2010. január 7. csütörtök

jan. 7
0:09
Négy ipari park épül Szabolcsban (Üzlet és Utazás)
Négy ipari park épül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a befektetőket fogadó baktalórántházi, fényeslitkei, nagykállói és rakamazi gazdasági létesítmény kialakítására együttesen hétmilliárd forintot fordítanak a beruházók - tudta meg az MTI az érintett cégeknél, önkormányzatoknál.
jan. 7
0:09
Száz dél-afrikai gyerekkel focizott a német bajnokcsapat (Behaviour)
Több mint száz gyerekkel közösen tréningezett dél-afrikai edzőtáborozása során Port Elisabeth-ben a német bajnok VfL Wolfsburg labdarúgócsapata.
jan. 7
0:09
Nem bomba az, hanem méz - Pánik a reptéren (Adó1százalék)
Több mint három órán át zárva tartottak kedden egy kaliforniai repülőteret, mert a biztonsági berendezések robbanóanyagot észleltek egy poggyászban, holott méz volt benne.
jan. 7
0:12
Soha többé bőrrák - új eszköz segít a diagnózisban (HáziPatika)
Izraeli kutatók egy olyan eszköz kifejlesztésén dolgoznak, amelyekkel könnyedén diagnosztizálhatók a szabad szemmel nem látható bőrdaganatok, köztük a melanóma (festékes bőrrák) is.
jan. 7
0:13
Foci VB 3D-ben - Világsztárok köpködhetnek a nappalinkban! (Behaviour)
Forradalmi újításra készül az amerikai ESPN sportcsatorna, amelyen a jövőben háromdimenziós közvetítéseket is láthatnak majd a nézők. Első ízben a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinél vetik be majd a mozifilmekből már ismert technológiát.
jan. 7
0:16
Miért veszíthetjük el fogainkat? (HáziPatika)
Az ép fogsor nemcsak magabiztossá tesz, de az alapos rágáshoz elengedhetetlen. Érdemes hát fogainkat tisztán tartani, mert az elhanyagolt szájhigiéné súlyos következményekkel, a fogak elvesztésével járhat. Lássuk melyek ezek a...
jan. 7
0:17
Először indul a Giro d'Italián a háromszoros világbajnok (Behaviour)
Pályafutása során először áll rajthoz a Giro d'Italia országúti körversenyen Oscar Freire háromszoros világbajnok kerékpáros.
jan. 7
0:30
Megtalálták a karcsúság titkát - Legalábbis az egereknél (WebBeteg)
Amikor egerekben lezártak egy energiakontrolláló mechanizmust, azok karcsúbbak lettek a normál rágcsálóknál - közölték kedden amerikai kutatók.
jan. 7
2:06
Így kerülhetjük el a sokkoló mobilszámlát (Blikk)
jan. 7
2:24
A megszúrt kézilabdázó, Ivan Pesic drámája (Blikk)
Veszprém — A Marian Cozma (†26) halálát okozó tavaly februári veszprémi késeléssel, úgy tűnik, befejeződött Ivan Pesic (21) magyarországi pályafutása.
jan. 7
2:24
Eltemették Horváth Zoltánt (Blikk)
Sopron — Több százan kísérték utolsó útjára Sopronban a múlt hétfőn autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánt (†30), a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosárlabdázóját.
jan. 7
2:28
A sztárok is hibáznak (Blikk)
Antofagasta — A Dakar-rali szépsége éppen a kiszámíthatatlanságában rejlik.
jan. 7
2:42
Orvosnál kezdték a felkészülést a focisták (Blikk)
Budapest — Nemcsak az erőnlétet méri fel, életet is menthet az a terheléses vizsgálat, amit Dr. Petrekanits Máté (65) végez.
jan. 7
2:42
Dósa Matyi bíróságon (Blikk)
Budapest – Hosszú idő után először szembesült volna támadójával Dósa Matyi (22), akit 2007 áprilisában egy srác megvert a 7-es buszon.
