2009. július 1. szerda

júl. 1
5:27
Büntetőfeljelentések: az APEH 1260 esetben "odalépett" (168 Óra Online)
Tavaly összesen 1260 büntetőfeljelentést tett az APEH, 16-ot a Szerencsejáték Felügyelet 1963 bűncselekménnyel kapcsolatban, elsősorban adócsalás miatt - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.
júl. 1
6:18
Farkas Ádám: Erősíteni kell a jegybank és a PSZÁF kapcsolatát (Infostart)
Erősíteni kell a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közötti kapcsolatot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a PSZÁF új elnöke. Farkas Ádám szerint a magyar pénzügyi rendszer stabilizálása a legfőbb cél.
júl. 1
6:36
Mesterházy: "lezárult a válságkezelés egyik legnehezebb szakasza" (Infostart)
Az elmúlt időszak egyik nagy politikai eredménye, hogy a válságkezelő intézkedések meghozatala közben egységes maradt az MSZP-frakció - mondta Mesterházy Attila, a parlamenti képviselőcsoport vezetője az MTI-nek adott interjújában. A politikus szerint szigorú és takarékos jövő évi költségvetésre van szükség, úgy, hogy az egyben "fél balra átot" is jelentsen az MSZP számára.
júl. 1
6:38
Már ujjlenyomat is kerül az útlevelekbe (Infostart)
Hétfőtől ujjlenyomatot is tartalmazó útleveleket állítanak ki az okmányirodák. A kormány szerint a biometrikus útlevelek biztonságosabbak, és nehezebb velük visszaélni. Az ujjlenyomatokat nem tárolják adatbázisban, és a változás miatt senkinek sem kell új okmányt igényelnie, bárhová is utazik.
júl. 1
6:39
A Hospinvest vezetői nem tudták, képesek-e tovább működtetni a kórházat (168 Óra Online)
A gyöngyösi önkormányzat döntött: szeptember 30-án szerződést bont a HospInvesttel - írta szerdai számában a Heol.hu internetes oldalra hivatkozva a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.
júl. 1
6:57
Gusztos Péter: nem vállalom az elnökjelöltséget (168 Óra Online)
Nem vállalhatom, nem vállalom az elnökjelöltséget az SZDSZ július 12-i küldöttgyűlésén - jelentette be blogjában Gusztos Péter szerda kora reggel.
júl. 1
7:30
Nem lesz az önpusztító SZDSZ elnöke Gusztos Péter (Infostart)
Nem vállalja az SZDSZ elnökjelöltségét Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes. A politikus ezt szerdai blogbejegyzésében közölte.
júl. 1
7:33
Mesterházy: még nincs "lefutva a meccs" (168 Óra Online)
Mesterházy Attila szerint az MSZP a következő tíz hónapban be fogja bizonyítani, hogy még nincs "lefutva a meccs", a Fidesz korán ünnepli választási győzelmét. Az MTI-nek adott interjújában a párt alelnök-frakcióvezetője szerint mindenkinek van helye az MSZP-ben, aki dolgozni akar és hittel, teljes erőbedobással a választási győzelmet kívánja segíteni; aki azonban ezt nem akarja vállalni, annak…
júl. 1
8:06
Mától még drágább az élet (Infostart)
A tej és a kenyér kivételével minden termék áfája 20-ról 25 százalékra nő szerdától, ezzel összességében Európában Magyarországon lesz a legnagyobb a forgalmi adó mértéke. Az áfa- és jövedéki adó emelés miatt mintegy bruttó 13, illetve 15 forinttal nő a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára - ez az elmúlt időszak legnagyobb üzemanyag-áremelése.
júl. 1
8:08
Települési őrségeket állítana fel az MSZP - lapszemle (Infostart)
Települési őrségek szervezését látná jónak, és megváltoztatná a bűncselekmények áldozatainak kártalanítási folyamatát az MSZP. A terveket a július 4-i kongresszus elé terjesztik, hogy majd felkérjék a Bajnai-kormányt azok megvalósítására - írja a Népszabadság.
