2009. december 31. csütörtök

dec. 31
5:15
"Magyar újfasisztákkal bratyizgat" (168 Óra Online)
Az SNS-nek nem elsődleges célja, hogy mindenáron a kormánykoalíció része legyen - jelentette ki Ján Slota pártelnök a szlovák SITA hírügynökségnek adott interjújában – írta az Új Szó online kiadása.
dec. 31
6:15
Beindulhatnak jövőre a felvásárlások (Napi)
dec. 31
7:03
A CIA-ra mért csapást egy öngyilkos merénylő (Kripto Akadémia)
A CIA ügynöke volt az a nyolc amerikai aki, egy robbanásban vesztette életét Afganisztán délkeleti részén szerdán - jelentette a CNN egy meg nem nevezett magas rangú illetékest idézve. A hírtelevízió részleteket nem közölt.
dec. 31
7:15
Thatcher jobban kedvelte a magyar bevándorlókat a vietnamiaknál (Infostart)
Margaret Thatcher szívesebben látta a magyar bevándorlókat, mint a vietnami rezsim elől menekülő "csónakos embereket" - egyebek mellett ez derül ki a szokásos harminc évi titkosítás alól szerdán feloldott, 1979-ben kelt brit kormányzati feljegyzésekből.
dec. 31
7:33
Basescu önként fog távozni a politikából (Kitekintő)
Traian Băsescu otthagyja a politikai életet, miután öt év múlva lejár frissen szerzett második elnöki mandátuma, jelentette be kedden este az OTV élő műsorában.
dec. 31
8:09
Bányaberuházás: magyar támpontok Romániának (Kitekintő)
A magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium elküldte Magyarország hivatalos álláspontját Romániának a Felső-Csertés mellé tervezett bányaberuházás előzetes vizsgálatával kapcsolatban.
dec. 31
8:27
Megdöbbentő kivégzés (Kitekintő)
Kína ismét kihúzta a gyufát a nemzetközi közösségnél: a koppenhágai klímacsúcs kudarcának egyik ludasa ezúttal egy brit férfi kivégzésével vált a nyugati kritikák célpontjává.
dec. 31
8:29
115 halálos áldozata van a fagynak és a hóesésnek (Kitekintő)
Több mint ezer település maradt áram nélkül Ukrajnában a hóesések következtében, de az ítéletidőnek voltak halálos áldozatai is: a hatóságok szerint 115 ember halt meg a fagyok következtében az elmúlt másfél hétben.
dec. 31
8:33
A szilveszteri részegek nem akarnak koncertet hallgatni (168 Óra Online)
Világszerte több mint hetven ország közvetíti az újév dél-előtti bécsi koncertet. De láthatjuk-e jövőre is? Mácsai János zenetörténésszel beszélgettünk.
dec. 31
8:45
Megkéselték a taxist (Kitekintő)
Rablótámadás történt Szlovákiában a zólyomi járásbeli Véglesen (Víglaš). Hétfőn, 22.45 körül két férfi megtámadott egy taxisofőrt.
dec. 31
8:51
Beismerték: ez a puzzle kifogott a CIA-n (Kripto Akadémia)
Az amerikai hírszerzés tudta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "karácsonyi meglepetésre készül", de a felderítés nagyon bizonytalan jelzéseket kapott, így nem "állt össze az a kép", ami előre jelezte volna a Delta-Northwest gépe elleni merényletkísérletet - jelentette ki egy magas rangú amerikai hírszerző tiszt a CBS televíziós állomásnak szerdán.
dec. 31
9:03
Szomorú karácsony a divat világában (Kitekintő)
79 éves korában egy párizsi kórházban elhunyt Yves Rocher.
dec. 31
9:21
Folytatódnak az építkezések Jeruzsálemben (Kitekintő)
Nir Barkat jeruzsálemi polgármester szerdán kijelentette, hogy az Egyesült Államok kritikája ellenére nem lesznek változások az építkezések menetében - jelentette az Izrael Rádió.
dec. 31
9:57
Nyolc CIA-ügynök halt meg egy merényletben (Infostart)
Afganisztánban nyolc amerikai CIA-ügynök halt meg egy öngyilkos merényletben. A CNN amerikai hírtelevízió szerint az akciót a Hoszt tartományban lévő Chapman katonai támaszpontnál hajtották végre az afgán lázadók.
dec. 31
9:57
Feladta magát a biciklis rabló (Kitekintő)
Valószínűleg nem tudta elnyomni lelkiismerete szavát az a 22 éves, nagytapolcsányi fiatalember, aki november elején kirabolt egy élelmiszerboltot.
