2009. január 7. szerda

jan. 7
0:21
Írja meg saját élete forgatókönyvét 20 perc alatt! Segítünk! (HáziPatika)
Az év elején a legtöbbünk számot vet az eddigi életével. Hova is jutottam egy év alatt? Mit is tettem vagy éppen halasztottam el? No, és a legfontosabb: hogyan is tovább? Ha nem tudja, hogyan kezdje el az értékelést, azt...
jan. 7
0:24
Rapid randi kalandon jártunk (NLC)
Egyre fogynak az ismerkedésre alkalmas helyek. Egyre kevesebb a mód, az idő a találkozásra. Mit lehet akkor tenni, hogy elűzzük a magányt? Kolléganőnk elindult, „partnert keresni”. Mert állítólag hét perc alatt minden kiderül.
jan. 7
0:25
Újabb probléma a szteroidokkal (HáziPatika)
Jelentősen fokozza a tüdőgyulladás veszélyét a kortikoszteroid-inhaláció krónikus obstruktív tüdőbetegsében (COPD-ben) szenvedő betegeknél, derül ki egy, a közelmúltban közzétett tanulmányból.
jan. 7
0:36
Videó: nézze meg Messi tripláját az Atlético ellen! (NSO)
A Barcelona 3–1-re legyőzte az Atlético Madridot idegenben a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Lionel Messi mesterhármast ért el a találkozón. Nézze meg a meccs góljait!
jan. 7
0:54
Dakar 2009: végül befutottak Szalayék, lecsúsztak az 51. helyre (NSO)
Mint beszámoltunk róla, a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros autójának eltört a kormányoszlopa, így szörnyen sikerült a versenyzők számára a Dakar-rali negyedik szakasza.
jan. 7
1:12
Szépen beszél magyarul (Totalcar)
Az új Opel Insignia hibátlan magyar helyesírással üzenget vezetőjének. De nem csak ezért szerettük.
jan. 7
1:30
"Fitt mit Witt" - avagy fogyishow a volt bajnokkal (Habostorta)
Katarina Witt már a televíziózással keresi kenyerét
jan. 7
2:24
Vízözön Budapesten (Lánglovagok)
Két autó ütközött, az egyik letarolta a tűzcsapot.
jan. 7
2:42
Képek: Karambolban kidöntött tűzcsap miatt ömlött a víz Budapesten (Lánglovagok)
A Montevideó utca és a Szépvölgyi út kereszteződésében egy Opel és egy Mazda személygépkocsi ütközött, utóbbi a járdán letarolta a gyalogosvédő oszlopokat, kidöntött egy jelzőtáblát, maga alá gyűrt egy tűzcsapot, végül beton villanyoszlopnak ütközve állt meg.
jan. 7
4:12
2008 sztárbabái - galéria (Startlap)
Magyarországon és külföldön is rengeteg hírességnek született gyermeke 2008-ban. Nézegessen galériát róluk. Egyelőre mind egyforma.
