2009. szeptember 1. kedd

szept. 1
0:12
Programajánló a hét végére (Metropol)
Szüreti fesztiválok, kulturális rendezvények, bányásznap, dödölle- és lecsófőzés, mézfesztivál, birka- és slambucfőzés. Válasszon programot!
szept. 1
0:18
Badoer: Ha Monzában sem leszek jó, félreállok (Formula)
Az olasz pilóta maradni akar a versenyzői ülésben
szept. 1
0:21
"A név fiatalon tart minket" (Metropol)
Brian Littrell, a Backstreet Boys tagja október 5-én megjelenő új albumuk kapcsán nyilatkozott a Metropolnak.
szept. 1
0:45
Hajsza a föld alatt - Taking of Pelham 123 filmkritika (GameStar)
A különböző tömegközlekedési eszközök elrablása, az utasok életéért cserébe való váltságdíj követelése mind-mind az ősklisék közé sorolhatóak, amelyekkel a B-kategóriás katasztrófafilmek gyakran élnek. A Hajsza a föld alatt alaptörténete is hasonló klisékre épül, de sem katasztrófafilm, sem katasztrófa nem lesz belőle.
szept. 1
1:03
Megdöbbentő vallomást tett a sztárcsemete! (Habostorta)
Napi 50 tablettán élt az apja nyomán világhírűvé vált énekesnő
szept. 1
3:12
Győztek a Loki riválisai (Blikk)
LIVERPOOL – Remekül zárták a hét végi bajnoki fordulót a DVSC Bajnokok Ligája ellenfelei. Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Liverpool 3-2-re legyőzte a Boltont, a francia Lyon 3-1-re verte a Nancyt, az olasz Fiorentina a Palermót múlta felül 1-0-ra. A BL-csoportkör első fordulójáig még két hét van, de látszik, a Loki riválisai egyre jobb formába lendülnek.
szept. 1
3:16
Oross életveszélyben volt (Blikk)
BUDAPEST – A pályáról a kórházba került Oross Márton (28). A Haladás focistája együttesével vasárnap Újpesten szenvedett 3-1-es vereséget, a támadót a 60. percben mentő vitte el a pályáról.
szept. 1
3:18
A BPH enyhébb formáinak kezelése (WebBeteg)
A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás sok esetben egyáltalán nem igényel kezelést, enyhe formáiban pedig gyógyszeres úton is megszüntethetőek a panaszok.
szept. 1
3:20
Ezzel nyert Kimi (Blikk)
SPA-FRANCORCHAMPS – A Forma–1 legújabb vívmányának, a mozgási energiát átalakító rendszernek (KERS) köszönheti idei első sikerét Kimi Räikkönen (29).
szept. 1
3:24
Életük lehetősége előtt a válogatott tagjai (Blikk)
TELKI – Életük lehetősége előtt állnak a magyar labdarúgó-válogatott tagjai. Erwin Koeman (47) szövetségi kapitány játékosai tegnap kezdték meg a felkészülést a szombati, svédek, illetve a szerdai, portugálok elleni vb-selejtezőre.
szept. 1
3:28
Kedvező sorsolás a bokszvébén (Blikk)
Káté Gyula a legjobb 32 közé jutásért a thaiföldi Apichet Seansit ellen kezd
szept. 1
4:21
Így védekezz a frontok ellen! (Blikk)
Sokunkat megvisel a változó időjárás, amely ellen bizony nem sokat tehetünk. Ám a hőmérséklet-ingadozással járó kellemetlen tüneteket – dr. Chen Zhen, a kínai hagyományos orvoslás professzora szerint – igenis tudjuk enyhíteni, méghozzá természetes módon, gyógyszerek nélkül. Mégis, hogyan? A professzor hasznos tanácsaival most ebben segít.
szept. 1
4:25
Káoszt okozott a siratófalnál Madonna (Blikk)
JERUZSÁLEM – Kisebb káoszt okozott Madonna (51) Jeruzsálemben. Az énekesnő ugyanis két tel-avivi koncertje előtt az izraeli Jeruzsálemben járt, mégpedig azért, hogy elzarándokoljon a siratófalhoz.
