2009. május 1. péntek

máj. 1
4:33
Bálnaszex a fúrótorony mellett (Kitekintő)
Nemzetközi természetvédelmi szervezetek ünnepelték győzelmüket a napokban Oroszországban.
máj. 1
5:27
Új fejlemény: Rózsa Flores nem is tűzpárbajban halt meg! (168 Óra Online)
Egy ellenzéki bolíviai képviselő szerint Rózsa Flores Eduardo és két társa nem tűzharcban halt meg, hanem kivégezték őket. Pablo Benegas, a képviselőház Santa Cruzban vizsgáló különbizottságának tagja a La Razón című bolíviai napilapnak elmondta: nincsenek olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy tűzpárbaj lett volna az elitkommandósok és a feltételezett terrorista csoport tagjai között. Az öt…
máj. 1
6:57
"Nem vagyunk felkészülve, hogy vezetőinket támadják" (Kitekintő)
Az Antenna-TR értesülései szerint a török hatóságok több mint száz gyermek ellen emeltek vádat csak ebben az évben. Jelenleg 198 - 13 és 17 év közötti - gyermek van börtönben.
máj. 1
7:15
Ennyi kínzás után te mit vallanál be? (168 Óra Online)
Az Egyesült Államokban 2001 óta vádemelés nélkül fogva tartott, katari és szaúdi illetőségű Ali al-Marri beismerte csütörtökön egy bíróság előtt, hogy támogatta az al-Kaida terrorhálózatot.
máj. 1
8:09
Elégtelent kaptak a magyar diákok a szlovák minisztertől (Kitekintő)
Elégtelennek tartja Mikolaj oktatásügyi miniszter a magyar diákok szlováktudását.
máj. 1
8:45
Beismerte, hogy támogatta az al-Kaidát (Metropol)
Az Egyesült Államokban 2001 óta vádemelés nélkül fogva tartott, katari és szaúdi illetőségű Ali al-Marri beismerte csütörtökön egy bíróság előtt, hogy támogatta az al-Kaida terrorhálózatot.
máj. 1
9:03
Mexikóban már 300 betegnél biztos a fertőzöttség (Metropol)
Mexikóban csütörtök estére 300-ra nőtt azon betegek száma, akik bizonyítottan a H1N1 jelű influenzavírussal fertőződtek meg, és 12-re azoké, akik laboratóriumi vizsgálatok által igazoltan ebben a betegségben haltak meg - jelentette be az ország egészségügyi minisztere.
máj. 1
9:21
Frunda György a kisebbségi jogok általános európai érvényesítését szorgalmazza (Kitekintő)
"Az ET tagállamainak minimális standardokat kell megállapítaniuk a nemzeti kisebbségek számára, hogy a többséggel egyenlő bánásmódban részesüljenek."
máj. 1
10:15
Harminc éve választották miniszterelnökké a Vasladyt (Infostart)
Vasárnap lesz harminc éve, hogy történelmi szavazás zajlott a brit parlamentben: 1979. május 3-án Margaret Thatchert, a konzervatív párt erőskezű vezetőjét választották meg a szigetország első női kormányfőjének. A "Vaslady" három egymást követő hivatali időszakot töltött ki a bársonyszékben, ezalatt kivezette országát a válságból és egy "izmust" is elneveztek róla.
máj. 1
10:33
Kambodzsa tájain (Kitekintő)
Kambodzsa, megszabadulva a Vörös Khmerek szorításából, megmutatja szépségeit.
máj. 1
10:51
A DNS-vizsgálatok valószínűsítik, megtalálták Amerika legelvetemültebb sorozatgyilkosát (Infostart)
A Los-Angeles-i rendőrség elfogott egy 72 éves férfit, aki a csütörtöki bejelentés szerint feltehetőleg sorozatgyilkosságot követett el a 70-es, 80-as években, megerőszakolt, majd megfojtott csaknem harminc idősebb, az elkövetéskor hatvanas vagy hetvenes éveiben járó nőt.
