2009. január 7. szerda

jan. 7
0:21
Írja meg saját élete forgatókönyvét 20 perc alatt! Segítünk! (HáziPatika)
Az év elején a legtöbbünk számot vet az eddigi életével. Hova is jutottam egy év alatt? Mit is tettem vagy éppen halasztottam el? No, és a legfontosabb: hogyan is tovább? Ha nem tudja, hogyan kezdje el az értékelést, azt...
jan. 7
0:24
Rapid randi kalandon jártunk (NLC)
Egyre fogynak az ismerkedésre alkalmas helyek. Egyre kevesebb a mód, az idő a találkozásra. Mit lehet akkor tenni, hogy elűzzük a magányt? Kolléganőnk elindult, „partnert keresni”. Mert állítólag hét perc alatt minden kiderül.
jan. 7
0:25
Újabb probléma a szteroidokkal (HáziPatika)
Jelentősen fokozza a tüdőgyulladás veszélyét a kortikoszteroid-inhaláció krónikus obstruktív tüdőbetegsében (COPD-ben) szenvedő betegeknél, derül ki egy, a közelmúltban közzétett tanulmányból.
jan. 7
0:36
Videó: nézze meg Messi tripláját az Atlético ellen! (She)
A Barcelona 3–1-re legyőzte az Atlético Madridot idegenben a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Lionel Messi mesterhármast ért el a találkozón. Nézze meg a meccs góljait!
jan. 7
0:54
Dakar 2009: végül befutottak Szalayék, lecsúsztak az 51. helyre (She)
Mint beszámoltunk róla, a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros autójának eltört a kormányoszlopa, így szörnyen sikerült a versenyzők számára a Dakar-rali negyedik szakasza.
jan. 7
1:30
"Fitt mit Witt" - avagy fogyishow a volt bajnokkal (Habostorta)
Katarina Witt már a televíziózással keresi kenyerét
jan. 7
2:33
A válságban nincs semmi különös (PCWorld)
Válság sincsen, ez csak egy természetes gazdasági ciklus kihívásokkal teli része - mondta el egy ma déli interjúban Gary Shapiro, a CES 2009-et szervező CEA elnöke.
jan. 7
4:48
"Magyarországon a sznob dogmatikusok megpróbálják elvenni a kispolgár örömét" (Adó1százalék)
Otthonában fogadja a Képes Újság munkatársát, rendíthetetlenül sztorizik, közvetlen, szókimondó, mosolygós. Rengeteg hangszínnel eljátssza orgonáján Bach tölcsér fúgáját, hevesen magyarázza, hogy már azért megkövezik a sznob kritikusok, ha egy Bach művet olyan hangszínnel mer előadni, ami csak húsz évvel a halála után létezett. Odapattan új szerzeményéhez egy muzeális csembalóhoz és a Boci, boci…
jan. 7
4:52
Kutyája miatt Annácska ellen fordultak a férfiak (Adó1százalék)
Polgári engedetlenség, önbíráskodás, zsarolás? Ezt is gondolhatná Kelemen Anna, akit nyilvánosan is figyelmeztetett néhány férfi: elveszik tőle kedvencét - írja a Képes Újság. Zeusz ugyanis rendszeresen, súlyos sérülést okozva, megkóstol valakit - olvashtó a csütörtöktől kapható hetilapban. Filozófus, DJ, főiskolás állítja: most jár le az általuk adott határidő, tett következik, ha Annácska nem…
jan. 7
5:06
Európa szerte óriási ellátási gondokat okoz az ukrán-orosz vita kiéleződése (Alternatív Energia)
Leállt tegnap Ukrajnából az orosz földgáz szállítása Magyarországra, Ausztria irányából pedig csupán a kért mennyiség fele, mintegy hárommillió köbméter érkezik. Várhatóan ma délelőttől korlátozzák azon erőművek kiszolgálását, amelyek át tudnak állni más fűtőanyagra. A kormány korlátozó intézkedése a kereskedelmi tartalékok napi 51,5 millió köbméteres kinyerhető kapacitása mellett további napi 3,6…
jan. 7
5:24
Két hónappal elnapolták a pert - Három éve tart a jogi vita (Alternatív Energia)
Meglepő fordulattal újabb frontot nyitott tegnap a Fővárosi Bíróság (FB) a turulszoborról három éve tartó jogértelmezési vitában. Ennek tétje: helyén maradhat-e a főváros XII. kerületében 2005. októberében jogsértő módon állított műalkotás, melynek bontását olyan jogerős bírósági döntés mondja ki, melyet ugyancsak az FB hozott tavaly. A jogsértés ténye azóta sem változott, a szobor mégis a helyén…
jan. 7
5:24
A francia fiatalok felé a Sziget Fesztivál a legjobb országimázs (Spa Trend Online)
Alaposan felpörgette az elmúlt három évben Ecsedi-Derdák András a Párizsi Collégium Hungaricumot. Két galéria nyílt az intézményben, közép-európai filmeket vetítő mozi üzemel nemsokára, és vendéglő, kávézó fog barátokat szerezni a magyar kultúrának. Szerinte a siker kulcsa annyi: "Sok jó gondolat kell, ötletek - és némi szabadság a megvalósításukhoz."
