2009. január 7. szerda

jan. 7
5:24
A francia fiatalok felé a Sziget Fesztivál a legjobb országimázs (Spa Trend Online)
Alaposan felpörgette az elmúlt három évben Ecsedi-Derdák András a Párizsi Collégium Hungaricumot. Két galéria nyílt az intézményben, közép-európai filmeket vetítő mozi üzemel nemsokára, és vendéglő, kávézó fog barátokat szerezni a magyar kultúrának. Szerinte a siker kulcsa annyi: "Sok jó gondolat kell, ötletek - és némi szabadság a megvalósításukhoz."
jan. 7
9:09
Először mutatják be Magyarországon Händel egyik legszebb oratóriumát (Infostart)
Először hangzik el Magyarországon Händel: Athalia című oratóriuma ma, a Művészetek Palotájában. A hangverseny koncertmestere Simon Standage angol hegedűművész, akit a barokk zene egyik legmegbecsültebb kortárs előadójának tartanak.
jan. 7
14:06
A Hamász sem támad (Spa Trend Online)
A Hamász sem fog kilőni rakétákat izraeli célpontok ellen abban a napi háromórás időszakban, amikor Izrael szünetelteti a támadásokat a Gázai övezet egyes részein - közölte szerdán a palesztin iszlamista mozgalom helyettes vezetője.
jan. 7
14:42
Pinyó: „Engem a zene konzervál” (Spa Trend Online)
Piramis-brigádok az iskolákban, Som-őrsök, Révész plakátok a hálószobák falain. A hetvenes években fiatalok tízezrei imádták az együttes dalait. Nem volt könnyű útjuk, az LGT, az Omega és az Illés árnyékában a megalakulásuk utáni néhány évben kellett behozni hátrányukat. Szállj fel magasra!, Ajándék, A becsület, Ha volna két életem, Szabadnak születtem… mind örökzöld lett. A banda sikereiről, a…
jan. 7
20:33
Stooges: meghalt a horrorfilmekben szereplő gitáros - videóval (Infostart)
Váratlan gyorsasággal elhunyt az Iggy Pop által vezetett Stooges gitárosa, Ron Asheton. A zenészt napok óta nem tudta elérni egy ismerőse, ezután hívta a rendőrséget. A Stooges a hetvenes évek első felében működött, és 2003-ban alakult újjá. 2006-ban fellépett a Szigeten is, és 2007-ben jelentette meg utolsó lemezét.
jan. 7
22:30
Rendhagyó verses műsorfolyamot indított a Magyar Televízi (Spa Trend Online)
Rendhagyó verses műsorfolyamot indított a Magyar Televízió (MTV) a 2009-es Radnóti-évhez csatlakozva: az ismert színművészek által választott és előadott költeményeket az operatőr mellett az ötletgazda Kamarás Iván színművész is rögzítette mobiltelefonnal. A MobilVers című műsor január 5-től naponta háromszor jelentkezik az m1 csatornán - közölte a Vígszínházban tartott szerdai sajtótájékoztatón…

Keresés