2008. december 31. szerda

dec. 31
6:00
A 2008-as év legnagyobb lúzerei (Behaviour)
Év végén illik visszatekinteni, mérleget vonni, listákat készíteni. A Népszava sportrovata sem kíván kimaradni a jóból, ezért osztottunk, szoroztunk, szavaztunk, s összeállítottuk az év legjobb sportolóinak, legjobb együtteseinek és legpechesebb szereplőinek Top 10-es rangsorát. Háromrészes sorozatunk utolsó darabja: a lúzerlista! A döbbenetesen erős mezőnyre való tekintettel erőteljesen…
dec. 31
6:18
Megyünk a Dakarra! (Blikk)
Szombaton rajtol a világ leghíresebb terepralifutama.
dec. 31
6:20
Toszkán ételek Dolcettitól (Blikk)
Baldo Dolcetti (42), a Honvéd és a Siófok labedzője jelenleg hazájában a harmadosztályú Spal csapatánál dolgozik, de Magyarország is a szívéhez nőtt.
dec. 31
6:22
Ammann az oberstdorfi sánc új királya (Blikk)
OBERSTDORF — A svájci Simon Ammann (27) holnap Garmisch-Partenkirchenben folytathatja győzelmi sorozatát, hiszen ott rendezik az 57. síugrónégysáncverseny második viadalát.
dec. 31
6:24
Kende Rezső, a százéves tornász (Blikk)
A legidősebb magyar olimpikont négy gyermeke, tizenkét unokája és négy dédunokája köszönti fel a mai születésnapján.
dec. 31
7:12
Drogbát elkapta az őszinteségi roham (Behaviour)
Meglepő őszinteséggel nyilatkozott az elmúlt néhány hónap történéseiről Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti labdarúgója. "A nyáron heteken keresztül nem is foglalkoztam a futballal, teljesen kiveszett belőlem a tűz" - nyilatkozta a 30 éves támadó, akinek júniusban nagymamája elvesztésével is meg kellett küzdenie.
dec. 31
7:30
NHL: kipukkadt a chicagói lufi, a Red Wings 4–0-ra győzött (She)
A Chicago két napja új klubcsúcsot állított fel azzal, hogy zsinórban 9. győzelmét is megszerezte, de a 82. játéknapon a bajnok ellen megszakadt a sikersorozat. A Red Wings hazai pályán 4–0-ra nyert a Blackhawks ellen. Az NHL legutóbbi játéknapján hat vendégsiker született. Többek között a Boston, a Washington és a Philadelphia is idegenben győzött.
dec. 31
7:32
NBA: egy héten belül harmadszor kapott ki a Boston Celtics (She)
A Boston Celtics egy héten belül a harmadik vereségét szenvedte el az NBA-ben, a 63. játéknapon Portland Trail Blazers vendégeként kapott ki 91–86-ra. Szintén vereséget szenvedett a Cleveland. A Keleti főcsoportban a Boston mögött második Cavalierst a Miami Heat győzte le.
dec. 31
7:48
Tenisz: David Murray és David Beckham „csapattársak” lesznek (She)
A David Beckhamet is menedzselő kaliforniai ügynökséghez szerződött Andy Murray, a férfi világranglista negyedik helyén álló skót teniszező.
dec. 31
9:00
Togo: Adebayor negyedszer lett a legjobb futballista (She)
Togóban a helyi szakírók Emmanuel Adebayort választották meg az ország legjobb futballistájának 2008-ban.
dec. 31
9:02
NFL: 13 év után menesztették a Denver edzőjét, Mike Shanahant (She)
Menesztették posztjáról Mike Shanahant, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos vezetőedzőjét.
dec. 31
10:12
Anglia: a paraguayi Santa Cruz Manchesterbe szerződhet (She)
Az angol Daily Mail című lap információi szerint a Manchester City és a Blackburn Rovers megegyezett a paraguayi csatár, Roque Santa Cruz átigazolásáról.
