2009. december 1. kedd

dec. 1
0:06
Kalciumpótlás a gyakorlatban - tippek, tanácsok (HáziPatika)
Tudta, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége a szükségesnél kevesebb kalciumot fogyaszt? A kalciumhiány minden életkorban negatív hatással van a szervezetre. Adunk néhány tanácsot, hogy miként emelje a kalciumfogyasztását!
dec. 1
0:10
A szegény embert még a hideg is sújtja (HáziPatika)
Az American Journal of Public Health legfrissebb száma szerint a melegebb otthonokban élőknek jobb az egészségi állapota, mint hidegben tengődő társaiknak.
dec. 1
1:03
Megduplázódik a cukorbetegek száma az Egyesült Államokban (WebBeteg)
Megduplázódik a cukorbetegek száma a következő 25 évben az Egyesült Államokban. A Chicagói Egyetem tanulmánya szerint a betegek kezelésére fordított összeg ezalatt a háromszorosára nő majd.
dec. 1
1:58
Aranylabda: Messi, C. Ronaldo, Xavi a sorrend - lapértesülés (She)
Spanyol lapértesülések szerint a várakozásoknak megfelelően alakult a 2009-es Aranylabda-szavazás: az év legjobb futballistája az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi lett! A hivatalos bejelentés hajnali kettőkor várható.
dec. 1
2:15
Aranylabda: immár hivatalos, 2009-ben Messié az elismerés (She)
Miután a France Football a honlapján publikálta, immár hivatalos a hír: 2009-ben az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi nyerte meg az Aranylabdát.
dec. 1
3:09
Váltogatta orvosait az ámokfutó (WebBeteg)
Az egyetemista felismerte, hogy beteg, ezért évek óta járt orvoshoz. Próbálkozott különböző ideggyógyászokkal, azonban a bizalma - éppen a betegsége folytán - ezekben az orvosokban sem maradt meg, és így váltogatta az orvosait - mondta Huszár András, a Pécsi Tudomány Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének igazgatója, miután megvizsgálta az ámokfutót.
dec. 1
3:27
Folytasd, Madár! (Blikk)
Tavasszal újra félnehézsúlyban akar ringbe szállni a profi ökölvívó Erdei Zsolt
dec. 1
4:03
Ibrahimovics: Életem gólja! (Blikk)
A Barca focistájának teljesült az álma: eldöntötte a spanyol rangadót a góljával.
dec. 1
4:07
Rendőrségen a bundaügy! (Blikk)
Az MLSZ ma a Nemzeti Nyomozó Irodához fordul a csalások miatt. Kérdés, miért várt ennyi ideig a feljelentéssel?
dec. 1
4:48
Benkő "Lötyizacsi" gyomorforgató percekkel készítette ki a nézőket (Portfolio)
Az RTL Klub a múlt héten is remekelt, heti átlagban 12.5 százalékponttal előzte meg a rivális kereskedelmi csatorna közönségarányait. A TV2 visszaeső teljesítménye egyrészt a Debrecen-Liverpool...
dec. 1
4:48
Harctéri hordozható lélegeztetőgépek és társaik (168 Óra Online)
Csecsemőinkubátort és hordozható légzőkészülékeket exportálnak magyarországi orvostechnikai cégek a világ számos országába. A november végén megrendezett düsseldorfi Medica 2009 orvostechnikai kiállításon kilenc hazai cég jelenhetett meg legújabb termékeivel. A Medica kiállítást idén a 40. alkalommal rendezték meg, több mint 120 ezer négyzetméteren csaknem 4200 kiállító fogadta a látogatókat.
dec. 1
4:57
Bajnai: Ez a büdzsé biztonságot teremt (Blikk)
A kormányfő az elfogadott költségvetésről, Gyurcsányról és a terveiről beszélt.
dec. 1
4:57
Benyugtatózva ölt a pécsi ámokfutó (Blikk)
Nem tanítanak többé a biofizikai tanteremben, ahol a vérengzés történt.
