2009. március 1. vasárnap

márc. 1
9:45
Művészet és megértés (Startlap)
Változott-e a befogadás a modernitás korában? Erről, valamint a az alkotó és műélvező közti kapcsolatról beszélget Molnos Péter, Sugár János és Pléh Csaba.
márc. 1
10:03
Szemrevaló Fesztivál (Startlap)
Wim Wenders és a többi kortársak kiöntik szívüket a kamera előtt, emellett bemutatják a német Harry Pottert.
márc. 1
10:21
Csík Zenekar a MÜPÁ-ban (Startlap)
Ez a vonat, ha elindult... Tradicionális rock-etno és csűrdöngölés a Quimbyvel, a Kispállal és egy-két dzsessz-istennel.
márc. 1
12:27
Underground, avagy portrék a budapesti metróból (13.) (Startlap)
A hátsó lépcsőn közlekedünk mostanában mi, délvidékiek itt pesten. Oda tessékelt minket az ingatlanberuházó, hogy ne zavarjuk terveit folytonos gyüszmékölésünkkel.
márc. 1
13:57
Megtalálhatták Leonardo fiatalkori önarcképét (Startlap)
Ötszáz évig kézírás homályosított el egy rajzvázlatot Leonardo da Vinci egyik jegyzetkönyvében. A szakértők szerint ez lehet a mester ifjúkori önarcképe. A rajzot Leonardónak a madarak repüléséről készített feljegyzéseit...
márc. 1
14:16
Csontvázak a szekrényben (Metropol)
A Ciceró Kiadó A csíkos pizsamás fiú után újabb, holokauszt-témájú regényt adott ki.
márc. 1
14:33
Német bor nyerte a Pest megyei versenyt (Startlap)
Németországi bor nyerte a Millennium Bora címet a Pest megyei Önkormányzat borversenyén, amelynek díjkiosztó ünnepségét szombaton tartották a Vármegyeházán. A Pest Megye Bora címért indulók között több kategóriában osztottak...
márc. 1
16:04
Faith No More a Szigeten? (Startlap)
Ha igazak a pletykák, nagy durranás lehet a legnagyobb hazai fesztiválon az összeálló Faith No More, meghalt egy gitáros legenda, Bonóék meg pókhálót szövögetnek. Heti zenei hírek.
márc. 1
16:58
Megnyílt a DESZKA színházi fesztivál Debrecenben (Startlap)
Ünnepélyes megnyitóval, majd kamara- és nagyszínházi bemutatóval megkezdődött vasárnap a Deszka (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztivál március 8-ig tartó programsorozata a cívis városban. A kamaraszínházban délután Háy...
márc. 1
19:58
Egy csokorra való sztár (Metropol)
Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Ben Affleck – valószínűleg már csak e nevek miatt is sokan nézik meg a Nem kellesz eléggé című filmet.
márc. 1
22:21
Will Smith hátulról (Startlap)
Rejtélyes adóellenőr manipulálja titokban hét ember életét. Az alapötlet nem egy perverz APEH-alkalmazott, hanem az ügyeletes hollywoodi drámafelelősök fejében fogant meg. A film végül Hét élet címmel, szomorú Will Smith-szel és állítólag meglepő végkifejlettel készült el.
márc. 1
23:15
Ősszel megfúrják a Hősök terét (Startlap)
Nem mond le kiállításokat a Szépművészeti Múzeum, és egyelőre tartják magukat terveikhez – mondta az intézmény főigazgatója. Baán László azonban hozzátette, még nem tudni, a válság mennyire befolyásolja az emberek kulturális fogyasztási szokásait. A múzeum térszint alatti bővítését a tervek szerint ősszel kezdik, és 2011 júniusában lesz kész.

