2009. január 7. szerda

jan. 7
0:09
Olvasnivaló: Bercilla és 2009 (Mindmegette)
Az ünnepek utáni első napok mindig nehezen telnek, főleg ha a pihenő szinte két hétre nyúlt. Nehéz visszarázódni a hétköznapokba, időben elindulni a munkahelyekre, iskolába, óvodába. Ez utóbbi veszély nem fenyeget bennünket…
jan. 7
0:13
Olvasnivaló: Mangó, a szerelem gyümölcse (Mindmegette)
A mangónak több mint ezer fajtája van, alakja, színe, mérete is változó. Az indiaiak szent növénynek, a szerelem szimbólumának tartják. Hazánkban minden évszakban kapható, nem olcsó finomság, de megéri megvenni: salátát, kompótot, lekvárt, köretet, desszertet, alkohol nélküli és alkohol tartalmú italokat készíthetünk belőle.
jan. 7
0:21
Írja meg saját élete forgatókönyvét 20 perc alatt! Segítünk! (HáziPatika)
Az év elején a legtöbbünk számot vet az eddigi életével. Hova is jutottam egy év alatt? Mit is tettem vagy éppen halasztottam el? No, és a legfontosabb: hogyan is tovább? Ha nem tudja, hogyan kezdje el az értékelést, azt...
jan. 7
0:24
Rapid randi kalandon jártunk (NLCafé)
Egyre fogynak az ismerkedésre alkalmas helyek. Egyre kevesebb a mód, az idő a találkozásra. Mit lehet akkor tenni, hogy elűzzük a magányt? Kolléganőnk elindult, „partnert keresni”. Mert állítólag hét perc alatt minden kiderül.
jan. 7
0:25
Újabb probléma a szteroidokkal (HáziPatika)
Jelentősen fokozza a tüdőgyulladás veszélyét a kortikoszteroid-inhaláció krónikus obstruktív tüdőbetegsében (COPD-ben) szenvedő betegeknél, derül ki egy, a közelmúltban közzétett tanulmányból.
jan. 7
0:29
BSTH rajongói fesztivál (Kikötő Online)
Bud Spencer és Terence Hill neve még ma is közismert, pedig filmjeik húsz éve voltak igazán népszerűek. Én pont az a korosztály vagyok, aki ezeken nőtt fel, de mivel már régen volt, a filmek közül csak négy-ötre emlékszem pontosan. Ez nem volt akadálya semminek a június 27-29. között Gárdonyban megrendezett
jan. 7
0:36
Videó: nézze meg Messi tripláját az Atlético ellen! (NSO)
A Barcelona 3–1-re legyőzte az Atlético Madridot idegenben a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Lionel Messi mesterhármast ért el a találkozón. Nézze meg a meccs góljait!
jan. 7
0:39
Beszélgetések nem csak tudományról – Révai Gábor új beszélgetőkönyve (Kikötő Online)
A Föld lakossága közel 7 milliárd fő. Aztán itt a nyakunkon a globális felmelegedés, meg a lyukas ózon, és akkor még az energiaválságról nem is beszéltünk. Manapság már hétköznapi témákká váltak mindezek. Ezt halljuk a rádióban, ezt vetíti a TV és az újságok címlapján is ezt olvassuk. Magunk is beszélünk
jan. 7
0:49
Láthatatlan kiállítás (Kikötő Online)
A Láthatatlan kiállítást mindenképp érdemes „megnézni”. Az E-klubban található két részből álló program-sorozat a nem látók világát igyekszik közelebb hozni a látogatókhoz.
jan. 7
0:51
Macworld 2009 keynote összefoglaló (plastik media)
Lement hát az utolsó Macworld Keynote is, Steve nélkül, nézzük meg, mik az újdonságok! Röviden összefoglalva: - ‘09 iLife + iWork frissítések (1) - 17-es Macbook Pro (2) - iTunes DRM-free (3) Nincs tehát sem Snow Leopard, sem iMac, sem Mac Pro, sem Mac mini (nagybazmeg!!), sem iPhone nano, sem pedig Apple Netbook, illetve ezek mindenféle kombinációi. A hó-leóval kapcsolatban [...]