szept. 1
4:39
Öntik a MOL-t a bennfentesek - itt a lista (Portfolio)
Érezhetően felerősödtek a bennfentes eladások a MOL piacán az elmúlt hónapok során, amire az árfolyam meredek emelkedését követően került sor. Az alábbiakban az idei évben eszközölt bennfentes...
szept. 1
5:06
Összeomlás: Bodnár nem lép pályára! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Totális összeomlás! Elhagyta az ereje Bodnár Lászlót: a péntek este halálos kimenetelű balesetet okozó debreceni futballista kénytelen volt lemondani a sorsdöntő világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatottban való szereplést.
szept. 1
5:06
Szex, hatalom: a miniszterelnök végzetesen vonzódik a fiatal lányokhoz (168 Óra Online)
Száztizenötezer ember, köztük számos politikus, értelmiségi és művész írta alá eddig azt a felhívást Olaszországban, amely szolidaritást vállal a Silvio Berlusconi miniszterelnök által becsületsértésért beperelt La Repubblica című római lappal.
szept. 1
5:06
Retteghetnek az autósok az iskolakezdéstől, akár egy órával is hamarabb kell elindulni (Adó1százalék)
Több útlezárás már volt egyszerre, de úgy még nem indult a tanítás, hogy nem lehetett egy nagy forgalmú hidat használni. A közlekedési szakemberek szerint legalább egy hét kell ahhoz, hogy az autósok megtalálják a megfelelő útvonalat, belőjék a menetidőt, vagy úgy döntsenek, hogy inkább a tömegközlekedést választják.
szept. 1
5:08
Ad és elvesz Bajnai (Blikk)
Jöhet az elvonás! Az MSZP igent mondott Bajnai Gordon költségvetési terveire. Közel 350 milliárd lesz a megszorítás.
szept. 1
5:10
Ezzel a pajszerrel ölték meg Balla Irmát? (Blikk)
DEBRECEN – Lefoglalta tegnap a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság azt a feszítővasat, amely döntő bizonyíték lehet a Balla-gyilkosság ügyében. Megírtuk, 2007 húsvétján agyonverték a fideszes önkormányzati képviselőt, Balla Irmát (†58).
szept. 1
5:12
Igazságot! Ki felel Balázs haláláért? (Blikk)
ESZTERGOM–TÁT – Miközben osztálytársai már a becsengetésre készülnek, Vecsernyés Balázs (†16) családja szerint még mindig nem derült ki, hogy a tanév végén miért menekült fiuk a halálba.
szept. 1
5:14
Megfigyelték a halálbrigádot (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Megfigyelték és lehallgatták a halálbrigádot a romagyilkosságok előtt a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai – tette közzé több internetes portál is. Egy a világhálóra felkerült, bennfentes információkat tartalmazó „dokumentum” szerint a megfigyelést a sorozatgyilkosságok előtti hetekben hagyták abba. Az NBH-nál belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben.
szept. 1
5:16
Újra irány az iskola! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Újra iskolatáskával a hátukon siető gyerekek lepik el a reggeli utcákat, szeptember 1-jével ugyanis véget ért a nyári vakáció.
szept. 1
5:18
Kislány a tűz csapdájában (Blikk)
BUDAPEST – Csak idő kérdése volt, hogy tragédia legyen G. Gyöngyi (†28) és P. Attila (35) örökös viszályából. A III. kerületi Tímár utca bérlakásában állandóak voltak a viták, a négy gyermeket nevelő pár nemritkán össze is verekedett.
