2009. január 26. hétfő

jan. 26
0:24
Petefészekrákra hajlamosít az elhízás (HáziPatika)
A hormonpótló kezelésben nem részesült, elhízott, menopauzán már átesett nőknél nagyobb a petefészekrák rizikója normál súlyú társaikhoz képest, derül ki a Cancer februári számából.
jan. 26
0:24
Budapest - Bamako - 2009-01-24 14:59:14 (sat.hu)
A hetedik nap: pókcsípés és lapátolás
jan. 26
0:28
Gyógyfürdőzés a gyakorlatban (HáziPatika)
Nyugat- és Közép és Kelet-Európában a tisztálkodás, fürdés évszázadokon át luxusnak számított. Mára a gyógyfürdőzés ismét nagy teret hódított, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a négy-öt csillagos termál szállodák elszaporodása...
jan. 26
0:28
„A földi digitális tv mindenkié” - 2009-01-25 23:29:28 (sat.hu)
Múlt héten ért véget a római konferencia, ahol az olasz digitális televíziózásról, és az analóg földi műsorszórás lekapcsolásáról beszélgettek a szakértők, és ahol a sok, értékelhető adat mellett jó néhány közhely is elhangzott.
jan. 26
0:30
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 5. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 5. számába! Létay Dóra és Várkonyi Andrea; Mindig kardigán; Hugh Jackman; Régi boldog asszonyok; Génmesék – sorozat Czeizel Endrével; Dr. Szöszi – mi van a klisé mögött?
jan. 26
0:36
A jelentkezéseket ezennel lezárom (Chili & Vanilia)
A január 25-i határidő lezárult, az egymilliós vacsorára érkezett jelentkezéseket ezennel lezárom. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok kedvességet, némely e-mail és hozzászólás igazán olyan szívhez szóló volt, hogy legszívesebben azonnal válaszoltam volna, hogy "Igen, Téged sorsollak ki!". Természetesen, annak rendje-módja szerint megy azonban minden, a sorsolásra a héten fog sor kerülni, az…
jan. 26
1:18
Milyen betegségekre hajlamosít az ülőmunka? (HVG)
Minden harmadik embert érint az a vénás betegség, amelynek alapvetően a két lábon járás az oka. Ha ehhez még egyéb civilizációs ártalmak is kapcsolódnak – ülőmunka, egészségtelen életmód, elhízás – tetézve mindezeket a genetikai örökséggel, máris készen van a visszeresség receptje. Mivel a hajlam örökletesen meghatározott – még az is, melyik lábon alakul ki a visszér -, ezért megelőzni nem igazán…
jan. 26
3:30
Vízöntő gyerek (január 21 - február 20) (astronet.hu)
Ösztönös gyerek, aki egyéniségével kilóg a sorból. Kedveli az állatokat, a természetet, a szabadságot. Nehezen tűri a korlátokat és a szigorú nevelési elveket, ezért szüleinek sok álmatlan éjszakát okozhat.
jan. 26
4:36
Meg fogsz halni, Iván (168 Óra Online)
Az 1989-es év annus mirabilisként került be a történelem annaleseibe. A csoda éve volt: megtörtént, amiről senki sem gondolta, hogy megtörténhet. Emlékezetemben ’89 úgy él, mint az én évem: egyedülálló szerepet játszott az életemben, s gyökeresen megváltoztatta. Mindez két eseményhez kötődik. Egy lelkesítőhöz az év elején, s egy elszomorítóhoz a végén – mintegy bekeretezve az időszakot.
jan. 26
4:54
"Gyurcsány nagyon határozottan üzent" (Népszava)
Gyurcsány Ferenc a változatlanság árán nem akar választást nyerni. Vagyis tisztában van vele, hogy a világgazdaság és vele az ország mostani helyzete lépéseket követel, meg is teszi őket, legyen bármi is a következményük. És közben bízik benne: a végén a választók értékelik, hogy a magyar szocialisták szakítottak majdnem tíz év rossz politikai gyakorlatával.
