2009. január 1. csütörtök

jan. 1
10:12
Átszakította a híd korlátját egy BKV-busz (Infostart)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
10:30
Meghalt a férfi, akit fejen talált egy petárda (Infostart)
Az átlagosnál négyszer több riasztást kaptak a mentők szilveszter éjjelén. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban azt mondta: főként a nagyvárosokban volt jellemző a sok hívás, és a hideg miatt különösen nagy volt a kihűlés veszélye.
jan. 1
11:06
Már takarítják a fővárost (Infostart)
Budapesten megkezdte szilveszteri szemét takarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A hideg miatt a korábbi éveknél kevesebb hulladékra számítanak, várhatóan mintegy 250 köbmétert kell összegyűjteni és elszállítani.
jan. 1
11:08
Drágul a BKV-bérlet (Infostart)
Kilencezer forintot kell fizetni egy felnőtt BKV-bérletért január közepétől, egy vonaljegy pedig 290 forintba kerül. Az emelésből befolyt összeget a közlekedési vállalat adósságcsökkentésre, illetve új buszok beszerzésére fordítja - mondta az InfoRádiónak a BKV Zrt. szóvivője.
jan. 1
11:42
Képriport a buszbalesetről (Infostart)
Budapesten egy ember súlyosan és hárman könnyebben megsérültek, amikor egy BKV-busszal ütközött egy autó a XIV. kerületben.
jan. 1
11:44
Sólyom László: Válságos év előtt állunk (Infostart)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre újévi beszédében csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök, aki szerint most mindenkinek a saját életében is valamilyen választ kell adnia a válságra.
jan. 1
12:18
Képriport a cserbenhagyásos gázolásról (Infostart)
Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.
jan. 1
12:36
Januárban folytatódhat a vasutassztrájk (Infostart)
Újra sztrájkolhatnak januárban a vasutasok. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke elmondta: a kollektív szerződést aláírták a MÁV vezetőivel, de a bérfejlesztésről és a sztrájkolók követelésiről továbbra sem tudtak megállapodást kötni.
jan. 1
12:54
Sólyom László újévi köszöntője (Metropol)
A köztársasági elnök újévi köszöntőjében reményt és erőt kívánt a magyaroknak, s az önállóságra, egymás segítésére hívta fel a figyelmet.
jan. 1
13:12
Az újév első gyermeke (Infostart)
Bartek Milánnak hívják az újév első újszülöttjét, aki éjfél után 1 perccel Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban jött világra. A kisfiú - szülei első gyermeke, édesanyjával együtt jól érzik magukat.
jan. 1
13:30
Kaposvári a 2009-es év első kisbabája (Metropol)
Bartek Milán az újév első újszülöttje, aki csütörtökön 0 óra 1 perckor Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban jött világra.
jan. 1
14:24
Megfagyott egy nő (Metropol)
Budapesten a Várban találták meg a holttestet.
jan. 1
14:42
Meztelenül futkározott a templomban egy nő Zalaegerszegen (Infostart)
Kórházba szállítottak egy nőt, aki levetkőzött a Ferences templomban újév reggelén a szertartás alatt - mondták el a szentmisén résztvevő hívek.
jan. 1
16:12
Kevesebb dolguk volt szilveszterkor a tűzoltóknak (Metropol)
Csökkent a szilveszteri riasztások száma az egy évvel ezelőttihez képest, és már csupán egy átlagos napnak megfelelő volt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön.
jan. 1
17:06
Most megtudhatja, mi lesz a miniszterelnök ajándékaival (Infostart)
Házi készítésű csipkebogyólekvár, hímzett terítő, bélyeggyűjtemény, mellszobor, egyiptomi dombormű, falióra - csak néhány ajándék azok közül, amelyeket Gyurcsány Ferenc kapott ajándékba 2008-ban.
jan. 1
18:18
A wifi mindent visz (Infostart)
Internetezni a saját laptopunkon egy kávézóban - sokak szerint ez az wifi legnagyobb előnye. Az élmény olyannyira meghatározó, hogy a vezeték nélküli internetet az elmúlt évtized legjobb technológiai újításnak választották meg egy szavazáson.
jan. 1
19:30
Nem orvvadász, hanem járőrtársa lőtte meg a határrendészt (Metropol)
A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem orvvadász, hanem saját járőrtársa lőtte meg véletlenül december 29-én éjszaka a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség határőrszolgálatot teljesítő 30 éves főtörzsőrmesterérét, amit az érintettek szerettek volna eltusolni, ezért eljárást kezdeményeztek ellenük.

