2009. január 8. csütörtök

jan. 8
8:51
Mozart-esttel kezdődik az év a Zeneakadémián (Infostart)
Andrea és Rolla János is fellépnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetsége Osztályának diákjaival a mai Mozart-esten.
jan. 8
9:27
Részrehajló Nobel-bizottsági döntések? (HVG)
A Nobel-díj-bizottságot ért mostani korrupciós vádak csak jellegükben újszerűek, a díjosztók döntéseire ugyanis már több ízben vetült az elfogultság valamiféle gyanúja.
jan. 8
9:54
Váratlan siker! Egy 1956-ról szóló film győzött a kaliforniai filmfesztiválon (Népszava)
A lyukas zászló (Torn from the Flag) című független 1956-os dokumentumfilm a játékfilmekkel egy kategóriában versenyezve első helyezést ért el Kaliforniában a Beverly Hills-i Hi-Def (HD) Filmfesztiválon - tudatták az alkotók az MTI-vel.
jan. 8
10:21
Ismerje meg a jövő dzsessz zenészeit! (Infostart)
Fiatal magyar dzsessz művészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget a második Jazz Showcase fesztivál, amelyet január 8. és 10. között rendeznek meg a Művészetek Palotájában. Az esti koncerteken ismert zongoraművészek, köztük Binder Károly, Kaltencker Zsolt, és Gonda János is fellépnek - mondta az InfoRádiónak Retkes Attila, a Művészetek Palotája dzsesszprogram-szerkesztője.
jan. 8
13:12
Friderikusz mindent visz (Startlap)
A könyves szakemberek egy része felemásnak ítéli meg az idei karácsonyi szezont, egyesek stagnálásról beszélnek, mások a visszaesést sem tartják kizártnak az elkövetkező években a Népszava szerint.
jan. 8
13:57
Problémafeltáró rövidfilmek a magyar-szlovák viszonyról (HVG)
Egy szlovák és egy magyar rövidfilmfesztivál közösen buzdítja a közönségét és az alkotókat: készítsenek olyan rövidfilmeket, animációkat, amelyek a jelenlegi magyar-szlovák viszony problémáit tárja fel, s rámutat a "normális" megoldások lehetőségeire. A díjazott filmeket a nemzetközi nagyközönség is láthatja majd.
jan. 8
14:24
57 év után otthont és tulajdont kaptak a Rajkók (Népszava)
Ötvenhét év után tulajdonosai lettek a Rajkók annak a fővárosi épületnek, amelyben 1952 óta másfél ezernyi cigányzenész nőtt fel és lett híres zenész; a székház jelképes kulcsát Kiss Péter kancelláriaminiszter csütörtökön adta át az intézményt működtető alapítvány elnökének.
jan. 8
14:24
Friderikusz mindent vitt (Startlap)
A könyves szakemberek egy része felemásnak ítéli meg az idei karácsonyi szezont, egyesek stagnálásról beszélnek, mások a visszaesést sem tartják kizártnak az elkövetkező években – a Népszava szerint.
jan. 8
16:39
Mobiltelefonon is terjesztene verseket az m1 (HVG)
Radnóti Miklós születésének századik évfordulóján naponta háromszor láthatnak verset a közszolgálati m1 nézői. A szövegeket ismert színészek adják elő, s a verseket mobiételefonnal is rögzítik. Az m1 azt szeretné ne csak a tévében, a mobilunkon is láthatók legyenek a felvételek.
jan. 8
20:24
A Sláger és a Danubius időt kapott, Majtényi törvénysértést emleget (Startlap)
Majtényi László, az ORTT elnöke szerint törvénytelen döntés született, amelynek során elhalasztotta a médiahatóság a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását....
jan. 8
20:42
Lóverseny-túladagolás a hintaszékben (Startlap)
Egy újabb kötet, ami jól mutat a könyvespolcon, valahol az Amit a lovakról tudni érdemes és a 100 jó kérdés a lovakról között, a Lovak a ködbentől picit balra. Farkasházy legújabb, Overdose – A veretlen 11 című dolgozatában lóversenyről, utazásról, és azokról az időkről ír, amikor a futamgyőzelmet még meghiúsíthatta egy pályára berohanó dühös szüfrazsett.
jan. 8
22:12
Párját ritkító különlegesség ez a tévéműsor (Népszava)
A Kultúrház régóta büszkélkedhet olyan tulajdonságokkal, amelyek legnagyobb közszolgálati televíziónk ódon épületében legalábbis nem számítottak általánosnak. Friss. Míg hajdanán a mezei kulturális magazinok láttán eluralkodott rajtunk a deja vu érzés, mintha az adásokat minduntalan az aktuális lapkínálat alapján készítették volna, most a szerkesztők igyekeznek versenyezni az idővel. Nagyszabású…
jan. 8
23:42
Tegye pénzét BJÖRK-be! (Startlap)
160 millió forintnyi összeget tett egy izlandi befektetési alap a BJÖRK-be, majd' negyven év után hagyta el egyik tag a Kraftwerket, elhunyt a gitár istene és Hugo Chavezzel tervez közös albumot a brit all-star banda.

Keresés