júl. 1
8:30
Újra itt a kánikula (Metropol)
A kánikulai meleg miatt a szükséges óvintézkedésekre hívta fel a figyelmet a tűzoltószövetség. Az ÁNTSZ szerdára és csütörtökre első fokú hőségriasztást jelzett, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig szerdára UV-B riasztást adott ki, mivel az ország északkeleti részén 7,6-es, nagyon erős sugárzás várható.
júl. 1
8:42
Ma csak ügyeletet tartanak a hivatalok a köztisztviselők napja miatt (Infostart)
A köztisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon minden év július 1-jén. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény.
júl. 1
8:45
Köztisztviselők napja - ma nem lesz sorban állás a hivatalokban, csak ügyelet (168 Óra Online)
Ma csak ügyeletet tartanak a hivatalok a köztisztviselők napja miatt -- írta az MTI.
júl. 1
8:48
Mesterházy: a meccs még nincs lefutva (Metropol)
Mesterházy Attila szerint az MSZP a következő tíz hónapban be fogja bizonyítani, hogy még nincs "lefutva a meccs", a Fidesz korán ünnepli választási győzelmét.
júl. 1
8:50
Gusztos szerint szétesőben az SZDSZ (Metropol)
A liberális párt frakcióvezető-helyettese blogbejegyzésében írta, nem vállalja az elnökjelöltséget, mert az általa korábban megfogalmazott politikai, személyi, szervezeti feltételek teljesülésére "nyilvánvalóan nincs esély".
júl. 1
9:06
Kiraboltak egy budapesti benzinkutat (Metropol)
Kiraboltak egy benzinkutat Budapesten, a VIII. kerületben, a Kerepesi úton szerda hajnalban - tájékoztatta a BRFK sajtóügyeletese az MTI-t.
júl. 1
10:30
Andrási Miklós lett a MÁV Zrt. elnöke (Infostart)
Hónig Péter közlekedési miniszter Andrási Miklóst, a Grid Zrt. igazgatóját nevezi ki a MÁV Zrt. igazgatósága elnökének, későbbiekben elnök-vezérigazgatójának, Antali Károly kabinetfőnököt pedig közösségi közlekedési miniszteri biztosnak.
júl. 1
10:48
Megmarad az Andrássy út világörökségnek (Infostart)
Elfogadta a magyar fél jelentéseit sevillai ülésszakán az UNESCO Világörökség Bizottsága, így sem Tokaj, sem az Andrássy út nem került a veszélyeztetett világörökségi listára - közölte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke.
júl. 1
10:50
Mára virradóra 22 új város született (Infostart)
Városi címet adományozott Sólyom László köztársasági elnök huszonkét nagyközségnek.
júl. 1
11:09
A Cerbona visszahívja a fuzáriummal szennyezett durumtésztát (168 Óra Online)
Megsemmisíti, s még állati eledelként sem hasznosítja fuzárium toxinnal szennyezett, durum alapanyagból készült termékeit a székesfehérvári Cerbona Zrt. - közölte az MTI érdeklődésére a vállalatcsoport kereskedelmi igazgatója szerdán.
júl. 1
11:42
A Fidesz a Vörös Gárdától óv (Infostart)
A Fidesz elutasítja azt a szocialista elképzelést, hogy úgynevezett települési őrségeket állítsanak fel.
júl. 1
12:00
Oszkó: a piacok is jutalmazták a kormányzat eredményeit (Napi)
júl. 1
12:00
Az MSZP módosítana a nyugdíjszabályon (Infostart)
A korhatár előtt nyugdíjazottak keresetkorlátjára vonatkozó szabályozás eltörlését kezdeményezi Vidorné Szabó Györgyi és Kökény Mihály - jelentette be a két szocialista országgyűlési képviselő.
júl. 1
12:02
Egyszerűsödik a túlméretes járművek közlekedése (Infostart)
A következő napokban ésszerűbbé, egyszerűbbé válhat a traktorok, kombájnok, munkagépek közúti közlekedésének engedélyeztetése - derül ki a Magyar Agrárkamara közleményéből.
júl. 1
12:06
Lassul az áradás, apadnak a folyók (Metropol)
Az ország folyóinak elsőrendű, állami fővédvonalain jelenleg mintegy 850 kilométer hosszan van érvényben árvízvédelmi készültség; lassul az áradás és sok helyen folytatódik az apadás. Azért még jöhet újabb árhullám.
