2009. február 25. szerda

febr. 25
8:51
Nacionalista melldöngetés vagy a remény diadala a Gettómilliomos? (Infostart)
Az indiai média lelkesen fogadta a Gettómilliomos című, részben indiai film diadalmenetét az Oscar-gálán. A nyolc aranyszobrocskával jutalmazott Gettómilliomos mellett egy indiai rövidfilm is Oscar-díjat kapott.
febr. 25
10:03
Pink ismét Magyarországon koncertezik (Spa Trend Online)
Március 24-én harmadszor lép fel Magyarországon Pink, a többszörös Grammy-díjas amerikai rockénekesnő, akinek csütörtökön Antwerpenből indul Funhouse Tour című bő kéthónapos európai koncertsorozata.
febr. 25
10:03
Pink harmadik koncertje Budapesten (Metropol)
Március 24-én harmadszor lép fel Magyarországon Pink, a többszörös Grammy-díjas amerikai rockénekesnő, akinek csütörtökön Antwerpenből indul Funhouse Tour című bő kéthónapos európai koncertsorozata.
febr. 25
11:34
Ki mint véd, úgy arat? (Metropol)
A U2 napokban megjelelő albuma jól illusztrálja a válságban lévő lemezipar félelmeit és reményeit, amely egyrészt a kalózkodással néz farkasszemet, másrészt a kereskedelmi kínálat változatosabbá tételével igyekszik növelni eladásait.
febr. 25
11:51
Egy az egyben lopás a Süsü híres főcímdala? - videókkal (Infostart)
Pontosan megegyezik a Süsü híres nótájának dallama egy kevésbé ismert amerikai zeneszerző, Willie Mitchell 1970-ben írt, Cherry Tree című szerzeményének dallamával - írja az Index. Bergendy István tagadja a vádakat, A Zeneakadémia dzsessz tanszékének vezetője szerint lottóötöshöz hasonlít, ha véletlenül jutott eszébe neki is ugyanaz a dallam.
febr. 25
11:52
A katasztrófakapitalizmusról szóló könyv kapta a Warwick-díjat (Metropol)
Naomi Klein kanadai újságíró kapta az első alkalommal kiosztott Warwick-díjat. The Shock Doctrine című könyve a neoliberális gazdaságpolitikát vizsgálja, amelyet a szerző "katasztrófakapitalizmusnak" nevezett.
febr. 25
12:09
Woody Allen már le is csapott a Gettómilliomos sztárjára (Spa Trend Online)
Új múzsája van Woody Allennek: a rendező szerepet ajánlott Freida Pintónak, a vasárnap nyolc Oscar-díjat elnyerő Gettómilliomos című film indiai sztárjának.
febr. 25
13:04
Elton John emlékkoncertet ad egy meleg diákért (Metropol)
Egy évtized múltán Elton John ismét koncertet ad a wyomingi Laramie-ben, ahol annak idején egy brutálisan meggyilkolt meleg diák emlékére játszott.
febr. 25
13:40
Hófehérke táncra perdül (Metropol)
Bemutattta a Budapest Táncszínház a Hófehérkét a Nemzeti Táncszínházban. A látványelemekben és szellemiekben egyaránt gazdag előadás célja, hogy a fiatal korosztály (4–10 éves korig) minél korábban megismerkedjen a táncművészet szépségeivel, illetve hogy a méltán népszerű, autentikus történetben megjelenő általános emberi értékeket aktualizálja számukra. A következő előadások 3-án 10.30 és 15…
febr. 25
13:42
Organikus világ (Metropol)
Lublóy Zoltán önálló tárlata a Ráday Galériában, a Ráday utca 8. alatt látható március 3-ig.
febr. 25
14:33
Siessen, mert elfogynak a jegyek a Tavaszi Fesztiválra (Spa Trend Online)
A népszerűségében popsztárokkal vetekedő hegedűművész, Joshua Bell nyitja március 20-án az idei Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF), amelyre a jegyek 78 százaléka már elkelt. Gondot jelent azonban a szervezőknek a forint árfolyamváltozása, amely mintegy 50 millió forinttal növelte a korábban lekötött fellépések tervezett költségeit - közölte a rendezvénysorozatot beharangozó szerdai…
febr. 25
14:52
Lator László és Orosz István Alföldi vendége (Metropol)
Képzett társítások címmel folytatódnak az AEGON-estek a Nemzeti Színházban.
febr. 25
14:54
Zenei maraton Dvořák műveiből (Metropol)
A 2008-ban megrendezett első „zeneszerzői maratonon” koncertek sora mutatta be Csajkovszkij munkásságának legjavát. A sorozat idén február 28-án folytatódik Antonín Dvořák műveivel.
febr. 25
15:10
Háromdimenziós felvételek a hetvenes évekből (Metropol)
Molnár Miklós háromdimenziós felvételeket készített 1973-ban és 1988-ban. Most váltak megnézhetővé az úttörő technikával készült interjúk.
febr. 25
16:58
Bergamó Szentendrén, avagy kiállítás a vidéki reneszánsz jegyében (Metropol)
Egy nálunk kevésbé ismert korszak, a 15. és 16. század észak-itáliai festészetének remekeiből álló kiállítás nyílik csütörtökön a szentendrei Ferenczy Múzeumban.
febr. 25
17:00
Pécsi Országos Színházi Találkozó kilencedszer (Metropol)
A IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) június 4. és 13. között várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget - közölte Simon István, a fesztivál ügyvezető igazgatója szerdán a baranyai megyeszékhelyen.
febr. 25
18:46
Test-Idő - fotók, zenei kíséret, gyógyíthatatlan betegek (Metropol)
A hospice ellátás fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet Spilák Zsuzsanna és Sztojanov Georgi fotó-zene projektje csütörtökön este a Gödör Klubban.
febr. 25
21:46
„Átrendeződhet” egy kép múltja (Metropol)
Még egy jól ismertnek vélt festői életműben is akad meglepetés.
febr. 25
22:21
Homály rejtély helyett (Metropol)
A fiatal spanyol szerző A kék dáma titkával és A titokzatos vacsorával a misztikus fikció kedvelőinek eszébe véste nevét, harmadik kötete azonban kicsit más vizekre evez.
febr. 25
22:23
Műfajok tavaszi zsongása (Metropol)
A Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF) március 20-tól április 5-ig 248 előadást tartanak 48 helyszínen. A tervekhez képest az árfolyamváltozás 50 millió forint pluszkiadást jelentett számukra.

Keresés