2010. január 1. péntek

jan. 1
0:12
Az autópálya szélén sétáló férfit gázoltak halálra (Adó1százalék)
Halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi csütörtökön az M0-ás autópályán.
jan. 1
0:16
Rátörték az ajtót a 74 éves asszonyra, úgy rabolták ki (Adó1százalék)
Kiraboltak egy 74 éves asszonyt a Fejér megyei Baracskán csütörtökön hajnalban; a rendőrök a nap során két támadót elfogtak, hármat még keresnek – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön este az MTI-t.
jan. 1
0:18
Meztelenül egyeztetnek a cégvezetők (BorsOnline)
A vállalatvezetők igazából nem öltönyös, emberi vonásokat nélkülöző lények. Mélyen, a selyemnyakkendő és a tökéletesen szabott ing alatt vérbeli huncutság lapul.
jan. 1
0:18
Szívvel-lélekkel az egészségünkért! (HáziPatika)
A magas vérnyomás és az érelmeszesedés talaján kifejlődő szív- és érrendszeri betegségek okozzák minden második ember halálát hazánkban. Ezzel a lehangoló eredménnyel Európa élbolyába tartozunk. Tegyünk azért, hogy ez ne így...
jan. 1
0:48
Kedden állnak a szőnyeg szélére a hírszerzési vezetők (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
0:48
Meggyilkolt férfit találtak egy budai bozótosban (Adó1százalék)
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök délután állampolgári bejelentés érkezett a főkapitányságra, miszerint egy férfi holttest fekszik a II. kerületi Józsefhegyi út mellett található bokros, fás területen.
jan. 1
4:24
Szilveszteri halál – gyalog az autópályán (168 Óra Online)
Halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi csütörtökön az M0-ás autópályán.
jan. 1
4:48
A New York-i bika emelgeti a szarvát (168 Óra Online)
A New York-i értéktőzsdék kis kiigazítással gyengültek csütörtökön, mert a befektetőket elbizonytalanította néhány ellentmondó adat. Mindazonáltal a New York-i piacok 2003 óta a legnagyobb egyévi előretöréssel végezték 2009-et, habár a 2008-as visszaesést csak részben sikerült ledolgozni.
jan. 1
5:00
Autósok! Szembe is jöhetnek az egyirányú utcában (168 Óra Online)
Mától lép életbe lépett az új KRESZ, a szabályok nagyobb biztonságot adnak a gyalogosoknak, és lazítják a kerékpárosokra vonatkozó jobbra tartási kötelezettséget is.
jan. 1
5:00
Fejek hullhatnak a Delta-merénylet miatt (168 Óra Online)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor – jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
5:02
Elfogták a szilveszteri gyilkost (168 Óra Online)
Bűncselekmény áldozata lett egy férfi a főváros II. kerületében.
jan. 1
5:18
Francia tévéseket raboltak el (Adó1százalék)
Két francia újságírót elraboltak Afganisztánban sofőrjükkel és tolmácsukkal együtt - közölte a helyi rendőrség csütörtökön.
jan. 1
5:24
Döbbenet a stúdióban: besétált az adásba, majd megkérte a műsorvezető kezét (ATV)
Nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi az egyik amerikai csatorna dolgozói és nézői.
jan. 1
5:45
Fogantatás nélküli szex, bármi áron! (168 Óra Online)
Az ősi népek a gyermek születése és a közösülés közötti összefüggésről nem tudtak, így a gyermekáldást bálványok, istenek akaratának tulajdonították.
jan. 1
6:18
Józanító pofon! - Tovább emelik a cigi és a szesz árát (Portfolio)
A 2009 júliusi jövedéki adó és ÁFA emelést követően jövő év elejétől ismét sor kerül a szeszesitalok és dohányáruk jövedéki adójának növekedésére. Ezúttal 10%-os emelés következik, azonban mindebből...
jan. 1
6:30
"Sarkvidéki' hidegben tűzijátékozott 350 ezer brit (Spa Trend Online)
A szokatlanul fagyos nagy-britanniai téllel dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelytől mindenki az utóbbi fél évszázad legsúlyosabb brit recessziójának végét várja.
jan. 1
6:36
Fekete Pákó szórta a pénzt karácsonykor (BorsOnline)
Fekete Pákó idén sem tudta elhozni Magyarországra a Nigériában ragadt népes rokonságát, ezért telefonon keresztül ülték meg Jézus születésnapját, és még pénzt is utalt szeretteinek.
jan. 1
6:38
Fekete Pákó szórta a pénzt karácsonykor (BorsOnline)
Fekete Pákó idén sem tudta elhozni Magyarországra a Nigériában ragadt népes rokonságát, ezért telefonon keresztül ülték meg Jézus születésnapját, és még pénzt is utalt szeretteinek.