jan. 7
0:54
Dakar 2009: végül befutottak Szalayék, lecsúsztak az 51. helyre (NSO)
Mint beszámoltunk róla, a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros autójának eltört a kormányoszlopa, így szörnyen sikerült a versenyzők számára a Dakar-rali negyedik szakasza.
jan. 7
0:59
Mamma Mia! (Kikötő Online)
Vegyük alapnak az ABBA-dalokat, adjunk hozzá egy nagy adag görög, kék-fehér házas, sziklás tengerpartot, szórjuk meg egy ötletes, de szimpla történettel, öntsünk hozzá egy kis musicales ripacskodást és önfeledt mulatozást, és végül fűszerezzük Meryl Streeppel! Bár az összetevők nem feltétlenül tűnnek jó kombinációnak, az eredmény mégis lenyűgöző.
jan. 7
1:09
Királyi Napok a Királyok Városában – XIII. alkalommal (Kikötő Online)
Augusztus 15. és 20. között, idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a „Királyi Napok” című Nemzetközi Néptáncfesztivált. Székesfehérvár ilyenkor öt napra táncparketté és kultúrák találkozási pontjává válik: bennszülöttek után hastáncosok, hastáncosok után skót dudások, skót dudások után flamenco-táncosok lepik el a Fő utcát és a Táncház nagytermét.
jan. 7
1:12
Szépen beszél magyarul (Totalcar)
Az új Opel Insignia hibátlan magyar helyesírással üzenget vezetőjének. De nem csak ezért szerettük.
jan. 7
1:19
Ördögkatlan fesztivál 2008 (Kikötő Online)
A Bárka Színház idén első alkalommal rendezte meg Ördögkatlan elnevezésű, saját kulturális fesztiválját, augusztus 7. és 9. között, három Baranya megyei kistelepülés Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya részvételével.
jan. 7
1:29
A Sötét Lovag (Kikötő Online)
Először sokkoltak az elképesztő bevételi adatok, hiszen Amerikában eddig minden box office rekordot megdöntött a film, és jó úton halad, hogy a tengerentúli mozipénztáraknál letaszítsa trónjáról az 1997 óta toronymagasan vezető Titanic-ot. Majd jöttek a magasztaló kritikák, a hivatalos filmes adatbázis használóinak szavazatai alapján jelenleg minden idők legjobb filmje A
jan. 7
1:30
"Fitt mit Witt" - avagy fogyishow a volt bajnokkal (Habostorta)
Katarina Witt már a televíziózással keresi kenyerét
jan. 7
1:39
Jeremy Warmsley: How We Became (est.hu)
(Transgressive / Neon Music)Jeremy Warmsley az utóbbi néhány évben feltűnt londoni dalszerző-nótafák egyike, aki a Jamie T.-féle barkács-hiphop iskolától (lásd: Panic Prevention) nem olyan távol eső, folkot barkács-elektronikával és fülbemászó poppal keresztező ábrándos művészfiúk közé tartozik. Laza baráti és művészi szálak fűzik olyan előadókhoz, mint Laura Marling (Alas I Cannot Swim) és a…
jan. 7
1:39
József Attila egy ülésben (Kikötő Online)
A Bűvészetek Völgye, melyet július 25-e és augusztus 3-a között rendeztek meg, kevés reménnyel indult. Ennek ellenére a színház világa most is képviselve volt, és bizonyos tekintetben beteljesítette a hiányt, bár idén nem kötött ki Pulán a Bárka Színház. Olyan nagy színészek és előadók is megfordultak, mint Eperjes Károly vagy
jan. 7
1:49
Erdély határán – Az ezeréves határ (Kikötő Online)
Bár külföldön van, a kiállítás mindössze két szobányi helyet foglal el, és hivatalosan egy vasúttörténeti múzeum, azért érdemes ellátogatni az ezeréves határon álló egykori bakterházhoz, amely egyben a több mint ezer évig itt lévő magyar határnak is emléket állít.
