2009. január 28. szerda

jan. 28
0:12
40. Magyar Filmszemle (Startlap)
Bár a nyitó ünnepséget csak január 29-én tartják, már 27-én megkezdődött a 40. Magyar Filmszemle, ahol közel száz magyar alkotás mérkőzik meg tudományos-ismeretterjesztő, dokumentum, tévéfilmes valamint nagy- és kisjátékfilmes kategóriában. Az egy hetes fesztivált plakátkiállítás és egyéb rendezvények kísérik.
jan. 28
0:48
Történet azokról, akik legyőzték Trianont (Startlap)
Kilencven éve, hogy a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen és kiűzték őket, a város így Magyarország része maradhatott. A történtekről most A legbátrabb város címmel film készült Matúz Gábor rendezésében. Csütörtökön mutatják be a nógrádi városban.
jan. 28
15:27
Andy Warhol Szegedre jön (Startlap)
Andy Warhol, a huszadik századi képzőművészeti irányzat, a pop-art legnépszerűbb képviselőjének alkotásaiból nyílik kiállítás február 7-én a szegedi Reök-palotában - jelentette be Herczeg Tamás, a kulturális intézmény igazgatója...
jan. 28
16:00
Magyar film a Berlinalén (Infostart)
Ismét szerepel magyar részvételű játékfilm a február 5-én kezdődő berlini nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában. A fesztivál igazgatója azt mondta: a Berlinalén tartják a Katalin Varga című, román-brit-magyar koprodukcióban készült alkotás világpremierjét.
jan. 28
16:02
Fejlövés és Kopaszkutya az emlékezés jegyében (Infostart)
Bár a 40. Magyar Filmszemle fókuszában is a versenyfilmek állnak, a Palace MOM Parkban rendezett vetítéseken a szerevezők idén is megemlékeznek a magyar filmművészet kiemelkedő alkotóiról és alkotásaikról.
jan. 28
16:39
Üdvözlégy, János! (Startlap)
Négy év után ismét hallat magáról az újabban szőrös hittérítőre emlékeztető gitárzseni, John Frusciante. Január 20-án jelent meg legújabb lemeze, a The Empyrean: lírai, művészi, legkevésbé sem populáris, ám annál mélyebb.
jan. 28
20:36
Oscar-jegyüzéreket fogtak (Startlap)
Beperelte az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) azt az arizonai céget, amely jegyeket ajánlott az idei Oscar-gálára. Az akadémia jogi képviselői hétfőn nyújtottak be keresetet egy Los Angeles-i szövetségi bíróságra, hogy megakadályozzák...
jan. 28
20:54
Turbó Lassie és a bukott elnök (Startlap)
Filmszemlén kívül is van élet a mozikban, de nem biztos, hogy érdemes rá figyelni. Ezen a héten három filmpremier várható a 40. életévét ünneplő mozifesztivál bemutatói mellett.

Keresés