2009. május 1. péntek

máj. 1
1:51
Az influenza ellen: a legkorszerűbb technikát csak Magyarországon alkalmazzák (168 Óra Online)
Infravörös, úgynevezett szomatoinfra kamerákkal felszerelt műszaki rendszerekkel vizsgálják a Ferihegyen leszálló utasokat péntektől, miután az Egészségügyi Világszervezet 5-ös riasztási fokozatot rendelt el az A/H1N1 járvány miatt; e legkorszerűbb technikát csak Magyarországon alkalmazzák - mondta Szacsky Mihály, a rendszer kifejlesztésében részt vett szakember csütörtökön az MTI-nek. A gép…
máj. 1
5:27
Meleg sör, hideg virsli, megosztottság (168 Óra Online)
Megosztottan ünneplik ma a nagy szakszervezeti szövetségek május 1-jét.
máj. 1
6:57
Ma már ötmillió forinttal is gazdagnak éreznénk magunkat (Infostart)
A magyarok 40 százaléka már 5-10 millió forintos vagyontól is gazdagnak érezné magát - a többi között ezt tartalmazza a Hoffmann Research International legutóbbi felmérése, amelyet a 100 leggazdagabb című kiadványban közöltek.
máj. 1
8:45
Forgalmi változások a BKV-nál a hosszú hétvégén (Metropol)
Május elsején a BKV Zrt. járatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek; az ünnepnapon tartott rendezvények, illetve egyéb forgalomkorlátozások azonban több helyszínen befolyásolják a közösségi közlekedés megszokott forgalmi rendjét a hosszú hétvégén.
máj. 1
9:39
Generációváltás a milliárdosok között (Napi)
máj. 1
9:57
Halálos baleset Vácnál (Infostart)
Két személygépkocsi ütközött az M2-es autóúton Vác közelében, a balesetben egy ember életét vesztette - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-nek.
máj. 1
9:57
MSZP: megint kampányba jövünk (168 Óra Online)
Bajnai Gordon miniszterelnök is beszédet mond az MSZP május 1-jei budapesti rendezvényén ma a Városligetben, amellyel a párt megnyitja az európai parlamenti (EP) választási kampányt.
máj. 1
10:15
Isztambulban a rendőrség feloszlatta a munka ünnepét köszöntő tömeget (Infostart)
A rendőrség vízágyúkkal akadályozta meg pénteken a szakszervezet tagjait abban, hogy Isztambul központjában megemlékezzenek május elsejéről.
máj. 1
10:15
Magyar kormány: Senkit sem akarunk sanyargatni (168 Óra Online)
Az új szociális és munkaügyi miniszter azt mondja: a válságkezelésben a munkahelyek megőrzése a legfőbb célja. A legtöbb védelmet pedig a leghátrányosabb helyzetűeknek adná. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
máj. 1
10:17
Több napja halott nőt találtak egy lakásban (Infostart)
Az elsődleges orvosi vélemény szerint természetes halállal, több nappal ezelőtt halt meg az a nő, akinek holttestét csütörtökön későn este találták meg egy budapesti, XVII. kerületi lakásban - mondta el az MTI-nek Kajó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
máj. 1
10:19
Soros György: az önkorrigáló piac paradigmája omlott össze (Infostart)
A jelenlegi gazdasági válság nemcsak a pénzügyi rendszer összeomlását hozta, hanem kiderült, hogy hibás az önkorrigáló piac uralkodó paradigmája - mondta Soros György csütörtök este a PEN nemzetközi írószövetség New York-i rendezvényén.
máj. 1
11:27
Kijelölték a miniszterelnöki rezidencia védelmi területét (Infostart)
Fizikailag a rendőrség ugyan nem zárta le a miniszterelnöki rezidencia körüli utcákat, de meghatározták azt a területet, amely biztosítási szempontból lezártnak minősül május elsejétől.
máj. 1
11:29
Pataky: a dolgozó érdeke fontosabb a szűk eliténél (Infostart)
"Olyan világot, olyan Magyarországot akarunk, ahol a dolgozó emberek érdeke előbbre való, mint a szűk, nagy pénzügyi bázissal és gazdasági hatalommal rendelkező elité" - fogalmazta meg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének fő május 1-jei üzenetét Pataky Péter, a szövetség elnöke az MSZOSZ nagygyűlésén Budapesten.
