2009. január 16. péntek

jan. 16
6:12
Gál Gyula ismét apa lett (Blikk)
VESZPRÉM – Feldobott hangulatban utazik a számunkra holnap kezdődő horvátországi kézilabda-világbajnokságra Gál Gyula (32). A veszprémiek beállója fellélegezhetett, hiszen a vártnál néhány nappal korábban megszületett a kislánya, Franciska, így nyugodtan kelhet útra.
jan. 16
6:12
Sinka László: "Csökkenteni kell a kézilabdások terhelését" (Infostart)
"Csökkenteni kell a magyar kézilabdások terhelését" - hangsúlyozta a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára. Sinka László azután beszélt erről az InfoRádiónak, hogy az utóbbi időben a női válogatott több kulcsembere küszködött egészségi gondokkal, az irányító Görbicz Anitát pedig szívproblémái miatt éppen ezen a héten kell alaposan kivizsgálni. Merőben más témáról szólva beszélt arról is, hogy a…
jan. 16
6:14
Úszólecke a Vasasnál (Blikk)
BUDAPEST – Kimozdultak megszokott környezetükből az élvonalbeli angyalföldi futballisták, tegnap délután a Fáyból átköltöztek a Népfürdő utcába. Mészöly Géza (41), az NB I harmadik helyén telelő Vasas vezetőedzője úgy döntött, hogy a labdás edzések helyett ezúttal uszodába viszi játékosait.
jan. 16
6:16
Halmosiék kupabravúrja (Blikk)
NEWCASTLE – Bravúros győzelemmel jutott az angol labdarúgó-FA-kupa negyedik fordulójába, a legjobb harminckét csapat közé a Hull City.
jan. 16
6:36
Ma rajtol a férfi világbajnokság, a Hajdu-csapat szombaton mutatkozik be (Behaviour)
Hivatalos megnyitó ma este, a magyarok debütálása ellenben csak szombat este esedékes a férfi kézilabda világbajnokságon. Jó játékkal és szerencsével akár a dobogó sem elérhetetlen, ám a realitás az 5-6. hely lenne. A szövetség a nyolc közé várja a fiúkat. Hajdu János szövetségi kapitány az olimpia után vette át a nemzeti csapatot, és úgy tetszik: rövid ideje is elég volt ahhoz, hogy jelentősen…
jan. 16
7:24
NHL: Blake három góljával és két asszisztjával győzött a Toronto (She)
A Maple Leafs 6–4-re legyőzte a Hurricanest idegenben magyar idő szerint péntek hajnalban az NHL 98. játéknapján. A mérkőzés legjobbja Jason Blake volt, aki három gólt szerzett, valamint két gólpasszt adott a gólgazdag mérkőzésen.
jan. 16
7:42
Tenisz: Del Potro és Querrey csap össze az aucklandi döntőben (She)
Az első helyen kiemelt Juan Martín Del Potro az elődöntőben is könnyedén jutott tovább: a harmadik helyen rangsorolt svéd Robin Söderlinget verte meg két játszmában 6:4, 6:3-ra.
jan. 16
8:18
Australian Open: Marosi egy győzelemre került a főtáblától (She)
Marosi Katalin második mérkőzését is megnyerte az Australian Open selejtezőjében, így egy győzelemre került attól, hogy a főtáblára jusson.
jan. 16
8:36
Tenisz: Novak Djokovics nem jutott döntőbe Sydneyben (She)
A sydneyi férfi nemzetközi tenisztorna elődöntőjében a finn Jarkko Nieminen két szettben legyőzte a viadal első kiemeltjét, a szerb Novak Djokovicsot, és bejutott a döntőbe. A fináléban a 4. kiemelt, argentin David Nalbandian lesz az ellenfele, aki a francia Richard Gasquet-t verte az elődöntőben.
jan. 16
8:54
Dakar 2009: Palikék a 12. helyről folytatják - a magyarok eredményei (She)
A Dél-Amerikában zajló Dakar 2009 rali 12. szakaszán Fiambala és La Rioja között a magyar egységek közül csak a Szalay Balázs, Bunkóczi László autós egység ért be csütörtökön, a többiek a dűnék között ragadtak, végül a szervezők sötétedés miatt mindenkit kitereltek a gyorsasági szakaszról.