jan. 7
4:48
"Magyarországon a sznob dogmatikusok megpróbálják elvenni a kispolgár örömét" (Népszava)
Otthonában fogadja a Képes Újság munkatársát, rendíthetetlenül sztorizik, közvetlen, szókimondó, mosolygós. Rengeteg hangszínnel eljátssza orgonáján Bach tölcsér fúgáját, hevesen magyarázza, hogy már azért megkövezik a sznob kritikusok, ha egy Bach művet olyan hangszínnel mer előadni, ami csak húsz évvel a halála után létezett. Odapattan új szerzeményéhez egy muzeális csembalóhoz és a Boci, boci…
jan. 7
4:52
Kutyája miatt Annácska ellen fordultak a férfiak (Népszava)
Polgári engedetlenség, önbíráskodás, zsarolás? Ezt is gondolhatná Kelemen Anna, akit nyilvánosan is figyelmeztetett néhány férfi: elveszik tőle kedvencét - írja a Képes Újság. Zeusz ugyanis rendszeresen, súlyos sérülést okozva, megkóstol valakit - olvashtó a csütörtöktől kapható hetilapban. Filozófus, DJ, főiskolás állítja: most jár le az általuk adott határidő, tett következik, ha Annácska nem…
jan. 7
5:06
Ki fog nekünk befűteni? (Népszava)
Ha földgáz ügyben ír a sajtómunkás, gyakran választja Milos Forman korszakos filmjének magyar címét kiforgatva: gáz van babám... Ezzel nem csak az a gond, hogy mára elcsépelt közhellyé sikerült koptatni, hanem az is, hogy a jelenlegi helyzetre éppen nem igaz. Mert hogy nincsen, vagy legalábbis egyre kevesebb a gáz. Megismétlődni látszik a tavalyi orosz-ukrán gázvita. A mostani húzd meg ereszd meg…
jan. 7
5:06
Európa szerte óriási ellátási gondokat okoz az ukrán-orosz vita kiéleződése (Népszava)
Leállt tegnap Ukrajnából az orosz földgáz szállítása Magyarországra, Ausztria irányából pedig csupán a kért mennyiség fele, mintegy hárommillió köbméter érkezik. Várhatóan ma délelőttől korlátozzák azon erőművek kiszolgálását, amelyek át tudnak állni más fűtőanyagra. A kormány korlátozó intézkedése a kereskedelmi tartalékok napi 51,5 millió köbméteres kinyerhető kapacitása mellett további napi 3,6…
jan. 7
5:24
Két hónappal elnapolták a pert - Három éve tart a jogi vita (Népszava)
Meglepő fordulattal újabb frontot nyitott tegnap a Fővárosi Bíróság (FB) a turulszoborról három éve tartó jogértelmezési vitában. Ennek tétje: helyén maradhat-e a főváros XII. kerületében 2005. októberében jogsértő módon állított műalkotás, melynek bontását olyan jogerős bírósági döntés mondja ki, melyet ugyancsak az FB hozott tavaly. A jogsértés ténye azóta sem változott, a szobor mégis a helyén…
jan. 7
5:24
A francia fiatalok felé a Sziget Fesztivál a legjobb országimázs (Népszava)
Alaposan felpörgette az elmúlt három évben Ecsedi-Derdák András a Párizsi Collégium Hungaricumot. Két galéria nyílt az intézményben, közép-európai filmeket vetítő mozi üzemel nemsokára, és vendéglő, kávézó fog barátokat szerezni a magyar kultúrának. Szerinte a siker kulcsa annyi: "Sok jó gondolat kell, ötletek - és némi szabadság a megvalósításukhoz."
jan. 7
5:24
Támad a Tél Európában! (Népszava)
Támad a tél Európában: Lengyelországban baleseteket, Németországban rekordhideget, Belgiumban dugókat, Párizsban pedig az Eiffel-torony lezárását hozva magával. Kedd délután Magyarország egyes részein is beindították a hókotrókat, noha a helyzet itthon szerencsére még nem súlyos. A hideg egyébként Szaúd-Arábiáig elért: ott egy ember kihűlt, s életét vesztette.
jan. 7
5:42
Segítség az árváknak (Blikk)
BUDAPEST – Vasárnap tornát rendeznek a barátok és a futballklubok az elhunyt labdarúgók emlékére, a blikk.hu árverést indít az árvák megsegítésére.
jan. 7
5:42
Két héten belül itt az influenzajárvány (Népszava)
Január közepén kitörthet egy tavalyinál nagyobb méretű influenza járvány, vetíti előre az ÁNTSZ a korántsem derűlátó jóslatot. Nyugat-Európát már elérte az Ausztráliából "átlátogatott", megváltozott H3N2 vírustörzs. De új formában támad a H1N1 és a B típus is. Az ősszel forgalomba került, új összetételű oltóanyag azonban leküzdheti az "álruhában" érkező vírusok támadását.