máj. 1
11:09
Belehalt sérüléseibe a királyi családra támadó férfi (Metropol)
Egy nappal a Beatrix holland királynő ellen megkísérelt autós támadás után belehalt súlyos sérüléseibe a merényletet elkövető férfi.
máj. 1
11:27
Oroszországban milliókat mozgat meg május elseje (Kripto Akadémia)
Oroszországban a munka ünnepe alkalmából mintegy 800 megmozdulást szerveznek, s a várakozások szerint csak a szakszervezetek felvonulásain több mint kétmillió ember vesz részt, a rendre mintegy 200 ezer rendőr és 12 ezer belügyi katona vigyáz.
máj. 1
11:45
Három amerikai meghalt Irakban (Infostart)
Irakban három amerikai katona meghalt egy fegyveres összecsapásban al-Anbár tartományban.
máj. 1
11:45
Új gyerekotthon Erdélyben ausztráliai magyar adományokból (Kitekintő)
Várhatóan szeptemberben adják át a Dévai Szent Ferenc Alapítvány legújabb, ausztráliai adományokból létrehozandó gyergyószentmiklósi gyerekotthonát.
máj. 1
11:45
Halott a királynő merénylője (168 Óra Online)
Egy nappal a Beatrix holland királynő ellen megkísérelt autós támadás után belehalt súlyos sérüléseibe a merényletet elkövető férfi.
máj. 1
12:03
Zavargások Berlinben a munka ünnepén (Infostart)
Németországban idén is zavargásokkal kezdődött a munka ünnepe. Berlinben és Hamburgban főleg anarchista fiatalokból álló csoportok csaptak össze a karhatalmi erőkkel, azonban a rendőrség szerint az idei rendzavarások - eddig legalábbis - messze elmaradnak a tavalyi véres kilengések mögött. Ebben alighanem döntő szerepet játszik, hogy az ünnep előtt a hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedéseket…
máj. 1
12:03
Felöltöztetik az akt szobrot (Kitekintő)
Május elsején a finnek megrohamozzák a parkokat egy kis piknik kedvéért.
máj. 1
12:21
Belehalt sérüléseibe a holland királyi családra támadó férfi (Infostart)
Egy nappal a Beatrix holland királynő ellen megkísérelt autós támadás után belehalt súlyos sérüléseibe a merényletet elkövető férfi.
máj. 1
12:21
Belehalt sérüléseibe a holland királyi család támadója (Metropol)
Egy nappal a Beatrix holland királynő ellen megkísérelt autós támadás után belehalt sérüléseibe a merényletet elkövető férfi.
máj. 1
12:57
"Ha esik, ha fúj, egy pártra szavaznak" (Kitekintő)
Merre tart a "szivárványos nemzet"? Milyen irányba kormányozza az új elnök Afrika legfontosabb országát? A dél-afrikai választásokról és az ország jövőjéről beszélgettünk Búr Gábor Afrika-kutatóval, az ELTE docensével.
máj. 1
12:57
Boszorkányok éjszakája: nekimentek a rendőröknek (168 Óra Online)
Összetűzésekkel és őrizetbe vételekkel kezdődött Németországban május elseje megünneplése.
máj. 1
13:33
A májusi "Arany hét" - öt nap szabadság! (Kitekintő)
Több ázsiai országban is nemzeti ünnepként tartják számon a munka ünnepét.
máj. 1
14:09
A nap idézete: Nincs új a nap alatt (Kitekintő)
James Appathurai NATO-szóvivő
máj. 1
14:09
Meggyógyult egy sertésinfluenzás (168 Óra Online)
Németországban úgynevezett sertésinfluenzás fertőzést azonosítottak a laborvizsgálatok egy ápolónőnél, aki nem járt Mexikóban. A beteg közben már fel is gyógyult - közölte pénteken a bajor egészségügyi minisztérium.
máj. 1
14:11
Magyar-román kormányülés lesz ősszel (Kitekintő)
Új tartalmat kívánnak adni a magyar-román kisebbségi vegyesbizottság munkájának ? állapodott meg román és a magyar külügyminiszter a tegnapi budapesti találkozón.