jan. 7
2:46
Borzalom! Evőpálcika ment a kisfú agyába (Blikk)
Peking — Most derült ki, mennyire veszélyes üzem a kínai konyha.
jan. 7
2:46
Édesapját gyászolja Zoltán Erika (Blikk)
Budapest – Szinte alig hozta rendbe a kapcsolatát édesapjával Zoltán Erika (47), máris elveszítette.
jan. 7
2:50
Natascha teljesen megőrült? (Blikk)
Bécs — Három és fél évvel szabadulása után még mindig elrablója „fogságában él" Natascha Kampusch (21).
jan. 7
3:18
Láncfűrésszel támadt a drogfüggő kilencéves (BorsOnline)
Kilencéves kora óta rettegésben tartja családját egy tizenegy éves brit kisfiú. Nemsokára szabadul a javítóintézetből, de anyja szeretné örökre bezáratni.
jan. 7
3:18
Szabadság, szerelem: 534 ezer néző (Blikk)
Budapest — Magyarország éppenséggel nem nevezhető filmes nagyhatalomnak, de azért nekünk is megvannak a magunk kedvencei.
jan. 7
3:18
Börtönből is irányít az uzsorás? (Blikk)
Pécs — Tanúk, köztük Mali Zoltán polgármester meghallgatásával folytatódott tegnap a Pécsi Városi Bíróságon az ormánsági uzsorás, Gy. László tárgyalása.
jan. 7
3:21
Pata csata (Blikk)
Alag — Pár napig még biztos nem utazik Németországba Overdose (4), mert meglazult a patkója.
jan. 7
3:22
Kovács az új igazgató (Blikk)
Budapest — Új szakmai irányítója van az Újpest élvonalbeli focicsapatának: sportigazgatóként Kovács Zoltán (36) vette át a hatalmat.
jan. 7
3:26
Hóra ónos eső (Blikk)
Magyarország — Előbb a havazás, majd az ónos eső borzolta szerdán az idegeket.
jan. 7
3:36
Seffer az év dokija? (Blikk)
KAPOSVÁR — A házi őrizetben lévő Seffer István plasztikai sebészt is jelölték az Astellas-díjra „Az év orvosa" pályázaton.
jan. 7
3:57
Ahol a part szakad (Blikk)
Budapest — Újjáépíttetné a Margit híd alatti budai alsó rakpart támfalát a Budapest Világörökségéért Alapítvány, mert szerintük a a fővárosi szennytisztító projekt részeként rossz minőségben újjáépített fal miatt veszélybe került a beruházás európai uniós támogatása.
jan. 7
4:12
Netről rendelhető Bagi és Nacsa (Blikk)
BUDAPEST — Csaknem másfél évtized után a Bagi–Nacsa páros is felfedezte az internet nyújtotta lehetőségeket, így végre megszületett a baginacsa.hu, amely már most is kiváló látogatottságnak örvendhet.
jan. 7
4:12
Milliós jelzáloghitelt vett fel a kitartott magyar celeb (Pénzcentrum)
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem ajándékba kapta Hajdú Pétertől a gyönyörű törökbálinti luxusvillát Sarka Kata, hanem - hogy minden felesben menjen - jelzáloghitelt vett fel a korábbi modell....
jan. 7
4:15
Túl van a második műtéten Erőss Zsolt (Blikk)
Budapest — Hat órán át műtötték kedden Erőss Zsoltot (41), akinek mindkét lába eltört, amikor a hét végén a Magas-Tátrában két társával együtt elsodorta őket a lavina.
jan. 7
4:16
Rekorder lett Havasi és Endi (Blikk)
Budapest – Havasi Balázs (34) világrekorder lett.
jan. 7
4:19
Diákterror! Bunyó a kiscsillag sulijában - Videó (Blikk)
Szekszárd — A Csillag születik döntősének, Csikó Szabolcsnak az iskolájában nemrég történt diákverés. Mint azt a Blikk megtudta, Szabolcs ismeri a két lányt, akiket osztálytársaik mobilra vettek, miközben püfölik egymást.