jan. 7
5:42
Tarlós: szocialisták nélkül nem érdemes Budapestet irányítani (Népszava)
Intellektuálisan gyenge elképzelés - állítja Budapest idei költségvetési tervezetéről Tarlós István. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője elégedetlen a koncepcióval és bár sok vitája van a koalícióval ma is, úgy gondolja, ha 2010-ben bizalmat kapna a fővárosiaktól, az egyik főpolgármester helyettesi posztot a szocialistáknak ajánlaná fel. Nélkülük ugyanis nem érdemes Budapestet irányítani.
jan. 7
5:42
Tovább folytatódik a kiskereskedelemben a forgalom visszaesése (Népszava)
Csaknem annyian álltak sorba az üzletekben karácsony után, hogy vissza-, illetve becseréljék az ajándékukat, mint ahányan az ünnepek előtt ugyanezekért tolongtak. A kereskedők általában vita nélkül cserélik - nyugta ellenében - a nem használt termékeket, pedig a cserét semmilyen jogszabály nem írja elő nekik. Jellemzően azokat a termékeket viszik vissza, amelyekből már van otthon, vagy nem…
jan. 7
5:44
Szalay Balázs összetörve (Blikk)
JACOBACCI – Micsoda balszerencse! Hétfő este a versenykamionját veszítette el Szalay Balázs (43), tegnap pedig az autójában törött el a kormányrúd. Pedig az Argentínát és Chilét átszelő Dakar-ralinak nagy reményekkel nekivágó pilóta kiválóan kezdte a viadalt, három szelektív szakasz után az előkelő tizennegyedik pozíciót birtokolta.
jan. 7
5:46
Ellenzéki szívatás! Kiből lesz lemezlovas? (Blikk)
BUDAPEST – Az ünnepek alatt is dolgoztak a tárcák a Fidesz 1300 rendkívül fontos kérdésén.
jan. 7
5:48
Túlzásokba esett a Tesco: már a hatóság is nyomoz utána! (Pénzcentrum)
Elképesztő akciós ajánlatokkal csalogatta be a Tesco a vevőket az áruházaiba, az igényeiket kielégíteni azonban már nem tudta: úgy tűnik a rendkívül olcsón kínált italokból valójában nem is került a polcokra egy árva üveggel sem. Hogy az áruházlánc magatartása valóban a fogyasztóvédelmi törvénybe ütközött-e, most vizsgálják a brit hatóságok....
jan. 7
5:48
Miért van ennyi gyerekáldozat? (Blikk)
Tovább tombol a háború a Közel-keleten
jan. 7
5:50
Vége a nagy akciózásnak: három bank viszi már csak a prímet! (Pénzcentrum)
Úgy fest, véget ért a nagy betéti hozamok időszaka, és a jegybanki alapkamat csökkentésével összhangban a kereskedelmi bankok is kezdik megnyirbálni akciós és nem akciós betéti kamataikat is. A szemfülesek, de főleg gyorsan döntők azonban még így is találhatnak igazán jó ajánlatot, amihez most mi is segítséget próbálunk nyújtani!...
jan. 7
5:50
Újabb gáz- korlátozás! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Ide vezetett az orosz–ukrán gázháború: teljesen elzárták a csapokat! Szerdától emiatt már korlátozzák az ipari nagyfogyasztók földgázellátását.
jan. 7
5:51
A nagy hidegben az állatok is több figyelmet érdemelnek (Infostart)
Veszélyt jelent az állatokra a hetek óta tartó zord hideg - figyelmeztet az Orpheus Állatvédő Egyesület. A szervezet munkatársa azt tanácsolja a gazdiknak, hogy kutyáikat lehetőleg tartsák meleg helyen, a láncra kötött ebeket pedig engedjék szabadon.
