2009. január 28. szerda

jan. 28
5:48
Csodák márpedig vannak! (Népszava)
Európában alighanem egyedülálló, hazánkban pedig egyenesen csodaszámba megy, hogy egy tudományos ismeretterjesztő műsor, a Delta majdnem fél évszázadon keresztül, negyvenöt éven át sugározza adását. Mi a példátlan sikersorozat titka? Sajnos az évforduló sem feledteti, hogy Magyarországon a tudományos ismeretterjesztés majdnem megszűnt létezni.
jan. 28
6:06
Segíts a hirtelen elhunyt zenész árváin - Balogh Zoli gyerekeiért zenélnek (Zene)
Mint lapunkban beszámoltunk róla, 2008. december 26-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Balogh Zoltán, a Különjárat c. televíziós műsor megálmodója és vezetője. Köztudott, hogy Zoli segítőkészen állt az egész zenész szakmához; ezért most rajtunk a sor, hogy ezt a segítséget ? ha közvetve is ? de viszonozzuk. [Dátum: 2009.01.28. 09:57]
jan. 28
8:12
Komolytalan a Zámbó Jimmy köz ötlete: olvasóink többsége elutasítja az ötletet (Zene)
Mint arról már korábban hírt adtunk, egy dunántúli faluban utcát neveznének el Zámbó Jimmyről. Az ötlet eredetileg a Halhatatlan Jimmyért Mozgalomtól ered, ők indították el az országban ezt az akciót. Helyi szinten a település legnagyobb rajongója, Pápa Lászlóné vette kezébe az irányítást, bár komoly partnereket egyelőre nem talált Szóládon mindehhez. [Dátum: 2009.01.28. 08:00]
jan. 28
9:06
Paul McCartney újra megházasodik? (Zene)
Három a magyar, és úgy látszik az ex-beatle igazsága is. [Dátum: 2009.01.28. 09:00]
jan. 28
10:00
Kislány a nagybőgőnél (HVG)
Már 2006-ban lenyűgözte a budapesti közönséget, amikor a MOL Jazz Fesztiválon lépett fel zenekarával. Akkor még inkább mint cirkuszi látványosságra voltak rá kíváncsiak az egybegyűltek. A két és fél évvel ezelőtti koncert után maradt bennem hiányérzet: úgy éreztem, Esperanza Spalding lenyűgözően tehetséges színpadi jelenség, de még nem zenél. Most viszont már szemernyi hiányérzetem sem volt.
jan. 28
10:18
A "szcientológia Goebbelse" Hitler merénylőjének szerepében (MaHu)
Film még nem kavart akkora port Németországban, mint az amerikai sikerrendező, Bryan Singer produkciója Stauffenberg grófról, a Hitler ellen 1944 júliusában elkövetett sikertelen merénylet végrehajtójáról.
jan. 28
10:18
Elmarad a világsztár februári budapesti fellépése - Cesaria Evora márciusban koncertezik (Zene)
A február 27-re a Művészetek Palota Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe hirdetett Cesaria Evora-koncert elmarad. [Dátum: 2009.01.28. 10:09]
jan. 28
10:19
Öt filmet ajánl az Intercom februárra (Napvilág)
Az Intercom jóvoltából 5 sikergyanús film kerül bemutatásra a magyar mozikban 2009. februárja folyamán, köztük a már jó előre beharangozott Benjamin Button különös élete Brad Pitt főszereplésével, és Tom Cruise legújabb, megosztó kritikákat generáló, második világháborús témájú filmje, a Valkűr.
jan. 28
10:21
MA/GÁT fotózták a Müpában (Napvilág)
Markovics Ferenc és Gáti György napjaink két legismertebb fotóművészei. 2009. február 3. és 26. között rendhagyó kiállítást tekinthetnek meg a fotózás iránt érdeklődők. MA/GÁT fotózták címmel több évtizednyi különbséggel készült fotók találnak egymásra a Művészetek Palotájában.
