2012. december 1. szombat

dec. 1
0:00
Magyar lány Akonnél (Blikk)
dec. 1
0:12
Megvonta a legjobb adósság-kibocsátói besorolást az ESM-től a Moody's (Infostart)
Megvonta a lehetséges legjobb, "Aaa" adósság-kibocsátói osztályzatot az euróövezeti stabilitás fenntartására létrehozott pénzügyi mentőrendszertől (ESM) pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban Franciaország minap bejelentett leminősítésének folyományaként.
dec. 1
0:12
Rontotta az uniós mentőrendszer besorolását a Moody's (hirado.hu)
Megvonta a lehetséges legjobb, "Aaa" adósság-kibocsátói osztályzatot az ESM-től a Moody's Investors Service, elsősorban Franciaország minap bejelentett leminősítésének folyományaként.
dec. 1
0:24
Olvasnivaló: Decemberi gasztroprogramok (Mindmegette)
A karácsony közeledtével megszaporodnak az adventi vásárok. A széles kínálatnak hála nem nehéz jó, hangulatos forgatagra bukkanni, ahol könnyedén ráhangolódhatunk az ünnepre, beszerezhetünk néhány ajándékot, vagy csak ihatunk egy jó forralt bort.
dec. 1
0:28
Olvasnivaló: Rucolafelfújt - könnyen, különlegesen (Mindmegette)
A könnyű és gyorsan elkészíthető, ízletes fogások kifejezetten jótékonyak a szürke napokon. Ha pedig zöld leveles növények is helyet kapnak benne, olyan, mintha mindig derű költözne a tányérokra.
dec. 1
0:33
Férfi kosár Euroliga: bajnokhoz méltó formában az Olympiakosz (She)
A kontinens legrangosabb kosárlabda-bajnokságában, a férfi Euroligában pénteken négy mérkőzéssel lezárult az alapszakasz csoportkörének nyolcadik fordulója. A C-csoportban a címvédő Olympiakosz Litvániában fektette két vállra az eddig remeklő Zalgirist, a Real Madrid pedig gyakorlatilag a Fenerbahce legyűrésével megnyerte az A-jelű „halálcsoportot”. A Siena jó sorozata is kitart, viszont a…
dec. 1
0:51
Eurofutball: nagy fordítással a Braga búcsúztatta a Portót (She)
Portugáliában a hétvégén nem rendeznek fordulót a labdarúgó-bajnokságban, ám nem telik el labdapattogás nélkül az elkövetkező pár nap, hiszen a kupában rendeznek mérkőzéseket. Az első nyolcaddöntőt péntek este már le is játszották, és a bajnokságban harmadik Braga némi meglepetésre búcsúztatta az éllovas Portót. A „sárkányok” hiába kerültek előnybe a meccs elején Eliaquim Mangala révén, a…
dec. 1
2:09
Meghatározták a sarki jégolvadás miatti globális tengerszint-emelkedés mértékét (ProfitLine)
A sarkvidéki jégtakarók olvadása nyomán 11 milliméterrel növekedett a globális tengerszint az elmúlt két évtizedben - derült ki az eddigi legátfogóbb és legpontosabb vizsgálatból.
dec. 1
2:21
Pénz nélkül harcolnak a szerbek Janicsért (Blikk)
Belgrád — A kajakosháború folytatódik, a szerbek nem fizettek Douchev-Janics Natasa (30) versenyzési jogáért.
dec. 1
4:54
Mikor adnak végre hitelt a bankok Magyarországon? (ProfitLine)
Magyarországon akkor indulhat be a nagyobb arányú vállalati hitelezés, ha a bankrendszer átlagos hitel/betét mutatója eléri a 80 százalékos mértéket, erre még legalább három évet kell várni - mondta Országh Mihály, a K&H Bank piaci igazgatóságának vezetője a bank által újságíróknak tartott szakmai fórumon, pénteken Mátraházán.
dec. 1
5:06
Rászáll a kormány a végrehajtóra (Blikk)
Budapest - A minisztérium közbelép! A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól megtudtuk: felkeresik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kivizsgálják Lippai László ügyét és elkérjék az iratokat.
dec. 1
5:06
Élve elégetve (Alternatív Energia)
Környezetében elhintette, hogy férje depressziós és a halál gondolatával foglalkozik. Mégis, mikor látta, hogy nagy mennyiségben a párja ételébe és italába csempészett altatószerek nem érik el a "kellő" hatást, akkor a végső lépésre szánta el magát Nyírőné Sápi Andrea. A védekezésre majdnem teljesen képtelen férfit megkötözte, összeszurkálta, s mikor ez sem hozott eredményt, gázolajat öntött rá,…
dec. 1
5:24
Hazajönnek a megölt nő gyermekei (Blikk)
Az intézet már felvette Yvette rokonaival a kapcsolatot, szervezik az utazást
dec. 1
5:24
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön is lenne Magyarország barátja?
