2009. január 26. hétfő

jan. 26
4:36
Meg fogsz halni, Iván (168 Óra Online)
Az 1989-es év annus mirabilisként került be a történelem annaleseibe. A csoda éve volt: megtörtént, amiről senki sem gondolta, hogy megtörténhet. Emlékezetemben ’89 úgy él, mint az én évem: egyedülálló szerepet játszott az életemben, s gyökeresen megváltoztatta. Mindez két eseményhez kötődik. Egy lelkesítőhöz az év elején, s egy elszomorítóhoz a végén – mintegy bekeretezve az időszakot.
jan. 26
5:48
Zárolni kell a felelősök vagyonát! (168 Óra Online)
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben; így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire – írja a Magyar Hírlap hétfői számára hivatkozva az MTI.
jan. 26
7:00
Nabucco-csúcs: alternatívát keresnek (Infostart)
Nemzetközi Nabucco-csúcstalálkozót tartanak kedden Budapesten. A Kaszpi-tenger térségéből induló gázvezetékkel kapcsolatban sok kérdés van, például az, hogy melyik ország adja majd hozzá a földgázt.
jan. 26
8:12
Végéhez közeledik a fővárosban a Demszky-korszak (Infostart)
A Magyar Nemzet arról közöl írást, hogy a végéhez közeledik Budapest Demszky Gábor nevével fémjelzett korszaka, hiszen egy közelmúltban elkészült közvélemény-kutatás szerint Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének jelentős az előnye a jelenlegi főpolgármesterrel szemben.
jan. 26
8:30
Forgalomkorlátozások a fővárosban a Nabucco-csúcs miatt (Infostart)
Körülbelül 20 delegáció érkezik Budapestre a ma kezdődő Nabucco-konferenciára, ezért komoly forgalomkorlátozásokra kell számítani, mondta az InfoRádiónak Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese. Hozzátette, az V. kerület több pontján szerda estig tilos a parkolás, az itt hagyott járműveket elszállítják.
jan. 26
8:48
A magyarok elfoglalják a világ rádióit (Infostart)
Húsz évvel ezelőtt Pozsgay Imre forradalmat csinált a Rádióban. 1989 január 28-án hangzott el a 168 óra című rádióműsor nevezetes interjúja az államminiszterrel, amelyben elmondja, a hatalom által ellenforradalomnak nevezett esemény valójában népfelkelés volt 1956-ban. A bejelentésnek külföldön is nagy volt a visszhangja. A BBC a Magyar Tudományos Akadémia akkori elnökét szólaltatta meg a…
jan. 26
9:06
Legóval látjuk el a világot (Metropol)
Tízből valószínűleg kilencen játszottunk már legóval. Sőt, sokan még felnőttként is boldogan építgetjük a házakat, parkokat, autókat a gyerekekkel együtt. Sőt, ha őszinték akarunk lenni, sok felnőtt folytatja a játékot, miután a gyerekek már megunták.
jan. 26
9:42
Baleset miatt félpályás lezárás a 7-es főúton - képekkel (Infostart)
Ketten súlyosan megsérültek, amikor megcsúszott és felborult egy személyautó hétfőn a 7-es főút 29-es kilométerénél, Tárnok közelében, az erdőháti lehajtónál; az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
jan. 26
10:18
Jégtörő hajók a Tiszán (Metropol)
Megindult a jégzajlás hétfőn hajnalban a Tiszán, a vízügyi szolgálat jégtörő hajói segítik a jégtorlaszok megszüntetését.
jan. 26
10:54
Az adóhitel miatt késelte meg az asszonyt (168 Óra Online)
Életveszélyes sérülést okozott feleségének az a 35 éves nagyhalászi férfi, aki késsel hátba dobta házastársát a lakásukon - közölte Fülöp Gergely, a szabolcs-szatmár-beregi főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 26
11:12
Fidesz: Ferencváros elindította a változás évét (Infostart)
A Fidesz szerint Ferencváros elindította a változás évét, az emberek azt üzenték a vasárnapi időközi választáson, hogy alkalmatlannak tartják a jelenlegi kormányt arra, hogy kivezesse az országot a válságból - mondta Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltjeként parlamenti mandátumot szerző politikus hétfői sajtótájékoztatóján.
jan. 26
12:24
Harmadfokú készültség a Tiszán (Metropol)
Harmadfokú riasztási készültségbe helyezte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az Országos Műszaki Irányító Törzzsel egyeztetve azt a hat jégtörő hajót, amely a Tiszán, az igazgatóság illetékességi területén állomásozik.
jan. 26
13:00
Erőszak a napköziben: a tanár nem felelős? (168 Óra Online)
Az intézményben elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem állapítható meg a gyerekre felügyelő tanár közvetlen felelőssége az egyik szegedi általános iskolában tavaly ősszel történt nemi erőszak kapcsán - közölte az önkormányzat oktatási irodájának vezetője.
jan. 26
13:36
Szerdán ismét emelkedik a benzin ára (Infostart)
Szerdán ismét emeli a benzin árát a MOL a hazai töltőállomásokon, a gázolaj ára nem változik - közölte a portfolio.hu elemzője.