jan. 26
5:09
Gyógyító horoszkóp - az 5. hétre (jan. 26 - febr. 1) (astronet.hu)
Az Ikreknek érdemes lenne beiratkoznia egy jógatanfolyamra, a Szűz viszont jobban teszi, ha kipiheni magát a következő napokban.
jan. 26
5:11
Vízöntő (január 21. - február 20.) (astronet.hu)
A Nap január 21. és február 20. között a Vízöntő jegyében halad. E jegy szülöttei vannak a legkevesebben a világon. A Vízöntő-ember legfőbb jellemzői az újdonságok iránti fogékonyság, a sokoldalúság, a függetlenség vágya, a közlékenység és az intellektualitás.
jan. 26
5:12
Berlusconi megint bunkó beszólással sokkol (168 Óra Online)
- Ismét felháborodást keltett egy kijelentésével vasárnap Silvio Berlusconi olasz kormányfő; azt mondta, az olasz nők olyan szépek, hogy katonai kíséretre van szükségük, nehogy megerőszakolják őket.
jan. 26
5:12
Milyen reformötletek hangoztak el a gazdasági válság miatti konzultáción? (Népszava)
Előbb gazdasági elemzőkkel, majd a köztársasági elnökkel is konzultál ma a kormányfő a gazdasági válság kapcsán szükséges intézkedésekről. A miniszterelnök a hét végén az MSZP választmányával és a társadalmi partnerekkel vitatta meg a helyzetet. Többször tárgyalt a kormány érintett tagjaival is.
jan. 26
5:14
Ön szerint a bankokat, vagy az ügyfeleket kell megmenteni? Az MNB a bankokat menti? (Népszava)
A svájci jegybank a minap bejelentette, hogy készen áll a Magyar Nemzeti Banknak előre meg nem határozott mennyiségű svájci frankot eladni, mindaddig, amíg a magyar központi pénzintézet euróval fizet érte. Hasonló lehet ez a megállapodás ahhoz, amelyet Zürich már tavaly novemberben tető alá hozott Lengyelországgal. A megoldás kétségtelenül segít a hazai bankok frank-likviditásán, ám észre kell…
jan. 26
5:30
"Segítség! A férjem fuldoklik szex közben!" (Életforma)
"Sajnos éve óta fulladok szex közben. Az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Mi lehet az oka?"
jan. 26
5:30
Gyurcsány, mint spiritus rector (Népszava)
Magyar javaslatra tartanak holnaptól tanácskozást Budapesten a Nabucco-vezeték építésében érdekelt országok. Az Azerbajdzsánból, Iránból és esetleg Türkmenisztánból Dél- és Közép-Európa irányába tervezett gázvezetékről szóló elképzelések olyan stádiumba jutottak, hogy most már időszerűvé vált annak deklarálása, milyen politikai, gazdasági és pénzügyi feltételek mellett lehet létrehozni a…
jan. 26
5:30
A lakosság 15 százaléka depressziós! Ön az? Nézze meg itt! (Népszava)
A WHO, az Egészségügyi Világszervezet szerint a depresszió sokkal súlyosabb betegség, mint a diabétesz vagy az asztma. A leggyakoribb pszichiátriai kór, a magyar lakosság 15 százalékát érinti, bármelyik életkorban és élethelyzetben megjelenhet. A depresszió olyan hangulatzavar, amely már veszélyezteti a mindennapi elfoglaltságot: a beteg ilyenkor semmiben nem talál örömöt.
jan. 26
5:32
A tulajdonosváltás biztonságos röppályára teszi a Malévot, legalábbis reméljük (Népszava)
A Vnyesekonombank, a Malév legnagyobb hitelezője veszi át Borisz Abramovics tulajdonrészét a légitársaságot privatizáló AirBridge Zrt.-ben. Az orosz állami bank stratégiai partnerként az Aeroflottal, a szintén állami kézben lévő legnagyobb orosz légitársasággal közösen üzemelteti a továbbra is magyar többségi tulajdonban maradó céget. A budapesti magyar-orosz gazdasági tárgyalásokon az is…
jan. 26
5:42
Méregtelen ételek - avagy a bio (astronet.hu)
Bio, öko, természetes, vegyszermentes. Tág fogalmak. Sokat halljuk őket mostanában. Azt gondoljuk, már mindenki tudja, érti. Azt tapasztaljuk, hogy ez nem mindig tiszta.