jan. 28
10:33
Határontúl - Az őrült és az apáca (szinhaz.hu)
Stanisław Ignacy Witkiewicz Az őrült és az apáca című darabja látható január 31-én, 19.00 órakor a Szigligeti Társulat előadásában a Nagyváradi Állami Színház stúdiótermében. Wietkiewicz darabját Vadas László rendezésében 2007. novemberben mutatta be a társulat.
jan. 28
10:36
Szimbólumok erdejében, Bécsben (HVG)
Claude Debussy Pelléas és Mélisande című operája rejtélyes mű. Minél többször hallgatja az ember, minél jobban igyekszik elmélyülni benne, annál kevésbé megfejthető. De talán ez volt a szerző szándéka is: nyájas néző engedd, hogy hasson rád ez a jelképek szövevényéből álló zenedráma! A bécsi Theater an der Wien előadása rabul ejti a közönséget.
jan. 28
10:54
Futurista város lesz Róma a futurizmus centenáriumán (HVG)
A futurista mozgalom centenáriumának tiszteletére kulturális rendezvények egész sorát tartják Rómában február 20-tól - jelentette be az olasz főváros polgármesteri hivatala. Arról fognak megemlékezni, hogy a Le Figaro című párizsi napilapban 100 éve jelent meg Filippo Tommaso Marinetti olasz író (1876-1944) futurista kiáltványa, a mozgalom eszmevilágának alapvetése.
jan. 28
11:30
"Hamarosan már csodálkozni fogunk, hogy lehettünk meg eddig nélküle!" (Népszava)
Filmkereső szolgáltatást indított az interneten a brit filmtanács, hogy segítsen a mozi angol szerelmeseinek megtalálni kedvenc filmjüket. A www.FindAnyFilm.com honlap használata ingyenes, és máris több mint 30 ezer filmet tesz elérhetővé a közönségfilmektől a rétegfilmekig húsz műfajból és hatvan nyelven.
jan. 28
11:39
Fesztivál - Kocsonyafesztivál (szinhaz.hu)
A magyar színházművészet élvonalába tartozó együttesek előadásai és különleges programok várják az érdeklődőket a Miskolci Nemzeti Színházban a Kocsonyafesztivál ideje alatt.
jan. 28
12:06
A kisbetűs élettől az élményfürdőig (HVG)
A 40. Magyar Filmszemlén túl is van élet. Aki nem jut be az előadásokra, vagy inkább vár, amíg moziba kerülnek a filmek, sok más programból válogathat! Íme néhány! Egy politikai interjú anatómiája: Frost/Nixon. A Woyczek a Maladypétől. Dunaújvárosi szabadidős terek egy osztrák művész munkáin. Kisbetűs élet: apróságok Fischer Judit művein. Hűtött felületek: Schmal Károly életműkiállítás. Harmonika-…
jan. 28
12:45
After the Fall (szinhaz.hu)
Az „After the Fall“ a Goethe Intézet színházi projektje, amelyben több mint egy tucat európai ország drámaírói vizsgálják egy-egy új dráma keretében, hogyan hatott hazájukra és kultúrájukra a berlini fal leomlása. A Goethe Intézet 15 európai ország színházaival együttműködve választotta ki a drámaírókat, közöttük olyan ismert szerzőket, mint az angol April DeAngelis vagy a lengyel Andrzej Stasiuk,…
jan. 28
13:00
Jamie Bell és Daniel Craig játszik Spielberg Tintinjében (MaHu)
A Variety szaklap keddi jelentése szerint a BAFTA-díjas Bell játssza Tintint, a megszállott újságírót, aki egy jó sztoriért a világ végére is elmenne, Craig pedig a gyalázatos Red Reckham bőrébe bújik.
jan. 28
13:00
A Supersonic utoljára lép fel Magyarországon? (Zene)
Három zenekar izzasztja meg az érdeklődőket a nagy februári hidegben 6-án a Rocktogonban. Az est házigazdái az Insipid és a Supersonic zenekar lesznek. [Dátum: 2009.01.28. 13:23]
jan. 28
14:12
Klubot szervez a Jambalaya (Zene)
2009. januárjától, várhatóan nyár elejéig minden hónap utolsó péntekén Jambalaya Klub elnevezéssel egy új kezdeményezésnek ad otthont az RS Színház hivatalos vendéglátóipari egysége, az RS9 Kávézó. [Dátum: 2009.01.28. 14:00]
jan. 28
14:31
Popeye, a 80 éves tengerész (Napvilág)
Mit tegyünk ha gyermekünk nem akarja megenni a spenótot? A legjobb, ha segítségül hívjuk a legnagyobb spenót evőt, Popeyet a tengerészt, aki szinte biztos garancia a kiszabott feladat elvégzésére. A napokban 80. születésnapját ünnepelte, de még mindig fiatalos a lendülete, és töretlen a népszerűsége.
