2009. január 11. vasárnap

jan. 11
0:12
Primera División: döntetlent játszott a Valencia a Villarreallal (She)
Parádés mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott egymással a Valencia és a Villarreal együttese a spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) 18. fordulójában.
jan. 11
0:21
Grapefruit: citrom ízű narancs? (HáziPatika)
Ne legyünk igazságtalanok: a grapefruit nem citromízű, hanem inkább egyesíti magában több citrusféle ízét, aromáját, bőlevű és egészséges gyümölcs. Érdemes megkóstolni!
jan. 11
2:00
NFL: a Baltimore jutott elsőként az Amerikai főcsoport döntőjébe (She)
A Baltimore Ravens jutott az Amerikai főcsoport döntőjébe az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2008-as szezonjában. A Hollók idegenben nyertek 13–10-re a Tennessee Titans ellen, és immár hátradőlve nézhetik a Pittsburgh Steelers–San Diego Chargers összecsapást, melynek győztesével mérkőzhetnek meg a nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba jutásért.
jan. 11
5:15
Indul a gáz: Ukrajna is áldását adta (168 Óra Online)
Oroszország után Ukrajna is aláírta az Európának szánt orosz gáz tranzitjának megfigyeléséről szóló jegyzőkönyvet, s ezzel lehetővé válik a napok óta szünetelő gázszállítások felújítása.
jan. 11
5:17
Harry herceget rasszizmus miatt kivághatják a hadseregből (168 Óra Online)
Nyilvános bocsánatkérésre kényszerült Harry herceg, a brit trón harmadik számú várományosa egy könnyedén elejtett, ám durván rasszista megnyilatkozása miatt, és amiatt is, hogy saját nagymamájából, vagyis II. Erzsébet királynőből szintén gúnyt űzött.
jan. 11
5:33
Hat jelölt indul a mai ferencvárosi választáson (168 Óra Online)
Időközi választást tartanak ma a 12.országgyűlési egyéni választókerületben; ha az első forduló nem lesz érvényes, két hét múlva járulhatnak újra az urnákhoz a ferencvárosi választópolgárok.
jan. 11
5:36
„Nem a színház tart el” (Blikk)
BUDAPEST — A hírek szerint komoly leépítések várhatók a Jóban Rosszban háza táján. Gregor Bernadett nagyon szeret a kórházsorozatban dolgozni, de azt is egyenesen megmondta, számára az anyagi biztonságot is a széria jelenti, nem a színház.
jan. 11
5:38
Csányi tanulja a szerelmet (Blikk)
BUDAPEST — Rosszindulatú, öntelt és korlátolt, csak gondolkodni képes, nem érez, nem lát, nem hall, és sajnos az illatokat sem érzi! Oroszlán Szonja (30) ilyen és hasonló jelzőket vág Csányi Sándor (33) fejéhez az És mennyi szerelem című új darabban, amely tegnapelőtt debütált a Madách Színházban
jan. 11
5:40
Így képzeltem a születésnapom! (Blikk)
BUDAPEST — Már az is nagy ajándék, ha az ember egészségben megéri a 70. születésnapját, hát még, ha 90 barátja köszönti fel, és még fantáziadús ajándékokat is kap. Korda György nem véletlenül végtelen boldog, hiszen neki mindez megadatott.
jan. 11
5:51
Több mint 2 százalékot emelkedett BÉT-index az év első hetén (168 Óra Online)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az év első hetében 297,11 ponttal, 2,43 százalékkal nőtt, 12.538,8 ponton zárt pénteken. A részvényindex 2008-ban 53,3 százalékkal esett vissza, a részvénypiaci forgalom pedig mintegy 40 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél.
jan. 11
6:09
Vacsora egy óra alatt (Blikk)
A Receptklub szakácsa ezen a héten is különleges, mégis gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságokkal kedveskedett nekünk, most ezek közül választottunk ki néhányatmost ezek közül választottunk ki néhányat
jan. 11
6:12
Pihentek a dakarosok (Blikk)
VALPARAÍSO — Jól megérdemelt pihenőnapját töltötte szombaton a Dakar-rali mezőnye. Persze henyélésről szó sem lehetett, hiszen az elmúlt egy hét megpróbáltatásait magukon viselő motorokat, quadokat, autókat és kamionokat próbálta mindenki „felújítani” a valparaísói táborban.
