2012. február 17. péntek

febr. 17
0:03
NS: Lothar, a showman; a Fradi titánjai; Szabics visszatért; Sofron és az NHL - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából:
febr. 17
0:06
Újabb havazás jön pénteken (hirado.hu)
Északnyugaton már hajnalban havazás várható, amely tovább vonul délkelet felé. Pénteken egész nap túlnyomóan borult lesz az ég. A havazást nyugaton eső, havas eső váltja fel délután.
febr. 17
0:07
Európa-liga: „Játsszunk úgy, ahogy tudunk” - Mancini nyerő taktikája (She)
Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere szerint jól futballozott csapata a Porto elleni Európa-liga-találkozón.
febr. 17
0:10
Szabó György lett az EBESZ üzbegisztáni misszióvezetője (hirado.hu)
Az 56 európai és közép-ázsiai országot tömörítő nemzetközi szervezetnek összesen 16 missziója van. Az EBESZ soros elnöksége hat pályázó közül választotta ki a magyar jelöltet.
febr. 17
0:21
Tenisz: Monfils visszalépett San Joséban, Bogotában kiesett az első kiemelt (She)
Az első helyen kiemelt francia Gaël Monfils visszalépésével nagy esélyhez jutott a bolgár Dimitar Kutrovszki a San Joséban zajló, 531 000 dollár összdíjazású, keménypályás ATP-tornán, amellyel élni is tudott a második fordulóban a szerencsés vesztesként végül főtáblás amerikai Blake Strode ellen.
febr. 17
0:24
Gázpisztollyal akartak kirabolni egy virágboltot Miskolcon (hirado.hu)
A férfi pénzt követelt az eladótól, aki azonban nem teljesítette az elkövető kérését. Az elkövető végül rövid szóváltás után távozott az üzletből.
febr. 17
0:28
Szén-monoxid-mérgezés Ócsán (hirado.hu)
Egy felnőtt és három gyerek lett rosszul, őket megfigyelésre kórházba szállították.
febr. 17
0:32
MSZP: nem hiába aggódott a szakma az Új Színház miatt (hirado.hu)
Az ellenzéki párt szerint Galkó Balázsnak azért kellett távoznia, mert több kormányellenes megmozduláson is részt vett.
febr. 17
0:36
Újabb kiskorú lett öngyilkos Oroszországban (hirado.hu)
A tizenkét éves kislány már a nyolcadik gyermek, aki önkezével vetett véget életének februárban.
febr. 17
0:39
Olvasnivaló: Itt a farsang, áll a gyerekbál! (Mindmegette)
Ha gyermekeinknek farsangi mulatságot rendezünk, a jelmez mellett természetesen játékokkal és finom falatokkal is készülünk. Receptek, jelmezek, ötletek!
febr. 17
0:40
Balog Zoltán: nagy kockázatot vállalt a kormány a romastratégiával (hirado.hu)
A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a kormány kényes témát emelt az uniós politikai napirendre, ugyanakkor hangsúlyozta: a felzárkóztatás programjával nem lehetett tovább várni.
febr. 17
0:44
Elítélte a szíriai rezsimet az ENSZ Közgyűlése (hirado.hu)
A Közgyűlés által elfogadott határozat lemondásra szólítja fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és elítéli a damaszkuszi rezsimet az emberi jogok megsértéséért.
febr. 17
0:48
Jobbik: a magyar érdekek távol esnek az unió érdekeitől (hirado.hu)
Balczó Zoltán szerint a kormánynak le kéne vonnia a tanulságot, és feltehetné magának a kérdést: "meddig veti alá magát a morálisan és gazdaságilag is széteső Európai Uniónak?"
febr. 17
0:52
Élete végéig börtönben marad az "alsónadrágos merénylő" (hirado.hu)
A 25 éves nigériai férfi 2009 karácsonyán az alsónadrágjába rejtett pokolgéppel meg akart semmisíteni egy Detroitba tartó utasszállító repülőgépet.
febr. 17
0:56
Nem gyűjt szelektíven? - fizetni fog (hirado.hu)
Változik a hulladékgazdálkodási törvény, csak azért a hulladékért kell majd fizetni, amit nem szelektíven gyűjtenek.
febr. 17
1:00
Navracsics: udvariasak leszünk Európával (hirado.hu)
A minisztérium pénteken küldi el válaszait az illetékes szerveknek, Navracsics Tibor pedig úgy látja: jól előkészített szakmai anyagokat küldenek az uniónak.