dec. 1
5:26
Sztárokat is átvert az álbróker ikerpár (Blikk)
Budapest-Nagykáta - Alekosz (34), a ValóVilág 4. nyertese és az RTL Klub korábbi, a Viasat3 jelenlegi műsorvezetője, Müller Attila (31) is károsultja a legújabb, többmilliárdos kárt okozó pilótajátéknak – tudta meg a Blikk.
dec. 1
5:26
Ügyeletest sem hagytak a XVIII. kerületben (Alternatív Energia)
Magára hagyták a XVIII. kerületet a városrész kormánypárti vezetői. Ughy Attila polgármester, valamint alpolgármesterei: Lévai István Zoltán, Kucsák László és Csomó Tamás egyszerre utaztak el a kerületi általános iskolák igazgatóival a szlovéniai Lendvára. Egyetlen vezető sem maradt itthon, ami a szocialista Simon Gábor szerint az elmúlt 22 évben még nem fordult elő.
dec. 1
5:27
Keresztes felkészült a munkanélküliségre (Blikk)
Az énekesnő nincs hozzászokva, hogy a végjátékra nem marad versenyzője
dec. 1
5:27
Csak a honatya utcájában aszfaltoztak (Blikk)
Zsiga Marcell miskolci alpolgármester új házánál dolgoztak a gépek: új aszfaltszőnyegen gurulhat hazáig.
dec. 1
5:28
Megint szembe köpik az Ab-t (Alternatív Energia)
Olyan alkotmányos elvekre van szükség, amelyek lehetővé teszik az önkormányzatok számára, hogy megtiltsák, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen tartózkodjanak az utcán - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban tegnap, egyértelműsítve, hogy az Alkotmánybíróság tiltása nem igazán érdekli a kormányt. Majd kijelentette: ma már senki nem kényszerül az utcán élni, van elegendő hely a menedékhelyeken. A…
dec. 1
5:30
Sok barátban gondolkodnak (Alternatív Energia)
Mégsem egy már létező alapítványt hozna létre újra az Orbán-kormány azzal, hogy egy minapi kormányhatározatban 15 millió dollárt különített el a Friends of Hungary - Magyarország barátai - alapítvány létrehozására, miközben egy ugyanilyen nevű szervezet már több mint egy éve működik. Az új alapítványt az Egyesült Államokban hozná létre a kormány a mintegy 3,25 milliárd forintnak megfelelő alapítói…
dec. 1
5:32
Semjén-ügy: lezártnak tartja a Pázmány (Alternatív Energia)
Végérvényesen lezártnak tekinti a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 1991-ben megvédett doktori fokozatával kapcsolatos ügyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem - erősítette meg korábbi közlését az intézmény rektori hivatala. Ezzel a Népszabadság értesülését cáfolták, a lap ugyanis arról írt, hogy az ELTE után a Pázmány is fontolgatja vizsgálóbizottság felállítását.
dec. 1
5:34
Újságíró is rabosítható (Alternatív Energia)
Rágalmazás alapos gyanújával rabosították tegnap délelőtt Morzsik János újságírót, a csongrádihirek.hu felelős szerkesztőjét egy, a portálon július és augusztus között megjelent cikksorozat miatt - a csongrádi fideszes önkormányzat nevében tett feljelentés ugyanakkor értesüléseink szerint nem tisztázta, pontosan milyen kijelentéseket sérelmeztek.
dec. 1
5:36
Előre megírt ítélet? (Alternatív Energia)
Lehet, hogy a kormányfő szerint a választási regisztráció körüli vita egyszerű műbalhé, ám épp Orbán Viktor és pártja rendez álságos színdarabot a választási eljárási törvény, illetve a nyilvánvalóan jogfosztó feliratkozás alkotmányosságának ügyében. Az ellenzéki pártok élesen bírálnak, az LMP szerint "Orbán valójában csak egy műdemokrata".
dec. 1
5:38
Klubrádió: kártékony a médiatanács (Alternatív Energia)
Kártevő tevékenységüket hatalmas apparátussal, irdatlan közpénzen végzik - a többi között így reagált a Klubrádió a médiatanács minapi közleményére.
dec. 1
5:40
Kirúgások kísérik az iskolák államosítását (Alternatív Energia)
Biztosan lesznek pedagógus elbocsátások, ezt már nem is titkolják - közölte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Az oktatási érdekképviseletek sztrájkbizottságával tárgyaló Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter ugyanis azt ígérte, 2013. augusztus 31.-ig tervet készítenek a munka nélkül maradó pedagógusok számára.
