2009. augusztus 1. szombat

aug. 1
5:45
Eltévedtek, iráni katonák vették körül őket (168 Óra Online)
- Az iráni hatóságok pénteken őrizetbe vettek három amerikai turistát, akik az iraki Kurdisztán felől átlépték az iráni határt - közölte a CNN amerikai hírtelevízió.
aug. 1
6:39
Az Egyesült Államokban egy hét alatt 51-gyel nőtt az új típusú influenza halottjainak száma (168 Óra Online)
Az amerikai járványügyi központ pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint e betegség miatt immár 353-an haltak meg az Egyesült Államokban, ami a járvány által leginkább sújtott ország a világon.
aug. 1
8:24
Amerikai szankciók Szíria ellen (Kitekintő)
Obama továbbra is félti Libanont a szír befolyástól.
aug. 1
9:36
„Hogy hívják a kisebbségi zöldségárust? Retkes cigány” (Kitekintő)
Etnikai tisztogatás – az első lépés a területi autonómiához; Együtt Európába – romák nélkül? – ehhez hasonló jelszavakat skandált a csütörtökön Csíkszeredában tiltakozó roma szervezetek mintegy 60 képviselője.
aug. 1
9:57
Megkezdődött az iráni elnökválasztást bíráló tüntetők pere (Metropol)
A teheráni forradalmi bíróság előtt azok a "felkelők" felelnek tetteikért, akik a június 12-én rendezett elnökválasztás tisztaságát kétségbe vonva vonultak az utcákra.
aug. 1
10:48
Tudáscseppek a svéd levegőben? (Kitekintő)
Észak-Európa az utóbbi időben a figyelem központjába került. Koppenhága készül az ENSZ klímaváltozási csúcstalálkozójára, Izland benyújtotta csatlakozási kérelmét, Svédország pedig az Unió soros elnöke július 1-e óta. Azok a bizonyos északiak…
aug. 1
11:27
Mi lesz, ha a járvány miatt az iskolákat be kell zárni? (168 Óra Online)
A brit parlament felsőháza élesen bírálta a kormányt, mert nem készült fel megfelelően az új influenzajárványra, és az abból fakadó teendőkre. Közben a kormány rendkívüli intézkedéseket fontolgat, ha a betegség ősszel tovább terjedne.
aug. 1
11:29
Könnygázt vetettek be a tüntetés feloszlatására (168 Óra Online)
A malajziai rendőrség könnyfakasztó gránátokat vetett be egy hozzávetőleg 10 ezer ember részvételével kezdődött tüntetés feloszlatására szombaton Kuala Lumpurban.
aug. 1
11:42
Panaszkórust szerveznek Kolozsváron (Kitekintő)
A panaszkórus lényege, hogy a szervezők összegyűjtik a város lakóinak elégedetlenségeit, majd egy dalszövegbe foglalják őket, amelyet a nyilvánosság előtt el is énekelnek.
aug. 1
12:00
Vitatja Obama elnökségét az amerikai szélsőjobb (Infostart)
Az Egyesült Államokban a hitetlenkedők kemény magja - benne a szélsőjobb megannyi híve vagy éppen az összeesküvés-elmélet számos hirdetője - nem hajlandó tudomásul venni, hogy az első fekete bőrű elnök, Barack Obama, amerikainak született és így a Fehér Ház lakója lehet.
aug. 1
12:18
Rasmussen átvette a NATO-főtitkár hivatalát (Infostart)
Új főtitkára van az észak-atlanti szervezetnek: az 56 éves Anders Fogh Rasmussen szombaton átvette a NATO-főtitkár hivatalát elődjétől, Jaap de Hoop Scheffertől.
aug. 1
12:54
"Fico mentálisan elmarad Európától" (Kitekintő)
Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága volt alelnökével, a német Michael Gahlerrel hozott interjút a Plus 7 dní (Plusz 7 Nap) szlovák hetilap.