máj. 1
14:27
Az izraeli légierő támadta a Gázai övezet déli részét (Infostart)
z izraeli légierő csempészalagutak ellen intézett támadást pénteken a Gázai övezet déli részén - vált ismertté palesztin szemtanúk beszámolóiból, illetve az izraeli hadsereg tájékoztatásából.
máj. 1
14:27
Túl sokat keres a szegénység elleni alap vezetője (Metropol)
Túl sokat keres annak a brit alapnak a vezetője, amely a fejlődő országokat sújtó szegénység csökkentésére jött létre; brit parlamenti képviselők "rendkívülinek" nevezték a kormány által működtetett szervezet irányítójának közel egymillió fontos fizetését.
máj. 1
14:29
Obama mexikói küldöttségének egyik tagja is vélhetően megfertőződött (Infostart)
A washingtoni Fehér Ház megerősítette, hogy a Barack Obama elnököt április közepén Mexikóba kísérő küldöttség egyik tagja is felkerült a világjárvánnyal fenyegető új influenzavírus valószínű fertőzöttjeinek listájára.
máj. 1
14:45
Mégis van esély a német munkaerőpiacra menni? (Kitekintő)
Az Európai Bizottság üdvözölte, hogy Belgium és Dánia megnyitja munkaerőpiacát nyolc közép- és kelet-európai ország munkavállalói előtt. Az osztrákok és a németek azonban 2011-ig korlátozni akarnak.
máj. 1
14:45
Az izraeli légierő támadta a Gázai övezetet (Metropol)
Az izraeli légierő csempészalagutak ellen intézett támadást pénteken a Gázai övezet déli részén - vált ismertté palesztin szemtanúk beszámolóiból, illetve az izraeli hadsereg tájékoztatásából.
máj. 1
15:03
Sikerült elválni férjétől a nyolcéves kislánynak (Infostart)
Sikerült elválnia 50 éves férjétől egy 8 éves kislánynak Szaúd-Arábiában. A lányt apja pénzért kényszerítette házasságra. A szaúdiakat még szövetségesük, az Egyesült Államok is keményen bírálta, és az emberi jogok megsértésének nevezte a gyerekek kiházasítását.
máj. 1
15:03
Kéz a kézben a fasizmus ellen, a megtorlás nem állít meg bennünket! (168 Óra Online)
Több százan csaptak össze a rendőrökkel pénteken Isztambul központjában, amikor a szakszervezetek tagjai május elseje megünneplésére gyülekeztek, a francia hírügynökség jelentése szerint tizenegy rendőr megsérült.
máj. 1
15:21
Balatonőszöd, Gyurcsány és Obama (Kitekintő)
Mit tanulhat mégis a Fehér Kecó új lakója a balatonőszödi példából?
máj. 1
15:39
Évtizedek után oldódott meg a westside-i sorozatgyilkosságok rejtélye (Metropol)
Elfogták Los Angeles történetének eddigi "legtermelékenyebb" sorozatgyilkosát, aki a feltételezések szerint két évtized alatt mintegy harminc idős nőt erőszakolt és ölt meg.
máj. 1
16:33
Szabad az azonos neműek házassága Svédországban (Infostart)
Svédországban mától hivatalosan, polgári vagy egyházi szertartás keretében is hűséget esküdhetnek egymásnak a homoszexuális párok.
máj. 1
16:33
Öt éve egyesültünk - Meddig leszünk még külön? (Kitekintő)
Öt évvel ezelőtt csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz, amely mérföldkőnek számított a határon túl élő magyar közösségek életében is.
máj. 1
16:33
A franciáknak tele a croissant-ja az egésszel (168 Óra Online)
Franciaországban pénteken tízezrek csatlakoztak a május 1-jei felvonulásokhoz, hogy tiltakozzanak Nicolas Sarkozy elnök súlyos társadalmi krízissel fenyegető válságkezelő lépései ellen. Az ellenzéki szocialista párt (PS) 2002 óta először szólította fel tagjait, hogy vegyenek részt a demonstrációkon, és egységes fellépést igyekeznek mutatni az országszerte közel háromszáz megmozdulást szervező…
máj. 1
17:09
Veszélyben a cseh kormányalakítás (Metropol)
Veszélybe került az átmeneti cseh kormány megalakítása, mert Jan Fischer kijelölt kormányfő a kabinet névsorának összeállításakor nem tartotta tiszteletben a pártok ajánlásait.
