2009. január 5. hétfő

jan. 5
0:00
Portugália: a Porto átvette a vezetést a bajnokságban (She)
A Porto gólzáporos mérkőzésen 4–2-re győzte le a Nacionalt a portugál bajnokság 13. fordulójában, és – mivel a Benfica 2–0-ra kikapott a Trofense otthonában – a bajnokság élére ugrott.
jan. 5
0:21
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 2. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 2. számába! Marsi Anikó; Túró Rudi; A fa lelke…; Pizsamaparti; Tunézia homokja; Lánykérés, fiúkérés…
jan. 5
0:27
Vigyázzon a veséjére, hogy ne legyen szívinfarktusa! (HáziPatika)
A veseelégtelen betegek körében a vezető halálok a hirtelen szívhalál. Az elégtelen táplálkozás, valamint a gyulladás fontos kockázati tényezők ebben a betegcsoportban a halálos szívroham kialakulása szempontjából.
jan. 5
0:31
LGG probiotikum: hogyan segít megelőzni a felsőlégúti betegségeket? (HáziPatika)
Szervezetünkben sokféle kórokozó van jelen, de csak akkor tudnak betegséget okozni, ha túlságosan elszaporodnak. Az LGG probiotikum többféle módon akadályozza elszaporodásukat.
jan. 5
0:35
Kerülje el a jojót! (HáziPatika)
A túlsúllyal küzdők számára a jojó már régen nem egy gyermekjátékot jelent, hanem a helytelen diétának azt a kellemetlen és veszélyes következményét, amikor akár az eredeti testsúlyuknál jóval többet is visszahízhatnak.
jan. 5
1:30
Felgyógyult rejtélyes vírusfertőzéséből a sztár (Habostorta)
Bioenergetikus gyógyította meg Michael Flatleyt
jan. 5
1:48
Halála után nyert a lottón (Habostorta)
Nehéz eldönteni, ez mázlinak tekinthető-e, özvegyéről viszont tutira gondoskodott az amerikai férfi
jan. 5
2:15
Acer Aspire 4935: kisnagy (PCWorld)
A bolti megjelenése előtt érkezett a nonstop MOBIL tesztlaborába az Acer új, otthoni multimédiás feladatokra szánt, ugyanakkor hordozható gépe, a Gemstone Blue sorozat óriásainak kistestvére, az Aspire 4935.
jan. 5
4:48
Több gyógyszer ára csökken! (Alternatív Energia)
Január 1-jétől újabb 400 gyógyszer lett olcsóbb, például az onkológiai, az emésztőrendszeri, valamint a szív-érrendszeri panaszok kezelésére szolgáló szerek. Tavaly, a sokéves hiány után – a gyógyszer-gazdaságossági törvény eredményeként – először zárt megtakarítással a gyógyszerkassza. Két év alatt csaknem kétezer készítmény ára csökkent átlagosan 20 százalékkal. Az egészségügyi tárca év végi…
jan. 5
5:06
A Fidesz megint csinálja a fesztivált, de minek?! (Alternatív Energia)
Ma adnak választ a minisztériumok arra az 1300 kérdésre, amelyeket karácsony előtt nyújtottak be fideszes és KDNP-s képviselők a minisztereknek, s amelyek miatt több száz embernek kellett dolgoznia a tárcáknál az ünnepek alatt. A Házszabály ugyanis arra kötelezi a minisztereket, hogy 15 nap alatt válaszoljanak a kérdésekre. Ebben az esetben az sem számít, hogy a feltett kérdések egy jelentős része…
jan. 5
5:24
Szócsatározás, amúgy Fidesz módra (Alternatív Energia)
Kormányra kerülni, mindenáron – ez volt Orbán Viktor terve 2008-ban, de kudarcot vallott, és ugyanez a terve 2009-re is. Ezzel kommentálta a kormányszóvivő a Fidesz elnökének nyilatkozatát, amelyben Orbán kifejtette: az idei év sikere attól függ, hogy lesz-e politikai változás. Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője szerint most az együttműködés, nem pedig egymás legyőzése a nemzet érdeke.