2009. március 2. hétfő

márc. 2
9:27
A Zagar lesz a Depeche Mode előzenekara (Startlap)
Zságer Balázs együttese, a Zagar lesz a Depeche Mode előzenekara június 23-án a Puskás Ferenc stadionban. A Depeche Mode az új lemezét bemutató turné keretében érkezik Magyarországra. Az együttes, illetve frontembere az elmúlt...
márc. 2
9:46
A Zagar lesz a Depeche Mode előzenekara Budapesten (Metropol)
Zságer Balázs együttesét a brit kultzenekar választotta ki a koncert előtti bemelegítésre.
márc. 2
9:48
Meleg lesz Guy Ritchie Sherlock Holmesa (Metropol)
Nemcsak gondolatait, ágyát is megosztja dr. Watsonnal Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle legendás nyomozója Guy Ritchie készülő filmjében.
márc. 2
10:22
Egy fesztiválon kezdődött minden (Metropol)
A No Line On The Horizon címet viselő, ma a boltokba kerülő albumukról nyilatkozott a U2 a Metropolnak.
márc. 2
11:34
Bemutatták Beethoven elveszett zongoratrióját (Metropol)
Ludwig van Beethoven halála után 182 évvel Chicagóban vasárnap bemutatták a német zeneszerzőzseni elveszettnek hitt zongoratrióját.
márc. 2
12:09
Kedves nézőink (heti TV-ajánlat) (Startlap)
20. évforduló közeleg, és Kocsort megint magával ragadta a kesergés. Ennek köszönhetően egész helyes kis társadalmi körképet (kórképet) állított össze a hetvenes évektől máig. Nem feltétlenül jó filmekről van szó, de olyanokról, amelyekből sok minden kiderül.
márc. 2
13:04
Álomszínház ismét Budapesten (Metropol)
A Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet július 1-jén az amerikai Dream Theater.
márc. 2
13:57
A MüPában ünnepli platinalemezét a Csík Zenekar (Infostart)
"Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen" című albumának lemezbemutató koncertjét tartja kedd este a Csík zenekar a Művészetek Palotájában. A koncerten többek között Őze Áron színművész, Ferenczi György szájharmonikás és Lovasi András, a Kispál és a borz frontembere is fellép. A koncert részleteiről Csík Jánost, a zenekar vezetőjét kérdeztük.
márc. 2
13:58
Retrospektív cím nélkül... (Metropol)
Slaven Tolj „Retrospektív cím nélkül...” elnevezésű kiállítása az Ernst Múzeumban (1065 Budapest VI., Nagymező utca 8.) látható március 29-ig, hétfő kivételével 11–19 óráig.
márc. 2
16:40
Közös megoldások a közös problémákra (Metropol)
A visegrádi országok operaházai esetében a költségvetési források apadása jelentette problémák egyik megoldása lehet a közös produkciók létrehozása, a rendezők, díszlettervezők, koreográfusok cseréje.
márc. 2
22:03
Cikkünk nyomán lekapták a poharat? (Startlap)
Csütörtöki posztunkban voltunk szívesek több fővárosi megaposztert (vagy mit) kritikával illetni.