máj. 1
11:31
Steiner: "Kivágó Marika soha nem volt ügynök" (Infostart)
Budapestnek május 14-én lesz költségvetése - jelentette ki Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője az MSZP városligeti majálisán szervezett fórumon.
máj. 1
11:33
Viharos széllökésekre figyelmeztet a meteorológia (Infostart)
Időnként viharossá erősödő szélre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat 24 órás előrejelzése pénteken nap közben.
máj. 1
11:45
Nem lehet behúzódni egy sarokba, és otthon maradni! (168 Óra Online)
"Olyan világot, olyan Magyarországot akarunk, ahol a dolgozó emberek érdeke előbbre való, mint a szűk, nagy pénzügyi bázissal és gazdasági hatalommal rendelkező elité" - fogalmazta meg a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének fő május 1-jei üzenetét Pataky Péter, a szövetség elnöke pénteken az MSZOSZ nagygyűlésé Budapesten. "Bár ezer gondunk van - világgazdasági válság, belső gazdasági…
máj. 1
12:03
Forgalomkorlátozások a háromnapos ünnepen (Infostart)
A munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek ma a BKV járatai.
máj. 1
12:05
Itthon továbbra sincs az új típusú influenzával fertőzött beteg (Infostart)
Magyarországon továbbra sincs új típusú influenzával fertőzött beteg, de megerősítik az utasok ellenőrzését a Ferihegyi repülőtéren - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.
máj. 1
12:39
Megváltoztak a közlekedési bírságok (Infostart)
A mai naptól megváltoztak a közigazgatási bírság szabályai, így már nem a sebességtúllépés százalékos, hanem a tényleges sebesség alapján számítják a büntetés mértékét.
máj. 1
12:41
Összegzés az unióhoz csatlakozás ötödik évfordulóján (Infostart)
Magyarország európai uniós csatlakozása ötödik évfordulója alkalmából összegzést készített a közösségi forrásokból megvalósult beruházásokról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
máj. 1
12:43
Gaskó: A Bajnai-kormány a tőke szolgálatában áll (Infostart)
Demonstrációt tartott a Parlament előtt a LIGA Szakszervezetek szövetsége a kormány tervezett intézkedései elleni tiltakozásul. A megmozduláshoz a Munkástanácsok Országos Szövetsége is csatlakozott.
máj. 1
12:57
Nehéz helyzetbe kerülnek a nyugdíjasok (Infostart)
"Nem kis felháborodást keltettek a Bajnai csomag nyugdíjrendszert érintő tervezett változtatásai, a vélhetően leginkább negatív hatást jelentő lépések a nyugdíjkorhatár gyorsabb megemelése, valamint a 13. havi nyugdíj megszüntetése lehet. Hozzá kell tenni azonban, hogy a Bajnai kormány mondta ki elsőként, hogy nincs meg a fedezete utóbbi juttatásnak, miközben ez már a 2003-as bevezetés óta…
máj. 1
12:57
Itt védik Bajnait (168 Óra Online)
Fizikailag a rendőrség ugyan nem zárta le a miniszterelnöki rezidencia körüli utcákat, de meghatározták azt a területet, amely biztosítási szempontból lezártnak minősül május elsejétől.
máj. 1
12:57
Kegyeletsértő volt a soroksári sváb temető kiürítése? (Metropol)
A soroksári önkormányzat ellentmondásosnak tartja a kerület sváb temetőjének kiürítéséről végzett ombudsmani vizsgálat megállapítását. Kállai Ernő szerint a városvezetésnek bocsánatot kell kérnie a német közösségtől.
máj. 1
12:59
Herczog: A rászorultság elvének a megszorításokban is érvényesülnie kell (Infostart)
Az új szociális és munkaügyi miniszter szerint nem szabad fűnyíróelvet alkalmazni a kiadáscsökkentés során. Herczog László az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: a megszorítások során is figyelembe kell venni a rászorultság elvét.
máj. 1
13:15
Az ombudsman a vizsgálatra vár a soroksári sváb temető ügyében (Infostart)
A kisebbségi ombudsman a vizsgálatok eredményét várja a soroksári sváb temető ügyében, hogy érdemben válaszolhasson a soroksári önkormányzatnak, amely megalapozatlannak, ellentmondásosnak tartja a kerület sváb temetőjének kiürítéséről végzett ombudsmani vizsgálat megállapítását, ezért arra kérték, hogy vizsgálja felül korábbi megállapítását.