jan. 7
5:52
Tilos, mégis mérik az alkoholt (Blikk)
Továbbra is adnak piát a gyermekintézmények közvetlen közelében
jan. 7
5:54
Stasi-kém Budapesten (Blikk)
BUDAPEST – „Valóban Magyarországon él Werner Stiller?” – tette fel a kérdést tegnap írásban Répássy Róbert (Fidesz) képviselő Szilvásy Györgynek, a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek.
jan. 7
5:56
Dammak Jázmin spórolva védi a környezetét (Blikk)
MAGYARORSZÁG – Odafigyeléssel, kis praktikákkal megmenthetjük a földünket, és még spórolhatunk is havi kiadásainkon – erre hívja fel a figyelmet egy ma induló környezetvédelmi kampány.
jan. 7
5:58
Hogyan tartsuk ébren a női vágyat? (Blikk)
Szexuális gondjaid vannak, amelyeket senkivel sem mersz vagy akarsz megosztani? Ne csüggedj! A Blikk szexológus szakértője, Rusz Edit minden kérdésre válaszol!
jan. 7
6:00
Hibás Hondák (HVG)
A Honda a 2004-ben és 2005-ben gyártott Honda Jazz modellek közül 19746-ot hív vissza Németországban a kézifék esetleges meghibásodása miatt. Több mint százezer autót érint világszerte az akció.
jan. 7
6:00
Hihetetlen! Hatvan esküvőjük volt hatvan év alatt (Blikk)
A pár először 21 évesen mondta ki a boldogító igent
jan. 7
6:02
Teherlift az űrállomásra (Blikk)
LUXEMBURG – Nem kizárt, hogy néhány évtized múlva veszélyes és méregdrága űrhajók helyett „kábelen” közlekedő űrliftekkel juthatunk fel az űrbe.
jan. 7
6:06
Híres Bakok - képgalériával (astronet.hu)
A címlapokról ránk mosolygó Bak-szülöttek megtévesztően hűvös külseje mögött nagyon érzékeny lelkivilág bújik meg, ám az érzelmek fitogtatását nem szeretik. Nehéz a barátságukba férkőzni, de ha egyszer megnyílik a lelkük, akkor igen befogadóak tudnak lenni. Lássuk, kik a világ leghíresebb Bak-jegyű emberei!
jan. 7
6:06
Közkincs lett a játékszenvedély: kattints te is az egymillióért! (Pénzcentrum)
Nagy várakozások közepette az újév beköszöntével hatályba lépett a Tiszta Haszon Program, melynek értelmében a kormány megbízásából a Szerencsejáték Zrt. útjára indította a köznyelvben csak "számlalottó" névre keresztelt játékot. A lakossági szolgáltatásokról számlát kérő vásárlók közül minden hónapban tíz szerencsés pályázó egy-egy millió forinttal lesz gazdagabb....
jan. 7
6:08
A lélektársad megtalál! (astronet.hu)
Kislánykora óta kísérte az az élmény, hogyha lelógatta a kezét az ágyról, végtelen szeretettel megfogta egy másik kéz, és ő ettől mindig megnyugodott, akármilyen erős volt is benne a szorongás.
jan. 7
6:09
Gyorsabb és nagyobb a Tejút, mint hittük (Privátbankár)
A Tejút - az a csillagrendszer, amelyhez a Föld is tartozik - gyorsabban forog, mint azt korábban hitték, ez 50 százalékkal növeli eddig feltételezett tömegét, és emiatt nagyobb az intergalaktikus összeütközés veszélye is - derül ki egy, az Egyesült Államokban nyilvánosságra került tanulmányból
jan. 7
6:09
Vágyak Astrája (Blikk)
A gyári tuning kész álom, ám akinek a teljesítmény megfizetésére nem telik, díszítgetheti is az Opeljét.
jan. 7
6:09
Egy dollárért bárki meggyalázhatja George Bush-t (Infostart)
Egy amerikai galériatulajdonos úgy döntött, tőkét kovácsol abból, hogy múlt év végén az iraki fővárosban egy újságíró hozzávágta cipőjét a sajtótájékoztatót tartó George Bush-hoz.