dec. 31
10:30
Haladás: január végétől február elejéig edzőtábor Belekben (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Szombathelyi Haladás január végén törökországi edzőtáborba utazik, Csertői Aurél csapata egy hetet tölt majd Belekben – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
dec. 31
10:32
Tenisz: Szávay január 8-án kezdi az új évet Dulko ellen (She)
Az Európa-válogatott tagjaként Hongkongban kezdi a 2009-es szezont Szávay Ágnes, aki a női teniszezők hagyományos világranglistájának 28. helyén áll. Erről a magyar játékos honlapja számolt be.
dec. 31
11:24
Szilveszter 2008: a pekingi olimpia legjobb nyilatkozatai (She)
A média manapság igyekszik mindenről beszámolni, ami a sporteseményeken történik, megkísérli a legalaposabban elemezni az eseményeket, de rendre kiderül, hogy a dolgok mélyére gyakorta csak a főszereplők közreműködésével tud eljutni. A versenyzők és hozzátartozóik nyilatkozatai sokszor egészen különleges nézőpontokra világítanak rá, s segítenek megérteni, hogy egy-egy győzelem vagy vereség,…
dec. 31
12:00
Atlétika: Usain Bolt 2009-ben tovább faragna világcsúcsain (She)
A háromszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta, Usain Bolt kijelentette: tovább szeretne faragni az általa felállított rekordokból.
dec. 31
12:00
Családi kézilabda (Blikk)
VESZPRÉM – Édesapjukra ütöttek: a veszprémi sztárok gyermekeit ünnepelte a közönség a gálán.
dec. 31
12:18
Zalaegerszeg: Davidov Újpest helyett Ukrajnába igazolhat (She)
Korábban már beszámoltunk róla, és szerdán a ZTE FC hivatalos honlapja is megerősítette, hogy a szerb Milan Davidovnak és a szlovén Damir Pekicnek több kérője is van, így a két futballista feltehetően távozik a labdarúgó Soproni Ligában 6. helyen álló csapattól.
dec. 31
12:20
Szilveszter 2008: a nyári labdarúgó Eb legjobb nyilatkozatai (She)
Felszabadító diadal és hosszú ideig kísértő kudarc egyformán akadt az idei, svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, mint ahogy nem egy nehezen kezelhető helyzet is. Ezeket idézi az alábbi nyilatkozatválogatás, amely érinti az Eb-n túli történéseket is.
dec. 31
13:30
Milan: Ronaldinho örömmel fogadta David Beckham érkezését (She)
Nagy örömmel fogadta David Beckham érkezését Ronaldinho, az AC Milan brazil labdarúgója.
dec. 31
14:24
Skócia: elutasították a Hearts fellebezését a Zaliukas-ügyben (She)
László Csaba, a skót élvonalban 4. helyen álló Hearts menedzsere éles hangú kritikát fogalmazott meg a Daily Record című brit lap által idézett nyilatkozatában, azt követően, hogy a szövetség elutasította csapata fellebbezését, Marius Zaliukas hétvégi kiállítása miatt. László visszutasítja a csapatára ráragadt bélyeget, miszerint „rossz fiúkból” álló társaság a Hearts, melynek játékosai már hét…
dec. 31
14:26
Oroszország: Valerij Gazzajev lehet az Espanyol trénere (She)
Orosz hírforrások szerint az Espanyol labdarúgócsapata csábítja Valerij Gazzajevet, a CSZKA Moszkva korábbi sikertrénerét.
dec. 31
15:18
Szilveszter: boldog új évet kívánunk az NSO minden olvasójának! (She)
A számadások, számvetések megtörténtek, ki jobb, ki rosszabb szájízzel emlékszik a mögöttünk hagyott esztendőre. Az viszont tény, hogy „sportévet” zárunk ma, igaz, a címke jórészt annak szól(t), hogy 2008-ban labdarúgó Európa-bajnokságot és nyári olimpiai játékokat rendeztek.
dec. 31
16:12
"Hároméves fiam pisis pelenkáit tekerem az öklöm köré" (Infostart)
2008-ban sem fogták vissza magukat a sportolók a sikerek, eredmények utáni interjúknál. Az alábbiakban a legérdekesebb mondatokat, gondolatokat olvashatják.

Keresés