2010. január 1. péntek

jan. 1
0:18
Szívvel-lélekkel az egészségünkért! (HáziPatika)
A magas vérnyomás és az érelmeszesedés talaján kifejlődő szív- és érrendszeri betegségek okozzák minden második ember halálát hazánkban. Ezzel a lehangoló eredménnyel Európa élbolyába tartozunk. Tegyünk azért, hogy ez ne így...
jan. 1
4:24
Szilveszteri halál – gyalog az autópályán (168 Óra Online)
Halálra gázolt egy férfit egy személygépkocsi csütörtökön az M0-ás autópályán.
jan. 1
4:48
A New York-i bika emelgeti a szarvát (168 Óra Online)
A New York-i értéktőzsdék kis kiigazítással gyengültek csütörtökön, mert a befektetőket elbizonytalanította néhány ellentmondó adat. Mindazonáltal a New York-i piacok 2003 óta a legnagyobb egyévi előretöréssel végezték 2009-et, habár a 2008-as visszaesést csak részben sikerült ledolgozni.
jan. 1
5:00
Autósok! Szembe is jöhetnek az egyirányú utcában (168 Óra Online)
Mától lép életbe lépett az új KRESZ, a szabályok nagyobb biztonságot adnak a gyalogosoknak, és lazítják a kerékpárosokra vonatkozó jobbra tartási kötelezettséget is.
jan. 1
5:00
Fejek hullhatnak a Delta-merénylet miatt (168 Óra Online)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor – jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
5:02
Elfogták a szilveszteri gyilkost (168 Óra Online)
Bűncselekmény áldozata lett egy férfi a főváros II. kerületében.
jan. 1
5:24
Döbbenet a stúdióban: besétált az adásba, majd megkérte a műsorvezető kezét (ATV)
Nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi az egyik amerikai csatorna dolgozói és nézői.
jan. 1
5:45
Fogantatás nélküli szex, bármi áron! (168 Óra Online)
Az ősi népek a gyermek születése és a közösülés közötti összefüggésről nem tudtak, így a gyermekáldást bálványok, istenek akaratának tulajdonították.
jan. 1
6:18
Józanító pofon! - Tovább emelik a cigi és a szesz árát (Portfolio)
A 2009 júliusi jövedéki adó és ÁFA emelést követően jövő év elejétől ismét sor kerül a szeszesitalok és dohányáruk jövedéki adójának növekedésére. Ezúttal 10%-os emelés következik, azonban mindebből...
jan. 1
6:57
Rühesség (WebBeteg)
A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és azok környéki terület.
jan. 1
6:59
Mikortól beszélünk éjszakai bevizelésről? (WebBeteg)
Az éjszakai bevizelés (enuresis nocturna) az egyik leggyakoribb betegség gyermekkorban, amely az általános iskolát kezdők 10 százalékánál fordul elő, a fiúk között még nagyobb arányban. Fontos tehát, hogy ne szégyelljük, és ne is tekintsük egyből súlyos lelki zavar tünetének.
jan. 1
7:01
Premenstruációs feszültség (WebBeteg)
Szinte minden nő tapasztalta már, hogy a menstruációt megelőző 5-10 napban az átlagosnál feszültebb, türelmetlenebb, ingerlékenyebb, érzékenyebb, kevésbé tud koncentrálni. Miért, és hogyan lehet ezen enyhíteni?
jan. 1
7:12
Lemondott a miniszter, barátnője buktatta le az olimpiai bajnokot: ez volt december + videó (ATV)
Sorozatunk utolsó részében 2009 decemberének legjelentősebb eseményeit foglaltuk össze.
jan. 1
7:30
Ők voltak 2009 sztárjai! (NLC)
A Nők Lapja Cafe idén is elkészítette 2009 sztárjainak rangsorát, melyhez figyelembe vettük a hazai és külföldi magazinok népszerűségi listáit, a lemezeladásokat, illetve az internetes portálok letöltési adatait.
jan. 1
8:03
2010-ben lesz pénzünk autóra? (Vezess)
Vérzivataros éven van túl a magyar autópiac. Az örök elsőnek hitt, több mint egy évtizeden át piacvezető Swiftnél nemcsak a Ford Focus és az Opel Astra volt kelendőbb, de az SX4-is. 2010-ben lassan magára találhat a piac, amiben az érkező sok új modell is segíthet egy kicsit.
jan. 1
8:24
Két fejlövéssel végezték ki az eladót a bevásárlóközpontban + videó (ATV)
Finnországban két év alatt ez a harmadik súlyos lövöldözés.
jan. 1
8:36
Szilveszteri robbanás a mulatóban: csupa rejtély (168 Óra Online)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi szórakozóhely pincehelyiségében, többen megsérültek.
