2009. március 1. vasárnap

márc. 1
13:21
Hamarosan megismerhetjük hogyan festett az ifjú da Vinci (Spa Trend Online)
Ötszáz évig kézírás homályosított el egy rajzvázlatot Leonardo da Vinci egyik jegyzetkönyvében. A szakértők szerint ez lehet a mester ifjúkori önarcképe.
márc. 1
14:16
Csontvázak a szekrényben (Metropol)
A Ciceró Kiadó A csíkos pizsamás fiú után újabb, holokauszt-témájú regényt adott ki.
márc. 1
18:09
Bartók és Kodály Amerikában (Spa Trend Online)
Közös koncerten mutatta be Bartók és Kodály zenéjét a Los Angeles-i Pierce Színházban szombat este a James Domine zeneigazgató vezette San Fernando-völgyi Szimfonikus Zenekar és a Los Angeles-i Kodály Kórus.
márc. 1
19:58
Egy csokorra való sztár (Metropol)
Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Ben Affleck – valószínűleg már csak e nevek miatt is sokan nézik meg a Nem kellesz eléggé című filmet.

2009. március 2. hétfő

márc. 2
5:33
„Ha a magyar múzeumok nem definiálják magukat újra, a perfiára szorulnak" (Spa Trend Online)
Az Műkritikusok Nemzetközi Szövetségének(AICA) közgyűlése rendre kevés érdeklődőt vonz. Ezért gondolták a szervezők, hogy egy jó kis vitával csalogatják be a tagokat a Ludwig Múzeum előadótermébe. Túl jól sikerült, nem volt elég több tucatnyi pótszék sem a megannyi múzeumigazgató, művészettörténész, egyetemi tanár, újságíró számára. De vajon a téma, a "Magyar Nemzeti Galéria öröksége" ennyire…
márc. 2
9:46
A Zagar lesz a Depeche Mode előzenekara Budapesten (Metropol)
Zságer Balázs együttesét a brit kultzenekar választotta ki a koncert előtti bemelegítésre.
márc. 2
9:48
Meleg lesz Guy Ritchie Sherlock Holmesa (Metropol)
Nemcsak gondolatait, ágyát is megosztja dr. Watsonnal Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle legendás nyomozója Guy Ritchie készülő filmjében.
márc. 2
10:22
Egy fesztiválon kezdődött minden (Metropol)
A No Line On The Horizon címet viselő, ma a boltokba kerülő albumukról nyilatkozott a U2 a Metropolnak.
márc. 2
11:34
Bemutatták Beethoven elveszett zongoratrióját (Metropol)
Ludwig van Beethoven halála után 182 évvel Chicagóban vasárnap bemutatták a német zeneszerzőzseni elveszettnek hitt zongoratrióját.
márc. 2
13:04
Álomszínház ismét Budapesten (Metropol)
A Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet július 1-jén az amerikai Dream Theater.
márc. 2
13:57
A MüPában ünnepli platinalemezét a Csík Zenekar (Infostart)
"Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen" című albumának lemezbemutató koncertjét tartja kedd este a Csík zenekar a Művészetek Palotájában. A koncerten többek között Őze Áron színművész, Ferenczi György szájharmonikás és Lovasi András, a Kispál és a borz frontembere is fellép. A koncert részleteiről Csík Jánost, a zenekar vezetőjét kérdeztük.
márc. 2
13:58
Retrospektív cím nélkül... (Metropol)
Slaven Tolj „Retrospektív cím nélkül...” elnevezésű kiállítása az Ernst Múzeumban (1065 Budapest VI., Nagymező utca 8.) látható március 29-ig, hétfő kivételével 11–19 óráig.
márc. 2
16:39
Találkoztak a visegrádi négyek, ezúttal azonban az opera igazgatók (Spa Trend Online)
A visegrádi országok operaházai esetében a költségvetési források apadása jelentette problémák egyik megoldása lehet a közös produkciók létrehozása, a rendezők, díszlettervezők, koreográfusok cseréje - hangzott el a visegrádi operaigazgatók kétnapos budapesti megbeszélését követő hétfői sajtótájékoztatón.
márc. 2
16:40
Közös megoldások a közös problémákra (Metropol)
A visegrádi országok operaházai esetében a költségvetési források apadása jelentette problémák egyik megoldása lehet a közös produkciók létrehozása, a rendezők, díszlettervezők, koreográfusok cseréje.
márc. 2
20:16
Idén sincsen magyar étterem a világ legjobbjai között (Spa Trend Online)
Az idén századik alkalommal megjelenő Michelin-kalauz ebben az évben csupán egyetlen vendéglátóhelyet, a francia Le Bristolt emelte fel a háromcsillagos éttermek közé.

