2009. január 28. szerda

jan. 28
5:48
Csodák márpedig vannak! (Spa Trend Online)
Európában alighanem egyedülálló, hazánkban pedig egyenesen csodaszámba megy, hogy egy tudományos ismeretterjesztő műsor, a Delta majdnem fél évszázadon keresztül, negyvenöt éven át sugározza adását. Mi a példátlan sikersorozat titka? Sajnos az évforduló sem feledteti, hogy Magyarországon a tudományos ismeretterjesztés majdnem megszűnt létezni.
jan. 28
11:30
"Hamarosan már csodálkozni fogunk, hogy lehettünk meg eddig nélküle!" (Spa Trend Online)
Filmkereső szolgáltatást indított az interneten a brit filmtanács, hogy segítsen a mozi angol szerelmeseinek megtalálni kedvenc filmjüket. A www.FindAnyFilm.com honlap használata ingyenes, és máris több mint 30 ezer filmet tesz elérhetővé a közönségfilmektől a rétegfilmekig húsz műfajból és hatvan nyelven.
jan. 28
15:42
Kiadók nélkül jutottak el a csúcsra (Spa Trend Online)
Magyarországon elsőként az összes dalukat ingyenesen letölthetővé tették, kiadók nélkül jutottak oda, hogy ma már az egyik legtehetségesebb zenekarként emlegetik őket. A Kaukázust 2004-ben alapította Kardos-Horváth János Tatabányán. Az igazi sikert Szalai Éva című számuk hozta meg nekik.
jan. 28
16:00
Magyar film a Berlinalén (Infostart)
Ismét szerepel magyar részvételű játékfilm a február 5-én kezdődő berlini nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában. A fesztivál igazgatója azt mondta: a Berlinalén tartják a Katalin Varga című, román-brit-magyar koprodukcióban készült alkotás világpremierjét.
jan. 28
16:02
Fejlövés és Kopaszkutya az emlékezés jegyében (Infostart)
Bár a 40. Magyar Filmszemle fókuszában is a versenyfilmek állnak, a Palace MOM Parkban rendezett vetítéseken a szerevezők idén is megemlékeznek a magyar filmművészet kiemelkedő alkotóiról és alkotásaikról.
jan. 28
22:57
Elképesztő ötletekből születnek műsorok (Spa Trend Online)
Elképesztő ötletekből születnek műsorok, csak bámulhatunk. Az emberi test fizikai deformációja az egyik extrém műsorfajta ihletője. Borzonghatnánk, pedig értelmes, emberi műsor is kerekedhet ilyenből. A Viasat3 sorakoztat fel ilyen dokumentumfilm-jellegű furcsaságokat, amelyek az első pillantásra rejtegetni való szörnyűségeket tárnak napvilágra. Mégis legfőképpen a tolerancia, a megértés és…

Keresés