szept. 1
5:24
"Egyszerre volt szocialista, liberális és konzervatív" (Adó1százalék)
„A legnagyobb szerencsém kétségkívül az volt, hogy tudtam szeretni és hogy szerettek” – ez a Fejtő Ferenctől való idézet díszíti a tavaly elhunyt író síremlékét, melyet születésének századik évfordulója alkalmából lepleztek le tegnap a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Fejtő irodalmi hagyatékának üzenetére nagy szükség van az egyre inkább teret nyerő szélsőséges eszmék ellen – mondta a sírnál Molnár…
szept. 1
5:24
Diasztolés és szisztolés vérnyomás különbsége - Mennyi a normális érték? (WebBeteg)
"Annak idején, 40-50 éve azt tanultam, hogy a szisztolé és a diasztolé normális különbsége 60. Eddig nyugodtan éltem ebben a hitben, mert 50-nél nagyon ritkán volt kisebb, de már 60-nál is volt nagyobb a különbség. Mi lesz velem? Komolyan aggaszt a dolog." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
szept. 1
5:42
A magyarok menekülnek, bujkálnak az állam elől (168 Óra Online)
„A kormány szakmai, és ne politikai alapon hozzon döntést!” Paradox módon éppen a kormányzás politikamentességét tette elvárássá a rendszerváltást követő időszakra is az, hogy az MSZMP széthullása közepette az átmenet kormánya került a centrumba. A kormányzás megítélésének változását GYULAI ATTILA, a Political Capital Institute igazgatója elemzi.
szept. 1
5:42
Ma tartják a szlovák nyelvtörvény elleni tiltakozó megmozdulást Dunaszerdahelyen (Kripto Akadémia)
A politikai szándék megvan a magyar és a szlovák kormányfő közötti találkozóra, zajlik az előkészítés, és az eseményre Budapesten fog sor kerülni – mondta a külügyi és határon túli magyarok bizottságának rendkívüli, zárt ülése után hétfőn Balázs Péter. Mintegy nyolcezer embert várnak ma a Magyar Koalíció Pártja által szervezett dunaszerdahelyi tiltakozó megmozdulásra.
szept. 1
5:42
A romaügy gyanúsítottjait korábban már figyelték a titkosszolgálatok? (Alternatív Energia)
Nem felel meg egy nemzetbiztonsági dokumentum előírásainak az az irat, amely a romagyilkosság gyanúsítottjairól készült. Az interneten is terjedő írás azonban tartalmaz a Nemzetbiztonsági Hivataltól származó információikat, így a „kompiláció” (többféle anyagból készült mű) megjelenésének jogkövetkezményei lehetnek. Az irat ugyanakkor nagyon sok részletet közöl a gyanúsítottak előéletéről, és…
szept. 1
5:44
Idén az Új Tudás programjának költségvetése, forrásai szűkösebbek lesznek a tervezettnél (Alternatív Energia)
Tegnap két központi megnyitóval kezdődött el az új tanév; idén mintegy egymillió-négyszázezer diák ül a padokban az általános és a középiskolákban. Ezt a gyereklétszámot 133 ezer pedagógus tanítja. Az óvodákban mintegy 329 ezer kicsi jár, akikre 30 ezer óvó néni vigyáz majd. Eddig 58 iskola szűnt meg, ezek közül jogutód nélkül csak egy, de 38 új intézmény jött létre. A regionális fejlesztési…
szept. 1
5:51
Pokolba kívánja szerencséjét a lottónyertes (Infostart)
Bárcsak sose lett volna az övé a lottófőnyeremény - ezt kívánja egy brit lány, akinek tönkretette az életét a hat évvel ezelőtt kapott hatalmas összeg, amit főleg drogokra és bulizásra vert el.
szept. 1
6:00
A Toro Rossónak nincs szüksége irányító versenyzőre (Formula)
Buemi nem irányítja a munkatársakat
szept. 1
6:00
Alkotmánybíróságon támadják a monoki segélyezési rendszert (Alternatív Energia)
Az önkormányzat számlára utalja a támogatást, kijelölt üzletekben és csak szociális kártyával fizethetnek a segélyezettek – ezek a legfontosabb változások, melyek mától lépnek életbe Monokon. A szociális törvénnyel szembemenő helyi rendelkezés sokak szerint ellentétes az alkotmánnyal.