jan. 7
5:24
Támad a Tél Európában! (Adó1százalék)
Támad a tél Európában: Lengyelországban baleseteket, Németországban rekordhideget, Belgiumban dugókat, Párizsban pedig az Eiffel-torony lezárását hozva magával. Kedd délután Magyarország egyes részein is beindították a hókotrókat, noha a helyzet itthon szerencsére még nem súlyos. A hideg egyébként Szaúd-Arábiáig elért: ott egy ember kihűlt, s életét vesztette.
jan. 7
5:42
Segítség az árváknak (Blikk)
BUDAPEST – Vasárnap tornát rendeznek a barátok és a futballklubok az elhunyt labdarúgók emlékére, a blikk.hu árverést indít az árvák megsegítésére.
jan. 7
5:42
Két héten belül itt az influenzajárvány (Adó1százalék)
Január közepén kitörthet egy tavalyinál nagyobb méretű influenza járvány, vetíti előre az ÁNTSZ a korántsem derűlátó jóslatot. Nyugat-Európát már elérte az Ausztráliából "átlátogatott", megváltozott H3N2 vírustörzs. De új formában támad a H1N1 és a B típus is. Az ősszel forgalomba került, új összetételű oltóanyag azonban leküzdheti az "álruhában" érkező vírusok támadását.
jan. 7
5:42
Tarlós: szocialisták nélkül nem érdemes Budapestet irányítani (Alternatív Energia)
Intellektuálisan gyenge elképzelés - állítja Budapest idei költségvetési tervezetéről Tarlós István. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője elégedetlen a koncepcióval és bár sok vitája van a koalícióval ma is, úgy gondolja, ha 2010-ben bizalmat kapna a fővárosiaktól, az egyik főpolgármester helyettesi posztot a szocialistáknak ajánlaná fel. Nélkülük ugyanis nem érdemes Budapestet irányítani.
jan. 7
5:44
Szalay Balázs összetörve (Blikk)
JACOBACCI – Micsoda balszerencse! Hétfő este a versenykamionját veszítette el Szalay Balázs (43), tegnap pedig az autójában törött el a kormányrúd. Pedig az Argentínát és Chilét átszelő Dakar-ralinak nagy reményekkel nekivágó pilóta kiválóan kezdte a viadalt, három szelektív szakasz után az előkelő tizennegyedik pozíciót birtokolta.
jan. 7
5:46
Ellenzéki szívatás! Kiből lesz lemezlovas? (Blikk)
BUDAPEST – Az ünnepek alatt is dolgoztak a tárcák a Fidesz 1300 rendkívül fontos kérdésén.
jan. 7
5:48
Túlzásokba esett a Tesco: már a hatóság is nyomoz utána! (Pénzcentrum)
Elképesztő akciós ajánlatokkal csalogatta be a Tesco a vevőket az áruházaiba, az igényeiket kielégíteni azonban már nem tudta: úgy tűnik a rendkívül olcsón kínált italokból valójában nem is került a polcokra egy árva üveggel sem. Hogy az áruházlánc magatartása valóban a fogyasztóvédelmi törvénybe ütközött-e, most vizsgálják a brit hatóságok....
jan. 7
5:48
Miért van ennyi gyerekáldozat? (Blikk)
Tovább tombol a háború a Közel-keleten
jan. 7
5:50
Vége a nagy akciózásnak: három bank viszi már csak a prímet! (Pénzcentrum)
Úgy fest, véget ért a nagy betéti hozamok időszaka, és a jegybanki alapkamat csökkentésével összhangban a kereskedelmi bankok is kezdik megnyirbálni akciós és nem akciós betéti kamataikat is. A szemfülesek, de főleg gyorsan döntők azonban még így is találhatnak igazán jó ajánlatot, amihez most mi is segítséget próbálunk nyújtani!...