2009. március 3. kedd

márc. 3
8:51
Film a Baader-Meinhof csoportról: Budapesten az egykori terrorista (Metropol)
Astrid Proll tizenöt éve képszerkesztőként és fotósként dolgozik különböző lapoknak, de egykor a német RAF, a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali diákmozgalomból alakult terrorista csoport tagja volt.
márc. 3
9:45
A kommunizmus réseinek feltárása (Infostart)
Egy kelet-európai filmekből álló visszatekintő sorozat indult útjára Németországban. Mi a közös ezekben a nagyon is különböző mozifilmekben, melyek feltárják, végül mi vezetett a kommunista rendszer összeomlásához?
márc. 3
12:28
Megalakult a YouTube Szimfonikus Zenekar (Metropol)
Megalakult a YouTube Szimfonikus Zenekar, a világ első online klasszikus nagyzenekara, amelybe beválogattak két magyar muzsikust is.
márc. 3
13:39
Két magyar is van a You Tube Szimfonikus Zenekarban (Startlap)
Több mint háromezren szerettek volna bekerülni a videómegosztó portál szimfonikus zenekarába, amely április 15- én, a Carnegie Hallban lép fel először, és a klasszikus zenét hivatott népszerűsíteni a You Tube segítségével. Egy magyar nagybőgős és egy brácsás is bekerült az együttesbe.
márc. 3
14:52
„A művészt és a tanárt nem nehéz megosztani magamban” (Metropol)
Egy Gorkij-rendezés, egy ausztráliai vendégjáték és egy nagysikerű "sokk-opera" után áprilisi bemutatójára készül a ma hatvanadik születésnapját ünneplő Ascher Tamás.
márc. 3
15:10
Egyetemen okítják a Beatlest (Metropol)
Beatles, a popzene és a társadalom címmel szeptembertől Beatles-kurzust kínál az angliai Manchester egyeteme.
márc. 3
16:58
Danny Boyle rendezheti a következő Bond-mozit (Startlap)
Danny Boyle, a nyolc Oscaros Gettómilliomos rendezője készítheti a következő James Bond-filmet - értesült róla egy brit online hírportál. A Telegraph keddi beszámolója szerint a manchesteri rendezőt maga Barbara Broccoli kereste meg...
márc. 3
17:16
Danny Boyle rendezi a következő Bond-mozit? (Metropol)
Danny Boyle, a nyolc Oscaros Gettómilliomos rendezője készítheti a következő James Bond-filmet. A Telegraph keddi beszámolója szerint a manchesteri rendezőt maga Barbara Broccoli kereste meg a 23. Bond-film megrendezésének ajánlatával.
márc. 3
17:34
Magyar rövidfilmek Finnországban (Metropol)
Három magyar alkotás is indul a szerdán kezdődő Tamperei Filmfesztiválon: a rövidfilmes nemzetközi verseny nagydíjáért 37 ország filmjei között Cakó Ferenc, Mohi Sándor és Alexei Alexeev egy-egy munkája is verseng.
márc. 3
18:27
Szemrevaló német filmek - tizennegyedszer (Infostart)
Nyolc új német film, köztük egy Oscar-díjas alkotó és egy Oscar-díjra jelölt alkotás is szerepel a Szemrevaló Filmfesztiválon, amelyet március 4-e és 14-e között rendez meg a Goethe Intézet Budapesten és Szegeden.
márc. 3
19:58
Már hat európai fővárosba várják a magyar zenekarokat (Metropol)
A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, azóta Európa majd minden országában rendeznek koncerteket június 21-én. Három éve a külföldi magyar intézetek is aktívan részt vesznek a szabadtéri forgatagban.
márc. 3
20:34
A Largo Winch sztárja Magyarországon (Metropol)
A francia sikerfilm, a Largo Winch - Az örökös főszereplője szerint az általa játszott karakter lényegesen életszerűbb James Bondnál.
márc. 3
20:51
A Gettómilliomos után James Bond jöhet (Infostart)
A Gettómilliomossal Oscar-díjat nyert Danny Boyle rendezheti a következő James Bond-filmet.
márc. 3
20:52
Szörnyrock a finnektől (Metropol)
Három éve az Eurovíziós Dalfesztiválon a finn Lordi szörnymaszkot viselő tagjai Hard Rock Hallelujah című dalukkal arattak győzelmet. A Lordi azóta két albumot adott ki: legutóbb novemberben jelent meg Deadache című lemezük. Március 11-én a Petőfi Csarnokban hallhatjuk őket zenélni.
márc. 3
20:54
„Hastánc, zene és irodalom” (Metropol)
Kovács-Gémes Julianna keleti pop-folk énekes mesél a Kelet kincsei című show-műsoráról.
márc. 3
22:03
A világhírű író kiakadt a Gettó milliomoson (Startlap)
Salman Rushdie szerint elképzelhetetlen, hogy egy indiai utcagyerek perfekt angoltudással megnyerjen egy televíziós kvízműsort. Az indiai származású angol szerző keményen kritizálta a többszörös Oscar-nyertes Gettó milliomost az...

