2009. március 1. vasárnap

márc. 1
0:45
Lily Allen: bizonytalan a jövő (est.hu)
A napokban második lemezével jelentkező brit énekesnő egyelőre abban sem biztos, hogy valaha elkészíti-e harmadik albumát.
márc. 1
0:49
Manic Street Preachers: négytagú trió készítette az új lemezt (est.hu)
A napokban elkészült album összes számának szövegét az 1995-ben eltűnt, és nemrégiben halottnak nyilvánított Richey Edwards írta.
márc. 1
7:21
Kate Winslet dührohamot kapott (NLC)
Úgy tűnik, Kate Winsletnek nagyon hamar a fejébe szállt a dicsőség. A friss Oscar-díjas színésznő egy reptéren rögtönzött előadást a jelenlevőknek, mikor nem úgy szóltak hozzá, ahogyan azt elvárta.
márc. 1
7:23
Papadimitriu Athina latin érintése (NLC)
A görög származású magyar színésznő, aki spanyolul énekel. Papadimitriu Athina a nemzetek hangulatait, és érzéseit egyetlen érintéssé gyúrta, és csodálatos hangján beleénekelte egy gitár húrjaiba.
márc. 1
12:10
3 tavaszköszöntő szépségtipp 7+1 újdonsággal karöltve (NLC)
A márciusi bőrápolási tippek mellett olvashatsz az anti-aging valódi jelentéséről, egy új sminkmárka hazai megjelenéséről és a legújabb cellulit elleni kúráról is.
márc. 1
12:45
Filmklub az Akadémián (est.hu)
Az elmúlt évek kiemelkedő magyar tudományos-ismeretterjesztő filmjeiből indít vetítést március 4-én a Magyar Tudományos Akadémia.

2009. március 2. hétfő

márc. 2
0:27
Olvassatok bele a legfrissebb Nők Lapjába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 10. számába! 60 éves a Nők Lapja – 24 oldalas születésnapi melléklet; Címlapunkon D. Tóth Kriszta; Nőnapi finomságok; Teszt; Ajándék nagypapa...
márc. 2
1:03
Beszélgetés Astrid Proll-lal (est.hu)
Március 2-án, hétfőn a Goethe Intézetben egy Astrid Proll egykori RAF-terroristával zajló beszélgetésen vehetünk részt este 6 órától.
márc. 2
1:07
Betiltottak egy filmet Sydney-ben (est.hu)
Ki kellett vonni egy filmet Sydney mozijaiból, mivel az Ausztráliában négy évvel ezelőtt lezajlott rasszista alapú villongásokról szóló alkotás miatt többször is verekedés tört ki a vetítések során.
márc. 2
4:39
Kiscsillag: Örökre szívembe zártalak (est.hu)
(Megadó Kiadó)2006 végén készült interjúnk óta Lovasi András dicséretesen aktív maradt: kiadóként, társszerzőként és vendégénekesként is hozzájárult Péterfy Bori sikerlemezéhez (Péterfy Bori & Love Band), közreműködött a Budapest Bár projektben és a Csík Zenekar új albumán is (Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen...), feldogozott Tankcsapda- és az LGT-számokat az MTV Icon széria keretében,…
márc. 2
7:03
Elúszott Gáspárék vagyona (NLC)
A Gáspár családnál vége a jó időknek: Gáspár Bea eladóként fog dolgozni egy élelmiszerboltban, Gáspár Győző pedig alkalmazott lesz.
márc. 2
8:15
Villamosszékbe ül a Gettómilliomos sztárja (NLC)
A hatalmas sikert arató Gettómilliomos főszereplője élesben is kipróbálja magát a Legyen Ön is milliomos! angliai adásában, és beül a villamosszékre emlékeztető játékosi székbe.
márc. 2
8:33
A Zagar játszhat a Depeche Mode előtt (est.hu)
A magyar popzenei élet egyik legegyénibb stílusú zenekarát, a Zagart választották ki, hogy a Puskás Ferenc Stadionban a Depeche Mode fellépése előtt bemelegítse a közönséget.