febr. 17
2:27
Elpuszult a Le Havre-i kikötő pelikánja (Blikk)
febr. 17
3:03
Aczél: Sosem bundáztam! (Blikk)
Budapest - „Velem kapcsolatban ne kombináljon senki!" – fakadt ki Aczél Zoltán (44) a Blikknek. A bundaügyben vesztegetéssel és kötelességszegéssel gyanúsított fociedző siófoki munkásságát már vizsgálják a nyomozók, ám most kiderült, amikor a REAC trénere volt, a fogadási maffia négy rákospalotai meccset is befolyásolt.
febr. 17
4:51
Öt centin múlt Csenge élete (Blikk)
Pálháza — Nem ismeretlen a rendőrök előtt Sz. Károly (58), akinek kisfia, Karcsika (6) – mint korábban megírtuk – egy pisztollyal véletlenül hasba lőtte nővérét, Csengét (8).
febr. 17
4:54
"Ziláltan veszekedett" Halálra itta magát a híresség? (ATV)
Az énekesnő múlt szerdán és csütörtökön is délelőtt 10 óra előtt rendelt italokat a szálloda halljában és az úszómedencénél.
febr. 17
5:12
A szegényekkel játszik a kormány (Alternatív Energia)
Tudatosan félrevezeti a kormány az embereket a segélyezéssel illetve a közmunkáért járó bérezéssel kapcsolatban. Különböző nyilatkozatokban összemossák a két fogalmat. Szerintük a szocialista kormányok idején 28 ezer 500 forintot kaptak a közmunkában dolgozók, pedig valójában minimálbérért alkalmazták őket.
febr. 17
5:12
Egyedül, egyeduralkodó maradt Orbán (Adó1százalék)
"Sokkal nagyobb döntési hatalmi koncentráció van az unióban. Két miniszterelnök három telefonbeszélgetése képes eldönteni Európa sorsát. A Fidesz elnöksége pedig hét emberből áll" - próbált demokrácialeckét adni az uniónak Deutsch Tamás.
febr. 17
5:12
Rosszul lett az idős playboy két fiatal nyuszilány társaságában (hirado.hu)
A szerelmesek éjszakáján, két gyönyörű nyuszilányt hagyott magára a playboy, mert rosszul lett.
febr. 17
5:27
Feljelentették Bochkorékat! (Blikk)
Budapest - A rendőrségen és a médiahatóságnál is feljelentették Bochkor Gáborékat, mert a Bumerángban a teknőcök agyonverésével viccelődtek, illetve döntöttek arról, milyen állatok pusztulhatnak még ki.
febr. 17
5:29
Falusi: A szexhez nem kell állandó partner (Blikk)
Budapest — Párkapcsolat nélkül is lehet boldog az ember! Falusi Mariann (52) szerint legalábbis nem szabad szenvedni akkor sem, ha az ember egyedül van, és még a szexuális élet sem kapcsolódik szorosan a szerelemhez.
febr. 17
5:30
Maradnak a keretszámok (Alternatív Energia)
Miközben Orbán Viktor dicsérte, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár politikai elfogultsággal vádolta az ELTE jogi karának előadótermét szerdán elfoglaló Hallgatói Hálózatot. A diákszervezet jövő keddig adott határidőt a felsőoktatási intézkedések visszavonására, ellenkező esetben folytatják az erőszakmentes ellenállást. Más lehetőségük nincs is, mivel Hoffmann jelezte: nem tárgyal velük és nem is…
febr. 17
5:30
Nevéhez hű a főváros válságköltségvetése (Adó1százalék)
A február 29-i ülésen egy nap alatt, két ütemben kívánja elfogadtatni a városvezetés a fővárosi közgyűlés jobboldali többségével az önkormányzat idei költségvetését - tudtuk meg.
