2009. január 5. hétfő

jan. 5
10:39
Már látható Michelangelo különleges alkotása (Infostart)
A római miniszterelnöki palotában január 23-ig tekintheto meg az a hársfából készült kis Krisztus-szobor, amelyet Michelangelónak tulajdonítanak. A mutárgyat az olasz állam tavaly decemberben vásárolta meg 3 és negyed millió euróért, vagyis több mint 812 millió forintért egy torinói régiségkereskedotol.
jan. 5
10:48
Michelangelóé lehet az apró Krisztus-szobor (Startlap)
A római miniszterelnöki palota, a Montecitorio Királynő termében január 23-ig tekinthető meg egy kis szobor, amelyet az ifjú Michelangelónak tulajdonítanak és amelyet az olasz állam tavaly decemberben vásárolt meg 3,25 millió euróért (812,5...
jan. 5
12:27
A köztévé nézői szerint az év települése Kaposvár (HVG)
Kaposvár nyerte el a Magyar Televízió (MTV) Az év települése díját; az elismerést a somogyi megyeszékhely képviseletében Szita Károly polgármester vette át hétfőn Budapesten Medveczky Balázstól, a közmédium ügyvezető alelnökétől.
jan. 5
12:29
Minisztériumi jégszobrok a klímaváltozás ellen (HVG)
Az éghajlatváltozás miatt kihalt vagy kihalással veszélyeztetett állatokat mintázó jégszobrokat állítanak fel a főváros néhány forgalmas pontján január 7. és 10. között, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem szükségességére.
jan. 5
13:57
Észtországban felmentették a Bronzkatona négy védőjét (HVG)
Felmentették Észtországban azt a négy személyt, akit korábban azzal vádoltak, hogy két évvel ezelőtt szervezője volt a fővárosban, Tallinnban a szovjet hősi emlékmű áthelyezése miatt kirobbant zavargásoknak.
jan. 5
16:03
Plant, Mercury, Rodgers: a legjobb rockhangok a világon (HVG)
Robert Plant, a Led Zeppelin jelenleg új utakat kereső egykori frontemberét választották a legjobb rockénekesnek a brit rockrajongók. A New Musical Express honlapján közölt lista második helyezettje Freddie Mercury, a Queen néhai énekese, harmadik Paul Rodgers került, aki mostanság turnézik a "királynői" csapattal.
jan. 5
17:24
Megérkezett Pécsre Tiziano Madonnája (Startlap)
Különleges biztonsági intézkedések mellett hétfőn megérkezett Pécsre Tiziano Madonnája, amely január 7. és február 6. között lesz látható a Művészetek és Irodalom Házában - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel. Kőhalmi...
jan. 5
18:18
Jazz romantika (Startlap)
Dallamos és izgalmas jazz standerdek Idrányi Eszter előadásában zongorán és Berezvai Márta közreműködésével trombitán az IF kávézóban.

Keresés