2009. január 30. péntek

jan. 30
0:30
Karmahoroszkóp - január 31-től február 6-ig (NLCafé)
Kissé feszült lesz a hét, hiszen a Szaturnusznak és az Uránusznak ismét nagyon erős lesz a szembenállása, és mindehhez el kell még viselnünk a Vénusz és a Plútó nehéz fényszögét is. Az a fontos, hogy higgadtak, türelmesek maradjunk, és legyőzzük az irigység, a féltékenység érzését.
jan. 30
1:36
Veszélyben a budapesti művészmozik (est.hu)
Bezárás fenyeget több budapesti art-mozit, ezért a Budapesti Art-mozi Egyesület a Fővárosi Önkormányzathoz fordul anyagi segítségért. Amennyiben az art-mozik nem kapnak önkormányzati támogatást, 2009-ben három-négy budapesti mozit is bezárni kényszerülnek.
jan. 30
1:40
A Fox segít a Waldennek Narniában (est.hu)
Mint arról korábban beszámoltunk, a gazdasági válságra hivatkozva a múlt év végén a Disney stúdió kifarolt a Narnia krónikái soron következő, harmadik részének társfinanszírozásából. A film gyártásával egyedül maradt Walden Media most a 20th Century Foxban lelt partnerre.
jan. 30
2:30
Új Bonnie és Clyde készül (est.hu)
Eddigi legfontosabb szerepét játszhatja el hamarosan Hilary Duff énekes-színésznő, aki a Bonnie és Clyde gengszterpárosról szóló legújabb filmben az annak idején Faye Dunaway által híressé tett karaktert, Bonnie Parkert formálhatja meg.
jan. 30
7:24
Claudia Tillával vigasztalódik (NLCafé)
Bár egyelőre nem akar a válásról nyilatkozni Liptai Claudia, de nem is tagadja, hogy elhidegült volna Gesztesi Károlytól. A lapok összehozták már Kucsera Gáborral és Kovács Áronnal is, de utóbbi keményen tagad.
jan. 30
8:12
Cadik: Basic (est.hu)
(All Soundz / Deep Distribution)Ezzel a lemezzel lezajlottak a nagy összegzések az All Soundz kiadó háza táján. Előbb 2007 végén a Membran foglalta össze tízéves termését a Closed című dupla lemezen, most pedig a csapat legismertebb tagja, Séfel Pál, azaz DJ Cadik állt elő a két-három éve készülő első szólóalbumával. A heti rendszerességgel tömegeket táncoltató Rewind-rezidens ezen a korongon…
jan. 30
8:48
Elhunyt John Martyn (est.hu)
Hatvanéves korában távozott az élők sorából John Martyn énekes-dalszerző-gitáros, a brit folkrock egyik legnagyobb hatású alakja.
jan. 30
9:12
Minden, amit a biotisztítószerekről tudni kell (NLCafé)
Még egy boszorkánykonyhában sincs annyi méreg, amennyit egy átlagos háztartás vegyszerekből felhalmoz. Nem muszáj azonban a tisztaság érdekében szennyezni magunkat és környezetünket. Próbáld ki te is a biotisztítószereket!
jan. 30
9:14
Pflum Orsi alulmaradt (NLCafé)
Plfum Orsi, Baby Gabi és Ádok Zoli harcba szállt egymás ellen. A három énekes egy vacsorán mérte össze erejét, és megmérkőztek a legjobb szakács címért.
jan. 30
10:24
2 szuper mozitipp szürke téli napokra (NLCafé)
Csajoknak „A csajok háborúja”, gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek pedig a „Volt” a heti ajánlatunk. Irány a mozi, mi mindkettőt megnéztük.
jan. 30
10:54
A kilencedik nap (est.hu)
A második világháború és a fasizmus uralomra kerülése nemcsak politikai vagy hadtörténeti tanulságokat hagyott maga után...