jan. 7
1:59
Óriásszekrény (Kikötő Online)
„A barátnőm egyszer azt mondta, sosem lesz belőlem rendes író, mert a rendes írók várják az ihletet. Én meg sosem érek rá: az ihlet vár rám. Köröz fölöttem a teagőzben, beleül a fejembe, és ha eljön az ideje, akkor megszűnik minden más, csak ő számít.” (Matkovich Ilona)
jan. 7
2:09
Új évad, új tervek – a Pécsi Nemzeti Színház 2008-2009-es évadának bemutatói (Kikötő Online)
Mint ahogyan az egy rendes vidéki nagyváros nemzeti színházához illik, a pécsi is szép vegyesre állította össze az idei évad repertoárját. Van itt minden, ami szem s száj ingere (értsd fiatal, idős, színházbarát és kultúrsznob) a musicaltől kezdve a drámán át az operáig. Ne is késlekedjünk, lássuk kicsit bővebben a
jan. 7
2:19
Doppler, az utak királya (Kikötő Online)
Erlend Loe, Norvégia egyik legnépszerűbb kortárs írója – ahogy azt a Doppler c. műve utolsó lapján olvashattuk – megírta a folytatást. Túlzás lenne azt mondani, hogy a történet ott folytatódik, ahol az előző véget ért. Csak hetek telnek el, de Doppler személyisége gyökeres változásokon ment keresztül. Az írói én az
jan. 7
2:24
Vízözön Budapesten (Lánglovagok)
Két autó ütközött, az egyik letarolta a tűzcsapot.
jan. 7
2:29
Művészet, nem bűvészet (Kikötő Online)
Idén 20. alkalommal rendezték meg a Veszprém megyei hat falu fesztiválját július 25-e és augusztus 3-a között az előző évekhez képest azzal a különbséggel, hogy a Kapolcsi Bűvészeti Napokra keresztelt rendezvény, vagy más néven Bűvészetek Völgye most elsősorban Kapolcsra koncentrált. Nagyvázsony mint „völgytornác” kísérőprogramokat adott, Monostorapáti a Sátoros ünnepével szerepelt,
jan. 7
2:33
A válságban nincs semmi különös (PCWorld)
Válság sincsen, ez csak egy természetes gazdasági ciklus kihívásokkal teli része - mondta el egy ma déli interjúban Gary Shapiro, a CES 2009-et szervező CEA elnöke.
jan. 7
2:39
Kert - organikus szoborkiállítás Pécsett (Kikötő Online)
Kert címmel köztéri szoborépítő performance és organikus szoborkiállítás nyílik Pécsett, a Parti Galériában. Gálhidi Péter, Kotormán László és Balázs Péter szobrászművészek kiállítását augusztus 23-án este 7 órakor Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész nyitja meg.
jan. 7
2:42
Képek: Karambolban kidöntött tűzcsap miatt ömlött a víz Budapesten (Lánglovagok)
A Montevideó utca és a Szépvölgyi út kereszteződésében egy Opel és egy Mazda személygépkocsi ütközött, utóbbi a járdán letarolta a gyalogosvédő oszlopokat, kidöntött egy jelzőtáblát, maga alá gyűrt egy tűzcsapot, végül beton villanyoszlopnak ütközve állt meg.
jan. 7
2:49
IX. Tatai Barokk Fesztivál (Kikötő Online)
Augusztus 22. óta tart a IX. Tatai Barokk fesztivál, amely négy művészeti műfajban (zene, képzőművészet, tánc, irodalom-színház) kínál színvonalas programokat az érdeklődőknek. A helyi művészeti együttesek mellett nemzetközi hírű művészekkel is találkozhatnak az idelátogatók.
jan. 7
2:59
Verespatak múltja, jelene, jövője képekben (Kikötő Online)
A „Verespatak múltja, jelene, jövője képekben” című országos vándorkiállítás augusztus 25. és 28. között – Fonyód után – most Keszthelyen kap helyet a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban.
jan. 7
3:09
Esztergomi Liszt Hét (Kikötő Online)
Augusztus 24-től hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az Esztergomi Liszt Hét. 1865. augusztus 31-én itt mutatták be Liszt Ferenc Esztergomi miséjét, amelyet az esztergomi bazilika felszentelésére írt. A mű többször is felcsendül a fesztiválon.
