2010. január 1. péntek

jan. 1
0:12
Az autópálya szélén sétáló férfit gázoltak halálra (Adó1százalék)
Halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi csütörtökön az M0-ás autópályán.
jan. 1
0:16
Rátörték az ajtót a 74 éves asszonyra, úgy rabolták ki (Adó1százalék)
Kiraboltak egy 74 éves asszonyt a Fejér megyei Baracskán csütörtökön hajnalban; a rendőrök a nap során két támadót elfogtak, hármat még keresnek – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön este az MTI-t.
jan. 1
0:18
Meztelenül egyeztetnek a cégvezetők (BorsOnline)
A vállalatvezetők igazából nem öltönyös, emberi vonásokat nélkülöző lények. Mélyen, a selyemnyakkendő és a tökéletesen szabott ing alatt vérbeli huncutság lapul.
jan. 1
0:48
Kedden állnak a szőnyeg szélére a hírszerzési vezetők (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
0:48
Meggyilkolt férfit találtak egy budai bozótosban (Adó1százalék)
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök délután állampolgári bejelentés érkezett a főkapitányságra, miszerint egy férfi holttest fekszik a II. kerületi Józsefhegyi út mellett található bokros, fás területen.
jan. 1
5:06
Melyek a legszebb téli virágok? (Édenkert)
A téli elsősorban az örökzöld növények időszaka, amelyek élénk színű terméseikkel hódítanak. Az örökzöld növények levelei a zöld árnyalatokon kívül tarkák is lehetnek, ezért egész télen sokszínű összeállítást készíthetünk belőlük. A tél vége felé számos lombhullató cserjén világos színű virágok jelennek meg, melyek erős illatot árasztanak a lakásban és nagyon szépek. Lássuk őket!
jan. 1
5:18
Francia tévéseket raboltak el (Adó1százalék)
Két francia újságírót elraboltak Afganisztánban sofőrjükkel és tolmácsukkal együtt - közölte a helyi rendőrség csütörtökön.
jan. 1
5:24
Döbbenet a stúdióban: besétált az adásba, majd megkérte a műsorvezető kezét (ATV)
Nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi az egyik amerikai csatorna dolgozói és nézői.
jan. 1
6:18
Józanító pofon! - Tovább emelik a cigi és a szesz árát (Portfolio)
A 2009 júliusi jövedéki adó és ÁFA emelést követően jövő év elejétől ismét sor kerül a szeszesitalok és dohányáruk jövedéki adójának növekedésére. Ezúttal 10%-os emelés következik, azonban mindebből...
jan. 1
6:30
"Sarkvidéki' hidegben tűzijátékozott 350 ezer brit (Spa Trend Online)
A szokatlanul fagyos nagy-britanniai téllel dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban - az időeltolódás miatt a kontinenstől egy órával lemaradva - az újévet, amelytől mindenki az utóbbi fél évszázad legsúlyosabb brit recessziójának végét várja.
jan. 1
6:36
Fekete Pákó szórta a pénzt karácsonykor (BorsOnline)
Fekete Pákó idén sem tudta elhozni Magyarországra a Nigériában ragadt népes rokonságát, ezért telefonon keresztül ülték meg Jézus születésnapját, és még pénzt is utalt szeretteinek.
jan. 1
6:38
Fekete Pákó szórta a pénzt karácsonykor (BorsOnline)
Fekete Pákó idén sem tudta elhozni Magyarországra a Nigériában ragadt népes rokonságát, ezért telefonon keresztül ülték meg Jézus születésnapját, és még pénzt is utalt szeretteinek.
jan. 1
6:48
Rablás az Üllői úton - késsel fenyegette az eladót egy férfi (Adó1százalék)
Kirabolt egy férfi egy éjjel-nappali üzletet Budapesten a XIX. kerületben, az Üllői úton csütörtök este.
jan. 1
6:54
Újévkor ingyenes a temetés! (BorsOnline)
Különös reklámhadjáratba kezdett egy amerikai temetkezési vállalat. A cég mindenkit ingyen eltemet, ha írásba adja, hogy újévkor, ittas vezetés következtében meghal.
jan. 1
6:56
Terror az utakon (BorsOnline)
Egy közúti baleset miatt nyolcvankét disznó szabadult el egy brit autópályán. Az állatok birtokba vették a környéket, órákra lehetetlenné téve a közlekedést.
jan. 1
6:57
Rühesség (WebBeteg)
A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és azok környéki terület.
jan. 1
6:59
Mikortól beszélünk éjszakai bevizelésről? (WebBeteg)
Az éjszakai bevizelés (enuresis nocturna) az egyik leggyakoribb betegség gyermekkorban, amely az általános iskolát kezdők 10 százalékánál fordul elő, a fiúk között még nagyobb arányban. Fontos tehát, hogy ne szégyelljük, és ne is tekintsük egyből súlyos lelki zavar tünetének.