jan. 11
6:14
A Majthényi-Domokos páros előnye behozhatatlan (Blikk)
NAPIER — Hatodszor is világbajnok lett a Majthényi Szabolcs (36), Domokos András (36) kettős a vitorlázók Új-Zélandon zajló repülőhollandi-vbjén. A magyar páros mindkét szombati futamot megnyerte, így a vasárnapi zárás előtt már behozhatatlan előnyre tett szert a többiekkel szemben.
jan. 11
6:16
Ronaldo mindent vihet (Blikk)
ZÜRICH ‒ Újabb nagy elismerésre vár Cristiano Ronaldo (24). A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) holnap este adja át a 2008-as év legjobb futballistáinak járó díjakat, és a Manchester United portugál klasszisának van a legnagyobb esélye, hogy az ő személye lesz az ünnepség fénypontja. Az első hellyel megkoronázhatná magának az amúgy is eredményes 2008-as esztendőt a középpályás.
jan. 11
6:18
Erdei világbajnok maradt, Barasjan kövéren érkezett (Blikk)
MAGDEBURG ‒ Két alkalommal is (egyszer 1,4 kilóval, majd 0,9-cel) átesett a félnehézsúly 79,3 kilós súlyhatárán Erdei Zsolt (34) kihívója, Jurij Barasjan (29). Ezzel biztossá vált, nem szerezheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övét az ukrán, bármit tett is a ringben a lapzártánk után véget ért magdeburgi összecsapáson.
jan. 11
6:18
Obama egyetlen főnöke (Blikk)
WASHINGTON ‒ Pár nap múlva a Fehér Házba új lakók költöznek. Az első színes bőrű elnök máris jelképpé vált, ám ugyanez a feleségéről, a 44 éves Michelle Obamáról is elmondható. Összegyűjtöttünk néhány titkot az új First Ladyről, amelyek révén talán képet alkothatunk arról, milyen szerep vár majd Michelle-re az elnök oldalán, és hogyan sikerült eljutnia a chicagói párnak a hatalom csúcsára.
jan. 11
6:20
Magyarország lenne az új Bermuda-háromszög? (Blikk)
BUDAPEST — Rettegés és bizonytalanság – talán nincs is szörnyűbb annál, amikor e két érzés egymást erősítve gyötri az embert. Ezt élik át nap mint nap azoknak az embereknek a hozzátartozói, akiknek nyomuk veszik. Ezt élik át Ophélie Bretnacher szülei, akik a magyar hatóságokat arra kérik, segítsenek megtalálni lányukat, ne az időt húzzák. És bár lehet, hogy az aggódó szülők nem látják, miként…
jan. 11
6:22
Ki fűt be nekünk? (Blikk)
JÁKÓ—NAGYATÁD — Tegnap úgy tűnt, fellélegezhet Európa, megérkezett Ukrajnába a nemzetközi megfi gyelőcsapat, s indulhat az orosz gáztranzit. Csakhogy – a korábbi szóbeli megegyezés ellenére – Kijevnek nem felelt meg,hogy a csoportban az ukrán, az orosz és az EU képviselői mellett a legnagyobb nyugat-európai gázimportáló cégek emberei is jelen legyenek, vagyis a vita folytatódik.
jan. 11
6:54
Rendbontások Oslóban (Kripto Akadémia)
Az oslói rendőrség 130 embert állított elő a palesztin néppel rokonszenvező tüntetések után kirobbant zavargásokkal összefüggésben.
jan. 11
6:56
"Európa 36 órán belül kaphat gázt" (Kripto Akadémia)
Oroszország után Ukrajna is aláírta az Európának szánt orosz gáz tranzitjának megfigyeléséről szóló jegyzőkönyvet, s ezzel lehetővé válik a napok óta szünetelő gázszállítások felújítása.
jan. 11
7:09
Rossz gyerekből beteges felnőtt lesz? (168 Óra Online)
Azokból a gyerekekből, akik rosszul viselkedtek az iskolában, sokkal valószínűbb, hogy lelki betegségektől szenvedő, társadalmi problémákkal küzdő felnőttek válnak - ez derült ki egy negyven évet átfogó brit kutatás egyesek szerint vitatható kanadai elemzéséből.