jan. 26
5:44
2009 a Föld-Bivaly éve (astronet.hu)
A kínai horoszkóp a hold-járáshoz igazodik, így január 26-ával kezdődik az új esztendő, amely ezúttal a Bivaly jegyében köszönt ránk. A legenda szerint amikor a Föld állatait Buddha magához hívta, a Bivaly másodiknak érkezett.
jan. 26
5:48
Elájult a betörő (Infostart)
Elájult egy betörő a melegtől Ausztráliában.
jan. 26
5:48
Zárolni kell a felelősök vagyonát! (168 Óra Online)
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben; így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire – írja a Magyar Hírlap hétfői számára hivatkozva az MTI.
jan. 26
5:48
A világ megpróbálja megakadályozni a Hamász újrafelfegyverzését (Népszava)
Barack Obama új amerikai elnök nem késlekedik: alig egy héttel közelkeleti különmegbízottjának kinevezése után máris a helyszínre küldte John Mitchellt, aki a tervek szerint szerdán érkezik a térségbe. Az Egyesült Államok és Franciaország hadihajókat kíván a térségbe küldeni, így akadályozva meg a Hamász fegyverutánpótlását. Ez a tegnap ismertetett német béketerv egyik célja is.
jan. 26
5:50
"A nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen"-Megbüntetve? (Népszava)
Franciaország büszke múltjára, az országban nem tűrik a szélsőséges kijelentéseket. Egy fellebbviteli bíróság a napokban megerősítette azt a Jean-Marie Le Pen ellen korábban hozott ítéletet, amellyel felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték. A szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke egy ízben azt találta mondani, hogy a nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen.
jan. 26
5:54
A Tesco nem kér az internetes lejárató kampányból! (Pénzcentrum)
A helyi zöldek érdekvédelmi csoportjának vezetője internetes hadjáratot indított a Tesco ellen. A kezdeményezés támogatói a világhálón keresztül tiltakozhatnak a skót Paisley városának határába tervezett újabb tízezer négyzetméteres éjjel-nappali hipermarket felépítése ellen....
jan. 26
5:56
Kiderült a Fundamenta-titok: a válság felértékelte az előtakarékosságot! (Pénzcentrum)
Hazánkban a lakás-előtakarékosság az egyetlen olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, amelyet szinte minden nagykorú magyar állampolgár családi állapotától és jövedelmi viszonyaitól függetlenül igénybe vehet. A válság idején a megtakarítási formula által kínált előnyök még inkább felértékelődnek és ezt a lakosság is egyre nagyobb számban ismeri fel....
jan. 26
6:06
Bangó Margit megfőzte a TV2-t (Blikk)
BUDAPEST — Információink szerint a kereskedelmi csatorna tavasztól több új ötlettel próbálja magához csábítani a nézőket, így többek között elindul az Ásó Kapa. A műsorban kamerák kísérik végig a házasodni vágyók készülődését. Úgy értesültünk, hogy a műsor előkészítései a napokban elkezdődtek, az előválogatás során a „képernyőképes” karaktereket már keresik. Az azonban egyelőre még kérdéses,…
jan. 26
6:06
Ehetek, ami belém fér! (Blikk)
BUDAPEST — „Ezt már szeretem”, ült ki Balzsay Károly (29) arcára, amikor körülnézett a KSI vízitelepén, és beleszippantott a levegőbe. Sülő hús, hurka, kolbász és friss kenyér illata szállt, a sportiskola szakosztályai szokásos évadnyitó disznóvágása zajlott. A Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú profi világbajnoka végre elengedhette magát, ehetett, amit csak akart.
jan. 26
6:06
Milliárdos lenyúlás (Blikk)
MAGYARORSZÁG — Újabb bűnözési hullám várható, miután február 1-jétől törvény korlátozza a vállalkozások között a készpénzfizetést – hívta fel a figyelmünket Sándor István, aki a 90-es években Papa fedőnéven épült be az olajhamisítással foglalkozó szervezett bűnözők közé.