márc. 2
10:03
DVD széria: Halottnak a csók - 1. évad (est.hu)
A sokak által az utóbbi évek legeredetibb és legélvezetesebb sorozatának tartott show egy különleges képességgel megvert pitekészítőről szól, akinek az érintésére felélednek a holtak, ám újabb érintésétől a folyamat visszafordul, de ha késlekedik, akkor valaki más harap a fűbe a közelben.
márc. 2
10:03
Légy pocakosan is szexi! (NLC)
Életed legboldogabb időszakában ne szégyelld a tested változását egy pillanatra sem. Szerencsére a mai kismamaruhák nemcsak kényelmesek, hanem csinosak is, ráadásul úgy tervezték őket, hogy a terhesség után is viselhetők legyenek.
márc. 2
10:05
Szenvedély és formás csípő - irány a latin buli! (NLC)
Még él bennünk a karneváli hangulat, a flitteres ruhák, a pörgős szoknyák uralják a képzeletet, és bizsereg a boogie a lábban. Engedj neki, és vesd bele magad a legtrendibb latin táncokba! Nemcsak fergeteges táncpartira, hanem hatékony zsírégetésre is számíthatsz. Baila, baila!
márc. 2
10:57
Catherine Millet: Catherine M. szexuális élete 2. - A féltékenység (est.hu)
Catherine Millet Catherine M. szexuális élete című művére talán még az is emlékszik, aki nem olvasta, hiszen elég nagy port vert fel.
márc. 2
10:59
Mozart: Figaro házassága (est.hu)
Művészetek Palotája, március 7., 15.30, 9., 11., 19h A Budapesti Fesztiválzenekar Mozart: Figaro házassága c. operáját hangversenyszerű előadásban mutatja be Fischer Iván vezényletével, kiváló operaénekesek közreműködésével.
márc. 2
11:01
Szalay Lajos életmű-kiállítása (est.hu)
Nem sok olyan művész van, akit egy lapon említenek Picassóval; pláne, akit maga Picasso említ egy lapon saját magával. Szalay Lajos ilyen: "Ha két grafikus neve marad fenn az utókornak a huszadik századból, a másik én leszek, ha csak egy, az Szalay Lajos lesz" - mondta a spanyol festő magyar kollégájáról.
márc. 2
11:03
Szobasportőrültek Fesztiválja (est.hu)
Bár odakinn már érezhetően kacérkodik a tavasz, azért a kültéri szabadidős sportok időszaka még jócskán odébb van. De hogy addig se maradjunk mozgás nélkül, kaphatunk pár igen jó beltéri tippet.
márc. 2
11:05
Moog a Corvintetőn (est.hu)
Razzmatazz Orfeum című új albumának örömére, mely elméletileg áprilisban jelenik meg, klipbemutatóval egybekötött koncerttel ünnepel a Moog. A Seattle-ben rögzített anyagon közel egy évet dolgozott az együttes.
márc. 2
11:07
Stick Men koncert az A38-on (est.hu)
Emmett Chapman 25 éve alkotott hangszere, ami egy gitár, egy szitár és egy alig használt porszívócső formai összeolvadásáról mesél, tökéletesen alkalmas eszköze a zenének és a zenei zseni megvillantásának, annál inkább, hogy állítólag nehéz rajta játszani.
márc. 2
11:09
Goran Bregovic a MüPában (est.hu)
Európa egykori puskaporos hordója a Balkán, mára végre megnyugodni látszik. Elcsendesült, elzúgtak forradalmai. Ugyanakkor, vagy talán pont ezért az utóbbi évtizedben a térség kulturális mozgósítása aktívabb, mint valaha. Goran Bregovic március idusán ad elő a Balkán fanatikusainak.
márc. 2
11:11
Cökxpon Ambient Fesztivál (est.hu)
Kétnapos minifeszttel várja az első fecskéket a Cöxpon Ambient Theatre. Március első hétvégéjén a gall Aes Dana és a Skandináviából érkező Solar Fields mellett a Schmerzen unbekannt (azaz Kárpáti Dodi & Décsi Attila live act-je), továbbá Dj Ninth ringatnak minket álomba, ébredésbe.