jan. 5
5:24
Közelebb jutottunk az emberiség nagy álmának megvalósulásához! (Kripto Akadémia)
Német fizikusoknak sikerült jelentősen javítani a kísérleti fázisban működtetett, úgynevezett fúziós reaktor beindításának hatékonyságán. A Max Planck Intézet plazmafizikai részlegének kutatói próbaképpen nitrogénnel vegyítették az ultramagas hőmérsékleten izzó hidrogénplazmát, amely ennek köszönhetően ugyanazzal az energiabefektetéssel még forróbb lett – jelentette a Der Spiegel. A hamburgi…
jan. 5
5:26
A gyermeket nevelőknek nem hoz jó hírt 2009 (Alternatív Energia)
A családi pótlék összege csak szeptembertől nő, más, gyermekek után járó támogatás és segély viszont nem változik a tavalyihoz képest. Ennek oka, hogy a kormány nem emelte a bázisként is használatos nyugdíjminimum összegét. A minimálbér összege viszont 69 ezerről 71 ezer 500 forintra nőtt, a szakmunkásokat illető garantált bérminimum pedig egységesen 87 ezer forint lett.
jan. 5
5:33
A legmeglepőbb szextények (Életforma)
Tudta Ön, hogy a leszbikus nők gyakrabban élnek át orgazmust? És azt, hogy a házas férfiak mindössze hatvan százaléka hordja a jegygyűrűjét?
jan. 5
5:42
Palcsót kihallgatták (Blikk)
BUDAPEST — Először hallgatta ki a rendőrség október 26-i autóbalesete óta Palcsó Tamást (22). Az énekes és barátja egy átmulatott éjszaka után ütközött egy villanyoszlopnak Tomi kocsijával, amelynek következtében súlyos sérüléseket szenvedtek. Szerencsére azóta mindketten felépültek, a következmények elől azonban nem menekülhetnek a fiúk, Tomi és sofőrje ugyanis ittasan szálltak be az autóba.
jan. 5
5:42
Egyre hevesebb az orosz–ukrán árvita! Reméljük nem mi isszuk meg a levét (Alternatív Energia)
Magyarországon egyelőre nem érezhető a mind hevesebb orosz–ukrán gázvita hatása. A szerződésben rögzített orosz földgázmennyiség hiánytalanul megérkezik Ukrajnán keresztül. A nyomás ugyan a múlt hét végén ingadozott, de még a határérték körül van. A hazai tárolókban van elég tartalék, tehát az sem jelentene gondot, ha rövid időre kimaradna a szállítás.
jan. 5
5:44
Lang Györgyi a tévéket támadja (Blikk)
BUDAPEST — Lang Györgyi (51) leszólta az m1-en futó Csináljuk a fesztivált című műsort! Az énekesnő szerint minden fellépő playbackel, vagyis nem élőben adják elő a számukat, amit egyszerűen felháborítónak tart, hiszen a nézők a produkciókra szavaznak.
jan. 5
5:44
Kezdődik a fővárosi büdzsé vitája (Alternatív Energia)
Már e héten elkezdődhet a koalíciós egyeztetés az önkormányzat idei költségvetési koncepciójáról. Az év végén elkészült, még csak keretszámokat és fiskális irányokat tartalmazó tervezetet február végéig kell tartalommal megtölteni. A legnagyobb fejtörést várhatóan a 35,6 milliárdos beruházási hiány lefaragása okozza majd.
jan. 5
5:45
Túllőtt a célon a Tesco: ezt már az egyház sem tűrte szó nélkül! (Pénzcentrum)
A jelek szerint összeértek az ünnepek a brit Ilkeston városában található Tescóban. Alig értünk a karácsonyi vásárlási láz végére, a polcokon máris megjelentek az év ezen szakaszában megdöbbenést keltő húsvéti csokitojások....
jan. 5
5:46
Tengerparti show-műsor Winehouse- tól (Blikk)
ST. LUCIA — Szórakoztató műsort adott elő Amy Winehouse (25) St. Lucián. A karibi térségben üdülő brit popsztár ugyanis vidáman nevetgél és sportol; hol egyedül, hol barátaival és családjával.