júl. 1
12:18
Újabb fogást találtak a nyugdíjasokon (Napi)
júl. 1
12:39
Megszelídül az árhullám: több helyen elkezdődött az apadás (168 Óra Online)
Az ország folyóinak elsőrendű, állami fővédvonalain jelenleg mintegy 850 kilométer hosszan van érvényben árvízvédelmi készültség; lassul az áradás és sok helyen folytatódik az apadás - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs.
júl. 1
12:57
Vörös Gárdát vizionál a Fidesz (168 Óra Online)
A Fidesz elutasítja azt a szocialista elképzelést, hogy úgynevezett települési őrségeket állítsanak fel. A Fidesz elutasítja, hogy az erős állam, az erős rendőrség helyett önkéntes alapon különféle egyesületek vagy cégek "tetszelegjenek rendvédelmi szerepben" - írta a párt helyettes szóvivője az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményében.
júl. 1
13:36
328,5 milliós kárigényt jelentettek be Szabolcsban (Metropol)
A június 7-ei vihar által megrongált 1.983 magánlakás helyreállításához 328,5 millió forint állami támogatást kértek az érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzatok - jelentette be az Észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal vezetője sajtótájékoztatón Nyíregyházán szerdán.
júl. 1
13:48
Újabb kilépők az MDF-ből (Infostart)
Kilépett pártjából az MDF Békés megyei, békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi szervezetének elnöke - jelentették be az érintettek Békéscsabán.
júl. 1
14:06
Felújították a haditemetőt (Infostart)
Újraavatták az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legnagyobb hadifogolytáborának VII-es számú temetőjét szerdán Esztergom-Kenyérmezőn. A felújított temetőben nyugvók névsora a fából faragott díszkapu belső oldalán olvasható.
júl. 1
14:09
BRFK: jogszerűen lőtt a rendőr Újpesten (168 Óra Online)
Az elsődleges parancsnoki vizsgálat szerint szakszerű és jogszerű volt a rendőri intézkedés kedden, amikor egy rendőr menekülő autófeltörőkre lőtt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.
júl. 1
14:21
Uniós támogatásból aszfaltoznak Dömsödön (PestMost.hu)
A fővárostól délre ötvenkét kilométerre fekvő, dunaparti nagyközségben az Európai Unió támogatásának köszönhetően már idén szeptemberben átadnak három új szilárd burkolattal ellátott utat.
júl. 1
14:23
Elindult a VOLT! (PestMost.hu)
Tegnap este – a VOLT Fesztivál nyitónapján – több mint 5000 fesztiválozó foglalta el szállását Sopronban.
júl. 1
14:25
Felújított utakon Üllőn és Mogyoródon, uniós támogatással (PestMost.hu)
Az Európai Unió alapjainak támogatásával mintegy 665 millió forintból 7,1 kilométer rendkívül forgalmas utat újítottak fel a kivitelezők Üllőn, valamint Mogyoród bel- és külterületén.
júl. 1
14:42
Bárándy: az MSZP semmilyen gárda felállítását nem támogatja (Infostart)
A szocialista párt nem támogat semmiféle rendfenntartásra, vagy mások megfélemlítésére létrehozandó gárda felállítását, és azt sem, hogy a rend fenntartását a rendőrségtől bárki átvegye - közölte Bárándy Gergely (MSZP) országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.
júl. 1
14:44
Robbanószerkezetek miatt ürítettek ki lakóépületeket Debrecenben (Infostart)
Második világháborús robbanószerkezeteket találtak egy debreceni építkezésen szerdán; több környékbeli lakóépületet kiürítettek - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
júl. 1
14:45
Mit fognak látni az unokáink Budapestből? - Interjú Ráday Mihállyal (168 Óra Online)
Éppen 30 éve készítette el az Unokáink sem fogják látni című sorozatának első részeit. Van már Kossuth-díja, idén márciusban pedig a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével tüntették ki. Ezzel együtt azt mondja: a városvédelemnek ellenzékben kell lennie. Ráday Mihállyal GERI ÁDÁM beszélgetett.