máj. 1
13:33
Le kell őket győzni: tőke, tőkések, kapitalizmus! (168 Óra Online)
A Magyar Kommunista Munkáspárt már összegyűjtötte a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson induláshoz szükséges számú ajánlószelvényt - jelentette be a párt pénteki városligeti kampánynyitóján Vajda János alelnök. Thürmer Gyula elnök az eseményen harcra híva a mintegy félezres hallgatóságát, azt hangoztatta: a kapitalisták által okozott, "a magyar nagytőke kormányai" által félrekezelt…
máj. 1
13:51
Lendvai Ildikó meghirdette a "baloldali minimumot" (Infostart)
Lendvai Ildikó szerint meg kell hirdetni egy baloldali minimumot, amihez erejük maximumára lesz szükség, és amiért érdemes volt vállalni a válságkezelés nehéz folyamatát.
máj. 1
13:51
Bajnai: szívós munka (168 Óra Online)
Bajnai Gordon szerint a szívós, kitartó, következetes, az országot egy irányba, előre vivő munka vezethet ki a válságból, emelhet fel, hozhat gyarapodást és vezethet el egy erős büszke Magyarországhoz.
máj. 1
14:09
Szili Katalin: Párbeszéd, küzdelem és remény kell a válság ellen (Infostart)
Szili Katalin szerint a válság leküzdéséhez különösen fontos a párbeszéd, az egymásért való küzdelem és az, hogy reményt adjanak az embereknek.
máj. 1
14:09
Romokban az ország: nem maradt más, csak a Fidesz! (168 Óra Online)
A fideszmagyar „nemzetközi hatásokat” magyarra fordítva azonban a helyzet az, hogy példátlan válság söpör végig az egész világon. Amely alól nyilván csak a Fidesz tudná kivonni magát és a hazát.
máj. 1
14:11
Fidesz: Nem lehet egy országot lerasszistázni (Infostart)
A Fidesz szerint a leghatározottabban fel kell lépni a gyűlöletkeltéssel és a romák ellen elkövetett bűncselekményekkel szemben, de nem lehet egy egész országot rasszistának nevezni - mondta Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke, miután pénteken Budapesten találkozott Jacques Barrot-val, az Európai Bizottság alelnökével, az unió emberi jogi és biztonsági ügyekben illetékes…
máj. 1
14:13
Bajnai: A szívós munka vezethet ki a válságból (Infostart)
Bajnai Gordon szerint a szívós, kitartó, következetes, az országot egy irányba, előre vivő munka vezethet ki a válságból, emelhet fel, hozhat gyarapodást és vezethet el egy erős büszke Magyarországhoz.
máj. 1
14:15
Az MSZP beszámoltatná az EP-képviselőket (Infostart)
Az MSZP kezdeményezi, hogy az európai parlamenti képviselők évente kétszer számoljanak be tevékenységükről - jelentette be Göncz Kinga, az MSZP EP-listavezetője a párt városligeti majálisán.
máj. 1
14:27
Lendvai "baloldali minimumot" hirdetett az MSZP majálison (Metropol)
Lendvai Ildikó szerint meg kell hirdetni egy baloldali minimumot, amihez erejük maximumára lesz szükség, és amiért érdemes volt vállalni a válságkezelés nehéz folyamatát.
máj. 1
14:45
Szent-Iványi: Magyarország az uniós csatlakozás nyertese (Infostart)
Magyarország egyértelműen az európai uniós csatlakozás nyertese. A választók helyesen döntöttek, amikor öt évvel ezelőtt a tagság mellett foglaltak állást - mondta az SZDSZ európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén Szent-Iványi István.
