2009. január 5. hétfő

jan. 5
0:00
Portugália: a Porto átvette a vezetést a bajnokságban (NSO)
A Porto gólzáporos mérkőzésen 4–2-re győzte le a Nacionalt a portugál bajnokság 13. fordulójában, és – mivel a Benfica 2–0-ra kikapott a Trofense otthonában – a bajnokság élére ugrott.
jan. 5
0:21
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 2. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 2. számába! Marsi Anikó; Túró Rudi; A fa lelke…; Pizsamaparti; Tunézia homokja; Lánykérés, fiúkérés…
jan. 5
0:27
Vigyázzon a veséjére, hogy ne legyen szívinfarktusa! (HáziPatika)
A veseelégtelen betegek körében a vezető halálok a hirtelen szívhalál. Az elégtelen táplálkozás, valamint a gyulladás fontos kockázati tényezők ebben a betegcsoportban a halálos szívroham kialakulása szempontjából.
jan. 5
0:31
LGG probiotikum: hogyan segít megelőzni a felsőlégúti betegségeket? (HáziPatika)
Szervezetünkben sokféle kórokozó van jelen, de csak akkor tudnak betegséget okozni, ha túlságosan elszaporodnak. Az LGG probiotikum többféle módon akadályozza elszaporodásukat.
jan. 5
0:35
Kerülje el a jojót! (HáziPatika)
A túlsúllyal küzdők számára a jojó már régen nem egy gyermekjátékot jelent, hanem a helytelen diétának azt a kellemetlen és veszélyes következményét, amikor akár az eredeti testsúlyuknál jóval többet is visszahízhatnak.
jan. 5
1:30
Felgyógyult rejtélyes vírusfertőzéséből a sztár (Habostorta)
Bioenergetikus gyógyította meg Michael Flatleyt
jan. 5
1:30
Izrael a Hamász teljes lefegyverzését követeli (HVG)
Olmert izraeli kormányfő a nyugati közvetítő hatalmakat értesítette országa tűzszüneti feltételeiről. Ezek közé tartozik a Hamász teljes lefegyverzése. Az izraeli csapatok gázai bevonulásának harmadik napján, hétfőn várhatóan újabb egységeket vetnek be, a harcok további területekre terjednek majd ki, szoros gyűrübe veszik Gáza városát – jósolják izraeli források. Kisérletet tesznek a Hamász…
jan. 5
1:42
Ügyvédi ügyvitel (Jogi Fórum)
jan. 5
1:46
Több mint ötszáz feljelentést tett a "Csillagszóró 2" keretében a közterület-felügyelet (Jogi Fórum)
jan. 5
1:48
Halála után nyert a lottón (Habostorta)
Nehéz eldönteni, ez mázlinak tekinthető-e, özvegyéről viszont tutira gondoskodott az amerikai férfi
jan. 5
1:50
Sólyom László aláírta a 2009-es költségvetésről szóló törvényt (Jogi Fórum)
jan. 5
1:54
Túszul ejtette a határvita a horvát tárgyalást (Jogi Fórum)
jan. 5
1:58
Továbbra is jegelik a bolgár támogatások egy részét (Jogi Fórum)
jan. 5
2:02
Másodszori jováhagyás esetén Slota alkotmánybírósághoz fordul (Jogi Fórum)
jan. 5
2:06
IRM - Tájékoztató az elektronikus bírósági árverésről (Jogi Fórum)
jan. 5
2:10
Új szerb alkotmányt követel a Vajdaság (Jogi Fórum)
jan. 5
2:14
OMMF - Munkaidővel, pihenőidővel összefüggő szabályok (Jogi Fórum)
jan. 5
2:18
Alkotmánybírósághoz fordult az LMP a zárt ülések miatt (Jogi Fórum)
jan. 5
3:36
Heti merítés (Totalcar)
Suzuki rallyNemrég vettem az autót nagyon erős és teljesen épp.
jan. 5
3:40
Szarvasok, kidobott kutyák, egzotikus növények és persze Unimog (Totalcar)
Születésnapokra lopjuk az alumínium mérföldköveket, átlagban 20 perc alatt halunk meg a leállósávban, és ha defektet kap, az autópályán bárki kaphat terelést.