szept. 1
6:02
A szocialisták csak második körben módosítják a 2010-es költségvetési tervet (Alternatív Energia)
Ma kerül első olvasatban a kormány elé a jövő évi költségvetés tervezete, miután a miniszterelnök és a pénzügyi tárca vezetője tegnap megvitatta az MSZP-frakcióval. A szocialisták támogatták a tervezetet, s úgy tudjuk, csak az egyes fejezetek részletes parlamenti vitájában kívánnak majd módosító indítványokat beadni.
szept. 1
6:09
Búcsút inthetünk a magas kamatoknak (Pénzcentrum)
Múlt héten a jegybanki tanács ismét csökkentett az alapkamaton, méghozzá fél százalékponttal, a legutóbbi 100 bázispontos vágás után. Akkor néhány bank már neki is látott a megelőző hónapokat jellemző igen magas betéti kamatainak megnyirbálásához, de mostanra már szinte egy olyan pénzintézet sincs, amelyik kiugróan magas hozamokkal csalogatná be ügyfeleit....
szept. 1
6:12
Sió László: Az iskolai napközi megszüntetésére készül a kormány (Infostart)
Az önkormányzatoktól tervezett 120 milliárd forintos költségvetési elvonás leginkább az oktatási intézményeket sújtja majd, hiszen ezek jelentenek a legnagyobb kiadást a helyhatóságok számára - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Sió László, a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője. Hozzátette: az oktatási törvény módosításával mintegy 40 milliárdot takarítana meg a kormány.
szept. 1
6:15
Megasztárosok költöztettek egy megasztárost (Blikk)
BUDAPEST – Új lakásba költözött Bella Levente (33). Az énekes júniusban nősült, és miután ő és felesége, Timi is vidéki, egyetértettek abban, hogy kiköltöznek a főváros zajos XIII. kerületéből a zöldövezetbe.
szept. 1
6:17
Végre! Levetkőzött a fitneszmodell (Blikk)
BUDAPEST – Oláh Noémi (23) azt állítja, a provokatív külseje egy nagyon visszafogott lelket takar.
szept. 1
6:19
Dukai Reginának nem elég a kockahas (Blikk)
BUDAPEST – Nem elég a kockás has, izmos lábak, szimpátia is kell – vallja Dukai Regina (26), aki zsűritag lett a VIVA Televízió Szexi vagy nem című műsorában. A bombázó modell feladata az, hogy egytől tízig osztályozza a férfiakat.
szept. 1
6:21
Talicskán tolták Serdült Orsit (Blikk)
BUDAPEST – Bár csak a 71. helyen sikerült végeznie a XIV. Magyar Borok Útja Rallye-n Orosz Barbarának (29), de sincs elkeseredve. A Cool Tv műsorvezetője – aki először indult a megmérettetésen – kifejezetten örül, hogy nem zárták ki a versenyből. Elfoglaltságai miatt ugyanis késéssel tudtak elindulni.
szept. 1
6:23
Malaccal reklámozza Fábry a vetélkedőt! (Blikk)
BUDAPEST – Állati jó leszek! – akár ezt is mondhatná Fábry Sándor (54), aki „ellenfele”, Vágó István utódjaként ül a Legyen ön is milliomos! székébe, abba, amelyet a kvízmester hosszú éveken keresztül melegített elő neki.
