2009. január 1. csütörtök

jan. 1
0:18
Olvasnivaló: Salátapraktikák és egy kiváló recept - Zsolttól (Mindmegette)
A végeláthatatlan karácsonyi és szilveszteri menüsorok után most jöjjön egy könnyed vacsora, hogy a gyomrunk is fellélegezhessen a halászlé, a töltött káposzta, a malacsült és társai után.
jan. 1
0:18
Embert szabadítanak egy roncsból Újpesten (Adó1százalék)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti úton, egy ember a kocsiba szorult - értesült róla az MTI.
jan. 1
0:22
Olvasnivaló: Kímélő konyha - ünnepek után (Mindmegette)
Mi, magyarok, arról vagyunk híresek, hogy ünnepek alatt, baráti-családi összejöveteleken szeretünk enni és etetni. Meg is sértődik az a háziasszony, akinek főztjét nem kóstolják meg a vendégei. Mivel a hagyományos magyaros ételek még energiában is igen bővelkednek, nem csoda, ha minden esztendő azzal a fogadalommal kezdődik, hogy most aztán tényleg lefogyunk.
jan. 1
2:42
Háztüzeket hozott az új év Fejérben (Adó1százalék)
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és ég egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron; a fehérvári helyszínre Veszprém megyéből is érkeznek tűzoltók – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t csütörtökön.
jan. 1
5:24
Nyert a Szerelmes asszony (Spa Trend Online)
Barbra Streisand világslágere, a Women in Love (Szerelmes asszony) lett az első, Polyák Lilla előadásában a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című könnyűzenei vetélkedőjének negyedik sorozatában szilveszter este.
jan. 1
6:00
Medveczky Ilona: "a demokrácia az emberekből a legrosszabbat hozta ki" (Adó1százalék)
Új év, új élet - vallják sokan. Ilyenkor nagy keletje van a szerencsehozó tárgyaknak, étkeknek, kabaláknak, s a fogadalmak és jókívánságok csak úgy röpködnek. Ez utóbbiakról faggatnak ismert embereket a Képes Újság ma utcára kerülő számában. Mi itt a csokorból Tóth Vera, Bach Szilvia és Medveczky Ilona egy-egy kívánságát idézzük meg.
jan. 1
6:18
Villanyoszlopnak rohant egy autó a Fóti úton (Adó1százalék)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti úton, egy ember a kocsiba szorult - értesült róla az MTI.
jan. 1
6:18
Még tavaly elkezdődött (hirado.hu)
A Grand Benelux nevű komp szerencsésen kikötött a Delta Dockban december 18-án délután 4 órakor
jan. 1
6:27
Ördög Nóra: már nem a férjem oldalán keresem a boldogságot (BorsOnline)
Ördög Nóra elismerte, hogy zátonyra futott a házassága. Az RTL csinos műsorvezetője a Fókusz című műsorban vallotta be, hogy nehéz szívvel, de ő intett búcsút férjének, Rubint Kristófnak. Nóra elmondta: mindketten más oldalán találják meg a boldogságot.
jan. 1
6:36
A szlovák koronát felváltotta az euró (Kripto Akadémia)
Szlovákia január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Az eddigi fizetőeszközzel, a koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek.
jan. 1
7:12
Csehország átvette az EU soros elnöki tisztét (Kripto Akadémia)
A francia elnök szerda késő este telefonon kívánt sok sikert a cseh kormányfőnek abból az alkalomból, hogy Prága éjféltől átvette Párizstól az Európai Unió soros elnöki tisztét.
jan. 1
7:12
Mester Tamás: "Még mindig egy operettország a miénk" (Spa Trend Online)
Mester Tamás a Megasztár zsűrijében hétről- hétre megosztotta a tévénézőket a nemzetközi mércére hivatkozó igényeivel. Az e héten utcára kerülő Képes Újságban e szerepét is igyekszik megmagyarázni. Alább Szentgyörgyi Rita interjújának ezt a részét idézzük.
jan. 1
7:12
Leszállt a gép, a csapat már Buenos Airesben van (hirado.hu)
Az idei honi tereprali-bajnokságot megnyerő, 2008-ban Magyarországon az Év autóversenyzőjének választott Palik László, Darázsi Gábor páros a 331-es rajtszámmal vág majd neki a dél-amerikai viadalnak
jan. 1
7:30
A vezetőt kiszabadították a roncsok közül (Adó1százalék)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti út és a Szántóföld utca kereszteződésében - értesült róla az MTI. A BRFK ügyeletese később arról számolt be, hogy a sérült vezetőt már kiszabadították a roncsok közül, és a mentők elszállították e helyszínről.
jan. 1
8:06
Berlusconi, a tréfás diplomáciai aknarakó (Kripto Akadémia)
Silvio Berlusconi humorával már az egész világot "elkápráztatta". A Képes Újság e héten utcára kerülő száma vaskosabb tréfái segítségével rajzolja meg az olasz miniszterelnök portréját. E helyen ebből csak néhány tollvonást idézünk fel.