máj. 1
14:45
A rendőrség munkáját "mindenféle politikai tehertétel" akadályozza (168 Óra Online)
A Fidesz szerint a leghatározottabban fel kell lépni a gyűlöletkeltéssel és a romák ellen elkövetett bűncselekményekkel szemben, de nem lehet egy egész országot rasszistának nevezni - mondta Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke, miután pénteken Budapesten találkozott Jacques Barrot-val, az Európai Bizottság alelnökével, az unió emberi jogi és biztonsági ügyekben illetékes…
máj. 1
15:03
Cozma-ügy: újabb gyanúsítottak lehetségesek (Infostart)
Az edigi hét mellett még újabb gyanúsítottak is lehetnek a Cozma-ügyben; esetükben garázdaság vagy bűnsegédi részvétel merülhet fel - írta pénteken Veszprém megye napilapja, a Napló online-kiadása.
máj. 1
15:03
Szili Katalin szájára vette a "munkás" szót (168 Óra Online)
Szili Katalin szerint a válság leküzdéséhez különösen fontos a párbeszéd, az egymásért való küzdelem és az, hogy reményt adjanak az embereknek.
máj. 1
15:05
Nagy a sor Röszkénél (Infostart)
Egy órára csökkent a reggeli és délelőtti órákban még két órás várakozási idő a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán.
máj. 1
15:21
Hegyi Gyula: A tőke jó szolga, de rossz úr (Infostart)
A szociális Európa koncepciójától gyorsan aktuális belföldi kérdések felé terelődött a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által szervezett fórumbeszélgetés, amelyen európai parlamenti képviselőjelöltek vettek részt Budapesten, a Városligetben.
máj. 1
15:39
Gaskó: Van olyan párt, amelynek több tagja van börtönben, mint kint (168 Óra Online)
A tőke javára csoportosít át jövedelmeket és már-már elviselhetetlen terheket ró az emberekre a "válságfokozó" Bajnai-program, amelyet azonnal vissza kell vonni - jelentette ki Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke pénteken Budapesten a LIGA és a Munkástanácsok Országos Szövetségének közös demonstrációján.
máj. 1
15:39
Újabb gyanúsítottak lehetségesek a Cozma-ügyben (Metropol)
Az edigi hét mellett még újabb gyanúsítottak is lehetnek a Cozma-ügyben; esetükben garázdaság vagy bűnsegédi részvétel merülhet fel - írta pénteken Veszprém megye napilapja, a Napló online-kiadása.
máj. 1
15:57
Mit mondtak a szakszervezetisek Bajnainak? (168 Óra Online)
Bajnai Gordon szerint a lényeget tekintve egyetértés van köztük és a szakszervezetek közt: meg kell védeni Magyarországot a válság hatásaitól.
máj. 1
16:33
Fának ütközött a Trabant, eltűnt a sofőr (Infostart)
A főváros XXI. kerületében, a Szent Imre térnél fának ütközött egy Trabant.
máj. 1
16:33
Thürmer lánya a Munkáspárt EP listáján (Metropol)
A Munkáspárt elnökének lánya is helyet kapott a szervezet európai parlamenti listáján; az értesülést a pártot két évtizede irányító Thürmer Gyula erősítette meg pénteken az MTI-nek.
máj. 1
16:35
Több munkahelyet követelt az MSZOSZ (Infostart)
Több munkahelyet követelt az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a szervezet székháza előtt tartott nagygyűlésen. Pataky Péter elnöke a szervezet majálisán azt mondta, a munkavállalók szeretnék végre látni a megszorítások eredményét is. A nagygyűlést követő fórumon a pártok európai parlamenti képviselő-jelöltjei a szociális Európa víziójáról beszéltek.
máj. 1
16:37
Nádastűz Galgahévízen (Infostart)
Mintegy 4 hektáron égett kora délután a bozótos és a nádas a Pest megyei Galgahévízen.
máj. 1
16:51
Lendvai: Az MSZP alkotmánymódosítást kezdeményez (Infostart)
Az MSZP alkotmánymódosítást kezdeményez, ami lehetővé teszi a holokauszt tagadás, a gyűlöletbeszéd, a gyilkos indulatokra való szóbeli felbujtás tiltását és büntethetőségét - jelentette be Lendvai Ildikó pártelnök az MSZP majálisán pénteken, Budapesten.
máj. 1
16:53
Megszűntek Dániában az új EU-tagállamokból érkező munkaerő alkalmazásának utolsó korlátai is (Infostart)
Öt évvel az Európai Unió tíz állammal való kibővítése után pénteken megszűntek Dániában az új keleti tagállamokból érkező munkaerő alkalmazásának utolsó korlátai is.

Keresés