2009. december 31. csütörtök

dec. 31
0:03
Megjelent a FLOSSzine II. évfolyamának 3. száma (hup.hu)
Megjelent a FLOSSzine II. évfolyamának 3. száma. A tartalomból: LITE Táblázatkezelés szabadon Szegedi Szabad Szoftver konferencia 2009 Szabad Szoftver Konferencia és Expo 2009 Budapest Szoftverpotlecs -­ Filozófia Kótyagos pingvintől a Linux Akadémiáig PRO Hello Window! - ­4. rész Hello World! ­- 6. rész Nagios ­- Hálózatfelügyelet nyílt forrású programmal­ Clapf -…
dec. 31
0:27
Szilveszter, horror nélkül (HáziPatika)
Jó éve volt, és reméli, hogy az új is ilyen lesz, vagy alig várja, hogy vége legyen? Akárhogy is, egy fergeteges bulira mindenképpen jó alkalom a szilveszter. Hogy később is jó emlékekkel gondolhasson vissza rá, fogadjon meg...
dec. 31
0:27
Kirúgták állásából a királynőn viccelődő angol rádiós műsorvezetőt (HarmoNet)
Kirúgtak állásából egy angol rádiós műsorvezetőt, aki unalmasnak nevezte II. Erzsébet brit királynő hagyományos karácsonyi beszédét, majd viccelődni kezdett az angol királyi ház turisztikai vonzerején.
dec. 31
0:31
Megóvják a hosszúszárnyú bálnák a fókákat a kardszárnyú delfinektől (HarmoNet)
Az emberi együttérzéshez és könyörülethez hasonló viselkedésre bukkantak kutatók a hosszúszárnyú bálnáknál, több eset is igazolta ugyanis, hogy a bálnák megmentik a fókákat a vadászó kardszárnyú delfinektől.
dec. 31
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
dec. 31
0:45
Megint lerombolták a Gettómilliomos gyereksztárjának kunyhóját (HarmoNet)
Ismét lerombolták Rubina Ali, a Gettómilliomos kilencéves gyereksztárjának kunyhóját Mumbai egyik nyomornegyedében.
dec. 31
1:21
(Hírek) OnLive bemutató (PC Guru)
Tegnap Steve Perlman a Columbia Egyetemen járt, ahol bemutatta az OnLive rendszert működés közben.
dec. 31
1:21
Aszteroida fenyegeti a Földet (HarmoNet)
A Föld felé tart az Apophis nevű aszteorida, és egyes források szerint 2029. április 13-án pénteken, mások szerint attól kezdve 2036-ig többször kerül igen közel bolygónkhoz, esetleg be is csapódhat, de a Roszkoszmosz orosz űrügynökség már foglalkozik a problémával, és hozzálátott az esetleges világvége elhárítását célzó tervek kidolgozásához.
dec. 31
1:24
Woodstock a kertemben (est.hu)
Negyven évvel ezelőtt a woodstocki rockfesztivál olyan hatással volt egy egész nemzedék gondolkodására, hogy ez a komplett nemzedék legszívesebben nem gondolkodott, inkább átadta magát érzéseinek. Ez azért elgondolkodtató.
dec. 31
2:15
A Facebookon packázik a brit rendőrséggel egy börtönszökevény (HarmoNet)
A Facebookra írt bejegyzésekkel és fotókkal próbálja nevetségessé tenni a brit rendőrséget egy börtönszökevény.
dec. 31
2:18
2009-ben távozott sztárok (est.hu)
A mozivilágot az elmúlt évben is számos veszteség érte: kiemelkedő színészek, színésznők, rendezők, forgatókönyvírók távoztak közülünk. 2009 filmes halottai közt olyan neveket találunk, mint Swayze, Fawcett, Richardson vagy Bacsó.
dec. 31
2:36
Ang Lee-válogatás (est.hu)
Január 2-án, 20.30-kor premier előtt vetítik az Örökmozgóban Ang Lee Woodstock a kertemben című új filmjét, melyhez kapcsolódóan válogatást mutatnak be a rendező korábbi alkotásaiból a Tigris és sárkánytól az Ellenséges vágyakig.
dec. 31
3:00
A világ legdrágább pezsgői - B.Ú.É.K.! (Pazar Cuccok)
Magyarországon évente kb. 30-32 millió üveg pezsgőt veszünk. Ennek fele decemberben fogy. 15-16 millió üveg, azaz fejenként kb. 2-3 üveg, ha a gyerekeket nem számoljuk. Nem meglepően leginkább az olcsó 1000 Ft alatti pezsgők fogynak. A hazai minőségi pezsgők 2000 Ft körül indulnak. Az import pezsgők esetében pedig határ a csillagos ég. Hogy csak a legnevesebb francia márkákat említsük 10-15 000…
dec. 31
3:51
Magyar tanár Pakisztánban a futballválogatott élén (Blikk)
Azt várják a helyiek a szövetségi kapitánytól, hogy előrelépjen vele a válogatott
dec. 31
3:55
Torres 50 gólnál tart (Blikk)
dec. 31
3:57
Plasztikai műtét vár a hűtlen Tiger Woodsra (Blikk)
A milliárdos amerikai sztárt floridai házában a saját golfütőjével csépelte a megcsalt asszony
dec. 31
4:03
(Letöltések) Counter-Strike 2D (PC Guru)
A 'Counter-Strike 2D' egy 2D verzója a legnépszerűbb online játéknak. Az összes eredeti térképen játszhat online ellenfelekkel szemben.... (...)