jan. 7
4:30
Tömegesen törli az adószámokat az APEH (Napi)
jan. 7
4:30
Hajtóvadászat Budapest legkeresettebb szökevényei után (BorsOnline)
Tíz olyan bűnöző van szabadlábon, akiknek kézre kerítéséért mindent megtesz a Budapesti Rendőrfőkapitányság. Ők a legkeresettebb szökevények a fővárosban: többek között emberölés, csalás, önbíráskodás és garázdaság írható a számlájukra.
jan. 7
4:30
Rudolfra szavaz Köteles (Blikk)
Genk — Az exdiósgyőri Köteles László (25) gyűjtötte eddig a legtöbb trófeát a Blikk év legjobbja-szavazásán.
jan. 7
4:34
Férje helyett rabolt a nő - Videó! (Blikk)
Budapest—Üllő — Féltették rokonai a családfő szívét, ezért inkább úgy döntöttek, a feleség menjen be a csepeli bankba rabolni január 5-én.
jan. 7
4:38
Írják már magyarul a számlákat! (Blikk)
Magyarország — "Felhívjuk figyelmét, hogy a gázmérő állását kizárólag a számlán feltüntetett diktálási időintervallum dátumának megfelelően közölje!" – Pápai Zoltán (35) ötödször is elolvasta, de még mindig nehezen értette meg, mi is áll a gázszámláján. Ki érti ezt a nyelvezetet?
jan. 7
4:48
Fellélegezhetnek a devizahitelesek? - Szinten maradhat idén a forint (Portfolio)
A december eleji felméréshez képest emelkedett a forint árfolyamának rövid távú gyengülését váró alapkezelők aránya, azonban a Portfolio.hu által megkérdezettek legnagyobb arányban még így is az...
jan. 7
4:48
Horror árak a kutakon: itt az országos LISTA! (Pénzcentrum)
Az elmúlt tíz napban annyit játszottak az autósok idegeivel, hogy sokan egykedvűen már csak egy vállrándítással reagálnak az újabb emelések hírére. Egy liter benzin ára egy hét leforgása alatt 24 forinttal, a gázolajé 16 forinttal lett drágább, ezzel már a sokadik lélektani határt is átlépték az üzemanyagárak. Az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések…
jan. 7
4:57
Vényfelírás - épp csak a patikusoknak nem szóltak... (Alternatív Energia)
Sok patikus nem tud arról a tavaly október óta hatályos szabályváltozásról, amely a vényeken szereplő személyes adatok feltüntetéséről szól – legalábbis ez derült ki lapunk körkérdéséből. Az Alkotmánybíróság még tavaly márciusban megsemmisített két egészségügyi jogszabályt, és 2009 végéig adott haladékot a módosításra. A szaktárca azonban már októberben eleget tett a kötelezettségének. Azóta –…
jan. 7
4:57
Drogot adott nekik, majd közösült velük egy pedofil (Adó1százalék)
Tizenegy éves is van azok között a fiatalkorú lányok között, akikről pornográf felvételeket készített egy 43 éves budapesti férfi: néhányukkal rendszeresen közösült is.
jan. 7
5:06
Vallott a gyilkos rendőr bűntársa (Blikk)
Budapest — Élethalálharc! Ez jellemezte a gyilkossá vált rendőr és az egyiptomi pénzváltó tragikus küzdelmét még december elején, amikor E. Gábor nyomozó rablás közben fejbe lőtte Emír S.-t (†36).
jan. 7
5:08
Ő az a prosti, akivel David Cameron bulizott (Blikk)
LONDON — Eljárás indulhat David Ross angol milliárdos, a konzervatív párt egyik legfőbb támogatója ellen, mert egy prostituált azt állította: megverte őt.
jan. 7
5:10
Szlovák bomba Írországban (Blikk)
Pozsony—Dublin — Jól lebőgött a szlovák titkosszolgálat.
