2009. január 26. hétfő

jan. 26
0:12
Dugók és korlátozások várhatók a kétnapos Nabucco-konferencia miatt Budapesten (hirado.hu)
A belváros több pontján már hétfő reggel hat órától parkolási tilalom lép életbe
jan. 26
0:24
Petefészekrákra hajlamosít az elhízás (HáziPatika)
A hormonpótló kezelésben nem részesült, elhízott, menopauzán már átesett nőknél nagyobb a petefészekrák rizikója normál súlyú társaikhoz képest, derül ki a Cancer februári számából.
jan. 26
0:28
Gyógyfürdőzés a gyakorlatban (HáziPatika)
Nyugat- és Közép és Kelet-Európában a tisztálkodás, fürdés évszázadokon át luxusnak számított. Mára a gyógyfürdőzés ismét nagy teret hódított, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a négy-öt csillagos termál szállodák elszaporodása...
jan. 26
0:30
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 5. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 5. számába! Létay Dóra és Várkonyi Andrea; Mindig kardigán; Hugh Jackman; Régi boldog asszonyok; Génmesék – sorozat Czeizel Endrével; Dr. Szöszi – mi van a klisé mögött?
jan. 26
4:12
Sony Ericsson Xperia X1: eltévedt úttörő (PCWorld)
Új területre lépett a Sony Ericsson, amikor bemutatta első Windows Mobile-alapú okostelefonját. Egy hónap használat után kiderült: az operációs rendszer az X1 legnagyobb hibája, egyébként a készülék majdnem tökéletes. Lehet, hogy jobb lett volna Androiddal?
jan. 26
4:36
Meg fogsz halni, Iván (168 Óra Online)
Az 1989-es év annus mirabilisként került be a történelem annaleseibe. A csoda éve volt: megtörtént, amiről senki sem gondolta, hogy megtörténhet. Emlékezetemben ’89 úgy él, mint az én évem: egyedülálló szerepet játszott az életemben, s gyökeresen megváltoztatta. Mindez két eseményhez kötődik. Egy lelkesítőhöz az év elején, s egy elszomorítóhoz a végén – mintegy bekeretezve az időszakot.
jan. 26
4:51
Cégautóadó: kinek és mennyibe kerül február 1-jétől? (Adózóna)
Február 1-től a cégautó adó egy különálló, vagyoni típusú adóként él tovább, mert a nem kizárólag magánhasználatú személygépkocsi utáni cégautó adót a jövőben a személyijövedelemadó-törvény helyett a gépjárműadóról szóló törvény szabályozza. A jogszabályalkotók szerint a módosításnak az volt a fő indoka, hogy a többszázezer céges tulajdonban lévő autónak mindössze egytizede után fizettek cégautó…
jan. 26
5:12
Berlusconi megint bunkó beszólással sokkol (168 Óra Online)
- Ismét felháborodást keltett egy kijelentésével vasárnap Silvio Berlusconi olasz kormányfő; azt mondta, az olasz nők olyan szépek, hogy katonai kíséretre van szükségük, nehogy megerőszakolják őket.
jan. 26
5:12
Milyen reformötletek hangoztak el a gazdasági válság miatti konzultáción? (Alternatív Energia)
Előbb gazdasági elemzőkkel, majd a köztársasági elnökkel is konzultál ma a kormányfő a gazdasági válság kapcsán szükséges intézkedésekről. A miniszterelnök a hét végén az MSZP választmányával és a társadalmi partnerekkel vitatta meg a helyzetet. Többször tárgyalt a kormány érintett tagjaival is.
jan. 26
5:14
Ön szerint a bankokat, vagy az ügyfeleket kell megmenteni? Az MNB a bankokat menti? (Alternatív Energia)
A svájci jegybank a minap bejelentette, hogy készen áll a Magyar Nemzeti Banknak előre meg nem határozott mennyiségű svájci frankot eladni, mindaddig, amíg a magyar központi pénzintézet euróval fizet érte. Hasonló lehet ez a megállapodás ahhoz, amelyet Zürich már tavaly novemberben tető alá hozott Lengyelországgal. A megoldás kétségtelenül segít a hazai bankok frank-likviditásán, ám észre kell…
jan. 26
5:30
"Segítség! A férjem fuldoklik szex közben!" (Életforma)
"Sajnos éve óta fulladok szex közben. Az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Mi lehet az oka?"