febr. 17
5:30
Orbánék nyitottak a párbeszédre, de nem vonják vissza a törvényt (ATV)
"Ha összevetik a mostani felsőoktatási szisztémát az újjal, akkor kiderülhet, hogy sokkal több fiatal előtt nyílik ki a tanulással való felemelkedés lehetősége, mint korábban" – állítja a miniszterelnök. Orbán Viktor fontos dolognak nevezte a diákok tegnapi megmozdulását. Hozzátette: az egyetemi autonómia nagyon fontos, rendőr oda nem teheti be a lábát, hatóság ott nem intézkedhet, az a hallgatók…
febr. 17
5:32
Európa megfeddte Orbánt (Alternatív Energia)
Újra kommunikációs hadjáratba kezdtek a kormánypártok, miután tegnap elfogadta az Európai Parlament a négy baloldali frakció által jegyzett, az Orbán-kormányt a demokrácia és a jogállamiság alapelveinek betartására figyelmeztető határozatot. A Fidesz EP-delegációjának ezt követő nyilatkozatai a magyar közvéleményt megtévesztő állításokat tartalmaznak, az EP határozata ugyanis nem indítja meg az…
febr. 17
5:32
Citroën C-Zeróval a Föld körül (ATV)
Február 11-én, szombaton Strasbourg-ból világ körüli útra indult két francia fiatalember, Antonin Guy és Xavier Degon, mégpedig egy Citroën C-Zeróval. Expedíciójuk az « Elektromos Odüsszeia » nevet viseli. 80 évvel az André Citroën által szervezett Sárga Expedíció után tehát a márka ismét komoly technológiai próbatételre vállalkozik : a fiatalok 8 hónap alatt 17 országon utaznak keresztül és…
febr. 17
5:34
Enyhítéseket kérnek a diósdi madffiaperben (Alternatív Energia)
Folytatódtak a védőbeszédek a négy napja a Győri Törvényszéken (korábban Ítélőtábla) másodfokon is megkezdődött diósdi maffiaperben: az első fokon kisebb bűncselekmények miatt elítélt vádlottak védői javarészt felmentést, illetve enyhítést kértek védenceikre.
febr. 17
5:36
A párbeszéd ereje segíthet? (Alternatív Energia)
Tavalyelőtt öltött alapítványi formát a gondolat: ha van, márpedig van cigányozás hazánkban, akkor vajon hol és hogyan lehetne a legeredményesebben küzdeni ellene. Végül az iskolák igénye, a különféle romaszervezeteknél szerzett ismeretek és a Haver Alapítvány inspirációja nyomán László Flóra szociológus életre hívta az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítványt. Fennállásuk óta harminc…
febr. 17
5:38
Megjelent a "nyolc órás" szegénység is (Alternatív Energia)
A leszakadó rétegek úgynevezett segélyszegénysége mellett megjelent a dolgozók szegénysége is, azaz "apuka és anyuka tisztességgel ledolgozza a maga nyolc óráját, és ez mégsem elég a megélhetéshez" - ilyen és ehhez hasonló megállapítások szerepelnek a Policy Agenda "A válság második hulláma" címen megjelent tanulmánykötetében.
febr. 17
5:40
A parlament elé vonulnak a BKV-sok (Alternatív Energia)
A miniszterelnöknek és a főpolgármesternek visznek petíciót a BKV-s szakszervezetek, melyek megismételnék február elejei - a cég helyzete és a munkavállalók bérének csökkentése miatt szervezett - demonstrációjukat. Csakhogy jövő szerdán nem a BKV-székház, hanem a Városháza és a Parlament előtt tüntetnek.
febr. 17
5:45
Mától lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon (Infostart)
Péntek délelőttől lehet korcsolyázni az agárdi Popstrandon; a Velencei-tó legnagyobb természetes jégpályáján zene, büfé, melegedő várja a sportolni vágyókat.
febr. 17
5:48
Több mint száz kocsi az árokban (Alternatív Energia)
Viharos erejű szél, járhatatlan utak, több mint száz autó az árokban - ez jellemezte a közlekedést tegnap az ország jelentős részében. A hófúvás miatt másodfokú riasztást adtak ki három megyére. Rengeteg baleset történt, néhányan súlyosan megsérültek.
febr. 17
5:48
Három év után érdemes elfelejteni az árfolyamrögzítést? (Pénzcentrum)
Három év után lehet elsőként kiszállni az új árfolyamrögzítésből. Mivel az idővel csökken az elengedett kamattörlesztő nagysága és nő a gyűjtőszámlán halmozódó pénz, amit kamatostól kell visszafizetni, érdemes elgondolkodnunk azon a lehetőségen, hogy nem 60 hónapig törlesztünk fix árfolyamon. Mikor érdemes kilépni a rendszerből, erre keresi a választ a Pénzcentrum.hu elemzése. A kalkulátorunk…
febr. 17
5:50
Farkasházy: már csak nevetnek az államfőn (Alternatív Energia)
Nem kellene Schmitt Pál köztársasági elnököt meneszteni, annyi jót témát ad - fogalmazott a Dob Köztársaság legutóbbi összejövetelén Farkasházy Tivadar. A közíró, humorista kijelentette, elég csak kiejteni az államfő nevét, és máris nevet a közönség.
