2009. június 1. hétfő

jún. 1
4:48
Végéhez ér a Mon-Doc sorozata (est.hu)
Szezonzáró előadásához érkezik június 1-jén a Mon-Doc ("7fő Dokumentumfilm"). A fővárosi Puskin moziban április 6. óta vetítenek kéthetente hétfőn magyar dokumentumfilmeket.
jún. 1
5:06
"Bébithrillerrel" tér vissza Berry (est.hu)
A 2007 óta szülési szabadságon lévő Halle Berry hamarosan visszatér a nagyvászonra: egy olyan thrillerben játszik majd, mely igencsak elveheti a kedvét az embereknek attól, hogy béranyát fogadjanak...
jún. 1
6:00
Balázs Béla - Az örök vándor (est.hu)
Balázs Béla-napokat szervez a DocuArt, hogy így emlékezzen a feledhetetlen műveket maga után hagyó alkotóra. A sokrétű - irodalmi, filmes és filozófiai - munkásságot egész programsorozattal: kiállítással, filmvetítésekkel és felolvasóestekkel idézik fel.
jún. 1
6:54
MTV Movie Awards 2009 (est.hu)
Május 31-én, kinti idő szerint vasárnap este adták át Los Angelesben az MTV zenei csatorna filmes díjait. A gála során az Alkonyat tarolt, de díjazták a High School Musical 3. sztárjait és Jim Carrey-t is.
jún. 1
7:21
Drogszűrés várhat a sztárcsaládra (NLC)
Hulk Hogannel és családtagjaival mindig történik valami, amivel felhívják magukra a figyelmet. Legutóbb kábítószer használata miatt tört ki nyilvános vita Hulk és volt felesége, Linda között.
jún. 1
9:27
Tóth Lüszi külföldön kelendőbb (NLC)
A magyar kiadó nem tud mit kezdeni a Megasztár 4. tizenhárom éves versenyzőjével. Az aranytorkú lányból külföldön már sztárt faragnának, ehhez viszont a TV2 engedélyére van szükség.
jún. 1
11:33
A legtrendibb kiegészítők menyasszonyoknak - Tippek trükkök, hogy a legszebbet válaszd (NLC)
Az álomruha megtalálása csak az egyik dolog, de ott van még a cipő, a fátyol, a kesztyű és a megannyi apróság körüli dilemma. A kétségbeesés helyett olvasd el tippjeinket! Az is kiderül, mi a trend idén a menyasszonyi kiegészítők terén.
jún. 1
12:18
Susan Boyle elbukott a döntőben (est.hu)
Nem nyerte meg a Britain's Got Talent tévés tehetségkutató show-t a britek idei nagy felfedezettje, a 48 éves skót asszony, Susan Boyle.
jún. 1
15:54
Mozikert a Csörsz utcában (est.hu)
Budaiak (és egy kis utazástól nem visszariadó pestiek), figyelem! Ha mozi és nyár, film és este... akkor június 3-tól augusztus 26-ig minden szerdán este 9-től Mozikert a XII. Kerületi Művelődési Ház udvarán.
jún. 1
16:03
10 kötelező ruhadarab nyárra (NLC)
A „nyakunkba lihegő” forró nyári napok arra késztetnek, hogy beszerezzünk néhány kánikulatűrő göncöt. Megmutatjuk a 10 legtrendibbet, az idei nyár kötelező darabjait.
jún. 1
16:30
Randevú a Földdel a Millenáris Parkban (est.hu)
Június 5-én, este 7 órától a Környezetvédelmi Világnapon szabadtéri program keretében nézhetjük meg a Millenáris Parkban Luc Besson és Yann Arthus-Bertrand közös produkcióját, az Otthonunk (HOME) című filmet.
jún. 1
18:45
Mézeshetek után mézes hétköznapok (NLC)
Véget értek a mézeshetek? Ne aggódj, emiatt még nem kell búcsút mondani a romantikának. Éljétek úgy a hétköznapokat is, mintha még mindig nászúton lennétek!