jan. 16
9:12
Harc Kakáért: emelte a tétet a Manchester City (Infostart)
A legújabb lapértesülések szerint 135 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni az aranylabdás brazil középpályásért a Manchester City - ebből 107-et kapna a Milan. Kaká távozása azonban katasztrófa lenne az olasz klub számára - figyelmeztetett a csapatkapitány Paolo Maldini. Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint a City tulajdonosai teljesen elrugaszkodtak a valóságtól.
jan. 16
9:12
Manchester City: kapus is kell, Kameni érkezhet 2.5 millió fontért (She)
Miközben a Manchester City Kakát üldözi világrekordot jelentő átigazolási összegért – amely a brit bulvárlapok szerint akár a 271 millió eurót is elérheti –, szép csendben kapust is készül igazolni. Az arab tulajdonosokkal bíró angol klub az Espanyol nyáron lejáró szerződésű kapusát, a kameruni Carlos Idriss Kamenit szemelte ki, és 2.5 millió fontért megvásárolná.
jan. 16
9:14
Australian Open: Szávay kazah, Czink román ellenféllel kezd (She)
Szávay Ágnes kazah, Czink Melinda pedig román ellenféllel mérkőzik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.
jan. 16
9:18
Szenzációs magyar szereplés a Dakaron (Behaviour)
A Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) autós kettős a 12. helyen áll összetettben a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadalon.
jan. 16
9:30
Real Madrid: Calderón hezitál, korábban lehet az elnökválasztás (She)
Mint beszámoltunk róla, spanyol lapértesülések szerint Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke ma valószínűleg lemond posztjáról a napokban kirobbant közgyűlési botrány miatt.
jan. 16
10:30
Fradi célok: érmeket rövid időn belül! (Behaviour)
Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke szerint reális elvárás, hogy a zöld-fehér klub szakosztályai a csapatsportágakban három éven belül érmes helyen végezzenek a bajnokságokban.
jan. 16
10:42
Atlétika: Gebrselassie nem döntött rekordot, de nyert Dubaiban (She)
A világcsúcs ugyan elmaradt, ám így is kiváló idővel nyerte meg a pénteki dubai maratonit a rekorder Haile Gebrselassie.
jan. 16
11:24
Senki nem akart súlyemelő-kapitány lenni (Behaviour)
A Magyar Súlyemelő Szövetségnek (MSSZ) Dobos Imre személyében új elnöke már van, új szövetségi kapitánya azonban még nincs. Halász István főtitkár szerint a következő hónapra meglesz a válogatottak szakmai irányítója is. „Terveink szerint az új szövetségi kapitány február 1-jén kezdi a munkát. Az elnökség december 13-án úgy döntött, hogy pályázatot ír ki a poszt betöltésére, mivel a pekingi…
jan. 16
11:26
Szeles-siker - visszavonulása után öt évvel (Behaviour)
Beválasztották a teniszező Hírességek Csarnokába Szeles Mónikát, aki fényes pályafutása során kilenc Grand Slam-tornán diadalmaskodott.
jan. 16
11:36
Feyenoord: Leo Beenhakker lehet az új vezetőedző (She)
Holland sajtóértesülések szerint a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Leo Beenhakker számít az elsőszámú várományosnak a holland bajnokságban szereplő Feyenoord megüresedett vezetőedzői posztjára.
jan. 16
11:42
Görbicz Anita túl a vizsgálatokon! Aggodalomra semmi ok! (Behaviour)
Görbicz Anita, a Győri ETO KC kézilabdacsapatának irányítója túl van az úgynevezett koronária CT-vizsgálatokon, a pontos eredményekre azonban hétfőig várni kell.
jan. 16
11:54
Formula-1: Ecclestone szerint Vettel a jövő világbajnoka (She)
Bernie Ecclestone szerint Sebastian Vettel lesz a közeljövőben a száguldó cirkusz legnagyobb sztárja.
jan. 16
12:12
Kézilabda: Görbicz Anita túl a vizsgálatokon, eredmény hétfőn (She)
Görbicz Anita, a Győri ETO KC kézilabdacsapatának irányítója túl van az úgynevezett koronária CT-vizsgálatokon, a pontos eredményekre azonban hétfőig várni kell.