dec. 31
9:59
Lovagi címet kapott a Star Trek főszereplője (Infostart)
Újév alkalmából lovagi címet adományoz II. Erzsébet királynő Patrick Stewart színésznek, a Star Trek-sorozat korábbi szereplőjének, Nicholas Hytner rendezőnek, valamint Erich Arieh Reich-nek aki 1939-ben, a II. világháború előtti időszak egyik legnagyobb nemzetközi embermentő akciójában, kisgyermekként került Nagy-Britanniába, azóta pedig jótékonysági akciókkal fontmilliókat gyűjtött a világ…
dec. 31
10:03
"Csak a fiatal cigányokat lehet átnevelni..." (168 Óra Online)
A roma kisebbség körében minimális a jogok érvényesítésének esélye, ezért a romatelepek lakóival szemben egységes álláspont elfogadását sürgeti Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke – írta az Új Szó Online.
dec. 31
10:09
Több Hyundai és Kia kelt el idén (Napi)
dec. 31
10:33
Tíz év után visszatérne a legendás vezető (Kitekintő)
Tíz évvel legutóbbi mandátuma lejárta után Carlos Menem ex-elnök megerősítette, hogy 2011-ben ismét harcba száll Argentína elnöki székéért. A választáson az elmúlt évtizedek csaknem összes ex-elnöke részt vesz: kevéssel Menem előtt jelentkezett be a posztra Eduardo Duhalde.
dec. 31
10:35
"Túl sokba kerülnek a reformok" (Kitekintő)
A Régiók Pártja vezetője, Viktor Janukovics elnökjelölt elmondta, hogy a narancsos forradalom után  végbement  demokratikus reformok túl sokba kerültek Ukrajna számára.
dec. 31
10:37
Kártérítést követelnek az oroszok (Kitekintő)
A General Motors visszalépése miatt meghiúsult Opel adás-vétel kapcsán felmerült költségei megtérítését kéri az orosz Sberbank.
dec. 31
11:12
Tankok tartanak Teheránba (Metropol)
Katonai egységek és páncélozott járművek tartanak Teheránba - jelentette csütörtökön egy iráni ellenzéki honlap.
dec. 31
11:27
Kirabolták a benzinkutat! (Kitekintő)
Ismeretlen tettes rabolt ki egy körmöcbányai benzinkutat kedden Szlovákiában.
dec. 31
11:29
Saját pénzén utazik a külügyminiszter (Kitekintő)
Az ukrán külügyminiszter, Petro Porosenko hivatalos külföldi látogatásait saját költségből fedez.
dec. 31
11:45
Adófizetői milliárdok a magáncégnek (Kitekintő)
A Barack Obama vezette szövetségi kormányzat végül 3.79 milliárd dolláros gyorssegély nyújtásáról döntött a GMAC részére – tette közzé a társaság a tegnapi napon.
dec. 31
11:48
Öt áldozata van a finn ámokfutónak (Metropol)
Megtalálták a szilveszteri finn ámokfutó holttestét csütörtökön Espoóban egy lakásban. A 43 éves koszovói születésű férfi korábban öt embert lőtt le egy bevásárlóközpontban.
dec. 31
11:51
Terror: tudtak az al-Kaida karácsonyi "meglepetéséről" (168 Óra Online)
Az amerikai hírszerzés tudta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "karácsonyi meglepetésre készül", de a felderítés nagyon bizonytalan jelzéseket kapott, így nem "állt össze az a kép", ami előre jelezte volna a Delta-Northwest gépe elleni merényletkísérletet - jelentette ki egy magas rangú amerikai hírszerző tiszt a CBS televíziós állomásnak szerdán.
dec. 31
12:21
Hadat kell üzenni Szomáliának (Kitekintő)
Szerhij Ratusnyák elnökjelölt, Ungvár polgármestere arra szólította fel az ukrán államfőt, Viktor Juscsenkót, hogy üzenjen hadat Szomáliának – ezt egy sajtótájékoztatón jelentette ki Ratusnyák.
dec. 31
12:23
Fegyveres bankrablás: egy sérült (Kitekintő)
Ismeretlen személyek fegyveres rablást követtek el szerda délután a Román Fejlesztési Bank (BRD) egyik temesvári fiókjában.
dec. 31
12:42
Faketrecben tartották a "problémás" gyereket (Metropol)
Három évig terjedő börtönbüntetés vár azokra a Szibéria déli részén élő orosz szülőkre, akik tizenegy éves gyermeküket húsz hónapon át egy három négyzetméteres faketrecben tartották.
dec. 31
13:03
Nő a feszültség Teheránban (Kripto Akadémia)
Katonai egységek és páncélozott járművek tartanak Teheránba - jelentette csütörtökön egy iráni ellenzéki honlap. A tüntetési tilalom ellenére erre a napra terveztek demonstrációt a fővárosba Mir Hoszein Muszavi ellenzéki vezető támogatói.