jún. 1
19:48
Ladyhawke: Ladyhawke (est.hu)
(Modular / Universal)Az új-zélandi származású Phillipa 'Pip' Brown egy nyolcvanas évekbeli Michelle Pfeiffer-fantasy, a Sólyomasszony nyomán választott magának művésznevet, és ezzel a sokadik Lady lett az elektróhoz és a szintetizátordominanciájú pophoz különböző szálakkal kötődő 2000-es évekbeli női mezőnyben. Az elektro-indie Ladytron frontcsajai (Witching Hour) és az elektro-hiphop Lady…
jún. 1
19:50
Bankrupt: Razor Wires And Neon Lights (est.hu)
(PiaRRecords)A Bankrupt, úgy tűnik, az új idők szavaira hallgat: a budapesti punk-rock trió látszólag szakított a "nagylemezek" készítésével, inkább kisebb adagokban jelenteti meg új számait. A 2000-es Listen és a 2004-es Bad Hair Day után a zenekar eddigi utolsó albuma, a Shorter Than Danny DeVito 2006-ban jelent meg, és azóta csak EP-ken érkeztek a friss szerzemények: 2008-ban egy ötszámos…
jún. 1
20:42
Zagar a Zöld Pardonban (est.hu)
Zságer Balázs anno még Yonderboi mellől startolt, hogy mára aztán kiterjessze szárnyait, kibővítse univerzumát, és elkészítse mindannyiunk életének filmzenéjét. Lélekelemző földi űrutazás a ZP-ben.
jún. 1
21:45
Varázslatos faterápia (NLC)
Ha búskomorság gyötör, vagy csak fel szeretnénk töltődni energiával, menjünk ki a természetbe! A fák ugyanis csodás energiákat közvetítenek fáradt testünknek.
jún. 1
22:12
Három nap Pozsony az A38-on (est.hu)
Az A38-on rendezett My City programsorozat fókuszába ezúttal Pozsony kerül. A háromnapos szórakozás egyszerre igyekszik képet adni szomszédaink zenei világának egy nagyobb szeletéről, és hazai fellépők közreműködésével fogja várhatóan építeni a mélyülő barátságot.
jún. 1
22:14
Riddim Colony a Corvintetőn (est.hu)
A lassan negyedik éves kolónia gyorsan nőtt fel. Fiatal kora ellenére tökéletesen érti és hozza a reggae és a dancehall legtöbb ízét, remek arányban keverve az egyes elemeket a magas térdemeléstől a meghitt szerelemig.
jún. 1
22:16
Tito & Tarantula a Dürer-kertben (est.hu)
Robert Rodriguez kedvenc kocsmazenésze évtizedek hosszú jammelgetése és elkötelezett helykeresés után jutott el a vámpír szerepig, arra a pontra, hogy emberen játszhasson a Titty Twisterben.
jún. 1
22:18
Suzanne Vega a Gödörben (est.hu)
A New York-i hétköznapok és a manírok nélküli előadásmód összekarolásának egyik legkiemelkedőbb dalszerző-énekesnője a nyolcvanas években minden kétséget kizáróan az a Suzanne Vega volt, aki most a Gödörben zenél majd harmadmagával.
jún. 1
22:20
Down a PeCsában (est.hu)
Ha érdekel, milyen is lehet felvenni egy másfél mázsás olajjal csurig töltött szkafandert, és befeküdni egy présgép alá, miközben szorgos kezek még az oxigént is elszippantják előled, csekkold le a Downt. Metál a dél illatával június közepén a PeCsában, ja és ott lesz a Voivod is!
jún. 1
22:22
Gáspár Laci a MüPá-ban (est.hu)
Gáspár Laci immár több éves karriert tudhat maga mögött. Öt éve szórakoztat minket a funkyval. Most egy más arcát fordítja felénk. A MüPá-ban lesz gospel kórus is, meg jó sok átcsomagolt dal.

2009. június 2. kedd

jún. 2
2:42
Magyar filmeket is vár az Ekotopfilm (est.hu)
A szlovákiai Magyar Kulturális Intézet és a pozsonyi Ekotopfilm felhívása a magyar dokumentumfilmeseknek is szól, mert azt szeretnék, ha több magyar filmet neveznének a fesztiválra.
jún. 2
2:46
Az egekben a Fel! (est.hu)
Az észak-amerikai jegybevételi toplista legtetejére kapaszkodott fel a Fel! (Up) című Disney/Pixar-animációs film, ami korábban a 62. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjeként mutatkozott be.