jan. 1
8:36
Íme az év legnépszerűbb asszonya (168 Óra Online)
Hillary Clinton volt 2009-ben az Egyesült Államok legnépszerűbb asszonya. Michelle Obama, az elnök felesége csak a harmadik, akit megelőzött a republikánusok egykori alelnök-jelöltje, Sarah Palin is.
jan. 1
8:42
Hujber Ferenc új élettársa: Hajdu Steve! (NLC)
Meglepő szerepben tűnik fel a macsó, Hujber Ferenc.
jan. 1
8:54
Mától életbe lép a "Farkas-törvény" (168 Óra Online)
Mától csökken a személyi jövedelemadó (szja), a távhő áfája, valamint a lakásvásárlási illeték, emelkedik viszont a jövedéki adó. Emellett szigorodik a büntető törvénykönyv, és módosul a KRESZ. Januártól közfeladatot lát el a gáz- és a villany-óraleolvasó, és változik a biztosítói kifizetés is a gépjárműkárok után. Ebben az évben – ha az Alkotmánybíróság nem semmisíti meg a törvényt – vagyonadót…
jan. 1
9:03
Tragédia az óév végén (Kitekintő)
Tragikus közúti baleset történt 2009 utolsó napján a vágbesztercei (Považská Bystrica) járásbeli Felső- és Alsómarikova (Horná Mariková és Dolná Mariková) közti úton.
jan. 1
9:18
Újra ragyog a boldogságtól a színésznő (NLC)
Catherine Zeta-Jones túltette magát a depresszión.
jan. 1
9:18
4 meglepő ötlet az egészségedért! (NLC)
Néha apróságok is hozzásegíthetnek ahhoz, hogy ne kelljen tartanod a betegségektől. Lássunk négy olyan trükköt, amelyet a mindennapjaidba is beépíthetsz.
jan. 1
9:18
Így drágul mától a gáz és a villany: végső számok (Pénzcentrum)
Számos termék és szolgáltatás ára megváltozik január elsejével, így nő a földgáz, és egyes szolgáltatóknál az áram ára is, azonban kevesebbet kell majd fizetni az új évben a távhőért, és az ingatlanok utáni illeték is csökken....
jan. 1
9:18
Új egyetem Budapesten (ATV)
A BMF az elmúlt években dinamikus fejlesztési programot hajtott végre.
jan. 1
9:21
90 esztendővel Trianon után: ez is kemény év lesz (Kitekintő)
A Kárpát-medence magyar közösségeinek életét jelentősen befolyásoló események történhetnek a 2010-es esztendőben. Milyen kilátások elé néz a határon túli magyarság?
jan. 1
9:39
A H1N1 után: támad a kecskekór és készülődik a lápipóc (Kitekintő)
Hogy milyen évet zártunk, azt valószínűleg mindenki annak megfelelően értékeli, mennyit zuhant az életszínvonala. Néhány támponttal azonban megpróbálunk hozzájárulni az országértékeléshez.
jan. 1
9:57
Újabb 3,5 milliárdnyi segítség jön (Kitekintő)
A GMAC 3,5 milliárd dolláros mentőcsomagot kap az USA kormányától.
jan. 1
10:06
H1N1 - Egy a nyolchoz, hogy elkapjuk? (WebBeteg)
Egy, a New England Journal of Medicine című orvosi szaklapban megjelent másik tanulmány szerzői pedig egy a nyolchoz számítják annak esélyét, hogy elkapjuk a H1N1-et, ha otthonunkban valaki megfertőződött.
jan. 1
10:12
Megint felborul a világ: mi változik mától? (Privátbankár)
Új év, új szabályok: a január hagyományosan az év legtöbb változást hozó hónapja. Adózási szabályok, áremelkedések, 11 jegyű telefonszámok, biciklisek jobbról-balról: a teljesség igénye nélkül csokorba szedtük, mi változik 2010-ben
jan. 1
10:12
Otthon keleti kényelemben: a marokkói stílus (NLC)
Az arab és azon belül is kiemelten a marokkói stílusjegyek segítségével – legyen otthonunk modern vagy klasszikus – különlegessé és megunhatatlanná varázsolhatjuk belső tereinket.
jan. 1
10:12
Meghiúsult a magyar énekes álma (ATV)
Régóta szeretne hozzátartozóival ünnepelni.
jan. 1
10:24
Fontos tudnivalók az idei jogszabályváltozásokról (Infostart)
A mindennapi életet meghatározó jogszabályok egész sora módosul 2010-től. Csökken a vállalkozások élőmunka terhe. A foglalkoztatási törvény módosításával ugyanis könnyítést kapnak azok, akik a válság miatt elbocsátott dolgozót, vagy rendelkezésre állási támogatásban részesülő munkavállalót alkalmaznak.