dec. 1
5:45
Óriásit csalódott Kapócs Zsóka (Blikk)
Egy közösségi oldalon írta ki magából a fájdalmát a sza­kítás után Kapócs Zsóka
dec. 1
6:00
Hatmillió dollárt fizet DSK a szobalánynak? (Kripto Akadémia)
Végérvényesen lezárult Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának kálváriája a New York-i szobalánnyal, Nafissatou Diallóval. A hazájában csak DSK-nak nevezett politikus-közgazdász ugyanis peren kívül megegyezett vele. Ezzel a számos nőbotrányba keveredett Strauss-Kahnnal szemben indult polgári peres eljárás is lezártnak tekinthető.
dec. 1
6:02
Kapocs a Duna Kelet és Nyugat között (Kripto Akadémia)
Az Európai Duna Régió Stratégia (EDRS) első nemzetközi fórumát november 27-28-án rendezték meg a bajorországi Regensburgban. A kétnapos találkozó mintegy hatszáz részvevője a Duna-régió országainak politikai képviselőivel valamint gazdasági szakértőivel - egyebek között - olyan átfogó, aktuális témákról tanácskozott, mint az energiagazdálkodás, a turizmus, a természetvédelem, továbbá a Duna-menti…
dec. 1
6:04
Alkudozás a szakadék szélén (Kripto Akadémia)
Megrekedni látszanak a Fehér Ház és a kongresszus közötti tárgyalások a "pénzügyi sziklaszirt" elkerüléséről. Timothy F. Geithner pénzügyminiszter ajánlatát visszakézből utasították el a republikánusok. Barack Obama terveihez Washingtonon kívülről, a közvéleménytől remél támogatást.
dec. 1
6:12
Még nincs vége a szerelmüknek, bár sokan szeretnék (hirado.hu)
Az énekesnő az egyik héten kirúgja, a másikon majdhogynem nyilvánosan szexel vele.
dec. 1
6:30
A biztonsági réseket a programozók hozzák létre (hirado.hu)
Az alkalmazások biztonsága az utóbbi években került a figyelem középpontjába.
dec. 1
6:30
Csak a forint az autósok barátja (Portfolio)
Ismét stagnálással, érdemi elmozdulás nélkül zárták a hetet a finomított termékárak, így legfeljebb a forint erősödése szolgálhat az autósok örömére. Az árcsökkentésben azonban korántsem lehetünk...
dec. 1
6:30
Megmérgezett egyetemisták: Hogyan lett antiszemita párt a Jobbik? (ATV)
Szakszervezetek, civil tömörülések és egyházak is csatlakoztak a vasárnapi neonácizmus elleni tüntetéshez, melyet a Jobbik hétfői, sokadik antiszemita megnyilvánulása generált. De vajon hogyan alakult ki az egykori ifjúsági mozgalom jelenlegi arculata?
dec. 1
6:33
Szükséges informatika, szükségtelen informatikus? (ProfitLine)
Míg korábban a céges cd-szállítmány beszerzéséhez is informatikus kellett, ma mindkettőből egyre kevesebb van. A cd-k helyét a felhős tárhelyszolgáltatások veszik át, az informatikusok szerepét pedig az általános számítástechnikai tudás terjedése csökkenti. Az IT szakemberek súlya csökken: ritkán kell informatikai vezető, ha már minden vezető egy kicsit informatikus – mutatott rá Rónai Balázs az…
dec. 1
6:36
Ismeretlen Csontváry kalapács alatt (Spa Trend Online)
A Virág Judit Galéria decemberi aukcióján 80 millió forintos kikiáltási áron kerül kalapács alá a 130-240 millió forint értékűre becsült, eddig ismeretlen Csontváry kép, a "Traui tájkép naplemente idején" című. Kiderült, a kép fel-felbukkant, múzeumi letétben is volt, sőt Bellák Gábor művészettörténész kéziratban maradt tanulmányt is írt róla, de eleddig valahogy mindig rejtve maradt a szakma és…
dec. 1
6:36
KIVA és értékcsökkenés: hogyan számolható el? (Adózóna)
Szeretném megtudni, hogy ha kft. KIVA-ra vált az év végi záráskor (2012-es év zárása), akkor hogyan számolhatom el a meglévő eszközök után az értékcsökkenést? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, Lakatos Györgyi válaszol.
dec. 1
6:39
Zaklatással gyanúsítják Demcsák férjét (BorsOnline)
Részleges beismerő vallomást tett, és komolyan kell számolnia azzal is, hogy börtönbe kerülhet Demcsák Zsuzsa volt párja. A műsorvezető sérüléseit még vizsgálják.