jan. 16
12:30
Tenisz: Gyementyjeva Szafina legyőzésével nyert Sydneyben (She)
A harmadik helyen kiemelt Jelena Gyementyjeva nyerte meg a sydneyi tenisztorna orosz házidöntőjét a második helyen rangsorolt Dinara Szafina ellen.
jan. 16
12:32
Formula-1: a McLaren is bemutatta a 2009-es versenyautóját (She)
Péntek délelőtt a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapata bemutatta a 2009-es idényre tervezett, és az új szabályoknak megfelelő versenyautóját. Ahogy az új gépével már korábban előálló Toyotánál és Ferrarinál, úgy a McLarennél is rendkívül nagy hangsúlyt kapott az autó széles első szárnya, és feltűnő a keskeny hátsó szárny is.
jan. 16
12:34
NFL: népszerűsége mentette meg a sztárelkapót a kirablástól (She)
Sokat köszönhet népszerűségének Michael Irvin, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys korábbi sztárelkapója.
jan. 16
13:06
Kajak-kenu: kilenc érmet szereztek a magyarok Ausztráliában (She)
Az első napon négy magyar ifjúsági kajakos egység is érmet szerzett az ausztrál fiatalok olimpiai fesztiválján. A női K–4-es egység aranyérmes lett, míg a nők K–2-es, valamint a férfiak K–4-es és K–2-es hajója második lett Sydneyben.
jan. 16
13:08
Liverpool: Rafa Benítez nem hosszabbított szerződést a klubbal (She)
A Liverpool spanyol menedzsere, Rafa Benítez elutasította a klub által kínált új szerződéstervezetet, és kijelentette, hogy csak akkor kötelezi el magát hosszú távra a “vörösök” mellett, ha döntéseit nem kell egyeztetnie az ügyvezető igazgatóval.
jan. 16
13:30
363 millió dollár Kaká-ért! (Behaviour)
Kaká korábbi kijelentése miszerint a Milan-nál szeretne megörgedni egyre kevésbé tűnik megalapozottnak
jan. 16
13:42
London 2012: Brown szerint gyorsan haladnak az előkészületek (She)
A tervezettnél gyorsabban haladnak a 2012-es londoni ötkarikás játékok előkészületei – jelentette ki a brit miniszterelnök, Gordon Brown.
jan. 16
13:44
Férfi kézilabda-vb: a magyar csapat megérkezett Eszékre (She)
A terveknek megfelelően péntek kora délután megérkezett a magyar férfi kézilabda-válogatott Eszékre, a csapat világbajnoki csoportmérkőzéseinek helyszínére.
jan. 16
14:00
Liverpool: Pennant a Real Madrid helyett a Portsmouthnál folytathatja (She)
Noha korábban még arról volt szó, hogy a Liverpoolnál az utóbbi időben egyre kevesebb lehetőséghez jutó Jermaine Pennant nyárig kölcsönbe a Real Madridhoz kerül, végül az angol középpályás hazájában válthat klubot.
jan. 16
14:24
Ron Dennis távozik McLaren-Mercedes-től (Behaviour)
Az idei Forma-1-es világbajnokságon mindkét címet szeretné begyűjteni a McLaren-Mercedes istálló, igaz, ezt már az eddigi csapatfőnök, Ron Dennis nélkül viheti majd véghez - ez a 2009-es autó bemutatóján hangzott el.
jan. 16
14:26
A Real Madrid elnöke csalt, és lemondott? (Behaviour)
A Marca című spanyol sportnapilap információ szerint lemondott posztjáról Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke.
jan. 16
14:36
Rövid pályás gyorskorcsolya: jól kezdtek a magyarok az Eb-n (She)
A hat magyar egyéni indulóból öten az elődöntőbe jutottak a rövid pályás gyorskorcsolyázók torinói Európa-bajnokságán 1500 méteren, mindössze Huszár Erikának nem sikerült beverekednie magát a legjobb 18 közé.
jan. 16
14:42
Ronaldinhót három meccsre eltiltották (Behaviour)
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három kupamérkőzésre eltiltotta Ronaldinhót, az AC Milan brazil sztárját.
