2009. január 16. péntek

jan. 16
5:24
A legnagyobb fogyókúrás tévhitek (WebBeteg)
A fogyókúra alatt tabunak számítanak az édességek? A szex tényleg az egyik legjobb zsírégető módszer? A teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk fogyasztanak, míg a szénhidrátoktól pedig elhízunk? Tisztázzuk.
jan. 16
6:12
Ne hagyd magad csőbe húzni! (Blikk)
Évről évre egyre kifinomultabb módszerekkel próbálnak vásárlásra csábítani a kereskedők.
jan. 16
6:14
Vasalj okosan! (Blikk)
Létezik néhány praktikus fogás, amellyel könnyebb és gyorsabb lesz a vasalás, s így időt, energiát és pénzt is megtakaríthatunk.
jan. 16
9:30
Csak óvatosan az alkohollal a terhesség alatt! (Infostart)
Azok a gyermekek, akiknek magzati korukban édesanyjuk alkoholt fogyaszt, nagyobb eséllyel nyúlnak a szeszhez, már tinédzserkorukban is - derül ki egy friss kutatásból.
jan. 16
9:36
Amit a szmogról és a szálló porról tudni kell (WebBeteg)
2008. októberében az Európai Unióban egyedüliként Magyarország bevezette a szálló porra vonatkozó konkrét, önálló egészségügyi határértékeket, mely a 2,5-10 mikrométer nagyságrendbe eső részecskékre vonatkozik.
jan. 16
10:06
Tinédzser lány megerőszakolásával vádolják a Premiere League sztárját (Infostart)
A rendőrség megkezdte a nyomozást egy tinédzser lány megerőszakolásával kapcsolatban, amellyel az angol első osztályú labdarúgó bajnokság egyik sztárját vádolják. A lányt egy éjszakai klubban erőszakolták meg.
jan. 16
10:24
Sokkolta a tokaji furmint a lyoni sztárséfet - képgaléria (Infostart)
A hollandiai Wine Professional szakkiállításon igen jól fogadták a magyar borokat. A Tokaj-hegyaljai Királyudvar Pincészet száraz furmintja jutott a legmagasabbra: az eseményen részt vevő franciaországi három Michelin csillagos séf, Christopher Müller több bor közül végül a magyar furmintot választotta ételbemutatója egyik főszereplőjének.
jan. 16
11:00
Hat mítosz a szexről (Infostart)
A szexualitással kapcsolatos tévhitek igen ártalmasak lehetnek. A nem kívánt terhesség vagy a nemi betegségek azonban megelőzhetőek, ha felismerjük, mit tudtunk vagy csináltunk rosszul.
jan. 16
11:18
Airbus a Hudson folyón - hogyan okozhat balesetet egy madár? (Infostart)
Hogyan képes egy madár földre kényszeríteni egy hatalmas utasszállító repülőgépet - a kérdés ismét sokakban felmerülhet az után, hogy New Yorkban vadlibarajjal találkozott egy Airbus 320-as, amelynek mindkét hajtóműve leállt, és a gép a Hudson folyóra szállt le.
jan. 16
11:27
Tervezzünk idén olyan konyhakertet, ami díszkertnek is jó lesz (Édenkert)
Ha a díszkert mellé szeretnénk egy kis konyhakertet illeszteni, érdemes megfogadnunk az alábbi tanácsokat.
jan. 16
11:36
Újabb ausztriai rémtörténet: negyven éven át dolgoztatták rabszolgaként (Infostart)
Osztrák szociális munkások azt állítják: egy olyan nőt szabadítottak ki egy alpesi farmról, akit több mint negyven éven keresztül tartottak ott rabszolgaként.
jan. 16
11:42
Alzheimer-kór ellen kávéval? (WebBeteg)
A mésékelt napi kávéfogyasztás, az abban található nagymennyiségű antioxidánsok hatásának következtében, lényegesen csökkenti az időskori elbutulás és Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét - derítették ki finn és svéd tudósok.
jan. 16
12:30
Nem mese: egyre közelebb a láthatatlanná tévő kabáthoz (Infostart)
A Harry Potter-filmeket még nem látták, egyesült államokbeli kutatók azonban hamarosan megoldják a film egyik rejtélyét, ugyanis elkészül a láthatatlanná tevő kabát prototípusa.
jan. 16
12:45
2008: szenzációs orvosi beavatkozások (WebBeteg)
Teljes petefészek-átültetés, teljes arcátültetés, őssejtes légcsőátültetés, korai teszt a Down-kór szűrésére - csak néhány azon eljárások közül, amelyeket 2008-ban sikerült először elvégezniük az orvosoknak. Összegyűjtöttük az elmúlt egy év külföldi és hazai orvosi sikereit.
jan. 16
12:48
Nem számít a válság, jól fogynak a videojátékok (Infostart)
A 60 milliós lakosú Nagy-Britanniában már több mint 22 millió videojáték-konzollal rendelkezik a lakosság, a Nintendo ugyanis rekordot döntött tavaly, miután 3 milliót adott el a Wii-ből.