jan. 7
6:09
A merevedési zavarok - A 40 alattiak nagy részét is érinti (WebBeteg)
Merevedési zavarnak, más néven erektilis diszfunkciónak (ED), azt nevezzük, amikor a hímvessző merevségi állapota nem elegendő a közösülés létrejöttéhez, vagy eredményes befejezéséhez. A betegség megértéséhez fontos megismerni a merevedés mechanizmusának alapjait.
jan. 7
6:11
Ne told be, ha nem indul az autó (Blikk)
Amikor még többségében keleti autók futottak a hazai utakon, sokaknak kellett segítséget kérni a reggeli fagyokban, hiszen csak úgy indult a járgány, ha betolták. Ma, a katalizátoros járművek világában, drága mulatság lehet, ha valaki ezt az utat követi. Működő katalizátor nélkül a motor se fut hibátlanul, fullad vagy rángat, ráadásul az ilyen autók elbuknak a műszaki vizsgán. A katalizátor…
jan. 7
6:18
Egymásba szeretett Csányi Sándor és Oroszlán Szonja (Blikk)
Egymásba szeretett Oroszlán Szonja (31) és Csányi Sándor (33). A két színész az új színpadi álompár, a Madách Színház És mennyi szerelem! című új darabjában habarodik egymásba. Persze, mint minden vígjáték, itt sem minden a klasszikus módon történik, az Andyt alakító Csányi ugyanis először szinte tudomást sem vesz a Szonja által megformált Sophie-ról.
jan. 7
6:18
Balzsay: Mindent vagy semmit (Blikk)
MAGDEBURG – Profi karrierjének eddigi legfontosabb mérföldkövéhez érkezett Balzsay Károly (29). A Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (19 mérkőzés, 19 győzelem, 14 K. O.) nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka szombaton világbajnoki övért száll ringbe a magdeburgi Bördelandhalléban.
jan. 7
6:18
Bushék már csomagolnak (Népszava)
George Bush amerikai elnök és felesége, Laura megkezdte a csomagolást a Fehér Házból való távozás előtt; az új elnök, Barack Obama január 20-án költözik be a washingtoni elnöki rezidenciára.
jan. 7
6:18
"A bíróság nem lacafacázott, hanem az ittas vezetést követő nap, meg is hozta az ítéletét!" (Népszava)
Súlyos büntetést kapott a skót Hibernian labdarúgócsapatának 19 esztendős magyar kapusa, mert ittasan vezette gépkocsiját. A fiatalembert a rendőrök a helyszínen megszondáztatták, s a vérében a megengedettnél másfélszer több alkoholt találtak. A futballista az éjszakát a helyi rendőrőrsön töltötte, majd a másnapi tárgyaláson a bíróság bűnösnek találta, és öt­száz font (csaknem százötvenezer…
jan. 7
6:20
Aggódnak az eltűnt Som Lajosért zenésztársai (Blikk)
BUDAPEST – Aggódnak a barátai Som Lajosért (62), akiről két hónapja szinte semmit sem tudnak. A régi cimborák utolsó információja az volt, hogy a legendás Piramis együttes basszusgitárosa a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályán feküdt pár napig – elvonókúrán –, de már onnan is elvitte neje, Erzsike egy másik helyre, nehogy megtalálják.
jan. 7
6:20
Csőd fenyeget a Dunaferrnél (Blikk)
Úgy kézilabdáznak a játékosok, hogy nem kapnak pénzt a klubtól
jan. 7
6:22
Nánási: Lenyűgöz Ördög Nóra szépsége (Blikk)
BUDAPEST – Óriási vihart kavart az elmúlt hetekben a Szombat esti láz műsorvezetőjének házassági válsága. És bár a felek nem mesélnek a szakítás körülményeiről, annyi kiderült: a négy hónapos házasságnak Ördög Nóri (28) vetett véget. Csak azt nem tudni, pontosan miért.

Keresés