jan. 1
7:01
Premenstruációs feszültség (WebBeteg)
Szinte minden nő tapasztalta már, hogy a menstruációt megelőző 5-10 napban az átlagosnál feszültebb, türelmetlenebb, ingerlékenyebb, érzékenyebb, kevésbé tud koncentrálni. Miért, és hogyan lehet ezen enyhíteni?
jan. 1
7:06
Falusi lakóház volt az amerikaiak célpontja - legkevesebb négy ember meghalt (Kripto Akadémia)
Egy amerikai pilótanélküli repülőgép (drón) két rakétát lőtt ki csütörtökön a pakisztáni Észak-Vazirisztán egyik törzsi területére, legkevesebb négy ember meghalt a támadásban - közölték helyi biztonsági szervek.
jan. 1
7:06
Kaszával, gereblyével támadtak egy négytagú családra (Adó1százalék)
Kétszer is rátámadtak egy családra Sárkeresztúron; a rendőrök a verekedés után négy embert őrizetbe vettek, hárman szabadlábon védekezhetnek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.
jan. 1
7:08
12 ember sérült meg egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen történt detonációban (Adó1százalék)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi szórakozóhely pincehelyiségében, többen megsérültek - értesült az MTI.
jan. 1
7:12
Ingyenes prostigaléria az interneten (BorsOnline)
Kreatív emberek kezében minden azzá változik, amivé szeretnék. Egy ártatlan, internetes világtérkép például szajha-hajszolási segédeszközzé.
jan. 1
7:12
Lemondott a miniszter, barátnője buktatta le az olimpiai bajnokot: ez volt december + videó (ATV)
Sorozatunk utolsó részében 2009 decemberének legjelentősebb eseményeit foglaltuk össze.
jan. 1
7:42
4497 civil áldozat a múlt évben Irakban (Kripto Akadémia)
Egy brit emberjogvédő szervezet számítása szerint tavaly 4497 civil halt meg erőszakos cselekményekben Irakban, ami azt jelenti, hogy éves szinten 2009-ben volt a polgári áldozatok száma a legalacsonyabb azóta, hogy az amerikai haderő megtámadta az ázsiai országot 2003-ban.
jan. 1
7:44
Legkevesebb 18 ember vesztette életét egy buszbalesetben (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 18 ember vesztette életét péntek reggel Banglades délnyugati részén annak következtében, hogy egy autóbusz csatornába rohant.
jan. 1
8:00
Egyetemi rangot kap a Budapesti Műszaki Főiskola (Alternatív Energia)
Egyetemi rangot kap ez év elejével a Budapesti Műszaki Főiskola, miután teljesítette a felsőoktatási törvényben az egyetemekkel szemben megfogalmazott elvárásokat - közölte az MTI-vel a felsőoktatási intézmény, amelynek új neve: Óbudai Egyetem.
jan. 1
8:18
Ezek a rettenetes animációk jelentenek igazi veszélyt a gyerekek gondolkodására, nem a Thomas, a gőzmozdony... (Spa Trend Online)
Nemrégiben nagy port vert fel, hogy egy tengerentúli kutató (bizonyos Shauna Wilton) szerint a Thomas, a gőzmozdony egy konzervatív, autoriter világkép képviselője, amelyben a nők szerepe másodlagos, a kis vonatok egyéni kezdeményezése pedig háttérbe szorul. Gyakorló szülőként, a kedves sorozat jó ismerőjeként mondhatom: a Kövér Ellenőr kormányozta mozdonysziget valóban nem tündérvilág, az egyéni…
jan. 1
8:24
Két fejlövéssel végezték ki az eladót a bevásárlóközpontban + videó (ATV)
Finnországban két év alatt ez a harmadik súlyos lövöldözés.
jan. 1
8:36
Éjfélkor lejárt az EU svéd elnökségének hivatali ideje (Kripto Akadémia)
Csütörtök éjfélkor lejárt az Európai Unió soros svéd elnökségének hivatali ideje, és hat hónapra Spanyolország vette át a stafétabotot.
jan. 1
8:36
Robbanás egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen, három súlyos sérült van (hirado.hu)
Összesen tizenketten megsérültek, hogy pontosan miért, azt egyelőre nem lehet tudni
jan. 1
8:38
Szerbia viszontvádat nyújt be Horvátország ellen Hágában (Kripto Akadémia)
A szerb kormány csütörtökön hivatalos döntést hozott arról, hogy viszontvádat nyújt be Horvátországgal szemben a hágai Nemzetközi Bíróságnál (ICJ).
jan. 1
8:38
Mi lesz másként idén? Adók, nyugdíjak, gyes (hirado.hu)
A roma diplomások és olimpikonok helyzetének változásai valamint a KRESZ újdonságai a paragrafusok tükrében
jan. 1
8:54
Sokkolóan magas a tavaly meggyilkolt újságírók száma (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) összesítése szerint 2009-ben 137 újságírót, illetve médiaalkalmazottat öltek meg szerte a világban.
