2009. január 26. hétfő

jan. 26
0:30
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 5. számába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 5. számába! Létay Dóra és Várkonyi Andrea; Mindig kardigán; Hugh Jackman; Régi boldog asszonyok; Génmesék – sorozat Czeizel Endrével; Dr. Szöszi – mi van a klisé mögött?
jan. 26
1:54
6. Magyar Filmplakát Kiállítás és Verseny (est.hu)
Idén is megrendezik a Magyar Filmszemle immáron hagyománnyá vált kísérőrendezvényét, a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt. Az eseményen az összes olyan, 2008-ban a mozikba került film plakátját megtekintheti a közönség, amit hazai tervező készített.
jan. 26
7:00
Megapuss: Surfing (est.hu)
(Vapor / Neon Music)A kortárs könnyűzene új generációjának legnagyobb hippije, a freak folk, psych folk, vagy New Weird America néven emlegetett színtér fő figurája, Devendra Banhart saját néven kiadott hat szólóalbuma után egy haverokból verbuvált viccprojekttel is elkészített egy lemezt (az egyik fő közreműködő a Strokes-dobos Fab Moretti, aki mellett Little Joy nevű saját hobbizenekarának…
jan. 26
9:24
Ne lökdösd a rocksztárokat! (est.hu)
Az Oasis gitárosát koncert közben felöklelő férfi börtönben gondolkozhat el, hogy okos dolog volt-e felrohanni a színpadra.
jan. 26
10:06
Amit az estélyi ruhákról tudni kell - Légy te a bál királynője! (NLCafé)
A bálok különleges hangulatában nagy szerepük van az alkalmi öltözékeknek, amelyekben egy estére hercegnőnek érezhetjük magunkat. Udvari szabómester híján nekünk kell megtalálnunk a tökéletes ruhát és a kiegészítőket. Hogy az izgalom ne torkolljon pánikba, néhány ötlettel járulunk hozzá a készülődéshez.
jan. 26
10:08
Anne Hathaway akárkit lenyomna (NLCafé)
Anne Hathaway nem elégszik meg a színészi sikerekkel, szeretne a gyermeknevelésben is jeleskedni. Szó sincs arról, hogy gyermekvállalásra adta a fejét. A színésznő Obama gyerekei mellé szegődne nevelőnőnek.
jan. 26
10:36
Cakk-cakk-cakk (est.hu)
A kiállítás címéül szolgáló három cakk három fiatal formatervezőt takar: Néma Júlia, Pataki Balázs és Kludovácz András, a Kossuth-díjas Fajó János festőművész egykori egyetemi tanítványai mutatkoznak be munkáikkal.
jan. 26
10:38
Che Sudaka az A38-on (est.hu)
A Barcelonában, illegális kolumbiai és argentin menekültekből verbuválódott zenekar a folk, a reggae és a punk világaival támogatja meg egyik legfontosabb mondanivalóját, az életigenlést.
jan. 26
10:40
Carl Craig az A38-on (est.hu)
A Detroitban alakuló techno zene második generációjának tagja az idén negyven éves Carl Craig producer-dj. Sokan az egyik legkifinomultabb előadónak és kreátornak tartják, köszönhetően annak is, hogy zenéjében több műfaj is nyomot hagy.
jan. 26
10:54
Jézus nyomában - El Greco Szent Jánosa (est.hu)
A Szépművészeti Múzeum 2006-ban indította el Géniuszok és remekművek című kamarakiállítás-sorozatát, amely keretében a világ legrangosabb múzeumainak gyűjteményéből válogatva mutatnak be nálunk eddig még nem látott mesterműveket.
jan. 26
10:56
Enerva - Az elveszett paradicsom (est.hu)
Marjai Judit fotográfus a 40. Magyar Filmszemle tiszteletére rendezett kiállításának darabjai mintha egy-egy fim jelenetei lennének.
jan. 26
10:58
A magyar film napjai (est.hu)
Ha itt a január vége, nyit az új, immár 40. Magyar Filmszemle, s ehhez kapcsolódóan, mint mindig az elmúlt 15 esztendőben, a Duna Televízió is a magyar filmeket ünnepli. Idén nyolc napon át, január 26-tól február 3-ig a Kikötő és a Duna Mozi szemle-összefoglalói mellett minden nap több játék-, dokumentum és kisjátékfilmet láthatnak nézőink a legfrissebb magyar filmtermésből.
jan. 26
11:48
Stephenie Meyer: A burok (est.hu)
Stephenie Meyer az Alkonyat-saga nyitódarabját képező tiniszenzáció után - melyben a romantikus regényt házasította össze a vámpírtörténetekkel - ezúttal a szerelmes sztori és az inváziós sci-fi műfaját vegyíti, és egyértelműen inkább a felnőttekhez szól.
jan. 26
11:50
Tavaszi szimfónia (est.hu)
A pécsi Pannon Filharmonikusok koncertjén Hindemith (Szimfonikus metamorfózisok Weber-témákra), Weber (f-moll klarinétverseny) és Schumann (1. "Tavaszi"-szimfónia) művei szerepelnek Hamar Zsolt Liszt-díjas zeneigazgató vezényletével, Sharon Kam (klarinét) közreműködésével.
jan. 26
13:06
Titokzatos kór támadta meg Angelina Jolie ikreit (NLCafé)
Angelina Jolie és Brad Pitt a különféle filmes díjak bezsebelése helyett másra koncentrálnak. Sokkal inkább a gyermekeik miatt aggódnak. Az ikreket ugyanis különös betegség támadta meg.
jan. 26
13:18
Ments meg! (est.hu)
RTL Klub, csütörtök, 23.50h A sorozat egy New York-i tűzoltóság 62-es tűzoltó csapatának szeptember 11. utáni életét mutatja be, mindennapi lelki küzdelmeiket feldolgozva.
jan. 26
15:30
Az ismeretlen ismerős: Alfons Mucha (NLCafé)
A bámulatos album a világ legnagyobb art nouveau művészének állít méltó emléket, a kötetben közölt eddig kevésbé hozzáférhető Mucha művek pedig igazolják, hogy a művész munkássága egészen rendkívüli módon gazdag és sokrétű volt.
jan. 26
16:18
Black Lips: káosz Indiában (est.hu)
A zenekarnak mozifilmbe illő jelenetek után tudott megszökni az ázsiai országból.
jan. 26
16:20
Munkához lát a Strokes (est.hu)
A dalok írása már elkezdődött, néhány héten belül a zenekar tagjai találkoznak, és megkezdik a közös gyakorlást.

Keresés