jan. 30
10:56
Fidelio Jazz Est: Transform Quintet (est.hu)
A hazai jazzélet kiválóságait felvonultató Fidelio Jazz Estek következő vendége egy lehengerlő együttes: a Transform Quintet fiatal zenészei a latin és a mainstream jazzt fuzionálják saját, gazdag hangzású játékukkal.
jan. 30
10:58
The Bad Plus (est.hu)
A színpadon egy akusztikus jazztrió. Ilyenkor kevesen várják, hogy a banda szétverje a házat, a Bad Plus esetében viszont a zongoránál Ethan Iverson, a bőgőn Reid Anderson, a doboknál pedig David King alkot.
jan. 30
11:00
Budapest Jazz Orchestra és Tony Lakatos (est.hu)
Az Elek István vezette Budapest Jazz Orchestra az igazi bigband muzsika kiemelkedő képviselője, a tagok szólói egyénileg is élményszámba mennek, de az együttesre is nagyon érdemes odafigyelni.
jan. 30
11:02
Muzsikás vs. Kerekes Band (est.hu)
Népzenénk két nemzetközi nagykövete érkezik a hajóra. A Muzsikás együttes három és fél évtizede a Kárpát-medence zenéjének egyik legelismertebb előadója, a Kerekes Band pedig újszerű megközelítésével arat sikereket határainkon túl.
jan. 30
11:04
Tzadik Night: Barbez (est.hu)
New Yorkban van "az igazi" jazznek egy fellegvára a Lincoln Center üvegpalotájában és van az avantgárd zenének egy underground, nonprofit központja a Stone klubban.
jan. 30
11:06
Zamballarana (est.hu)
Ahogy a földközi-tengeri szigetekkel ez lenni szokott, Korzikát is szinte minden arra járó nép elfoglalta. Újabb hódítók manapság már nem érkeznek, de friss kulturális hatások továbbra is érik a lakosokat, ennek az eredménye a Zamballarana.
jan. 30
11:30
Popsziget - Travis (est.hu)
Glasgow környékén kezdett muzsikálni 1990 körül a fülbemászó gitárpopjáról elhíresült skót Travis együttes.
jan. 30
11:32
Vége a gigantikus otthoni plazmáknak? (est.hu)
Az EU energiaszabályozással kapcsolatos törvénye áprilisban kerül napirendi pontra, mely akár komolyan átformálhatja a jelenlegi tévépiacot.
jan. 30
11:34
A hosszútávfutó magányossága (est.hu)
Bár az angol újhullám nem volt olyan látványos és felkapott, mint francia "kollegája", az olyan rendezők, mint Lindsay Anderson vagy Tony Richardson is bőven hozzájárultak a filmtörténet gazdagításához.
jan. 30
11:48
Forró zápor (est.hu)
Micsoda egybeesés, kedves Olvasó! Épp ezen lapszámunkban írunk arról, hogy a nagy öregek, mint például Clint Eastwood és Robert Redford milyen remekül tudnak alkotni a kamera mindkét oldalán, most pedig kiváló példát láthatunk arra, hogy vajon a fiatalabb színészgeneráció megállja-e a helyét rendezőként (George Clooney és Steve Buscemi már bizonyított).
jan. 30
11:50
Gyávák és hősök (est.hu)
Az amerikai filmtörténetben vannak olyan különös fickók, akik rendezőként és színészként is kimagasló produkciókkal állnak elő, jóval a 60-as életkor átlépése után is.
jan. 30
11:52
Tökéletes gyilkosság (est.hu)
A kilencvenes évek amerikai filmjeinek jelentős része a frissen felépült yuppie-kultúra, a fiatalon megszerzett sok pénz bűvöletében készült, akárcsak ez a mutatós, jól összerakott, de végső soron kissé üres thriller is.
jan. 30
11:54
A Donnelly klán (est.hu)
TV2, szerda, 23.15h Bár a reflektorfényben mindig is a jóval karakteresebb és színesebb olasz maffiózók álltak, az amerikai bűnözés nagykönyvébe az ír bevándorlók gyermekei is beírták a maguk nevét.