jan. 26
5:30
Gyurcsány, mint spiritus rector (Alternatív Energia)
Magyar javaslatra tartanak holnaptól tanácskozást Budapesten a Nabucco-vezeték építésében érdekelt országok. Az Azerbajdzsánból, Iránból és esetleg Türkmenisztánból Dél- és Közép-Európa irányába tervezett gázvezetékről szóló elképzelések olyan stádiumba jutottak, hogy most már időszerűvé vált annak deklarálása, milyen politikai, gazdasági és pénzügyi feltételek mellett lehet létrehozni a…
jan. 26
5:30
A lakosság 15 százaléka depressziós! Ön az? Nézze meg itt! (Adó1százalék)
A WHO, az Egészségügyi Világszervezet szerint a depresszió sokkal súlyosabb betegség, mint a diabétesz vagy az asztma. A leggyakoribb pszichiátriai kór, a magyar lakosság 15 százalékát érinti, bármelyik életkorban és élethelyzetben megjelenhet. A depresszió olyan hangulatzavar, amely már veszélyezteti a mindennapi elfoglaltságot: a beteg ilyenkor semmiben nem talál örömöt.
jan. 26
5:32
A tulajdonosváltás biztonságos röppályára teszi a Malévot, legalábbis reméljük (Alternatív Energia)
A Vnyesekonombank, a Malév legnagyobb hitelezője veszi át Borisz Abramovics tulajdonrészét a légitársaságot privatizáló AirBridge Zrt.-ben. Az orosz állami bank stratégiai partnerként az Aeroflottal, a szintén állami kézben lévő legnagyobb orosz légitársasággal közösen üzemelteti a továbbra is magyar többségi tulajdonban maradó céget. A budapesti magyar-orosz gazdasági tárgyalásokon az is…
jan. 26
5:48
Elájult a betörő (Infostart)
Elájult egy betörő a melegtől Ausztráliában.
jan. 26
5:48
Zárolni kell a felelősök vagyonát! (168 Óra Online)
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben; így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire – írja a Magyar Hírlap hétfői számára hivatkozva az MTI.
jan. 26
5:48
A világ megpróbálja megakadályozni a Hamász újrafelfegyverzését (Kripto Akadémia)
Barack Obama új amerikai elnök nem késlekedik: alig egy héttel közelkeleti különmegbízottjának kinevezése után máris a helyszínre küldte John Mitchellt, aki a tervek szerint szerdán érkezik a térségbe. Az Egyesült Államok és Franciaország hadihajókat kíván a térségbe küldeni, így akadályozva meg a Hamász fegyverutánpótlását. Ez a tegnap ismertetett német béketerv egyik célja is.
jan. 26
5:50
"A nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen"-Megbüntetve? (Kripto Akadémia)
Franciaország büszke múltjára, az országban nem tűrik a szélsőséges kijelentéseket. Egy fellebbviteli bíróság a napokban megerősítette azt a Jean-Marie Le Pen ellen korábban hozott ítéletet, amellyel felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték. A szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke egy ízben azt találta mondani, hogy a nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen.
jan. 26
5:54
A Tesco nem kér az internetes lejárató kampányból! (Pénzcentrum)
A helyi zöldek érdekvédelmi csoportjának vezetője internetes hadjáratot indított a Tesco ellen. A kezdeményezés támogatói a világhálón keresztül tiltakozhatnak a skót Paisley városának határába tervezett újabb tízezer négyzetméteres éjjel-nappali hipermarket felépítése ellen....
jan. 26
5:56
Kiderült a Fundamenta-titok: a válság felértékelte az előtakarékosságot! (Pénzcentrum)
Hazánkban a lakás-előtakarékosság az egyetlen olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, amelyet szinte minden nagykorú magyar állampolgár családi állapotától és jövedelmi viszonyaitól függetlenül igénybe vehet. A válság idején a megtakarítási formula által kínált előnyök még inkább felértékelődnek és ezt a lakosság is egyre nagyobb számban ismeri fel....