jan. 7
5:15
Mesterházy Attila utalt rá, a válság indokolja, hogy a rászorulók további segítséget kapjanak (Alternatív Energia)
Bár januárban véget ért volna, Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt kérésére változatlan feltételekkel folytatódik a kríziskezelő program. A támogatásra szükség van, a munkanélküliség ugyanis ebben az évben még emelkedik, javulás csak jövőre várható. A KSH jelentése szerint tavaly év végén 115 ezerrel több munkanélküli volt, mint egy évvel korábban.
jan. 7
5:15
Sarkvidéki hideg, megdermedt közlekedés, áradásveszély (hókörkép) (Adó1százalék)
Itthon kevésbé, Európában ismét jelentős fennakadásokat okozott a tegnap hajnalban lezúdult hó: Anglia három repülőterét lezárta, több budapesti járat nem indult el. Itthon a havazás enyhült, de az utak szinte mindenütt befagytak, csak nagyon lassan lehetett haladni. Egy ember meghalt, tizenöten megsérültek balesetekben. Az ország keleti részén már ónos eső is esett, és újabb árhullámtól kell…
jan. 7
5:15
"Európa szerte egyedülálló ez a jelenség" (Grill Receptek)
A Pénzügyminisztérium forgalmi gyorsjelentése szerint 0,2 százalékkal jobb lett a vártnál az államháztartás tavalyi pénzforgalmi egyenlege. Ez két forrásból fakad. Egyrészt a cégek most több különadót fizettek be, mint amire számítottak a szakértők, másrészt a minisztériumok - köszönhetően a kincstárnokok aktív munkájának - kevesebbet költöttek az év vége felé, mint szoktak. A végeredményt…
jan. 7
5:24
Németh Kristóf lerobbant (Blikk)
BUDAPEST — Új férjet kap Kinga a Barátok közt című sorozatban.
jan. 7
5:33
Gyorsan lett politikai tényező a Lehet Más a Politika - Áprilisban önállóan indulnak (Alternatív Energia)
Nagy meglepetést okozott a júniusi EP-választásokon a Lehet Más a Politika (LMP), amikor – néhány hónappal párttá alakulása után – 13 ezer szavazattal több voksot szerzett, mint a rendszerváltó SZDSZ. Kérdés, hogy idén tavasszal a parlamenti voksoláson újabb meglepetést okoznak-e azzal, hogy átlépik az ötszázalékos küszöböt. Schiffer András, a párt szóvivője korábban úgy nyilatkozott: 2014-re…
jan. 7
5:33
Több intézkedés nyomán idén már biztonságosabb lehet kölcsönt felvenni (Üzlet és Utazás)
A bankok késedelmes kintlévőségeivel kapcsolatos rendkívüli adatszolgáltatásra alapozva a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megállapította, hogy a tavalyi harmadik negyedév végén a lakossági hitellel rendelkező háztartások 27,2 százalékával kapcsolatban merült fel fizetési késedelem. Az óév utolsó három hónapjában azonban több olyan intézkedés is született, amelyek következtében 2010-re már…
jan. 7
5:33
Új vírus - Világbotrányt generált az Európa Tanács volt parlamenti tagja (Adó1százalék)
Hatalmas port vert fel a hír, hogy vizsgálat indul a gyógyszeripar és a tudósok esetleges szerepéről az új influenza okozta világjárvány ügyében. A sok helyen elferdítve megjelent információk alapja az, hogy az Európa Tanács valóban vizsgálatot indít a témában. Itthon enyhült az influenzajárvány, a szakemberek szerint levonult az első hullám. A Medián legújabb közvélemény-kutatása szerint ugyan…
jan. 7
5:42
Az évtized tíz legfontosabb felfedezése (Infostart)
2010 első napjai a visszatekintés jegyében telnek: a Discovery News, amely 2008 óta a tudományos világ vezető hírszolgáltatója, az elmúlt 10 év legjelentősebb tudományos híreit rangsorolja.

Keresés