2009. január 16. péntek

jan. 16
6:18
A Hófehérke és a hét törpe az Operaházban (Népszava)
A Magyar Nemzeti balett repertoárján újra szerepel a Hófehérke és a hét törpe. A 2004-ben bemutatott produkció jókora sikerszériájának az Erkel Színház bezárása vetett véget. Több alkalommal megtelt miatta a hatalmas teátrum nézőtere. Lehetett egymás utáni napokon is jó néhányszor játszani. Ifj. Harangozó Gyula leleményesen fantáziadús, humorral teli koreográfiája felvillanyozta a táncosokat és a…
jan. 16
6:27
Lázítás a frekvenciatartományban - Alec Empire Pesten (HVG)
Budapestre látogatott Alec Empire, az elmúlt két évtized elektronikus zenéjének egyik meghatározó alakja. A kilencvenes évek hangzásait inspiráló zenésszel arról beszélgettünk, hogyan látja két évtizednyi lázadás után a világot, hogyan születnek filmzenéi, miért lehet kellemetlen a MySpace-hírnév - és hogyan okozhatunk lázongást bizonyos frekvenciatartományokkal.
jan. 16
9:03
Gyerekek nem, de fiatalok megnézhetik a János vitézt a Nemzetiben (Infostart)
Ismert színészek és fiatal művészek előadásában is színpadra állította Kacsóh Pongrác daljátékát, a János vitézt Alföldi Róbert rendező. A január 16-i bemutatón Stohl András, egy nappal később Mátyássy Bence ölti magára Kukorica Jancsi jelmezét.
jan. 16
10:03
A szlovák politikusok sem értik a viccet (HVG)
Szomorúnak minősítette Pozsony hivatalos reagálását az Európai Unió országairól kialakult sztereotípiákat kifigurázó Entropa elnevezésű cseh műalkotáshoz a Sme című szlovák liberális véleményformáló napilap.
jan. 16
12:18
I:Cube (Startlap)
Januárt 17., szombat A Daft Punkkal indult tizenkét éve - a francia hullámot azóta nem csak meglovagolja, hanem gerjeszti. Most például a Merlinben.
jan. 16
12:54
Giccs, gasztrothriller, főnökgyilkosság (Startlap)
Keira Knightley kosztümös szerelmei, Jim Carrey kaotikussá váló élete, roadmovie-ba oltott koprodukciós krimi vagy a spanyol gasztronómiai dokumentum-thriller érdekli jobban? Ezen a héten hat új film közül választhatnak a mozimániások.
jan. 16
17:33
Az idő elraktározása: Hopper-képek Bécsben (HVG)
"Nyitott könyv" volt Edward Hopper (1882–1967) élete. Nem jegyeztek le róla anekdotákat, nem lengték körül zaftos botrányok és soha nem akart önmagáról, festészetéről vagy általában a művészetről beszélni. Ha egyáltalán megszólalt képeivel kapcsolatban, akkor mondatainak rövid és meglehetősen puritán stílusa, egyszerű megállapításai szöges ellentétben álltak kritikusainak nagy ívű körmondataival,…
jan. 16
21:19
A tökéletes ebéd 875 kiló húsból (Startlap)
A csirke, a hal és a királyrák című spanyol gasztronómiai dokumentum-thrillerből kiderül, mennyire veszélyes szakácsnak lenni, és hogy miként kellene világszínvonalon gondolkodni a konyháról. Ki gondolná, hogy vicces filmmel van dolgunk?
jan. 16
21:54
Soha nem látott felvételek a Doorsról a Sundance Filmfesztiválon (Startlap)
Szombaton este mutatják be a Sundance Filmfesztiválon a Doors együttes történetét feldolgozó első egész estés dokumentumfilmet. A Tom DiCillo rendezte, When You,re Strange című alkotás soha nem látott felvételek segítségével ad betekintést...
jan. 16
22:48
A Kultúra Magyar Városa lett Szombathely (Népszava)
A Kultúra Magyar Városa címet adományozta Szombathelynek a megyei jogú városok kategóriájában a bíráló bizottság javaslata alapján Hiller István oktatási és kulturális miniszter - jelentette be pénteken este a Weöres Sándor Színház első díszelőadását követően Ipkovich György, Szombathely polgármestere. Az elismerés az alapító okirat szerint olyan helyi, városi önkormányzatnak adható, mely a…
jan. 16
23:06
Jóleső dumaparti (Népszava)
Rádióstúdiónak látszó, festett díszletben beszélget Szilágyi János az atv-n vendégeivel Halló, itt vagyunk! címmel felidézve a műsorvezető legendás rádióműsorának címét. A különbség, hogy Szilágyi évtizedekkel ezelőtt egyedül ült a stúdióban és a rádióhallgatókkal diskurált, felborítva az akkori rádiós szokásokat.

Keresés