jan. 26
6:06
Bangó Margit megfőzte a TV2-t (Blikk)
BUDAPEST — Információink szerint a kereskedelmi csatorna tavasztól több új ötlettel próbálja magához csábítani a nézőket, így többek között elindul az Ásó Kapa. A műsorban kamerák kísérik végig a házasodni vágyók készülődését. Úgy értesültünk, hogy a műsor előkészítései a napokban elkezdődtek, az előválogatás során a „képernyőképes” karaktereket már keresik. Az azonban egyelőre még kérdéses,…
jan. 26
6:06
Ehetek, ami belém fér! (Blikk)
BUDAPEST — „Ezt már szeretem”, ült ki Balzsay Károly (29) arcára, amikor körülnézett a KSI vízitelepén, és beleszippantott a levegőbe. Sülő hús, hurka, kolbász és friss kenyér illata szállt, a sportiskola szakosztályai szokásos évadnyitó disznóvágása zajlott. A Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú profi világbajnoka végre elengedhette magát, ehetett, amit csak akart.
jan. 26
6:06
Milliárdos lenyúlás (Blikk)
MAGYARORSZÁG — Újabb bűnözési hullám várható, miután február 1-jétől törvény korlátozza a vállalkozások között a készpénzfizetést – hívta fel a figyelmünket Sándor István, aki a 90-es években Papa fedőnéven épült be az olajhamisítással foglalkozó szervezett bűnözők közé.
jan. 26
6:06
A nőknél kiesett a világelső, a férfiaknál menetelnek a legjobbak (Behaviour)
Az Australian Open első hetének végén az igazán nagy esélyesek a férfiaknál - Nadal, Federer, Murray és Djokovics - eddig vették az akadályokat, míg a hölgyeknél kiesett a világelső Jankovics. Viszont menetel a hazaiak reménysége, Jelena Dokic. Szávay Ágnes párosban már a legjobb tizenhat között jár.
jan. 26
6:08
Telt ház előtt zenélt Presser (Blikk)
BUDAPEST — Dugig megtelt a Papp László Budapest Sportaréna szombat este, ahol Presser Gábor (60) élete első szólókoncertjét adta.
jan. 26
6:08
Sebestyén Júlia befejezi? (Blikk)
HELSINKI — Pályafutása befejezésén gondolkodik Európabajnok műkorcsolyázónőnk, Sebestyén Júlia (25). Az ok: a 2005-ös torinói, valamint a tavalyi, belgrádi EB után és a szombaton véget ért finnországi kontinensviadalon is lepontozták, csupán nyolcadik lett. Sebestyén úgy érzi, nem kap megfelelő anyagi és sportdiplomáciai támogatást itthonról.
jan. 26
6:08
Szilassy: Újra hokizni akarok! (Blikk)
BUDAPEST — Egy héttel súlyos sérülése után sem gondol arra Szilassy Zoltán (34), hogy nem jégkorongozhat többé. A Dunaújvárosi Acélbikák hokisa a hétfői edzésen szenvedett borzalmas szemsérülést. Csapattársa, Galanisz Nikandrosz (20) ütője egy véletlen baleset folytán Szilassy szemébe csapódott. A játékos szemgolyója elrepedt, huszonnyolc öltéssel varrták össze.
jan. 26
6:09
Alacsonyabb a kereslet, de nem csökkentek a lakásárak (Infostart)
Kivonult a külföldi beruházók és vásárlók többsége a magyar ingatlanpiacról - mondta az InfoRádióban a Duna House vezető elemzője. Murányi Ákos hozzátette: a beruházások nem álltak le, sőt az új építésű lakások árai sem csökkentek. Az Otthon Centrum vezető elemzője, Valkó Dávid úgy vélekedett: az elkészült, eladásra váró új építésű lakások népszerűbbek, mint azok, amelyeket az építésük alatt…
jan. 26
6:09
Ismét terjed a halálos fertőzés (168 Óra Online)
Gyorsan növekszik a HIV-fertőzöttek száma Ukrajnában, ahol havonta ezerhatszáz új esetet regisztrálnak.