dec. 31
4:07
(Letöltések) XAMPP (PC Guru)
Az XAMPP támogatja az Apache-ot, a MySQL-t, a PHP-t és a Perl-t. Korábban WAMP vagy WAMPP néven ismertük. Ez a Windows változat ingyenesen elérhető, és a követkető eszközöket tartalmazza: Apache 2.2.4, MySQL 5.0.41, PHP 5.2.2 & PHP 4.4.5 (PEAR-rel és Switch-csel), MiniPerl 5.8.7, OpenSSL 0.9.8d, php (...)
dec. 31
4:09
101 éves a tornászlegenda (Blikk)
Négy gyermeke, tizenkét unokája és nyolc dédunokája lehet büszke Rezső bácsira.
dec. 31
4:13
Dzsudzsák Balázst már a PSG is szívesen vinné (Blikk)
Egyre nagyobb az érdeklődés a holland PSV Eindhoven magyar labdarúgója iránt
dec. 31
4:33
Év elején leállhat a tömegközlekedés (Napi)
dec. 31
4:33
Csiszár: "Nem vagyok olcsójános" (storyonline)
Szakmai körökben rég óta suttogják, hogy Csiszár Jenő irigylésreméltóan ügyesen tárgyal, ha egy új szerződésről, s a munkáért kapott honoráriumról van szó. Jenő mindezt nem is cáfolta.
dec. 31
4:33
75 ezer alatt nincs büntetés (Blikk)
Kevesebbet ér a nyugdíj, jön a vagyonadó, méregdrága lesz az üzemanyag
dec. 31
4:37
Védte segítőjét a csepeli gyilkos (Blikk)
K. Tamás állítja: a kirúgott igazgatóhelyettes nem is tudott a vérfürdő tervéről
dec. 31
4:39
"Hidegfront és fejfájás" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Mindig érzékeny voltam a hidegfontra, de egyre gyakrabban érzek erős fejfájást is ilyenkor, ami akár 3 napig is eltarthat. Általában mikor már megérkezik a hideg, akkor kezdődik, szurkáló, lüktetű jelleggel, főleg a fejtető és tarkó felé, majd átmegy zsibbbadásszerű érzésbe. Ezek a tünetek utalhatnak migrénre?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 31
4:48
Nagyon furcsa! - Hiába sírunk, a benzin nem is drága? (Portfolio)
Nominálisan ugyan igen jelentős mértékben emelkedett a benzin és a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon az elmúlt 10 év során, reálértéken azonban a júliusi és a 2010. januári jövedéki adó (és ÁFA)...
dec. 31
4:51
Mosakszik a halálbrigádos (Blikk)
dec. 31
4:55
Nem ülhet együtt a két Farkas (Blikk)
Elkülönítve tartják fogva a rácsok mögött a bandatagokat, valamint a rokonokat is
dec. 31
4:57
Nem volt bekötve! Tragikusan fiatalon halt meg a DAC kézilabdázója (168 Óra Online)
Halálos baleset történt szerdára virradó éjjel a 62-es út Perkáta és Dunaújváros közötti szakaszán: egy Fiat Stilo a fagyos úton megcsúszott, majd árokba borult. A hátsó ülésen utazó 22 éves lány életét veszítette, miután kirepült a járműből – írta a Dunaújvárosi Hírlap online kiadása.
dec. 31
4:59
Vigyázz, kész, BÚÉK! (Blikk)
Buliban vagy épp a munkahelyen sem maradhat el az éjféli pezsgős koccintás.
dec. 31
5:06
Itt az év utolsó APEH határideje - Figyelj rá! (Pénzcentrum)
Az év utolsó napja sem mentes adófizetési határidőtől, az arra kötelezett vállalkozásoknak a mai napig kell megfizetniük a 2009. negyedik negyedévre esedékes környezetterhelési-díj előleget....
dec. 31
5:06
3 millió embernek emelnek nyugdíjat: a Fidesz szerint kevés + videó (ATV)
Iván László szerint súlyosbodó szegénység lesz.
dec. 31
5:09
A SÜN! éve volt (Blikk)
Sztárok, politikusok, sportolók? Egykutya! Nevetni mindannyiukon lehet!
dec. 31
5:11
Új fogadalmak az új évre (Blikk)
dec. 31
5:13
Sikkasztott a vetkőző miniszter? (Blikk)
dec. 31
5:15
"Magyar újfasisztákkal bratyizgat" (168 Óra Online)
Az SNS-nek nem elsődleges célja, hogy mindenáron a kormánykoalíció része legyen - jelentette ki Ján Slota pártelnök a szlovák SITA hírügynökségnek adott interjújában – írta az Új Szó online kiadása.