jan. 7
3:19
Katona Bálint kiállítás (Kikötő Online)
Debrecenben, az Élettudományi galériában lesz megtekinthető Katona Bálint képzőművész kiállítása augusztus 26. és szeptember 5-e között.
jan. 7
3:29
Nyárvégi koncertek a Jókai Színházban (Kikötő Online)
Augusztus 26. és szeptember 4. között kerül megrendezésre a "Nyárvégi koncertek a Vigadóban" című rendezvénysorozat a békéscsabai Jókai Színházban.
jan. 7
3:39
Ízecske-transzban (Kikötő Online)
Sáfrány Ákos mixed-média művész Ízecske-transzban című kiállítása 2008. augusztus 26-án 18 órakor nyílik meg a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület Galériájában.
jan. 7
3:49
Szegedi Ifjúsági Napok (Kikötő Online)
Augusztus 27. és 31. között kerül megrendezésre a nyár utolsó nagy fesztiválja. Az idén negyvenéves SZIN négy nap alatt több mint 260 programot kínál a látogatóknak.
jan. 7
3:59
Boban és Marko Markovic a Margitszigeten (Kikötő Online)
Augusztus 27-én, este nyolc órakor lép fel a Boban & Marko Markovic Orkestar, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az apa és fia vezette zenekar koncertjének sztárvendége Palya Bea lesz.
jan. 7
4:06
Millió dolláros autó szélvédő nélkül (Pazar Cuccok)
A Mercedes-Benz és a McLaren új közös projektje megpróbálja a Forma-1 élményét egy civil autóban reprodukálni. A Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss egy kétüléses luxusautó. Agresszív vonalvezetés, szénszálas könnyített karosszéria, szélvédő teljes hiánya. Ordít róla, hogy száguldásra született. Az asztfaltszaggató 100km/h-t 3,5 másodperc alatt éri el állóhelyzetből, max. sebessége 350 km/h,…
jan. 7
4:09
Ahogy az ARC mutatja (Kikötő Online)
Az ARC neves óriásplakát kiállítást immár kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az Ötvenhatosok terén. Az amatőr illetve hivatásos plakátkészítők társadalmi mondanivalóval és nem kevés humorral ábrázolják plakátjaikon keresztül gondolataikat. Az idei tematikus cím a boldogság.
jan. 7
4:10
CES2009 - megérkeztünk Vegasba (Pazar Cuccok)
Gízai piramisok, new yorki szabadságszobor, Eiffel torony, velencei gondolások mindez egy helyen all-in bekiabálásokkal fűszerezve, igen ez Las Vegas! A szórakoztatóipar fellegvára, a bűnös város. 100 évvel ezelőtt egy kiégett sivatag az élet minden jele nélkül, mára az USA 26. legnépesebb városa. A rengeteg neonnak köszönhetően az űrből a letekintve a Föld legfényesebb metropolisza.   És amiért…
jan. 7
4:19
Nem csak Peking (Kikötő Online)
Négy évente egyszer még azok is leülnek a tévé elé, akiket nem hoz lázba a büntetődobás, nem lelkesít a vegyesváltó, a cukaharára pedig azt hiszik, egy különleges halfajta. Ám sem ezek az emberek, sem a lelkes rajongók nem tudják, hogy rejtve a Balaton felvidék szívében egy kis település határában évről-évre
jan. 7
4:29
Zene és Atmoszféra (Kikötő Online)
Folytatódnak a „Zene és Atmoszféra” koncertek a Parlament Kupolatermében a Szenthelyi Miklós vezette Magyar Virtuózok Kamarazenekarral. A 2007-ben kezdődő koncertsorozatban a zenei impresszió a különleges helyszín nyújtotta élménnyel társul.
jan. 7
4:39
Bárka Kikötő a Kultuccában (Kikötő Online)
Ismét kiköt a Bárka. Ezúttal, mint minden évben ilyenkor, Budapest művészetekre legnyitottabb szegletében, a Ráday Kultuccában, a Bakáts téren, és a Ferenc téren horgonyoz, augusztus utolsó hétvégéjén.