jan. 26
6:10
Király Viktor besokallt (Blikk)
BUDAPEST — Meg kellett változtatnia a telefonszámát Király Viktornak (24), mert a rajongók már aludni sem hagyták. A Megasztár 4. nyertesének hívószámát többek között régi ismerősök adták ki, akik szórakozóhelyeken a lányoknak vagánykodtak azzal, hogy ők ismerik a sármos hírességet
jan. 26
6:10
Mesterhármas a Barcában (Blikk)
BARCELONA — Negyvenöt bajnoki gólnál jár a Barcelona focicsapatának világklaszszis csatárhármasa. A katalánok a spanyol bajnokság 20. fordulójában hazai pályán 4-1-re kiütötték a Numancia együttesét, és a listavezető sztárcsapatból ismét az argentin Lionel Messi (21), a kameruni Samuel Eto’o (27) és a francia Thierry Henry (31) alkotta támadósor talált a kapuba.
jan. 26
6:10
Ufók Obama eskütéte- lén? (Blikk)
WASHINGTON — Ufó látogatott Barack Obama beiktatására – legalábbis úgy tűnik azon a felvételen, amit a CNN egyik kamerája rögzített az új elnök beszéde után.
jan. 26
6:12
Az olcsóbb autókat keresik (hirado.hu)
Január elejétől készpénz nélkül már nem lehet új autót venni
jan. 26
6:12
Csak a babára figyel Marsi (Blikk)
SIÓFOK — A Fókusz műsorvezetője lassan eltűnik a képernyőről. Marsi Anikó (33) újra anyai örömök elé néz, ezért úgy döntött: február végén távozik a csatornától, szülési szabadságra megy. Hogy meddig? Az még a jövő zenéje, nem szeretne elsietni semmit.
jan. 26
6:12
Legyünk passzívak, és még a rezsin is spórolunk! (Pénzcentrum)
Az elmúlt hetek hírei szinte másról sem szóltak, csak az orosz-ukrán gázvitáról. Eleinte mindenki meg volt ijedve, hogy majd a legnagyobb hidegben nem lesz fűtés, egyes műszaki üzleteket elárasztottak a pánikba esett vevők, akik elkapkodták az elektromos hősugárzókat. Ez azonban csak rövid távú megoldás, és még a rezsin sem spórolunk vele. A passzív házak lakóinak azonban nincs okuk a félelemre,…
jan. 26
6:12
Vámosok vettek Veresnek verdát (Blikk)
BUDAPEST — A pofátlanság netovábbja! Úgy látszik, a korábbi fogadkozás ellenére mégsem akaródzik a nadrágszíját meghúznia a kormánynak, a szociális kiadások lefaragása mellett maguktól nem tagadják meg a luxust a vezetők.
jan. 26
6:14
Lüszi imádja Ali babát (Blikk)
KAPOSVÁR — Ahogy meglátta, azonnal beleszeretett, és szorosan magához ölelte Ali babát Tóth Lüszi (13). A Megasztár legifjabb felfedezettje ugyanis az egyik rajongójától kapott ajándékba egy kis ölebet, brüsszeli griffont, amelynek értéke 250 ezer forint.
jan. 26
6:14
Büntetésből gyilkolta meg kisfiát! (Blikk)
RÁCALMÁS — Iszonyú düh munkált K. Jánosban (†53), amikor szombat hajnalban meggyilkolta három és fél éves kisfiát, Leventét. A Blikk információi szerint a taxisofőr így büntette meg 20 évvel fiatalabb feleségét, Andreát, amiért három hónapja megcsalta őt.
jan. 26
6:18
Jelentkezzen, aki nem tartozik az APEH-nak! (Privátbankár)
A köztartozásmentes adózók adatbázisával bővíti elektronikus szolgáltatásainak körét az APEH
jan. 26
6:24
Elhidegült egymástól Liptai és Gesztesi (BorsOnline)
A Fekete Kontinens fülledt, vad világa, az ott töltött hetek örökre hatással lesznek Liptai Claudia életére. A kalandokkal teli forgatás megváltoztatta Claudiát: lefogyott, szenzációsabban fest, mint valaha, és feltűnően jókedvű, árad belőle az erotika. Az átalakulás sokaknak feltűnt, még egy férfimagazinnak is, ám férje nem vette észre, mert a sztárpát mostanában alig találkozik.