aug. 1
13:48
Zöld termékek: megéri a befektetést (Kitekintő)
Egy hét országra kiterjedő kutatás szerint a fogyasztók a recesszió és a magasabb árak ellenére is úgy vélik, megéri környezetbarát terméket vásárolni. Brazília, India és Kína lakosai a leglelkesebbek a zöld árucikkek és a környezetbarát vállalati kezdeményezések iránt.
aug. 1
14:42
Fegyvertelen irániakat öltek Irakban (Kitekintő)
A CNN értesülése szerint 12-en haltak meg egy irániak által lakott menekülttáborban, Irakban. A rendőrség kedden kezdte meg akcióját a Dijala tartományban található Ashaf tábor ellen, amelyet elsősorban az Iráni Mudzsahedinek Népi Szervezete (PMOI) tagjai ellenőriznek.
aug. 1
14:45
Rasmussen az új NATO-főtitkár (Metropol)
Új főtitkára van az észak-atlanti szervezetnek: az 56 éves Anders Fogh Rasmussen szombaton átvette a NATO-főtitkár hivatalát elődjétől, Jaap de Hoop Scheffertől.
aug. 1
15:03
Moszkva erővel válaszolna a grúzoknak (168 Óra Online)
- Oroszország fenntartja magának a jogot arra, hogy erőt alkalmazzon, ha Grúzai folytatja provokációit a Kaukázus térségében - közölte szombaton a moszkvai védelmi minisztérium.
aug. 1
16:30
Rés a pajzson: al-Kaida szimpatizánsok a brit titkosszolgálatnál? (Infostart)
Terrorizmus gyanúja miatt elbocsátottak a brit belföldi hírszerzés (MI5) kötelékéből hat, titkosügynöki kiképzés alatt álló muzulmán férfit - írta szombaton egy londoni lap.
aug. 1
16:51
Már Svájc is az idegenek ellen harcolna (168 Óra Online)
A Svájci Néppárt (SVP) populista vezetője szombaton az "idegen hatalmak" elleni harcra szólította fel honfitársait.
aug. 1
18:00
India üzent: rettegj, Kína! (Kitekintő)
Pakisztán aggodalommal tekint a múlt vasárnap bejelentett indiai atomtengeralattjáróra, pedig nem a szomszéd, hanem Kína térnyerése miatt fejleszti haderejét a világ második legnépesebb állama.
aug. 1
18:54
Roncsszámítógép-program indulhat Romániában (Kitekintő)
A román kormány egyelőre tanulmányozza annak a lehetőségét, hogy állami támogatást kapjanak a régi számítógépek helyett újat vásárolók.
aug. 1
19:51
Bort iszik és hadiiparba fekteti ügyfelei pénzét (Metropol)
Egy német katolikus bank, amely a keresztény etikával összeegyeztethető befektetésekre ösztönzi ügyfeleit, fegyvereket, dohánytermékeket és óvszereket gyártó cégek papírjaiba fektette ügyfelei pénzét - írja friss számában a Der Spiegel.
aug. 1
19:51
Erdőtűz miatt 4000 embert menekítettek ki (168 Óra Online)
Egy hatalmas erdőtűz miatt négyezer embert menekítettek ki otthonából a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken.

2009. augusztus 2. vasárnap

aug. 2
5:45
Egy fekete ruhás, álarcos férfi automata fegyverből tüzelt a melegekre (168 Óra Online)
Háromra emelkedett a szombat este Izraelben, egy tel-avivi melegklub ellen elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak a száma - közölte a mentőszolgálat.
aug. 2
6:00
"Törölje bele a cipőjét" - lábtörlőn Fico és Slota (Kitekintő)
Robert Fico kormányfőnek és Ján Slotának, a nemzetiek vezérének képébe néhány magyar nacionalista már a cipőjét is beletörölheti.
aug. 2
8:24
Törökország közvetítene a palesztinok között (Kitekintő)
Törökország hivatalosan is felajánlotta, hogy közvetítői szerepet vállalna a palesztin pártok közötti tárgyalásokon - adta hírül az Al-Jazeera arab hírtelevízió.