dec. 1
5:01
Ricsit újra megműtötték (Blikk)
A szervátültetés után gyorsan javult az állapota, ám most ismét veszélyben van
dec. 1
5:01
Oltassunk vagy ne? (Blikk)
A várandós nők felelőtlenek, ha nem oltatnak - állítja a tiszti főorvos.
dec. 1
5:05
Feltámadt a vadnyugat Miskolcon (Blikk)
dec. 1
5:06
Újabb H1N1 halottak: összeült a Nemzetbiztonsági Bizottság + videó (ATV)
Vizsgálják az oltóanyaggyártó cég hátterét.
dec. 1
5:09
Minden porszem számít egy rémtett helyszínén (Blikk)
Ami a tévésorozatokban egy nap alatt lezajlik, az a valóságban több hónapos munkát is jelenthet.
dec. 1
5:13
Ez volt az igazi napfürdő (Blikk)
dec. 1
5:15
Nem a Political Capitalnek, hanem a Magyar Nemzetnek vannak titkos hírszerzési kapcsolatai? (168 Óra Online)
A Political Capital visszautasítja azt, hogy bizonyos politikai körök, amelyek politikailag veszélyes konkurenciának tekintik a cég korábbi igazgatóját, Somogyi Zoltánt, a Political Capital nevét és munkáját használják fel politikai játékukban – áll az intézet közleményében.
dec. 1
5:15
Ez az évszázad rá fog mutatni arra, hogy nem a kőolaj a legnagyobb érték, hanem az ivóvíz (168 Óra Online)
A Híd-Most konferenciát rendez Pozsonyban a csallóközi vízkészlet tisztaságának megőrzése érdekében. A párt elutasítja, hogy a kormány a Csallóközön keresztül építsen kőolajvezetéket. Simon Zsolt, a Híd alelnöke hétfőn közölte, a Schwechat és Pozsony közé tervezett kőolajvezeték veszélyeztetheti a Csallóköz ivóvízkészletét. „Mi Szlovákia közérdeke? Védelmezni ivóvízkészeleteit, vagy veszélyeztetni…
dec. 1
5:15
Tematikus napon "pártkatonázott" a Fidesz – Kovács büntetőjogi következményeket ígért (Alternatív Energia)
Leszavazta a Ház a pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló szocialista törvénytervezetet. Az MSZP kezdeményezésére név szerint voksoltak, s így kiderült: a legnagyobb ellenzéki párt tartózkodása miatt nem ment át a javaslat. A Fidesz amúgy tematikus napot tartott, s „pártkatonák” után érdeklődött.
dec. 1
5:15
Megy a kamuzás bundabotrány-ügyben - Csak páran öntenek tiszta vizet a pohárba (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján nyílt levél olvasható Számunkra szent a haza címmel. Noha az írást öt U21-es válogatott szignálta, az nem más, mint szövetségi válaszreakció a Nemzeti Sport azon értesülésére: a közelmúltban vívott néhány utánpótlás-találkozó is összefüggésbe hozható a vesztegetési botránnyal.
dec. 1
5:15
Cukor vagy édesítő? - Részletesen a cukrokról (WebBeteg)
Köztudott, hogy a túlzott cukorfogyasztás amellett, hogy hizlal, károsítja a vese szűrőrendszerét, emeli a vér inzulinszintjét, és tulajdonképpen az egész anyagcserére vonatkozó következményei vannak.
dec. 1
5:17
Hunvald: Ártatlan vagyok! (Alternatív Energia)
Több ponton is cáfolta lapunknak a Központi Nyomozó Főügyészség azokat az állításokat, melyeket Hunvald György erzsébetvárosi polgármester tett nyilatkozatában. Ugyanakkor az ügyészség elismerte a csalással gyanúsított politikus más állítását. Hunvald a tévéinterjúban ártatlannak mondta magát, s kijelentette: nem hagyják, hogy ezt bizonyítsa. Az ügyészség szerint a politikus hétből négy esetben…
dec. 1
5:18
Jácint hagyma az ágon és a borókafán - Mi a trendi asztaldísz 2009 Karácsonyán? (Édenkert)
Készítsünk együtt, egyszerű, gyors, tartós és nagyon dekoratív asztali díszeket az ünnepekre! Megmutatjuk az idei év legtrendibb karácsonyi dekorációit!