jan. 1
8:06
Szalay is csatlakozott (hirado.hu)
"Örülök neki, hogy átköltöztették ide a Dakart, ennek köszönhetően egy kiegyensúlyozott versenyre számítunk"
jan. 1
8:15
Szubjektív: Elvonókúra szükséges (PCWorld)
10 éve, amikor még nem volt általános a mobiltelefon, a legtöbb ismerősöm vezetékes (!) telefonszámát tudtam fejből, és ha fontos volt, akkor a zsebemben lévő telefonkártyával hívtam őket. Ha nem voltak otthon, hát üzenetet hagytam.
jan. 1
8:24
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és egy társasház tetőszerkezete Fehérváron (Adó1százalék)
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és ég egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron; a fehérvári helyszínre Veszprém megyéből is érkeznek tűzoltók – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 1
8:33
Mi a sztrájk legjobb ellenszere? (Piac és Profit)
Sztrájkok és több éves, elhúzódó munkaügyi perek megelőzésére már kidolgoztak Nyugat- Európában és az Egyesült Államokban egy olyan technikát, amelyet Magyarországon azonban még alig használnak. A mediáció, a közvetítés olyan eszköz, amely nemcsak gyorsabb lefolyásúvá teheti a munkaügyi konfliktusokat, hanem olcsóbb a pernél és a munka beszüntetésénél sokkal hatékonyabb.
jan. 1
8:33
Amy Winehouse reggelije: koksz piritóssal (BorsOnline)
Amy Winehouse egykori asszisztense újabb szaftos sztorit tálalt egy brit újságnak, azt állítva, hogy a popsztár reggelire kokaint és piritóst fogyaszt, egyébként pedig szexfüggő.
jan. 1
8:42
Már takarítják a belvárost (Blikk)
Tíz kiemelt fővárosi helyszínen és az oda vezető útvonalakon reggel hat órakor kezdte meg a szilveszter utáni takarítást a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Újév napján, a szemétszállítás rendjében azonban nem lesz változás - közölte az FKF.
jan. 1
8:42
Sikerült világrekordot is dönteni! (Adó1százalék)
Az utóbbi harminc év leghidegebb nagy-britanniai telével dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban az újévet, amelyben az egybehangzó előrejelzések szerint a II. világháború óta nem látott recesszió fogja sújtani az országot.
jan. 1
8:44
Nő az igény az adatgyűjtő szoftverek iránt (Adó1százalék)
A magyar vállalatok és szervezetek is egyre jobban érdeklődnek az olyan informatikai adatgyűjtő és elemző szoftverek iránt, amelyek nyomon követnek minden informatikai rendszerben történő eseményt, például jelzik a szokatlan műveleteket, s ezzel megakadályozhatják az adatlopást.
jan. 1
8:46
Eloltották a lángokat Fejér megyében (Adó1százalék)
Pákozdon egy nádtetős lakóháznak, Székesfehérváron pedig egy társasháznak a tetőszerkezete égett az újév első napján; a tüzeket eloltották, az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 1
8:48
Szexparfüm a bagolypapagájoknak (Adó1százalék)
A röpképtelen kakapó, más nevén bagolypapagáj, a világ egyik legritkább állatfaja. A természetvédők a nyolcvanas évek óta próbálják egy átfogó program segítségével megóvni a kihalástól.
jan. 1
8:51
'Évet! (GameStar)
A GameStar összes munkatársa nevében ezzel a versikével kívánnék Nektek egy örömökben gazdag, a tavalyinál ezerszer jobb új esztendőt!
jan. 1
9:00
Szlovákia csatlakozott az euróövezethez (Blikk)
Szlovákia január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Az eddigi fizetőeszközzel, a koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek.
jan. 1
9:00
Milyen változásokat hozott 2009? (hirado.hu)
Nem változik a gáz ára, a lakossági áram havi 180 forinttal drágul, számos gyógyszer olcsóbb lesz. Jön a beóvodáztatási és a rendelkezésre állási támogatás, nem lesz plafon a béren kívüli juttatásoknál, 71 500 forint lesz a minimálbér és szigorúan büntetik majd az uzsorásokat
jan. 1
9:02
Villanyoszlopnak rohant egy autó a Fóti úton (Blikk)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti út és a Szántóföld utca kereszteződésében - értesült az MTI.
jan. 1
9:02
Szilveszteri pokol Bangkokban (hirado.hu)
Legalább 58 szilveszterező halt meg egy bangkoki luxusszórakozóhelyen kitört tűzben csütörtök hajnalban - közölték a mentésben részt vett thaiföldi hatóságok. A helyi idő szerint röviddel éjfél után keletkezett tűzben több mint kétszázan sérültek meg. A szerencsétlenséget feltehetően tűzijáték okozta.
jan. 1
9:04
Cserbenhagyásos gázolás Budapesten (Blikk)
Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A BRFK sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két sértett a kijelölt gyalogátkelőn haladt át, egyikük súlyosan, másikuk pedig könnyebben megsérült.