jan. 26
6:24
Újra megnősül Paul McCartney? (Infostart)
Miután lezárult hosszadalmas válása korábbi feleségével, Sir Paul McCartney ismét készül a házasságra: Nancy Shevell amerikai millimossal már több mint egy éve tart a kapcsolata.
jan. 26
6:30
Bumeránggyerekek a mamahotelben (hirado.hu)
Gyermeket vállalni, megtalálni a megfelelő munkahelyet és elszakadni a szülői háztól - a fiatalok előtt álló feladatok közül - saját bevallásuk szerint - ezek a legnehezebbek. Sokan a tanulás befejezte után is a szülői háznál maradnak, és nem kevesen visszatérnek oda azok közül, akiket a nagybetűs életben valamilyen kudarc ért
jan. 26
6:30
Mi vár a forintra? (Portfolio)
Bár az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed mindent megtesz a hitelpiacok kiolvasztása és a gazdaság élénkítése érdekében, kérdéses, hogy nulla százalékos irányadó ráta mellett lesz-e elég...
jan. 26
6:42
Nején állt bosszút a fiát megfojtó apa (BorsOnline)
Féltékenységből fojtotta meg imádott kisfiát a rácalmási K. János. A Bors információja szerint az 51 éves férfi miután megtudta, hogy csinos feleségének barátja van, és menthetetlen a házassága, szombaton hajnalban megölte három és fél éves fiát, Leventét. Ezután apósa autójába vágta magát és szándékosan karambolozott egy teherautóval. A gyilkos apa nem élte túl az ütközést
jan. 26
6:42
Sarkozyné: "Egy elnökfeleség ilyenről nem beszélhet" (168 Óra Online)
- Visszautasította Carla Bruni, a francia államfő hitvese azokat az olasz sajtóban megjelent vádakat, amelyek szerint közbenjárt a brazil elnöknél a dél-amerikai országba menekült valamikori olasz szélsőbaloldali aktivista, Cesare Battisti ügyében.
jan. 26
6:42
Tarlós a kedvenc? (Alternatív Energia)
Úgy látszik, végéhez közeledik Budapest Demszky Gábor nevével fémjelzett korszaka, hiszen egy közelmúltban elkészült közvélemény kutatás szerint Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének jelentős az előnye a jelenlegi főpolgármesterrel szemben - írja a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 26
6:44
Lopez vadul szexelt a vásznon- soha nem látott jelenettel (BorsOnline)
Jennifer Lopez fenekestül felforgatta Hollywoodot. Szexuális kisugárzásának, telt idomainak, érzékiségének vajmi kevesen tudtak ellenállni a vásznon, és azon kívül is. A krónikák szerint több száz férfival volt dolga, férjeit rendre csalta, szeretőit elhasználta, majd kidobta. Sorozatunk első részéből kiderül, hogyan jutott csúcsra a film fővárosában azáltal, hogy vágyakat elégített ki.
jan. 26
6:44
Elsüllyedt egy bárka, negyven halott (168 Óra Online)
Elsüllyedt egy túlzsúfolt folyami bárka vasárnap Vietnam középső részén, legkevesebb negyven ember vízbe fulladt - közölte a rendőrség.
jan. 26
6:44
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek (Alternatív Energia)
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben; így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire – írja hétfői számában a Magyar Hírlap.
jan. 26
6:45
Gerendai Károly lett "Az év üzletembere" (Infostart)
Az idén hatodik alkalommal, ünnepélyes gálaesten adták át vasárnap az Ernst and Young az "Az év üzletembere" díjait. A független bíráló bizottság 2008-ban Gerendai Károlyt, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatóját díjazta a címmel. A "Példakép" Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója lett, a "Merész újító" Losonczi Áron, a Litracon Bt. tulajdonosa, a fényáteresztő beton…

Keresés