jan. 11
7:12
Buszbaleset Budapesten (Adó1százalék)
Rendőrautó ütközött egy BKV-busszal szombaton éjfél előtt Budapesten, a II. kerületi Hidegkúti úton.
jan. 11
7:24
NBA: a Jazz sorozatban nyolcadszor verte meg a Pistonst (She)
Továbbra sem megy a Pistonsnak a Jazz ellen. A utahiak 99–82-es sikerükkel sorozatban nyolcadszor nyertek a Pistons ellen. A Detroit 2005 márciusa óta képtelen legyőzni a Jazzt.
jan. 11
7:48
Egyre több sportoló lesz anorexiás (Infostart)
Egyre több atléta szenved evési zavaroktól, mióta a sportolók rájöttek, hogy a vékony testalkat előnyt jelent számukra.
jan. 11
8:06
Megoldódott a szörny rejtélye? Nézze meg! (Infostart)
Egy rejtélyes állattetemet sodort partra a tenger Délnyugat-Angliában. Az ottaniak úgy hiszik, hogy a különleges lény az évtizedek óta keresett szörny lehet, a szakértők azonban mást mondanak.
jan. 11
8:06
Az izraeli hadsereg Gázavárost támadta (Kripto Akadémia)
Szemtanúk szerint az izraeli légierő és tüzérség Gázaváros elleni támadásokat hajtott végre vasárnapra virradóra a települése több részén, orvosi források közölték, hogy a támadásokban öt palesztin halt meg és több tucatnyian megsebesültek.
jan. 11
8:06
Jöhet az orosz gáz (Startlap)
Oroszország után Ukrajna is aláírta az Európának szánt orosz gáz tranzitjának megfigyeléséről szóló jegyzőkönyvet, s ezzel lehetővé válik a napok óta szünetelő gázszállítások felújítása.
jan. 11
8:06
Két magyar a WBO trónján (Startlap)
Erdei Zsolt mellett Balzsay Károly is a Boksz Világszervezet (WBO) profi világbajnoka lett a magdeburgi ökölvívó gálán. Ezzel a magyar bokszolók sporttörténelmet írtak, eddig ugyanis még soha nem ült egyszerre két honfitársunk rangos szervezet trónján.
jan. 11
8:09
Zuhanó lakásárak Kínában (Portfolio)
A globális recesszió elmélyülésével sok év óta először Kínában is zuhanásnak indultak a lakásárak. A 70 legnagyobb kínai város adatait magában foglaló statisztika szerint a lakásárak 2008...
jan. 11
8:09
Keményebb a csoki, mint a gyémánt (Pénzcentrum)
Ha gazdasági recesszióról van szó, mindenki a biztos befektetéseket keresi, amelyekkel át lehet vészelni a nehéz időket. Egyesek az aranyra és gyémántra esküsznek, de a csokoládé-részvények sem rosszak, legalábbis az édesség-eladási statisztikákat tekintve....
jan. 11
8:15
Bankrabló ne hordjon piros edzőcipőt (168 Óra Online)
Előbb kirabolta a bankot, aztán percekkel később visszatért békés ügyfélként, hogy tartozását rendezze egy férfi Szerbiában.
jan. 11
8:24
Harry herceg újabb rasszista botránya (Startlap)
Ezúttal egy három évvel ezelőtt készült videofelvétel verte ki a biztosítékot. A renitens herceg, Harry ezúttal egyik pakisztáni katonatársára tett sértő megjegyzést, majd II. Erzsébetet gúnyolta ki bajtársai előtt.
jan. 11
8:24
Újabb gázai offenzíva (Startlap)
Szemtanúk szerint az izraeli légierő és tüzérség Gázaváros elleni támadásokat hajtott végre vasárnapra virradóra a települése több részén, orvosi források közölték, hogy a támadásokban öt palesztin halt meg és több tucatnyian...
jan. 11
8:30
Nem szórt nagy szikrákat a II.Csillagszóró-hadművelet! (Életforma)
2008. november 20. és 2009. január 4. között, a Csillagszóró II. téli fogyasztóvédelmi ellenőrzési program keretében a PSZÁF összesen 37 ellenőrzést végzett. A vizsgálatok során nem találtak jelentős szabálytalanságot.