márc. 2
11:15
"Dúdoltam én..." - Sebő Ferenc műsora (est.hu)
Végéhez közeledik a "Dúdoltam én..."-sorozat: a három évtized népzenészikonjait és követőit bemutató koncertfüzér befejezéseképpen Sebő Ferenc lép színpadra és mutatja be barátaival és tanítványaival munkásságának legjavát.
márc. 2
11:17
I. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és Garantiqa Junior Nemzetközi Verseny (est.hu)
Magyarország először rendez felnőtt Ritmikus Gimnasztika Világkupát, de ugyanebben az időben a Garantiqa Junior Nemzetközi Versenyre is sor kerül. Aki pedig nem csak nézni szereti a tornát, az Béres Alexandra vezénylete alatt egy gigantikus gimnasztikaórán is részt vehet majd.
márc. 2
13:22
Márciusi Holdnaptár (NLC)
Rengeteg konstelláció lesz márciusban, amely nagy változásokat hoz a párkapcsolatokban, és a munkában.
márc. 2
15:10
Michelle Obama legszebb testrésze (NLC)
Az amerikai elnök feleségéről megjelent az első hivatalos fénykép. Ezen is ujjatlan felsőt visel, hogy mindenki jól lássa legszebb és legtöbbet emlegetett testrészét: a karját.
márc. 2
15:27
Snoop Dogg iszlám egyház tagja lett (est.hu)
A rapper az Iszlám Népe (Nation Of Islam) nevű aktivista vallási szervezet egyik ünnepén tartott beszédet, majd ismerte el nyilvánosan is, hogy tagja az egyháznak.
márc. 2
15:45
Meglopja a szegényeket a U2 (est.hu)
Egy ír segélyezési koalíció szerint Bonóéknak inkább normálisan kellene adót fizetniük, ahelyett, hogy a szegények megsegítéséről papolnak.
márc. 2
15:47
80 új film a Filmkliken (est.hu)
Nem kevesebb, mint 80 új filmmel bővült a filmklik.hu katalógusa: valamennyi a mozikban is sikerrel vetített nagyjátékfilm, döntő többségük eredeti nyelven és magyar felirattal, illetve szinkronos változatban is nézhető.
márc. 2
16:03
Kaqun Wushu Open Hungary (est.hu)
Az idei év egyik legnagyobb harcművészeti rendezvényére készülhetnek azok, akik az ORFK Kiképző Központját veszik célba március első hétvégéjén.
márc. 2
16:22
Angelina Jolie halálosan boldogtalan (NLC)
A hollywoodi rossz nyelvek szerint Angelina Jolie már egyáltalán nem boldog Brad Pitt-tel.
márc. 2
19:58
Elindult a Videóhírek.hu (Graffiti.hu)
Elindult a Videóhírek.hu! A portálon kategóriákba rendezve megtalálhatók a legnépszerűbb videós portálok és a nagyobb televíziós csatornák videói.
márc. 2
22:21
Betiltják az ausztrálok Tarantinót? (est.hu)
Az ausztrál családvédő csoportok és több kritikus is azt kéri, ne mutassák be Quentin Tarantino új filmjét, a Becstelen brigantykat az országban. A háborús történet olyan véres, mint még egyik Tarantino-film sem volt soha...
márc. 2
22:39
Kortárs amerikai tévésorozatokról ír a Metropolis (est.hu)
Némi csúszással, de megjelent a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat 2008/4. száma Kortárs amerikai tévésorozatok címmel.