jan. 26
6:06
"Szemrebbenés nélkül szemlélném fájdalmas fetrengésüket is a kórházi ágyon" (Népszava)
Látok magam előtt egy raktárat, mocskos kövezettel, lepattogzott zománcú edényekkel. Szinte a szagot is érzem. Rotható, meglágyult sajtok, fakó, fonnyadt csirkék, nyúlós kolbászok pihennek csúnya dobozokban. Néhány elszánt arcú fickó hajlong az undorító áru fölött. Letépik, átbélyegzik a lejárt szavatossági időről tanuskodó címkéket.
jan. 26
6:06
A nőknél kiesett a világelső, a férfiaknál menetelnek a legjobbak (Népszava)
Az Australian Open első hetének végén az igazán nagy esélyesek a férfiaknál - Nadal, Federer, Murray és Djokovics - eddig vették az akadályokat, míg a hölgyeknél kiesett a világelső Jankovics. Viszont menetel a hazaiak reménysége, Jelena Dokic. Szávay Ágnes párosban már a legjobb tizenhat között jár.
jan. 26
6:08
Telt ház előtt zenélt Presser (Blikk)
BUDAPEST — Dugig megtelt a Papp László Budapest Sportaréna szombat este, ahol Presser Gábor (60) élete első szólókoncertjét adta.
jan. 26
6:08
Sebestyén Júlia befejezi? (Blikk)
HELSINKI — Pályafutása befejezésén gondolkodik Európabajnok műkorcsolyázónőnk, Sebestyén Júlia (25). Az ok: a 2005-ös torinói, valamint a tavalyi, belgrádi EB után és a szombaton véget ért finnországi kontinensviadalon is lepontozták, csupán nyolcadik lett. Sebestyén úgy érzi, nem kap megfelelő anyagi és sportdiplomáciai támogatást itthonról.
jan. 26
6:08
Szilassy: Újra hokizni akarok! (Blikk)
BUDAPEST — Egy héttel súlyos sérülése után sem gondol arra Szilassy Zoltán (34), hogy nem jégkorongozhat többé. A Dunaújvárosi Acélbikák hokisa a hétfői edzésen szenvedett borzalmas szemsérülést. Csapattársa, Galanisz Nikandrosz (20) ütője egy véletlen baleset folytán Szilassy szemébe csapódott. A játékos szemgolyója elrepedt, huszonnyolc öltéssel varrták össze.
jan. 26
6:09
Alacsonyabb a kereslet, de nem csökkentek a lakásárak (Infostart)
Kivonult a külföldi beruházók és vásárlók többsége a magyar ingatlanpiacról - mondta az InfoRádióban a Duna House vezető elemzője. Murányi Ákos hozzátette: a beruházások nem álltak le, sőt az új építésű lakások árai sem csökkentek. Az Otthon Centrum vezető elemzője, Valkó Dávid úgy vélekedett: az elkészült, eladásra váró új építésű lakások népszerűbbek, mint azok, amelyeket az építésük alatt…
jan. 26
6:09
Ismét terjed a halálos fertőzés (168 Óra Online)
Gyorsan növekszik a HIV-fertőzöttek száma Ukrajnában, ahol havonta ezerhatszáz új esetet regisztrálnak.
jan. 26
6:10
Király Viktor besokallt (Blikk)
BUDAPEST — Meg kellett változtatnia a telefonszámát Király Viktornak (24), mert a rajongók már aludni sem hagyták. A Megasztár 4. nyertesének hívószámát többek között régi ismerősök adták ki, akik szórakozóhelyeken a lányoknak vagánykodtak azzal, hogy ők ismerik a sármos hírességet
jan. 26
6:10
Mesterhármas a Barcában (Blikk)
BARCELONA — Negyvenöt bajnoki gólnál jár a Barcelona focicsapatának világklaszszis csatárhármasa. A katalánok a spanyol bajnokság 20. fordulójában hazai pályán 4-1-re kiütötték a Numancia együttesét, és a listavezető sztárcsapatból ismét az argentin Lionel Messi (21), a kameruni Samuel Eto’o (27) és a francia Thierry Henry (31) alkotta támadósor talált a kapuba.