jún. 2
3:00
Pluto: Menedék (est.hu)
(szerzői kiadás)A dalszerző-gitáros-énekes Nemes András vezette budapesti Pluto együttes a 2004-es debütáló album, az Oda se neki, itt a Pluto! szándékolt laza amatörizmusa után második nekifutásra 2006-ban Klub Vittula címmel már egy egységesebb, jobban összerakott nyers, gitárközpontú pop-rock lemezt készített. A zenekar a harmadik albumával is ennél a hangzásnál maradva járja tovább saját útját…
jún. 2
7:39
Babát vár a Szex és New York sztárja (NLC)
Végre szerencsés időszak köszönt be Jennifer Hudson életében: a színésznő első gyermekét várja.
jún. 2
7:48
Wilco: Live - Ashes Of American Flags (est.hu)
A chicagói Wilco az egyik legjobb amerikai zenekar, főleg aktuális hattagú felállásában, amint ezt a Kicking Televison című 2005-ös koncertlemez recenziójában és 2007-es amszterdami koncertbeszámolónkban is megállapítottuk. Erről most már mozgóképes körítéssel is bizonyosságot szerezhet bárki, a gitáros-énekes Jeff Tweedy ugyanis a 2006-os szólóturnéját megörökítő Sunken Treasure DVD stábjával…
jún. 2
8:06
Wavves: szégyenteljes véget ért az európai turné (est.hu)
Az idei év egyik legfelkapottabb amerikai zenekara egy balul sikerült fellépés után lemondta az összes európai koncertjét.
jún. 2
8:08
Rajzás 2. - Az új faj (est.hu)
A szerző gyógyíthatatlan perverziója, hogy hasonszőrű alkotások esetében első lépésben utánanéz a rendező eddigi munkásságának. Aszongya: Kickboxharcos 4., A rácsok mögött 2., Halálosztó harcos, A Loch Ness-i szörny bosszúja, éééééés (dobpergés) A jeti visszatér!
jún. 2
8:10
Halálos látomások (est.hu)
Régi törvényszerűség, hogy a "halálos" kifejezéssel zsonglőrködő filmekbe csupán Erika Eleniak mellei varázsolhatnak többé-kevésbé emlékezetes momentumokat. (A Halálos fegyver sorozat esetében természetesen Mel Gibson frizurája képezi a kitételt.) A Brezsnyev-szemöldökű csöcsturbinának azonban ezúttal se híre, se hamva.
jún. 2
8:12
Hannibál - Egy legendás hadvezér története (est.hu)
The man, the myth, the mystery - ahogy az eredeti cím emlegeti. Szó se róla, a pun hadvezért rejtélyek sora övezi. Példának okáért máris adott a kérdés: hogy képesek a történészek lángelmeként emlegetni egy olyan vezetőt, aki legemlékezetesebb hadjárata során nem átallott elefántokat alpinizmusra kényszeríteni?
jún. 2
8:14
Balhé Bronxban (est.hu)
Be kell vallanom, a legkevésbé sem rajongok Jackie Chanért. Van Damme, Sho Kosugi és az összes mestere/családja/tengerimalaca haláláért bosszúhadjáratba kezdő VHS-harcos évekig plántálta belénk, hogy a harcművészet olyan dolog, melyet csak összeráncolt szemöldökkel, életre-halálra ildomos űzni. Erre jön ez a hiperaktív bazári bohóc, és mindent lerombol.
jún. 2
8:15
Stohl András nyerte a sztárderbit (NLC)
A celebek közül Stohl András vágtázott a legjobban. A Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamán Hajas László és Pintér Tibor követték a színész-műsorvezetőt.
jún. 2
8:16
Jimi Hendrix gyilkosság áldozata lett? (est.hu)
A legendás gitáros egyik roadja hamarosan megjelenő könyvében fejtett ki egy konspirációs elméletet Hendrix halálával kapcsolatban.
jún. 2
8:18
Joss Stone fizetne, hogy megszabaduljon az EMI-tól (est.hu)
Joss Stone kész kifizetni kétmillió dollárt is, ha az EMI felbontaná négy lemezre szóló szerződését.
jún. 2
8:24
Cyborg 2. - Üvegárnyék (est.hu)
Bármily hihetetlen, egykor Angelina Jolie-nak sem támadt ingerenciája, hogy minden szembejövő gyermeket örökbe fogadjon. Annál is inkább, mert egy hasonszőrű produkció költségvetéséből jobbára csak egy kakas-nyalókát tudott volna finanszírozni a kis lurkónak.