jan. 1
8:54
A londoniak mínusz háromban nagyon fáztak, de nagyot buliztak az újévköszöntőn (hirado.hu)
Több százezren Londonban rövidített tüzijátékkal ünnepeltek, a skót fővárosban, Edinburghban pedig nyolcvanezren utcabáloztak
jan. 1
8:56
A pápa óévbúcsúztatójában azt kérte, hogy segítsük a nehéz helyzetben lévő családokat (hirado.hu)
XVI. Benedek a vatikánvárosi Szent Péter-bazilikában tartotta a vecsernyét az elmúlt év utolsó napján
jan. 1
8:58
Országos rendezvénysorozat indult a rugalmas foglalkoztatásról (hirado.hu)
Ha sikeres lesz, háromezer új munkahely jöhet létre 2010-ben
jan. 1
9:12
Meglepő krimi a bemondótól (Spa Trend Online)
Az ifjú író harmadik kötetével jelentkezett. Ezúttal krimit írt. Egy idős asszony halála és a szobájából eltűnt értékes festmény sorsa áll a középpontban. A kérdés az, hogy gyilkosság történt-e és hogy a két esemény között van-e összefüggés.
jan. 1
9:12
Szavaztak a sportújságírók - Bolt Messi és Federer előtt (Behaviour)
Hasonlatosan 2008-hoz, a 2009-es esztendőben is Jelena Iszinbajevát és Usain Boltot ítélte a világ legjobb sportolójának a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).
jan. 1
9:18
Így drágul mától a gáz és a villany: végső számok (Pénzcentrum)
Számos termék és szolgáltatás ára megváltozik január elsejével, így nő a földgáz, és egyes szolgáltatóknál az áram ára is, azonban kevesebbet kell majd fizetni az új évben a távhőért, és az ingatlanok utáni illeték is csökken....
jan. 1
9:18
Új egyetem Budapesten (ATV)
A BMF az elmúlt években dinamikus fejlesztési programot hajtott végre.
jan. 1
9:30
Obama Hawai-on sem pihen (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
9:30
Az alig 27 éves rendező baleset áldozata lett - első és egyben utolsó filmjét azonban most megnézheti ön is (Spa Trend Online)
Nincs kizárva, hogy ha nem jön közbe egy 113 kilométerrel száguldó Porsche, akkor a California Dreamin’ című filmmel remekmű születik, s a román újhullám e 2006-os darabja az új kelet-európai filmművészet egyik gyöngyszeme lesz. De közbejött egy Porsche, és az alig 27 éves román filmrendező, Cristian Nemescu belehalt a karambolba, mielőtt befejezte volna első nagyjátékfilmje utómunkálatait. Így…
jan. 1
9:30
Lesz pénz a nyolc magyar világörökségi helyszín védelmére (hirado.hu)
2010 közepén léphet életbe a világörökségi törvény
jan. 1
9:32
Muszavi kész meghalni az iráni nép jogaiért (hirado.hu)
Az ellenzéki vezető weblapon üzent híveinek és ellenfeleinek
jan. 1
9:48
Árvíz - Minden út járható Borsodban (Alternatív Energia)
Ismét járható minden olyan út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelyet korábban a Sajó áradása miatt zártak le - tájékoztatta a Magyar Közút Kht. megyei ügyelete pénteken az MTI-t.
jan. 1
9:48
Halálos baleset a 35-ös úton (Adó1százalék)
Ketten haltak meg a helyszínen abban a balesetben, amelynek során két személyautó frontálisan ütközött a 35-ös számú főúton Hajdúböszörmény és a bodaszőlői bekötőút között - közölte a katasztrófavédelem helyi ügyelete pénteken az MTI-vel.
jan. 1
9:48
Az újságírók kedvence továbbra is Iszinbajeva és Bolt (hirado.hu)
98 ország szakírói voksoltak - a világ legjobb sportolói szerintük ugyanazok, akik 2008-ban voltak
jan. 1
9:50
Frontális ütközésben az egyik autó mindkét utasa meghalt (hirado.hu)
A közúti baleset a 35-ös úton történt
jan. 1
10:06
Elegendő három hét a Fidesznek programja megismertetésére (Alternatív Energia)
Listaállítás február-márciusban, hivatalos kampány március 15-e után, "pozícióosztogatás" pedig kizárólag a választási eredmények ismeretében - ez a Fidesz várható menetrendje a 2010-es országgyűlési választások első fordulójáig hátralévő körülbelül száz napban.
jan. 1
10:06
A kriminológus szerint jóformán példa nélküli az osztrák hullarablás (Adó1százalék)
Továbbra is keresik az osztrák, magyar és román hatóságok azt a két férfit, akiknek feltételezhetően közük van a milliomos Friedrich Karl Flick holttestének elrablásához. Emlékezetes, hogy az ügyben négy gyanúsítottat előállítottak. Bár az elmúlt években látszólag megszaporodtak a kegyeletsértő bűncselekmények, a szakértő szerint nem lehet arról beszélni, hogy „divatba jött” a tetemlopás.

Keresés