jan. 1
6:48
Rablás az Üllői úton - késsel fenyegette az eladót egy férfi (Adó1százalék)
Kirabolt egy férfi egy éjjel-nappali üzletet Budapesten a XIX. kerületben, az Üllői úton csütörtök este.
jan. 1
6:54
Újévkor ingyenes a temetés! (BorsOnline)
Különös reklámhadjáratba kezdett egy amerikai temetkezési vállalat. A cég mindenkit ingyen eltemet, ha írásba adja, hogy újévkor, ittas vezetés következtében meghal.
jan. 1
6:56
Terror az utakon (BorsOnline)
Egy közúti baleset miatt nyolcvankét disznó szabadult el egy brit autópályán. Az állatok birtokba vették a környéket, órákra lehetetlenné téve a közlekedést.
jan. 1
6:57
Rühesség (WebBeteg)
A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és azok környéki terület.
jan. 1
6:59
Mikortól beszélünk éjszakai bevizelésről? (WebBeteg)
Az éjszakai bevizelés (enuresis nocturna) az egyik leggyakoribb betegség gyermekkorban, amely az általános iskolát kezdők 10 százalékánál fordul elő, a fiúk között még nagyobb arányban. Fontos tehát, hogy ne szégyelljük, és ne is tekintsük egyből súlyos lelki zavar tünetének.
jan. 1
7:01
Premenstruációs feszültség (WebBeteg)
Szinte minden nő tapasztalta már, hogy a menstruációt megelőző 5-10 napban az átlagosnál feszültebb, türelmetlenebb, ingerlékenyebb, érzékenyebb, kevésbé tud koncentrálni. Miért, és hogyan lehet ezen enyhíteni?
jan. 1
7:06
Falusi lakóház volt az amerikaiak célpontja - legkevesebb négy ember meghalt (Kripto Akadémia)
Egy amerikai pilótanélküli repülőgép (drón) két rakétát lőtt ki csütörtökön a pakisztáni Észak-Vazirisztán egyik törzsi területére, legkevesebb négy ember meghalt a támadásban - közölték helyi biztonsági szervek.
jan. 1
7:06
Kaszával, gereblyével támadtak egy négytagú családra (Adó1százalék)
Kétszer is rátámadtak egy családra Sárkeresztúron; a rendőrök a verekedés után négy embert őrizetbe vettek, hárman szabadlábon védekezhetnek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.
jan. 1
7:08
12 ember sérült meg egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen történt detonációban (Adó1százalék)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi szórakozóhely pincehelyiségében, többen megsérültek - értesült az MTI.
jan. 1
7:12
Ingyenes prostigaléria az interneten (BorsOnline)
Kreatív emberek kezében minden azzá változik, amivé szeretnék. Egy ártatlan, internetes világtérkép például szajha-hajszolási segédeszközzé.
jan. 1
7:12
Lemondott a miniszter, barátnője buktatta le az olimpiai bajnokot: ez volt december + videó (ATV)
Sorozatunk utolsó részében 2009 decemberének legjelentősebb eseményeit foglaltuk össze.
jan. 1
7:30
Ők voltak 2009 sztárjai! (NLC)
A Nők Lapja Cafe idén is elkészítette 2009 sztárjainak rangsorát, melyhez figyelembe vettük a hazai és külföldi magazinok népszerűségi listáit, a lemezeladásokat, illetve az internetes portálok letöltési adatait.
jan. 1
7:42
4497 civil áldozat a múlt évben Irakban (Kripto Akadémia)
Egy brit emberjogvédő szervezet számítása szerint tavaly 4497 civil halt meg erőszakos cselekményekben Irakban, ami azt jelenti, hogy éves szinten 2009-ben volt a polgári áldozatok száma a legalacsonyabb azóta, hogy az amerikai haderő megtámadta az ázsiai országot 2003-ban.
jan. 1
7:44
Legkevesebb 18 ember vesztette életét egy buszbalesetben (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 18 ember vesztette életét péntek reggel Banglades délnyugati részén annak következtében, hogy egy autóbusz csatornába rohant.
jan. 1
8:00
Egyetemi rangot kap a Budapesti Műszaki Főiskola (Alternatív Energia)
Egyetemi rangot kap ez év elejével a Budapesti Műszaki Főiskola, miután teljesítette a felsőoktatási törvényben az egyetemekkel szemben megfogalmazott elvárásokat - közölte az MTI-vel a felsőoktatási intézmény, amelynek új neve: Óbudai Egyetem.
jan. 1
8:03
2010-ben lesz pénzünk autóra? (Vezess)
Vérzivataros éven van túl a magyar autópiac. Az örök elsőnek hitt, több mint egy évtizeden át piacvezető Swiftnél nemcsak a Ford Focus és az Opel Astra volt kelendőbb, de az SX4-is. 2010-ben lassan magára találhat a piac, amiben az érkező sok új modell is segíthet egy kicsit.