jan. 7
5:50
Újabb gáz- korlátozás! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Ide vezetett az orosz–ukrán gázháború: teljesen elzárták a csapokat! Szerdától emiatt már korlátozzák az ipari nagyfogyasztók földgázellátását.
jan. 7
5:51
A nagy hidegben az állatok is több figyelmet érdemelnek (Infostart)
Veszélyt jelent az állatokra a hetek óta tartó zord hideg - figyelmeztet az Orpheus Állatvédő Egyesület. A szervezet munkatársa azt tanácsolja a gazdiknak, hogy kutyáikat lehetőleg tartsák meleg helyen, a láncra kötött ebeket pedig engedjék szabadon.
jan. 7
5:51
Válogatós munkaadók: 40 felett annyi? (Adózóna)
A megfelelő munkavállaló kiválasztása nehéz feladat, a hátrányos megkülönböztetés azonban milliós bírságot is jelenthet a cégeknek. Milyen esetekben vizsgálódik a hatóság és mit kell bizonyítani a munkaadónak?
jan. 7
5:52
Tilos, mégis mérik az alkoholt (Blikk)
Továbbra is adnak piát a gyermekintézmények közvetlen közelében
jan. 7
5:54
Stasi-kém Budapesten (Blikk)
BUDAPEST – „Valóban Magyarországon él Werner Stiller?” – tette fel a kérdést tegnap írásban Répássy Róbert (Fidesz) képviselő Szilvásy Györgynek, a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek.
jan. 7
5:56
Dammak Jázmin spórolva védi a környezetét (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Odafigyeléssel, kis praktikákkal megmenthetjük a földünket, és még spórolhatunk is havi kiadásainkon – erre hívja fel a figyelmet egy ma induló környezetvédelmi kampány.
jan. 7
5:58
Hogyan tartsuk ébren a női vágyat? (Blikk)
Szexuális gondjaid vannak, amelyeket senkivel sem mersz vagy akarsz megosztani? Ne csüggedj! A Blikk szexológus szakértője, Rusz Edit minden kérdésre válaszol!
jan. 7
6:00
Hihetetlen! Hatvan esküvőjük volt hatvan év alatt (Blikk)
A pár először 21 évesen mondta ki a boldogító igent
jan. 7
6:00
Tűzcsapot döntött ki egy autó Budapesten (hirado.hu)
A balesetben senki sem sérült meg
jan. 7
6:02
Teherlift az űrállomásra (Blikk)
LUXEMBURG – Nem kizárt, hogy néhány évtized múlva veszélyes és méregdrága űrhajók helyett „kábelen” közlekedő űrliftekkel juthatunk fel az űrbe.
jan. 7
6:02
Lesz még jobb (hirado.hu)
A Szalay-Bunkoczi páros végül több mint 7,5 órás késéssel ért be a célba a 135. helyen, melynek eredményeként összetettben visszacsúsztak az 51. pozícióig
jan. 7
6:06
Közkincs lett a játékszenvedély: kattints te is az egymillióért! (Pénzcentrum)
Nagy várakozások közepette az újév beköszöntével hatályba lépett a Tiszta Haszon Program, melynek értelmében a kormány megbízásából a Szerencsejáték Zrt. útjára indította a köznyelvben csak "számlalottó" névre keresztelt játékot. A lakossági szolgáltatásokról számlát kérő vásárlók közül minden hónapban tíz szerencsés pályázó egy-egy millió forinttal lesz gazdagabb....
jan. 7
6:09
Gyorsabb és nagyobb a Tejút, mint hittük (Privátbankár)
A Tejút - az a csillagrendszer, amelyhez a Föld is tartozik - gyorsabban forog, mint azt korábban hitték, ez 50 százalékkal növeli eddig feltételezett tömegét, és emiatt nagyobb az intergalaktikus összeütközés veszélye is - derül ki egy, az Egyesült Államokban nyilvánosságra került tanulmányból
jan. 7
6:09
Vágyak Astrája (Blikk)
A gyári tuning kész álom, ám akinek a teljesítmény megfizetésére nem telik, díszítgetheti is az Opeljét.
jan. 7
6:09
Egy dollárért bárki meggyalázhatja George Bush-t (Infostart)
Egy amerikai galériatulajdonos úgy döntött, tőkét kovácsol abból, hogy múlt év végén az iraki fővárosban egy újságíró hozzávágta cipőjét a sajtótájékoztatót tartó George Bush-hoz.
jan. 7
6:09
A merevedési zavarok - A 40 alattiak nagy részét is érinti (WebBeteg)
Merevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait.