aug. 2
9:00
Római kori leletekre bukkantak Bulgáriában (Infostart)
Két római kori utcát, és egy nemesember villáját tárták fel a régészek a bulgáriai Plovdivban. Az ásatások még 1976-ban kezdődtek el, de hosszú szünet után csak ez év júliusában folytatódtak. A régészeti munkálatok vezetője a lakóház épségben fennmaradt fürdőjét nevezte a legérdekesebb leletnek.
aug. 2
9:02
Baleset egy kanadai country fesztiválon (Infostart)
Kanadában egy ember meghalt, tizenöten megsérültek, amikor a viharban összedőlt a színpad egy zenei fesztiválon.
aug. 2
9:04
Tanár az áldozata az újabb hondurasi zavargásoknak (Infostart)
Hondurasban újabb halálos áldozata van a megbuktatott elnök melletti tüntetésnek A 38 éves tanár csütörtök óta volt kómában. Akkor sérült meg, amikor a Zelaya-párti tüntetők eltorlaszoltak egy főutat a fővárosban és összecsaptak a rendőrökkel.
aug. 2
9:06
Már 700 halottja van a nigériai iszlámista lázadásnak (Infostart)
Nigériában 700 halálos áldozatot követelt az ország északi részén kitört iszlamista lázadás. A nyugat-afrikai országban egy hete kezdődtek az erőszakos cselekmények azután, hogy a rendőrség őrizetbe vette egy magát tálibnak nevező iszlamista szekta több tagját Bauchi szövetségi államban.
aug. 2
9:08
Két halottja van Izraelben a melegklub elleni támadásnak (Infostart)
Tel-Avivban két halálos áldozata van egy melegklub ellen elkövetett fegyveres támadásnak. Az izraeli mentőszolgálat tájékoztatása szerint 14-en megsebesültek, közülük egy ember állapota súlyos.
aug. 2
9:10
Pakisztáni házomlás, 16 halottal (Infostart)
A pakisztáni Karacsiban 16-an meghaltak, amikor összedőlt egy ötszintes épület. A kerületi polgármester elmondta: az épület tegnap este omlott össze és a halálos áldozatok között főként gyermekek és nők vannak.
aug. 2
9:18
Meghalt a szövetséges erők négy katonája Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban a szövetséges erők 4 katonája halt meg egy pokolgépes támadásban és egy lövöldözésben. A 3 amerikai őrjáraton volt, amikor a közelükben működésbe lépett egy robbanószerkezet, egy francia katona pedig tűzharc áldozata lett Kabultól északra.
aug. 2
9:21
Trópusi vihar pusztított a Fülöp-szigeteken (Kripto Akadémia)
Legalább hat ember vesztette életét, négy pedig eltűnt a Jolina névre keresztelt trópusi vihar által előidézett természeti csapásokban a Fülöp-szigeteken.
aug. 2
9:36
Férfiak milliói maradnak pár nélkül (Kitekintő)
Évente 13 millió abortuszt hajtanak végre Kínában, ami a hiányos szexuális felvilágosítás és az évtizedek óta uralkodó "egy gyermekes politika" egyenes következménye. A szabályozás eredményeként a 20 év alatti lakosság körében már 32 millióval több a férfi, mint a nő.
aug. 2
9:39
Iszlamista lázadás Nigériában (Metropol)
Egyetlen városban is csaknem hétszáz halálos áldozatot követelt a múlt héten Nigéria északi részén kitört iszlamista lázongást kísérő erőszak - közölte szombaton az afrikai ország hadseregének egyik magas rangú tisztje.
aug. 2
9:41
Összedőlt a színpad egy kanadai fesztiválon (Metropol)
Részben leomlott a nagyszínpad a viharban helyi idő szerint szombaton Kanadában egy szabadtéri zenei fesztiválon; a balesetben legkevesebb egy ember meghalt, tizenöt másikat sérülésekkel kórházba szállítottak.
aug. 2
9:57
Lövöldözés volt egy tel-avivi melegklubnál (Metropol)
Ketten haltak meg egy tel-avivi melegklub ellen szombat este elkövetett fegyveres támadásban, és nem hárman, mint azt téves kórházi adatok alapján korábban a hatóságok közölték. A lövöldözésben tizenegy személy sebesült meg.
