2010. január 1. péntek

jan. 1
0:12
Az autópálya szélén sétáló férfit gázoltak halálra (Népszava)
Halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi csütörtökön az M0-ás autópályán.
jan. 1
0:12
Piás blokk (comment:com)
Mivel itt az éjfél, a hangulat a tetőfokán, ezért külön piás blokkal kedveskedtünk olvasóinknak. Ebben a blokkban összegyűjtöttük a kötelező alkesz kabarészámokat. Természetesen a '85-ös szilveszter Hofi műsorával, a Koncert!-tel kezdünk, ebben volt az emlékezetes Piál a föld című We are the world-paródia. A kabaré többi részét majd a 85-ös évnél lehet megnézni. Aztán Kazal László borkóstolós…
jan. 1
0:16
Rátörték az ajtót a 74 éves asszonyra, úgy rabolták ki (Népszava)
Kiraboltak egy 74 éves asszonyt a Fejér megyei Baracskán csütörtökön hajnalban; a rendőrök a nap során két támadót elfogtak, hármat még keresnek – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön este az MTI-t.
jan. 1
0:18
Szívvel-lélekkel az egészségünkért! (HáziPatika)
A magas vérnyomás és az érelmeszesedés talaján kifejlődő szív- és érrendszeri betegségek okozzák minden második ember halálát hazánkban. Ezzel a lehangoló eredménnyel Európa élbolyába tartozunk. Tegyünk azért, hogy ez ne így...
jan. 1
0:33
Megöltek egy férfit a II. kerületben, a tettest elfogták (HVG)
Bűncselekmény áldozata lett egy férfi a főváros II. kerületében.
jan. 1
0:36
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 1
0:48
Kedden állnak a szőnyeg szélére a hírszerzési vezetők (Népszava)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
0:48
Meggyilkolt férfit találtak egy budai bozótosban (Népszava)
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök délután állampolgári bejelentés érkezett a főkapitányságra, miszerint egy férfi holttest fekszik a II. kerületi Józsefhegyi út mellett található bokros, fás területen.
jan. 1
0:48
Slamo - Álmodtam egy világot magamnak (Zene)
Tehetsége, kreativitása már az úgynevezett „Bakancsos Eddában” megmutatkozott. Dalai alapjaiban határozták meg a miskolci rockcsapat stílusát, máig a koncertek kihagyhatatlan darabjai. Bár későbbiekben a NO zenekarral is letette névjegyét, a kezdeti sikereket már nem tudta megismételni. A törékeny lelkületű művészember, aki a zeneszerzésen kívül elképesztő beleérzéssel és technikával kezeli a…
jan. 1
0:48
Az Android és az iPhone felhasználók szokásai (hup.hu)
Egy érdekes cikk látott napvilágot a napokban az emarketer.com honlapon, ahol az Android és az iPhone tulajdonosok szokásait hasonlították össze. A comScore 2009. novemberi felmérései szerint az amerikai mobil felhasználók 37%-a hallott már az Android platformról, míg ez augusztusban csak 22% volt. Ez főleg a Verizon mobilszolgáltató Motorola Droid (Milestone) kampányának volt köszönhető. 17%-uk…
jan. 1
0:52
blackPanther OS v10.1 (Destiny) (hup.hu)
Mától elérhetővé vált a blackPanther OS v10.1 (Destiny) végleges változata. Természetesen a rendszerrel elérhető a már korábban beígért ingyenesen használható számlázóprogram éles változata is. Egyúttal szeretnék eredményben és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni mindenkinek! A DVD változatra pár napot várni kell még, tekintettel az újévre, de a megjelenésig jelzett problémákat,…
jan. 1
0:56
GIMP 2.7 Linux előzetes - egyablakos üzemmód (hup.hu)
A GIMP 2.7-es SVN változata Linux-on már egyablakos üzemmódban is futtatható. A "windows" menüben állítható be a fícsör nem kevés felhasználó örömére :). A Windows-os és Mac-es felhasználóknak még várniuk kell a végleges kiadásra az üzemmód igénybevételéhez. Egy buzgó emberke már PPA-t is készített Ubuntu-hoz. További infó itt.
