2009. január 1. csütörtök

jan. 1
0:06
Januári horoszkóp (NLC)
jan. 1
0:18
Embert szabadítanak egy roncsból Újpesten (Adó1százalék)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti úton, egy ember a kocsiba szorult - értesült róla az MTI.
jan. 1
0:27
Boldog új évet kívánunk! (F1világ)
Az F1világ.hu szerkesztősége ezúton kíván mindenkinek eredményekben gazdag, boldog új évet!
jan. 1
0:30
Sajgó ízületek, isten véletek! (HáziPatika)
Az ízületi gyulladás okozta fájdalom kezelés nélkül akár egy életen át is elkísérhet bennünket. A hagyományos és természetes gyógymódok segítségével azonban ma már gyorsan és sikeresen válhatunk meg kellemetlen útitársunktól.
jan. 1
1:36
2008 legimpozánsabb laptopjai (Startlap)
A PC World állított össze egy listát 2008 legimpozánsabb laptopjairól. Én a listát egy pár hasznos infóval egészíteném ki.
jan. 1
2:42
Háztüzeket hozott az új év Fejérben (Adó1százalék)
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és ég egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron; a fehérvári helyszínre Veszprém megyéből is érkeznek tűzoltók – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t csütörtökön.
jan. 1
5:24
Nyert a Szerelmes asszony (Spa Trend Online)
Barbra Streisand világslágere, a Women in Love (Szerelmes asszony) lett az első, Polyák Lilla előadásában a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című könnyűzenei vetélkedőjének negyedik sorozatában szilveszter este.
jan. 1
6:00
Medveczky Ilona: "a demokrácia az emberekből a legrosszabbat hozta ki" (Adó1százalék)
Új év, új élet - vallják sokan. Ilyenkor nagy keletje van a szerencsehozó tárgyaknak, étkeknek, kabaláknak, s a fogadalmak és jókívánságok csak úgy röpködnek. Ez utóbbiakról faggatnak ismert embereket a Képes Újság ma utcára kerülő számában. Mi itt a csokorból Tóth Vera, Bach Szilvia és Medveczky Ilona egy-egy kívánságát idézzük meg.
jan. 1
6:18
Villanyoszlopnak rohant egy autó a Fóti úton (Adó1százalék)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti úton, egy ember a kocsiba szorult - értesült róla az MTI.
jan. 1
6:36
A szlovák koronát felváltotta az euró (Kripto Akadémia)
Szlovákia január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Az eddigi fizetőeszközzel, a koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek.
jan. 1
7:12
Csehország átvette az EU soros elnöki tisztét (Kripto Akadémia)
A francia elnök szerda késő este telefonon kívánt sok sikert a cseh kormányfőnek abból az alkalomból, hogy Prága éjféltől átvette Párizstól az Európai Unió soros elnöki tisztét.
jan. 1
7:12
Mester Tamás: "Még mindig egy operettország a miénk" (Spa Trend Online)
Mester Tamás a Megasztár zsűrijében hétről- hétre megosztotta a tévénézőket a nemzetközi mércére hivatkozó igényeivel. Az e héten utcára kerülő Képes Újságban e szerepét is igyekszik megmagyarázni. Alább Szentgyörgyi Rita interjújának ezt a részét idézzük.
jan. 1
7:30
A vezetőt kiszabadították a roncsok közül (Adó1százalék)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti út és a Szántóföld utca kereszteződésében - értesült róla az MTI. A BRFK ügyeletese később arról számolt be, hogy a sérült vezetőt már kiszabadították a roncsok közül, és a mentők elszállították e helyszínről.
jan. 1
8:06
Berlusconi, a tréfás diplomáciai aknarakó (Kripto Akadémia)
Silvio Berlusconi humorával már az egész világot "elkápráztatta". A Képes Újság e héten utcára kerülő száma vaskosabb tréfái segítségével rajzolja meg az olasz miniszterelnök portréját. E helyen ebből csak néhány tollvonást idézünk fel.