szept. 1
6:25
Az Adrián pihentek Rékasiék és Majkáék (Blikk)
POREC – Igazi álomnyaralást szervezett családjának Rékasi Károly (46). Nemcsak felesége, Détár Enikő (45), hanem kisebbik gyermeke, a kilencéves Zsebi is felejthetetlen napokat töltött a Porechez tartozó icipici szigeten, ahová csak kocsi nélkül, hajóval tudtak átmenni, és ahol a szállodán kívül semmi sem volt. Ez persze nem zavarta a magyar sztárcsaládot, sőt még örültek is neki, hiszen…
szept. 1
6:27
Hiperár-ostrommal foszlatnák a Tesco-kosarat! Maguk alatt vágják a fát? (Pénzcentrum)
Az elmúlt években fokozatosan bővült a Tesco saját márkás termékeinek a száma, az áruház további termékek bevezetését ígéri. Ezek az árucikkek a hagyományos termékek vételárának 70-80 %-áért megvásárolhatóak, ami rendkívül vonzó a vásárlók számára. A hálózatbővítési tervek keretében sorra nyílnak az Express üzletek, ugyanakkor a Tesco nem ijedt meg az Auchan által a napokban ismertetett új…
szept. 1
6:30
Izraeli-palesztin csúcstalálkozó az ENSZ közgyűlés idején (Infostart)
Az izraeli kormányfő és a palesztin elnök az ENSZ közgyűlésének ősszel kezdődő ülésszaka alkalmából, Barack Obama közvetítésével folytathatna megbeszélést a békefolyamat újraindításáról - mondta Simon Peresz az amerikai Fox News hírtelevíziónak.
szept. 1
6:45
Kórházba került Líbiában a lockerbie-i merénylő (Infostart)
Egy líbiai tisztségviselő arról számolt be hétfőn, hogy kórházba került a lockerbie-i merényletért elítélt egykori líbiai titkos ügynök.
szept. 1
6:48
Svédország kész közvetíteni Budapest és Pozsony között (Infostart)
Az Európai Uniótól is segítséget vár a kormány a szlovák államnyelvtörvény ügyében, holott az Európai Bizottság és több szakértő is felhívta a figyelmet, hogy a közösség általában nem szól bele két tagállama konfliktusába. Az uniót ebben a félévben felügyelő svéd elnökség hajlandó lenne közvetíteni a két fél között, az Európai Parlamentben pedig csak napirenden lehet tartani az ügyet.
szept. 1
6:54
Mi lesz veled, Közel-Kelet? (Kitekintő)
Sok minden történt az elmúlt nyolc hónapban a tágabb értelemben vett Közel-Keleten, amelyek - egyes vélemények szerint - mélyreható változásokat indíthatnak el a térségben.
szept. 1
6:54
Az új influenza miatt elmarad a tanévkezdés? (168 Óra Online)
Magyarországon egyelőre nem tervezik az iskolakezdés elhalasztását az új típusú influenza miatt. Több országban viszont, így pl. Angliában is, ahol gyorsan terjed a betegség, komolyan fontolgatták, hogy későbbre tolják a tanévkezdést. A franciák pedig már a távoktatásra is terveket készítenek. Itthon az Oktatási Minisztérium egyelőre nem változtatott az évkezdés időpontján. Ma indul a suli.
szept. 1
6:57
Cozma-ügy: a rendőrök ismerik a gyilkost (hirado.hu)
A rendőrség tudja, ki Marian Cozma gyilkosa, egyelőre azonban nem hozza nyilvánosságra. Az ominózus éjszakában a veszprémi Patrióta lokálban megjelent társaság tagjai állítólag azoknak az alvilági alakoknak voltak a zsoldosai, akik át akarták venni a hatalmat a veszprémi éjszakában. Két veszprémi vállalkozó invitálta őket a városba, és a csapat a gyilkosság előtt már két órával erődemonstrációt…
szept. 1
6:59
Kormánybiztost akar az SZDSZ a BKV-hoz (hirado.hu)
A liberálisok a BKV-hoz nem önkormányzati, hanem kormánybiztost ültetnének, aki ellenőrzi a kifizetéseket. Javasolják továbbá, hogy a közlekedési vállalat igazgatóságába ellenzéki delegáltakat is ültessenek
szept. 1
7:01
Börtönöket zárna be Draskovics (hirado.hu)
Takarékoskodásra hivatkozva bezárhatják a nyíregyházi és a székesfehérvári börtönt - írja a Magyar nemzet egy, a birtokába került minisztériumi levél alapján. A döntéssel a hazai büntetés-végrehajtási intézetek telítettsége 122-ről 140 százalékra nő, de a miniszter szerint ez még kezelhető

Keresés