2009. február 5. csütörtök

febr. 5
6:09
Lukáts Andor szerint a szolidaritás szertefoszlik, amint tudunk a saját zsebünkre dolgozni (Népszava)
Írásunkban a kedden véget ért 40. filmszemle néhány díjazottját szólaltatjuk meg. A legjobb férfi alakításért járó díjat elnyert Lukáts Andor szerint restségünket csodavárással leplezzük. Keretes írásunkban a legjobb elsőfilmes, Szabó Simon azt mondja, nem kell, hogy egy filmben a történetek összeérjenek, a fődíjas Utolsó idők című bosszúfilm rendezője, Mátyássy Áron pedig arról beszél: a…
febr. 5
8:33
Az amerikaiak felfedezték a könyvtárakat (HVG)
Népszerűbbé váltak a könyvtárak az Egyesült Államokban a recesszió miatt - derült ki a CBS televízió tudósításából.
febr. 5
9:09
Valentin-éji szenvedély (Infostart)
Valentin napján nyitja meg kapuit Juhász Tibor Szenvedély és Erotika című kiállítása, amely egész estét programot ígér a látogatóknak.
febr. 5
10:21
Mibe fektessük pénzünket? Már a műkincsek sem értékállók? (Infostart)
Mibe érdemes fektetni gazdasági válság idején? Sokakat foglalkoztat a kérdés mostanában, hiszen a korábban nagy haszonnal kecsegtető ingatlanüzlet vagy a részvénypiac már kevéssé vonzó. Sokan a műkincsekben bíztak, egészen mostanáig.
febr. 5
10:57
B.B. King nyáron Budapesten koncertezik (Népszava)
B.B. King, a blues veteránja július 16-án fellép a Papp László Budapest Sportarénában; a 83 esztendős gitáros-énekes One More Time című turnéján érinti a magyar fővárost - tájékoztatta a koncertet szervező Showtime Budapest csütörtökön az MTI-t.
febr. 5
11:51
Budapesten is fellép B. B. King (Infostart)
Nyáron Budapesten is fellép B.B. King. A 83 esztendős gitáros-énekes One More Time című turnéja részeként ad koncertet a magyar fővárosban.
febr. 5
13:03
Niemeyer 101 évesen is átszabná Braziliavárost, de hiába (HVG)
Oscar Niemeyer lemondott az 50 éve általa tervezett brazil főváros képének megváltoztatásáról, mert a kormány nem állt mellé a merész elképzelés megvalósításában.
febr. 5
13:03
Öregnek születni, fiatalon meghalni - Brad Pitt új filmje már a mozikban (Infostart)
Csütörtöktől játsszák a magyar mozik a Benjamin Button különös élete című filmet, amelyet nem kevesebb, mint 13 kategóriában jelöltek Oscar-díjra. A főszereplő Brad Pitt egy olyan embert alakít F. Scott Fitzgerald amerikai író novellájából készült filmben, aki nyolcvanéves aggastyánként születik, majd élete során folyamatosan fiatalodik.
febr. 5
14:33
Másfél milliós képpel a hóna alatt sétált ki egy szegedi kiállításról (HVG)
A férfi leakasztotta az ef Zámbó képet a falról és egyszerűen kisétált vele az épületből. Később visszament, akkor tartoztatták le a rendőrök.
febr. 5
18:09
Jól megfér együtt a cigány, a polgári, a rock és az avantgárd hagyomány (Népszava)
Szívemben bomba van, Halálos tavasz, Egy kis édes félhomályban, Köszönöm, hogy imádott… - dalok a múltból, új hangokkal a Budapest Bár formációval. A könnyűzenei élet krémje - a pop, a rock és az alternatív szcéna kiváló énekesei - egy "klasszikus" magyar cigányzenekarral játsszák a múlt század elejei pesti dalokat leporolva, mégis füstösen. A Budapest Bár Farkas Róbert (Besh o drom, Romano Drom,…
febr. 5
20:16
Chris Martin nélkül maradt a Coldplay (Startlap)
A Coldplay Chris Martin nélkül sokkal többre képes – mondta Brian Eno, a neves producer. A kijelentés valóságtartalmát maga az énekes is belátta, és most nélküle stúdiózik az együttes.
febr. 5
22:03
A pokolba kívánják Borat rendezőjét a katolikusok (Startlap)
Éles felháborodást váltott ki Olaszországban Larry Charles új filmje, a Religulous. "Ha valaki vallásos, akkor nem fogja szeretni" - állítják az alkotók.
febr. 5
22:22
Több Kraftwerk, kevesebb kraft – Franz Ferdinand (Startlap)
Nyakkendő, makkos cipő, csíkos pulcsi, kordzakó. Kérdés, hogy a stílusos megjelenés mellett a zene megüti-e az általuk magasra tett lécet. Itt a Franz Ferdinand új lemeze, a Tonight: Franz Ferdinand.

Keresés