jan. 28
14:33
Alphonse Mouzon: Jazz In Bel-Air (Napvilág)
Alphonse Mouzonra a remek jazzdobosra a szakma gyorsan felfigyelt. Ennek köszönhetően a #039;60-as évek végétől napjainkig a jazz (és a rock) világ krémjével játszhatott együtt. Olyan brilliáns előadók mellett dobolhatott többek között, mint McCoy Tyner, Miles Davis, Herbie Hancock, Jaco Pastorius, Michael Brecker, Freddie Hubbard, Eric Clapton, Carlos Santana, és Robert Plant.
jan. 28
14:48
Szombaton ingyenes koncertet ad a Simply Red (Zene)
A világsztárzenekar június 27-én Budapesten lép fel. [Dátum: 2009.06.21. 11:00]
jan. 28
15:06
Improvizációs Táncszínház a Gödörben! (MaHu)
Idén is folytatódik a Willany Leó Improvizációs Táncszínház programsorozat a Gödör Klubban. Minden szerdán este fél tízkor Grecsó Zoltán táncművész szervezésében láthatunk egy-egy csokornyi kortárs tánc előadást.
jan. 28
15:24
Napirenden a Danubius és a Sláger frekvenciájának megpályáztatása (HVG)
Ismét napirendjére vette a két országos kereskedelmi rádió - a Danubius és a Sláger - frekvenciájának megpályáztatását a médiahatóság.
jan. 28
15:42
A Simply Red kerül Kapcsolatba idén (MaHu)
A Simply Red lesz a sztárvendég az idei Kapcsolat-koncerten, amelyet június 27-én rendeznek Budapesten, a volt Felvonulási téren - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
jan. 28
15:42
Kiadók nélkül jutottak el a csúcsra (Népszava)
Magyarországon elsőként az összes dalukat ingyenesen letölthetővé tették, kiadók nélkül jutottak oda, hogy ma már az egyik legtehetségesebb zenekarként emlegetik őket. A Kaukázust 2004-ben alapította Kardos-Horváth János Tatabányán. Az igazi sikert Szalai Éva című számuk hozta meg nekik.
jan. 28
15:42
Elhagyja együttesét Sebestény Balázs (Zene)
Sebestény Balázs 2009. január 12-én, határozott időre elhagyta a Korog zenekart. Távozásának hátterében emberi vagy zenei nézeteltérés nem áll - áll a csapat közleményében. [Dátum: 2009.01.28. 15:52]
jan. 28
16:00
Magyar film a Berlinalén (Infostart)
Ismét szerepel magyar részvételű játékfilm a február 5-én kezdődő berlini nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában. A fesztivál igazgatója azt mondta: a Berlinalén tartják a Katalin Varga című, román-brit-magyar koprodukcióban készült alkotás világpremierjét.
jan. 28
16:02
Fejlövés és Kopaszkutya az emlékezés jegyében (Infostart)
Bár a 40. Magyar Filmszemle fókuszában is a versenyfilmek állnak, a Palace MOM Parkban rendezett vetítéseken a szerevezők idén is megemlékeznek a magyar filmművészet kiemelkedő alkotóiról és alkotásaikról.
jan. 28
16:18
Újra élen áll a Valami Amerika 2! (MaHu)
Visszahódította a trónt a Jim Carrey főszereplésével készült amerikai vígjátéktól, Az igenembertől Herendi Gábor nagy sikerű zenés filmje, a Valami Amerika második része.