dec. 31
13:09
Roncsokból élt idén a német autóipar (Napi)
dec. 31
13:33
Berlinbe milliós tömeget várnak, Sydney-ben szesztilalom lesz (Infostart)
Alkoholtilalmat rendeltek el az ausztráliai Sydney kikötőjében, ahol másfél millió ember részvételével tartják a világ egyik legnevezetesebb szilveszteri partiját. A metropolisz rendőrfőnöke azt mondta: a cél nem az emberek örömének elrontása, hanem az, hogy garantálják a biztonságot.
dec. 31
13:33
Hatalmas csalódást okozott az elnök (Kitekintő)
Barack Obama elnökségének első éve mérlegre került. A kezdeti nagy lelkesedés azonban mára szertefoszlott az amerikai kontinens déli országaiban.
dec. 31
13:35
Orbántól is megvédi Szlovákiát Fico (Kitekintő)
Robert Fico bízik abban, hogy a szlovák és a magyar fél a jövő évben értelmesen fog viselkedni, s ezzel képes lesz a minimumra csökkenteni az esetleges kilengéseket a kétoldalú kapcsolatokban.
dec. 31
13:37
Jövő héten eldől az autógyár sorsa (Kitekintő)
2010. január 7-ig adott haladékot a General Motors igazgatótanácsa a holland székhelyű Spkyernek, hogy végleges ajánlatot tegyen a svéd Saab márkára.
dec. 31
13:51
Tízmillió forint értékű rágógumit raboltak (Kitekintő)
250 doboz rágógumit raboltak el Oroszország sztavropoli körzetében még hétfőn.
dec. 31
13:54
A tálibok lefejeztek hat afgán "kémet" (Metropol)
Az afganisztáni tálib lázadók lefejeztek hat afgán "kémet" csütörtökön a déli Uruzgán tartományban, amelyben jelentős a fanatikus mozgalom tevékenysége.
dec. 31
14:12
Hét nő sílécen elérte a Déli-sarkot (Metropol)
Heten sikeresen elérték a Déli-sarkot a 38 nappal ezelőtt indult nyolcfős női expedícióból. A nem mindennapi vállalkozás tagjai sílécen indultak a Déli-sarkra, hogy embert próbáló teljesítményükkel ünnepeljék az egykori Brit Birodalom 53 gyarmatából létrejött Nemzetközösség 60.évfordulóját.
dec. 31
14:27
Székely zászlót távolítottak el (Kitekintő)
A Magyar Polgári Párt Maros Megyei Szervezete közleményben tiltakozik Zsigmond Vencel makfalvi polgármester cselekedete ellen, aki ,,hatósági segédletet kért a polgármesteri hivatal épületére kitűzött székely lobogó eltávolítására".
dec. 31
14:45
Kicsapták a biztosítékot a miniszterelnöknél (Kitekintő)
Kína méreginjekcióval végzett ki egy brit állampolgárt december 29-én.
dec. 31
15:21
Húsz év után is folyik a harc az egyházi ingatlanokért (Kitekintő)
A rendszerváltás után húsz évvel sem szolgáltatták vissza az összes, a kommunizmus idején elkobzott egyházi ingatlant a történelmi magyar egyházaknak Romániában.
dec. 31
15:27
Zsidók és arabok indultak Erezhez (Kripto Akadémia)
Több százan vonultak fel csütörtökön az izraeli-gázai határ két oldalára, hogy tiltakozzanak a több mint három éve tartó izraeli blokád ellen.
dec. 31
15:39
Folyamatosan drágul a kőolaj (Kitekintő)
Az egymást követő hetedik kereskedési napot is emelkedéssel zárta szerdán a nyersolaj világpiaci ára.
dec. 31
15:42
Elloptak egy Degas-festményt (Metropol)
Ellopták Marseille-ben Edgar Degas egy 30 millió euróra becsült festményét.
dec. 31
15:57
Kirimati, ahol már 2010-et írnak (Infostart)
Kiritimati szigetén már több órája megkezdődött az újév. A 300 négyzetkilométeres korallsziget ötezer lakója hagyományosan az elsők, akik az új esztendőt köszöntik.
dec. 31
15:57
Ketrecbe zárták saját fiukat (Kitekintő)
A nyugat-szibériai Altáj szövetsége körzet rendőrei nyomozást indítottak egy házaspár ellen, akiket azzal vádolnak, hogy ketrecbe zárták saját fiukat.
dec. 31
16:15
Nap idézete: Cheney megszólalt (Kitekintő)
Dick Cheney
dec. 31
16:33
Figyeljünk rájuk: ők lehetnek az újév meglepetései (Kitekintő)
Gazdasági szakértők prognózisai szerint a tavalyi gazdasági visszaesés után Latin-Amerika gyorsan talpra áll. Más szempontból is érdekes lesz az év: jövőre jár le a brazil elnök mandátuma.
dec. 31
16:35
Fordulat a romák ügyében? (Kitekintő)
Fordulatot hozhat az új kisebbségügyi miniszter?

Keresés