2009. március 4. szerda

márc. 4
9:09
Már hat európai fővárosba várják a magyar zenekarokat (Metropol)
A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, azóta Európa majd minden országában rendeznek koncerteket június 21-én.
márc. 4
10:03
Lerobbant vár és érvágók: angol utazók Pest-Budáról (Infostart)
Az első angol utazó 1669-ben érkezett Magyarországra. Az angolok eleinte az ország ásványkincsei iránt érdeklődtek, később leírták a török megszállás nyomait, a reformtörekvéseket, megemlékeztek Széchenyi Istvánról és a budapesti kávéházakról. Többek között ez derül ki Sárközi Mátyás író, kritikus, az InfoRádió munkatársának előadásából, amely csütörtökön 17 órakor lesz a Kossuth Klubban.
márc. 4
10:57
Újra turnézik Britney Spears (Metropol)
Öt éve első turnéját kezdte meg Britney Spears New Orleansban. Az utóbbi időben hullámhegyet és hullámvölgyet megjárt énekesnő a helyi Arénában csaknem telt ház előtt lépett színpadra kedd este.
márc. 4
11:33
Cián (Startlap)
Ciántablettát akart tenni rádióműsorában Kuncze Gábor parlamenti képviselő, frissen felkent újságíró egyes közéleti szereplők nyelvére. Ez most a téma, erről beszél a közvéleményt formáló értelmiség. Az alapkérdést azonban valahogy senki nem akarja feltenni: Mit keres Kuncze a rádiónál?
márc. 4
14:34
Stephen King e-thrillere is kelendő (Metropol)
Bár Stephen King e-könyvben megjelent UR című új regényének letöltései rövid időn belül már a tízezres nagyságrendnél tartanak, a bestselleríró szerint az elektromos könyv nem fogja elfoglalni az igazi könyv helyét.
márc. 4
14:36
Eros Ramazotti októberben Budapestre jön (Metropol)
Eros Ramazotti olasz popénekes október 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel. A világhírű előadó legutóbb 2006-ban lépett fel magyar rajongói előtt. Az idén 46 esztendős Ramazotti a nem angolul éneklő sztárok közül az egyik legsikeresebb előadó.
márc. 4
14:52
Már hat európai fővárosba várják a magyar zenekarokat (Metropol)
A Zene Ünnepét 1982-ben rendezték meg először Franciaországban, azóta Európa majd minden országában rendeznek koncerteket június 21-én.
márc. 4
15:46
Szentendrei reneszánsz (Metropol)
Lombard reneszánsz címmel a bergamói Accademia Carrara festményei láthatók Szentendrén a Ferenczy Múzeumban.
márc. 4
16:04
A Száguldó Őrnagy hamarosan a mozikban (Metropol)
Húsz moziban, köztük négy fővárosi filmszínházban kezdik vetíteni jövő csütörtökön a Puskás Hungary című dokumentumfilmet, Almási Tamás alkotását.
márc. 4
16:22
200 százalék tánc a Trafóban (Metropol)
Új programot indít a Trafó Kortárs Művészetek Háza: az ezen a héten pénteken és szombaton, valamint április 3-4-én látható darabok célja bebizonyítani, hogy a kortárs mozgásművészet szerethető.
márc. 4
16:24
Divatfotók kiállítása (Metropol)
Merkovits Beáta és Karl Péter divatfotó sorozatai láthatók a KREA által szervezett kiállításon a budapesti Szimpla kertben április 20-ig. A két művész gyakran dolgozik együtt; a stylist által megálmodott világot Péter mindig hűen rögzíti.

Keresés