2009. január 26. hétfő

jan. 26
7:18
Herendi Gábor: Nem lehet csodákat várni az idei filmszemlétől (Infostart)
Idén sem vár javulást a filmszemle szervezésében Herendi Gábor filmrendező, aki erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Hozzátette, egyebek mellett szükség lenne egy fesztiváligazgatói státuszra, akinek egy éve lenne a rendezvény megszervezésére.
jan. 26
7:54
A Push sikere a Sundance-en (Spa Trend Online)
A Push című, az 1980-as évek Harlemében játszódó dráma három díjat – köztük a legjobb filmnek járót – nyert el szombaton a Sundance filmfesztiválon a utah-i Park Cityben. A Lee Daniels által rendezett Push – amelynek alcíme: Based on Novel by Sapphire – ezenkívül a fesztivál közönségdíját is magáénak tudhatja, a főszereplő fiatal lány (Gabourey Sidibe) anyját alakító Mo’Nique-ot pedig a legjobb…
jan. 26
7:56
Megelőzte a Mamma Miát a Valami Amerika 2! (Spa Trend Online)
Öt hét alatt 320 000 nézőt vonzott a mozikba Herendi Gábor legújabb filmje, tájékoztatta lapunkat a Burapst Film forgalmazó. A cédén megjelent filmzene is nagy sikerrel fogy a boltokban, már megelőzte a csaknem egy hónapja a toplista élén álló Mamma Miát.
jan. 26
8:30
Dokumentumfilmesek a DocuArtban (Spa Trend Online)
A dokumentumfilmes szakma nyitóünnepséget rendez a filmszemle nulladik napján, ma a DocuArtban (Bp. IX. ker., Ráday u. 18.). Mindenkit szeretettel várnak, aki valaha készített dokumentumfilmet vagy csak szereti a műfajt! Pohárköszöntőt mond Novák Emil operatőr, a Szemletanács elnöke.
jan. 26
9:24
Szoríts az elefántnak! (Spa Trend Online)
Az a fickó a vad hófúvásban, ahogy síbotjait szedve igyekszik előre, feltehetően a Déli-sark felé, de még az is lehet, hogy az Arctic irányába, szóval ez a szél- és időedzett figura nekünk, első szemtanúknak évtizedek óta a népszerű tudományos híreket jelenti. Ő ott birkózik az elemekkel a kezdetek óta, mi meg jól elvoltunk a Deltával, mert még értettük is, miről szólt a hír. Kedvencünk egy időre…
jan. 26
17:48
Magyar leletekből nyílik kiállítás a kairói Egyiptomi Múzeumban (Spa Trend Online)
Magyar expedíciók leleteiből nyílik kiállítás a kairói Egyiptomi Múzeumban novemberben - tájékoztatta Bács Tamás, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetője, a tárlat kurátora az MTI-t.
jan. 26
17:50
Pártpolitikai széthúzás? (Spa Trend Online)
Hiller István mindent megtesz azért, hogy az idei amerikai magyar kulturális évad ne eshessen a pártpolitikai széthúzás áldozatául; az oktatási és kulturális miniszter erről hétfőn New Yorkban beszélt magyar újságíróknak.
jan. 26
18:24
Fejtő Ferenc emlékház nyílik (Spa Trend Online)
Fejtő Ferenc előtt tisztelegve szellemi központként és emlékhelyként működő emlékházat nyitnak szülővárosában, Nagykanizsán - tájékoztatta a Nagykanizsai Zsidó Hitközség alelnöke a család és a városi hitközség terveiről hétfőn az MTI-t.
jan. 26
18:42
Azért ez egy kicsit bizar-Válásvásár (Spa Trend Online)
Varsóban - most először - olyan kiállítás nyílt, amely segítséget kíván nyújtani a válni szándékozó pároknak, hogy ezt a lehető leggyorsabban, a legkevesebb érzelmi és anyagi bonyodalommal tudják lerendezni.
jan. 26
21:06
Goya barátja festette a Kolosszust (Infostart)
Egy tanítvány festette a korábban Francisco Goyának tulajdonított Kolosszus című képet - jelentette be a madridi Prado Múzeum.
jan. 26
21:06
Megjelent Orszáczky Jackie egyik utolsó koncertje DVD-n (Spa Trend Online)
Jackie Orszáczky, a hetvenes évek legendás Syrius együttesének basszusgitárosa és énekese 2007 nyarán adta élete utolsó koncertjeit Magyarországon. Az A38 Hajó színpadán 2007. augusztus 9-én lépett fel, s több mint kétórás koncertjéről a Hajó stábja DVD-t jelentetett meg.
jan. 26
23:12
Kiállítás nyílt a roma holokausztról a New York-i ENSZ-képviseleten (Spa Trend Online)
"A halál útjai, a porrajmos Magyarországon" címmel kiállítás nyílt a magyar roma holokausztról hétfőn a New York-i magyar ENSZ-képviseleten.

Keresés