jan. 1
1:00
Boldog Új Esztendőt! (hup.hu)
A korábbi évekhez hasonlóan (1) HUP olvasásban gazdag, kirobbanóan :) sikeres, boldog, új esztendőt kívánunk minden olvasónak!
jan. 1
1:06
Erdei Zsolt: Michael Timm remek edző (Monokli)
jan. 1
1:06
Mi került ezen a fotelon 7200 forintba? - 1976 (comment:com)
Ugrunk 1976-ra, ebben az évben szilveszterkor egy igazi, vérbeli Hofi-kabarét láthattunk, Koós sehol, paródiák nincsenek, politikai kabaré van. Érdemes megnézni. És volt egy másik klasszikus jelenet is ennek az évnek a szilveszteri kínálatában, méghozzá a Mi kerül ezen 7200 forintba? című, amelyben Márkus László dühödik be, és szed szét egy fotelt, Almási Éva meg nézi.   [...] Bővebben!
jan. 1
2:00
Kutatjuk a közvéleményt - 1977 (comment:com)
Az 1977-es szilveszteri műsor címe Kutatjuk a közvéleményt volt. Két műsorszámot találtunk ebből az évből, az egyik egy Frédi és Béni-paródia, ha már mutattunk ilyen tréfát Hofitól és Koóstól, akkor most nézzük meg egyet a rajzfilmfigurák tényleges magyar hangjától, vagyis Márkus Lászlótól és Csákányi Lászlótól is. A jelenet szövegét ugyanúgy Romhányi József írta egyébként, mint a Frédi és Béni…
jan. 1
2:06
Új év, új remények (divecenter.hu)
Eljött hát 2010 első napja, így lezárhatjuk a mögöttünk hagyott esztendőt.
jan. 1
4:24
Szilveszteri halál – gyalog az autópályán (168 Óra Online)
Halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi csütörtökön az M0-ás autópályán.
jan. 1
4:48
A New York-i bika emelgeti a szarvát (168 Óra Online)
A New York-i értéktőzsdék kis kiigazítással gyengültek csütörtökön, mert a befektetőket elbizonytalanította néhány ellentmondó adat. Mindazonáltal a New York-i piacok 2003 óta a legnagyobb egyévi előretöréssel végezték 2009-et, habár a 2008-as visszaesést csak részben sikerült ledolgozni.
jan. 1
5:00
Autósok! Szembe is jöhetnek az egyirányú utcában (168 Óra Online)
Mától lép életbe lépett az új KRESZ, a szabályok nagyobb biztonságot adnak a gyalogosoknak, és lazítják a kerékpárosokra vonatkozó jobbra tartási kötelezettséget is.
jan. 1
5:00
Fejek hullhatnak a Delta-merénylet miatt (168 Óra Online)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor – jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
5:02
Elfogták a szilveszteri gyilkost (168 Óra Online)
Bűncselekmény áldozata lett egy férfi a főváros II. kerületében.
jan. 1
5:18
Francia tévéseket raboltak el (Népszava)
Két francia újságírót elraboltak Afganisztánban sofőrjükkel és tolmácsukkal együtt - közölte a helyi rendőrség csütörtökön.
jan. 1
5:24
Döbbenet a stúdióban: besétált az adásba, majd megkérte a műsorvezető kezét (ATV)
Nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi az egyik amerikai csatorna dolgozói és nézői.
jan. 1
5:36
Pici reménysugár az USÁ-ból (Népszava)
Az Egyesült Államokban a múlt héten közel másfél éve a legkevesebben igényeltek első alkalommal munkanélküli segélyt. Az elmúlt héten az új igénylések száma szezonális kiigazítással 432 ezer volt, 22 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbinál. A csütörtökön megjelent adat a legkedvezőbb 2008 júliusa, vagyis a világméretű gazdasági válság elmélyülése előtti idők óta.
jan. 1
5:45
Fogantatás nélküli szex, bármi áron! (168 Óra Online)
Az ősi népek a gyermek születése és a közösülés közötti összefüggésről nem tudtak, így a gyermekáldást bálványok, istenek akaratának tulajdonították.