jan. 30
12:06
Szkafander és a pillangó (est.hu)
Vannak bizonyos témák, melyekről a filmművészetben sem lehet már sok újat elmondani, mégis örök alapanyagul szolgálnak, mert életünk szerves részét képez(het)ik, legyen szó akár szerelemről, életről, halálról, vagy éppen egy súlyos betegségről, mely váratlanul és megváltoztathatatlanul csap le.
jan. 30
12:24
Hordozható kerékpársáv (est.hu)
Biztos láttál már olyan trükkfelvételt (vagy rajzfilmet), amiben mindig akkor és ott rajzolódott ki az út, vagy a környezet, amikor és amerre az emberke vagy az akármi haladt - szépen fogalmazva... Nos, ha bringasávról van szó, ez a módszer már létezik.
jan. 30
12:30
Brad helyett Leo a nyerő (NLCafé)
Leonardo DiCaprio a Tag Heuer órák új arcaként mutatkozik be. A színész Brad Pittet váltja, akitől hat év után köszönt el a luxuscég.
jan. 30
12:32
Reggeli körkapcsolás (NLCafé)
Alkohol, drogok, Kiszel Tünde legújabb naptára? Ugyan! Az igazi tudatmódosító cucc a villámgyors pásztázás egy szürke hétfőn a reggeli műsorok közt.
jan. 30
13:24
Hétvégi horoszkóp - január 30. - február 1. (NLCafé)
Lassan kifelé haladva a télből nézzük, mit hoznak az utolsó januári napok!
jan. 30
13:36
Az utolsó jelenet (est.hu)
Hogy milyen furcsa az élet, és hogy a valóság sokkal furcsább dolgokat produkál, mint a filmek - mondhatnánk, és így igaz.
jan. 30
13:38
Sífelszerelésekhez és ápolásukhoz jótanácsok, tippek (est.hu)
A sízés elengedhetetlen felszerelése a síléc. Gondoljuk végig, milyen állapotban hagytuk sílécünket az utolsó mámorító, vagy éppen elkeserítő csúszás után... Hogyan érdemes készülni a síszezonra?
jan. 30
14:36
Milyen gyereknevelési könyvet válasszak? Legyen Spock? (NLCafé)
A mai napig az egyik legnagyobb példányszámban eladott könyv dr. Benjamin Spock kötete a gyereknevelésről. Vajon miben rejlik a sikere, miért vált könyve bestsellerré, és mivel érvelnek a támadói?
jan. 30
14:38
Hugh Jackman megverekedett a sikerért (NLCafé)
Negyvenéves, 189 centi magas, napjaink egyik legkedveltebb színésze és a nők első számú kedvence. Hugh Jackman nem kér a hollywoodi felfordulásból, visszavonultan él, és csak mosolyog a szexisségét taglaló híreken.
jan. 30
15:12
Whitney még mindig iszik (NLCafé)
A drogokról leszokott a többszörös Grammy-díjas énekesnő, de a poharat nem tudja letenni. A minap Los Angelesben látták többen, amint részegen tántorgott az utcán.
jan. 30
16:06
Elért minket az igazi járvány? - Egyre több megbetegedés (NLCafé)
2009. negyedik hetében, január 19-25. között becsült adatok szerint 21300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – ami másfélszeres emelkedést jelent az előző héthez képest. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy megkezdődött az influenza járványszerű terjedése hazánkban- jelentette be az ÁNTSZ.
jan. 30
16:08
Nem vetkőzik a született feleség (NLCafé)
Marcia Cross, a Született feleségek sztárja komoly színpadi felkérést kapott, de a jó hírnevére hivatkozva azonnal elutasította, hiszen a darabban le kellett volna vetkőznie.
jan. 30
23:48
A Stréber, a Lúzer meg a többiek (Graffiti.hu)
Mint minden egyetemista, február közeledtével én is megkönnyebbülten nyugtázom, hogy az idei év őszi vizsga- és utóvizsga időszakának - és ezzel együtt a végtelennek tűnő, idegtépő, hajnalba nyúló tanulásoknak is vége. De ki milyen technikával éli túl az említett bő egy hónap viszontagságait?

Keresés