2009. március 3. kedd

márc. 3
5:15
Bútorbeszerzések szintjén kezelik a vállalatok a műtárgyvásárlást (Spa Trend Online)
A K&H Bank nemrég jelentette be, megválik korábbi, heterogén és koncepciótlan képzőművészeti kollekciójától, és új kortárs gyűjteményt épít az érte kapott pénzből. Ám mindössze egy nagyobb budai lakásra valót szán erre a bank. Nem tudják folytatják-e ha elfogy a pénz. De kiderül, ők még a jobbak közé tartoznak.
márc. 3
8:51
Film a Baader-Meinhof csoportról: Budapesten az egykori terrorista (Metropol)
Astrid Proll tizenöt éve képszerkesztőként és fotósként dolgozik különböző lapoknak, de egykor a német RAF, a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali diákmozgalomból alakult terrorista csoport tagja volt.
márc. 3
9:27
Ismét saját részvényeket vásárolt az OTP (Spa Trend Online)
Az OTP Bank Nyrt. a 2008. május 30-án bejelentett programja keretében 140.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt hétfőn 1.510 forintos átlagáron - közölte a pénzintézet a tőzsde honlapján kedden.A bank saját tulajdonában lévő törzsrészvényeinek állománya ezzel 20.356.801 darabra növekedett.
márc. 3
9:45
A kommunizmus réseinek feltárása (Infostart)
Egy kelet-európai filmekből álló visszatekintő sorozat indult útjára Németországban. Mi a közös ezekben a nagyon is különböző mozifilmekben, melyek feltárják, végül mi vezetett a kommunista rendszer összeomlásához?
márc. 3
9:45
Bútorbeszerzések szintjén kezelik a vállalatok a műtárgyvásárlást (Spa Trend Online)
A K&H Bank nemrég jelentette be, megválik korábbi, heterogén és koncepciótlan képzőművészeti kollekciójától, és új kortárs gyűjteményt épít az érte kapott pénzből. Ám mindössze egy nagyobb budai lakásra valót szán erre a bank. Nem tudják, folytatják-e, ha elfogy a pénz. De kiderül, ők még a jobbak között vannak.
márc. 3
12:27
Madonna is eljön Budapestre, már nincs elérhetetlen idol a magyar közönségnek (Spa Trend Online)
A gazdasági világválság ellenére sem vettek vissza a nagy koncertszervező cégek a tempóból, a fesztiválszezon kezdetéig idén sem kell úgy éreznünk, hogy a világsztárok elhanyagolják Budapestet. Sőt, Madonna régóta várt nyárra tervezett fellépésével, túl a 2006-os Rolling Stones bulin, állíthatjuk, már nincs elérhetetlen idol a magyar közönségnek. A gyenge forint persze borsot tör a piaci szereplők…
márc. 3
12:28
Megalakult a YouTube Szimfonikus Zenekar (Metropol)
Megalakult a YouTube Szimfonikus Zenekar, a világ első online klasszikus nagyzenekara, amelybe beválogattak két magyar muzsikust is.
márc. 3
14:52
„A művészt és a tanárt nem nehéz megosztani magamban” (Metropol)
Egy Gorkij-rendezés, egy ausztráliai vendégjáték és egy nagysikerű "sokk-opera" után áprilisi bemutatójára készül a ma hatvanadik születésnapját ünneplő Ascher Tamás.
márc. 3
15:10
Egyetemen okítják a Beatlest (Metropol)
Beatles, a popzene és a társadalom címmel szeptembertől Beatles-kurzust kínál az angliai Manchester egyeteme.
márc. 3
17:16
Danny Boyle rendezi a következő Bond-mozit? (Metropol)
Danny Boyle, a nyolc Oscaros Gettómilliomos rendezője készítheti a következő James Bond-filmet. A Telegraph keddi beszámolója szerint a manchesteri rendezőt maga Barbara Broccoli kereste meg a 23. Bond-film megrendezésének ajánlatával.
márc. 3
17:34
Magyar rövidfilmek Finnországban (Metropol)
Három magyar alkotás is indul a szerdán kezdődő Tamperei Filmfesztiválon: a rövidfilmes nemzetközi verseny nagydíjáért 37 ország filmjei között Cakó Ferenc, Mohi Sándor és Alexei Alexeev egy-egy munkája is verseng.
márc. 3
18:27
Szemrevaló német filmek - tizennegyedszer (Infostart)
Nyolc új német film, köztük egy Oscar-díjas alkotó és egy Oscar-díjra jelölt alkotás is szerepel a Szemrevaló Filmfesztiválon, amelyet március 4-e és 14-e között rendez meg a Goethe Intézet Budapesten és Szegeden.
márc. 3
19:58
Már hat európai fővárosba várják a magyar zenekarokat (Metropol)
A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, azóta Európa majd minden országában rendeznek koncerteket június 21-én. Három éve a külföldi magyar intézetek is aktívan részt vesznek a szabadtéri forgatagban.
márc. 3
20:34
A Largo Winch sztárja Magyarországon (Metropol)
A francia sikerfilm, a Largo Winch - Az örökös főszereplője szerint az általa játszott karakter lényegesen életszerűbb James Bondnál.
márc. 3
20:51
A Gettómilliomos után James Bond jöhet (Infostart)
A Gettómilliomossal Oscar-díjat nyert Danny Boyle rendezheti a következő James Bond-filmet.
márc. 3
20:52
Szörnyrock a finnektől (Metropol)
Három éve az Eurovíziós Dalfesztiválon a finn Lordi szörnymaszkot viselő tagjai Hard Rock Hallelujah című dalukkal arattak győzelmet. A Lordi azóta két albumot adott ki: legutóbb novemberben jelent meg Deadache című lemezük. Március 11-én a Petőfi Csarnokban hallhatjuk őket zenélni.
márc. 3
20:54
„Hastánc, zene és irodalom” (Metropol)
Kovács-Gémes Julianna keleti pop-folk énekes mesél a Kelet kincsei című show-műsoráról.