jan. 1
5:54
"Kár, hogy Navracsics nem beszélt a Fideszről" (Népszava)
Az összeomlás éve volt az idei a magyar politikában – legalábbis Navracsics Tibor szerint. A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: 2009-ben összeomlott a kormány, az MSZP és a kormányzati politika is. Úgy összegezte: 2004 a megtorpanás, 2006 a hanyatlás, 2009 az összeomlás éve volt, s reméli, hogy 2010 az újrakezdésé lesz.
jan. 1
6:18
Józanító pofon! - Tovább emelik a cigi és a szesz árát (Portfolio)
A 2009 júliusi jövedéki adó és ÁFA emelést követően jövő év elejétől ismét sor kerül a szeszesitalok és dohányáruk jövedéki adójának növekedésére. Ezúttal 10%-os emelés következik, azonban mindebből...
jan. 1
6:21
Kismajmos zselé (subba.blog.hu)
A címben nem az agyad mai állapotára utalunk, de nyissuk az évet ezzel a videóval. Amennyiben tegnap csatakosra ittad magadat ennél jobb tevékenységet úgysem találnál. Bambulj magad elé, és nézz kismajmokat zselével.
jan. 1
6:30
"Sarkvidéki' hidegben tűzijátékozott 350 ezer brit (Népszava)
A szokatlanul fagyos nagy-britanniai téllel dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelytől mindenki az utóbbi fél évszázad legsúlyosabb brit recessziójának végét várja.
jan. 1
6:48
Rablás az Üllői úton - késsel fenyegette az eladót egy férfi (Népszava)
Kirabolt egy férfi egy éjjel-nappali üzletet Budapesten a XIX. kerületben, az Üllői úton csütörtök este.
jan. 1
6:48
Megmondjuk, mi minden változik már mától - szja-tól a KRESZ-ig (Népszava)
Mától csökken a személyi jövedelemadó (szja), a távhő áfája, valamint a lakásvásárlási illeték, emelkedik viszont a jövedéki adó. Emellett szigorodik a büntető törvénykönyv, és módosul a KRESZ. Januártól közfeladatot lát el a gáz- és a villany-óraleolvasó, és változik a biztosítói kifizetés is a gépjárműkárok után.
jan. 1
6:57
Rühesség (WebBeteg)
A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és azok környéki terület.
jan. 1
6:59
Mikortól beszélünk éjszakai bevizelésről? (WebBeteg)
Az éjszakai bevizelés (enuresis nocturna) az egyik leggyakoribb betegség gyermekkorban, amely az általános iskolát kezdők 10 százalékánál fordul elő, a fiúk között még nagyobb arányban. Fontos tehát, hogy ne szégyelljük, és ne is tekintsük egyből súlyos lelki zavar tünetének.
jan. 1
7:01
Premenstruációs feszültség (WebBeteg)
Szinte minden nő tapasztalta már, hogy a menstruációt megelőző 5-10 napban az átlagosnál feszültebb, türelmetlenebb, ingerlékenyebb, érzékenyebb, kevésbé tud koncentrálni. Miért, és hogyan lehet ezen enyhíteni?
jan. 1
7:06
Falusi lakóház volt az amerikaiak célpontja - legkevesebb négy ember meghalt (Népszava)
Egy amerikai pilótanélküli repülőgép (drón) két rakétát lőtt ki csütörtökön a pakisztáni Észak-Vazirisztán egyik törzsi területére, legkevesebb négy ember meghalt a támadásban - közölték helyi biztonsági szervek.
jan. 1
7:06
Kaszával, gereblyével támadtak egy négytagú családra (Népszava)
Kétszer is rátámadtak egy családra Sárkeresztúron; a rendőrök a verekedés után négy embert őrizetbe vettek, hárman szabadlábon védekezhetnek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.
jan. 1
7:08
12 ember sérült meg egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen történt detonációban (Népszava)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi szórakozóhely pincehelyiségében, többen megsérültek - értesült az MTI.
jan. 1
7:12
Lemondott a miniszter, barátnője buktatta le az olimpiai bajnokot: ez volt december + videó (ATV)
Sorozatunk utolsó részében 2009 decemberének legjelentősebb eseményeit foglaltuk össze.