jan. 26
15:06
Stumpf: Protesthangulat van az országban (Infostart)
Stumpf István politikai elemző szerint, ha nem is lehet messzemenő következtetéseket levonni a ferencvárosi időközi választás eredményéből, az azért nyilvánvaló, hogy erős kormányellenesség érezhető az országban. Hozzátette: úgy látszik, hogy a nagy pártok még mindig eredményesen tudják mobilizálni a választókat.
jan. 26
15:24
Könnyen válhat cinkossá a vagyonőr (168 Óra Online)
Magyarországon vagy tízezer vagyonvédelmi vállalkozás jött létre hirtelen a rendszerváltás után. Ma talán a harmaduk él. Ausztriában viszont mindössze 120 hasonló profilú cég talál piacot és feladatot. FARKAS TÍMEA nyomozgatott utánuk.
jan. 26
15:42
Lesz-e újabb BKV-sztrájk? (Infostart)
Többek között a HÉV kiszervezésének leállítását kéri a BKV vezetőségétől a cégnél működő tizenegy - elsősorban kötöttpályás - szakszervezet abban az ötpontos javaslatcsomagban, amelyet hétfőn nyújtottak át a döntéshozóknak - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. A BKV Zrt. közleménye szerint a menedzsment továbbra is mindent megtesz…
jan. 26
15:44
Nem hajthatóak be az egy évnél régebbi BKV-bírságok (Infostart)
Egy 1981-es jogszabály szerint nem hajthatóak be a BKV egy évnél régebbi bírságai. Az egy éves elévülési idő akkor szakad meg, ha tértivevényes felszólítás érkezett a közlekedési vállalat részéről.
jan. 26
16:00
Nyolcméteres aknába zuhant egy munkás (168 Óra Online)
- Körülbelül nyolc méter mély, egy méter széles aknába esett egy munkás a csepeli szennyvíztisztító telep építkezésén hétfő délután - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 26
16:36
Hallgat az üzemzavarról a Magyar Telekom (Infostart)
Kérdésünk ellenére nem tudtuk meg a Magyar Telekomtól, hogy hogyan oldja meg a cég, hogy ne forduljon elő még egyszer a vasárnapihoz hasonló szünet az internetszolgáltatásban. A társaság kommunikációs igazgatósága arról sem adott tájékoztatást, hogy hibás rendszertervezés eredménye volt-e az üzemzavar.
jan. 26
16:36
Kiraboltak egy takarékszövetkezetet Székesfehérváron (Metropol)
A kezében tartott tárgy felrobbantásával fenyegetődzve egy 50 év körüli férfi hétfőn kirabolta a Balatonföldvár és Vidéke takarékszövetkezet székesfehérvári kirendeltségét.
jan. 26
16:38
Bedobta a törölközőt az izlandi kormány (Infostart)
Bejelentette kormányának azonnali lemondását Geir Haarde izlandi miniszterelnök. A döntés oka, hogy a kabinet a mélyülő pénzügyi válság nyomán népszerűtlenné vált.
jan. 26
16:54
Nem hajthatóak be az egy évnél régebbi BKV-bírságok (Infostart)
Egy 1981-es jogszabály szerint nem hajthatóak be a BKV egy évnél régebbi bírságai. Ugyanakkor az egy éves elévülési idő megszakad, ha tértivevényes felszólítás érkezett a közlekedési vállalat részéről.
jan. 26
17:30
Sólyom: bizonytalan időszak előtt állunk (Napi)
jan. 26
17:30
Ahol több mint egy éve nincs háziorvos (Infostart)
Szakorvosokat dolgoztatna az Egészségügyi Minisztérium az eddig betöltetlen háziorvosi praxisokban. A tárca államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy az átjárhatóság eddig is biztosított volt, de most javítottak a feltételeken azért, hogy 102 praxis ne maradjon üresen, és a szakorvosokat itthon tartsák.
jan. 26
18:06
Kátyúveszély az utakon! (Metropol)
Kátyúveszély miatt fokozott óvatosságra kéri az autósokat a Magyar Közút Kht., mert a "mostani időjárás miatt" naponta százszámra keletkeznek új úthibák.
jan. 26
18:06
Fodor: Isten éltessen, Laci! (168 Óra Online)
Fodor Gábor a sajtón keresztül is köszöntötte a hatvanéves Rajk Lászlót. Levelét teljes terjedelmében közöljük.
jan. 26
19:18
Érdemi változtatásokra készül a kormány - a nap hírei (Infostart)
A gazdasági helyzetről tájékoztatta az államfőt a miniszterelnök. 440 millió eurós hitelkeretet biztosít Magyarországnak az Európai Beruházási Bank. Szerdán ismét drágul a benzin.
jan. 26
20:12
Szegedi erőszak: "Rettenetes, ami történt!" (168 Óra Online)
Az iskolai jogok biztosa, Aáry Tamás Lajos eljárást indított a Szegedem megerőszakolt kislány ügyében. Szándékát sajtóközleményben tudatta, melyet alant teljes egészében leközlünk.

Keresés