jan. 1
8:24
Mire jó a tavalyi telefonkönyv? (Életforma)
A környezettudatos gondolkodás a tárgytervezőket sem hagyja hidegen. Miért kéne például hulladéknak minősíteni a minden évben feleslegessé váló telefonkönyvet?
jan. 1
8:24
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és egy társasház tetőszerkezete Fehérváron (Adó1százalék)
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és ég egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron; a fehérvári helyszínre Veszprém megyéből is érkeznek tűzoltók – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 1
8:33
Mi a sztrájk legjobb ellenszere? (Piac és Profit)
Sztrájkok és több éves, elhúzódó munkaügyi perek megelőzésére már kidolgoztak Nyugat- Európában és az Egyesült Államokban egy olyan technikát, amelyet Magyarországon azonban még alig használnak. A mediáció, a közvetítés olyan eszköz, amely nemcsak gyorsabb lefolyásúvá teheti a munkaügyi konfliktusokat, hanem olcsóbb a pernél és a munka beszüntetésénél sokkal hatékonyabb.
jan. 1
8:42
Már takarítják a belvárost (Blikk)
Tíz kiemelt fővárosi helyszínen és az oda vezető útvonalakon reggel hat órakor kezdte meg a szilveszter utáni takarítást a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Újév napján, a szemétszállítás rendjében azonban nem lesz változás - közölte az FKF.
jan. 1
8:42
A MÁV 2008-at is pozitív eredménnyel zárja (Üzlet és Utazás)
A MÁV Zrt. 2007 után 2008-at is pozitív eredménnyel zárja, ez azt jelenti, hogy a 2006-ban kitűzött a takarékossági és szervezési intézkedések, valamint az állami költségvetési támogatás, amelynek nagysága megegyezett a 2007. évivel, meghozták az eredményüket - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.
jan. 1
8:42
Sikerült világrekordot is dönteni! (Adó1százalék)
Az utóbbi harminc év leghidegebb nagy-britanniai telével dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban az újévet, amelyben az egybehangzó előrejelzések szerint a II. világháború óta nem látott recesszió fogja sújtani az országot.
jan. 1
8:44
Nő az igény az adatgyűjtő szoftverek iránt (Adó1százalék)
A magyar vállalatok és szervezetek is egyre jobban érdeklődnek az olyan informatikai adatgyűjtő és elemző szoftverek iránt, amelyek nyomon követnek minden informatikai rendszerben történő eseményt, például jelzik a szokatlan műveleteket, s ezzel megakadályozhatják az adatlopást.
jan. 1
8:46
Eloltották a lángokat Fejér megyében (Adó1százalék)
Pákozdon egy nádtetős lakóháznak, Székesfehérváron pedig egy társasháznak a tetőszerkezete égett az újév első napján; a tüzeket eloltották, az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 1
8:48
Szexparfüm a bagolypapagájoknak (Adó1százalék)
A röpképtelen kakapó, más nevén bagolypapagáj, a világ egyik legritkább állatfaja. A természetvédők a nyolcvanas évek óta próbálják egy átfogó program segítségével megóvni a kihalástól.
jan. 1
9:00
Szlovákia csatlakozott az euróövezethez (Blikk)
Szlovákia január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Az eddigi fizetőeszközzel, a koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek.
jan. 1
9:00
Elzárták a gázt az oroszok (Üzlet és Utazás)
A Gazprom orosz cég szóvivője bejelentette csütörtökön, hogy moszkvai idő szerint 10 órakor, ami közép-európai idő szerint nyolc óra, lejárt az orosz-ukrán gázszállítási szerződés, amelynek keretében a Gazprom az ukrán Naftohaz cégnek szállít.