jan. 16
13:06
Rendkívüli hírrel sokkolta a nézőket a BBC híradója (Infostart)
A BBC híradásai napjainkban a gázai véres jelenetekkel kezdődnek és tömeges elbocsájtások bejelentésével folytatódnak. Amikor a bemondó a hírek végén közölte, hogy még egy frissen érkezett gyorshír következik, tízezrek kapták fel a fejüket: már megint mi történt?
jan. 16
14:51
Gyógyhatású növényeink (WebBeteg)
Manapság az emberek gyakran legyintenek, ha egy rutinvizsgálat során bármilyen elváltozásra fény derül. A fokozott tempó és a stressz miatt sokan a könnyebb utat választják, hiszen sokkal egyszerűbb egy tablettát bevenni és attól várni a gyógyhatást, mint odafigyelni a helyes táplálkozásra és megfelelő minőségű táplálékkiegészítőket fogyasztani.
jan. 16
15:18
Kislevelű fikusz: az ország legcsábítóbb szobanövénye (Édenkert)
Laza, szellős ágrendszere és lombja beleillik a modern és a klasszikus környezetbe is. Gyakoriak a 1,5-2 m-es példányok, amelyek csüngő hajtásaikkal és kis leveleikkel különleges díszei a lakásnak.
jan. 16
15:48
Mézzel a reumatikus panaszok ellen (Blikk)
A reumatikus eredetű betegségek talán a téli időszakban kínozzák leginkább az embert. A betegség kiváltó okai között a szakemberek a nem megfelelő táplálkozást is kimutatták. A méz segítségével orvosolhatjuk a bajt.
jan. 16
15:54
Jobb a gyermeknek az anyja ölében - A hordozásról (WebBeteg)
Az emberi újszülött az úgynevezett hordozott utódok közé sorolható, vagyis feltételezhető, hogy néhány tízezer évvel ezelőtt őseink a testükön hordták újszülötteiket. Erre utal az újszülöttek veleszületett fogóreflexe is.
jan. 16
16:57
Emlékeznek génjeink a cukorbevitelre (WebBeteg)
Génjeink akár két hétig is emlékeznek az egyszeri, nagymennyiségű cukorbevitelre, melynek káros hatását a helytelen étrenddel tovább fokozhatjuk - állítják ausztrál tudósok.
jan. 16
18:12
Különleges műtéten esett át a fővárosi állatkert gorillája (Infostart)
Először végeztek hasűri műtétet gorillán Magyarországon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, de világviszonylatban is ritkaságnak számít az ilyen operáció.
jan. 16
20:06
Mit tegyen és mit ne tegyen fagyási sérülés esetén? (WebBeteg)
Az elmúlt napok hideg időjárásában méginkább oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadban töltött idő alatt elkerüljük a fagyási sérülések esélyét. Ehhez szeretnénk néhány tippet adni.
jan. 16
20:18
Gyémántgyűrű bizonyíthatja az író titkos kapcsolatát (Infostart)
Egy gyémántköves aranygyűrű lehet a bizonyíték arra, hogy a híres író, Charles Dickens titkos szerelmi viszonyt tartott fenn az egyik unokatestvérével, a viszonyból pedig egy gyermek is született.
jan. 16
20:36
Kötött agy - egy év kellett az elkészítéséhez (Infostart)
Egy egyesült államokbeli pszichiáter egyéves kitartó munkával megkötötte az anatómiailag korrekt emberi agyat.
jan. 16
20:54
Már nem divat az ebédszünet (Infostart)
A legtöbb brit hivatalnok nem tart szünetet a munkájában délben vagy ha meg is áll, éppen csak azért, hogy bedobjon egy szendvicset.
jan. 16
21:12
Tragédiák napról napra (Infostart)
A szegényebb országokban élő nőknek 300-szor nagyobb esélyük van arra, hogy belehalnak a szülésbe, mint a fejlett világ lakóinak - figyelmeztet az Unicef. Nigerben a legrosszabb a helyzet.
jan. 16
21:30
Rács mögé dugják Boy George-ot (Infostart)
Egy férfiprostituált jogtalan fogvatartásáért tizenöt hónapos börtönbüntetésre ítélte Boy George énekest az angol koronabíróság. A nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja londoni lakásában bilincselte a falhoz az "örömfiút".
jan. 16
21:48
Kevesebb halálos balesetet okoznak az idősebbek (Infostart)
A társadalom elöregedése következtében egyre több az idősebb sofőr az utakon, de a statisztikák szerint ez nem jelent nagyobb veszélyt közlekedési szempontból. Az idősek óvatosabbak, lassabban vezetnek, és egyre kevesebb balesetet okoznak.
jan. 16
22:06
Zöld villamos segít az autista gyerekeknek (Infostart)
Egy zöld villamos és a barátai tanítják arra az autista gyerekeket, mit jelent a mosoly, milyen érzelmeket fejez ki az arc. A különleges DVD egyik szellemi atyja Simon Baron-Cohen, a Cambridge-i Egyetem Autizmuskutató Központjának igazgatója, a Boratként világhírűvé vált Sasha Baron-Cohen unokatestvére.

Keresés