dec. 31
5:15
Ön sírna vagy nevetne? Emlékezzünk 2009 lúzereire! (Népszava)
Év végén szokás visszatekinteni, mérleget vonni, listákat készíteni. A Népszava sportrovata már tavaly sem kívánt kimaradni a jóból; az idén újfent osztottunk, szoroztunk, szavaztunk, és összeállítottuk az év legjobb sportolóinak, legjobb együtteseinek, legnagyobb botrányainak, illetőleg legpechesebb szereplőinek top 10-es rangsorát. Négyrészes sorozatunk befejező fejezete a lúzereké.
dec. 31
5:15
Ritka telihold, tűzijáték, koncertek és buli világszerte - Nyakunkon az újév! (Népszava)
Ritka telihold, tűzijáték, koncertek és buli világszerte – az év utolsó napján a csendes, karácsonyi éjszakák után a hangoskodásé a főszerep. Az utazni vágyók számára a távoli New York és Bangkok mellett a közelebbi Párizs, Berlin és Bécs is fergeteges programokat ígér. Mulatni itthon is lehet, de az ünnepi nyitva tartásra figyelni kell.
dec. 31
5:15
"Kevés fogást találnak az elnökön, a nemzetbiztonság az egyik olyan terület, ahol sikerrel próbálkoznak" (Népszava)
Hiába remélte az amerikai elnök, hogy nyugalmasan töltheti el év végi vakációját, meg kellett szakítania hawaii pihenését. Barack Obama személyesen volt kénytelen megnyugtatni az amerikaiakat, hogy biztonságuk nincs veszélyben, kormányzata minden tőle telhetőt megtesz, hogy megakadályozzon egy újabb terrortámadást.
dec. 31
5:24
„Undorító és ijesztő volt” Súlyos balesetet szenvedett a magyar Megasztár (ATV)
Mélyen elvágta az ujját, látta a csontokat is.
dec. 31
5:33
Budapestre látogattak a legkevesebben (Népszava)
Bár a szakemberek az év elején nagyobb visszaesést jósoltak, a mintegy 10 százalékos csökkenés is nagyon sok vállalkozót érintett. Elsősorban a legjobban jövedelmező konferencia- turizmus szenvedett el nagy kiesést. A belföldi kereslet élénkülése sem tudta ellensúlyozni a külföldi turisták hiányát. A válság legnagyobb vesztese a főváros.
dec. 31
5:33
Visszaszorulóban az influenza (Népszava)
Visszaesett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma a múlt héten, de nem csökkent a lélegeztetésre szoruló, súlyos szövődményes betegek aránya. Tegnapig összesen 53 halálesetről igazolták, hogy a H1N1 vírus szövődménye okozta. Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet: a tapasztalatok azt mutatják, noha az influenzavírus megbetegítőképessége mérséklődik, a súlyos…
dec. 31
5:42
Brutális kép a virsli-gyárból: ömlik a pépes massza! Árakkal (Pénzcentrum)
Virsliből év közben is sokat fogyasztunk, de a húsipari remekből szilveszterkor szinte mindenki lakmározik. A virsli - akár a pezsgő, a sípok és a konfetti - hozzátartozik a szilveszterhez, bár sokak számára kellő mennyiségű alkoholos ital kell ahhoz, hogy már ne érdekelje őket, hogy miből is készültek a roppanó falatok....
dec. 31
5:45
Orvosi tiltás ellenére duplázott Bangó Margit (Blikk)
dec. 31
5:47
Vámosi Viki A Da Vinci-kód írójával randizott (Blikk)
dec. 31
5:49
Bunyó szilveszterig (Blikk)
2009. a pofonok éve volt a celebvilágban. Karácsonykor csattant el a legtöbb
dec. 31
5:51
Több idegenforgalmi adóra számítanak a jövő évben (Népszava)
Az idegenforgalmi adó növelésével vagy az adófizetők körének szélesítésével próbálják az önkormányzatok jövőre növelni bevételeiket, esetleg mindkettővel. Ám kettős szorításban vannak, hiszen szem előtt kell tartaniuk azt is, hogy a változtatással lehetőleg ne riasszák el a vendégeket. A Falusi Turizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) arra biztatja tagjait, hogy kezdeményezzék a…
dec. 31
5:51
Tanulhatjuk újra a KRESZ-t! (Népszava)
Az év hátralévő óráiban mindenki jól teszi, ha alaposan tanulmányozza az új KRESZ-t. Hatvan pontban változik ugyanis holnaptól a közlekedés szabályairól szóló rendelet. A módosítás alapvető célja a forgalom biztonságának javítása, a szabályok pontosítása, kiegészítése. A KRESZ-ben a számos változás mellett új szabályok és jelzőtáblák is megjelennek. A rendőrség nem ad türelmi időt, holnaptól…
dec. 31
6:03
Utasi Árpi: Pénzt kell valahonnan szereznem! (Blikk)
Csajozni akar a mesemondó, de még egy kólára sem tudja meghívni kiszemeltjét
dec. 31
6:03
Nem láttak a pipától a celebek (Blikk)

Keresés