2009. január 2. péntek

jan. 2
9:00
Gaskó István nem készül politikai szerepre (Infostart)
Gaskó István szerint nincs az a párt, amelyik eredménnyel tudná felkérni politikai vagy kormányzati szerepre. A szakszervezeti vezető a Népszabadságnak arra a felvetésére mondta ezt, mely szerint ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a Fidesz választási listáján.
jan. 2
9:54
A világörökség része lesz Hévíz és a Balaton-felvidék? (Metropol)
Megalakult az a bizottság, amely a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) keretein belül megkezdi Hévíz, a Tihanyi-félsziget és a Tapolcai-medence vulkanikus tanúhegyei világörökségi listára szóló pályázatának előkészítését - tájékoztatott a bizottságot vezető Mohácsi József (MSZP).
jan. 2
9:56
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (Metropol)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották - tájékoztatott Foczkó Tamás, a Magyar Közút Kht. régiós diszpécsere. Az illetékes vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a Tiszán közepes a jégzajlás, hat jégtörő hajó áll készenlétben.
jan. 2
12:54
Jégzajlás miatt leálltak a tiszai kompok (Infostart)
Jégzajlás miatt péntek reggeltől szünetel a kompközlekedés Tiszalúc és Tiszadob között, ahol a pontonhidat már korábban elbontották. Az illetékes vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a Tiszán közepes a jégzajlás, hat jégtörő hajó áll készenlétben.
jan. 2
13:48
A háztartásokat csak a legvégső esetben érintheti a gázfogyasztás korlátozása (Infostart)
A földgáz magyarországi nagykereskedelmét ellátó E.ON szóvivője szerint valószínűtlen, hogy az orosz-ukrán gázvita miatt korlátozni kell a lakossági gázfogyasztást. Kutas István elmondta, bár Moszkva január elsejétől nem szállít gázt Ukrajnának, Magyarországra egyelőre folyamatosan, a szerződésnek megfelelően érkezik a gáz.
jan. 2
15:16
Megszüntetné a parkolási szívatást az ombudsman (Infostart)
Egységes parkolási rendszer kialakítását szorgalmazza Budapesten az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.
jan. 2
16:30
Életveszélyes a Balaton jege (Metropol)
Életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni. Ha marad a mostani időjárás, még tíz napot kell várni arra, hogy biztonságos legyen a sportolás a jégen.
jan. 2
17:03
Még életveszélyes a balatoni korcsolyázás (Infostart)
Életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni; ha marad a mostani időjárás, még tíz napra van szükség ahhoz, hogy biztonságos legyen a sportolás a jégen - közölte a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
jan. 2
17:24
Torlódás várható a röszkei határátkelőnél (Metropol)
A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt a hétvégén jelentős várakozásra kell számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán.
jan. 2
17:57
Molnár Csaba: Valószínű a gázkrízis kialakulása (Infostart)
Péntek 16 óra után az Ukrajnából érkező orosz földgáz nyomása csökkent, azaz lassabban érkezik meg a szerződésben rögzített mennyiség - jelentette be Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.
jan. 2
19:45
Akadozik a gázbehozatal - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Lassabban érkezik Magyarországra Ukrajnából a szerződésben rögzített mennyiség; folytatódnak a légicsapások a Gázai övezet ellen - a nap hírei.