dec. 1
6:41
Kapócs Zsóka: csalódtam a szerelmemeben (BorsOnline)
Kapócs Zsóka nekitámadt volt szerelmének, Habony Árpádnak, aki Orbán Viktor egyik tanácsadója. Az Operettszínház művésznője élete legnagyobb csalódásának tartja az elvált férfit.
dec. 1
6:48
Lakóházakba rohant egy teherszállító repülőgép - több tucat halott (hirado.hu)
A gép Kongóban kicsúszott a leszállópályáról, és keresztülgázolt a környékbeli házakon, majd egy mély árokba rohant és kigyulladt.
dec. 1
6:48
Tojással támadtak a minisztériumokra a közalkalmazottak (ATV)
Újabb csúcson az euróövezeti munkanélküliség, amely a recesszióval küzdő zónában elérte a 11,7 tized százalékot. Ennek ellenére Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke úgy véli, hogy a jövő év második felében már fellendülhet az eurót használó országok gazdasága. Közben Athénban a közalkalmazottak paradicsommal és tojással dobálták meg a minisztériumukat, pedig a Bundestag megszavazta a…
dec. 1
6:50
Magyar Hírlap: varrják az Országgyűlési Őrség díszegyenruháit (hirado.hu)
December végére elkészülnek a január elsejétől felálló Országgyűlési Őrség díszegyenruhái, a nemzeti hagyományokat tükröző viseletet a veszprémi Méretes Szabóságban varrják.
dec. 1
6:51
Íjjal ölhettek az Egyesült Államokban? (Infostart)
Kettős emberölés és öngyilkosság történt pénteken a Wyoming állambeli Casper főiskoláján.
dec. 1
6:52
Népszabadság: IMF-pénzből vásárol be az MVM? (hirado.hu)
A kabinet az IMF-kölcsön maradékából és kötvénykibocsátással fedezheti a gázcégek megvételéhez szükséges összeget.
dec. 1
6:54
Újabb állami forintok a focinak (Behaviour)
Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Magyar Posta Zrt. és a Magyar Labdarúgó Szövetség. Előbbi 50 millió forinttal segíti utóbbi működését, amit Csányi Sándor MLSZ-elnök a szövetségben zajló remek munkának tulajdonított. Nem pedig a kormány legalábbis különös sporttámogatási metódusának...
dec. 1
6:54
Lenyúlási kísérlet Szegeden (Spa Trend Online)
Területfoglalás zajlik bőszen és egyre gátlástalanabbul. Most éppen a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Regionális Összművészeti Központ (Reök) igazgatóját akarják a helyéről jóval idő előtt elmozdítani, hiszen csak 2014-ben jár le a mandátuma. De a közgyűlés ma dönt arról, felveszi-e dicső napirendi pontként Bátyai Edina eltávolítását a programjába.
dec. 1
6:54
Népszabadság: Rogán szerint jól működik az ország immunrendszere (hirado.hu)
A frakcióvezető bízott az IMF-megállapodásban, nem akar jegybankelnök lenni, és nem értene egyet azzal sem, hogy Simor maradjon az.
dec. 1
6:56
Kistelepülés, nagy siker (Behaviour)
Megszenvedték a tatárjárást, a török hódoltságot, Trianon után a szántók negyven százalékát csatolták Romániához, ám most igazán boldog lehet a hétezer lakosú Létavértes, hiszen végre ők hódítanak. Pontosabban a csapatuk, amely NB III-as létére bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé!
dec. 1
6:56
Csak nemzeti érzésűeké lehet a Műcsarnok (Spa Trend Online)
Fütyül a demokráciára Fekete György; a Műcsarnokba csak nemzeti érzésű művészek állíthatnak ki, a Magyar Művészeti Akadémia tagjaiban buzog a nacionalizmus - nyilatkozta az utóbbi napokban a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.
dec. 1
6:56
Szanyi: Rosszul jár, aki nem csatlakozik (hirado.hu)
A demokratikus ellenzéki erőknek csak együtt van esélyük választást nyerni, mondta Szanyi Tibor az M1 Az Este című műsorában. A szocialista politikus úgy vélte, rosszul jár, aki nemet mond az összefogásra.
dec. 1
6:57
Gyakorlott vadász végzett Józseffel (BorsOnline)
Holtan esett össze egy kunágotai vadászaton a helybéli Szemők József hajtó, mert a golyós puskával célzó vadász, E. József őt nézte vaddisznónak. A lelőtt férfi családja őrjöng a történtek miatt.

Keresés