dec. 1
5:21
Eredményesen kezelhető az autizmus (Infostart)
Másfél-három éves autista gyerekek kis csoportjánál a tünetek jelentős javulását érték el két éven át tartó viselkedésterápiával - közölték amerikai kutatók a Pediatrics című szaklapban.
dec. 1
5:24
Sciennet: így lett vége a hálózatnak - videóval! (Pénzcentrum)
A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldüzési Parancsnoksága november 20-án rendelt el nyomozást különösen nagymértékű adóhiányt okozó adócsalás bűntett gyanúja miatt a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC ellen. A PSZÁF már legalább másfél éve vizsgálódott....
dec. 1
5:24
Szakítása után rögtön új párja lett az RTL Klub sztárjának (ATV)
Kétszer már találkoztak is, mióta az előző kapcsolatának vége lett.
dec. 1
5:33
Életet menthet a rendszeres szűrés (Blikk)
Az emlő önvizsgálata is hasznos kiegészítő módszer, a daganatok 20-30 százalékát a betegek maguk veszik észre!
dec. 1
5:33
"Barátkozzál a cigányokkal, azok valók hozzád!" (Alternatív Energia)
Mádly Zsoltot, Fót fideszes polgármesterét a múlt héten „rabosították” korábbi taxis afférja miatt – értesült a Népszava. A botrányairól elhíresült városvezető egy televízió székháza előtt beletolatott egy parkoló taxiba, majd el akart hajtani a helyszínről. Az esetet megörökítette egy fotós is.
dec. 1
5:51
Washington harmincezres csapaterősítést küld Afganisztánba – 2013-tól kezdenék meg a visszavonulást (Kripto Akadémia)
Meghozta döntését Barack Obama az afganisztáni háborús stratégiáról. Az elnök a West Point-i katonai akadémián ma jelenti be: további 30 ezerrel emeli az Afganisztánban szolgáló amerikai kontingens létszámát. Obama az előrejelzések szerint a nyolc éve tartó háború befejezésének lehetőségeit is körvonalazza.
dec. 1
6:00
Mire figyel az APEH decemberben? (Pénzcentrum)
Cikksorozatunk segítségével minden hónapban megtudhatja, hogy mikor és milyen kötelezettségei vannak az állam felé. Közöljük azokat a dátumokat és eseményeket, amelyekre érdemes lehet figyelni, ha nem akarunk különböző bírságot és pótlékot átutalni az APEH számlájára. Kimutatásunk az egyéni vállalkozók, magánszemélyek és gazdasági társaságok legfőbb adónemeire tér ki....
dec. 1
6:09
ScienNet: kártérítik-e a tagokat, ha igaz a gyanú? (Privátbankár)
Akár a pénzük egy részét is visszakaphatják kártérítésként azok a "megtévesztett" emberek, akik befektettek a ScienNetbe. Már ha igazak a vádak
dec. 1
6:09
Elektromos pórázt kap Polanski (Blikk)
Bokáján nyomkövető lesz, amely riasztja a rendőrséget, ha a rendező szökne.