jan. 5
5:46
Korszakalkotó változás a felsőoktatásban (Alternatív Energia)
Az egyetemek, főiskolák gazdálkodásának korszerűsítése a legelemibb feltétele annak, hogy a magyar felsőoktatás nemzetközileg versenyképes maradjon. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy az Országgyűlés decemberben elfogadta az intézmények vagyongazdálkodását érintő felsőoktatási törvény módosítását. Ennek lényege, hogy az állami felsőoktatási intézmény a vagyonkezelésében lévő állami vagyon…
jan. 5
5:47
Nem lesz mindenkinek kötelező a zöldkártya! (Pénzcentrum)
Január elsejével lépnek életbe az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló, valamint a hőtermelő berendezések, légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálatáról szóló jogszabályok, vagyis megérkezik az ingatlan zöldkártya. A bevezetés azonban többlépcsős lesz, így nem kell mindenkinek kiváltania rögtön az igazolásokat....
jan. 5
5:48
Bezár a Csillagvirág Klinika? (Blikk)
BUDAPEST — Lapunk úgy tudja, a leépítés érinti a csatorna saját gyártású produkcióját, a Jóban Rosszbant is, ahol jelentős változásokra készülnek. A legfontosabb, hogy csökkentik a majd ötvenfős szereplőgárdát. A színészek és a stábtagok szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a gazdasági válság mellett a folyamatosan csökkenő nézettségi adatok miatt bezárják a Csillagvirág Klinikát.
jan. 5
5:50
Jean Reno ötödször is apa lesz (Blikk)
MADRID — Hatvanéves korában ismét apai örömök elé néz a színészlegenda Jean Reno! A Da Vinci-kód című film sztárja két előző házasságából már négy utóddal büszkélkedhet, ám ahogy a színész mondja: gyerekből sosem elég.
jan. 5
5:51
Jód - Mikor kell szedni és mikor nem? (WebBeteg)
A pajzsmirigy hormonjainak képzéséhez a szervezetnek jódra van szüksége. Maguk a hormonok 65 százaléknyi jódot tartalmaznak. Ebből egyenesen következik az, hogy azokon a földrajzi területeken, ahol nem megfelelő a jódellátottság, gyakoriak a pajzsmirigy megbetegedések.
jan. 5
5:52
Megdöbbentő sztárpletykák az öreg mesterlövésztől (Blikk)
HOLLYWOOD — Durván lerántja a leplet Hollywood bálványairól Robert Vaughn (72), aki a Hét mesterlövészben (1960) Lee-t játszotta. Az idős sztár visszaemlékezésében nem kíméli Holylywood nagyasszonyait, Judy Garlandot és Elizabeth Taylort sem.
jan. 5
6:00
Súlyos tűzpárbajok folytak Gázában és külvárosaiban (Kripto Akadémia)
A szombat este megkezdődött szárazföldi hadjárat keretében izraeli páncélos egységek tegnap kettészelték a mintegy 15 kilométer széles Gázai övezetet, és elvágták Gáza városát az övezet déli részétől. Más izraeli egységek behatoltak a terület repülőterére, amely amúgy is használaton kívül volt. Súlyos tűzpárbajok folytak Gázában és külvárosaiban, az izraeli katonák több helyen házról házra…
jan. 5
6:00
Meglepetések az angol FA és a Francia Kupában, a Ligában Robben góljával nyert a Real (Behaviour)
A legutóbbi hét vége Angliában és Franciaországban a labdarúgó kupaküzdelmek, Spanyolországban pedig a bajnokság folytatásáról szólt. Ahogy az lenni szokott mostanság a Primera Divisiónban, nyert a Barcelona, miként nyert a hűvös Albionban a Liverpool, az már azonban sokkalta váratlanabb, s már-már mesébe illő, hogy a Francia Kupa 32-es mezőnyébe bejutott egy hetedosztályú kiscsapat is…
jan. 5
6:03
Mire figyel az APEH januárban! (Pénzcentrum)
Hogy ne kelljen bírságokkal és pótlékokkal kezdenie az új évet, közöljük, melyek a legfontosabb adóhatáridők januárban. Sorozatunk segítségével minden hónapban megtudhatja, hogy mikor és milyen kötelezettségei vannak az állam felé. Az összeállításunk az egyéni vállalkozók, magánszemélyek és gazdasági társaságok legfőbb adónemeire tér ki....