jan. 16
15:12
Alpesi sí vk: hazai siker született a wengeni szuperkombinációban (She)
A hazai közönség előtt szereplő Carlo Janka nyerte meg a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának szuperkombinációs viadalát a svájci Wengenben.
jan. 16
15:14
AC Milan: a könyöklő Ronaldinhót három meccsre eltiltották (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség három kupamérkőzésre eltiltotta a Milan brazil játékosát, Ronaldinhót a Lazio elleni, decemberi kupameccs felvételeinek elemzése után.
jan. 16
15:18
Sisa Tibor elköszönt Diósgyőrtől (Behaviour)
Pénteken közös megegyezéssel szerződést bontott egymással Sisa Tibor vezetőedző és a labdarúgó Soproni Ligában 12. Diósgyőri VTK.
jan. 16
15:30
AC Milan: Beckham kezdő lesz, Ronaldinho játéka bizonytalan (She)
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint David Beckham az AS Roma elleni rangadó után a Fiorentina elleni holnapi, hazai bajnokin is a kezdőcsapat tagja lesz.
jan. 16
15:32
LA Galaxy: Alessandro Del Piero a következő célpont (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Los Angeles Galaxy csapata újabb európai sztárt szeretne Amerikába csábítani – a legújabb célpont a Juventus ikonja, Alessandro Del Piero.
jan. 16
15:48
Real Madrid: Guti és Dudek is megsérült a pénteki edzésen (She)
A Real Madrid pénteki edzésén a csapat két játékosa, a középpályás Guti és a kapus Jerzy Dudek is sérülést szenvedett, mindkettőjükre rövidebb pihenő vár.
jan. 16
16:24
Jégmotor: Kazincbarcikán öt kategóriában lesznek versenyek (She)
A 2009. évi Országos Jégmotorturné 2. fordulóját vasárnap 13 órától a kazincbarcikai műjégpályán rendezik meg. A viadalon divízió I, divízió II, amerikai pitbike, salakmotor és quad kategóriákban méri össze erejét 25 futamban a 25 motoros.
jan. 16
16:26
Tottenham: Adriano nem szerepel a tervekben, de Crespo igen (She)
A Tottenham Hotspur vezetői megerősítették, hogy nem szerepel terveik között az Internazionale brazil támadója, Adriano Londonba csábítása. A Spurs ugyanakkor szívesen bevásárolna a milánói fekete-kékeknél – a célpont az argentin csatár, Hernán Crespo.
jan. 16
17:00
Birkózás: Fodor, Módos és Lőrincz nélkül készülnek a kötöttfogásúak (She)
Három erőssége, az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán, illetve az Európa-bajnoki bronzérmes Módos Péter és az Eb-győztes Lőrincz Tamás nélkül készül egyelőre a kötöttfogású birkózóválogatott, amely január 5-én kezdte meg a közös munkát az idei évre.
jan. 16
17:18
Sílövészet: két tized döntött a ruhpoldingi női sprintvilágkupán (She)
Kettős német sikerrel ért véget a sílövő világkupa ruhpoldingi női sprintversenye.
jan. 16
17:20
Zalaegerszeg: nincs pénz edzőtáborra, itthon készül a csapat (She)
Nincs pénz a január végére tervezett külföldi edzőtáborra, így hazai környezetben készül majd a tavaszi szezonra a Zalaegerszeg labdarúgócsapata – olvasható az együttes hivatalos honlapján.
jan. 16
17:22
Felkészülési mérkőzés: kikapott a Kassától a Bp. Honvéd (She)
A Budapest Honvéd lejátszotta első 2009-es találkozóját: a csapat a szlovák első osztályban szereplő MFK Kosice otthonában maradt alul.
jan. 16
17:54
Hertha BSC: Dárdai négy-öt hét múlva már újra játszhat (She)
Ha a gyógyulás rendben halad, négy-öt hét múlva ismét a pályán lehet Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója.
jan. 16
18:12
NHL: sérülések miatt igazolt új kapust a New York Islanders (She)
Rick DiPietro és Joey MacDonald sérülése miatt régi-új kapust igazolt a New York Islanders Wade Dubielewicz személyében.

Keresés