2009. március 4. szerda

márc. 4
4:39
A Largo Winch leginkább egy akciófilmnek nevezhető (Spa Trend Online)
Ilyen ugyan nincs, mégis, a franciák Largo Winch című produkcióját kedvem szerint globális akciófilmnek hívnám. Az első öt percben az egyik fontos szereplőt a Hong Kong-i öbölben, egy yachton galád módon meggyilkolják, a következő öt percben Isztambulban vagyunk, hogy szemtanui legyünk, mint csalják kelepcébe a főszereplőt, azaz Largo Winchet, aki álnéven járja a világ zűrös részeit, s rövid úton…
márc. 4
9:09
Már hat európai fővárosba várják a magyar zenekarokat (Metropol)
A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, azóta Európa majd minden országában rendeznek koncerteket június 21-én.
márc. 4
10:03
Lerobbant vár és érvágók: angol utazók Pest-Budáról (Infostart)
Az első angol utazó 1669-ben érkezett Magyarországra. Az angolok eleinte az ország ásványkincsei iránt érdeklődtek, később leírták a török megszállás nyomait, a reformtörekvéseket, megemlékeztek Széchenyi Istvánról és a budapesti kávéházakról. Többek között ez derül ki Sárközi Mátyás író, kritikus, az InfoRádió munkatársának előadásából, amely csütörtökön 17 órakor lesz a Kossuth Klubban.
márc. 4
10:57
Újra turnézik Britney Spears (Metropol)
Öt éve első turnéját kezdte meg Britney Spears New Orleansban. Az utóbbi időben hullámhegyet és hullámvölgyet megjárt énekesnő a helyi Arénában csaknem telt ház előtt lépett színpadra kedd este.
márc. 4
12:27
Mintegy félszáz eredeti harcművészeti tárgyat tekinthet meg Keszthelyen (Spa Trend Online)
A japán szamurájok harcművészetét és az ebből kialakult, ma is népszerű küzdősportok történetét mutatja be az a kiállítás, amely nyáron látható majd a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban - tájékoztatta az MTI-t szerdán az intézmény igazgatója.
márc. 4
13:57
Film készült a futball-legendáról, Puskás Ferencről (Spa Trend Online)
Puskás – a legismertebb magyar szó, és a legismertebb magyar név világszerte. Egy ember, akit Spanyolországban Panchóként ismertek, aki játszott és edzősködött a Föld minden táján Görögországtól Ausztráliáig, és akit mindig, mindenhol szerettek. Most egy egész estés, nagyszabású dokumentumfilm készült az ország Öcsijéről, aki ennek az alkotásnak az elkészülését már nem élhette meg, de archív…
márc. 4
14:34
Stephen King e-thrillere is kelendő (Metropol)
Bár Stephen King e-könyvben megjelent UR című új regényének letöltései rövid időn belül már a tízezres nagyságrendnél tartanak, a bestselleríró szerint az elektromos könyv nem fogja elfoglalni az igazi könyv helyét.
márc. 4
14:36
Eros Ramazotti októberben Budapestre jön (Metropol)