jan. 5
6:09
Elképesztő felfedezés: az alga mentheti meg a Földet (Infostart)
Az olvadó jéghegyek egy olyan természeti folyamatot indítanak be, amely késleltetheti vagy akár le is állíthatja a klímaváltozást - állapították meg brit kutatók.
jan. 5
6:09
Miről fantáziálnak a nők? (Blikk)
BUDAPEST — Egy nő már gyermekkorától készül a nagy szerelemre – vallja Rusz Edit, a Blikk szexológusa.
jan. 5
6:09
Autóval hajtott a kávézóba, majd felgyújtotta a járművet (Infostart)
Kigyulladt egy kávézó hétfő hajnalban a főváros XII. kerületében, a MOM Park bevásárlóközpontban - közölte a tűzoltóság szóvivője.
jan. 5
6:18
Gyógyszerekkel dobnák fel a diákok teljesítményét (Infostart)
Egy vezető brit akadémikus azt javasolja, hogy tegyék legálisan elérhetővé a diákok számára a szellemi teljesítményt fokozó készítményeket, amelyeket sokan amúgy is használnak. Az elképzelésnek szép számmal akadnak ellenzői, a gyógyszerek mellékhatásai miatt.
jan. 5
6:18
Öngóllal kezdett Beckham (Blikk)
DUBAI — Pechesen, öngóllal mutatkozott be David Beckham (33) a Milan focicsapatában – legalábbis ezt a hírt repítették világgá olasz sportlapok. A két hónapra szerződtetett angol válogatott futballista a szombati gyakorláson talált be saját csapata kapujába, de arról nem szólnak a jelentések, hogy az egymás ellen játszó két csapat hogyan állt fel. Mindennek ellenére áradoznak róla az olaszok.
jan. 5
6:18
Botrány, hogy nincs nyomuk (Blikk)
BUDAPEST—GYŐR — Kísértetiesen hasonlít a francia diáklány, Ophélie Bretnacher (22) eltűnése egy angol állatvédő, Eva Rhodes esetéhez, akinek még szeptember 10én veszett nyoma. Mindketten külföldi állampolgárok, mindketten köddé váltak, és rokonaik szerint mindkettejük esetében tehetetlen a magyar rendőrség. Ophélie édesapja és Eva testvére is azzal vádolja a magyar hatóságokat, hogy nem tesznek…
jan. 5
6:20
Henry csúcsformában (Blikk)
BARCELONA — Ott folytatta, ahol abbahagyta Thierry Henry (31). A Barcelona labdarúgója góllal búcsúzott az óévtől, szombaton pedig góllal köszöntötte az új esztendőt. A katalánok színeiben ő talált be utolsóként 2008-ban december 21-én a Villarreal ellen 2-1-re megnyert spanyol bajnokin, szombaton pedig a 17. fordulóban ő szerezte a Barca első gólját a Mallorca elleni 3-1-es diadal alkalmával,…
jan. 5
6:20
Túlélte a forró vizes fazékba esett kislány (Blikk)
MISKOLC— Meghallgattatott Bauer Károlyné Erzsébet kétségbeesett imája. Mint azt a Blikk megírta, az asszony kislánya, Niki (3) december 6-án esett bele a forró vizes fazékba. Az anya Debrecenbe vonatozott a kicsivel. Onnan az orvosok rohammentővel vitették át Miskolcra. Tíz óra telt el, mire Niki orvoshoz került. A Gyermek-egészségügyi Központ intenzív osztályán megmentették, mostanra átkerült a…
jan. 5
6:21
Öveket becsatolni! - Kemény lesz az újév első hete (Portfolio)
Az újév első hete igen sok izgalmat tartogat számunkra, a harmadik negyedéves pénzügyi számlák statisztikától kezdve, a decemberi államháztartási gyorsjelentésen keresztül, egészen az átfogó amerikai...