jan. 5
4:48
Több gyógyszer ára csökken! (Népszava)
Január 1-jétől újabb 400 gyógyszer lett olcsóbb, például az onkológiai, az emésztőrendszeri, valamint a szív-érrendszeri panaszok kezelésére szolgáló szerek. Tavaly, a sokéves hiány után – a gyógyszer-gazdaságossági törvény eredményeként – először zárt megtakarítással a gyógyszerkassza. Két év alatt csaknem kétezer készítmény ára csökkent átlagosan 20 százalékkal. Az egészségügyi tárca év végi…
jan. 5
5:06
A Fidesz megint csinálja a fesztivált, de minek?! (Népszava)
Ma adnak választ a minisztériumok arra az 1300 kérdésre, amelyeket karácsony előtt nyújtottak be fideszes és KDNP-s képviselők a minisztereknek, s amelyek miatt több száz embernek kellett dolgoznia a tárcáknál az ünnepek alatt. A Házszabály ugyanis arra kötelezi a minisztereket, hogy 15 nap alatt válaszoljanak a kérdésekre. Ebben az esetben az sem számít, hogy a feltett kérdések egy jelentős része…
jan. 5
5:06
"Obama gyenge kezdő a nemzet örökös miniszterelnökéhez képest" (Népszava)
Obama nem lesz Fidesz-­elnök! Már azt is furcsálltam, amikor azt olvastam, hogy a Fidesz egyes gurui a vesztes John McCain kampányának „ellesésével” próbálnak obamai győzelmet elérni a 2010-ben esedékes hazai választásokon. Sejtelmem sincs, mit tudhat nyújtani a McCain-csapat a Fidesznek. A választási hajrában az amerikai kalandtúrán lévő Orbán Viktor már elemezte egy nagygyűlését, a hetedik…
jan. 5
5:24
Szócsatározás, amúgy Fidesz módra (Népszava)
Kormányra kerülni, mindenáron – ez volt Orbán Viktor terve 2008-ban, de kudarcot vallott, és ugyanez a terve 2009-re is. Ezzel kommentálta a kormányszóvivő a Fidesz elnökének nyilatkozatát, amelyben Orbán kifejtette: az idei év sikere attól függ, hogy lesz-e politikai változás. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint most az együttműködés, nem pedig egymás legyőzése a nemzet érdeke.
jan. 5
5:24
Közelebb jutottunk az emberiség nagy álmának megvalósulásához! (Népszava)
Német fizikusoknak sikerült jelentősen javítani a kísérleti fázisban működtetett, úgynevezett fúziós reaktor beindításának hatékonyságán. A Max Planck Intézet plazmafizikai részlegének kutatói próbaképpen nitrogénnel vegyítették az ultramagas hőmérsékleten izzó hidrogénplazmát, amely ennek köszönhetően ugyanazzal az energiabefektetéssel még forróbb lett – jelentette a Der Spiegel. A hamburgi…
jan. 5
5:26
A gyermeket nevelőknek nem hoz jó hírt 2009 (Népszava)
A családi pótlék összege csak szeptembertől nő, más, gyermekek után járó támogatás és segély viszont nem változik a tavalyihoz képest. Ennek oka, hogy a kormány nem emelte a bázisként is használatos nyugdíjminimum összegét. A minimálbér összege viszont 69 ezerről 71 ezer 500 forintra nőtt, a szakmunkásokat illető garantált bérminimum pedig egységesen 87 ezer forint lett.
jan. 5
5:33
A legmeglepőbb szextények (Életforma)
Tudta Ön, hogy a leszbikus nők gyakrabban élnek át orgazmust? És azt, hogy a házas férfiak mindössze hatvan százaléka hordja a jegygyűrűjét?
jan. 5
5:42
Palcsót kihallgatták (Blikk)
BUDAPEST — Először hallgatta ki a rendőrség október 26-i autóbalesete óta Palcsó Tamást (22). Az énekes és barátja egy átmulatott éjszaka után ütközött egy villanyoszlopnak Tomi kocsijával, amelynek következtében súlyos sérüléseket szenvedtek. Szerencsére azóta mindketten felépültek, a következmények elől azonban nem menekülhetnek a fiúk, Tomi és sofőrje ugyanis ittasan szálltak be az autóba.
jan. 5
5:42
Egyre hevesebb az orosz–ukrán árvita! Reméljük nem mi isszuk meg a levét (Népszava)
Magyarországon egyelőre nem érezhető a mind hevesebb orosz–ukrán gázvita hatása. A szerződésben rögzített orosz földgázmennyiség hiánytalanul megérkezik Ukrajnán keresztül. A nyomás ugyan a múlt hét végén ingadozott, de még a határérték körül van. A hazai tárolókban van elég tartalék, tehát az sem jelentene gondot, ha rövid időre kimaradna a szállítás.