jan. 1
9:02
Villanyoszlopnak rohant egy autó a Fóti úton (Blikk)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti út és a Szántóföld utca kereszteződésében - értesült az MTI.
jan. 1
9:04
Cserbenhagyásos gázolás Budapesten (Blikk)
Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A BRFK sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két sértett a kijelölt gyalogátkelőn haladt át, egyikük súlyosan, másikuk pedig könnyebben megsérült.
jan. 1
9:18
Az amerikai elnökválasztástól a pekingi olimpiáig - külpolitika 2008 (Infostart)
Az elmúlt év első felének nagy külpolitikai kérdése volt, hogy kik ismerik el a februárban függetlenné vált Koszovót, illetve az, hogy a kudarcos írországi népszavazás után merre megy tovább az Európai Unió. Közben az Egyesült Államokban befejeződött az elnökjelöltségért folytatott ádáz harc, az olimpiára készülődő Kínának pedig lázongó szerzetesekkel és egy pusztító földrengéssel is meg kellett…
jan. 1
9:18
Benzin helyett alkoholgőz (Vezess)
Egyetlen biztos tipp van a másnap átvészelésére. Kapcsoljuk ki a telefonunk, sötétítsük be a szobát és begubózva, sorsunkba beletörődve várjuk a megváltó halált. Jó eséllyel nem döglünk bele a piálásba, de sokára akarunk majd ismét emberek közé menni.
jan. 1
9:18
Gregor Bernadett: "Most jött el az a pillanat, hogy végre békén hagyjanak a szennylapok" (Spa Trend Online)
Nem biztos, hogy túl nagy öröm rendszeresen a pletykalapok címoldalán szerepelni. Gregor Bernadettnek, az "öntörvényű vadmacskának" ez sokszorosan is megadatott. Többet írtak magánéleti botrányairól, mint művészi teljesítményéről. Nem is csoda, hogy elege lett ebből. A Képes Újság e héten utcára kerülő számában erről is beszél, Herrczeg Dóra interjújából alább csak egy rövid részletet idézünk.
jan. 1
9:24
Ukrajna gáz nélkül köszönti az újévet (Startlap)
Gáz nélkül maradhat Ukrajna, miután a Gazprom teljesen elzárta a gázcsapot Ukrajnának. Oroszország ugyanakkor megnövelte az Európába szállított gáz mennyiségét.
jan. 1
9:36
Magánéleti botrányok és válság - 2008 Franciaországban (Infostart)
Franciaországban 2008 Nicolas Sarkozy-ről, az uniós soros elnökségről, XVI. Benedek pápa látogatásáról és természetesen a gazdasági világválságról szólt. Az év összefoglalója Franciaországból.
jan. 1
9:45
Újévi sokk: Moszkvában mégis elzárták a gázcsapokat (Privátbankár)
Oroszország negyedére csökkentette csütörtökön reggel az Ukrajnának szállított gáz mennyiségét, mivel a 2008-ra szóló szerződés lejárt és nem sikerült megállapodni az új feltételekről. Mindezt Aleksz...
jan. 1
9:45
Besztof zsarusztorik 2008 (Habostorta)
Traffipaxnak nézte a földmérőket egy autós
jan. 1
10:00
Tényleg olyan rémes körülmények között tengődnek a nyugdíjasok? (Portfolio)
A visegrádi országok között forintban számolva Magyarországon láthattuk a legalacsonyabb öregségi nyugdíjakat az elmúlt években, azonban relatív értelemben már a nyugdíjak megfelelnek a régiós...
jan. 1
10:03
Jót tett a hideg a főváros tisztaságának (Habostorta)
Idén kisebb szeméthegyet hagytunk magunk után
jan. 1
10:12
Átszakította a híd korlátját egy BKV-busz (Infostart)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
10:12
Vidám londoni történetek a jókedvű évkezdethez (Infostart)
Az angol lapokban mindennap akad néhány könnyű fajsúlyú jelentés, ami néhány percre jótékonyan elterelheti figyelmünket a világpolitika komor híreiről. Londoni tudósítónk két ilyen történetet olvasott, amit megtoldotta egy harmadikkal.
