2009. január 19. hétfő

jan. 19
7:18
Képregény rajongók figyelem! (Népszava)
Képregény-kiállítás lesz a párizsi Louvre-ban január 22. és április 3. között: a franciák által nagyra tartott műfaj négy illusztris képviselője, Nicolas de Crécy, Marc Antoine Mathieu, Eric Liberge és Bernard Yslaire műveit tekintheti meg a közönség.
jan. 19
7:18
Törőcsik Mari már emberek közé vágyik (Startlap)
Súlyos betegsége és csodaszámba menő felgyógyulása után először adott interjút Törőcsik Mari az MTV-nek. Elmondta, hogy valójában négy nap kiesett az emlékezetéből, és bár most jól érzi magát, egyelőre legyengült immunrendszere miatt nem mehet emberek közé.
jan. 19
9:06
Törőcsik Mari emberek közé vágyik (Startlap)
Súlyos betegsége és csodaszámba menő felgyógyulása után először adott interjút Törőcsik Mari az MTV-nek. Elmondta, hogy valójában négy nap kiesett az emlékezetéből, és bár most jól érzi magát, egyelőre legyengült immunrendszere miatt nem mehet emberek közé.
jan. 19
11:48
Friderikusz könyve érzékenyen érinti Orbán Viktort (Népszava)
A jelenet filmbe illene. A még rádiós Friderikuszt az elnöki szobában a szőnyeg szélére állítják, mert egy kéttagú bizottság kivizsgálta a múltját, hogy magyarázatot találjon, miért készít állandóan „negatív” riportokat. Arra a következtetésre jutottak, hogy mivel az édesapját 1956 után, az ellenforradalomban való részvételért lecsukták, mi­után kiszabadult, belehalt. Ezért, bosszúból készülnek…
jan. 19
12:25
Hallgassa meg nálunk a U2 új dalát! (Startlap)
2009. január 19-én rajtolt el az új U2-album első kislemeze, a Get On Your Boots. A lemez No Line in the Horizon címmel jelenik meg idén – hallgassa meg róla az első, hivatalosan bemutatott dalt!
jan. 19
14:12
Elhunyt Kováts Nóra balettművész (HVG)
A Magyar Állami Operaház egykori prímabalerináját életének 77. évében, vasárnap a floridai Miamiban érte a halál - tudatta a család egyik barátja.
jan. 19
16:54
Sem a gazdaság, sem a piac nem ad túl sok időt az MNB-nek (Népszava)
Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint minden bizonnyal folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügypolitikai enyhítési kurzusa a hétfőn bejelentett fél százalékpontos kamatcsökkentés után is. Egyes citybeli vélemények szerint a forintnak a jelenlegi recessziós környezetben az tenne rosszat, ha a magyar jegybank szünetet tartana.
jan. 19
18:06
Vetítések a Filmszemléhez kapcsolódva országszerte (HVG)
A 40. Magyar Filmszemléhez kapcsolódva idén is több városban rendeznek programokat, filmvetítéseket: a szemle-kocsi ezúttal hat városba viszi el a legújabb magyar filmeket.
jan. 19
19:36
Entropa: Klaus is elvesztette humorérzékét (HVG)
Václav Klaus cseh államfő hétfőn levélben szólította fel a prágai kormányt, hogy hivatalosan határolódjon el a brüsszeli EU-központban kiállított Entropa műalkotástól, és kérjen bocsánatot mindazoktól, akiket az alkotó, David Cerny megsértett.
jan. 19
20:48
Félévezredes könyvet adtak ki az építészetről (Infostart)
A múlt és a praktikus jelen összeolvasztása miatt egyedülálló Palladio: Négy könyv az építészetről című munkája - mondta az InfoRádiónak Mezős Tamás. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke a könyv facsimile kiadásának bemutatóján a négy éve elhunyt Hajnóczi Gáborra is emlékezett, hiszen a munka fordítása a filológus érdeme.
jan. 19
21:07
A Metropolitan is karcsúsít (Startlap)
A New York-i Metropolitan operaház súlyos pénzügyi megszorításokra, többek között előadások törlésére kényszerül, hogy elkerülje a pénzügyi válságot. Peter Gelb igazgató a New York Timesban számolt be arról, hogy a világhírű...
jan. 19
22:00
Meditációs iskolát nyitott a kitüntetett Donovan és David Lynch - videóval (Infostart)
Francia kulturális elismerést kapott Donovan, a hatvanas évek egyik hippi dalospacsirtája, aki egy szál gitárral indult a világ megmentésére. Azóta úgy megszedte magát, hogy nemrég meditációs iskolát nyitott David Lynch-csel, a híres rendezővel közösen.

Keresés