máj. 1
17:27
Az amerikaiak fele szerint nem vagyunk hibásak az éghajlatváltozásért (Kitekintő)
Míg tavaly a szavazók közel fele értett egyet azzal, hogy az éghajlatváltozás miatt az emberi tevékenység okolható, addig idén már azok vannak többségben, akik a bolygó természetes életciklusához tartozó jelenségnek tekintik a folyamatot. Háromból egy amerikai gyerek attól tart, hogy a Föld már nem fog létezni, mire ő felnő.
máj. 1
18:03
A brit parlament a bankárokat vádolja a válságért (Metropol)
A bankárokat okolja a pénzügyi válságért rendkívül éles hangvételű, most elkészült jelentésében a londoni parlament alsóházának pénzügyi bizottsága, amely szerint a válság hatásait még a következő nemzedékek is érezni fogják.
máj. 1
18:21
Mit aprítanak a tejbe az RMDSZ EP-jelöltjei? (Kitekintő)
Nem kezdtek üzletbe, jövedelmük nagy részét pedig europarlamenti képviselői fizetésük jelentette az RMDSZ által jelölt három EP-képviselőnek.
máj. 1
18:57
Nyugtalan megemlékezés Oroszországban (168 Óra Online)
A gazdasági válság miatt Oroszországban, a tízezrek előtt elhangzott május 1-jei ünnepi beszédekben a szokásosnál élesebb hangot ütöttek meg a szónokok, a beszédek részben az ellenzék és a nacionalista szervezetek állásfoglalásaival csengtek egybe. Moszkvában, valamint az ország számos más pontján sok embert előállított a rendőrség.
máj. 1
19:33
Könnygázzal oszlattak május elsején Athénban (Metropol)
Könnygázt vetettek be Athénban a görög rendőrök rendbontók ellen a május 1-jén rendezett felvonulás után.
máj. 1
20:09
Mondjuk ki: az összeomlás szélére sodorták a világgazdaságot! (168 Óra Online)
A bankárokat okolja a pénzügyi válságért rendkívül éles hangvételű, most elkészült jelentésében a londoni parlament alsóházának pénzügyi bizottsága, amely szerint a válság hatásait még a következő nemzedékek is érezni fogják.
máj. 1
20:27
Kivégzés: fejlövés okozta Rózsa Flores halálát (Metropol)
Bolíviai lapértesülés szerint fejlövés okozta Rózsa Flores Eduardo halálát, kevesebb mint 50 centiméteres távolságból adták le rá a gyilkos lövést.
máj. 1
20:45
Csődvédelmet kért a Chrysler (Infostart)
Hónapokon át tartó szenvedés után csődvédelmet kért Amerika harmadik legnagyobb autógyártója, a Chrysler. Mindez azt jelenti, hogy a cég haladékot kap a radikális átalakításra, amelynek nyomán kisebb és tisztább autókat gyárthat a jövőben. Egyelőre azonban leállítják a gyárakat, az átszervezés pedig jelentős munkavállalói áldozatokkal is jár.
máj. 1
21:03
Salvador Dalí képet loptak el Hollandiában (Metropol)
Tamara de Lempicka és Salvador Dalí egy-egy képét lopták el pénteken álarcos fegyveresek egy hollandiai múzeumból.
máj. 1
21:21
A 33. helyen a magyar sajtószabadság (Infostart)
Magyarország megőrizte tavalyi értékelését a sajtószabadság helyzetéről készített jelentésben. A Freedom House a "szabad" kategóriába sorolta az országot és - csakúgy mint tavaly - 21 pontot adott 0-tól 100 pontig terjedő skálán.
máj. 1
21:57
Simán elvitték a nagy értékű festményeket (168 Óra Online)
Tamara de Lempicka és Salvador Dalí egy-egy képét lopták el pénteken álarcos fegyveresek egy hollandiai múzeumból.

Keresés