jan. 26
6:10
Ufók Obama eskütéte- lén? (Blikk)
WASHINGTON — Ufó látogatott Barack Obama beiktatására – legalábbis úgy tűnik azon a felvételen, amit a CNN egyik kamerája rögzített az új elnök beszéde után.
jan. 26
6:12
Csak a babára figyel Marsi (Blikk)
SIÓFOK — A Fókusz műsorvezetője lassan eltűnik a képernyőről. Marsi Anikó (33) újra anyai örömök elé néz, ezért úgy döntött: február végén távozik a csatornától, szülési szabadságra megy. Hogy meddig? Az még a jövő zenéje, nem szeretne elsietni semmit.
jan. 26
6:12
Legyünk passzívak, és még a rezsin is spórolunk! (Pénzcentrum)
Az elmúlt hetek hírei szinte másról sem szóltak, csak az orosz-ukrán gázvitáról. Eleinte mindenki meg volt ijedve, hogy majd a legnagyobb hidegben nem lesz fűtés, egyes műszaki üzleteket elárasztottak a pánikba esett vevők, akik elkapkodták az elektromos hősugárzókat. Ez azonban csak rövid távú megoldás, és még a rezsin sem spórolunk vele. A passzív házak lakóinak azonban nincs okuk a félelemre,…
jan. 26
6:12
Vámosok vettek Veresnek verdát (Blikk)
BUDAPEST — A pofátlanság netovábbja! Úgy látszik, a korábbi fogadkozás ellenére mégsem akaródzik a nadrágszíját meghúznia a kormánynak, a szociális kiadások lefaragása mellett maguktól nem tagadják meg a luxust a vezetők.
jan. 26
6:14
Lüszi imádja Ali babát (Blikk)
KAPOSVÁR — Ahogy meglátta, azonnal beleszeretett, és szorosan magához ölelte Ali babát Tóth Lüszi (13). A Megasztár legifjabb felfedezettje ugyanis az egyik rajongójától kapott ajándékba egy kis ölebet, brüsszeli griffont, amelynek értéke 250 ezer forint.
jan. 26
6:14
Büntetésből gyilkolta meg kisfiát! (Blikk)
RÁCALMÁS — Iszonyú düh munkált K. Jánosban (†53), amikor szombat hajnalban meggyilkolta három és fél éves kisfiát, Leventét. A Blikk információi szerint a taxisofőr így büntette meg 20 évvel fiatalabb feleségét, Andreát, amiért három hónapja megcsalta őt.
jan. 26
6:18
Jelentkezzen, aki nem tartozik az APEH-nak! (Privátbankár)
A köztartozásmentes adózók adatbázisával bővíti elektronikus szolgáltatásainak körét az APEH
jan. 26
6:24
Újra megnősül Paul McCartney? (Infostart)
Miután lezárult hosszadalmas válása korábbi feleségével, Sir Paul McCartney ismét készül a házasságra: Nancy Shevell amerikai millimossal már több mint egy éve tart a kapcsolata.
jan. 26
6:30
Mi vár a forintra? (Portfolio)
Bár az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed mindent megtesz a hitelpiacok kiolvasztása és a gazdaság élénkítése érdekében, kérdéses, hogy nulla százalékos irányadó ráta mellett lesz-e elég...
jan. 26
6:36
Újabb adminisztrációs teher a vállalkozásokon és a könyvelőkön (HVG)
Február elsejétől magánszemélyenként és jogcímenként kell megadni, hogy a számított és levont járulékokból mennyit utalt át ténylegesen a munkáltató. A rendelkezés a feketegazdaság elleni küzdelem jegyében született.
jan. 26
6:39
Magyar torokba magyar bort, avagy mit iszik a nemzet? (HVG)
Boros nemzet vagyunk. Jó bizonyság erre megannyi népdalunk és bordalunk. Ennek megfelelően megisszuk a magunkét, vagy legalábbis nem sokkal kevesebbet, mint amennyi bor megterem az országban. Ám a piac átalakult, nem ugyanazt és főleg nem annyiért isszuk, mint nem is oly rég. Lássuk, hogy mi gurul le a magyar torkokon!

Keresés