jan. 5
6:22
Fazekas Nándor lazít a vb-re (Blikk)
TATA — Pihennie kell Fazekas Nándornak (32), a világbajnoki felkészülés hajrájánál tartó magyar férfi kézilabda-válogatott kapusának. A német Gummersbach játékosa ugyanis novemberben megint összeszedett egy bokasérülést, s emiatt egy ideig nem is állhatott csapata rendelkezésére.
jan. 5
6:22
Így éljük túl a válságot! (Blikk)
Mi vár ránk 2009-ben? Hogyan vészelheti át az ország a világgazdasági válságot? Mit tegyünk, hogy ne roppanjunk bele a nehézségekbe? Ne essünk kétségbe: van kiút! A Blikk gazdasági szakértői válaszolnak minderre!
jan. 5
6:24
Szalay száguld a Dakaron (Blikk)
PUERTO MADRYN — A 2009-es Dakar-rali leghosszabb napja várt tegnap a mezőny tagjaira. Igaz, ez az össztávra vonatkozott – 837 kilométer –, hiszen a 237 km-es szelektív, azaz mért szakaszt ismét pokoli tempóban, alig két óra alatt teljesítették a versenyzők.
jan. 5
6:24
Így nyomták a pártok (Blikk)
BUDAPEST — Igazán kitettek magukért honatyáink! Az őszi ülésszak 32 ülésnapján minden korábbinál több időt töltöttek az ülésteremben s vettek részt a szavazásokon.
jan. 5
6:36
Elvették Medveczky milliós gázsiját (BorsOnline)
Éles nyelve miatt a táncműsor utolsó három adásának honoráriumát bukta el a neves revüsztár. Az RTL Klub a szerződés hibás teljesítésére hivatkozva vonta meg pénzt, ami fájdalmasan érintheti a néha filléres gondokkal küszködő Ilonát.
jan. 5
6:36
Azt tudták, hogy eddig még házat sem építhettek a kubaiak? (Kripto Akadémia)
Újabb területen, ezúttal a házépítésben adta fel az állam monopóliumát Raúl Castro kubai államfő.
jan. 5
6:36
Szívkoszorúér tágulás okozta John Travolta 16 éves fia halálát? (Adó1százalék)
Mélyen lesújtotta John Travoltát és feleségét, Kelly Prestont 16 éves fiúk hirtelen halála.
jan. 5
6:36
Hirtelen fideszes tudásszomj - Lehet 1300 kérdéssel több? (hirado.hu)
Ellenzéki pártok 1300 kérdést intéztek a miniszterekhez, a válaszok végett az ünnepek alatt is folyt a munka. A kabinet szerint egy politikai akcióról van szó, a Fidesz szerint egyszerűen rossz a költségvetés
jan. 5
6:38
Benkő szétpukizta Horváth Éva buliját (BorsOnline)
Felháborodást váltott ki Benkő Dániel viselkedése az RTL Klub főzőműsorában, a lantművész ugyanis Horváth Éva lakásában nagyokat szellentett celebtársai orra alá. Az egykori szépségkirálynő jó vendéglátóként először visszafogta magát, de később már a könnyeivel küszködött.
jan. 5
6:38
Egy libanoni alapítvány betámadta a cseh kormányt (Kripto Akadémia)
A diplomáciai kapcsolatok megszakításával fenyegetve bocsánatkérést követelt Prágától a Kadhafi Jószolgálati Alapítvány elnöke amiatt, hogy a cseh miniszterelnök szóvivője védelmi jellegűnek nevezte a Gázai övezet ellen indított izraeli szárazföldi műveletet.
jan. 5
6:38
Nemzeti sport maradt a fiktív számlázás (hirado.hu)
Az elmúlt évek egyre szigorúbbá váló adóhatósági ellenőrzései ellenére 2008-ban is gyakran próbálkoztak a vállalkozások a nyereség- és adóalap csökkentésével fiktív számlák befogadásával
jan. 5
6:40
Világszerte elítélik Izrael katonai hadműveletét (Kripto Akadémia)
Ezrek tüntettek vasárnap is a Gázai övezet ellen indított izraeli szárazföldi hadművelet ellen a világ számtalan városában. Athénban, Oslóban és Bejrútban erőszakba torkollott a tiltakozás.

Keresés