jan. 1
10:12
Sportkocsi helyett miniautó a Hondától (Vezess)
A gazdasági válság hatására a Honda egyelőre nem készíti el az NSX sportkocsi utódját, helyette környezetkímélőbb kisautókkal bővíti a kínálatát.
jan. 1
10:12
Diákok csaptak össze rendőrökkel Görögországban (Blikk)
Diákok csaptak össze rendőrökkel újév hajnalán Szalonikiben és Athénban is. Mindkét városban házilag készített gyújtószerkezeteket helyeztek el el bankfiókoknál és nagyáruházak kirakatainál.
jan. 1
10:12
Ismert emberek az alkohol rabságában (Adó1százalék)
Nincs olyan ember, akinek ne lenne a családjában, a környezetében a kívánatosnál gyakrabban a pohár fenekére néző rokon, barát, ismerős. Az alkoholizmus felé vezető lejtőről nem könnyű visszafordulni . Ismert emberek tragédiái kapcsán ír erről a Képes Újság e héten utcára kerülő száma. Összeállításukból alább az alkoholba frissen belehalt Flipper Öcsi barátja és ivótársa sorsát és szavait idézzük…
jan. 1
10:14
Fejbe találta a tűzijáték, meghalt (Blikk)
jan. 1
10:18
Így szilveszterezett a világ (Startlap)
Az idei óévbúcsúztató ünnepségek között a legőrültebb parádétól a legkomorabb gyászig mindent megtalálunk.
jan. 1
10:18
Kettős hiba: a luxusfészek sem menti meg a megfáradt csillagok magánéletét! (Pénzcentrum)
Egy igazán exkluzív képriport a sporttörténelem két világhírű teniszezőjének otthonáról. Az álompár családi fészkéről készített képekkel lepjük meg olvasóinkat!...
jan. 1
10:30
Szilveszter a nagyvilágban (Életforma)
Virsli, pezsgő, tűzijáték a Duna felett, házibulik, exkluzív partik - így telik nálunk a szilveszter. De vajon mi a helyzet a világ más országaiban? Utánajártunk.
jan. 1
10:30
Meghalt a férfi, akit fejen talált egy petárda (Infostart)
Az átlagosnál négyszer több riasztást kaptak a mentők szilveszter éjjelén. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban azt mondta: főként a nagyvárosokban volt jellemző a sok hívás, és a hideg miatt különösen nagy volt a kihűlés veszélye.
jan. 1
10:30
A Gazprom elzárta az ukrán csapot (HírTV)
Leállította a gázszállítást Ukrajnába a Gazprom - jelentette be az orosz televízió. Más hírforrások szerint a korábbi mennyiségnek csak a negyedét kapja Ukrajna. A hírTV információi szerint a Magyarországnak szánt gáz mennyisége egyelőre nem csökken.
jan. 1
10:31
Nem volt több munkájuk a mentőknek szilveszterkor (WebBeteg)
Szilveszterhez képest átlagos éjszakájuk volt a mentőknek országszerte. Több kisebb közúti balesethez is vonulniuk kellett, de voltak súlyosabb petárdabalesetek, és szénmonoxid mérgezéssel is többeket vittek kórházba.
jan. 1
10:36
Hogyan éljük túl a másnaposságot (Startlap)
Nyugodtan engedje el magát az óévbúcsúztató bulin, mert nem kell többé tartani a következményektől.
jan. 1
10:36
Nincs gáz, jön a gáz (Portfolio)
Egyelőre nincs fennakadás a magyarországi gázszállításban - tette közzé az FGSZ Zrt., a hazai nagynyomású földgázszállító távvezetékrendszer tulajdonosa és üzemeltetője. Az FGSZ állandó...

Keresés