febr. 17
6:03
Apró jelekből megjósolható súlyos kórok kialakulása (Infostart)
A járási sebesség alapján megjósolható, hogy mekkora eséllyel alakul ki valakinél a későbbiekben demencia, a kézszorítás ereje pedig a szélütés valószínűségét jelezheti előre - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
febr. 17
6:06
Lovas szobor a két Kimnek (Kripto Akadémia)
Hatalmas katonai parádéval emlékezett Észak-Korea decemberben elhunyt Kedves Vezetőjére, Kim Dzsong Ilre, 70 születésnapja alkalmából. A phenjani, Fénylő csillag napjának nevezett ünnepséget közvetítette az állami televízió.
febr. 17
6:06
Kényszerbetegség - Rituálék fogságában (WebBeteg)
Mindannyian jártunk már úgy, hogy le kellett ellenőriznünk, bezártuk-e a lakás ajtaját, kihúztuk-e a vasalót. Vannak azonban, akik ezt több százszor is kénytelenek megismételni, akár több utcasarokról visszafordulva is.
febr. 17
6:08
Széthullóban a Gorilla elleni mozgalom (Kripto Akadémia)
Komoly nézeteltérésekre került sor a pozsonyi gorillaellenes tiltakozó akciók szervezőinek körében. Ennek következtében lényegében felbomlott a csoport. A szlovák politikai élet megtisztulását célzó civil mozgalom jövője bizonytalanná vált.
febr. 17
6:10
Vezetőre vár Líbia népe (Kripto Akadémia)
Tízezrek vettek részt azon fáklyás meneten, amelyet a líbiai felkelés központjában, Bengáziban szerveztek tegnap. A líbiai diktátor, Muammar Kadhafi ellenes felkelés egy éve, 2011. február 15-én egy spontán tüntetéssel indult, amikor is Tripoli Abu Slim nevű rettegett börtönében 1996-ban lemészárolt 1200 áldozat hozzátartozói a rendőrfőkapitányság elé vonultak Fathi Tarbel fogvatartott ügyvéd…
febr. 17
6:12
Wilders hallatott magáról (Kripto Akadémia)
Panaszoldalt hozott létre a holland szélsőjobboldali vezető. A honlapon bárki beírhat, aki számára valamiféle kellemetlenséget okoztak a Kelet- és Közép-Európából érkezett bevándorlók. Bár a politikust számos bírálat érte Hollandiában, az oldalt nem kell levennie az internetről.
febr. 17
6:21
Zsaruk zavarták meg Szandika leszbiműsorát (BorsOnline)
A Sandra Celebry néven dolgozó egykori valóságversenyző a tapasztalt Aranypart Beki oldalán dobja be magát. A helyi rendőrök azonban nem díjazzák az élő pornót.
febr. 17
6:21
Balog Zoltán: A romastratégiával nagy kockázatot vállalt a kormány (Infostart)
Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 ország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.
febr. 17
6:24
Napokon belül elérhető a szocpol (hirado.hu)
A bankok többsége szerződés híján még nem fogadja be az igényléseket, de van olyan hitelintézet is, ahol hamarosan igényelhető a támogatás.
febr. 17
6:26
Alig maradt pénz a Malév-dolgozók bérére (hirado.hu)
A Napi Gazdaság azt írta, hogy 1 milliárd forintnál kevesebb van a cég számláin, a munkavállalók követelése és munkabére pedig 9 milliárd forintot tesz ki.
febr. 17
6:27
Az autóhiteleseket is próbálják menteni a bankok (Infostart)
Az elmúlt hónapok gyenge forintárfolyama, a válság és a végtörlesztés az autóhitelekre is hatást gyakorolt - mondta a Budapest Autó vezérigazgatója. Révész Tamás hozzátette: csakúgy, mint a lakáshiteleknél, az autóhiteleknél is adnak segítséget a bankok, a leggyakoribb és leghatásosabb megoldás a törlesztőrészlet csökkenése, ami futamidő hosszabbodással jár.
febr. 17
6:39
Bosszút állnak a nézők a ValóVilág-villa rabjain (BorsOnline)
Szórakoznak a nézők a villalakókkal. Legalábbis gyakran ez az érzésünk támad a párbajok után: visszasegítik azokat, akik az amúgy is ingerült játékosok idegeire mennek.

Keresés