jan. 1
8:18
Ezek a rettenetes animációk jelentenek igazi veszélyt a gyerekek gondolkodására, nem a Thomas, a gőzmozdony... (Spa Trend Online)
Nemrégiben nagy port vert fel, hogy egy tengerentúli kutató (bizonyos Shauna Wilton) szerint a Thomas, a gőzmozdony egy konzervatív, autoriter világkép képviselője, amelyben a nők szerepe másodlagos, a kis vonatok egyéni kezdeményezése pedig háttérbe szorul. Gyakorló szülőként, a kedves sorozat jó ismerőjeként mondhatom: a Kövér Ellenőr kormányozta mozdonysziget valóban nem tündérvilág, az egyéni…
jan. 1
8:24
Két fejlövéssel végezték ki az eladót a bevásárlóközpontban + videó (ATV)
Finnországban két év alatt ez a harmadik súlyos lövöldözés.
jan. 1
8:36
Szilveszteri robbanás a mulatóban: csupa rejtély (168 Óra Online)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi szórakozóhely pincehelyiségében, többen megsérültek.
jan. 1
8:36
Íme az év legnépszerűbb asszonya (168 Óra Online)
Hillary Clinton volt 2009-ben az Egyesült Államok legnépszerűbb asszonya. Michelle Obama, az elnök felesége csak a harmadik, akit megelőzött a republikánusok egykori alelnök-jelöltje, Sarah Palin is.
jan. 1
8:36
Éjfélkor lejárt az EU svéd elnökségének hivatali ideje (Kripto Akadémia)
Csütörtök éjfélkor lejárt az Európai Unió soros svéd elnökségének hivatali ideje, és hat hónapra Spanyolország vette át a stafétabotot.
jan. 1
8:36
Robbanás egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen, három súlyos sérült van (hirado.hu)
Összesen tizenketten megsérültek, hogy pontosan miért, azt egyelőre nem lehet tudni
jan. 1
8:38
Szerbia viszontvádat nyújt be Horvátország ellen Hágában (Kripto Akadémia)
A szerb kormány csütörtökön hivatalos döntést hozott arról, hogy viszontvádat nyújt be Horvátországgal szemben a hágai Nemzetközi Bíróságnál (ICJ).
jan. 1
8:38
Mi lesz másként idén? Adók, nyugdíjak, gyes (hirado.hu)
A roma diplomások és olimpikonok helyzetének változásai valamint a KRESZ újdonságai a paragrafusok tükrében
jan. 1
8:42
Hujber Ferenc új élettársa: Hajdu Steve! (NLC)
Meglepő szerepben tűnik fel a macsó, Hujber Ferenc.
jan. 1
8:54
Mától életbe lép a "Farkas-törvény" (168 Óra Online)
Mától csökken a személyi jövedelemadó (szja), a távhő áfája, valamint a lakásvásárlási illeték, emelkedik viszont a jövedéki adó. Emellett szigorodik a büntető törvénykönyv, és módosul a KRESZ. Januártól közfeladatot lát el a gáz- és a villany-óraleolvasó, és változik a biztosítói kifizetés is a gépjárműkárok után. Ebben az évben – ha az Alkotmánybíróság nem semmisíti meg a törvényt – vagyonadót…
jan. 1
8:54
Sokkolóan magas a tavaly meggyilkolt újságírók száma (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) összesítése szerint 2009-ben 137 újságírót, illetve médiaalkalmazottat öltek meg szerte a világban.
jan. 1
8:54
A londoniak mínusz háromban nagyon fáztak, de nagyot buliztak az újévköszöntőn (hirado.hu)
Több százezren Londonban rövidített tüzijátékkal ünnepeltek, a skót fővárosban, Edinburghban pedig nyolcvanezren utcabáloztak
jan. 1
8:56
A pápa óévbúcsúztatójában azt kérte, hogy segítsük a nehéz helyzetben lévő családokat (hirado.hu)
XVI. Benedek a vatikánvárosi Szent Péter-bazilikában tartotta a vecsernyét az elmúlt év utolsó napján
jan. 1
8:58
Országos rendezvénysorozat indult a rugalmas foglalkoztatásról (hirado.hu)
Ha sikeres lesz, háromezer új munkahely jöhet létre 2010-ben
jan. 1
9:03
Tragédia az óév végén (Kitekintő)
Tragikus közúti baleset történt 2009 utolsó napján a vágbesztercei (Považská Bystrica) járásbeli Felső- és Alsómarikova (Horná Mariková és Dolná Mariková) közti úton.
jan. 1
9:12
Meglepő krimi a bemondótól (Spa Trend Online)
Az ifjú író harmadik kötetével jelentkezett. Ezúttal krimit írt. Egy idős asszony halála és a szobájából eltűnt értékes festmény sorsa áll a középpontban. A kérdés az, hogy gyilkosság történt-e és hogy a két esemény között van-e összefüggés.

Keresés