2009. január 3. szombat

jan. 3
9:48
Elkészült a tükör, ami mindent megmutat (Infostart)
Már kapható minden nő álma, a tükör, amely 360 fokban mindent megmutat: mostantól kezdve nem probléma a hajszárítás.
jan. 3
10:42
Nagy bajban lesznek idén a települések (Infostart)
Jelenleg 219 helyhatóságnál van szükség adósságrendezésre - írja a Népszabadság az önkormányzatok helyzetével foglalkozva; a Magyar Nemzetnek települési vezetők azt mondták: minden eddiginél súlyosabb működési gondokra számítanak idén. Lapszemle.
jan. 3
11:36
Másodfokú riasztás: dermesztően hideg lesz (Infostart)
Másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Észak-Magyarország és az Észak-Alföld területére a rendkívüli hideg miatt; a napi középhőmérséklet várhatóan mínusz 10 fok alatt marad.
jan. 3
11:54
Még töri a jeget a balatoni komp (Infostart)
A Szántód-Tihany közötti vízen kialakult 3-4 centiméteres jeget még áttöri a komphajó, így a balatoni kompközlekedés egyelőre nem áll le - közölte a révállomásfőnök.
jan. 3
12:18
A Balatonon és a Velencei-tavon is veszélyes még a jég (Metropol)
Sem a Balaton, sem pedig a Velencei-tó jege nem alkalmas még korcsolyázásra vagy csúszkálásra - figyelmeztettek szombaton a szakemberek és a rendőrség.
jan. 3
12:30
Még mindig veszélyes a korcsolyázás (Infostart)
Sem a Balaton, sem pedig a Velencei-tó jege nem alkalmas még korcsolyázásra vagy csúszkálásra - figyelmeztetnek a szakemberek. Ha az időjárás az előre jelzettnek megfelelően hideg marad, akkor a jövő hét közepére hízhat meg a jég a biztonságos tíz centiméteres vastagságúra.
jan. 3
13:06
Lassabban, de érkezik az orosz gáz (Infostart)
Emelkedett a nyomás a földgázvezetékben, Ukrajna felől a szerződésnek megfelelő mennyiségű orosz gáz érkezik Magyarországra - közölte a Földgázszállító Zrt. szóvivője.
jan. 3
13:48
Jelentős a torlódás a röszkei határátkelőnél (Metropol)
A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt egyórás várakozás alakult ki szombaton a déli órákra a röszkei határátkelő belépő oldalán.
jan. 3
14:42
Továbbra is rejtély a francia diáklány eltűnése (Metropol)
A diáklány keresésében már francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak.
jan. 3
14:54
Gúnyolódik az új szervezeten Dávid Ibolya ellenzéke (Infostart)
Ifjúsági Konzervatív Unió néven új konzervatív ifjúsági szervezet alakult - közölte a Magyar Demokrata Fórum. Az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) arra hívta fel a figyelmet, hogy az MDF alapszabálya szerint a pártnak csak egy ifjúsági szervezete lehet, ez pedig az IDF.
jan. 3
16:42
Egy órát kell várni Röszkénél a belépésre (Infostart)
Egy óra a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban.
jan. 3
17:37
Még csak most jön a karácsonyfatüzek szezonja (Infostart)
Idén eddig kevesebb karácsonyfa-tűzhöz hívták a budapesti tűzoltókat, mint a korábbi években - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság ügyeletvezetője.
jan. 3
17:54
Helyreállították a távhőszolgáltatást Csepelen és Pesterzsébeten (Infostart)
Csepelen és Pesterzsébeten nincs távfűtés, mert a csepeli erőműben szombaton délután meghibásodás történt - közölte Balog Róbert, a Főtáv szóvivője. A mínusz 6 Celsius-fokos hidegben mintegy 20 ezer lakásban hidegek a radiátorok.
jan. 3
18:00
Nincs távfűtés Csepelen és Pesterzsébeten (Metropol)
Csepelen és Pesterzsébeten nincs távfűtés, mert a csepeli erőműben szombaton délután meghibásodás történt. Ez azt jelenti, hogy a mínusz 4-6 Celsius-fokos hidegben mintegy 20 ezer lakásban hidegek a radiátorok.
jan. 3
20:24
Fagyriadó! Akár mínusz 18 Celsius fok is lehet! (Metropol)
Figyelmeztetést adott ki a rendkívüli hideg miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az elkövetkező 24 órára.
jan. 3
20:42
Újra van távfűtés Csepelen és Pesterzsébeten (Metropol)
Az Atel Csepeli vállalatcsoport kora este közleményt adott ki, amely szerint a távhőszolgáltatás ismét zavartalanul működik Csepelen, ezt azonban a fogyasztók "technikai okok miatt" csak az esti órákban fogják érzékelni.
jan. 3
21:27
Rendkívüli hidegre figyelmeztetnek a meteorológusok - a nap hírei (Infostart)
Figyelmeztetést adott ki az éjjel és holnap várható rendkívüli hideg miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eddig nem talált bűncselekményre utaló jelet a rendőrség az egy hónapja a fővárosban eltűnt francia diáklány ügyében. Izrael nagyszabású szárazföldi hadműveletet indított a Gázai övezetben. A nap hírei 2009. január 3-án, szombaton.

2009. január 4. vasárnap

jan. 4
10:03
Különös barátság: együtt tévézik a kutya és a bagoly (Infostart)
Különleges barátság Berylé és Wolé: a vadászkutya és a macskabagoly egy állatmenhelyen találkoztak, és azóta elválaszthatatlanok.
jan. 4
11:15
Két lakás is kigyulladt a fővárosban (Infostart)
Budapesten egy ember meghalt, miután kigyulladt egy családi ház a XVI. kerületi Mária utcában.
jan. 4
11:33
Kovács Árpád: Nehezen láthatóak előre a költségvetési folyamatok (Infostart)
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint ma csak korlátozottan láthatóak előre az idei gazdasági és költségvetési folyamatok. Kovács Árpád úgy fogalmazott: a világgazdasági válság alakulásától függ, hogy megvalósítható lesz-e Magyarországon a 2009-re elfogadott büdzsé.
jan. 4
11:51
Hétfőig kell visszavinni a tűzijátékokat (Infostart)
Hétfőig kell visszavinni a vásárlás helyére a fel nem használt tűzijátékokat - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.
jan. 4
12:27
Orbán: 2009 sikere azon múlik, hogy lesz-e változás (Infostart)
A 2009-es esztendő sikere azon múlik, hogy lesz-e változás - jelentette ki a Fidesz elnöke a távirati irodának adott interjúban. Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a Fidesz - szövetségben a KDNP-vel - készen áll arra, hogy a sikeres európai módszerek alkalmazásával kivezesse Magyarországot a válságból.

Keresés