2009. február 5. csütörtök

febr. 5
6:09
Lukáts Andor szerint a szolidaritás szertefoszlik, amint tudunk a saját zsebünkre dolgozni (Spa Trend Online)
Írásunkban a kedden véget ért 40. filmszemle néhány díjazottját szólaltatjuk meg. A legjobb férfi alakításért járó díjat elnyert Lukáts Andor szerint restségünket csodavárással leplezzük. Keretes írásunkban a legjobb elsőfilmes, Szabó Simon azt mondja, nem kell, hogy egy filmben a történetek összeérjenek, a fődíjas Utolsó idők című bosszúfilm rendezője, Mátyássy Áron pedig arról beszél: a…
febr. 5
8:51
Kezdődik a Berlinale (Metropol)
Ma este Tom Tykwer A bűn árfolyama című nyitófilmjével kezdődik meg az 59. Berlini Filmfesztivál. A gálán a rendező mellett részt vesznek a filmben szereplő színészek, Clive Owen, Ulrich Thomsen és Armin Mueller-Stahl is.
febr. 5
9:09
Valentin-éji szenvedély (Infostart)
Valentin napján nyitja meg kapuit Juhász Tibor Szenvedély és Erotika című kiállítása, amely egész estét programot ígér a látogatóknak.
febr. 5
9:46
Márk lemondta, Kátya indul helyette (Metropol)
Az Eurovíziós Dalversenyen a Valami Amerika 2-ből ismert Magányos csónak című dallal vesz részt hazánk. Márk visszalépésének részletei és a dal.
febr. 5
10:21
Mibe fektessük pénzünket? Már a műkincsek sem értékállók? (Infostart)
Mibe érdemes fektetni gazdasági válság idején? Sokakat foglalkoztat a kérdés mostanában, hiszen a korábban nagy haszonnal kecsegtető ingatlanüzlet vagy a részvénypiac már kevéssé vonzó. Sokan a műkincsekben bíztak, egészen mostanáig.
febr. 5
10:57
B.B. King nyáron Budapesten koncertezik (Spa Trend Online)
B.B. King, a blues veteránja július 16-án fellép a Papp László Budapest Sportarénában; a 83 esztendős gitáros-énekes One More Time című turnéján érinti a magyar fővárost - tájékoztatta a koncertet szervező Showtime Budapest csütörtökön az MTI-t.
febr. 5
10:58
B.B. King Budapesten (Metropol)
A 83 esztendős zenész negyedik alkalommal látogat Budapestre.
febr. 5
11:51
Budapesten is fellép B. B. King (Infostart)
Nyáron Budapesten is fellép B.B. King. A 83 esztendős gitáros-énekes One More Time című turnéja részeként ad koncertet a magyar fővárosban.
febr. 5
13:03
Öregnek születni, fiatalon meghalni - Brad Pitt új filmje már a mozikban (Infostart)
Csütörtöktől játsszák a magyar mozik a Benjamin Button különös élete című filmet, amelyet nem kevesebb, mint 13 kategóriában jelöltek Oscar-díjra. A főszereplő Brad Pitt egy olyan embert alakít F. Scott Fitzgerald amerikai író novellájából készült filmben, aki nyolcvanéves aggastyánként születik, majd élete során folyamatosan fiatalodik.
febr. 5
16:04
Sarkvidéki hisztéria - finn kortárs művészet a LUMÚ-ban (Metropol)
Video-, fotó- és hanginstallációk mellett vörösáfonya-cipők, nádból készült kabátok és kitömött nyúl is látható a Sarkvidéki hisztéria - kortárs finn művészet című kiállításon, amely péntektől várja a látogatókat a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (LUMÚ), Budapesten.
febr. 5
18:09
Jól megfér együtt a cigány, a polgári, a rock és az avantgárd hagyomány (Spa Trend Online)
Szívemben bomba van, Halálos tavasz, Egy kis édes félhomályban, Köszönöm, hogy imádott… - dalok a múltból, új hangokkal a Budapest Bár formációval. A könnyűzenei élet krémje - a pop, a rock és az alternatív szcéna kiváló énekesei - egy "klasszikus" magyar cigányzenekarral játsszák a múlt század elejei pesti dalokat leporolva, mégis füstösen. A Budapest Bár Farkas Róbert (Besh o drom, Romano Drom,…
febr. 5
18:10
Nyolc produkciót jelöltek Lábán Rudolf Díjra (Metropol)
A Trafó és a MU Színház által 2005-ben alapított díj a magyar kortárs tánc legjobbjait jutalmazza. A kuratórium ma hozta nyilvánosságra a kiválasztott előadások listáját, amelyek között ott van az Intime, Frenák Pál koreográfiája és a Nincs ott semmi – avagy alszanak-e nappal az álmok, a Tünet Együttes alkotása.
febr. 5
18:46
Indul a berlini „medvevadászat” (Metropol)
Csaknem 390 film szerepel az idei berlini nemzetközi filmfesztivál programjában, a csütörtökön kezdődő Berlinale fődíjáért, az Arany Medvéért a világ minden tájáról összesen 18 film versenyez.
febr. 5
20:52
Fenyőnek megrázó a Made in Hungária film (Metropol)
A zenészt a Made in Hungária című film kapcsán kérdeztük, amely mától látható a hazai mozikban.
febr. 5
21:10
Rakenroll magyar módra (Metropol)
Az év korai, kellemes meglepetése a Made in Hungária. Jó film a végére egy kis gondolkodnivalóval. Nekünk tetszett.
febr. 5
22:22
Koccanás, vagy amit akartok - két kritika (Metropol)
Mozgókép, mégpedig szó szerint, hiszen a kép (technikailag: a kamera, meg a szélben néhány hajfürt és szoknya) mozog, de a színész nem… Akkor ez most film, vagy mégsem?

Keresés