jan. 5
5:44
Lang Györgyi a tévéket támadja (Blikk)
BUDAPEST — Lang Györgyi (51) leszólta az m1-en futó Csináljuk a fesztivált című műsort! Az énekesnő szerint minden fellépő playbackel, vagyis nem élőben adják elő a számukat, amit egyszerűen felháborítónak tart, hiszen a nézők a produkciókra szavaznak.
jan. 5
5:44
Kezdődik a fővárosi büdzsé vitája (Népszava)
Már e héten elkezdődhet a koalíciós egyeztetés az önkormányzat idei költségvetési koncepciójáról. Az év végén elkészült, még csak keretszámokat és fiskális irányokat tartalmazó tervezetet február végéig kell tartalommal megtölteni. A legnagyobb fejtörést várhatóan a 35,6 milliárdos beruházási hiány lefaragása okozza majd.
jan. 5
5:45
Túllőtt a célon a Tesco: ezt már az egyház sem tűrte szó nélkül! (Pénzcentrum)
A jelek szerint összeértek az ünnepek a brit Ilkeston városában található Tescóban. Alig értünk a karácsonyi vásárlási láz végére, a polcokon máris megjelentek az év ezen szakaszában megdöbbenést keltő húsvéti csokitojások....
jan. 5
5:46
Tengerparti show-műsor Winehouse- tól (Blikk)
ST. LUCIA — Szórakoztató műsort adott elő Amy Winehouse (25) St. Lucián. A karibi térségben üdülő brit popsztár ugyanis vidáman nevetgél és sportol; hol egyedül, hol barátaival és családjával.
jan. 5
5:46
Korszakalkotó változás a felsőoktatásban (Népszava)
Az egyetemek, főiskolák gazdálkodásának korszerűsítése a legelemibb feltétele annak, hogy a magyar felsőoktatás nemzetközileg versenyképes maradjon. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy az Országgyűlés decemberben elfogadta az intézmények vagyongazdálkodását érintő felsőoktatási törvény módosítását. Ennek lényege, hogy az állami felsőoktatási intézmény a vagyonkezelésében lévő állami vagyon…
jan. 5
5:47
Nem lesz mindenkinek kötelező a zöldkártya! (Pénzcentrum)
Január elsejével lépnek életbe az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló, valamint a hőtermelő berendezések, légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálatáról szóló jogszabályok, vagyis megérkezik az ingatlan zöldkártya. A bevezetés azonban többlépcsős lesz, így nem kell mindenkinek kiváltania rögtön az igazolásokat....
jan. 5
5:48
A titokzatos fehér rózsa (astronet.hu)
Hogy került oda, senki sem tudta, de egyszercsak ott volt a tisztáson. Egy gyönyörű virág. Egy fehér rózsa. A farkas vette észre először. Milyen szép! - gondolta. - Milyen kecses! Aztán lassan a többi állat is felfedezte.
jan. 5
5:48
Bezár a Csillagvirág Klinika? (Blikk)
BUDAPEST — Lapunk úgy tudja, a leépítés érinti a csatorna saját gyártású produkcióját, a Jóban Rosszbant is, ahol jelentős változásokra készülnek. A legfontosabb, hogy csökkentik a majd ötvenfős szereplőgárdát. A színészek és a stábtagok szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a gazdasági válság mellett a folyamatosan csökkenő nézettségi adatok miatt bezárják a Csillagvirág Klinikát.
jan. 5
5:50
Influenza: Gyenge szervezetet támad a kór (astronet.hu)
A téli meghűlés nem egyenlő az influenzával. Az előbbi, nagyobb kategóriába több kisebb csoport tartozik: a náthával és köhögéssel járó betegség, a hasi tünetekkel, hasmenéssel, hányással járó kór és az influenzaszerű megbetegedések.
jan. 5
5:50
Jean Reno ötödször is apa lesz (Blikk)
MADRID — Hatvanéves korában ismét apai örömök elé néz a színészlegenda Jean Reno! A Da Vinci-kód című film sztárja két előző házasságából már négy utóddal büszkélkedhet, ám ahogy a színész mondja: gyerekből sosem elég.