aug. 2
9:59
Trópusi vihar pusztított a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Legalább hat ember vesztette életét, négy pedig eltűnt a Jolina névre keresztelt trópusi vihar által előidézett természeti csapásokban a Fülöp-szigeteken.
aug. 2
10:33
Tüdőpestisben halt meg egy férfi Kínában (Metropol)
Tízezer embert helyeztek karanténba egy északnyugat-kínai városban, miután egy ember tüdőpestisben meghalt, tizenegy pedig megfertőződött a potenciálisan halálos betegséggel.
aug. 2
10:33
Utasszállító gép tűnt el (168 Óra Online)
Eltűnt egy utasszállító repülőgép 16 emberrel a fedélzetén vasárnap Indonézia keleti részén.
aug. 2
10:33
Eltűnt egy utasszállító repülőgép! (Kripto Akadémia)
Eltűnt egy utasszállító repülőgép 16 emberrel a fedélzetén vasárnap Indonézia keleti részén.
aug. 2
10:48
Jolina magával ragadott hat embert (Infostart)
A Fülöp-szigeteken hat ember meghalt, 4-en eltűntek a Jolina névre keresztelt trópusi vihar miatti természeti csapásokban.
aug. 2
10:48
Ne csak a magyarok beszéljenek a nyelvtörvényről! (Kitekintő)
Az államnyelvtörvényről szóló módosítás pénteken került be a szlovák törvénytárba. Katarína Tóthová (HZDS) sürgeti annak angol nyelvre való fordítását, hogy ne csak a magyar fél magyarázza azt az Európa Tanácsban.
aug. 2
11:27
Adásszünet az ellenzéki médiákban (168 Óra Online)
Beszüntették adásukat a sugárzási engedély visszavonásával sújtott rádiók és televíziók Venezuelában, ahol további kétszáz csatornát fenyegetett meg hasonló sorssal a kormány, felélesztve a szólásszabadságról folyó vitákat.
aug. 2
11:42
Együttműködésre kényszerülnek a legnagyobbak (Kitekintő)
Új fejezetet nyitott a július 27-28. között Washingtonban megrendezett kétoldalú találkozó a kínai-amerikai kapcsolatokban. Habár már a Bush-kormány alatt sor került néhány hasonló jellegű tanácskozásra, a mostani - név szerint a Stratégiai és Gazdasági Párbeszéd - igazi áttörést hozott.
aug. 2
12:18
Gyilkosságok Ingusföldön és Dagesztánban (Infostart)
Az észak-kaukázusi Ingusföldön és Dagesztánban három orosz minisztériumi alkalmazottat és két rendőrt lőttek le az elmúlt napban.
aug. 2
12:20
Kurdisztánban tárgyal az iraki elnök (Infostart)
Az iraki Kurdisztánban tárgyal a központi kormányzat az autonóm terület közötti nézeteltérésekről Núri al-Máliki.
aug. 2
12:22
Tüdőpestis pusztít Kínában, tízezren karanténben (Infostart)
Kínában 10 ezer embert helyeztek karanténba egy északnyugati városban, miután tüdőpestisben halt meg egy ember, 11-en pedig megfertőződtek.
aug. 2
12:24
Kilakoltattak két arab családot (Infostart)
Kilakoltattak két arab családot saját otthonukból Kelet-Jeruzsálemben - jelentette be az izraeli rendőrség. A hatóságok azután költöztették ki a családot, hogy az izraeli legfelsőbb bíróság elutasította az érintettek fellebbezését, így izraeli családok költözhetnek a területre.
aug. 2
12:26
Négymillió munkahelyet ígérnek a német szocdemek (Infostart)
Németországban 10 év alatt 4 millió munkahely megteremtését ígérte a szeptember végi választásokra készülő Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje. Frank-Walter Steinmeier azt mondta: a Németország Terv elnevezésű program az iparban kétmillió álláshely létrehozását irányozza elő, főként az energiahatékonyság növelése és a környezetkímélő technológiák fejlesztése révén.

Keresés