dec. 1
6:09
Megkezdődött Rettegett Iván pere (Kripto Akadémia)
Münchenben, a bajor tartományi bíróságon tegnap megkezdődött az emberiség elleni bűntettekkel vádolt John (Ivan) Demjanjuk – újabb, immár harmadik – pere. Az ukrán születésű, 89 éves férfi az ügyészség szerint azonos azzal a személlyel, akit a holokauszt túlélői kegyetlensége miatt csak „Rettegett Ivánnak” neveztek, és aki egyedül a sobibori náci meg­sem­mi­sítőtáborban több mint 27 ezer zsidó…
dec. 1
6:09
Építész-Oscart kapott Szentendre új sírkertje (Spa Trend Online)
Szentendre új sírkertje kapta a világ talán legrangosabb építészeti elismerését, az idei World Architecture Festival egyik kategóriájának első díját, és csak hajszállal maradt le arról, hogy az év legjobb tervének válasszák. A nyertes csapattal, a budapesti A4 Stúdió munkatársaival, Kendik Gézával, Maza Orsolyával, Papp Zoltán Tiborral és Vilics Árpáddal beszélgettünk a tervükről.
dec. 1
6:11
150 milliárdos mínusszal átment a válságbüdzsé (Privátbankár)
Az Országgyűlés 201 igen, 179 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta a 2010-es költségvetést, amely 3,8 százalékos hiánnyal, 0,6 százalékos GDP-csökkenéssel és 3,9 százalékos inflációval számol
dec. 1
6:11
AIDS-ben halt meg Horváth Pista (Blikk)
Halálos ágyán elárulta azt is: kitől kapta el a rettegett kórt. 11 éve halt meg.
dec. 1
6:12
Palócz Éva: A magyar közigazgatás a legpazarlóbb a térségben (Infostart)
Legalább 4-5 év szükséges ahhoz, hogy Magyarország ledolgozza a hátrányát a térségbeli országokkal szemben, és visszaszerezze vezető pozícióját - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója. Palócz Éva szerint továbbra is a magyar központi közigazgatás a legpazarlóbb a térségben.
dec. 1
6:13
Most jelentkezhet, aki evázni szeretne (Privátbankár)
December 21-éig van lehetőség 2010-re az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló törvény hatálya alá bejelentkezni
dec. 1
6:13
Levizsgázott színészetből Kapócs Zsóka (Blikk)
dec. 1
6:15
Belefáradt a bizniszbe Nyertes Zsuzsa (Blikk)
dec. 1
6:17
Klassz, hogy újra itt vagyunk! (Blikk)
Az első adásban kérték a hallgatók segítségét a műsor nevének kiválasztásában.
dec. 1
6:18
Úton van Magyarországra egy guantánamói fogoly (hirado.hu)
A férfi személyazonossága egyelőre nem ismert, a The Washington Post úgy tudja, hogy az illető palesztin. A magyar kormány november 25-én fogadta el a guántanamói fogoly magyarországi befogadásáról szóló, a magyar és az amerikai kormány közötti megállapodást. A kormányrendelet rögzíti, hogy az amerikai védelmi minisztérium ellenőrzése alatt álló Guantanamo-öbölbeli fogolytáborból egy korábbi fogva…
dec. 1
6:19
Szabó Gyula felkelt az ágyból (Blikk)
dec. 1
6:20
Januárban begyújtja a rakétákat a Fidesz (hirado.hu)
"Mindenki nyugodtan karácsonyozzon, szilveszterezzen. De januárban már senki se utazzon el síelni" - mondta Orbán Viktor
dec. 1
6:27
Úton van Magyarországra egy guantánamói fogoly (Infostart)
Úton van Magyarországra egy guantánamói fogoly - írta kedden hajnalban az AP amerikai hírügynökség és a The Washington Post című amerikai napilap internetes kiadása egy nevének elhallgatását kérő amerikai illetékesre hivatkozva. A férfi személyazonossága nem ismert.
dec. 1
6:27
Lionel Messi az első argentin aranylabdás (Infostart)
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin játékosa nyerte a France Football magazin által alapított Aranylabdát, a futballvilág egyik legnagyobb presztízsű elismerését. A 22 éves Messi az első argentin győztes.
dec. 1
6:27
Vetkőztető kamera: marad! (Kitekintő)
Új időszak veszi kezdetét a repülőtereken, legalábbis ami Hollandiát illeti. A sokak számára kellemetlen motozási procedúrának úgy tűnik leáldozott.

Keresés