jan. 1
10:24
Üzleti ajándék helyett adomány a rászorultaknak (168 Óra Online)
Korábbi sikeres tapasztalataira építve, a Pannon Lapok Társasága karácsonyi jótékonysági kezdeményezésébe is bevonta olvasóit, hogy egy jó ügy érdekében összefogva segítsék a rászorulókat.
jan. 1
10:26
Robbanás egy szigetszentmiklósi pincében - képriport (Infostart)
Robbanás történt csütörtök éjszaka egy szigetszentmiklósi pincehelyiségben, többen megsérültek.
jan. 1
10:30
Robbanás egy szigetszentmiklósi szórakozóhelyen (Habostorta)
Robbanás történt egy szilveszteri bulin; eljárást indított a rendőrség
jan. 1
10:33
Robbanás a szigetszentmiklósi szórakozóhelyen (HírTV)
Közveszélyokozás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Pest megyei rendőrség a szigetszentmiklósi robbanás ügyében. A kertvárosi, Ősz utcai szórakozóhelyen 50-60 ember mulatott szilveszter éjszaka a detonáció idején. A robbanásban 11-en sérültek meg, 2-en súlyosan. Azt még vizsgálják, hogy pontosan milyen anyag és hogyan robbant be.
jan. 1
10:33
Belarusz szépséges természete (Kitekintő)
Utazzon a Kitekintővel! Nézze meg Belarusz szépséges természetét!
jan. 1
10:42
Halálos közúti baleset a 35-ös úton (Infostart)
Ketten haltak meg a helyszínen abban a balesetben, amelynek során két személyautó frontálisan ütközött a 35-ös számú főúton Hajdúböszörmény és a bodaszőlői bekötőút között - közölte a katasztrófavédelem helyi ügyelete.
jan. 1
10:42
Kovács Katalin: Nem én vagyok egyedül a sikereim kovácsa (Infostart)
Nagyon zavarja bokasérülése a 27-szeres világbajnok Kovács Katalint. A 2009-es évet négy vb-aranyéremmel záró kajakozó erről az InfoRádiónak adott interjúban beszélt.
jan. 1
10:48
Ihos fut a pénze után (Blikk)
jan. 1
10:48
Mitől lesz sikerekben gazdag az újév? (Habostorta)
Ne együnk szárnyast, ne mossunk és ne is teregessünk
jan. 1
10:48
A szokatlanul hidegben is százezrek voltak az utcán (Infostart)
Londonban százezrek köszöntötték az új évet a szokatlanul hidegben. A brit fővárosban 350 ezren nézték a mínusz 3 fokban és szórványos hózáporok közepette a látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a 150 éves Big Ben éjfelet jelző harangjátékára kezdődött.
jan. 1
10:48
Sztárváltó - Benkő kirúgott nője férjet keres (NLC)
A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Horváth Editen a sor, aki lecsúszott Benkő Dánielről, de új lehetőséget kapva tovább keresheti a férjet magának.
jan. 1
10:48
Tegnap itták meg az éves pezsgőmennyiség felét + videó (ATV)
Tavaly ilyenkor ötmilliárdot ölt virslibe a magyar.
jan. 1
10:50
A pápa a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére kérte a keresztényeket (Infostart)
A gazdasági világválság miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére szólította fel a keresztényeket a pápa csütörtökön, a szokásos óévbúcsúztató vecsernyéjén.
jan. 1
10:51
17 életet követelt az árokba borult busz (HírTV)
Legalább 17 ember meghalt, és 47-en megsérültek pénteken Bangladesben, amikor a sűrű ködben árokba borult egy zsúfolt busz az ország délnyugati részén - közölte a helyi rendőrség. Bangladesben évente nagyjából ötezren halnak meg közlekedési balesetekben az ország rossz állapotú útjain.
jan. 1
10:53
Csodával határos módon élte túl a vonatgázolást (HírTV)
A sínek között feküdt az a férfi, akit csütörtök este ütött el a vonat Egernél. A harmincéves hajléktalan a csodával határos módon túlélte a gázolást.
jan. 1
11:00
Az elmúlt 24 óra legfontosabb hírei (Infostart)
A személyi jövedelemadó csökkentését nevezte a legfontosabb jövő évi változásnak a kormányszóvivő. Szollár Domokos azt mondta: az alsó adókulcs 17, a felső pedig 32 százalékra csökken, míg az alsó sávhatár 5 millió forintra emelkedik.
jan. 1
11:00
Magyar rekordok: horkolás, csokifestmény, tojásfa (168 Óra Online)
Számtalan furcsa rekordot állítottak fel honfitársaink a tavalyi évben. Igaz, közülük nemigen akadt olyan, amelyik bekerülhetett volna a Guinness-rekordok könyvébe, de azért így is akad néhány, ami mellett nem lehet szótlanul elmenni.

Keresés