jan. 11
8:36
Férfi kézilabda: a horvátok legyőzték Szlovéniát (She)
A horvát férfi kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 34–32-re legyőzte Szlovéniát Splitben.
jan. 11
8:42
Vízbetörés a gleccserbe vájt jégpalotában (Infostart)
Nemrég nyílt meg Ausztriában egy gleccserbe vájt jégpalota. A tróntermen még dolgoztak a munkások, amikor megnyílt egy forrás, és elöntötte el a helyiséget.
jan. 11
8:42
Megkezdődött a ferencvárosi szavazás (Alternatív Energia)
Rendben megnyíltak a szavazókörök reggel Ferencvárosban, ahol időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak a 12. országgyűlési egyéni választókerületben - közölte a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-vel.
jan. 11
8:42
Jessica Alba elfelejtett felöltözni (Startlap)
Jessica Alba, akit többek között a Sin City (A bűn városa) című filmből ismerhetünk, legújabb mozija premierjére pizsamában érkezett.
jan. 11
8:48
Múlt heti fonákság - ülősztrájkoló honatyákkal (Piac és Profit)
A választópolgár legnagyobb örömére az ellenzéki oldal gondosan és nagy elánnal megmondta a baloldalnak, hogy gázhiány esetén mit kell tennie, a baloldal pedig szintén gondosan és nagy elánnal megmondta a jobboldalnak, hogy gázhiány esetén mit tesz. Majd megteáztak.
jan. 11
8:54
Korda: Így képzeltem a születésnapom! (Blikk)
Oscar-díj, Korda-villa, távcső, – ez mind ajándék Korda György 70. születésnapjára
jan. 11
8:56
Jim Carrey: Igen, leugrottam! (Blikk)
Az Igenember című film sajtónapján faggattuk a hollywoodi világsztárt
jan. 11
9:00
Megszületett Palotás Petra kislánya (Habostorta)
Bora karácsony helyett az újévben érkezett meg
jan. 11
9:00
Rendőrautó ütközött egy busszal Budapesten (Blikk)
Rendőrautó ütközött egy BKV-busszal szombaton éjfél előtt Budapesten, a II. kerületi Hidegkúti úton.
jan. 11
9:00
Feltárulnak a brit ufóakták (Blikk)
Gondosan gyűjtik a hadügyben a megmagyarázhatatlan eseteket
jan. 11
9:02
Megkezdődött a voksolás Ferencvárosban (Blikk)
Rendben megnyíltak a szavazókörök reggel Ferencvárosban, ahol időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak a 12. országgyűlési egyéni választókerületben - közölte a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-vel.
jan. 11
9:03
Állják a sarat a külföldiek, na de meddig? (Portfolio)
A legújabb könyvelési botrány Indiában az elemzők szerint nem okozott alapvető változást a piac megítélésében, a nyilvánvaló rövid távú hatásoktól eltekintve hosszú távon pedig felemelkedésre van...
jan. 11
9:09
Vasárnapra elegendő a felhasználható gázkészlet (Infostart)
Az ország vasárnapra jelzett gázfogyasztása 61-64 millió köbméter, a felhasználható források biztosítják a készlet és a fogyasztás egyensúlyát. Az Ukrajnából érkező gázra hétfő reggelig várni kell. Oroszország után Ukrajna is aláírta az Európának szánt orosz gáz tranzitjának megfigyeléséről szóló jegyzőkönyvet, így lehetővé válik a gázszállítások felújítása.
jan. 11
9:12
Gyengén kezdett az Inter - Hatgólos meccs Valenciában (Infostart)
Az Inter 1-1-es döntetlent játszott a vendég Cagliarival az olasz labdarúgó-bajnokság 2009-es első fordulójában.
jan. 11
9:12
Újabb halál a Dakaron! (Vezess)
Újabb halálos baleset a terepraliversenyen, de ezúttal nem versenyző, hanem két civil az áldozat. A verseny a pihenőnap után ma tovább folytatódik.
jan. 11
9:18
Rejtélyes hangok a világűrben (Habostorta)
A korábban tapasztalt zajoknál egy hatszor hangosabbra figyelt fel a NASA Goddard Űrrepülési Központja

Keresés