jan. 1
9:18
Az amerikai elnökválasztástól a pekingi olimpiáig - külpolitika 2008 (Infostart)
Az elmúlt év első felének nagy külpolitikai kérdése volt, hogy kik ismerik el a februárban függetlenné vált Koszovót, illetve az, hogy a kudarcos írországi népszavazás után merre megy tovább az Európai Unió. Közben az Egyesült Államokban befejeződött az elnökjelöltségért folytatott ádáz harc, az olimpiára készülődő Kínának pedig lázongó szerzetesekkel és egy pusztító földrengéssel is meg kellett…
jan. 1
9:18
Gregor Bernadett: "Most jött el az a pillanat, hogy végre békén hagyjanak a szennylapok" (Spa Trend Online)
Nem biztos, hogy túl nagy öröm rendszeresen a pletykalapok címoldalán szerepelni. Gregor Bernadettnek, az "öntörvényű vadmacskának" ez sokszorosan is megadatott. Többet írtak magánéleti botrányairól, mint művészi teljesítményéről. Nem is csoda, hogy elege lett ebből. A Képes Újság e héten utcára kerülő számában erről is beszél, Herrczeg Dóra interjújából alább csak egy rövid részletet idézünk.
jan. 1
9:18
Csehország átvette az EU soros elnöki tisztét (hirado.hu)
Prága éjféltől átvette Párizstól az Európai Unió soros elnöki tisztét. A franciák sok sikert kívántak
jan. 1
9:20
Idén kisebb szeméthegyet hagytunk magunk után (hirado.hu)
Jót tett a hideg a főváros tisztaságának: nem volt kedvünk annyira szemetelni a hidegben. 250 köbméternyi azonban így is keletkezett
jan. 1
9:22
Szlovákia: megmenekültek a lavina alá került hegymászók (hirado.hu)
Két hegymászó baleset is történt szilveszter napján Szlovákiában. Mindkét eset szerencésen végződött
jan. 1
9:36
Magánéleti botrányok és válság - 2008 Franciaországban (Infostart)
Franciaországban 2008 Nicolas Sarkozy-ről, az uniós soros elnökségről, XVI. Benedek pápa látogatásáról és természetesen a gazdasági világválságról szólt. Az év összefoglalója Franciaországból.
jan. 1
9:36
Alig ad gázt Ukrajnának a Gazprom! (hirado.hu)
Majdhogynem elárta a csapot az orosz gázóriás Ukrajna felé, ugyanis a szállításról mindeddig nem sikerült megállapodni
jan. 1
9:38
Fekete Róka (hirado.hu)
jan. 1
9:40
Nyughatatlan pár (hirado.hu)
jan. 1
9:42
Szexparfüm bagolypapagájoknak (hirado.hu)
Szexparfümmel segítenének kutatók a nem túl vonzó hímbagolypapagájoknak. Szerencsétlenek ugyanis csak akkor van esélyük a nászra, ha érik a rimu fa gyümölcse. Ez pedig csak 3-5 évente fordul elő
jan. 1
9:44
Maszájok - Az eső harcosai (hirado.hu)
jan. 1
9:45
Újévi sokk: Moszkvában mégis elzárták a gázcsapokat (Privátbankár)
Oroszország negyedére csökkentette csütörtökön reggel az Ukrajnának szállított gáz mennyiségét, mivel a 2008-ra szóló szerződés lejárt és nem sikerült megállapodni az új feltételekről. Mindezt Aleksz...
jan. 1
9:45
Féláron kap cipőt, aki eltalálja Bush-t (BorsOnline)
Rendkívüli árengedményt kap egy kínai cipőüzletben az a vevő, aki eltalálja cipővel a Bush-t ábrázoló képet. Aki fejen találja az exelnököt, fél áron juthat a kiválasztott lábbelihez.
jan. 1
9:45
Besztof zsarusztorik 2008 (Habostorta)
Traffipaxnak nézte a földmérőket egy autós
jan. 1
9:54
Ismét forr a szerelem DiCaprio és Kate Winslet között (hirado.hu)
A Titanic után ismét szerelmespárt alkot Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a mozivásznon
jan. 1
10:00
Tényleg olyan rémes körülmények között tengődnek a nyugdíjasok? (Portfolio)
A visegrádi országok között forintban számolva Magyarországon láthattuk a legalacsonyabb öregségi nyugdíjakat az elmúlt években, azonban relatív értelemben már a nyugdíjak megfelelnek a régiós...
jan. 1
10:03
Jót tett a hideg a főváros tisztaságának (Habostorta)
Idén kisebb szeméthegyet hagytunk magunk után
jan. 1
10:12
Átszakította a híd korlátját egy BKV-busz (Infostart)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
10:12
Vidám londoni történetek a jókedvű évkezdethez (Infostart)
Az angol lapokban mindennap akad néhány könnyű fajsúlyú jelentés, ami néhány percre jótékonyan elterelheti figyelmünket a világpolitika komor híreiről. Londoni tudósítónk két ilyen történetet olvasott, amit megtoldotta egy harmadikkal.

Keresés