jan. 1
7:30
Ők voltak 2009 sztárjai! (NLC)
A Nők Lapja Cafe idén is elkészítette 2009 sztárjainak rangsorát, melyhez figyelembe vettük a hazai és külföldi magazinok népszerűségi listáit, a lemezeladásokat, illetve az internetes portálok letöltési adatait.
jan. 1
7:42
4497 civil áldozat a múlt évben Irakban (Népszava)
Egy brit emberjogvédő szervezet számítása szerint tavaly 4497 civil halt meg erőszakos cselekményekben Irakban, ami azt jelenti, hogy éves szinten 2009-ben volt a polgári áldozatok száma a legalacsonyabb azóta, hogy az amerikai haderő megtámadta az ázsiai országot 2003-ban.
jan. 1
7:44
Legkevesebb 18 ember vesztette életét egy buszbalesetben (Népszava)
Legkevesebb 18 ember vesztette életét péntek reggel Banglades délnyugati részén annak következtében, hogy egy autóbusz csatornába rohant.
jan. 1
8:00
Egyetemi rangot kap a Budapesti Műszaki Főiskola (Népszava)
Egyetemi rangot kap ez év elejével a Budapesti Műszaki Főiskola, miután teljesítette a felsőoktatási törvényben az egyetemekkel szemben megfogalmazott elvárásokat - közölte az MTI-vel a felsőoktatási intézmény, amelynek új neve: Óbudai Egyetem.
jan. 1
8:03
2010-ben lesz pénzünk autóra? (Vezess)
Vérzivataros éven van túl a magyar autópiac. Az örök elsőnek hitt, több mint egy évtizeden át piacvezető Swiftnél nemcsak a Ford Focus és az Opel Astra volt kelendőbb, de az SX4-is. 2010-ben lassan magára találhat a piac, amiben az érkező sok új modell is segíthet egy kicsit.
jan. 1
8:09
Változások január 1-jétől (Klubrádió)
Mától csökken a személyi jövedelemadó (szja), a távhő áfája, valamint a lakásvásárlási illeték, emelkedik viszont a jövedéki adó. Emellett szigorodik a büntető törvénykönyv, és módosul a KRESZ. Januártól közfeladatot lát el a gáz- és a villany-óraleolvasó, és változik a biztosítói kifizetés is a gépjárműkárok után.
jan. 1
8:18
Ezek a rettenetes animációk jelentenek igazi veszélyt a gyerekek gondolkodására, nem a Thomas, a gőzmozdony... (Népszava)
Nemrégiben nagy port vert fel, hogy egy tengerentúli kutató (bizonyos Shauna Wilton) szerint a Thomas, a gőzmozdony egy konzervatív, autoriter világkép képviselője, amelyben a nők szerepe másodlagos, a kis vonatok egyéni kezdeményezése pedig háttérbe szorul. Gyakorló szülőként, a kedves sorozat jó ismerőjeként mondhatom: a Kövér Ellenőr kormányozta mozdonysziget valóban nem tündérvilág, az egyéni…
jan. 1
8:18
A családi házak hőszigetelése hozza a legtöbb megtakarítást (Népszava)
A családi házak hőszigetelésével takarítható meg a legtöbb fűtési energia, de szóba kerül a széndioxidot nyelő erdők telepítése és a biogáz termelés is az épületenergetikai munkacsoport - az MTI birtokában lévő - jelentésében.
jan. 1
8:21
Éjfél után megújult az Unió elnöksége (MaHu)
Csütörtök éjfélkor lejárt az Európai Unió soros svéd elnökségének hivatali ideje, és hat hónapra Spanyolország vette át a stafétabotot.
jan. 1
8:24
Két fejlövéssel végezték ki az eladót a bevásárlóközpontban + videó (ATV)
Finnországban két év alatt ez a harmadik súlyos lövöldözés.
jan. 1
8:36
Szilveszteri robbanás a mulatóban: csupa rejtély (168 Óra Online)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi szórakozóhely pincehelyiségében, többen megsérültek.

Keresés