jan. 28
17:12
Cameron Diaz, Lucy Liu és Drew Barrymore újra együtt hódít! (MaHu)
Hat év telt el a legutóbbi epizód óta, most pedig nagyvászonra való visszatérésükre készülnek Charlie újabb angyalai, azaz Drew Barrymore, Lucy Liu és Cameron Diaz!
jan. 28
17:12
63 éves lenne Radics Béla, a Magyar Gitárkirály (Zene)
A ?70-es évek első számú rock-gitárosa ma már legenda. Munkásságát a maga korában készített nagylemez, mozgófilm - jellemzően az akkori kultúrpolitikára -, nem őrzi. A Magya-Rock Halottai ciklus keretében elsőként Radics Béla életét feldolgozó dokumentumfilmet tűzi műsorára az Echo Televízió. A gitáros mindössze 36 évet élt. [Dátum: 2009.01.29. 23:05]
jan. 28
18:06
Anna Karenina - balettdráma az Operaházban! (MaHu)
2009 februárjában a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzi Pártay Lilla első, egész estét betöltő alkotását, a Lev Tolsztoj klasszikus regényéből készült Anna Kareninát.
jan. 28
18:24
D. Tóth Kriszta lett az év médiaszemélyisége! (MaHu)
Első alkalommal kapta női újságíró az év médiaszemélyisége díjat D. Tóth Krisztát választották az év médiaszemélyiségének. Az MTV híradósa az első női újságíró, aki ebben az elismerésben részesült a Média 2003 Alapítványtól.
jan. 28
19:01
Norvég kaland, magyar módra - A Balázs Elemér Group Oslóban (Zene)
Mégpedig a Balázs Elemér Group részvételével, akik január 29-én először lépnek fel Oslóban. Sőt, ezzel ők lesznek az első honi csapat, akik ott szólaltatják meg hangszereiket. [Dátum: 2009.01.28. 18:51]
jan. 28
19:18
31 dokumentumfilm versenyez a 40. Magyar filmszemlén! (MaHu)
A 40. Magyar filmszemlén 31 dokumentumfilm versenyez; a szemle kedden ezek vetítésével kezdődik. A kínálatban mai és történelmi témájú alkotások, portrék és szociológiai jellegű munkák egyaránt megtalálhatóak.
jan. 28
19:54
Andy Warhol kiállítás a REÖK-ben! (MaHu)
Újabb világhírű művész képeit tekinthetik meg a szegedi REÖK (Regionális Összművészeti Központ) látogatói: Andy Warhol a huszadik század népszerű képzőművészeti irányzatának, a pop-artnak legismertebb képviselője.
jan. 28
20:12
A Figura Stúdió Színház két előadása Budapesten! (MaHu)
Az Égtájak Iroda szervezésében február 9-én és 10-én a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Figaro házassága és 3 tánc Beckettre című előadásaival kezdődik a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek tavaszi féléve a Thália Színházban.
jan. 28
20:14
A kelet-közép európai régió legnagyobb kiállítását rendezik meg! (MaHu)
A kelet-közép európai régió legnagyobb rendezvény és háttértechnikai kiállítását rendezik meg február 20-21-én a Papp László Sportarénában. Az EVENT EXPO több mint száz kiállítót vonultat fel, bemutatva a rendezvény- és háttértechnika széles skáláját.
jan. 28
22:39
Megszűnik a 15 éve létező csapat? - Búcsúzik a Narco Polo (Zene)
Január 30-án utolsó állomásához érkezik a Narco polo zenekar. A csapat a Gödör klubban búcsúzik. [Dátum: 2009.01.28. 22:57]
jan. 28
22:57
Elképesztő ötletekből születnek műsorok (Népszava)
Elképesztő ötletekből születnek műsorok, csak bámulhatunk. Az emberi test fizikai deformációja az egyik extrém műsorfajta ihletője. Borzonghatnánk, pedig értelmes, emberi műsor is kerekedhet ilyenből. A Viasat3 sorakoztat fel ilyen dokumentumfilm-jellegű furcsaságokat, amelyek az első pillantásra rejtegetni való szörnyűségeket tárnak napvilágra. Mégis legfőképpen a tolerancia, a megértés és…

Keresés