jan. 7
4:48
"Magyarországon a sznob dogmatikusok megpróbálják elvenni a kispolgár örömét" (Népszava)
Otthonában fogadja a Képes Újság munkatársát, rendíthetetlenül sztorizik, közvetlen, szókimondó, mosolygós. Rengeteg hangszínnel eljátssza orgonáján Bach tölcsér fúgáját, hevesen magyarázza, hogy már azért megkövezik a sznob kritikusok, ha egy Bach művet olyan hangszínnel mer előadni, ami csak húsz évvel a halála után létezett. Odapattan új szerzeményéhez egy muzeális csembalóhoz és a Boci, boci…
jan. 7
4:49
Edvin Marton és a Budapest Balett (Kikötő Online)
A népszerű virtuóz hegedűművész látványos, kétfelvonásos koncertet ad a Budapest Balett közreműködésével augusztus 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
jan. 7
4:52
Kutyája miatt Annácska ellen fordultak a férfiak (Népszava)
Polgári engedetlenség, önbíráskodás, zsarolás? Ezt is gondolhatná Kelemen Anna, akit nyilvánosan is figyelmeztetett néhány férfi: elveszik tőle kedvencét - írja a Képes Újság. Zeusz ugyanis rendszeresen, súlyos sérülést okozva, megkóstol valakit - olvashtó a csütörtöktől kapható hetilapban. Filozófus, DJ, főiskolás állítja: most jár le az általuk adott határidő, tett következik, ha Annácska nem…
jan. 7
4:59
Várkerti Vigasságok (Kikötő Online)
Második alkalommal kerül megrendezésre augusztus 29. és 31. között a "Várkerti Vigasságok" című programsorozatot Gyulán.
jan. 7
5:06
Ki fog nekünk befűteni? (Népszava)
Ha földgáz ügyben ír a sajtómunkás, gyakran választja Milos Forman korszakos filmjének magyar címét kiforgatva: gáz van babám... Ezzel nem csak az a gond, hogy mára elcsépelt közhellyé sikerült koptatni, hanem az is, hogy a jelenlegi helyzetre éppen nem igaz. Mert hogy nincsen, vagy legalábbis egyre kevesebb a gáz. Megismétlődni látszik a tavalyi orosz-ukrán gázvita. A mostani húzd meg ereszd meg…
jan. 7
5:06
Európa szerte óriási ellátási gondokat okoz az ukrán-orosz vita kiéleződése (Népszava)
Leállt tegnap Ukrajnából az orosz földgáz szállítása Magyarországra, Ausztria irányából pedig csupán a kért mennyiség fele, mintegy hárommillió köbméter érkezik. Várhatóan ma délelőttől korlátozzák azon erőművek kiszolgálását, amelyek át tudnak állni más fűtőanyagra. A kormány korlátozó intézkedése a kereskedelmi tartalékok napi 51,5 millió köbméteres kinyerhető kapacitása mellett további napi 3,6…
jan. 7
5:09
Egy kis hétvégi előzetes… (Kikötő Online)
Akinek nincs programja augusztus 30-ra, valószínűleg annyit kell tegyen, hogy egy térképen megkeresi a hozzá legközelebb eső vár, vagy történelmi város nevét, és odalátogat: szinte biztos, hogy nem fog unatkozni. Az idei nyár utolsó hétvégéjét ugyanis szinte mindenhol „megünnepelhetjük”. A szeptemberi iskolakezdés előtt ahol csak tudnak, próbálnak egy utolsó, nagyobb
jan. 7
5:19
Viva la Vida – Viva Coldplay (Kikötő Online)
A Coldplay dalait előszeretettel hívják nyálasnak a kritikusai, rajongói azonban inkább elgondolkozós, majdnem komoly zenének szeretik nevezni. Három évnyi izgalom és találgatás után, a Parachutes, A rush of Blood to the Head és X&Y című lemezeket követően megjelent a Coldplay negyedik, Viva la Vida or Death and All His Friends

Keresés