júl. 1
15:06
Robbanószerkezetek miatt ürítettek ki lakóépületeket Debrecenben (Metropol)
Második világháborús robbanószerkezeteket találtak egy debreceni építkezésen szerdán; több környékbeli lakóépületet kiürítettek.
júl. 1
15:18
Lemondott a horvát miniszterelnök (Infostart)
Lemondott tisztéről szerdán Ivo Sanader horvát kormányfő.
júl. 1
15:20
Lemondott képviselői mandátumáról Áder János és Deutsch Tamás (Infostart)
Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról július 13-i hatállyal Áder János és Deutsch Tamás; a fideszes politikusok Brüsszelben, az Európai Parlamentben folytatják munkájukat - közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel. Erről levélben értesítették az Országgyűlés elnökét.
júl. 1
15:22
ENSZ: újabb éhínség fenyeget Észak-Koreában (Infostart)
Újabb éhínség fenyeget a világtól elzárt Észak-Koreában az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) szerint.
júl. 1
15:24
Kiss Péter: kedvezményes hitel az önkormányzatoknak (Infostart)
A kormány döntése értelmében az önkormányzatok a Magyar Fejlesztési Bankhoz fordulhatnak kedvezményes, önrész nélküli hitelért, ha bajbajutott lakáshitelesek megsegítésekor elővásárlási jogukkal kívánnak élni. Ezt Kiss Péter társadalompolitikai miniszter jelentette be a kabinet szerdai ülése után.
júl. 1
15:26
Fico szerint az nyelvtörvény rendben van (Infostart)
Robert Fico szlovák kormányfő szerint az államnyelvtörvény módosítása rendben van, s nem látja okát annak, hogy ez a kérdés veszélyeztesse tervezett magyarországi látogatását.
júl. 1
15:28
Herényi: valami bűzlik a Margit híd felújítása körül (Infostart)
Herényi Károly szerint elfogadhatatlan, hogy a Margit híd felújításának költségei a 2007-ben tervezett nettó 13 milliárd forinttal szemben elérhetik a 30 milliárd forintot is.
júl. 1
15:36
Orosz anyanyelvű politikus lett Riga polgármestere (Infostart)
Orosz anyanyelvű politikust választottak meg szerdán a lett főváros, Riga polgármesterévé; még nem volt rá példa Lettországban, hogy egy orosz kisebbséghez tartozó politikusnak ilyen magas politikai hivatalt sikerüljön elnyernie a balti országban.
júl. 1
15:42
Herényi: valami bűzlik a Margit híd felújítása körül (Metropol)
Herényi Károly szerint elfogadhatatlan, hogy a Margit híd felújításának költségei a 2007-ben tervezett nettó 13 milliárd forinttal szemben elérhetik a 30 milliárd forintot is.
júl. 1
15:54
Korábbi dolgozói lopták a Mátrai Erőmű rézkábeleit (Infostart)
A nyomozás adatai szerint a Mátrai Erőmű többségében korábbi dolgozói loptak el a cég lignitbányájából mintegy 4 és fél millió forint értékű rézkábelt, ugyanakkor az elkövetők egyike ma is a társaság alkalmazottja - tájékoztatta szerdán az MTI-t a rendőrség.
júl. 1
15:56
Gál Kinga: A szlovák nyelvtörvény ellentétes az uniós alapelvekkel (Infostart)
Idejétmúltnak és kisebbségellenes hangulatot keltőnek nevezte a frissen elfogadott szlovákiai nyelvtörvényt Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának kisebbségi és emberi jogi szakértője az MTI-hez szerdán Brüsszelben eljuttatott közleményben.
júl. 1
16:18
Székely: nem lesz mindenáron gyógyszerautomata (Metropol)
Nem akar mindenáron gyógyszerautomatákat az Egészségügyi Minisztérium, ám a tárca álláspontja szerint a kistelepüléseken ezek a berendezések javíthatják a gyógyszerellátást - közölte Székely Tamás miniszter szerdán újságírókkal Budapesten, a Magyar Gyógyszerészi Kamara sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Keresés