jan. 7
6:11
Ne told be, ha nem indul az autó (Blikk)
Amikor még többségében keleti autók futottak a hazai utakon, sokaknak kellett segítséget kérni a reggeli fagyokban, hiszen csak úgy indult a járgány, ha betolták. Ma, a katalizátoros járművek világában, drága mulatság lehet, ha valaki ezt az utat követi. Működő katalizátor nélkül a motor se fut hibátlanul, fullad vagy rángat, ráadásul az ilyen autók elbuknak a műszaki vizsgán. A katalizátor…
jan. 7
6:18
Egymásba szeretett Csányi Sándor és Oroszlán Szonja (Blikk)
Egymásba szeretett Oroszlán Szonja (31) és Csányi Sándor (33). A két színész az új színpadi álompár, a Madách Színház És mennyi szerelem! című új darabjában habarodik egymásba. Persze, mint minden vígjáték, itt sem minden a klasszikus módon történik, az Andyt alakító Csányi ugyanis először szinte tudomást sem vesz a Szonja által megformált Sophie-ról.
jan. 7
6:18
Balzsay: Mindent vagy semmit (Blikk)
MAGDEBURG – Profi karrierjének eddigi legfontosabb mérföldkövéhez érkezett Balzsay Károly (29). A Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (19 mérkőzés, 19 győzelem, 14 K. O.) nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka szombaton világbajnoki övért száll ringbe a magdeburgi Bördelandhalléban.
jan. 7
6:18
Bushék már csomagolnak (Kripto Akadémia)
George Bush amerikai elnök és felesége, Laura megkezdte a csomagolást a Fehér Házból való távozás előtt; az új elnök, Barack Obama január 20-án költözik be a washingtoni elnöki rezidenciára.
jan. 7
6:20
Aggódnak az eltűnt Som Lajosért zenésztársai (Blikk)
BUDAPEST – Aggódnak a barátai Som Lajosért (62), akiről két hónapja szinte semmit sem tudnak. A régi cimborák utolsó információja az volt, hogy a legendás Piramis együttes basszusgitárosa a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályán feküdt pár napig – elvonókúrán –, de már onnan is elvitte neje, Erzsike egy másik helyre, nehogy megtalálják.
jan. 7
6:20
Csőd fenyeget a Dunaferrnél (Blikk)
Úgy kézilabdáznak a játékosok, hogy nem kapnak pénzt a klubtól
jan. 7
6:22
Nánási: Lenyűgöz Ördög Nóra szépsége (Blikk)
BUDAPEST – Óriási vihart kavart az elmúlt hetekben a Szombat esti láz műsorvezetőjének házassági válsága. És bár a felek nem mesélnek a szakítás körülményeiről, annyi kiderült: a négy hónapos házasságnak Ördög Nóri (28) vetett véget. Csak azt nem tudni, pontosan miért.
jan. 7
6:22
Albérletben a lilák (Blikk)
BUDAPEST – Elhasználódott a Megyeri úti műfüves pálya, ezért a Vasasnál készül a focicsapat.
jan. 7
6:24
Elképesztő! Kate Moss terhesen ivott és cigizett (Blikk)
A szupermodell jól láthatóan második gyermekét várja
jan. 7
6:24
Szánalmas, hogy senki sem látta az egyértelmű csalást! (Portfolio)
A Madoff csalás kirobbanása hatalmas port kavart Amerikában, a szakértők többsége értetlenül áll az eset előtt, hiszen az nem szúrt szemet az amerikai tőzsdefelügyeletnek. A vád önmagában is jogos...
jan. 7
6:26
Gyógyszere segíthetett volna Travolta fián (Blikk)
OCALA – A boncolási eredmény bebizonyította, amitől sokan tartottak John Travolta (54) fia, Jett (†16) talán még mindig élhetne, ha apja nem állította volna le gyógyszerének szedését, mert úgy vélte, nem használ neki.
jan. 7
6:27
Az INA-ba száll a Mol bátorsága? (Privátbankár)
Több kérdésben már megállapodásra jutott a Mol és a horvát kormány az INA olajipari társaság közös működtetésével kapcsolatban - derül ki abból a dokumentumból, amelyet a horvát kormány tett közzé weblapján.
jan. 7
6:27
Gyurcsány már az idén elindítaná az adóreformot (Infostart)
Egy adóreformot szükségesnek tart a kormányfő, az egészségügyben azonban nem lát lehetőséget a rendszerszintű átalakításra. Gyurcsány Ferenc fontosnak tartja a nyugdíjkassza egyensúlyának megőrzését, amelyhez már a jövő évtized elején változtatásokra lesz szükség.

Keresés