jan. 5
5:51
2008: szenzációs orvosi beavatkozások (HVG)
Teljes petefészek-átültetés, teljes arcátültetés, őssejtes légcsőátültetés, korai teszt a Down-kór szűrésére - csak néhány azon eljárások közül, amelyeket 2008-ban sikerült először elvégezniük az orvosoknak. Összegyűjtöttük az elmúlt egy év külföldi és hazai orvosi sikereit.
jan. 5
5:51
Jód - Mikor kell szedni és mikor nem? (WebBeteg)
A pajzsmirigy hormonjainak képzéséhez a szervezetnek jódra van szüksége. Maguk a hormonok 65 százaléknyi jódot tartalmaznak. Ebből egyenesen következik az, hogy azokon a földrajzi területeken, ahol nem megfelelő a jódellátottság, gyakoriak a pajzsmirigy megbetegedések.
jan. 5
5:52
Karma és szerelem (astronet.hu)
Az embernek cselekedetei következményeivel szembesülnie kell. Mindenki azt kapja, amit előidézett. Nincsen sem véletlen, sem jutalom vagy büntetés, csak ok és okozat.
jan. 5
5:52
Megdöbbentő sztárpletykák az öreg mesterlövésztől (Blikk)
HOLLYWOOD — Durván lerántja a leplet Hollywood bálványairól Robert Vaughn (72), aki a Hét mesterlövészben (1960) Lee-t játszotta. Az idős sztár visszaemlékezésében nem kíméli Holylywood nagyasszonyait, Judy Garlandot és Elizabeth Taylort sem.
jan. 5
6:00
Súlyos tűzpárbajok folytak Gázában és külvárosaiban (Népszava)
A szombat este megkezdődött szárazföldi hadjárat keretében izraeli páncélos egységek tegnap kettészelték a mintegy 15 kilométer széles Gázai övezetet, és elvágták Gáza városát az övezet déli részétől. Más izraeli egységek behatoltak a terület repülőterére, amely amúgy is használaton kívül volt. Súlyos tűzpárbajok folytak Gázában és külvárosaiban, az izraeli katonák több helyen házról házra…
jan. 5
6:00
"... a reményt képviseli az egész földkerekség számára" (Népszava)
Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok elnöke, az olaj ára már sosem megy a hordónkénti száz dollár alá, s a világ gazdasága annyira kiegyensúlyozott, hogy teljesen kizárt a recesszió 2008-ban. Ezek az egy évvel ezelőtti jövendölések is azt bizonyítják, hogy a politológusok és hírmagyarázók ugyan roppant bölcs és logikus, helyenként lebilincselő elmélethalmazokat állítanak fel, de hát ők sem…
jan. 5
6:00
Meglepetések az angol FA és a Francia Kupában, a Ligában Robben góljával nyert a Real (Népszava)
A legutóbbi hét vége Angliában és Franciaországban a labdarúgó kupaküzdelmek, Spanyolországban pedig a bajnokság folytatásáról szólt. Ahogy az lenni szokott mostanság a Primera Divisiónban, nyert a Barcelona, miként nyert a hűvös Albionban a Liverpool, az már azonban sokkalta váratlanabb, s már-már mesébe illő, hogy a Francia Kupa 32-es mezőnyébe bejutott egy hetedosztályú kiscsapat is…
jan. 5
6:03
Mire figyel az APEH januárban! (Pénzcentrum)
Hogy ne kelljen bírságokkal és pótlékokkal kezdenie az új évet, közöljük, melyek a legfontosabb adóhatáridők januárban. Sorozatunk segítségével minden hónapban megtudhatja, hogy mikor és milyen kötelezettségei vannak az állam felé. Az összeállításunk az egyéni vállalkozók, magánszemélyek és gazdasági társaságok legfőbb adónemeire tér ki....
jan. 5
6:09
Elképesztő felfedezés: az alga mentheti meg a Földet (Infostart)
Az olvadó jéghegyek egy olyan természeti folyamatot indítanak be, amely késleltetheti vagy akár le is állíthatja a klímaváltozást - állapították meg brit kutatók.
jan. 5
6:09
Miről fantáziálnak a nők? (Blikk)
BUDAPEST — Egy nő már gyermekkorától készül a nagy szerelemre – vallja Rusz Edit, a Blikk szexológusa.
jan. 5
6:09
Autóval hajtott a kávézóba, majd felgyújtotta a járművet (Infostart)
Kigyulladt egy kávézó hétfő hajnalban a főváros XII. kerületében, a MOM Park bevásárlóközpontban - közölte a tűzoltóság szóvivője.

Keresés