jún. 2
8:26
Apáca a pácban (est.hu)
Bár jelen pillanatban, ha meggebednék, sem tudnék említeni német filmet, melyet gondos hollywoodi kezek rövid úton amerikanizáltak. Ennek ellenére a nyakamat tenném rá, hogy volt precedens hasonló akcióra. S amennyiben igazam lenne az állítást illetően, örömmel jelenthetjük be, megérkezett az antitézis is.
jún. 2
8:28
Gyilkos kobold (est.hu)
Minden kezdet nehéz - tartja a nagy közhelyszótár. Míg Sylvester Stallonének a Party at Kitty and Stud's, Angelina Jolie-nak a Cyborg 2, addig Jennifer Anistonnak a Gyilkos kobold jelenti azt a sötét foltot múltjában, melynek felemlegetése esetén előszeretettel fojtaná a célszemélyt egy zsák avas hörcsögeleségbe.
jún. 2
10:30
Nevet és arculatot változtat a Jetix (est.hu)
A Disney bejelentette, hogy egy arculatváltás keretében a Jetix csatornát Magyarországon Disney Csatornává alakítja át.
jún. 2
11:33
A legújabb trend: a szinglik után itt vannak a minglik! (NLC)
A mingliéletforma búcsút int a korábbi konvencióknak, és azt hirdeti, hogy egy egymásnak nagy szabadságot hagyó párkapcsolaton belül is megtalálhatjuk boldogságunkat – házasságlevél és közös lakás nélkül is.
jún. 2
11:35
Mit csináljunk júniusban? A legjobb programok (NLC)
Szuper koncertek, kulináris és kulturális fesztiválok, igazi csajos programok várnak rád júniusban. Kell ennél több nyárindítónak?
jún. 2
12:18
Write4Gold Graffitiverseny (est.hu)
Aki még nem tudná: falakat telegraffitizni nem huligánság, hanem művészet. A Write4Gold közép-európai döntőjében ezt nemzetközi mezőny bizonyítja a kétkedőknek.
jún. 2
12:20
Ferencvárosi Fesztivál (est.hu)
Bakáts tér, Művészetek Palotája és környéke, 2009. június 13-30. A fesztiválnak köszönhetően minden nyáron kulturális központtá változik a Bakáts tér. A Ferencvárosi Ünnepi Játékok néven befutott, majd 2007-ben nevet váltó rendezvénysorozat ebben az évben már 15. "születésnapjához" érkezett, így mondhatni, itt volt az ideje a megújulásnak.
jún. 2
12:36
Pokorny Lia kedvenc könyve (est.hu)
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Karamazov testvérek - Miért? - Dosztojevszkijt azért is szeretem, mert azt érzem, hogy nem ítélkezik az emberek felett, és nagyon gyönyörűen beszél róluk.
jún. 2
12:38
Az Év Természetfotósa 2008 (est.hu)
Művésziesség, technika, türelem, szenvedély. E négy tulajdonság tesz valakit igazán jó természetfotóssá...
jún. 2
12:45
Anya lettem! - Felavattuk a gyereket (NLC)
Juhé! Megy a kúszás! Hátrafelé... Szóval inkább tolatás, de lelkesen tapsolunk, amikor a gyerek fél métert haladt hátrafelé.
jún. 2
12:54
Olasz Fesztivál 2009 (est.hu)
Idén első alkalommal rendezik meg az Olasz Fesztivált Budapesten, mely lehetőséget ad a két ország közti kapcsolatok megerősítésére. A tudományos, kulturális és gazdasági témájú rendezvényekkel a szervezők elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani.
jún. 2
13:39
Nagy nyári szerelmi horoszkóp (NLC)
2009 nyara szinte mindenkinek a nagy találkozás lehetőségét hozza. Olyan izgalmas és szenvedélyes kapcsolatot rejt, amit semmiképp sem szabad kihagyni.
jún. 2
14:15
Asztrálutazás: titkok a jövőről (NLC)
Minden éjjel öntudatlanul kilépsz a testedből, és asztrálutazásra indulsz, ahol számos múltbeli összefüggés és jövőbeli titok tárul fel előtted, ha hagyod magad...
jún. 2
15:00
Nyári koktél a Magyar Televízióban (est.hu)
A zene, a szórakozás és a sport jegyében telik a nyár az MTV-ben. A focirajongókat a Konföderációs kupa mérkőzéseivel, a filmkedvelőket a Szeretők és A vadon bűvöletében című sorozatokkal, a gyerekeket reggeli mesékkel várja a köztévé.

Keresés