2009. március 3. kedd

márc. 3
7:21
Ada szerint előny fiatalon szülni (NLC)
A Csak csajok e heti társműsorvezetője nem bánta meg, hogy mindössze 23 évesen szülte meg ikreit. Még akkor sem, ha jelenleg egyedülálló anyukaként neveli őket.
márc. 3
8:16
Rihanna visszafogadta erőszakos barátját (NLC)
Hiába hagyta helyben Rihannát erőszakos barátja, Chris Brown, az énekesnő állítólag visszafogadta a fiatal énekest. Ha ezek után baja esik, csak magára vessen!
márc. 3
8:33
Iggy Pop dzsesszlemezt készített (est.hu)
A 62 éves rockert egy francia író ihlette meg, és mivel úgyis unta már a gitárzenét, más stílusban is kipróbálta magát.
márc. 3
9:09
Hány milliót ér Ördög Nóra? (NLC)
Az RTL Klub üdvöskéjéért több millió forintot hajlandó fizetni a konkurens kereskedelmi csatorna. A TV2 egy új szuperprodukció műsorvezetőjeként vetné be Nórát.
márc. 3
9:11
Vajúdás és születés (NLC)
A héten egy kislány érkezésénél lehettem jelen. Amikor kibújt, anyukája a vajúdás mélységeiből visszatérve hitetlenkedve kérdezte tőlem: „Ő az én gyermekem? Tényleg?"
márc. 3
9:13
A böjt spiritualitása (NLC)
A böjt hagyományosan hamvazószerdán kezdődik, ekkor ér véget a vízkeresztkor induló farsangi időszak.
márc. 3
9:46
Segítség, egy macsóba szerettem bele! Mit tegyek? (NLC)
A környék legsármosabb nőcsábásza vetett rád szemet, te meg tanácstalan vagy, mit kezdj az úriemberrel? Latolgattuk az esélyeket, vajon megéri hosszú távra tervezni egy donjuannal? A helyzet kockázatos, de nem reménytelen.
márc. 3
10:03
Felhívás: Comedy Central Cirkusz (est.hu)
A Comedy Central keresi azon előadókat, akik éreznek magukban elég erőt, hogy a kamerák kereszttüzében is megméressék magukat, továbbá elkötelezettséget éreznek a humorműfaj iránt, valamint viccesek.
márc. 3
10:39
Elindult a Videóhírek.hu (Graffiti.hu)
Elindult a Videóhírek.hu! A portálon kategóriákba rendezve megtalálhatók a legnépszerűbb videós portálok és a nagyobb televíziós csatornák videói.
márc. 3
10:57
Nemzeti Filharmonikusok (est.hu)
Bartók Béla születésének 128. évfordulóját ünnepelhetjük ebben az évben olyan kiemelkedő művészek társaságában, mint a Bartók Új Sorozat művészeti vezetője, Kocsis Zoltán és az általa dirigált Nemzeti Filharmonikusok.
márc. 3
10:59
Vedres Csaba (est.hu)
Modern, de hallgatható zene megalkotása - ez az After Crying együttes ars poeticája, amelynek egyik alapítója az a Vedres Csaba, akinek nevével mostanában szólistaként, zeneszerzőként, zongoristaként és a Kairosz kvartett egyik alapítójaként találkozhattunk.
márc. 3
11:34
Mit csináljunk márciusban? A hónap legjei (NLC)
Fesztiválok, kiállítások minden mennyiségben – ez jellemzi leginkább a márciust. Összegyűjtöttük nektek a legjobb programtippeket!
márc. 3
11:51
Krimikre harapnak a nézők (est.hu)
Az előző héthez képest a TV2 a múlt héten kis mértékben csökkentette lemaradását az RTL Klubhoz képest, míg a nyolcadik héten a fiatalok körében, főműsoridőben kerek 11 százalék volt a különbség a két csatorna között, addig a kilencedik héten 7,6 százalékra apadt. Ennek ellenére a TV2-nek egyetlen estét sem sikerült megnyernie a héten, minden nap az RTL kerekedett felül.
márc. 3
13:39
MP3 - a Müller család baráti koncertje (est.hu)
Ezekben az értékválságos időkben nem lehet elégszer hangsúlyozni a család vagy bármiféle közösségi kapcsolat fontosságát. A kötelék mindenek felett, ugye. Ezért is szimpatikus Müllerék happeningje. Családi kör május elején a MüPában.

Keresés