Eros Ramazotti olasz popénekes október 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. A világhírű előadó legutóbb 2006-ban lépett fel magyar rajongói előtt. Az idén 46 esztendős Ramazotti a nem angolul éneklő sztárok közül az egyik legsikeresebb előadó.
márc. 4
14:52
Már hat európai fővárosba várják a magyar zenekarokat (Metropol)
A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, azóta Európa majd minden országában rendeznek koncerteket június 21-én.
márc. 4
15:46
Szentendrei reneszánsz (Metropol)
Lombard reneszánsz címmel a bergamói Accademia Carrara festményei láthatók Szentendrén a Ferenczy Múzeumban.
márc. 4
16:04
A Száguldó Őrnagy hamarosan a mozikban (Metropol)
Húsz moziban, köztük négy fővárosi filmszínházban kezdik vetíteni jövő csütörtökön a Puskás Hungary című dokumentumfilmet, Almási Tamás alkotását.
márc. 4
16:22
200 százalék tánc a Trafóban (Metropol)
Új programot indít a Trafó Kortárs Művészetek Háza: az ezen a héten pénteken és szombaton, valamint április 3-4-én látható darabok célja bebizonyítani, hogy a kortárs mozgásművészet szerethető.
márc. 4
16:24
Divatfotók kiállítása (Metropol)
Merkovits Beáta és Karl Péter divatfotó sorozatai láthatók a KREA által szervezett kiállításon a budapesti Szimpla kertben április 20-ig. A két művész gyakran dolgozik együtt; a stylist által megálmodott világot Péter mindig hűen rögzíti.
márc. 4
16:26
Kortárs japán kerámiák a MUSEION No.1 Galériában (Metropol)
Több mint két tucat kortárs japán kerámiában gyönyörködhetnek az érdeklődők március 21-ig a budapesti MUSEION No. 1 Galériában. A kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből származó darabokat a japán-magyar jubileumi év keretében láthatja a közönség.
márc. 4
16:40
A Háztűznéző premierje (Metropol)
Pénteken Gogol Háztűznéző című színjátékát mutatja be a Magyar Színház a fővárosban. A kétfelvonásos darab rendezője Csiszár Imre. A főbb szerepekben Gregor Bernadett, Csomor Csilla, Hámori Ildikó, Fillár István, Őze Áron és Bede Fazekas Szabolcs látható.
márc. 4
19:04
„Elfajzott” művészek Rostockban (Metropol)
A rostocki kultúrtörténeti múzeumban május végéig látható tárlat több mint 30 olyan Németországban élt művész - köztük a magyar Reiner Imre - festményeit, grafikáit vonultatja fel, akiknek munkáit a nemzetiszocialisták az "árja" kultúra jegyében "elfajzott" alkotásoknak tartották.
márc. 4
19:06
Piszkos arany (Metropol)
Aranyláz Új-Zélandon, és mindaz, amivel a „szín” utáni őrült kutatás megfertőzi az ember életét.
márc. 4
19:22
Egy kis boldogság a nagy világválságban (Metropol)
Poppy mindig vidám, ami sokakat zavar, nem tudják hova tenni a környezetében, sőt eleinte a nézők közül sem.

Keresés