szabadsajtó útján március 15-én (Alternatív Energia)
A kormány által szervezett március 15-i ünnepségek a hagyományos fővárosi helyszíneken - a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál és a várban - lesznek, az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom pedig a Szabadsajtó úton ünnepel majd.
febr. 17
11:48
Belharc a Jobbikban: egymásnak esett Pörzse és Novák (ATV)
Nyikos László jobbikos honatyát „exkomcsi gátlástalan tolvajnak” nevezi a kuruc.info, a párt alelnöke pedig szintén a náci hangvételű portálon ír arról, hogy frakciótársa, Pörzse Sándor jogtalanul vette fel a lakhatási támogatást. Novák Előd írása válasz volt Pörzse Barikádban megjelent cikkére, amelyben kitálalta a párton belüli feszültségeket.
febr. 17
11:50
Németország legfiatalabb elnöke volt Christian Wulff (ATV)
Christian Wilhelm Walter Wulff, a német Keresztény-demokrata Párt politikusa pénteken mondott le a szövetségi elnöki posztról. 2010. június 30-án választották meg államfővé és július 2-án tette le hivatali esküjét. Foglalkozására nézve eredetileg ügyvéd, 2003 és 2010 között Alsó-Szászország tartomány miniszterelnökeként szolgált.

Keresés